Dodaj do ulubionych

PiSowscy specjaliści

13.07.11, 20:42
Właśnie obejrzałem sobie dyskusję na Polsacie na temat kursu franka szwajcarskiego. Zaintrygowała mnie posłanka PiSu, niejaka Izabela Kloc. Oto garść informacji na temat tej pani z dwóch stron:

Doświadczenie zawodowe(Wikipedia):

Pracowała jako nauczycielka w szkole podstawowej w Pszczynie, następnie w katowickim Pałacu Młodzieży. W 1997 została dyrektorem Społecznego Liceum Ogólnokształcącego Związku Górnośląskiego, w 1999 objęła stanowisko konsultanta w Regionalnym Ośrodku Edukacyjno-Metodycznym "Metis" w Katowicach.

pl.wikipedia.org/wiki/Izabela_Kloc
Wykształcenie(strona sejmowa):

Wykształcenie: wyższe
Ukończona szkoła:
- Uniwersytet Śląski, Wydział Pedagogiki i Psychologii - mgr pedagogiki
- Katolicki Uniwersytet Lubelski, Instytut Wyższej Kultury Religijnej - licencjat

A tera najlepsze w zderzeniu z podanymi informacjami, czyli zawód, jaki jakimś cudem wynika z jej wykształcenia i doświadczenia zawodowego:
Zawód: ekspert ds. funduszy europejskich

www.sejm.gov.pl/poslowie/posel6/158.htm

Trzeba przyznać, że ludzie z takimi talentami i rozmachem się marnują gdzieś w opozycji, a premier kraju skromnie na stronie sejmowej wpisał sobie, że kończył wydział historii i jest z zawodu zaledwie historykiem. A przecież mógłby być, niczym pani Kloc, z zawodu... ekspertem.

Obserwuj wątek
    • woda_woda Re: PiSowscy specjaliści 13.07.11, 20:55
      > Instytut Wyższej Kultury Religijnej

Ciekawe, czy jest tam również Instytut Niższj Kultury Religijnej. A jeśli tak, to kto jest jego absolwentem...
      • wylogowany.pielegniarz Re: PiSowscy specjaliści 13.07.11, 21:22
        woda_woda napisała:

> > Instytut Wyższej Kultury Religijnej
        >
        > Ciekawe, czy jest tam również Instytut Niższj Kultury Religijnej. A jeśli tak,
        > to kto jest jego absolwentem...

Katolewica:)?
    • jozef.moneta Ekonomistka Szydło 13.07.11, 20:59
      W 1989 ukończyła studia w Katedrze Etnografii Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. W latach 1989–1995 była doktorantem na Wydziale Filozoficzno-Historycznym UJ. W 1997 ukończyła studia podyplomowe dla menedżerów kultury w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie, a w 2001 w Akademii Ekonomicznej w Krakowie w zakresie zarządzania terytorialnego.

Od 1987 do 1995 pracowała jako asystent w Muzeum Historycznym Miasta Krakowa, następnie kierowała działem merytorycznym w Libiąskim Centrum Kultury w Libiążu. W latach 1997–1998 była dyrektorem Ośrodka Kultury Urzędu Gminy w Brzeszczach. W 1998 objęła stanowisko burmistrza gminy Brzeszcze, które zajmowała do 2005. Pełniła także funkcję radnej powiatu oświęcimskiego z listy Akcji Wyborczej Solidarność (1998–2002). W 2004 została wiceprezesem Ochotniczej Straży Pożarnej w gminie Brzeszcze.
      • douglasmclloyd Wiceprezes OSP Brzeszcze 13.07.11, 21:03
        Ta to się potrafi ustawić.
        • ave.duce Re: Wiceprezes OSP Brzeszcze 14.07.11, 10:09
          Czyli w razie czego PSL :)
    • douglasmclloyd Po wice premierze przestępcy nic mnie nie zaskoczy 13.07.11, 21:05
    • zoil44elwer Re: PiSowscy specjaliści 13.07.11, 21:18
      Nie była w opozycji antykomunistycznej,nie była internowana,nie siedziała w więzieniach PRL......i została posłanką.Koniec świata.
    • wylogowany.pielegniarz Kolejny specjalista - Marek Suski 13.07.11, 21:18
      Nie zgadniecie, kim z zawodu jest genetyczny patriota i człowiek, który obwieścił światu przy okazji dyskusji o in vitro, że on swoje dzieci "zrobił normalnie".

Za Wikipedią:

Posiada wykształcenie średnie policealne, ukończył Pomaturalną Szkołę Technik Teatralnych w Warszawie. Przez rok był zatrudniony w Teatrze Wielkim w Warszawie. Następnie do początku lat 90. pracował w zakładzie rzemieślniczym[1]. Od 1993 do 1996 kierował Regionalnym Ośrodkiem Kultury w Tarczynie. W latach 1997–1999 był dyrektorem filii biura poselskiego Jarosława Kaczyńskiego w Radomiu, następnie pracował w spółce "Srebrna" SA.

pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Suski

Strona sejmowa:

Wykształcenie: średnie policealne
      Ukończona szkoła: Pomaturalne Studium Zawodowe
      Zawód: specjalista ds. marketingu

www.sejm.gov.pl/poslowie/posel6/365.htm
      • ayran Re: Kolejny specjalista - Marek Suski 14.07.11, 06:51
        Ja bym to sprawdził.
        O ile pamiętam, tytuł zawodowy uzyskany przez Suskiego po ukończeniu Szkoły Technik Tedatralnych to technik perukarz.
    • indeed4 Re: PiSowscy specjaliści 13.07.11, 21:24
      Podrzucam ciekawy link, bo zdaje się, że to dużo szerszy problem

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,9940913,Sejmowi_eksperci__od_frankow___etnograf__od_administracji.html
    • ex.mila A tak bez złośliwości? 13.07.11, 21:27
      Grzebiąc trochę w historii, ale jednak da się zrobić zestawienie trzech - kontrowersyjnych, ale jednak fachowców.

1. Zbigniew Religa

2. Zyta Gilowska

3. A z obecnych i czynnych Rybiński.

Wiem, że pierwsza dwójka trafiła do PiSu bo obraziła się na Tuska, ale jednak byli specjalistami w swojej dziedzinie.

Rybiński wygląda jak zaprzeczenie PiSowca - ma inteligentny wyraz twarzy, tak więc nie będę się kłócić, jak ktoś mi wytknie, ze dałam się nabrać.

A wy? Tak uczciwie? potraficie zestawić własną trójkę?
    • zoil44elwer Re: POPiSowscy specjaliści 13.07.11, 21:32
      Donald Franciszek Tusk.
      Wykształcenie wyższe.UG wydział historii o kierunku pedagogicznym.
      Zawód wyuczony;Nauczyciel.
      Zawód wykonywany:Malarz kominowy,Polityk,Poseł,Senator,Premier.
    • trevik PiS to partia ludzi renesansu 13.07.11, 22:42
      Np. gdy widze Brudzinskiego to zaczynam jakos myslec o Leonardo da Vinci.
      Dzieje sie to zwlaszcza wtedy gdy obok niego stoi usmiechajaca sie Kempa - Mona Lisa jak malowana a do tego nie zapominajmy, ze "prawniczka",

T.
    • zapijaczony_ryj W PiS sOM samE wybitnE eksperTY 14.07.11, 07:24
      Ale najwybitniejszym z wybitnych (nie mylić z wypitnym, bo odszedł) jest nijaki Macierewicz , który nawet raczył przestudiować obsługę skrzydłła (pancernego) w locie i wyciagnął słuszne wnioski, ze samolot z takim skrzydłem po ścięciu brzozy o średnicy 40 cm powinien dalej lect0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQfZnxJ3HdcW50ToOhMxD6qryuHaJaDbFlcdKUP6PqKyecmSlzReć prosto i nie odnieść żadnych uszkodzeń!
    • ave.duce Re: PiSowscy specjaliści 14.07.11, 10:08
      W innych partiach nie jest dużo lepiej :(
    • rm1973 Re: PiSowscy specjaliści 14.07.11, 10:19
      Bądź obiektywny i zajrzyj do biografii (dział Wykształcenie) następujących osób:
      1. Bronisław Komorowski,
      2. Donald Tusk,
      3. Grzegorz Schetyna,
      4. Bogdan Borusewicz,
      5. Bohdan Klich.
      Na początek wystarczy...
      • wylogowany.pielegniarz Re: PiSowscy specjaliści 14.07.11, 12:25
        rm1973 napisał:

> Bądź obiektywny i zajrzyj do biografii (dział Wykształcenie) następujących osób
        > :
        > 1. Bronisław Komorowski,
        > 2. Donald Tusk,
        > 3. Grzegorz Schetyna,
        > 4. Bogdan Borusewicz,
        > 5. Bohdan Klich.
        > Na początek wystarczy...

Przecież Tuska wymieniłem, ale chyba nie zrozumiałeś, o co chodzi. Nie o wykształcenie jako takie chodzi, a o wypisywanie głupot, w rubryce zawód, które sobie wymyślili Suski czy Klocowa, a które nie mają nic wspólnego z ich wykształceniem czy tym, czym się zajmowali zawodowo.
    • zbysio45 Re: PiSowscy specjaliści a jakie ma kwalifikacje 14.07.11, 10:49
      Pan minister Grabarczyk w zakresie budowy autostrad,przebudowy PKPi lotnictwa ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka