Dodaj do ulubionych

Biegnijmy do urn ratować Angelę!

04.10.11, 21:59
Bo jak się do niej krwiożerczy Jarek dorwie, to nam jeszcze biedna ze strachu port w Świnoujściu odblokuje, albo zrobi jeszcze coś gorszego.
Obserwuj wątek
    • lump-1 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:04
      infomozg napisał:

> Bo jak się do niej krwiożerczy Jarek dorwie, to nam jeszcze biedna ze strachu p
      > ort w Świnoujściu odblokuje, albo zrobi jeszcze coś gorszego.

Wątpię, już poznała Panaprezesa.
      www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY
      • infomozg Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:05
        To czemu ta panika, skoro on taki niegroźny?
        • lump-1 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:10
          Kto panikuje ?
          Panprezes puścił bąka to go ścierwojady dopadły.
          Po publikacjach WikiLeaks mało kogo takie bączki obchodzą a dziennikarzyny mają zabawę.
          • infomozg Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:14
            Ścierwojad Donald?
            • lump-1 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:19
              Dziennikarze.
              Tusk i Kaczyński - to tylko i aż konflikt personalny.
              • infomozg Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:23
                Raczej o władzę. Ale nie rozumiem dlaczego Tusk uważa, że obrona Merkel napędzi mu wyborców.
                • lump-1 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:28
                  infomozg napisał:

> Raczej o władzę.

Władzę ?
                  Nie- Kaczyński już władzy nie zdobędzie a Tusk też ma jej dość, jeszcze chce zostać prezydentem.
                  I ma na to realne szanse.

>Ale nie rozumiem dlaczego Tusk uważa, że obrona Merkel napędzi
                  > mu wyborców.

Wątpię aby o to chodziło Tuskowi - nowych raczej nie pozyska.
                  Jeżeli już to ta "obrona" była przeznaczona do wiadomości zainteresowanej.

• infomozg Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 06.10.11, 17:31
                    Cóż. Tusk "zwycięzca".
        • gszatek Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:23
          ostatnio jak rozmawiał ze zwierzchnikiem polskich SZ to zaraz zginęło prawie 100 osób

jest się kogo bać bo to psychol
        • dystans4 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 14:44
          Po pierwsze, nie ma paniki.
          Po drugie, Prezes niegroźny dla Pani Kanclerz, ani dla innych przywódców krajów ościennych. W przypadku spadkobierców "bohaterów" Wołynia i Ponar - nadskakujący. Tak jak wobec strategicznego partnera, który przyjmuje go (brata) w przelocie na korytarzu, a o jego ekipie wyraża się lekceważąco.

Groźny może być tylko dla polskiej racji stanu. Mam nadzieję, nie będzie
          buldog.
      • lumpior Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:08
        > Wątpię, już poznała Panaprezesa.
        > www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY //
    • szwampuch58 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:13
      Ktory to dzien blokady,gloduja juz ci biedni mieszkancy,bedzie jakas akcja pomocy?
      • infomozg Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:16
        Tak, HGW przyjdzie z kawą i zatrudni straż miejską do ochrony blokujących.
        • wujaszek_joe Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:24
          kiedy awiator Macierewicz z zespołem zorganizuje most powietrzny dla obrony mieszkańców?
          • infomozg Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:31
            Ja powtórzyłem to, co HGW faktycznie zrobiła. A ty?
            • wujaszek_joe Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:33
              a ja kpię z twojego blokowania portu, wariant b ci to dokładnie wytłumaczył powyżej
              • wujaszek_joe Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:35
                przepraszam, w innym wątku to było:
                Re: zaatakował angelę ze ta nam port blokuje
                wariant_b 04.10.11, 22:15 Odpowiedz
                hordol napisała:
                > /swoją droga po co nam jakis port?/

wariant b (myślę, że się nie obrazi):
                "Po co nam droga wodna przez niemieckie wody przybrzeżne dla statków
                większych, niż może przyjąć port i niż mogą wpłynąć na Bałtyk.

Jakoś nie przekonaliśmy Merkel, że Hyundai wybuduje dla nas większe
                gazowce, niż produkuje obecnie, ani nawet, że kupimy jakikolwiek gazowiec.
                Drobny szczegół, że mamy własną drogę wodną po naszych wodach, pod którą
                rurę zakopano i tylko wystarczy ją pogłębić o kilka metrów pomijam. "
              • infomozg Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 06:51
                Czyli twoim zdaniem tego nie zauważyłem. Miło, że mnie tak oceniasz. Tym łatwiej wykorzystywać twoje wyskoki, tak jak to zrobiłem powyżej. Aż doszliśmy do tego, że się tłumaczysz.
              • rzewuski1 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 14:07
                wujaszek_joe napisał:

> a ja kpię z twojego blokowania portu, wariant b ci to dokładnie wytłumaczył pow

ale ciemny lud to kupi
                Jaruś to wie i będzie to powtarzał
            • lumpior W poniedziałek PanPrezes bedzie w kaftanie. 04.10.11, 22:34
              W Tworkach,bedzie zajadal pączki,wiec Merkel nic nie zagraża.
        • gszatek Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 22:25
          lepiej dać kawę niż zabrac podpaski
    • trevik Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 04.10.11, 23:27
      Nie byłoby Nord Streamu gdyby Miller nie uwalił koncepcji rurociągu z Norwegią a wtedy nie byłoby problemu Świnoujścia. Merkel być może nawet trochę dzięki NordStreamowi utrwaliła swoją władzę - Schroeder mocno zaszkodził SPD swoimi działaniami.
      Czy PiSiory nie znają faktów?

T.
      • infomozg Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 08:38
        Bla, bla, bla. Ile jeszcze będziemy udawać, że Rosja nie gra na energetyczną izolację Europy Wschodniej, przy wtórze Niemiec?
        • trevik Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 13:34
          Jak długo jeszcze PiSiory będą udawały, że oczekują od innych państw zamiany w dobrych wujów, jak tylko Kaczyński dostanie się do władzy? Bo chyba nie jesteście tak naiwni, że liczycie na natychmiastowy wzrost znaczenia Polski w Europie...
          Łukaszenka też grozi i smrodzi z sąsiadami a z Białorusią nikt się nie liczy. BTW czy Węgry coś wywalczyły przez rządy dzielnego (mentalnego) PiSiora Orbana? Czytałem, że chce poprzedników za deficyt do więzienia wsadzać - mam nadzieję, że wszystkich wsadzi konsekwentnie, w tym i samego siebie.

Każde państwo dba o swoje interesy i to robią Niemcy z Rosją a to, że mógł technicznie powstać NordStream zawdzięczać można przede wszystkim Millerowi - wg. prawa międzynarodowego gazociągi nie mogą przecinać się na dnie mórz, ergo, gdyby SLDowski rząd myślał perspektywicznie byłby norweski gaz w Polsce ( nieco droższy, ale zapewniający niezależność ) a NordStream w obecnym kształcie byłby zablokowany.

NordStream nie przechodzi przez polskie wody terytorialne i nawet 100 Kaczorów z gębami pełnymi patriotyzmu i frazesów tupiąc nogami swymi i swego baraniego elektoratu nie mogłoby NordStreamowi zapobiec, tak jak rząd PiS nie zapobiegł upadkowi stoczni.

T.
          • lump-1 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 13:38
            > NordStream

Była szansa się przyłączyć.
            • trevik Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 13:59
              > Była szansa się przyłączyć.

Można było o tym przynajmniej rozmawiać, ale komuś zachciało się "wstawać z kolan" i próbowali blokować - tak Polska "z kolan wstała", że w sprawie NordStreamu nie ma teraz nic do powiedzenia,

T.
              • lump-1 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 14:04

> Można było o tym przynajmniej rozmawiać, ale komuś zachciało się "wstawać z kol
                > an" i próbowali blokować - tak Polska "z kolan wstała", że w sprawie NordStream
                > u nie ma teraz nic do powiedzenia,

Niestety.
                A teraz głośno krzyczą, że Niemcy i Rosja ponad naszymi głowami dogadali się i robią interesy,
                • wujaszek_joe Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 14:10
                  ten rurociąg miał kiedyś przez Polskę przechodzić. My się na to nie zgadzaliśmy, bo miał omijać Ukrainę, a dodatkowo ekspert Kublik odkrył światłowód
                  • lump-1 Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 14:20
                    Durni wybieramy i mamy jak mamy.
                    Byłaby kasa za tranzyt, kontrola nad rura a jest g....
                • rzewuski1 a jak chcieli druga nitke robic przez Polske 05.10.11, 14:11
                  to wszyscy krzyczeli nie
                  a jak nas ominęli to tez nie
                  po prostu porażka
                  • lump-1 Re: a jak chcieli druga nitke robic przez Polske 05.10.11, 14:19
                    Wiem.
    • lepkie.lapki Angelę czy Gabon? 04.10.11, 23:47
      Przy okazji zapytam przedstawiciela partii braci Kaczyńskich: czy po zdobyciu władzy PiS wróci do ofensywy w obszarze Afryki zapowiedzianej w 2006 roku? To tłumaczyłoby wojowniczą postawę Jarosława.
    • jozef.moneta owczarki niemieckie mają przechlapane. 05.10.11, 06:57
      Wyżły niemieckie również.
      • dystans4 Re: owczarki niemieckie mają przechlapane. 05.10.11, 15:18
        Boksery też (niemieckie). A jak tak, to i buldogi mogą być.
        Ciekawe, co będzie z Bulterierem?
        • jozef.moneta najpierw lustracja 05.10.11, 15:39
          później kastracja
    • aniechto.only Re: Biegnijmy do urn pognębić Andżelę! 05.10.11, 08:15
      Bo jeszcze port w Swinoujściu zakopie na amen.
    • tornson Jarek z socjalistami z SPD, za "komuchami" 05.10.11, 13:37
      z Die Linke, za liberałami z FPD, czy za zielonymi może?? :>
      Ja jednak mimo wszystko obstawiam NPD, najbliższe ideologicznie panu Prezesowi. :>
      • tornson Re: Jarek z socjalistami z SPD, za "komuchami" 05.10.11, 13:38
        Oczywiście obstawiam NPD jako sympatię pana Prezesa, a nie jako moich faworytów. :)
    • boblebowsky Skowyt rozpaczy widzę tylko. 05.10.11, 14:07
      Jaruś dał doopy i trzeba umieć wziąć to na klatę zamiast jakieś dyrdymały wypisywać.
    • zoil44elwer Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 14:16
      Idżcie platfuski watahą głosować na PO w niedzielę,uratujecie Kaszubka i Angelę.
      • full_marks Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 14:28
        zoil44elwer napisał:

> Idżcie platfuski watahą głosować na PO w niedzielę,uratujecie Kaszubka i Angelę

Rozumiem Ślązaków głosujących za Angelą,ale "gorole" z PO za Angelą?
        • zoil44elwer Re: Biegnijmy do urn ratować Angelę! 05.10.11, 14:37
          Angela hilfe! Męcz mnie,dręcz mnie,wykorzystuj,jak psa katuj,ale ratuj!(Dein Sklave Donkey)
    • pisdolenie [...] 05.10.11, 15:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zoil44elwer Re: Biegnijmy do urn ratować polske przed kaczka 05.10.11, 15:44
        Teraz świata nie podbijają panzertanki,ale pokojowo,Banki.
        • pisdolenie [...] 05.10.11, 16:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka