ikcort 10.09.11, 16:02 Platforma Obywatelska w ramach obietnic przedwyborczych zapewnia, że jeśli tylko uda im po raz drugi dojść do władzy, obniży VAT do 22%. Wybór jest prosty, obywatele. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migreniasta Pituś bajduś 10.09.11, 16:19 A niby kto go podwyższył? Prawdopodobnie PO wygra wybory.Nieuniknione jest też to ,że nie spełni żadnej przewyborczej obietnicy. To jaki jest wymiar podatku VAT nie jest tak istotne jak jego spożytkowanie. Są państwa w których podatki są drakońsko wysokie i nie wpływa to na poziom życia szarego człowieka. Norweg płaci krocie i nie narzeka.Mieszkaniec Alaski płaci ujemny podatek..... TAK.TAK. Mieszkańcom Alaski Gubernator wypłaca kasę,za to ,że wyrażają chęć mieszkać w tak ponurym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Pituś bajduś 10.09.11, 16:23 > A niby kto go podwyższył? Hmm... no niby Platforma, ale to PiS ich do tego zmusił, nie mieli wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Pituś bajduś 10.09.11, 16:33 Nie było mnie chwilę bo mieszałam wywar z polędwiczki,ale jakoś nie słyszałam o powołaniu KOMISJI D/S NACISKÓW PIS NA PO W SPRAWIE WINDOWANIA VAT. Ja nie mieszałam zupy tak długo....... Przeżywamy największy kryzys wyborczy od Pierwszej Wolnej Elekcji ,kiedy to niezdrowa tkanka wybrała byle kogo na Króla. Ten byle kto jak zobaczył w jaki burdel dał się wkomponować czmychnął błyskawicznie do ojczyzny brudasów. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pituś bajduś 10.09.11, 21:20 Dobre. Zwłaszcza to "czmychnięcie"... Ale... myślisz, że historia kołem się toczy i Tusk też "czmychnie"??? Gdyby tak miało być - zagłosowałbym rękoma i nogami na Tuska... Niech sp...la gdzie pieprz wyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Pituś bajduś IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 21:31 Mógłbys napisać skąd wzięły się u ciebie tak potężne zasoby nienawiści do aktualnego premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Pituś bajduś 10.09.11, 21:49 > Mógłbys napisać skąd wzięły się u ciebie tak potężne zasoby nienawiści do > aktualnego premiera? Nie wiem jak u niego, u mnie np. stąd, że obecny premier jest ryżym populistą. Nie było w Polsce jeszcze do tego stopnia populistycznej partii co PO: PiS z Samoobroną wysiadają przy tym co wyczyniają PR-owcy Tuska. A już obietnica obniżenia VAT-u, który się samemu podwyższyło, w dodatku uprzednio obiecawszy zmniejszenie podatków, to naprawdę jest szczyt wszystkiego. Leszek Miller za czasów swojej świetności chyba nawet nie był aż takim cynikiem. I dlatego właśnie, za te kpiny, Platformie Obywatelskiej oraz aktualnemu ryżemu premierowi należy podziękować. Dość straszenia PiS-em, dość prymitywnej inżynierii socjalnej, dość lewicowych pomysłów pod liberalnymi sztandarami. Osobiście co prawda się na wybory nie wybieram, bo już więcej idioty z siebie zrobić nie dam, mam jednak nadzieję, że moi rodacy przygotują Platformie niemiłą niespodziankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Pituś bajduś IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 21:54 Za czysty populizm to można czuć pewną niechęć, ale zaraz nienawiść? Czuć nienawiść do opcji politycznej i jej przedstawicieli w kraju demokratycznym, normalne nie jest i w takim przypadku dobrze jest zastanowić się nad sobą, bo coś w takim człowieku nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Pituś bajduś 10.09.11, 22:03 > Za czysty populizm to można czuć pewną niechęć, ale zaraz nienawiść? Nie no, ściśle biorąc, to ja nie czuję nienawiści, po prostu mam już dość polityki. Czuję właściwie obojętność, no, może niechęć, ale to tylko z uwagi na zbliżające się wybory. :) Poza tym głupio mi, bo głosowałem 4 lata temu na PO, a to, co oni teraz wyprawiają, przechodzi moje pojęcie. W dodatku jedyną alternatywą jest PiS, którego jeszcze bardziej nie znoszę. :/ Jak żyć, panie premierze? jak żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Pituś bajduś IP: *.lukman.pl 10.09.11, 22:08 Zagłosuj na Palikota:) Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Pituś bajduś 10.09.11, 22:20 > Zagłosuj na Palikota:) Jeszcze na internet mnie stać, nie potrzebuje "darmowego". :P A poważnie mówiąc, to może nawet nie byłby taki głupi pomysł, bo Palikot pajacuje i mnie to drażni, ale w przeciwieństwie do znakomitej większości klasy politycznej zarządzał czymś dużym, w dodatku skutecznie. Tusk mył okna, Jarek to w ogóle nic nie robił tylko grzał dupsko w willi tatusia, Komorowski zasuwał ze strzelbą po lasach. Ten przynajmniej się sprawdził w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
last_van_hesing Re: Pituś bajduś 10.09.11, 22:27 ikcort napisał: > > Zagłosuj na Palikota:) > > Jeszcze na internet mnie stać, nie potrzebuje "darmowego". :P > > A poważnie mówiąc, to może nawet nie byłby taki głupi pomysł, bo Palikot pajacu > je i mnie to drażni, ale w przeciwieństwie do znakomitej większości klasy polit > ycznej zarządzał czymś dużym, w dodatku skutecznie. To nie musi się przekładać, tym bardziej, im bardziej w państwie robienie interesów polega na wynajdywaniu luk w prawie. Zarządzanie państwem to całkiem inna bajka. Co do pajacowania- słyszę o pajacowaniu od lat i nie wiem o co chodzi. Jakie pajacowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Pituś bajduś IP: *.lukman.pl 10.09.11, 22:29 No, w mordę, znów mnie nie tak zalogowało, ale to ciągle ja. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Pituś bajduś 10.09.11, 22:36 > To nie musi się przekładać, tym bardziej, im bardziej w państwie robienie interesów > polega na wynajdywaniu luk w prawie. Zarządzanie państwem to całkiem inna bajka. Ja wiem o tym, niemniej zawsze jest to więcej niż pielęgnowanie w sobie "racji moralnej" na zapiecku u rodziców, podniecanie się swoim szlachectwem czy łażenie na mecze. > Co do pajacowania- słyszę o pajacowaniu od lat i nie wiem o co chodzi. > Jakie pajacowanie? Mam na myśli uprawianie polityki w stylu happeningowym, tak charakterystyczne dla Palikota (picie "małpek" na rynku, jaranie zielska, wymachiwanie atrapą penisa czy nabijanie się "przemiany" Jarosława po katastrofie smoleńskiej). Od polityka oczekiwałbym jednak pewnego wyważenia i powagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Pituś bajduś IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 22:40 ikcort napisał: Od polityka oczekiwałbym jednak pewnego wyważenia i powagi. Może grabarz by się nadawał na polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Pituś bajduś IP: *.lukman.pl 10.09.11, 22:50 >Od polityka oczekiwałbym jednak pewnego wyważenia i powagi. > Marek Jerzy może być? A poważniej- Po modlitwach o deszcz i występach Kempy i jej podobnych Palikot przywraca swoimi występami powagę i umiar. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Pituś bajduś 10.09.11, 22:56 > Marek Jerzy może być? Pan Jerzy to ma misje od samego Boga Wszechmogącego, więc chyba nie jestem godzien, żeby oddać na niego swój głos. Owszem, jestem bezbożnikiem, ale nie profanem! > A poważniej- Po modlitwach o deszcz i występach Kempy i jej podobnych Palikot > przywraca swoimi występami powagę i umiar. Ha ha. :D Tak, pamiętnej modlitwy o deszcz nawet Palikotowi się nie udało pobić, to prawda. ;) A jakie występy Kempy (rym!) masz na myśli? Bo chyba nie znam sprawy. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Pituś bajduś IP: *.lukman.pl 10.09.11, 23:08 > Ha ha. :D Tak, pamiętnej modlitwy o deszcz nawet Palikotowi się nie udało pobić > , to prawda. ;) A jakie występy Kempy (rym!) masz na myśli? Bo chyba nie znam s > prawy. :/ Kup telewizor:) To lektura na dni kilka, cierpliwi ludzie zebrali www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Beata_Kempa Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Pituś bajduś 11.09.11, 00:50 > Kup telewizor:) Eee, panie, same głupoty lecą w tym telewizorze. :/ > To lektura na dni kilka, cierpliwi ludzie zebrali Hmm... nie widzę prawdę mówiąc, żeby ta Kempa jakoś odstawała poziomem swoich wypowiedzi od reszty PiS-u. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pituś bajduś 11.09.11, 15:45 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Zagłosuj na Palikota:) Pamiętasz Muppet Show? Było tam dwóch tetryków na balkonie komentujących w złośliwy sposób występy Muppetów... Nie mogę oprzeć się wrażeniu że spełniasz tu podobną rolę... Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Pituś bajduś 10.09.11, 22:15 I takim sposobem nadal będą ryże rządy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Pituś bajduś IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 22:20 ikcort napisał: Osobiście co prawda się na wybory nie wybieram, bo już więcej idioty z siebie zrobić nie dam Nie idź jak nie chcesz, ale od kiedy ktoś kto uczestniczy w demokratycznych wyborach jest idiotą? Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Pituś bajduś 10.09.11, 22:21 > Nie idź jak nie chcesz, ale od kiedy ktoś kto uczestniczy > w demokratycznych wyborach jest idiotą? Nie wiem jak inni, ja jestem idiotą od 4 lat. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Mógłbym... 10.09.11, 21:54 Gość portalu: balbina napisał(a): > Mógłbys napisać skąd wzięły się u ciebie tak potężne zasoby nienawiści do aktua > lnego premiera? Nie podoba mi się jego morda, wyłupiaste oczka, wrodzone lenistwo i "arrrrystokrrrratyczne" ERRR... Mało??? Chyba mam prawo do osobistych antypatii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Mógłbym... IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 21:56 Masz pełne prawo do osobistych antypatii, jak najbardziej, ale nienawidzieć kogoś za wygląd? To niedobrze, tak nie da się żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Mógłbym... 10.09.11, 23:06 Gość portalu: balbina napisał(a): > Masz pełne prawo do osobistych antypatii, jak najbardziej, ale nienawidzieć kog > oś za wygląd? To niedobrze, tak nie da się żyć. Wieszać się z powodu wyglądu Tuska nie będę... Ale gdybym miał polegać na tym co do tej pory obiecywał, czego dotrzymał, co obecnie obiecuje i czego dotrzyma... Powinienem już dyndać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Mógłbym... IP: *.lukman.pl 10.09.11, 23:11 > Ale gdybym miał polegać na tym co do tej pory obiecywał, czego dotrzymał, co ob > ecnie obiecuje i czego dotrzyma.. Napisz, tak szczerze, co polityk powinien Ci obiecać, byś go polubił. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Mógłbym... 11.09.11, 14:57 Wiesz co mnie w tym wszystkim wqrwia maksymalnie? Brak wszelkiej odpowiedzialności za słowa, czyny, zobowiązania. Zawsze porównuję "stanowisko" polityka do: właściciela dużej firmy, a także do przysłowiowego Mariana-hydraulika czy Bronka-murarza... Wszyscy, powtarzam!, wszyscy wymienieni powyżej zobowiązują się do prac w specjalizacji jaką sobie wybrali. Zwykła umowa. Jeśli właściciel firmy będzie źle nią zarządzał - splajtuje i poniesie wszystkie związane z tym konsekwencje. Jeśli pan Marian-hydraulik zainstaluje wadliwie instalacje, która będzie przeciekać - poniesie tego konsekwencje: brak zapłaty a i kary za zniszczony materiał. Także i Bronek-murarz za postawienie krzywej ściany dostanie jedynie kopa w dupę i pozew do sądu za wyrównanie strat inwestora. A POLITYK...??? Ile razy i ile lat słyszymy ciągle to samo: Chciałem dobrze, ale nie wyszło. Zero konsekwencji od strony ew. wyborców, (no bo jak wyegzekwować i jak ukarać za niespełnione obietnice???) I tu dochodzę do sedna, czyli odpowiedzi na Twoje pytanie: Napisz, tak szczerze, co polityk powinien Ci obiecać, byś go polubił. Nie oczekuje konkretnych sformułowań, ale oczekuję spełnienia zobowiązań które zaciąga każdy polityk w kampanii wyborczej obiecując to, czy tamto... Obietnice powinny być realne, kandydat powinien wiedzieć że może je zrealizować gdy zostanie wybrany. Tymczasem... "Ciemny lud wszystko kupi"... Przecież takie stwierdzenie też już padło (głośno) ze strony jednego z polityków? I właśnie liczenie na ten "ciemny lud" skutecznie mnie nastraja do niechęci, a wręcz nienawiści do polityków, bo (wybacz), ale sami sobie na taką opinię u mnie zapracowali... Nie mogę określić konkretnych obietnic które sprawiłyby że polubiłbym tego czy innego polityka. Polubię go wtedy, gdy będzie wiarygodny, gdy dotrzyma dawanych obietnic i to bez względu na ich znaczenie dla gospodarki czy sytuacji politycznej kraju. Sięgnę znów do przykładu za granicę. Nie powiem, abym Ją polubił, ale w każdym razie żywię ogromny szacunek: Thatcher. Premier która swoje stanowisko traktowała z cała powagą, nie jak życiową fuchę, i dzięki której następstwa w postaci exodusu Polaków do UK było możliwe. Tak. Uważam że Wielka Brytania wiele zawdzięcza Jej "żelaznej woli" i dzięki Niej jest na takiej pozycji w EU, jakiej jest. Niech polityk stanie się Marianem-hydraulikiem, odpowiedzialnym i znającym się na swojej robocie, a wtedy przy odbiorze i rozliczeniu, jeśli będę zadowolony z rzetelnie wykonanych prac, to może nawet dorzucę coś "górką" do przedstawionego rachunku. Ale jeśli coś sp...li niech nie oczekuje na zapłatę, ani polecenie go innym znajomym. A już nie daj Panie Boże abym miał świadomość, że mnie okradał!!! I jeszcze jedno: Każdy człowiek ustawia się w swoim życiu dzięki własnej pracy. Ja, Ty, wielu, wielu innych... Polityk?... Ustawia go "ciemny lud". Rodzaj pasożyta żerującego na pracy innych. Takie jest moje obecne zdanie o wszystkich "predentujących" do zbliżających się wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Pituś bajduś 10.09.11, 21:35 Inni czmychną. Na zmywak do Niemiec. Tusk do Francji nie ucieknie. Nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Pituś bajduś IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 21:39 migreniasta napisała: Inni czmychną. Na zmywak do Niemiec. Myślisz, że znajdą się tacy co rzucą pracę w PL, aby sobie pozmywać w D? Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pituś bajduś 10.09.11, 22:02 Gość portalu: balbina napisał(a): > migreniasta napisała: > > Inni czmychną. Na zmywak do Niemiec. > > Myślisz, że znajdą się tacy co rzucą pracę w PL, aby sobie pozmywać w D? Nie tylko znajdą, co już znaleźli. I to już od dawna, od początków rządów tego "budowniczego RP którejś tam"... Poznałem wielu ludzi po studiach, z dyplomami i stopniami naukowymi wolącymi pracować na przysłowiowym zmywaku, w przetwórni ryb, czy czyszcząc kanały kanalizacyjne, (wszystkie wymienione zajęcia autentyczne - własnie z takimi osobami los mnie zetknął), niż siedzieć w Polsze w oczekiwaniu na cud Boży Niebywały... A wiesz co Nimi kierowało??? Potrzeba stabilizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Pituś bajduś IP: *.lukman.pl 10.09.11, 22:07 > Nie tylko znajdą, co już znaleźli. I to już od dawna, od początków rządów tego > "budowniczego RP którejś tam"... > Poznałem wielu ludzi po studiach, z dyplomami i stopniami naukowymi wolącymi pr > acować na przysłowiowym zmywaku, w przetwórni ryb, czy czyszcząc kanały kanaliz > acyjne, (wszystkie wymienione zajęcia autentyczne - własnie z takimi osobami lo > s mnie zetknął), niż siedzieć w Polsze w oczekiwaniu na cud Boży Niebywały... > > A wiesz co Nimi kierowało??? > > Potrzeba stabilizacji... Goowno prawda. Dostali taką możliwość. Wyjechali, by zarobić i wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pituś bajduś 10.09.11, 23:20 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Goowno prawda. Dostali taką możliwość. Wyjechali, by zarobić i wrócić. Gówno prawda. Dostali możliwość życia w kraju który jest kierowany przez Rząd przez wielkie R., który dba o interesy wszystkich obywateli kraju w którym Rząd rządzi... Irlandia, zrównana z Grecją, Hiszpanią czy Portugalią: www.rp.pl/artykul/643766_Irlandia-dobrze-walczy-z-kryzysem.html londynek.net/wiadomosci/Irlandia+wychodzi+z+kryzysu+wiadomosci+news,/wiadomosci/article?jdnews_id=10289 Ale... Wiesz dlaczego jest to możliwe?? Bo banki są tylko irlandzkie i brytyjskie To tak na marginesie... Szczerze napiszę: Chciałbym tak pozytywne opinie przeczytać na temat Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Pituś bajduś IP: *.lukman.pl 11.09.11, 00:01 > Irlandia, zrównana z Grecją, Hiszpanią czy Portugalią: > rel="nofollow">www.rp.pl/artykul/643766_Irlandia-dobrze-walczy-z-kryzysem.html > rel="nofollow">londynek.net/wiadomosci/Irlandia+wychodzi+z+kryzysu+wiadomosci+news,/wiadomosci/article?jdnews_id=10289 > Ale... > Wiesz dlaczego jest to możliwe?? > Bo banki są tylko irlandzkie i brytyjskie To tak na marginesie... Już to omawialiśmy, pleciesz bzdury. rossdarty napisał: > Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > > > > Goowno prawda. Dostali taką możliwość. Wyjechali, by zarobić i wró > cić. > > Gówno prawda. > Dostali możliwość życia w kraju który jest kierowany przez Rząd przez wielkie R > ., który dba o interesy wszystkich obywateli kraju w którym Rząd rządzi... Każdy kraj ma taki rząd, na jaki sobie zasłużył. Ty jak pamiętam sprokurowałeś nam tu rząd PiS-LPR-Samoobrona. Dość złośliwie, wg definicji złośliwości- zagłosować na PiS i wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pituś bajduś 11.09.11, 15:32 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Każdy kraj ma taki rząd, na jaki sobie zasłużył. Tak. Masz rację. Trudno to określić w kilku zdaniach, ale mentalność narodowa silnie wpływa na pozycję kraju, politykę i... polityków. Trzeba pożyć trochę tu i trochę tam, aby to zauważyć. > Ty jak pamiętam sprokurowałeś > nam tu rząd PiS-LPR-Samoobrona. Dość złośliwie, wg definicji złośliwości- zagło > sować na PiS i wyjechać. Nie przeceniaj moich możliwości, bo tak w zasadzie to okazałem się cieniasem...:D I nie podejrzewaj o złośliwość: chciałem jak najlepiej...:D Ale, ja postąpiłem zgodnie z tym co napisałem Ci w innym wpisie w tym wątku: samowolnie poddałem się konsekwencji swojej pomyłki. Szczerze wyznałem że nie jest to TO czego oczekiwałem, i na fecie u nowej posłanki złożyłem rezygnację z dalszych prac na rzecz partii... I aby zmienić klimat - wyjechałem. Do normalnego społeczeństwa, co tylko skrzywiło jeszcze dodatkowo moje spojrzenie na to wszystko, co dzieje się w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Pituś bajduś IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 22:12 Skoro mają takie potrzeby, to życzę im tej stabilizacji na niemieckim zmywaku. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pituś bajduś 10.09.11, 23:26 Gość portalu: balbina napisał(a): > Skoro mają takie potrzeby, to życzę im tej stabilizacji na niemieckim zmywaku. Łatwiej żyć za śmierdzące pomyjami, rybami lub sciekami wynagrodzenie na minimalnym poziomie poza Polską niż z wygórowanymi ambicjami za przysłowiowe "tysiącpincet" w Polsze wieszając sobie dyplom na ścianie w wynajętej za 800 zł komórce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Pituś bajduś IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 23:31 rossdarty napisał: Łatwiej żyć za śmierdzące pomyjami, rybami lub sciekami wynagrodzenie na minimalnym poziomie poza Polską niż z wygórowanymi ambicjami za przysłowiowe "tysiącpincet" w Polsze wieszając sobie dyplom na ścianie w wynajętej za 800 zł komórce Innymi słowy lepiej być na dnie u obcych niż u siebie. Ciekawe, ale to w końcu kwestia gustu. A może chodzi o to, że wtedy znajomi nie widzą upadku? Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Pituś bajduś 10.09.11, 23:57 Gość portalu: balbina napisał(a): > Innymi słowy lepiej być na dnie u obcych niż u siebie. Ciekawe, ale to w końcu > kwestia gustu. A może chodzi o to, że wtedy znajomi nie widzą upadku? Upadku??? Jaka praca powoduje upadek? Jedynie niewolnicza, czyli maximum wysiłku za min. wynagrodzenia. A znajomi nie widza "upadku", uwierz mi, gdy taki pracownik zmywaka, obieralni ryb, czy czyszczenia kanałów przyjedzie w odwiedziny na 2-3 tygodnie do Polski wypasioną bryką, z płytami DVD z wycieczek do Meksyku, Wysp Bahama, czy choćby z Kanarów na które ich stać zmywając gary, skrobiąc ryby czy czołgając się wśród gówien... A miejscowy pan doktor po historii lub filologii polskiej cieszy się z etatu listonosza (autentyczne!) i karmi się ambicjami... I czeka na wydłużony weekend aby skorzystać z zaproszenia od kurtuazyjnych, zamożniejszych sąsiadów na grilla na działce w ogródkach działkowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Pituś bajduś IP: *.lukman.pl 11.09.11, 00:18 > A miejscowy pan doktor po historii lub filologii polskiej cieszy się z etatu li > stonosza (autentyczne!) i karmi się ambicjami... Moja teściowa ma doktorat. Z ...pedagogiki. Za wykłady bierze stówkę za godzinę, pracuje pomimo emerytury, bo lubi. Ma roczny dochód koło stu tysięcy. Nie, nie ma nic wspólnego z polityką i politycznymi koneksjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Pituś bajduś IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.11, 09:53 rossdarty napisał: A znajomi nie widza "upadku", uwierz mi, gdy taki pracownik zmywaka, obieralni ryb, czy czyszczenia kanałów przyjedzie w odwiedziny na 2-3 tygodnie do Polski wypasioną bryką, z płytami DVD z wycieczek do Meksyku, Wysp Bahama, czy choćby z Kanarów na które ich stać zmywając gary, skrobiąc ryby czy czołgając się wśród gówien... Pojęcia nie mam jakich ekwilibrystyk dokonuja ci zmywający, aby pokazać się opisanymi gadżetami w Polsce. Faktem jest jednak, że pomywacz w Niemczech (zarazem sprzątacz wszystkiego z kiblem włącznie) zarobi w miesiącu ok 600 - 1000 euro (na czarno, na biało to tylko przez firmy pośredniczące i wyjdzie jeszcze mniej), co nie wystarczy na nic. Te bryki i wycieczki to bajki, a znajomi co w nie wierzą są naiwni. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Pituś bajduś 11.09.11, 00:18 migreniasta napisała: > Prawdopodobnie PO wygra wybory.Nieuniknione jest też to ,że nie spełni żadnej p > rzewyborczej obietnicy. A i owszem, może ich nie spełnić, bo może nie mieć po temu sposobności (zresztą gdyby miała, też by nie spełniła - bo niby po co? kończy 4 lata rządów, obietnic nie realizowała, a poparcie ma względnie wysokie). Dlaczego? Bo jeśli nawet wygra wybory indywidualnie, nie oznacza to jeszcze, że utworzy rząd. Wszystko będzie zależało od wyniku SLD oraz od tego, czy Kaczyński dogada się z Napieralskim... Bo coś mi się wydaje, że wynik PO+PSL będzie gorszy niż PiS+SLD. S. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Pituś bajduś 11.09.11, 10:35 Gość portalu: balbina napisał(a): > Pojęcia nie mam jakich ekwilibrystyk dokonuja ci zmywający, aby pokazać się opi > sanymi gadżetami w Polsce. Faktem jest jednak, że pomywacz w Niemczech (zarazem > sprzątacz wszystkiego z kiblem włącznie) zarobi w miesiącu ok 600 - 1000 euro > (na czarno, na biało to tylko przez firmy pośredniczące i wyjdzie jeszcze mniej > ), co nie wystarczy na nic. Te bryki i wycieczki to bajki, a znajomi co w nie w > ierzą są naiwni. w czym problem , ww osoby, aby miec na bryke , Meksyk , Bahamy , Kanary .. ida od jednej pracy do drugiej pracy . od jednej niskoplatnej prycy do drugiej nisko platnej pracy . kredyty . pare tysiecy Euro sa w zasiegu reki . zyja , mieszkaja na codzien najczesciej b. skromnie na marginesie spoleczenstw w ktorych pracuja . oszczedzaja na czym sie da , by pokazac sasiadowi w kraju bryke i pare zdjec ... i to nierzadko robi niemale wrazenie ... na sasiadach w katolandzie . jest tez procent polskich emigrantow , ktorzy naprawde doskonale daja sobie rade , wtapiaja sie w spoleczenstwa w ktorych zyja , posylaja swoje dzieci tam na studia . z sasiadami Niemcami , Anglikami , Belgami urzadzaja wspolnie urodziny ida do kina, wspolnie pieka cos na roznie itd . jest to raczej niewileki procent polskich emigrantow . oni nie maja potrzeby nikomu , niczym imponowac w Polsce ... oni i ich dzieci sa i beda coraz rzadszymi goscmi w kraju . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Pituś bajduś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 11:11 > jest tez procent polskich emigrantow , ktorzy naprawde doskonale daja sobie r > ade , wtapiaja sie w spoleczenstwa w ktorych zyja , posylaja swoje dzieci tam n > a studia . z sasiadami Niemcami , Anglikami , Belgami urzadzaja wspolnie urodz > iny ida do kina, wspolnie pieka cos na roznie itd . jest to raczej niewileki > procent polskich emigrantow . oni nie maja potrzeby nikomu , niczym imponowac w > Polsce ... oni i ich dzieci sa i beda coraz rzadszymi goscmi > w kraju . Zgadza się. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Re: Chcesz obniżki VAT-u? Głosuj na PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 11:22 znowu Vat dla mnie to pie...nie kotka za pomocą młotka nie można by było system podatkowy zrobić bardziej przyjazny dla ludzi ...a nie podatek vat ,dochodowy ,obrotowy , belki i wymyślają co chwile jeszcze jakiś...... popie...ne to wszystko !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Chcesz obniżki VAT-u? Głosuj na PO! 11.09.11, 12:14 Obniżą VAT? A może jeszcze zniosą kartę nauczyciela, cofną przywileje mundurówkom, zrównają KRUS z ZUSEM, znajdą ogromne złoża ropy naftowej i sprawią, że w Polsce będzie klimat śródziemnomorski? Odpowiedz Link Zgłoś