dirloff
21.07.11, 15:16
Czyli michnikowszczyzna szaleje. Tak to jest, gdy część establishmentu, uznająca się za jedyny słuszny, walcząca o utrzymanie upadającego monopolu na kreację opinii, traci rozsądek, umiar w osądach i wpada przez powyższe we frustrację. Klasyczny i znamienny dla dawnej UW motyw arogancji i postępującego oderwania od rzeczywistości, od poglądów i potrzeb narodu, obywateli. Naród się nie zna i nie rozumie niczego, naród to bydło wymagające pasienia. Partia jest dobra, to naród jest zły i wymaga wymiany. Na inny, hehe...
Żakowski w pewnym sensie uderza w demokrację bezpośrednią, w samą ideę obywatelstwa i liberalnej demokracji. I robi to pieszczoszek Wybiórczej, a nie jakiś prawacki oszołom od korwinowców.
Środa natomiast burzy się na wolność słowa i wypowiedzi, swobodę komunikowania się na komercyjnym rynku produktów i usług, partii politycznych i wyborców. Do tego rzuca określeniami jak Jarek czy Rymkiewicz, hehe.
Autorytety michnikowszczyzny (a tak naprawdę pseudoautorytety) powinny się zastanowić, czy są za demokracją liberalną, czy nie. Ponieważ same sobie zaprzeczają...
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,9979184,_Uwaga__Kaczynski_juz_na_drogach.html
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9985712,Prof__Sroda_ma_przeprosic_TVP_za__ubecki_program_.html
wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/346889,sroda-ma-przeprosic-tvp-za-nazwanie-misji-specjalnej-ubeckim-programem.html
wsieci.rp.pl/opinie/rekiny-i-plotki/Jacek-Zakowski-chce-ograniczac-prawa-wyborcze-Polakow
www.se.pl/wydarzenia/opinie/jacek-zakowski-tk-sie-myli-spoty-zamulaja_196784.html
PS. Uprzedzając leminże kwilenie dodam, że sam jestem mam obiekcje względem JOW-ów, choć od lat jestem zwolennikiem tego pomysłu.