Dodaj do ulubionych

Środa i Żakowski...

21.07.11, 15:16
Czyli michnikowszczyzna szaleje. Tak to jest, gdy część establishmentu, uznająca się za jedyny słuszny, walcząca o utrzymanie upadającego monopolu na kreację opinii, traci rozsądek, umiar w osądach i wpada przez powyższe we frustrację. Klasyczny i znamienny dla dawnej UW motyw arogancji i postępującego oderwania od rzeczywistości, od poglądów i potrzeb narodu, obywateli. Naród się nie zna i nie rozumie niczego, naród to bydło wymagające pasienia. Partia jest dobra, to naród jest zły i wymaga wymiany. Na inny, hehe...

Żakowski w pewnym sensie uderza w demokrację bezpośrednią, w samą ideę obywatelstwa i liberalnej demokracji. I robi to pieszczoszek Wybiórczej, a nie jakiś prawacki oszołom od korwinowców.
Środa natomiast burzy się na wolność słowa i wypowiedzi, swobodę komunikowania się na komercyjnym rynku produktów i usług, partii politycznych i wyborców. Do tego rzuca określeniami jak Jarek czy Rymkiewicz, hehe.

Autorytety michnikowszczyzny (a tak naprawdę pseudoautorytety) powinny się zastanowić, czy są za demokracją liberalną, czy nie. Ponieważ same sobie zaprzeczają...

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,9979184,_Uwaga__Kaczynski_juz_na_drogach.html
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9985712,Prof__Sroda_ma_przeprosic_TVP_za__ubecki_program_.html
wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/346889,sroda-ma-przeprosic-tvp-za-nazwanie-misji-specjalnej-ubeckim-programem.html
wsieci.rp.pl/opinie/rekiny-i-plotki/Jacek-Zakowski-chce-ograniczac-prawa-wyborcze-Polakow
www.se.pl/wydarzenia/opinie/jacek-zakowski-tk-sie-myli-spoty-zamulaja_196784.html

PS. Uprzedzając leminże kwilenie dodam, że sam jestem mam obiekcje względem JOW-ów, choć od lat jestem zwolennikiem tego pomysłu.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Środa i Żakowski... 21.07.11, 15:21
      Musiałeś nieźle manewrować w świecie komentarzy politycznych skoro ominęły Cię dotąd propozycje by czynne prawo wyborcze przyznawać tylko niektórym.
      • uu5.3 alez humbaku - tutaj sie rozchodzi 21.07.11, 15:24
        ze z ograniczeniem prawa wyborczego wyskakuje Zakowski, pupilek wyborczej.
        a jak wiadomo, jak tylko demokracja jest choc troche zagrozona, to michnik nie moze spac ze zgryzoty.
        • humbak Re: alez humbaku - tutaj sie rozchodzi 21.07.11, 15:27
          Cóż, pomysł pojawiał się też w USA których to chyba wszyscy obywatele traktują demokrację jak najwyższą religię. Nie zaskakuje mnie więc że Żakowskiemu takie pomysły wskakują do mózgownicy. Pomijam już że jego opinie interesowały mnie ostatnio jakieś 10 lat temu:)
          • humbak Re: alez humbaku - tutaj sie rozchodzi 21.07.11, 15:30
            A co do obłudy, jaką można tu wywąchać... też zaskakuje. W końcu to aktywny uczestnik naszego życia publicznego od lat. Tam ludzi szczerych i konsekwentnych jak na lekarstwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka