Dodaj do ulubionych

Śląsk dla platformy stracony

15.01.12, 18:14
Sztama Palikota i Ziętka opita i zatwierdzona. Na wesoło. Ale platfusy powoli mogą się ze Śląska ewakuować. Zwlaszcza, jak łupną górników po emeryturach.

kampanianazywo.pl/relacja/kto-na-drodze-stanie-ten-wpierd-dostanie-czyli-palikot-wsrod-gornikow-wideo/#comment-32385
Obserwuj wątek
    • kzet69 Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 18:19
      Palikot konsekwentnie komasuje lewicową drobnicę, choć akurat za Ziętkiem i tymi jego zadymiarzami z S80 nie przepadam.
      A przy okazji jakimże chrześcijańskim gestem odpuszczenia win się popisał Palikot, przecież ten sam Ziętek w 2008 okupował mu biuro poselskie... :)
    • olga_w_ogrodzie Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 18:25
      ani chybi.
      skoro napił się i pośpiewał z górnikami sam pan Palikot, no to jest już pewne, że cały Śląsk to wyborcy Ruchu Palikota.

a co on tam śpiewał w karczmie z panami tymi i rączką pokazywał na siebie i do góry z piątką zaciśniętą ? :

"My są chłopcy s sierpnia 80, a jest nas niemało.
      Kto na drodze stanie, ten wpierdo. l dostanie aż będzie trzeszczało !"

to pan Janusz też jest teraz tym z sierpnia 80 ?
      a ile lat miał wówczas ?
      • kzet69 Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 18:29
        Sierpień 80 powstał w 2002 roku Olgo
        • olga_w_ogrodzie Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 18:37
          naprawdę sądzisz, że nie wiem, kiedy powstał ?
          no cóż.
          zdania dobrego na mój temat nie masz, ale mniejsza o to.

mnie nie o to chodzi, kiedy powstał.
          mnie chodzi o to z kim i z czym się utożsamia.

z niecierpliwością czekam na dalsze donosy Wasze o tym, jak p. Palikot odbija z rąk platformianych kolejne regiony kraju, dzięki temu, że jeździ tam i śpiewa w karczmach, że jest chłopcem sierpnia 80 i da wpierd.l tym, co na drodze mu staną.
          to takie dzielne z jego strony.
          • kzet69 Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 18:43
            A coś sama pisałaś dzisiaj o wiadomościach z "przymrużeniem oka", a ta imprezka odbyła się bodajże w jakiejś karczmie...
            • olga_w_ogrodzie Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 18:47
              a to wiadomość haenowa, że Śląsk odbity nie jest na serio ?
              Śląsk wciąż w łapach PO, choć tyle się pan Janusz naśpiewał ?
              uuuuu.
              to cieniutko.
              • kzet69 Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 19:02
                No cóż, nie słyszałem by Śląsk w jakąś niewolę popadł, więc nie bardzo jest jak go odbijać, ale pośpiewać przy sobocie zawsze można, a przy okazji próbować pchnąć do przodu sprawę górniczych rodzin przenoszonych z walących się w wyniku szkód górniczych familoków do obskurnych czynszówek... Troszkę kompanii węglowej krwi napsuć...
                • olga_w_ogrodzie Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 19:07
                  no cóż.
                  jeśli Haen pisze, że " Śląsk dla platformy stracony" i pokazuje J. Palikota ze śpiewającymi w karczmie "chłopcami 80", no to ja rozumiem, że chodzi o to, iż palikotowcy Platformie Śląsk odbili.

a jak pan Palikot pchnął do przodu sprawę górniczych rodzin przenoszonych z walących się w wyniku szkód górniczych familoków do obskurnych czynszówek, bo się zaciekawiłam ?
                  • kzet69 Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 19:47
                    Śląski Ruch Palikota poparł S 80 i kilka mniejszych organizacji w tej sprawie, tam chodzi o to że domy się walą, kompania węglowa nie chce samorządowi przekazać kasy za odszkodowanie, a samorząd nie ma za co budować nowego osiedla i przesiedla ludzi do starych czynszówek. Sprawa się ciągnie od bodajże 16 XII kiedy to Palikot uczestniczył wspólnie z S 80 w obchodach 30 rocznicy SW, podobno ma być w tej sprawie interpelacja któregoś z posłów RP.
                    • olga_w_ogrodzie Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 20:18
                      napisałeś, że przy okazji śpiewów w karczmie o daniu wpierd.l każdemu, kto stanie na drodze, można było popchnąć naprzód tę sprawę.
                      ciekawa byłam jak wobec tego, J. Palikot popchnął konkretnie.
                      z tego, co piszesz, wynika, że jednak nie pchał, tylko śpiewał, a całe pchanie, to udzielenie poparcia wcześniej przez ślązaków z Ruchu.
                      no to ja też popieram myśl taką, by nie tylko ślązacy, ale wszyscy ubodzy w kraju godziwie mieszkali i żyli.
                      zatem popycham też naprzód te sprawy ciężkie.
    • etta2 Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 18:27
      No to tylko pogratulować, nawet takie śmiecie jak Ziętek do palikociarni, hahaha. Cenny nabytek, że hohohoho....
    • mariner4 Tylko te 40% 15.01.12, 18:34
      M.
      • zapijaczony_ryj Re: Tylko te 40% i 20 15.01.12, 19:02
        no właśnie:
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,132368655,132368655,PiS_po_raz_pierwszy_w_sadazu_osiaga_ponizej_20_.html
        • mariner4 PO robi błędy, ale 15.01.12, 19:05
          jest i tak lepsza od PiSgówna.
          M.
          • kzet69 Re: PO robi błędy, ale 15.01.12, 19:48
            PiS na Śląsku się praktycznie nie liczy zwłaszcza po antyśląskich ekscesach Prezesa
            • zoil44elwer Re: PO robi błędy, ale 16.01.12, 00:49
              G Śląsk to już w 60 % gorole.W Bytomiu,Zabrzu czy w Gliwicach odsetek przybyszów z Kresów Wschodnich czy z Polski przekracza nawet 70 %.A tak w ogóle od czaqsów Gierka z Polski do Niemiec wyjechało na stałe(wyemigrowało)2,5 miliona Ślązaków,Mazurów,Kaszubów...
    • remez2 Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 18:36
      Pamiętasz co powiedział Franz Mauer do Ola Żwirskiego?
    • fiu-bzdziu2010 Re: niska cena 15.01.12, 18:36
      za kielicha zdobył Sląsk???
      to już niedługo cały świat, skrzynka chyba wystarczy??
    • erte2 Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 18:38
      Palikot coraz bardziej żenujący. Wychodzi na to że jest to taka ku... która pójdzie z każdym - byle cośPrzypomina mi to kaczńskiego i jego alians z Lepperem tam zapłacił. Ziętek to Ziętek, Kotliński to Kotliński, Urban to Urban - jeśli tylko przyniesie to parę głosów to czemu nie ?
      Przypomina mi to Kaczyńskiego i jego romans z Lepperem, ale muszę przyznać że po takie dno jak sponsor bandyty Piotrowskiego to jednak nie sięgał.
    • haen2010 Państwo elity wybrzydzają? 15.01.12, 18:43
      Jest spora różnica pomiędzy ustawkami platfusów i Grześków, a autentycznym zachowaniem się Palikota na Śląsku. Przypomnę jego sztamę z Kutzem i to, że pierwszy kongres Ruchu w Katowicach odbył.

Ślązacy cenią sobie szczerość, tym różnią się od hanysów. Hymn się przyjmie.
      • olga_w_ogrodzie Re: Państwo elity wybrzydzają? 15.01.12, 18:52
        to wszyscy nieautentyczni, nawet prezes pan u pana Paprykarza, tylko J. Palikot autentyczny i pojechał tam nie dlatego, że ustawka, że się umówił, ale ot tak - spontanicznie sobie pośpiewać ?
        • haen2010 Re: Państwo elity wybrzydzają? 15.01.12, 19:07
          Nie bardzo rozumiem tego oburzenia. To platfusom wolno sobie dowolnie dziwki kupować, a Palikotowi sztamy oficjalnej zawrzeć z partyjką 0,5%?

Raptem 80 tys głosów w ostatnich wyborach, więc o co ten wrzask? Co i rusz czytam jakiegoś platfusa koscielnego, który koniec i zdychanie dla RP wieszczy. Zwlaszcza ci profesorowie od siedmiu boleści.
          • olga_w_ogrodzie Re: Państwo elity wybrzydzają? 15.01.12, 19:11
            a kto się oburza ?
            kto wrzeszczy niby ?
            bo ja pytam tylko o sprawę ustawek.
            ciekawa jestem czemu sądzisz, że wszyscy inni się ustawiają, czyli, jak rozumiem, udają coś, a J. Palikot nie, bo on tam pojechał ot tak sobie, spontanicznie.
            chodzi mi o to, byś wyjaśnił skąd wiesz, że tylko on autentyczny.
      • ta Re: Państwo elity wybrzydzają? 15.01.12, 22:57
        haen2010 napisał:
        > Ślązacy cenią sobie szczerość, tym różnią się od hanysów. Hymn się przyjmie.

He, he, he, chcesz pisać o Śląsku, to się go choć trochę naucz.
        Hanys to określenie Ślązaka autochtona.
        Miałeś na myśli gorola, którym jesteś.
        Tu masz rację, takiego gorola, jak ty, który nie wie, co lojalność i gębę sobie wyciera niedawnymi ulubieńcami, to hanysy pogoniłyby wek, albowiem hanysy cenią sobie i owszem szczerość i lojalność.
    • wlodzimierz.ilicz Czy ci górnicy to aż tacy pederaści, narkomani 15.01.12, 18:59
      a zwłaszcza feminiśći?
      Jakoś w to nie wierzę...
    • wachmistrz_soroka Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 19:14
      haen2010 napisał:

> Sztama Palikota i Ziętka opita i zatwierdzona. Na wesoło. Ale platfusy powoli m
      > ogą się ze Śląska ewakuować. Zwlaszcza, jak łupną górników po emeryturach.
      >
      > kampanianazywo.pl/relacja/kto-na-drodze-stanie-ten-wpierd-dostanie-czyli-palikot-wsrod-gornikow-wideo/#comment-32385

Jestem zażenowany tym,że Palikot stacza się coraz niżej,sięgając po takich ludzi jak Ziętek.
      • kzet69 Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 19:51
        Palikot czyści lewą stronę, a pomijając rozróby Ziętka to PPP to jest taki sam plankton jak partyjka Ikonowicza, natomiast daje mu dostęp do klasycznego lewicowo - roszczeniowego elektoratu... Czy to dobrze? Zobaczymy. W każdym bądź razie większego znaczenia to nie ma.
        • zoil44elwer Re: Śląsk dla platformy stracony 16.01.12, 00:54
          Ziętek czy Ikonowicz mają więcej sympatyków niż można sądzić po wynikach wyborczego poparcia.Wiele ludzi na nich nie głosuje bo wiedzą że PPP czy PPS nie przekroczą progu wyborczego.Ale gdy będą w partii Palikota to kto wie?
    • piq [...] 15.01.12, 19:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ayran Re: Śląsk dla platformy stracony 15.01.12, 19:38
      Niech no jeszcze Palikot obali parę piw z Guzikiewiczem, to i o Trójmieście może Platforma zapomniec.
      • fiu-bzdziu2010 Re: Śląsk dla platformy stracony 16.01.12, 00:36
        a po drodze- do Torunia, na winko mszalne
        ciekawe kto kogo spije i przejmie elektorat???
    • o1956 laur diamentowy może jeszcze odmienić wszystko 16.01.12, 00:16
      www.polskatimes.pl/artykul/494055,laury-umiejetnosci-i-kompetencji-w-zabrzu-zdjecia,id,t.html?cookie=1
    • zoil44elwer Re: Śląsk dla platformy stracony 16.01.12, 05:01
      Jedyną szansą na to by PLATFORMA odjechała na polityczny śmietnik jest całkowity rozpad PiS.A abfale w postaci np PJN czy SP nie mają szans na przekroczenie progu wyborczego.
      • kzet69 Re: Śląsk dla platformy stracony 16.01.12, 05:05
        Coś ty taki poranny ptaszek?
        • zoil44elwer Re: Śląsk dla platformy stracony 16.01.12, 05:17
          Już póżna pora bo,....świta!Ludzie szykują się do wyjścia na poranną zmianę...,przez ścianę słychgać pierwsze sygnały dnia a Ty jeszcze nie śpisz?
          • kzet69 Re: Śląsk dla platformy stracony 16.01.12, 05:21
            W pracy jestem, to nie śpię, dyżurek...
            • zoil44elwer Re: Śląsk dla platformy stracony 16.01.12, 05:31
              Straszne mieć taką pracę gdzie nie można się zdrzemnąć w nocy.Dla mnie to najgorsze były nocne zmiany,przez tydzień nie mogłem potem w dzień zasnąć.Dobrze że miałem MOŻLIWOŚĆ ZDRZEMNĄĆ SIĘ NA NOCCE no i były potem ranne i popołudniowe zmiany.
    • adam81w Re: Śląsk dla platformy stracony 19.01.12, 20:39
      Oby!
    • fractale Re: Śląsk dla platformy stracony 19.01.12, 21:00
      Haen, kiedy byłeś ostatnio na Hanysowie?

Mogę Cię zapewnić że mało kto nie ma tu fatra lub ujka na grubie, ale nie znaczy to że się tu tak kocha.
    • cwiercinteligentzpis Bredzisz Haen. Ludzie na Śląsku są tak samo 20.01.12, 11:06
      wku...eni na górnicze emerytury jak w Słupsku czy Rzeszowe.
      Albo jeszcze bardziej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka