18.01.12, 06:18
A przynajmniej tak sie to nazywa, albo tak toto nazywaja, bo wg mnie to bardziej pasuje nazwa kurnik, no ale jak widać my i Rosjanie mamy zupełnie inne standardy.
I tak się zastanowiłem w jakim celu tam jest przystawiona ta drabina (tez zresztą wyższewo kacziestwa) i doszedłem do wniosku, że służyła ona kontrolerom do wchodzenia na dach z lornetka celem wypatrywania samolotów, tych których nie wychwycił ten ichni "radar".

www.fakt.pl/Wideo-ze-Smolenska,artykuly,143049,1.html#miniPoll
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: Wieża 18.01.12, 06:36
      To nie kurnik lecz kacznik.Drabina dla poprawienia samopoczucia kaczek.Wejdzie taka kaczka na drabine,rozejrzy sie i odrazu poczuje sie wazniejsza.
      • zapijaczony_ryj Re: Wieża 18.01.12, 07:57
        x2468 napisał:

> To nie kurnik lecz kacznik.Drabina dla poprawienia samopoczucia kaczek.Wejdzie
        > taka kaczka na drabine,rozejrzy sie i odrazu poczuje sie wazniejsza.

Nie wejdzie , bo to łamaga i za gruby to by brzuchem się o szczeble zaparł
    • wkkr Ciekawe na jakim lotnisku 18.01.12, 06:47
      piloci spec pułku odmówili by lądowania?
      • zapijaczony_ryj Re: Ciekawe na jakim lotnisku 19.01.12, 09:28
        wkkr napisał:

> piloci spec pułku odmówili by lądowania?

pewnie na żadnym i bez względu na warunki atmosferyczne. W końcu to debesciaki
    • axel-bis Re: Wieża jak w Pizie ..... 18.01.12, 09:09
      Tam w ogóle wszystko było robione jak to sie mówi " na krzywy ryj ". ...ps, ryjku m nie mam ciebie na myśli".
    • zgred-zisko Re: Wieża 18.01.12, 09:21
      No właśnie po to pojechała tam ta wycieczka.
      Wcale nie chcieli lądować, tylko obejrzeć sobie słynną wieżę z bliska. Wszyscy skupili się po stronie wieży, i nieszczęście. Samolot się przechylił i zawadził skrzydłem o ziemię.
    • zgred-zisko Re: Wieża 18.01.12, 09:23
      A przy okazji chciałbym uzmysłowić młodzieży, że nie tak dawno jeszcze, "Hala odlotów" lotniska Okęcie mieściła się w stodole.
    • lionold Re: Wieża - piramida ruskiego niechlujstwa! 18.01.12, 10:00
      Rzeczywisty stan techniczny, wizualny i każdy inny aspekt tej piramidy, mający decydujący wpływ na bezpieczeństwo startów i lądowań był stronie polskiej znany od dawna. Kto jednak przedstawi NAM dowód na to, że Rosjanie zdecydowanie odmawiali lądowania polskich samolotów mających na pokładzie delegacje państwowe bez względu na ich skład osobowy GDZIE INDZIEJ niż tylko we SMOLEŃSKU. Jeżeli jest taki dowód to ja wsadzam mordę w kubeł. Jezeli jednak nie ma to żądam wzięcia za mordy organizatorów wszystkich tych polskich wycieczek, które były narażone na skutek zrealizowany 10 kwietnia. I gó... mnie obchodzi fakt, czy w kokpicie była tylko załoga samolotu czy wszystkie osoby znajdujące się na jego pokładzie . Jeżeli piramida smoleńska jest symbolem ruskiego niechlujstwa w ubóstwie to decyzja strony polskiej w sprawie lądowania na pastwisku pod kacznikiem w znanej naówczas pogodzie jest symbolem polskiego debilstwa i kompletnego braku wyobraźni To się nie nadaje nawet dla lotniarzy. A szukanie teraz na siłę innego winnego jest szczytem chamstwa i bezczelnoćci.
      • zapijaczony_ryj Re: Wieża - piramida ruskiego niechlujstwa! 18.01.12, 10:03
        lionold napisał: To się nie nadaje nawet dla lotniarzy. A szukanie
        > teraz na siłę innego winnego jest szczytem chamstwa i bezczelnoćci.
        >

Raczej PiS_dackiej głupoty
      • zgred-zisko Re: Wieża - piramida ruskiego niechlujstwa! 18.01.12, 10:45
        Stan lotniska i jego wyposażenie było doskonale znane zarówno pilotom, jak i dowództwu pułku oraz przeważającej części polityków i wyższych oficerów. Wielu z nich już tam było (łączenie z panem Prezydentem)
        Jeśli się korzysta na wsi ze sławojki, to nie można mieć pretensji, że nie ma kafelek na ścianach i ciepłej wody w kranie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka