Dodaj do ulubionych

Rydzyk nie do ruszenia

08.07.11, 19:15
Gdzie Kk znajdzie takiego drugiego machera od wyciągania kasy od biednych i zacofanych mocherów?
Kury znoszącą złote jajka się nie pozbędą
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Rydzyk nie do ruszenia 08.07.11, 19:31
      daj spokój
      kogo to qłano jeszcze interesuje
      • wos9 Kaczyńskiego, a przede wszystkim Ziobrę. 08.07.11, 19:39
        m.c.hrabia napisał:

> daj spokój
        > kogo to qłano jeszcze interesuje
    • pies_na_czarnych Re: Rydzyk nie do ruszenia 08.07.11, 19:36
      Wystarczy zrobic mu kontrole podatkowa i po rydzyku.
      • wos9 Re: Rydzyk nie do ruszenia 08.07.11, 19:41
        pies_na_czarnych napisała:

> Wystarczy zrobic mu kontrole podatkowa i po rydzyku.
        >

Niestety nikt się na to jawnie nie odważy.
        • katarynka650 Re: Rydzyk nie do ruszenia 08.07.11, 19:43
          Rydzyk jest jak kupa.

A kupy nikt nie ruszy.
        • etta2 Re: Rydzyk nie do ruszenia 08.07.11, 20:41
          Nie bój żaby, tusek już mu nieźle namotał ograniczając fundusze unijne, stopując geotermy, a teraz kontrolując rydzolowe imperium pod kątem zgodności ze statusem "nadawcy publicznego". To dlatego rydz pojechał na skargę do Brukseli i łkał, że "totalitaryzm, że za komuny miał lepiej...". Ja osobiście pochwalam te metody: ciszej jedziesz, dalej zajedziesz....
          • douglasmclloyd Re: Rydzyk nie do ruszenia 08.07.11, 20:56
            etta2 napisała:

> Nie bój żaby, tusek już mu nieźle namotał ograniczając fundusze unijne, stopują
            > c geotermy, a teraz kontrolując rydzolowe imperium pod kątem zgodności ze statu
            > sem "nadawcy publicznego". To dlatego rydz pojechał na skargę do Brukseli i łka
            > ł, że "totalitaryzm, że za komuny miał lepiej...". Ja osobiście pochwalam te me
            > tody: ciszej jedziesz, dalej zajedziesz....

Jak mu licencję zabiorą, to jak będzie nadawał swoje: czeki i money orders prosimy wpłacać ...
    • mors22 demokracja 08.07.11, 19:48
      nawet "zacofany mocher" ma prawo wydawać swoją kasę na co chce. widocznie woli Rydzyka od Michnika. i nie możesz mu tego zabronić. :-)
      • katarynka650 Re: demokracja 08.07.11, 19:51
        wyłudzanie pieniędzy mylisz z demokracją ?
        • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 19:57
          jeżeli ktoś czuje się poszkodowany i uważa, że został oszukany przez wyłudzenie, to może zgłosić się do sądu. Ktoś od ciebie wyłudził pieniądze? nie? więc o co biega. Nikomu wyłudzenia nie udowodniono, więc lepiej zaprzestań tych pomówień, bo giwi znowu będzie musiała interweniować!
          • katarynka650 Re: demokracja 08.07.11, 20:03
            wyłudzenie jest wyłudzeniem - tak było przy zbieraniu na ratowanie stoczni i w wielu innych przypadkach
            • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 20:09
              wyłudzenie jest wyłudzeniem , ale musi być jeszcze poszkodowany. Jeżeli ja wpłacam i nie zgłaszam pretensji, to nie ma poszkodowanego i wyłudzenia. To nie jest tak, że ktoś za mnie decyduje, że ode mnie coś wyłudzono. I słusznie, bo jaki by to mało sens, gdybym ja np. uznał, że Agora SA od ciebie wyłudza pieniądze i się o tą kasę upominał?
              • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 20:16
                mors22 napisał:

> wyłudzenie jest wyłudzeniem , ale musi być jeszcze poszkodowany.

Świadectwo udziałowe kosztowało 500 zł. myślisz, że ktoś będzie po sądach latał, żeby to odzyskać? Nawet nie wiem, czy sąd przyjąłby sprawę, ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu. Ale świadectw zebrano milion, a to daje 50000000 złotych.
                • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 20:19
                  Świadectwo udziałowe kosztowało 500 zł. myślisz, że ktoś będzie po sądach latał
                  > , żeby to odzyskać?

ludzie sądzą się nawet o mniejsze kwoty.

Nawet nie wiem, czy sąd przyjąłby sprawę, ze względu na nis
                  > ką szkodliwość społeczną czynu.

prokurator musiałby przyjąć. ale czy była taka sprawa? chociaż jedna?

Ale świadectw zebrano milion, a to daje 5000000
                  > 0 złotych.

bzdura. ani tylu świadectw nie zebrano, ni tyle nie były warte... one chodziły i to w najlepszym czasie po kilkadziesiąt złotych najwyżej, może sto.
                  • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 20:34
                    mors22 napisał:

> Świadectwo udziałowe kosztowało 500 zł. myślisz, że ktoś będzie po sądach lata
                    > ł
                    > > , żeby to odzyskać?
                    >
                    > ludzie sądzą się nawet o mniejsze kwoty.

Gdzie? Adwokat weźmie więcej.

> bzdura. ani tylu świadectw nie zebrano, ni tyle nie były warte... one chodziły
                    > i to w najlepszym czasie po kilkadziesiąt złotych najwyżej, może sto.

Zebrano milion świadectw, sam ojciec malwersant o tym mówił, świadectwo kosztowało 500 złotych, albo $50, jak wolisz, co daje 50 milionów dolarów.
                    • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 20:58
                      > > ludzie sądzą się nawet o mniejsze kwoty.
                      >
                      > Gdzie? Adwokat weźmie więcej.

nie trzeba adwokata do takiej drobnicy, a biedny moher ma papuge nawet z urzędu. Zgloszenie w prokuraturze tym bardziej nic nie kosztuje.

> Zebrano milion świadectw, sam ojciec malwersant o tym mówił, świadectwo kosztow
                      > ało 500 złotych, albo $50, jak wolisz, co daje 50 milionów dolarów.
                      >

powtarzam - to kompletna bzdura. świadectwo nigdy nie kosztowało nawet 200 zł. rozumiesz? nigdy! jeżeli ty masz tak "precyzyjne" inne informacje, to nie dziwota, że możesz widzieć oszustwo :-_)
                      • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 21:01
                        mors22 napisał:

> powtarzam - to kompletna bzdura. świadectwo nigdy nie kosztowało nawet 200 zł.
                        > rozumiesz? nigdy!

Ty jesteś chory. Nominalna wartość świadectwa wynosiła 250 zł. Na rynku chodziło po 500. Wiem bo takie miałem, ty raczej nie.
                        • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 21:12
                          jestem całkowicie zdrowy i wiem, że nie było żadnej wartości nominalnej. płaciło się za nie chyba 20 zł, dawali misia w dowodzie. potem cena fluktuowała, ale nigdy ni doszła do 500 zł, nawet do 200 nie doszła. no chyba że mi pamięć szwankuje - w takim razie proszę o jakieś wiarygodne namiary na tą wycenę.
                          • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 21:29
                            mors22 napisał:

> jestem całkowicie zdrowy i wiem, że nie było żadnej wartości nominalnej. płacił
                            > o się za nie chyba 20 zł,

Chcesz powiedzieć, że dopłaciłeś do tego interesu? Zapłaciłeś 20, a warte było 10 złotych?
                            • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 21:31
                              zapłaciłem 20 a sprzedałem chyba gdzieś za 100 zł., może trochę mniej. A 500 zł to nigdy nie było warte...
                              • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 21:40
                                mors22 napisał:

> zapłaciłem 20 a sprzedałem chyba gdzieś za 100 zł., może trochę mniej.

No widzisz, a ja za 500.
                                • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 21:44
                                  może z jednym zerem mniej. :-) a co to za frajer kupił za 500 i kiedy? daj mi jego namiary, bo mam parę bezwartościowych rzezy do opchnięcia. :-0
                                  • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 21:50
                                    mors22 napisał:

> może z jednym zerem mniej. :-) a co to za frajer kupił za 500 i kiedy?

Na pewno nie wtedy gdy sprzedawałeś za 100.
          • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 20:14
            mors22 napisał:

> jeżeli ktoś czuje się poszkodowany i uważa, że został oszukany przez wyłudzenie
            > , to może zgłosić się do sądu. Ktoś od ciebie wyłudził pieniądze? nie? więc o c
            > o biega. Nikomu wyłudzenia nie udowodniono

... sprawa uległa przedawnieniu.
            • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 20:17
              tak? a jaka sprawa uległa przedawnieniu i dlaczego? ktoś z wpłacających zgłosił oszustwo? konkretnie proszę. albo przeprosić proszę!
              • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 20:21
                mors22 napisał:

> tak? a jaka sprawa uległa przedawnieniu i dlaczego? ktoś z wpłacających zgłosił
                > oszustwo? konkretnie proszę. albo przeprosić proszę!

Tłumaczę ci, jak chłop krowie na granicy, to co zrobił ojciec biznesmen było oszustwem, które uległo przedawnieniu, rozumiesz teraz?
                • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 20:23
                  to co napisałeś jest całkowicie gołosłowne. na jakiej podstawie twierdzisz, że było oszustwo oprócz swego widzimisię? Kto konkretnie jest pokrzywdzony? proste pytanie.
                  • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 20:26
                    mors22 napisał:

> to co napisałeś jest całkowicie gołosłowne. na jakiej podstawie twierdzisz, że
                    > było oszustwo oprócz swego widzimisię? Kto konkretnie jest pokrzywdzony? proste
                    > pytanie.

Osoby oszukane, prosta odpowiedź.
                    • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 20:30
                      masło maślane. kto zgłosił oszustwo? nazwisko, sygnatura akt.
                      • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 20:36
                        mors22 napisał:

> masło maślane. kto zgłosił oszustwo? nazwisko, sygnatura akt.

zapomniałeś o numerze buta
                        • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 20:56
                          pytam o konkrety, bo bajki każdy sobie może opowiadać, zwłaszcza pod nickiem. To żaden problem zrobić 10 wpisów o tm, że Michnik jest pedofilem i twierdzić, że są na to świadkowie, ale wartość takiego "dowodu" jest żadna. Dokładnie tak jak wartość tych opowieści o oszustwach ojdyra.
                          • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 20:59
                            mors22 napisał:

> pytam o konkrety, bo bajki każdy sobie może opowiadać, zwłaszcza pod nickiem. T
                            > o żaden problem zrobić 10 wpisów o tm, że Michnik jest pedofilem i twierdzić, ż
                            > e są na to świadkowie, ale wartość takiego "dowodu" jest żadna. Dokładnie tak j
                            > ak wartość tych opowieści o oszustwach ojdyra.

Widzę, że nie jesteś zorientowany w temacie. Sprawę oszustwa podjął ktoś z komitetu ratowania Stoczni. Okazało się, iż sprawa jest przedawniona. Chcesz to sobie szukaj szczegółów.

P.S.
                            W tych dniach Kaczyński przegrał sprawę w sądzie, ale numeru akt nie mam, czy w takim razie może to być prawdą?
                            • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 21:10
                              Widzę, że nie jesteś zorientowany w temacie. Sprawę oszustwa podjął ktoś z komi
                              > tetu ratowania Stoczni. Okazało się, iż sprawa jest przedawniona. Chcesz to sob
                              > ie szukaj szczegółów.

kiedy podjął? bo jeżeli dla picu ktoś teraz złożył zawiadomienie, to z pewnością TERAZ jest przedawnienie i nie zdziwiłbym się, że prokuratura odmówiłaby wszczęcia postępowania,ale o czym to świadczy? Ja też mogę napisać, że 30 lat temu Tusk ukradł mi poważną gotówkę z chałupy, prokuratura oczywiście powoła się na przedawnienie. Czy wtedy automatycznie uznasz, że on to rzeczywiście zrobił i tylko przedawnienie go ratuje? Czy raczej pomyślisz, że jestem cwaniaczkiem, który chce koła tyłka zrobić premierowi?

P.S.
                              > W tych dniach Kaczyński przegrał sprawę w sądzie, ale numeru akt nie mam, czy w
                              > takim razie może to być prawdą?
                              >

to akurat jest łatwo weryfikowalne, więc numer niepotrzebny.
                              • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 21:20
                                mors22 napisał:

> kiedy podjął?

I z tobą jest taka gadka, w MO pracowałeś, że przesłuchanie tutaj przeprowadzasz? Poszukaj w google, przejrzyj archiwa, jak jesteś taki sprawą zainteresowany. Podpowiem ci, że gość, który interesował się ukradzioną przez ojca biznesmena kasą zginął w wypadku.
                                • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 21:25
                                  nie przesłuchanie, ale chcę znać podstawowe okoliczności - bo jeżeli to było zgłoszone po przedawnieniu, to pojawia się dość naturalne pytanie - gdzie się ten facet podziewał wcześniej i z jakiego powodu zwlekał?

> Podpowiem ci, że gość, który interesował się ukradzioną przez ojca biznesmena
                                  > kasą zginął w wypadku.

zdarza się...
                                  • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 21:36
                                    mors22 napisał:

> nie przesłuchanie, ale chcę znać podstawowe okoliczności - bo jeżeli to było zg
                                    > łoszone po przedawnieniu, to pojawia się dość naturalne pytanie - gdzie się ten
                                    > facet podziewał wcześniej i z jakiego powodu zwlekał?

Człowieku, to było lata temu, nie jestem encyklopedią, czy archiwum, ale swoje pamiętam. Czy ja wiem, dlaczego zwlekał? Może czekał, aż ojciec bokser kasę przeleje, albo stocznię kupi, ale nie kupił, bo nigdy nie miał takiego zamiaru.
                                    • mors22 Re: demokracja 08.07.11, 21:42
                                      a może prościej - może po prostu nie miał wiarygodnych argumentów, co? pokrzywdzeni zwykle nie zwlekają z zawiadomieniem o przestępstwie...
                                      • douglasmclloyd Re: demokracja 08.07.11, 21:52
                                        mors22 napisał:

> a może prościej - może po prostu nie miał wiarygodnych argumentów, co? pokrzywd
                                        > zeni zwykle nie zwlekają z zawiadomieniem o przestępstwie...

Tu masz trochę szczegółów, dokształć się:

www.ojciec-dyrektor.de/stocznia.htm
                                        W sieci jest z pewnością tego więcej. Trochę dobrej woli i znajdziesz odpowiedzi na swoje liczne pytania.
          • porannakawa01 [...] 08.07.11, 20:21
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • mors22 [...] 08.07.11, 20:25
              • douglasmclloyd Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 20:28
                Coś ci teraz nie pasi, jak jest naoczny świadek oszustwa?
                • mors22 Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 20:31
                  to nie jest naoczny świadek, ale zwykły kłamca. Na tej zasadzie mogę powiedzieć, że osobiście temu świadkowi dałem dwa czeki Tuskowi, żeby mi kupił maryśkę na czarnym rynku, ale on wolał przepić. :-)
                  • douglasmclloyd Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 20:43
                    mors22 napisał:

> to nie jest naoczny świadek, ale zwykły kłamca. Na tej zasadzie mogę powiedzieć
                    > , że osobiście temu świadkowi dałem dwa czeki Tuskowi, żeby mi kupił maryśkę na
                    > czarnym rynku, ale on wolał przepić. :-)

Ty dałeś dwa czeki, ludzie dali 50 milionów zielonych w samych świadectwach udziałowych, że o kasie wpłacanej na konto nie wspomnę. O czym ty tu pierdziolisz?
                    • mors22 Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 21:02
                      skup się trochę, to zrozumiesz. twierdzę dwie rzeczy:

1. wpis internetowy, że ktoś dał czek to żaden dowód (ja też mogę twierdzić, że dałem łapówkę tuskowi. uwierzysz na słowo?)

2. nie ma oszustwa, gdy nie ma poszkodowanego. a poszkodowanego nie widać - nic nie wiadomo o tym by ktoś nie dostał zwrotu kasy mając dowód wpłaty.
                      • douglasmclloyd Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 21:11
                        mors22 napisał:

> skup się trochę, to zrozumiesz. twierdzę dwie rzeczy:
                        >
                        > 1. wpis internetowy, że ktoś dał czek to żaden dowód (ja też mogę twierdzić, ż
                        > e dałem łapówkę tuskowi. uwierzysz na słowo?)
                        >
                        > 2. nie ma oszustwa, gdy nie ma poszkodowanego. a poszkodowanego nie widać - nic
                        > nie wiadomo o tym by ktoś nie dostał zwrotu kasy mając dowód wpłaty.

Ostatnia zbiórka ojca biznesmena była bezprawna, jest wyrok, ojciec malwerant ma zapłacić grzywnę, czy oddał chociaż jeden grosz z tej zbiórki?
                        • mors22 Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 21:13
                          >
                          > Ostatnia zbiórka ojca biznesmena była bezprawna, jest wyrok, ojciec malwerant m
                          > a zapłacić grzywnę, czy oddał chociaż jeden grosz z tej zbiórki?
                          >

dośc dziwny wyrok, ale faktycznie, jest grzywna. tyle że to nie ma żadnego związku z oszustwem. naruszony został przepis porządkowy.
                          • douglasmclloyd Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 21:42
                            mors22 napisał:

> dośc dziwny wyrok, ale faktycznie, jest grzywna. tyle że to nie ma żadnego zwią
                            > zku z oszustwem. naruszony został przepis porządkowy.

hahaha, a gdzie są geotermy na które ojciec biznesmen zbiórkę organiozował?
                            • mors22 Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 21:45
                              dłubią cały czas w ziemi, pomimo utrudnień administracyjnych...
                              • douglasmclloyd Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 21:53
                                mors22 napisał:

> dłubią cały czas w ziemi, pomimo utrudnień administracyjnych...

nie pytałem co robią, tylko, gdzie geotermia jest, dłubać może każdy.
                                • mors22 Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 21:59
                                  pod Toruniem
                                  • douglasmclloyd Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 22:06
                                    mors22 napisał:

> pod Toruniem

Tam jest solanka.
                                    • mors22 Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 22:08
                                      możliwe, podobno ta woda może słuzyc do ogrzewania, ale nie wiem co teraz z finansowaniem. przez głupków z rządu cała branża ma problemy...
                                      • douglasmclloyd Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 22:12
                                        mors22 napisał:

> możliwe, podobno ta woda może słuzyc do ogrzewania

Kpisz, czy o drogę pytasz? W słonej wodzie można się co najwyżej kąpać.

>, ale nie wiem co teraz z fin
                                        > ansowaniem.

No właśnie, władza na ręce patrzy, oszukiwać nie pozwala.

> przez głupków z rządu cała branża ma problemy...

A dokładnie przez jedengo głupka.
                                        • mors22 Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 22:24
                                          > możliwe, podobno ta woda może słuzyc do ogrzewania
                                          >
                                          > Kpisz, czy o drogę pytasz? W słonej wodzie można się co najwyżej kąpać.
                                          >

tak czytałem.

>, ale nie wiem co teraz z fin
                                          > > ansowaniem.
                                          >
                                          > No właśnie, władza na ręce patrzy, oszukiwać nie pozwala.
                                          >

władza sama oszukuje i daje interesy robić tylko swoim. to najbardziej zdemoralizowana sitwa jaką mieliśmy okazję spotkać. naprawdę trzeba talentu, żeby tak spieprzyć sprawę energetyki jak to zrobił Tusk.

> > przez głupków z rządu cała branża ma problemy...
                                          >
                                          > A dokładnie przez jedengo głupka.
                                          >

jest ich tak w rządzie całkiem sporo...
                                          • douglasmclloyd Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 22:27
                                            mors22 napisał:

> władza sama oszukuje i daje interesy robić tylko swoim.

Podaj numer akt.
                                            • mors22 Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 22:31
                                              ależ proszę bardzo - patrz np. na pismo Kamińskiego do Seremeta. albo Akta sprawy willi Kwaśniewskich.
                                              • douglasmclloyd Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 22:36
                                                mors22 napisał:

> ależ proszę bardzo - patrz np. na pismo Kamińskiego do Seremeta.

Pisać każdy może, numer akt proszę.

> albo Akta spra
                                                > wy willi Kwaśniewskich.

Kwaśniewski jest w rządzie?
                                                • mors22 Re: Chciałeś osobę poszkodowaną, to masz 08.07.11, 22:39
                                                  numery akt są w liście. list np. w rzepie.

albo Akta spra
                                                  > > wy willi Kwaśniewskich.
                                                  >
                                                  > Kwaśniewski jest w rządzie?
                                                  >

nie, ale wspiera rząd.
                  • etta2 [...] 08.07.11, 20:51
      • douglasmclloyd Nie demokracja, tylko oszustwo 08.07.11, 20:12
        Mohery dawały kasę na stocznię, a ojciec malwersant wszystko przechwycił.
        • mors22 oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 20:15
          każdy ma prawo dawać kasę na stocznie, na radio i co mu się podoba. Wszyscy tu pyskujecie w sprawie nie swoich pieniędzy. Prywatni ludzie wpłacali prywatne pieniądze na prywatny cel, nikt nie czuje się poszkodowany, a więc nie ma tu żadnego oszustwa!
          • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 20:17
            mors22 napisał:

> każdy ma prawo dawać kasę na stocznie, na radio i co mu się podoba. Wszyscy tu
            > pyskujecie w sprawie nie swoich pieniędzy. Prywatni ludzie wpłacali prywatne pi
            > eniądze na prywatny cel, nikt nie czuje się poszkodowany, a więc nie ma tu żadn
            > ego oszustwa!

Nie chrzań, babki moherowe chodziły po domach i zbierały świadectwa na stocznię nie na radio.
            • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 20:21
              no bo zbiórka była na stocznie, a potem zmieniona na radio. kto chciał, ten mógł odebrać kasę spowrotem, jeżeli się zgłosił. niektórzy podobno odebrali, ale większość nie chciała.
              • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 20:25
                mors22 napisał:

> no bo zbiórka była na stocznie, a potem zmieniona na radio.

Dodajmy cudownie zmieniona na radio, tylko kasa nie była na koncie komitetu stoczniowego, koncie począktowo podawanym na antenie RM, tylko na koncie ojca biznesmena, który je podmienił, no bo po co podawać konto stoczniowców, skoro jest nasze. Taki był mechanizm oszustwa.

kto chciał, ten móg
                > ł odebrać kasę spowrotem, jeżeli się zgłosił. niektórzy podobno odebrali, ale w
                > iększość nie chciała.

Tak? Niby jak miała odebrać kasę, a szczególnie świadectwa, skoro zbierały je babki krążące po domach?
                • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 20:27
                  > Dodajmy cudownie zmieniona na radio, tylk

wcale nie cudownie, stocznia poszła pod młotek i sprawa stała się nieaktualna.

oncie począktowo podawanym na antenie RM, tylko na koncie ojca bizn
                  > esmena, który je podmienił, no bo po co podawać konto stoczniowców, skoro jest
                  > nasze. Taki był mechanizm oszustwa.

nie było żadnego "podmienionego konta".

Tak? Niby jak miała odebrać kasę, a szczególnie świadectwa, skoro zbierały je b
                  > abki krążące po domach?
                  >

w normalny sposób - zwrot na konto. na wszystko były pokwitowania.
                  • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 20:37
                    mors22 napisał:

> > Dodajmy cudownie zmieniona na radio, tylk
                    >
                    > wcale nie cudownie, stocznia poszła pod młotek i sprawa stała się nieaktualna.

Ale stoczniowcy nie poszli. Pieniądze były dla nich.
                    • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 21:16
                      no nie, pieniądze były na stocznię, nie dla stoczniowców.
                      • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 21:40
                        mors22 napisał:

> no nie, pieniądze były na stocznię, nie dla stoczniowców.

• mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 21:46
                          ????

• douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 21:55
                            mors22 napisał:

> ????

Nie rżnij głupa, zadajesz tutaj mnóstwo pytań w obronie ojca biznesmena. Tutaj możesz znaleźć kilka odpowiedzi. Reszta w google.

• mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 22:00
                              no dzięki, przeczytałem, tylko że tu żadnych dowodów na oszustwo nie ma.
                              • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 22:03
                                mors22 napisał:

> no dzięki, przeczytałem, tylko że tu żadnych dowodów na oszustwo nie ma.

1. Przeczytaj jeszcze raz.
                                2. Jakiego dowodu oczekujesz?
                                • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 22:06
                                  to może inaczej: jaki dowód tam widzisz?
                                  • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 22:06
                                    mors22 napisał:

> to może inaczej: jaki dowód tam widzisz?

A ty dalej swoje jak milicjant. Odpowiedz na pytanie.
                                    • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 22:09
                                      wiarygodny dowód mnie interesuje. obojętnie jaki byle wiarygodny. ja tam takiego nie widzę. i pytam, gdzie on jest?
                                      • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 22:14
                                        mors22 napisał:

> wiarygodny dowód mnie interesuje. obojętnie jaki byle wiarygodny.

Ale jaki, daj namiar? Jeśli fakt, iż ojciec biznesmen przechwycił pieniądze przeznaczone na ratowanie stoczni gdańskiej nie są dowodem oszustwa, to co nim jest?
                                        • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 22:28
                                          eśli fakt, iż ojciec biznesmen przechwycił pieniądze prz
                                          > eznaczone na ratowanie stoczni gdańskiej nie są dowodem oszustwa, to co nim jes
                                          > t?

oczywiście, że nie są, byłyby wtedy, gdyby te pieniądze mógł przeznaczyć, a tego nie zrobił, albo gdyby wzbraniał się przed zwrotem, ale jak wiadomo nic takiego nie miało miejsca.

jesli tak szukasz dowodów oszustw, to może zanteresujesz się jakim cudem pewna gazeta, mająca należeć do całej opozycji demokratycznej, trafiła w łapska Adaśka i jego kolegów, jak to się stało, że całkiem prywatne osoby są dzis milionerami, bo przechwyciły w odpowiednim momencie cały interes?
                                          • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 22:34
                                            mors22 napisał:

> oczywiście, że nie są, byłyby wtedy, gdyby te pieniądze mógł przeznaczyć, a teg
                                            > o nie zrobił

Ależ mógł, stoczniowcy prosili go o to wielokrotnie.

>, albo gdyby wzbraniał się przed zwrotem, ale jak wiadomo nic takie
                                            > go nie miało miejsca.

Właśnie dokładnie to miało miejsce.

> jesli tak szukasz dowodów oszustw, to może zanteresujesz się jakim cudem pewna
                                            > gazeta, mająca należeć do całej opozycji demokratycznej, trafiła w łapska Adaśk
                                            > a i jego kolegów, jak to się stało, że całkiem prywatne osoby są dzis milionera
                                            > mi, bo przechwyciły w odpowiednim momencie cały interes?

Zgadza się, ale przynajmniej nie zrobili tego z Bogiem na ustach i nie za kasę miliona Polaków.
                                            • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 22:44
                                              > oczywiście, że nie są, byłyby wtedy, gdyby te pieniądze mógł przeznaczyć,
                                              > a teg
                                              > > o nie zrobił
                                              >
                                              > Ależ mógł, stoczniowcy prosili go o to wielokrotnie.
                                              >

nie mógł, bo stocznia już popłynęła i nie dało się jej wykupić.

>, albo gdyby wzbraniał się przed zwrotem, ale jak wiadomo nic takie
                                              > > go nie miało miejsca.
                                              >
                                              > Właśnie dokładnie to miało miejsce.
                                              >

no właśnie nie miało,nie przedstawiłeś na to żadnego dowodu pomimo moich wielokrotnych próśb, więc nie kompromituj się nieustannymi gołosłownymi powtórzeniami, to niemęskie.

> Zgadza się, ale przynajmniej nie zrobili tego z Bogiem na ustach i nie za kasę
                                              > miliona Polaków.
                                              >

Z bogiem na ustach faktycznie tego nie zrobili, ale to żadne usprawiedliwienie dla przekrętu. Przekręty bez boga nie są moralniejsze od innych. A co do kasy, to jednak Polacy wspierali także finansowo tę inicjatywę i czuli się potem oszukani. agora nikomu ani złotówki nie zwróciła...
                                              • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 23:05
                                                mors22 napisał:

> nie mógł, bo stocznia już popłynęła i nie dało się jej wykupić.

Ojciec malwersant nie złożył ŻĄĐNEJ oferty kupna, to najlepiej świadczy o jego nieczystych zamiarach.

> no właśnie nie miało,nie przedstawiłeś na to żadnego dowodu pomimo moich wielok
                                                > rotnych próśb, więc nie kompromituj się nieustannymi gołosłownymi powtórzeniami
                                                > , to niemęskie.

Dałem ci link, widocznie nie czytałeś.
                                                • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 23:15

> Ojciec malwersant nie złożył ŻĄĐNEJ oferty kupna, to najlepiej świadczy o jego
                                                  > nieczystych zamiarach.
                                                  >
                                                  >

było za późno na oferte...

wielok
                                                  > > rotnych próśb, więc nie kompromituj się nieustannymi gołosłownymi powtórz
                                                  > eniami
                                                  > > , to niemęskie.
                                                  >
                                                  > Dałem ci link, widocznie nie czytałeś.
                                                  >

w linku nie było nic...
                                                  • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 23:26
                                                    mors22 napisał:

>
                                                    > > Ojciec malwersant nie złożył ŻĄĐNEJ oferty kupna, to najlepiej świadczy o
                                                    > jego
                                                    > > nieczystych zamiarach.

> było za późno na oferte...

Jak to za późno? Kiedy? Dlaczego było za późno?

> > Dałem ci link, widocznie nie czytałeś.
                                                    >
                                                    > w linku nie było nic...

Jak to nic, stoczniowcy prosili, a ojciec biznesmen na to, że nie da im pieniędzy bo przeżrą. Tak powiedział w RM.
                                                  • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 23:34
                                                    dlatego za późno, bo stocznie opchnięto zanim komitet zdążył zgromadzić odpowiednie środki.

ak to nic, stoczniowcy prosili, a ojciec biznesmen na to, że nie da im pienięd
                                                    > zy bo przeżrą. Tak powiedział w RM.
                                                    >

i miał rację, bo te pieniądze nie były na przeżarcie dla kumpla Bolka - Borowczaka i innych cwaniaczków, ale na wykupienie stoczni i jej funkcjonowanie. zasiłki wypłaca mops...
                                                  • douglasmclloyd Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 23:52
                                                    mors22 napisał:

> i miał rację, bo te pieniądze nie były na przeżarcie dla kumpla Bolka - Borowcz
                                                    > aka i innych cwaniaczków, ale na wykupienie stoczni i jej funkcjonowanie. zasił
                                                    > ki wypłaca mops...

Skoro tak, to je ukradł.
          • porannakawa01 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 20:24
            mors22 napisał:

> każdy ma prawo dawać kasę na stocznie, na radio i co mu się podoba. Wszyscy tu
            > pyskujecie w sprawie nie swoich pieniędzy. Prywatni ludzie wpłacali prywatne pi
            > eniądze na prywatny cel, nikt nie czuje się poszkodowany, a więc nie ma tu żadn
            > ego oszustwa!
            Sam wiesz, że to nieprawda.
            W jakim celu to robisz?
            • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 20:29
              to jest właśnie prawda. Nikt z piszących w tym wątku nie wpłacił przecież ani złotówki ani na stocznię, ani na radio. nikt nie może powiedzieć, że zażadał zwrotu, miał dowód wpłaty i pieniędzy nie dostał.
              • porannakawa01 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 21:10
                mors22 napisał:

> to jest właśnie prawda. Nikt z piszących w tym wątku nie wpłacił przecież ani z
                > łotówki ani na stocznię, ani na radio. nikt nie może powiedzieć, że zażadał zwr
                > otu, miał dowód wpłaty i pieniędzy nie dostał.

I znowu kłamiesz.
                Przejrzyj ten wątek.
                W jakim celu tak macisz?
                Broniąc złodzieja Rydzyka Tadeusza?
                Jaki masz w tym cel gdy wbrew oczywistym faktom popierasz zło?
                Bardzo to nie po chrześcjańsku.
                Jezus by się w grobie przewracał!
                • mors22 Re: oszustwem jest to co napisałeś 08.07.11, 21:15
                  weź się uspokój. nikt tu nie uwierzy, że mógłbyś księdzu dać choćby złotówkę. Rąbnąć z zakrystii kielich złoty - to już prędzej. :-0
    • zoil44elwer Re: Rydzyk nie do ruszenia 08.07.11, 21:38
      Radek S_karżypyta jest za cienki by ruszyć Rydzyka!
      • pies_na_czarnych [...] 08.07.11, 22:14
    • 3alfa.alfa Re: Rydzyk nie do ruszenia 09.07.11, 00:02
      katarynka650 napisała:

> Gdzie Kk znajdzie takiego drugiego machera od wyciągania kasy od biednych i za
      > cofanych mocherów?
      > Kury znoszącą złote jajka się nie pozbędą

A załóż se kościół, zakon, fundację i wyciągaj kasę od bogatych i nowoczesnych lemingów.
      • katarynka650 Re: Rydzyk nie do ruszenia 09.07.11, 10:46
        Rydzyk kłamie ,manipuluje,oszukuje we współpracy z PIS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka