Dodaj do ulubionych

POLSKA - KRAJ CHAMÓW !

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 23:17
Polacy są najbardziej schamiałym narodem w Europie.
W żadnym innym kraju nie słychać tylu przekleństw wypowiadanych publicznie,
tylu epitetów. Idę sobie po Bielsku lub Katowicach, mijam młodych ludzi i co
drugie słowo słyszę pojeb.ny, ku.wa, h.j, zajeb.sty itd... .( jak takie teksty
słysze od dziewczyny, to mam dość ).
Jadę za granicę, spotykam młodych Polaków i słysze to samo.
Starsi nie są niestety lepsi.
Ręce opadają. Jak takiemu powiesz, że przynosi wstyd krajowi, to usłyszysz ,
że jesteś ....
Słucham radia, a tam występują takie same chamy w sejmie, które nadają do
bandytów, ludobójców itd...
Czysty "wersal" !
A pan wicepremier mówi w sejmie, że należy zrozumieć słuszny gniew obywateli
i ,że ludzie ci są sumieniem narodu .
Jak to się skończy ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Kosmala Michał - czyli jesteś CHAMEM !!! IP: *.magma-net.pl 01.03.02, 23:19
      Ja nie. Kropka.
      • Gość: Michał ????????????????????????????????????????????? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 23:25
        A może jest zupełnie inaczej ?
        Większość młodzieży jest OK, ale chamy mają tzw. silną osobowość i przerabiają
        na swoje podobieństwo słabszych psychicznie kolegów, a nauczyciele udają, że
        nie ma problemu, podobnie jak wszyscy z rządem włącznie !
        • Gość: Kosmala Michał - na Boga, sam napisałeś że jesteś CH. IP: *.magma-net.pl 01.03.02, 23:32
          chyba, że należysz do mniejszości. Jeśli nie, to po co piszesz ogólnikami? JA
          NIE JESTEM CHAMEM.
          Ciepłe pozdrowienia z POLSKI
          • Gość: Michał Ale o co tobie chodzi ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 23:41
            Ja chcę zwrócić uwagę na codzienne chamstwo milionów rodaków, a ty ?
            I nie wiem, po co te głupie teksty !
            • Gość: Kosmala Chodzi mi o to, że JA nie utożsamiam się z CH. IP: *.magma-net.pl 01.03.02, 23:51
              JASNE !!!
              • Gość: Michał Re: Chodzi mi o to, że JA nie utożsamiam się z CH. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 23:56
                A napisałem, że jesteś ? Czy tobie wszystko trzeba dosłownie wbijać łopatą do
                głowy ? Czy nie rozumiesz aluzji i przenośni ?
                Dobranoc !
                • Gość: Kosmala Ju ar rajt - ju ar debeściak ływ ŁOPATA IP: *.magma-net.pl 02.03.02, 00:00
                  aj em onli Kosmala
                  • Gość: TexasBoy Re: Ju ar rajt - ju ar debeściak ływ ŁOPATA IP: *.ipt.aol.com 07.03.02, 08:18
                    No i pogadali sobie.
                    Jak Polak z Polakiem.
                    W Wersalu.
                  • Gość: TexasBoy Grunt to znalezc wspolny jezyk ......... IP: *.ipt.aol.com 07.03.02, 08:26
                    No i pogadali sobie.
                    Jak Polak z Polakiem.
                    W Wersalu.
      • Gość: G'day Re: Michał - czyli jesteś CHAMEM !!! IP: 144.134.233.* 02.03.02, 02:27
        Nie ulega watpliwosci, ze "skomputeryzowany swiat" przechodzi etap "zmian
        jezykowych".
        Ciekawym natomiast jest, ze my znowu (tak jak z "dresami",piwem,"komorkowcami"
        muzyka,ect.) wybiegamy zapalczywie o kilka(nascie) lat do przodu jakby
        obawiajac sie, ze nas znowu nikt nie dojrzy.
    • Gość: emem Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.acn.waw.pl 01.03.02, 23:27
      masz racje - moze nie kraj chamow - bo to nie za zbytnio.
      Ale rzeczywiscie - bluzgamy na potege..
      to nie jest dobre
      • Gość: Michał Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 23:36
        Jak pracowałem w Niemczech, to przyszedł do mnie syn szefa.
        Powiedział, że ma jedno pytanie : co znaczy słowo "kurwa" ?
        Zapytałem się, po co mu to wiedzieć. Wyjaśnił, że ma jednego kolegę z Polski,
        który to słowo używa co kilka minut. Musiałem coś na poczekaniu wymyślić ( w
        stylu - to nic nie znaczy itp.. ).
        ten chłopak z ku.wa miał szczęście. Większość Niemców wie doskonale, co to
        znaczy.
    • Gość: Pijar To nie schamienie - to amerykanizacja ! IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.03.02, 23:40
      Gość portalu: Michał napisał(a):

> Polacy są najbardziej schamiałym narodem w Europie.
      > W żadnym innym kraju nie słychać tylu przekleństw wypowiadanych publicznie,
      > tylu epitetów. Idę sobie po Bielsku lub Katowicach, mijam młodych ludzi i co
      > drugie słowo słyszę pojeb.ny, ku.wa, h.j, zajeb.sty itd... .( jak takie teksty
      > słysze od dziewczyny, to mam dość ).
      > Jadę za granicę, spotykam młodych Polaków i słysze to samo.
      > Starsi nie są niestety lepsi.
      > Ręce opadają. Jak takiemu powiesz, że przynosi wstyd krajowi, to usłyszysz ,
      > że jesteś ....
      > Słucham radia, a tam występują takie same chamy w sejmie, które nadają do
      > bandytów, ludobójców itd...
      > Czysty "wersal" !
      > A pan wicepremier mówi w sejmie, że należy zrozumieć słuszny gniew obywateli
      > i ,że ludzie ci są sumieniem narodu .
      > Jak to się skończy ???

• Gość: pojeb Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.miasto.to.krakow.pl 01.03.02, 23:48
      A co kurwa nie pasi coś?
    • Gość: Tadek Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 23:50
      Brawo Michał, nietety masz rację Polska jest krajem chamów. Niestety jeśli to
      zauważysz stajesz się postrzegany jako zwolennik mniejszości(chyba żydowskiej)
      W głowie się nie mieści jakim Polacy są zapatrzonym w siebie narodem nie
      widzącym swoich wad .
      • Gość: SUMIENIE Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.chello.pl 02.03.02, 00:03
        Gość portalu: Tadek napisał(a):

> Brawo Michał, nietety masz rację Polska jest krajem chamów. Niestety jeśli to
        > zauważysz stajesz się postrzegany jako zwolennik mniejszości(chyba żydowskiej)
        > W głowie się nie mieści jakim Polacy są zapatrzonym w siebie narodem nie
        > widzącym swoich wad .

TADEK !
        MICHAŁ Z BIELSKA TO SOBIE JAJA ROBIŁ. BO ON SAM TO SKONCZONY CHAM I PEDRYL.
        A TY DAŁEŚ SIĘ NABRAĆ RURZE !
        POZDRAWIAM
    • Gość: PULS Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 02.03.02, 06:27
      Gość portalu: Michał napisał(a):

> Polacy są najbardziej schamiałym narodem w Europie.
      > W żadnym innym kraju nie słychać tylu przekleństw wypowiadanych publicznie,
      > tylu epitetów. Idę sobie po Bielsku lub Katowicach, mijam młodych ludzi i co
      > drugie słowo słyszę pojeb.ny, ku.wa, h.j, zajeb.sty itd... .( jak takie teksty
      > słysze od dziewczyny, to mam dość ).
      > Jadę za granicę, spotykam młodych Polaków i słysze to samo.
      > Starsi nie są niestety lepsi.
      > Ręce opadają. Jak takiemu powiesz, że przynosi wstyd krajowi, to usłyszysz ,
      > że jesteś ....
      > Słucham radia, a tam występują takie same chamy w sejmie, które nadają do
      > bandytów, ludobójców itd...
      > Czysty "wersal" !
      > A pan wicepremier mówi w sejmie, że należy zrozumieć słuszny gniew obywateli
      > i ,że ludzie ci są sumieniem narodu .
      > Jak to się skończy ???

Michal-nie marudz,widocznie malo po swiecie jezdziles,ale musze ci tez powiedziec
      jak juz sie wybierzesz w ten swiat to nie zapomnij wziazs ze soba znajomosci
      jezykowych zebys sie dowiedzial jak np.amerykanie bluzgaja,nawet w telewizji.

Son of a bitch-jest tu w telewizji normalne co sie tlumaczy skurwysyn.
      Tak ze nie przynudzaj i daj sobie spokuj z twoim pisaniem,dobra?,
      • Gość: Michał Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 07:06
        Takich "tekstów" można się po tobie spodzieewać ! Gratuluję kultury osobistej !
      • Gość: Andy Re: Do PULS`a IP: *.pl 08.03.02, 17:49
        Osmiele sie sprostowac..."son of the bitch" doslownie znaczy "sukin syn", a nie
        tak jak napisales.Kurwa to "whore" - jesli chodzi o dokladnosc....
    • Gość: OzRM Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 15:49
      A wiesz czego to skutek? Liberalnych metod wychowania, totalny luz brak
      szacunku dla starszych wyśmiewanie się z religii i patriotyzmu oto są skutki
      filozofii róbta co hceta!!
      Oszołom z Radia Maryja
      • Gość: paul Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: 193.0.117.* 05.03.02, 11:23
        A moze to odreagowanie fundamentalistyczego dewocjonalizmu katolickiego? W
        Australii np. ludzie sa dla siebie mili i nie slyszy sie takiego slownictwa na
        ulicach, a wychowanie jest duzo bardziej liberalne niz w Polsce. I kazdy z
        wszystkiego moze sie smiac. Nawet z religii, czego i polakom zycze.

• Gość: OzRM Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 11:35
          W Bawarii też są ludzie mili dla siebie i uśmiechnięci w Irlandii to samo. Za
          to w Korei płn jest głod smród i ubóstwo mimo ze tam wykorzeniono wszelkie
          religie
          • Gość: Crotalus Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: 157.25.121.* 05.03.02, 12:58
            Tylko małe dzieci i ograniczeni ludzie uogólniają. Do której ty Michale grupy
            się zaliczasz. Wszyscy Polacy to chamy- tekst godny 10 latka. Ja jakoś żyję w
            tej Polsce i wcale nie słyszę jakiś strasznych bluzgów.
            • Gość: Kwasek Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 05.03.02, 13:09
              A w której Polsce żyjesz?, być może za szyby Rollsa nie słychać , nie czuć
              smrodu i ni widaćsyfu na ulicach. Tak o oto polaczki dbają o swoją umiłowaną
              ojczyznę.
            • Gość: Michał Do crotalusa ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 18:27
              Czy napisałem, że wszyscy ? Ale chamstwo jest powszechne i każdy obserwator bez
              klapek na oczach to zauważa. Ludzie inteligentni boją się chamów.
              Bo cham nie ma skrupułów i wie, że obecna władza chamstwo popiera, przyjaźniąc
              się z Lepperem. Małe chamy widzą,że duży cham Jędruś jest bezkarny i ,że można
              prawie wszystko. Mało tego, są zachęcani przez premiera do czystek.
              Młodzież widzi, że chamy dorosłe wygrywają w życiu i wyciągają wnioski, ze
              byciekulturalnym jest złe . Należy być świnią jak Jędruś, szef z roboty,
              burmistrz z jedynie słusznej partii.
          • Gość: Blazej Do OzMR IP: *.ipt.aol.com 05.03.02, 13:12
            Wykorzenienie religii i wolnosc wyznania, to dwie rozne rzeczy. Narzucanie
            komus w panstwie jakiejkolwiek religii / panstwa islamskie i podobna troche
            Polska/
            W przepisach prawnych, daje podobne skutki, jak jej wykorzenianie.
            LPR to ludzie, czerpiacy wiedze z komunistycznych podrecznikow,
            przdstawiajacych demokracje w wiadomy wszystkim sposob.
          • Gość: paul Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: 193.0.117.* 08.03.02, 14:17
            A zatem widzisz sam, ze chamstwo ma sie nijak do liberalnego wychowanie, ktorego
            w korei Pd brak. Choc z drugiej strony, nawet jesli oni sa biedni i
            nieszczesliwi, to czy sa chamscy? Nie wiem, nie bylem tam. A ty?
    • Gość: Andrzej_ Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.chello.pl 05.03.02, 13:12
      Michal, wlasciwie sie zgadzam, ale bluzgi to tylko wierzcholek gory lodowej.
      Ten narod jest prymitywny, prostacki, ciemny, nietolerancyjny. Wystarczy, ze
      rzucisz okiem na to forum. Ile tu nienawisci np do Zydow, ile tu chamstwa, ile
      tu podlosci.
    • Gość: Dave Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.mel.iprimus.net.au 05.03.02, 13:37
      Gowno prawda...he, he (to zart). Ale na serio, tak samo jest wszedzie. Naucz
      sie jezykow i rusz w swiat kolego, to sam zobaczysz. Pzdr.
      • Gość: Michał A więc żyjesz na śmietniku ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 16:25
        Byłem w wielu krajach, ale takiego chamstwa NIE MA NIGDZIE !
        Jeżeli obracasz się w Australii wśród marginesu społecznego, to możesz spotkać
        się z przekleństwami itd..
        Ale w Polsce to chamstwo jest obecne POWSZECHNIE !
    • Gość: stoik Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 13:48
      Pijar i Andrzej_ mają rację! Nie wiem, czy akurat Polacy są najbardziej
      schamiałym narodem. Ale na pewno mają bardzo lichą samobarierę gdy chodzi o
      zachowanie i tzw. ogładę. Można morze słów wylać w tej sprawie i nie chcę
      rozpoczynać kolejnej niekończącej się dyskusji. Stwierdzam tylko, że całe to
      chamstwo WYLAZŁO w ostatnich latach. Kiedyś też ludzie klęli ale nie było to
      takie nagminne i mimo wszystko było więcej tego, co dzisiaj tak bardzo
      niemodnie brzmi, a mianowicie WSTYDU!. Słysząc kiedyś rozmowę dwóch
      wyfiołkowanych lal i słowa "zajebiście", spytałem wtrącając się do rozmowy - co
      to znaczy. Lala nie zrozumiała o co mi chodzi, a jak powtórzyłem prośbę to
      przez chwilę zbierała myśli, by w końcu gubiąc się "dać" wykładnię słowa. Ona w
      ogóle nie wiedziała, co to słowo znaczy - ale jest ono obowiązujące w
      subkulturze młodzieżowej. Wspomniane wcześniej WYŁAŻENIE chamstwa datuję na
      lata ok.1993-1995. Mniej więcej wraz z dochodzeniem gniotów umysłowych do
      majątków. Ci ludzie nie odczuwali żadnej potrzeby zmiany swoich nawyków, o
      kindersztubie nie wspominając. To jest mentalność żuli spod trzepaka. A dokąd
      to doprowadzi? A co myśleliśmy o pewnych nacjach jeszcze parę lat temu? Tam
      własnie trafimy - na margines. Swoją drogą, widziałem kiedyś sytuację, jak
      jaśnie pan we Francji zbeształ takiego śmierdzącego ćmikami i klnącego naszego
      rodaka - że nie życzy sobie chamstwa. Ów żul był jak zdeptany i nie fikał!
      Gryzł się wewnętrznie ale dziób miał zamknięty!
      • Gość: Tubylec Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.man.polbox.pl 05.03.02, 15:31
        Gość portalu: stoik napisał(a):

> Pijar i Andrzej_ mają rację! Nie wiem, czy akurat Polacy są najbardziej
        > schamiałym narodem. Ale na pewno mają bardzo lichą samobarierę gdy chodzi o
        > zachowanie i tzw. ogładę. Można morze słów wylać w tej sprawie i nie chcę
        > rozpoczynać kolejnej niekończącej się dyskusji. Stwierdzam tylko, że całe to
        > chamstwo WYLAZŁO w ostatnich latach. Kiedyś też ludzie klęli ale nie było to
        > takie nagminne i mimo wszystko było więcej tego, co dzisiaj tak bardzo
        > niemodnie brzmi, a mianowicie WSTYDU!. Słysząc kiedyś rozmowę dwóch
        > wyfiołkowanych lal i słowa "zajebiście", spytałem wtrącając się do rozmowy - co
        >
        > to znaczy. Lala nie zrozumiała o co mi chodzi, a jak powtórzyłem prośbę to
        > przez chwilę zbierała myśli, by w końcu gubiąc się "dać" wykładnię słowa. Ona w
        >
        > ogóle nie wiedziała, co to słowo znaczy - ale jest ono obowiązujące w
        > subkulturze młodzieżowej. Wspomniane wcześniej WYŁAŻENIE chamstwa datuję na
        > lata ok.1993-1995. Mniej więcej wraz z dochodzeniem gniotów umysłowych do
        > majątków. Ci ludzie nie odczuwali żadnej potrzeby zmiany swoich nawyków, o
        > kindersztubie nie wspominając. To jest mentalność żuli spod trzepaka. A dokąd
        > to doprowadzi? A co myśleliśmy o pewnych nacjach jeszcze parę lat temu? Tam
        > własnie trafimy - na margines. Swoją drogą, widziałem kiedyś sytuację, jak
        > jaśnie pan we Francji zbeształ takiego śmierdzącego ćmikami i klnącego naszego
        > rodaka - że nie życzy sobie chamstwa. Ów żul był jak zdeptany i nie fikał!
        > Gryzł się wewnętrznie ale dziób miał zamknięty!

Zgadza sie z toba, problem lezy w tym że nikomu nie zalezy zeby było inaczej.
        Sytuacja która opisałes na koncu posta w Polsce albo nie miałaby miejsca albo
        miałaby zgoła inne zakończenie - jegomośc wrażliwy usłysząłby że jest starym h..i
        pedałem i niech uwaza bo inaczej to wpier...albo k....a za...ie.
        Polacy w interakcji z innymi ludźmi zachowują sie jak zwierzęta, agresywne i
        bezmyślne, mają wszystkich na około w głebokim poważaniu - przykład - pod Media
        Marktem w Warszawie, parkingi to takie sektory gdzie samochody stoją naprzeciwko
        siebie, wjazd po środku. Gośc Polonkiem na podwszarszawskich numerach zaparkował
        pośrodku, uniemożliwiając wyjazd innym samochodom i poszedł na sekunde coś kupić.
        Po jakis 15 minutach wrócil i zwrócono mu uwage że zatamował droge. Gość
        oczywiscie że byl na chwile i ze przecież jest dużo miejsca zeby wyjechać. Po
        krótkiej wymianie zdań kobieta która została przyblokowna usłyszala ze jest
        głupią k i niech k...a jeździ autobusem następnym razem, po czym kmiotek wsiadł i
        smiejac sie z "frajerów" odjechał.

Czekam na lepsze czasy, ale chyba niedozyje a dopiero świeżo po 25.

• dorsai Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! 05.03.02, 17:53
          Masz rację, bo w Polsce naprawdę są dwie nacje: Polcy i Poaczki. Polacy, ludzie
          kulturalni, prawdziwi Europejczycy, wiedzący, jakie wina do posiłku podac i jak
          jeśc nozem i widelcem, oraz czym się posługujemy przy stole jedzac rybę,
          czytający porządną literaturę (np. Miłosza choćby) są na wymarciu. Smierdzące
          petami i Arizoną Polaczki rozumieją tylko siłę piąchy i do każdego żula , byle
          tylko miał kopa w pięści potrafią się przymilać. Wykształcenia nie mają ,choćby
          nawet mieli papierek, to albo go kupili, albo po prostu mimo tegoż papierka
          pozostali łomami. Imponuje im bezczelność, złodziejstwo i chamstwo. Polaków
          uważają za Żydów. Sporo Polaczków jest na tym Forum.
          • Gość: m4 Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: 194.151.168.* 06.03.02, 11:15
            Zgadzam sie! Niestety Polaczkow jest przygniatajaca wiekszosc.Dlatego to
            coniedzielne dreptanie do kosciola , a na codzien chamski jezyk , brak manier ,
            bandy wlamywaczy i rabusow , korupcja w urzedach , kurwy przy drogach i
            policjanci wymuszajacy lapowki.Przeciez w Polsce jest tylko 7% ludzi z wyzszym
            wyksztalceniem!!!Reszta to holota , choc katolicka....
    • Gość: *@# Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.port.gdynia.pl 06.03.02, 11:56
      popieram twoją, oby z pozytywnym skutkiem, walkę z chamstwem.
      ale czy ty nie występujesz w roli Don Kichote 2002 roku?
      • Gość: Michał Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 17:01
        Nie występuję w żadnej roli. Jestem sobą. Czy taka walka ma sens ?
        Jedno wiem napewno. Bez walki chamom nie należy ulegać .
        • Gość: @3 Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW !-do Michała IP: *.port.gdynia.pl 07.03.02, 07:39
          Życzę wytrwałości. Przydatne też będą inne cechy natury, jeśli NATURA cię nimi
          obdarzyła.
          :)
    • kelo Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! 07.03.02, 08:01
      Wrażenia z zagranicy
      Ileż razy już się wstydziłem za Polaków. Już nie wspomnę o przekleństwach ale
      to zachowanie, które przekazuje informację : jesteśmy Polakami i skromność w
      zachowaniu to nie jest nasza narodowa cecha. Nam się wszystko należy od razu.
      Spędziliśmy w Czechach , w sumie, około 3 miesięcy i tylko raz słyszeliśmy
      przeklinającego Czecha. Kiedy przyciął sobie palec kajakiem. Widzieliśmy bójki
      w knajpie, lala się krew ale nie padła ani jedna ku.... Pierwsze słowa które
      słyszymy od naszych rodaków na kempingach to: "tu jest ku... zajebiscie" lub
      też "ale tu jest chu...wo ku...." . Języki rozwiązują się po pierwszych dwóch
      piwach. Na ul. Trojskiej w Pradze u pani Agnieszki w 96 r były trzy polskie
      namioty i było uroczo. Dwa lata temu pani Agnieszka mówiła już o polskiej
      republice na jej posesji. I fakt, to była Polska w soczewce. Gnoje
      przychodzące z dyskoteki o 3 rano mające właśnie teraz ochotę wypić kolejną
      flaszkę i poopowiadać o przygodach całego dnia. Kiedy zwróciłem uwagę ,
      usłyszałem , że jestem kawał ch... bo nie dam się im bawić kiedy mają na to
      ochotę. Nie lubią nas Czesi i wcale im się nie dziwię. Pragę opanowała polska
      hołota
      tak jak po 89 angielska i holenderska i niestety nie ma za co się obrażać. Ja w
      Pradze często rozmawiam po angielsku bo czasem obawiam się, że mogę zostać
      utożsamiony z pijakami i gnojami z Polski
      • Gość: Michał Szczeniaki wszędzie tak się zachowują !! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 08:26
        Byłem kiedyś w Schwarzwaldzie. W hotelu była na koloniach grupa młodzieży z
        miasta Łodzi. Dzieciaki robiły, co chciały, bo opiekunowie totalnie mieli to
        gdzieś. W środku uzdrowiska o trzeciej po południu słychać było k...a, ch.j,
        pie.lę. W supermarkecie słychać było to samo. Do tego dzieciaki chodziły
        narąbane jak szpaki, bo Niemcy widząc cudzoziemców sprzedawali nieletnim
        alkohol. Swoim nie sprzedają, bo stracą koncesję.
        Niemcy i ludzie z innych krajów ( np. Hiszpanie, Portugalczycy ) też
        imprezowali, ale wieczorem w knajpie i nie robili "dymu" na oczach
        nieimprezowiczów .
        Czasami trzeba zwyczajnie dostosować sie do otoczenia i uznać miejscowe
        zwyczaje. Duża część Polaków-turystów to umie , ale chamy robią wszystko, że by
        i im popsuć opinię !
    • Gość: reader Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: 192.168.0.* 07.03.02, 15:25
      Problem jest ważny. Tak ważny, że nie widze sensu tworzenia jakichś europejskich rankingów chamstwa.
      Chamstwo polskie ma swoje tradycje. Kiedys było łączone przede wszystkim z pozycją społeczną chłopa (chłop
      był przeciwieństwem pana, był z definicji "chamem"; w tym przypadku było to jednak określenie akcentujące
      raczej różnicę statusów społecznych). Stopniowo chamstwo traciło ten aspekt znaczeniowy. Było wiązane
      coraz wyraźniej z róznymi negatywnymi cechami zachowania (cham- człowiek nikulturalny, zachowujący się
      niekulturalnie). Dziś, zdaje się, "cham" to nie tylko ktoś zachowujący sie niekulturalnie, lecz zgoła
      prymityw,agresywny, pozbawiony jakichkolwiek zasad i jakiejkolwiek wrażliwości. Cham=ktoś
      "odczłowieczony".
      W Polsce problemem jest powszechość chamstwa, z którą nie potrafią sobie poradzić instytucje życia
      społecznego, takie jak rodzina, szkoła, policja, kościół. Na Zachodzie chamstwo - też przecież występujące - jest
      jednak wyraźnie ograniczone, nie występuje tak powszechnie. Być może dlatego, że sprawniej działa tam policja
      (nie mówiąc nic o pozostałych instytucjach). Uważam, że nie mamy wielkiego wyboru sposobów działania -
      chamstwo musi być ścigane i podlegać karze. Musi być represjonowane. Społeczne akcje potępiające chamstwo,
      protesty inteligentów przeciw chamstwu - nie na wiele się zdadzą. Potrzebne są środki przymusu i
      zdecydowane działanie policji. Być może trzeba w tym celu zastanowić się nad rekonstrukcją kodeksu karnego.
      • Gość: Michał Bardzo ładnie napisane IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 23:47
        Każdy nie-cham przyzna panu rację !
        Ale taki Jędruś i tak wie swoje, że trzeba tym sk..wiałym inteligentom
        przyje..ć !
        I taki Jędruś wie, że jest bezkarny i ,że zawsze obecny rząd wyciągnie do niego
        pomocną dłoń w zamian za pomoc przy uchwaleniu kilku ustaw !
        A małe Jędrusie widzą,że chamstwo popłaca !!!
    • Gość: Quest Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.acn.waw.pl 07.03.02, 15:29
      Ciekawe spostrzeżenie.
      My kulturalniejsi musimy w tej sytuacji zewrzeć szeregi.
      Tylko taka nadzieja.
      • Gość: Tubylec Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.man.polbox.pl 07.03.02, 15:42
        Gość portalu: Quest napisał(a):

> Ciekawe spostrzeżenie.
        > My kulturalniejsi musimy w tej sytuacji zewrzeć szeregi.
        > Tylko taka nadzieja.

Ku...a, taka prawda, w dupe mać...
        żartowałem ;)
        • Gość: Kraken Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.ipt.aol.com 08.03.02, 15:53
          No to Polacy(czy Polaczki??) pogadali sobie o chamstwie innych i
          wlasnej"kulturze"Nie wiedzialem na przyklad,ze fakt iz ktos wie,ze rybe nalezy
          jesc dwoma widelcami jest od razu dowodem jego kultury,poodobnie jak dyplom
          ukonczenia wyzszej uczelni(mnie sie jednak wydaje ,ze ukonczenie studiow
          jeszcze NIKOGO nie nobilituje-vide zachowanie Balcerowicza podczas sejmowej
          debaty-wylazlo z niego na pewno wieksze chamstwo anizeli z jakiegos tam Lepera)
          A tak na marginesie-nie rozumiem dlaczego polska Dulsko-koscielna moralnosc
          zalozyla,ze slowo KURWA jest nieprzyzwoite-wszak w jezyku lacinskim ,jak
          rowniez w wielu nowozytnych jezykach obcych oznacza ono po prostu LINIE
          KRZYWA,nawielu znakach drogowych mozna bowiem przeczytac np.Achtung Kurven czy
          jak tu u mnie w USA-Warning!sharp curves!!!
          Pamietam jak za czasow studenckich(za nieslusznej komuny) rzucono na rynek
          krzywiki niemieckie i z kumplami robilismy sobie jajca kazac sobie w "Skali"(to
          byly takie sklepy a artykulami kreslarskimi)podac "komplet kurew" na pyskowanie
          ekspedientek pokazywalismy niemiecki napis na tymze komplecie przyrzadow
          kreslarskich.
          Nie sadze aby Polacy bili jakies rekordy w uzywaniu wulgarnych slow(z
          chamstwem sadze,nie ma to wiele wspolnego)podobnie klna inne nacje-tylko Polacy
          za slabo znaja jezyki obce-np.w opiewanych tu przez kogos Czechach zamiennikiem
          polskiego pszenno-buraczanego CHUJA jast czeski KOKOT-dla Polaka to nic nie
          znaczy,ale powiedz czechowi,ze jest kokotem-a zobaczysz jak ci morde przerobi.
          W USA gdzie obecnie mieszkam czestotliwosc uzywalnosci wulgaryzmow jest na
          pewno znacznie wieksza jak w Polsce,ktos juz ten temat poruszyl,ale nie do
          konca-niermal kazdy Jankes wstajac rano z lozka marudzi,ze nowu fucken dzien,a
          on sie nie wyspal "for fuck's sake".Niemal kazdy dyskutant jest dla
          niego "motherfucker"-czyli matkojebca,kazdy boss to "fucken dick"(pierdolony
          kutas)a co druga amerykanka to "fucken whore"(pierdolona kurwa).
          Inna sprawa,ze znakomita wiekszosc Polakow po prostu nie uznaje innego jezyka
          jak wulgaryzmy-pracowalem na roznych budowach w Polsce i doskonale pamietam,ze
          kiedy mowilo sie do pracownikow-"panowie,dzisiaj robimy to czy tamto"-NIE
          DOCIERALO,natomiast "sluchajcie skurwysyny,dzis musicie poprawic spierdolona
          robote!!!"-OOOOOO!!!! wtedy od razu rozumieli co jest na rzeczy.
          Zreszta mysle,ze uzywanie wulgaryzmow nie jest wykladnikiem chamstwa narodu-
          wine za to zlozylbym raczej ma ubostwo ich jezyka codziennego-no coz nie
          kazdemu dane bylo zapoznac sie z kutura slowa pisanego w rownym stopniu co
          prof.Kamyczkowi(byl kiedys taki autorytet od savoir vivre'u)-wobec tego uzywa
          sie nagminnie jezyka ogolnie zrozumialego-zreszta zmieszac czlowieka z blotem
          mozna uzywajac rowniez slownictwa pieknej polszczyzny,czy wowoczas jest sie
          mniejszym chamem anizeli uzywajac kurew,kutasow i innych okreslen organow
          plciowych,tudziez czynnosci prokreacyjnych????
          Sadze,ze chamstwo nie lezy w slownictwie,lecz w codziennych relacjach
          miedzyludzkich,i ten Jankes bluzgajacy fuckenami,dickami,czy whorami jest na co
          dzien znacznie bardziej zyczliwy,anizeli niejeden z Polakow po habilitacji-i
          moim zdaniem wlasnie tu jest pies pogrzebany!!
          • Gość: Tubylec Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.man.polbox.pl 08.03.02, 16:13
            Gość portalu: Kraken napisał(a):

> No to Polacy(czy Polaczki??) pogadali sobie o chamstwie innych i
            > wlasnej"kulturze"Nie wiedzialem na przyklad,ze fakt iz ktos wie,ze rybe nalezy
            > jesc dwoma widelcami jest od razu dowodem jego kultury,poodobnie jak dyplom
            > ukonczenia wyzszej uczelni(mnie sie jednak wydaje ,ze ukonczenie studiow
            > jeszcze NIKOGO nie nobilituje-vide zachowanie Balcerowicza podczas sejmowej
            > debaty-wylazlo z niego na pewno wieksze chamstwo anizeli z jakiegos tam Lepera)
            > A tak na marginesie-nie rozumiem dlaczego polska Dulsko-koscielna moralnosc
            > zalozyla,ze slowo KURWA jest nieprzyzwoite-wszak w jezyku lacinskim ,jak
            > rowniez w wielu nowozytnych jezykach obcych oznacza ono po prostu LINIE
            > KRZYWA,nawielu znakach drogowych mozna bowiem przeczytac np.Achtung Kurven czy
            > jak tu u mnie w USA-Warning!sharp curves!!!
            > Pamietam jak za czasow studenckich(za nieslusznej komuny) rzucono na rynek
            > krzywiki niemieckie i z kumplami robilismy sobie jajca kazac sobie w "Skali"(to
            >
            > byly takie sklepy a artykulami kreslarskimi)podac "komplet kurew" na pyskowanie
            >
            > ekspedientek pokazywalismy niemiecki napis na tymze komplecie przyrzadow
            > kreslarskich.
            > Nie sadze aby Polacy bili jakies rekordy w uzywaniu wulgarnych slow(z
            > chamstwem sadze,nie ma to wiele wspolnego)podobnie klna inne nacje-tylko Polacy
            >
            > za slabo znaja jezyki obce-np.w opiewanych tu przez kogos Czechach zamiennikiem
            >
            > polskiego pszenno-buraczanego CHUJA jast czeski KOKOT-dla Polaka to nic nie
            > znaczy,ale powiedz czechowi,ze jest kokotem-a zobaczysz jak ci morde przerobi.
            > W USA gdzie obecnie mieszkam czestotliwosc uzywalnosci wulgaryzmow jest na
            > pewno znacznie wieksza jak w Polsce,ktos juz ten temat poruszyl,ale nie do
            > konca-niermal kazdy Jankes wstajac rano z lozka marudzi,ze nowu fucken dzien,a
            > on sie nie wyspal "for fuck's sake".Niemal kazdy dyskutant jest dla
            > niego "motherfucker"-czyli matkojebca,kazdy boss to "fucken dick"(pierdolony
            > kutas)a co druga amerykanka to "fucken whore"(pierdolona kurwa).
            > Inna sprawa,ze znakomita wiekszosc Polakow po prostu nie uznaje innego jezyka
            > jak wulgaryzmy-pracowalem na roznych budowach w Polsce i doskonale pamietam,ze
            > kiedy mowilo sie do pracownikow-"panowie,dzisiaj robimy to czy tamto"-NIE
            > DOCIERALO,natomiast "sluchajcie skurwysyny,dzis musicie poprawic spierdolona
            > robote!!!"-OOOOOO!!!! wtedy od razu rozumieli co jest na rzeczy.
            > Zreszta mysle,ze uzywanie wulgaryzmow nie jest wykladnikiem chamstwa narodu-
            > wine za to zlozylbym raczej ma ubostwo ich jezyka codziennego-no coz nie
            > kazdemu dane bylo zapoznac sie z kutura slowa pisanego w rownym stopniu co
            > prof.Kamyczkowi(byl kiedys taki autorytet od savoir vivre'u)-wobec tego uzywa
            > sie nagminnie jezyka ogolnie zrozumialego-zreszta zmieszac czlowieka z blotem
            > mozna uzywajac rowniez slownictwa pieknej polszczyzny,czy wowoczas jest sie
            > mniejszym chamem anizeli uzywajac kurew,kutasow i innych okreslen organow
            > plciowych,tudziez czynnosci prokreacyjnych????
            > Sadze,ze chamstwo nie lezy w slownictwie,lecz w codziennych relacjach
            > miedzyludzkich,i ten Jankes bluzgajacy fuckenami,dickami,czy whorami jest na co
            >
            > dzien znacznie bardziej zyczliwy,anizeli niejeden z Polakow po habilitacji-i
            > moim zdaniem wlasnie tu jest pies pogrzebany!!

T: z paroma rzeczami sie zgadzam ale z tymi znakami przy drodze to troche zabawne.
            Chyba jest jakaś przyczyna dla której nie widziałes w USA znaków "Warning - Sharp
            Fuck!" ???, hehe. "Kutas" można też przetłumaczyć na "Cut us" ale nie będzie to
            to samo, tak czy nie ? Stąd też Curve i Fuck są dla Ciebie bliskoznaczne tylko
            dlatego że jestes Polakiem. Amerykanin wouldnt know what the fuck are you talkin'
            about, right ?
            Zgadzam sie z ostatnim zdaniem twojego postu,że sposób zachowania w relacjach z
            innymi świadczy o kulturze osobistej. i czysta pacha.

• Gość: Kraken Re: Do Tubylca IP: *.ipt.aol.com 08.03.02, 18:19

Wcale nie powiedzialem,ze "curve" i "Fuck" sa dla mnie bliskoznaczne-
              powiedzialem,ze "kurwa" oznacza po prostu linie krzywa,akurat tak sie sklada,ze
              kolo mego domu stoi znak z napisem(tu wiekszosc ostrzezen drogowych jest w
              formie napisow,gdyz nuczenie sie tylu znakow drogowych to dla Jankesow zbyt
              wielki wysilek umyslowy) wlasnie 'Warning!!Sharp curves".
              Natomiast kutas to po prostu"dyck""cock" ewentualnie "prick"-jesli masz okazje
              posluchaj sobie Jankesow-przeciez oni "fuckenuja" od switu do nocy,jednak
              nalezy zaznaczyc,ze wielu z nich doskonale wie co znaczy po polsku "kurwa"
              czy "chuj".
              Kiedys mlody Jankes uczyl mnie amerykanskich przeklenstw,ale w zamian musialem
              nauczyc go polskich mialem problem z amerykanskim"wszytko do dupy" -u nich to
              brzmi "everythings is sacks",natomiast ja slyszalem socks,co oznacza
              skarpety,no ale co kraj to obyczaj i naprawde nie uwazam,ze Polacy sa tutaj
              czyms wyjatkowym
          • Gość: Michał Opowieści krakena, czyli wesołe głupoty ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 18:32

> No to Polacy(czy Polaczki??) pogadali sobie o chamstwie innych i
            > wlasnej"kulturze"Nie wiedzialem na przyklad,ze fakt iz ktos wie,ze rybe nalezy
            > jesc dwoma widelcami jest od razu dowodem jego kultury,
            Kulturalny kraken zapewne wcina rybę używają tylko palców i uważa to za rzecz
            normalną. Niestety dla krakena jedzenie dwoma widelcami jest oznaką kultury przy
            stole.

poodobnie jak dyplom
            > ukonczenia wyzszej uczelni(mnie sie jednak wydaje ,ze ukonczenie studiow
            > jeszcze NIKOGO nie nobilituje-vide zachowanie Balcerowicza podczas sejmowej
            > debaty-wylazlo z niego na pewno wieksze chamstwo anizeli z jakiegos tam Lepera)
            Balcerowicz powinien publicznie ubrać się w wór pokutny, a następnie pozwolić
            biczować się Jędrusiowi i LSD ! Wtedy byłby kulturalny , nieprawdaż ?

> A tak na marginesie-nie rozumiem dlaczego polska Dulsko-koscielna moralnosc
            > zalozyla,ze slowo KURWA jest nieprzyzwoite-wszak w jezyku lacinskim ,jak
            > rowniez w wielu nowozytnych jezykach obcych oznacza ono po prostu LINIE
            > KRZYWA,nawielu znakach drogowych mozna bowiem przeczytac np.Achtung Kurven czy
            > jak tu u mnie w USA-Warning!sharp curves!!!
            Po niemiecku słowo to oznacza zakręt, a po polsku dziwkę ! Jeżeli kraken nie
            widzi tej delikatnej różnicy, to znaczy, że jemu zakręty kojarzą się ze stojącymi
            dziwkami !

> Pamietam jak za czasow studenckich(za nieslusznej komuny) rzucono na rynek
            > krzywiki niemieckie i z kumplami robilismy sobie jajca kazac sobie w "Skali"(to
            >
            > byly takie sklepy a artykulami kreslarskimi)podac "komplet kurew" na pyskowanie
            >
            > ekspedientek pokazywalismy niemiecki napis na tymze komplecie przyrzadow
            > kreslarskich.
            > Nie sadze aby Polacy bili jakies rekordy w uzywaniu wulgarnych slow(z
            > chamstwem sadze,nie ma to wiele wspolnego)podobnie klna inne nacje-tylko Polacy
            >
            > za slabo znaja jezyki obce-np.w opiewanych tu przez kogos Czechach zamiennikiem
            >
            > polskiego pszenno-buraczanego CHUJA jast czeski KOKOT-dla Polaka to nic nie
            > znaczy,ale powiedz czechowi,ze jest kokotem-a zobaczysz jak ci morde przerobi.
            Tak się skałda, że znam trochę czeski i kokota w Czechach można usłyszeć raz na
            miesiąc, a ku..wę raz na godzinę ! Jeżeli bluzganie na ulicy jest dla krakena
            noramlne, to świadczy to o jego masochiźmie. Nikt normalny nie lubi chamstwa, no
            ale zboczenia są różne !

> W USA gdzie obecnie mieszkam czestotliwosc uzywalnosci wulgaryzmow jest na
            > pewno znacznie wieksza jak w Polsce,ktos juz ten temat poruszyl,ale nie do
            > konca-niermal kazdy Jankes wstajac rano z lozka marudzi,ze nowu fucken dzien,a
            > on sie nie wyspal "for fuck's sake".Niemal kazdy dyskutant jest dla
            > niego "motherfucker"-czyli matkojebca,kazdy boss to "fucken dick"(pierdolony
            > kutas)a co druga amerykanka to "fucken whore"(pierdolona kurwa).
            Jeżeli kraken ma do czynienia z marginesem społecznym w Ameryce, to myśli, że tak
            jest zawsze. Ale goście przy azbeście to nie całe stany !

> Inna sprawa,ze znakomita wiekszosc Polakow po prostu nie uznaje innego jezyka
            > jak wulgaryzmy-pracowalem na roznych budowach w Polsce i doskonale pamietam,ze
            > kiedy mowilo sie do pracownikow-"panowie,dzisiaj robimy to czy tamto"-NIE
            > DOCIERALO,natomiast "sluchajcie skurwysyny,dzis musicie poprawic spierdolona
            > robote!!!"-OOOOOO!!!! wtedy od razu rozumieli co jest na rzeczy.
            Kraken sam sobie zaprzecza, bo wczesniej twierdził,że w Polsce z używaniem
            wulgaryzmów nie jest źle !

> Zreszta mysle,ze uzywanie wulgaryzmow nie jest wykladnikiem chamstwa narodu-
            > wine za to zlozylbym raczej ma ubostwo ich jezyka codziennego-no coz nie
            > kazdemu dane bylo zapoznac sie z kutura slowa pisanego w rownym stopniu co
            > prof.Kamyczkowi(byl kiedys taki autorytet od savoir vivre'u)-wobec tego uzywa
            > sie nagminnie jezyka ogolnie zrozumialego-zreszta zmieszac czlowieka z blotem
            > mozna uzywajac rowniez slownictwa pieknej polszczyzny,czy wowoczas jest sie
            > mniejszym chamem anizeli uzywajac kurew,kutasow i innych okreslen organow
            > plciowych,tudziez czynnosci prokreacyjnych????
            Ludzie od wieków mieszali z błotem innych. Niektórym ię to zwyczajnie należy z
            powodów różnych np. chamom !

> Sadze,ze chamstwo nie lezy w slownictwie,lecz w codziennych relacjach
            > miedzyludzkich,i ten Jankes bluzgajacy fuckenami,dickami,czy whorami jest na co
            >
            > dzien znacznie bardziej zyczliwy,anizeli niejeden z Polakow po habilitacji-i
            > moim zdaniem wlasnie tu jest pies pogrzebany!!
            i TU MOŻNA SIĘ ZGODZIĆ !

• Gość: Andy Re: Opowieści krakena, czyli wesołe głupoty ! IP: *.pl 08.03.02, 21:34
              Bzdury wypisujesz facet:
              - curve to znaczy krzywa, /to nie koniecznie linia/.Jesli przy twojej chalupie
              stoi znak drogowy z takim napisem to dotyczy drogi.
              - rybe nie je sie dwoma widelcami, chyba ze na budowie na ktorej pracowales tak
              sie jadlo,/ sam sie ta budowa chwalisz/
              - Balcerowicz nie wykazal sie chamstwem w sejmie, po prostu ignorowal chamskie
              wyzwania burakow do ktorych i ciebie zaliczyc mozna.
              • Gość: Kraken Re: do Andy'ego i Michala IP: *.ipt.aol.com 08.03.02, 22:19
                PROSCIE "KULTURALNI" CHLOPTASIE W CODZIENNYM PACIORKU O ZDROWIE I DOBRE
                SRANIE,BO ROZUMEK NAWET PUCHATKOWO-MISIOWY JUZ RACZEJ ZA POZNO

i niech mi jeden becwal z drugim pokaze w ktorym miejscu curve,czy z niemiecka
                kurven kojarzy mi sie z dziwka-zachodze po prostu w glowe jak do tego
                doszlo ,ze w gnojnej Polsce Dulszczyzna uznala wyraz oznaczajacy krzywa za
                nieprzyzwoity i okresla nimi panienki nie najciezszych(jednak przydatnych)
                obyczajow-KIEPSKO U WAS Z YNTYLENGJOM-CHLOPTASIE
                • Gość: Michał Wesołe głupoty krakena II IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 07:02

> PROSCIE "KULTURALNI" CHLOPTASIE W CODZIENNYM PACIORKU O ZDROWIE I DOBRE
                  > SRANIE,BO ROZUMEK NAWET PUCHATKOWO-MISIOWY JUZ RACZEJ ZA POZNO

Wystarczyło trochę podenerwować krakena, żeby wyszło z niego CAŁE CHAMSTWO.
                  Napisałem o tobie z przymrużeniem oka, ale widać trafia do ciebie tylko jezyk
                  robotników na budowie !

>
                  > i niech mi jeden becwal z drugim pokaze w ktorym miejscu curve,czy z niemiecka
                  >
                  > kurven kojarzy mi sie z dziwka-zachodze po prostu w glowe
                  Sam napisałeś,że ku..a to zwykłe słowo i nie należy uważać go za wulgarne.
                  Zwróciłem ci tylko uwagę, iż w różnych krajach różnie ono znaczy.

jak do tego
                  > doszlo ,ze w gnojnej Polsce Dulszczyzna uznala wyraz oznaczajacy krzywa za
                  > nieprzyzwoity i okresla nimi panienki nie najciezszych(jednak przydatnych)
                  > obyczajow-
                  Proponuję zapytać się jakiegoś etnologa albo kupić książki o obyczajach ludowych.

KIEPSKO U WAS Z YNTYLENGJOM-CHLOPTASIE

Z "YNTYLENGJOM" może i kiepsko, ale z inteligencją nie !
                  Życzę dalszego owocnego "bluzgania" na budowach !
                  Proszę poczytać sobie w słowniku, co znaczy ironia. Wtedy zrozumie pan mój post !

• Gość: Andy Re: do Andy'ego i Michala IP: *.pl 09.03.02, 17:03
                  -Odpowiedzialem ci ze :rybe nie je sie dwoma widelcami..../Tak mysla tylko
                  Ynteligenci podobni tobie./
                  - curve to znaczy krzywa ale nie "linia krzywa"
                  Jesli twierdzisz ze tego nie napisales to prosze bardzo :twoj post z 8.03.2002.
                  godz.15:53. W nim rowniez stwierdziles ze"chamstwo wylazlo z Balcerowicza"/!/
                  No wiec o co pretensja? Jestes budowlancem, - a na salony nie wlaz w
                  kombinezonie/z dwoma widelcami w kieszeni na wypadek gdyby rybe podano!/
    • Gość: loki Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 11:59
      Dzisiaj w Harrachowie polscy kibole obrzucili sniezkami Hannavalda, kolejny
      przyklad polskiej cechy narodowej- chamstwa, ktore jest wszedzie
      • Gość: GMR Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 12:43
        Wczoraj wieczorem Skin poleciał do Harrachowa. Przed chwilą zadzwonił do mnie
        chwaląc się że trafił kulką w Hannavalda. Powiedział mi że jest z tego celnego
        rzutu bardzo dumny...aż mnie ciarki po plecach przeleciały z przerażenia
        • obserwator3 Re: POLSKA - KRAJ CHAMÓW ! 09.03.02, 20:40
          'Wszyscy nie "NASI" to podejrzani,co nieznane to szkodliwe,co niezrozumiałe to
          głupie'

Jest to cytat z listy sposobów na to jak zostać Burakiem. Przecież chamstwo
          to tylko element ogólniej pojętego buractwa.Buractwo jest wszędzie w firmach
          źle zarządzanych,w polityce,w obyczajach itp.Z pewnością mozna udowodnić,ze
          istnieje na całym swiecie(zobaczymy jak zachowają się kibice niemieccy,jak
          tylko będzie okazja),ale bywa też specyfiką polską.
          • Gość: Michał Sposób na buraki ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 07:31
            obserwator3 napisał(a):

> Jest to cytat z listy sposobów na to jak zostać Burakiem. Przecież chamstwo
            > to tylko element ogólniej pojętego buractwa.Buractwo jest wszędzie w firmach
            > źle zarządzanych,w polityce,w obyczajach itp.Z pewnością mozna udowodnić,ze
            > istnieje na całym swiecie(zobaczymy jak zachowają się kibice niemieccy,jak
            > tylko będzie okazja),ale bywa też specyfiką polską.

Cały bezsens polega na tym, ze burak nie myśli. On jest za głupi. Operuje tylko
            schematami. Powiedzą mu w telewizji, że Sven koksuje, to od razu uwierzy. Jak
            Svena zobaczy, to mu chce przypier..ić, bo tak zawsze postępuje ze swoimi wrogami.
            Niemcy też maja swoich buraków, ale są oni w wyraźnej mniejszości.
            Anglicy potrafili buraków stadionowych wychować. Ale tu już musi wkroczyć pństwo,
            bo inavczej się nie da. Jak burak robiący zadymy pozostanie bezkarny, to tylko
            będzie zachętą dla następnych buraków.
            A może wprowadzić dla robiących zadymy obowiązkowe bezpłatne prace na rzecz
            społeczeństwa np. czyszczenie ulic, klozetów itp.. Tak w Holandii się robi wobec
            chuliganów i nikt nie drze się, że to łamanie praw człowieka.

• Gość: Michał Uczenie Hannawalda kultury ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 20:06
        Jakaś okropna blondyna powiedział w TVP-SLD, że trzeba było nauczyć Svena
        kultury i nie miała nic przeciwko rzucaniu w niego !
        • Gość: GMR Re: Uczenie Hannawalda kultury ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 20:42
          Ojoj! to chyba była Agnieszka od Skina! (na 50%) jak to się potwierdzi no to w
          oklicy będzie niezła heca. tymi dwojga policja się interesuje
    • Gość: Penner A ja jestem dumny z naszych kibiców.Dobrze mu tak IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 11:41
      Mój kolega Skin trafił kulką w Hannavalda. Jestem z niego bardzo dumny! To mój
      najlepszy przyjaciel. podziwiam go za to co zrobił. dla mnie jest on Bogiem!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka