Dodaj do ulubionych

Marta vs Sakiewicz

05.11.11, 13:42
Chachmęciarze z GPC ( S. Pereira, D. Wildstein ) włożyli w jej usta słowo "chcę", którego nie wypowiedziała ( powiedziała "trzeba" ) sugerując czytelnikom, że chce się zająć polityką.

kampanianazywo.pl/relacja/kaczynska-zarzuca-manipulacje-gazecie-sakiewicza/

Patriotyczny dziennikarski narybek w akcji, ładnie zaczynają karierę.
Obserwuj wątek
    • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 13:57
      "...został zmieniony, nie w celu jakiejkolwiek manipulacji, czy zaszkodzenia.
      Zarówno ja, jak i David Wildstein jesteśmy od tego dalecy"

lol!

Uwielbiam tę ich całkowicie bezwstydną bezczelność.
      • indeed4 Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:05
        "tekst został zmieniony nie w celu manipulacji czy zaszkodzenia"

Rozbrajające! Znaczy co - w jakim celu zełgali ...?! :-O
        • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:07
          Jak to w jakim celu? W imię przyświecających im wartości, którym są wierni.

"My informujemy - oni kłamią!".
          • indeed4 Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:12
            W imię najwyższych wartości my informujemy i manipulujemy tekstem wywiadu, ale nie w celu manipulacji!
            :-O
            • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:29
              "Córka prezydenta Lecha Kaczyńskiego przyznała także, że męczą ją media. - Stopień w jaki potrafią zakłamywać rzeczywistość czy manipulować nią, jest ogromny - podkreśliła."

I jak tu Pani Marcie Kaczyńskiej nie przyznać racji?
              • indeed4 Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:33
                Ale numer... to jest w tym samym wywiadzie? :-D
                • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:50
                  Tak, dotyczy co prawda zupełnie innej sytuacji i medium ale do tej pasuje wręcz fantastycznie.

wpolityce.pl/wydarzenia/17540-marta-kaczynska-mowi-dzisiaj-naszym-obowiazkiem-jest-polityka-i-deklaruje-chce-sie-temu-w-sposob-pelny-poswiecic
                  (...) Media Panią męczą?

Stopień w jaki potrafią zakłamywać rzeczywistość czy manipulować nią, jest ogromny. Kiedy zobaczyłam tekst, że jestem obrażona, bo nie przyszłam na wieczór wyborczy, byłam zszokowana (śmiech). W „Polsce The Times” pojawił się tekst o tym, że „Marta jest teraz bardziej w cieniu” a dziennikarka napisała, że „zwierzyłam się tabloidom”. Tymczasem ja z nikim nie rozmawiałam. Dlatego zawsze robię przegląd prasy rano, by dowiedzieć się kim dzisiaj jestem (śmiech). Np. ostatnio mówią, że Wszystkich Świętych spędzam oddzielnie i, że „w dalszym ciągu jestem obrażona” na Jarosława Kaczyńskiego. To wszystko jest wyssane z palca, ze stryjem mam bardzo dobre relacje. Jest i zawsze będzie jedną z najbliższych mi osób.
                  • indeed4 Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:57
                    Piękne, po prostu pięk-ne! A Karnowscy o krętactwach mlodego Wildsteina i Pereiry oczywiście ani mru-mru... ;-)
                    • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 15:07
                      Ani mru - mru ponieważ są obiektywni i rzetelni tak jak w tym przypadku:

wpolityce.pl/wydarzenia/9161-autor-slow-jaki-prezydent-taki-zamach-i-frazy-o-slepym-snajperze-apeluje-o-szacunek-do-panstwa-i-jego-symboli
                      Autor słów "jaki prezydent, taki zamach" i frazy o ślepym snajperze apeluje o szacunek do państwa i jego symboli
                      opublikowano: 3 Maja 2011 14:35:21 | ostatnia zmiana: 3 Sierpnia 2011 16:34:12

chociaż już w tekście stoi jak byk:

"Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30 metrów nie trafić w samochód to trzeba ślepego snajpera"

Gdybyś chciał kiedyś komuś przypieprzyć zarzucając manipulację, to tu jest oryginał:
                      www2.polskieradio.pl/jedynka/sygnalydnia/artykul16893.html
                      G.S.: Panie marszałku, rozpocznijmy od wczorajszego incydentu w Gruzji – strzały podczas przejazdu prezydentów Kaczyńskiego i prezydenta Saakaszwilego. Co to było, pana zdaniem? Zamach, prowokacja czy zbieg okoliczności po prostu?

B.K.: Wie pan, jeżeli zamach, to powiedziałbym: jaka wizyta, taki zamach, no bo z 30 metrów nie trafić w samochód, to trzeba ślepego snajpera. Więc raczej wygląda to na coś bardzo niepoważnego, a przykrego, bo stawiającego polskiego prezydenta w dosyć niezręcznej sytuacji i prowokująca sytuacja do niedobrych wypowiedzi, no bo takie szybkie oskarżenie strony rosyjskiej, nie wiadomo na podstawie jakich przesłanek, niewątpliwie ma, będzie miało swój wpływ na sytuację polityczną w relacjach między Polską a Rosją. Na razie są same właściwie znaki zapytania, dziwne zjawiska w postaci wysyłania – przez Gruzinów podkreślam – samochodu z dziennikarzami na początek kolumny w trakcie przejazdu, który nie był planowany, brak oficera BOR–u przy polskim prezydencie, brak liczącej się ochrony w momencie oddanych strzałów.

No, wie pan, sam byłem trochę ćwiczony na okoliczność ewentualnego zamachu jako minister obrony narodowej, wiem, że w sytuacji jakiegokolwiek zagrożenia to osoba chroniona jest po prostu albo wciskana do samochodu i samochód natychmiast odjeżdża, albo jest rzucana na ziemię i na niej się kładą oficerowie ochrony. A tutaj widać zdjęcia, gdzie obaj prezydenci stoją, rozmawiają, zdaje się, że jeden się uśmiecha. No, tysiąc znaków zapytania.
    • indeed4 W wydaniu papierowym GPC jest 05.11.11, 14:00
      "chcę się temu poświęcić"

A powinno być, tak jak powiedziała, czyli "trzeba się temu poświęcić" - młodzi patrioci z Solidarnych 2010 Pereira i Wildstein widocznie aż tak nie mogli ścierpieć braku patriotycznego zaangażowania prezydenckiej córki, że przekłamali jej słowa i tekst autoryzowanego wywiadu.
    • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:15
      Ostatnio pokłóciłem się tu na forum o tego Pereirę nazywając go rozsądnym
      ale trochę nawiedzonym. I po co mi to było skoro nie miałem racji? :-)))

A ta gwiazdeczka dziennikarstwa wystąpi w debacie jutro. Szkoda, że mam za daleko bo chętnie bym to zobaczył na żywo.

roxy.tuba.pl/roxy/1,108484,10586423,Debata_Radia_Roxy.html

Jak być dziś patriotą? - "Roxy Debata" już w niedzielę

Czy prawica ma monopol na patriotyzm? Czy geje, lesbijki, anarchiści i ateiści są patriotami? Z kim pójść 11 listopada? Czyli: jak być dziś patriotą? - o tym porozmawiają uczestnicy debaty Radia Roxy, która odbędzie się w najbliższą niedzielę, 6 listopada.

Gośćmi "Roxy Debaty" będą: raper Sokół, Wiktor Marszałek ze stowarzyszenia Nigdy Więcej, Sylwia Chutnik - kulturoznawczyni, działaczka społeczna i pisarka, Mamadou Diouf - wokalista pochodzący z Senegalu i mieszkający w Polsce, Samuel Pereira - były członek stowarzyszenia Solidarni 2010, w którego żyłach płynie krew polska i portugalska, Rafał Ziemkiewicz - dziennikarz, publicysta i komentator polityczny.
      Dyskusji, którą poprowadzą Kazimiera Szczuka i Max Cegielski, będzie można słuchać w transmisji na antenie stacji, a także na żywo w warszawskim klubie Tabu. Będzie ją można też komentować na Facebooku na profilu stacji.
      Spotkanie rozpocznie się o godz. 18.00 w najbliższą niedzielę, 6 listopada w klubie Tabu przy ul. Merliniego 4 w Warszawie.
      • indeed4 Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:24
        Oooo - dzięki za info, starcia Szczuki i Ziemkiewicza live będzie warto posłuchać ( widzę, że będzie w Radiu Roxy ) ;-)

>Ostatnio pokłóciłem się tu na forum o tego Pereirę nazywając go rozsądnym
        > ale trochę nawiedzonym. I po co mi to było skoro nie miałem racji? :-)))

O Pereirze gdzieś mi niedawno mignął wątek wody_wody... że co, że niby b. rzecznik takiego stowarzyszenia jak Solidarni2010 "rozsądny"..? :-O
        • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:28
          indeed4 napisał:

Ostatnio pokłóciłem się tu na forum o tego Pereirę nazywając go rozsądnym
          > > ale trochę nawiedzonym. I po co mi to było skoro nie miałem racji? :-)))
          >
          > O Pereirze gdzieś mi niedawno mignął wątek wody_wody... że co, że niby b. rzec
          > znik takiego stowarzyszenia jak Solidarni2010 "rozsądny"..? :-O

Tak, przyznaję. Wygłupiłem się strasznie.
          • indeed4 Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:32
            Zwłaszcza niebywale rozsądnie wyglądał po namiotem w butach.

Może jeszcze Lisiewicz z kibolami "rozsądny":...? :-D
            • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:35
              I weź tu się do czegoś przyznaj. Ale cóż, masz prawo teraz ze mnie kpić do woli - zasłużyłem.

A Lisiewicz to swoją drogą:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,130359809,130359809,Piotr_Lisiewicz_czyli_klamiemy_na_bezczela_.html
              • indeed4 Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:46
                Coś nieprawdopodobnego - przegrał ( Romaszewski ) przez niego Senat i dalej swoje, to już zakrawa na przypadek jakieś pieniackiej manii, bo inaczej to trudno określić.

Muszę się przyznać, że zachwyciła mnie reakcja Sakiewicza na zarzuty prezesa, że przez kiboli PiS przerżnął wybory - czytałeś jego powyborcze dzieło na S24?
                • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:56
                  Odnośnie Romaszewskiego, to chyba nie widziałeś jeszcze wszystkiego:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,129812301,129812301,Zgorzknialy_rozzalony_nadety_blazen_.html

Mnie Sakiewicz zachwyca prawie każdym swoim tekstem.
                  • indeed4 Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 15:14
                    "Wyborcy mieli Romaszewskiego i Borowskiego, mieli wybór. Różnice między nami były przecież widoczne gołym okiem. Dlatego mam prawo mówić o końcu pewnego systemu wartości."

O kurcżę - rzeczywiście godny naśladowania przykład skromności ;-) Ja generalnie nie darzę sympatią tego pana od bardzo dawna, a dokładniej od wywiadu w TVN, kiedy histeryzował, że jak to, jak to sie w ogóle stało, że ON nie dostał fotela wicemarszałka! Jemu, zasłużonemu, należy się "lepszy samochód i kasa"! ( jak słowo daję, tak rąbnął otwartym tekstem ) Od tego czasu ile razy widziałem w TV jego bezczelną gębę, tyle razy zaraz robiło mi się niedobrze.
                    • mike.recz Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 15:51
                      Zamknę się ponieważ ciężko mi komentować tego człowieka bez użycia inwektyw.
          • indeed4 Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:36
            Powróćmy przez moment do tych niezapomnianych wzruszeń ;-)

lh4.googleusercontent.com/-867IqxpS6Xg/Tfe22UV3N8I/AAAAAAAABPA/ERuGcg6VhhE/s640/100_2523.JPG
    • polska.viktoria Re: Marta vs Sakiewicz 05.11.11, 14:21
      Żeby uniknąć gorszących nieporozumień, powinni uzgodnic to z Panem Prezesem Kaczyńskim. Siły prawicowe i patriotyczne nie powinny zwracać uwagi na drobiazgi, jeśli wszystkim przyświeca wspólny cel - zwycięstwo Pana Prezesa Kaczyńskiego.
      Zresztą "kończy się czas zajmowania się samym sobą, trzeba się zająć polityką". Pani Marta z Małżonkiem będą najlepiej ciągnąć dzieło Pana Prezesa. Pan Dubieniecki zostanie Prezydentem Wolnej Polski, a nie jakiś tam żałosny Ziobro.
    • czart_polski Wildstein synkowi dał na imię David czy Dawid? 05.11.11, 16:45
      czy synalek sam nie po polsku swoje imie pisze?
      Zarówno ja, jak i David Wildstein jesteśmy od tego dalecy.

chłopcy dalecy od manipulacji.. hi, hi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka