Dodaj do ulubionych

To kwestia miesięcy, nie lat

21.01.12, 12:21
Kiedy liberalna lewica wokół Ruchu Palikota wyprzedzi platfusów koscielnych, nie mówiąc o innych partyjnych przybudówkach Kościoła typu PiS, SD, PSL, w wyścigu wyborczym do władzy AD2015.

Naprawdę jestem zaskoczony tempem degrengolady platformy, kompromitacji jej polityki przeniesienia redukcji długów na biedę polską i ledwie wschodzącą middle class. Już widać, że polskie "elity" będą coraz bogatsze, miliony Polaków coraz biedniejsze. To wariant wschodni, rosyjski, rozwiązywania problemów społecznych przez Tuska i jego kolesiów. To wariant Putina, którego mają powoli dość sami Rosjanie.

Do tego dochodzi zwyczajne chamstwo, zlodziejstwo, korupcja na wielką skalę, i pogarda dla obywatela ze strony tzw "elit" politycznych, policyjno-biurokratyczne metody, zanikanie autorytetów w powszechnym procederze "ratuj się, kto może". Po prostu łajdactwo polskie uważa, że tylko oni są powołani przez Boga do łupienia Polski i Polaków. Mozna tu wymienić mafię watykańską i kliki złożone głównie z platfusów i gumofilców.

To się musi wkrótce odbić na sondażach.

Obserwuj wątek
    • erte2 Re: To kwestia miesięcy, nie lat 21.01.12, 12:29
      haen2010
      Jest na to rada: paszport w łapkę i tup tup do ambasady Korei Północnej po wizę. Albo po azyl. Tylko nie bierz ze sobą roweru, bo tam na taki luksus jest potrzebne specjalne zezwolenie.
      • haen2010 Re: To kwestia miesięcy, nie lat 21.01.12, 12:58
        Ależ ja jestem patriotą i dopóki wybory będą uczciwe, to będę glosował przeciwko okupacji Polski przez mafię watykańską. I ich pomagierów z Opus Dei w rządzie platfusów i gumofilców. Wolno mi, Unia mi to gwarantuje.
      • kzet69 Re: To kwestia miesięcy, nie lat 21.01.12, 13:03
        erte2 każdemu, kto skrytykuje PO każesz się wynosić z kraju? Więc czym ty sie różnisz od Ziobry i Kaczyńskiego?
        • marek26iv Re: To kwestia miesięcy, nie lat 21.01.12, 13:39
          jego ekscelencji Januszowi są tacy ludzie potrzebni do jego celów, jak to osiągnie to znów zmieni zdanie
        • wachmistrz_soroka Re: To kwestia miesięcy, nie lat 21.01.12, 14:06
          kzet69 napisał:

> erte2 każdemu, kto skrytykuje PO każesz się wynosić z kraju? Więc czym ty sie r
          > óżnisz od Ziobry i Kaczyńskiego?

Czym różnią się wyznawcy czy sympatycy PO od PiSu? różnica jest niewielka,tylko oni próbują udowadniać,że są wykształceni,mądrzy,politycznie odpowiedzialni etc.
          Każda sroka swoje gniazdo chwali.
          • l_zaraza_l Re: To kwestia miesięcy, nie lat 22.01.12, 10:52
            wachmistrz_soroka napisał:

> Czym różnią się wyznawcy czy sympatycy PO od PiSu? różnica jest niewielka,tylko
            > oni próbują udowadniać,że są wykształceni,mądrzy,politycznie odpowiedzialni et
            > c.
            > Każda sroka swoje gniazdo chwali.

Wyznawcy, niezależnie od tego, czego / kogo są wyznawcami, zawsze są jednacy. Fanatyzm to zaślepienie i brak zdolności (potrzeby) do krytycyzmu. Każdy fanatyzm jest zły.
            PO udało się, zgodnie z tym co piszesz, wypozycjonować się na produkt elitarny. dzięki temu mamy zagodpodarowane ogromne rzesze społeczeństwa - elity PO i przeciwników tychże elit (ciemniactwo PiS i zwierzyniec "Palikmiota").
            W innym miejscu już pisałam, że różnica jest tylko taka, że Tusk potrafi sam zapiąć sobie rozporek, w przeciwieństwie do swojego kluczowego oponenta. To dużo jak na możliwości naszej sceny politycznej ale dla mnie stanowczo zbyt mało, żeby piszczeć z zachwytu i klaskać płetewkami.
        • x2468 Re: To kwestia miesięcy, nie lat 21.01.12, 22:04
          Oczywiście ze każdy który tak bezmyślnie krytykuje powinien wyjechać w świat aby zobaczyć jak inni żyją.W pierwszej kolejności do naszych wschodnich sąsiadów.Tam kościół nie ma nic do gadania.Później odwiedzić np Bułgarię,Węgry,Słowację i inne demoludy,pojechać do byłego NRD i Francji USA (koniecznie) wrócić i wtedy pogadamy.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Janusz-Kadzidełko 21.01.12, 13:51
      Janusz Polskę Zbaw - kadzidełkiem??
      • haen2010 Re: Janusz-Kadzidełko 21.01.12, 17:56
        Nie chodzi o żadne zbawienie. Po prostu polska wersja początkowego, brutalnego kapitalizmu odchodzi do historii. Demokracja to nie komuna, tylko rządy większości. Dotychczas rządził Polską Kościół Katolicki i bękarty Okręgłego Stołu - jego fagasy. Kończy się ten okres.
        • remez2 Re: Janusz-Kadzidełko 21.01.12, 18:04
          Demokracja to nie komuna, tylko rządy większości.
          Serio? Gdzie?
          -----------------
        • wachmistrz_soroka Re: Janusz-Kadzidełko 21.01.12, 18:17
          haen2010 napisał:

> Nie chodzi o żadne zbawienie. Po prostu polska wersja początkowego, brutalnego
          > kapitalizmu odchodzi do historii. Demokracja to nie komuna, tylko rządy większo
          > ści. Dotychczas rządził Polską Kościół Katolicki i bękarty Okręgłego Stołu - je
          > go fagasy. Kończy się ten okres.

Większości? Frekwencja w 2011 wyniosła 48,92% z 100% uprawnionych do głosowania.
        • mariner4 Większość to 8 - 10 % 21.01.12, 18:21
          przechrzto?
          M.
      • l_zaraza_l Re: Janusz-Kadzidełko 22.01.12, 11:00
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> Janusz Polskę Zbaw - kadzidełkiem??

Nie potrafisz (lub nie chcesz) patrzeć szerzej i perspektywicznie. To dlatego masz problem z ogarnięciem dlaczego sprawa kadzidełek jest ważna a wojna z krzyżem w sejmie ma kluczowe znaczenia dla tak ważnych kwestii jak finanse, gospodarka czy edukacja.
    • extremeconcept.pl Re: To kwestia miesięcy, nie lat 21.01.12, 18:20
      Jeżeli wyprzedzi - to dzięki opracowaniu nowej, szokującej techniki marketingowej. To bardzo ciekawe, jak łatwo można przekonać do siebie tych samych wyznawców Platfusiarzy. Wystarczy "random shock"... Poczebujemy nowego, inteligentnego narodu - kolejna partia nic nie zmieni.
    • wlodzimierz.ilicz Nie liberalna "lewica" ale liberalna prawica 21.01.12, 18:29
      Hieniu, znów pomyliłeś kierunki polityczne.
      To liberalna prawica popiera pederastię, narkotyki, burdele i luksus.
      Na wzór Palikota.
      • haen2010 Re: Nie liberalna "lewica" ale liberalna prawica 21.01.12, 18:40
        Pederastia, narkotyki, burdele i zycie w luksusie "elit" są starsze od fenickiego funta. Ruch Palikota wyraźnie chce tylko ucywilizować te domeny.
        • wachmistrz_soroka Re: Nie liberalna "lewica" ale liberalna prawica 21.01.12, 18:45
          haen2010 napisał:

> Pederastia, narkotyki, burdele i zycie w luksusie "elit" są starsze od fenickie
          > go funta. Ruch Palikota wyraźnie chce tylko ucywilizować te domeny.

Albo zdobyć poparcie tych grup społecznych dla osiągnięcia wiadomego celu.
          • haen2010 Re: Nie liberalna "lewica" ale liberalna prawica 21.01.12, 21:54
            Nie tylko, ale na pewno to będzie, własciwie już jest jego żelazny elektorat. Do nastepnych wyborów również młodzieży sporo przybędzie, ci od komuny już patrzą na księżą oborę. Całkiem inne widzenie świata te pokolenia mają.

Dlatego twierdzę, że komuchy i solidaruchy to generacja schyłkowa. Przyszłość należy do pokolenia myślącego jak JP.
            • fiu-bzdziu2010 Re: Nie liberalna "lewica" ale liberalna prawica 21.01.12, 22:03
              Przyszłość należy do pokolenia myślącego jak JP.

Znaczy pokolenie JP, nie tak dawno tyle było o pokoleniu JPII- łza się w oku kręci
    • etta2 Re: To kwestia miesięcy, nie lat 21.01.12, 19:35
      A ja jestem zaskoczona tempem TWOJEJ degrengolady. Jak ci to szybko idzie, z jaką zapalczywością klepiesz o "złajdaczeniu", samemu sie łajdacząc, bo tym jest zmiana poglądów co chwila. Najprawdopodobniej jesteś okazem sługusa, który musi mieć pana, bo inaczej nie wie co ma robić w życiu. Kiedyś służyłeś prawdopodobnie PZPR, potem zrobiłes się "opozycjonistą", służyłeś PO, a teraz kombinator Palikot ci zaimponował. I jak kundel łasisz się do obrzydzenia.Juz teraz szukaj nowego pana, bo Palikot nigdy nie wygra żadnych wyborów.
      • mariner4 Nic ująć, nic dodać. 21.01.12, 19:50
        Nie dawno był entuzjasta Tuska, teraz nienawidzi go całą duszą. Ale nie martw się. Palikota też będzie opluwał.
        M.
        • etta2 Re: Nic ująć, nic dodać. 21.01.12, 19:58
          No więc własnie. Mając lat 20 - można się przenicować, ale w wieku Henia???? To juz nazywa się sqrwienie. I patrząc, że takich to "członków" dorobił się Palikot, jestem spokojna, że nigdy żadnych wyborow nie wygra.
          • wachmistrz_soroka Re: Nic ująć, nic dodać. 21.01.12, 20:08
            etta2 napisała:

> No więc własnie. Mając lat 20 - można się przenicować, ale w wieku Henia???? To
            > juz nazywa się sqrwienie. I patrząc, że takich to "członków" dorobił się Palik
            > ot, jestem spokojna, że nigdy żadnych wyborow nie wygra.

Ja go rozumiem.Widocznie za bardzo uwierzył Tuskowi i platformie i się na nich zawiódł,więc
            miał prawo zmienić sympatię.
            Nie rozumiem tych,którzy byli i są za platformą a teraz opluwają Palikota.Jak Palikot był w platformie to był dobry?
            Jesteście lepsi od haena?
            • etta2 Re: Nic ująć, nic dodać. 21.01.12, 20:15
              "...Nie rozumiem tych,którzy byli i są za platformą a teraz opluwają Palikota...."

Tzn. nie rozumiesz, że można mieć utrwalone poglądy i być im wiernym? To bardzo trudne, prawda? Spora część naszego społeczeństwa miota się i skacze od LSD do Palikota, od Palikota do PSL lub Kononowicza albo egzotyki typu Tymiński. Ale ludzi niedojrzałych, bezmyślnych w każdym społeczeństwie troche jest, tylko ONI NIE RZĄDZĄ i Palikot też nie będzie rządził. Ano P.Grodzka ani Biedroń nie moga być filarami partii NOWOWCZESNEJ.
              • wachmistrz_soroka Re: Nic ująć, nic dodać. 21.01.12, 20:21
                Tzn. nie rozumiesz, że można mieć utrwalone poglądy i być im wiernym? To bardzo trudne, prawda?

Nie rozśmieszaj mnie z tą "wiernością" dla partii politycznej.
                Wierność ślubuje się małżonkowi,wierny można być w odniesieniu do wartości-ale do partii politycznej?
                • etta2 Re: Nic ująć, nic dodać. 21.01.12, 20:26
                  A jednak, zaskoczę cię. Głosowałam na KLD, na UW, na PO, to chyba wystarczający dowód na wierność POGLĄDOM, a nie partii. Ale co ktos taki, jak ty może o tym wiedzieć?
                  • wachmistrz_soroka Re: Nic ująć, nic dodać. 21.01.12, 20:30
                    etta2 napisała:

> A jednak, zaskoczę cię. Głosowałam na KLD, na UW, na PO, to chyba wystarczający
                    > dowód na wierność POGLĄDOM, a nie partii. Ale co ktos taki, jak ty może o tym
                    > wiedzieć?

KLD i UW to miały te same poglądy? czy ta sama osoba tam była D.Tusk.
                    Ty chcesz coś o mnie powiedzieć? To proszę,jeżeli dasz radę bez bełkotu i wulgaryzmów.
                    • x2468 Re: Nic ująć, nic dodać. 21.01.12, 23:33
                      Musze cie zmartwić.Ja również glosowałem na UW teraz PO.Nigdy natomiast na Tymińskiego,Kaczyńskiego czy innego egzotyka.I jestem mile rozczarowany.Również Tuskiem który kiedyś mi się nie podobał.Na początku przemian liczyłem ze potrzeba nam minimum 30 lat aby na tyle zmienić mentalność Polaków i gospodarkę aby moc dołączyć do Zachodniego świata.I to się dzieje na naszych oczach.Z cala pewnością nie jest idealnie,wszyscy robią błędy(po za Kaczyńskim,bo on nic nie robi) Lecz błędy te są poprawiane.Czy 20 lat temu ktoś by uwierzył ze Polska przeskoczy Węgry i inne demoludy?Inni wyszli z realnego socjalizmu bez długów.Za Gierka cały naród szukał 40 milionów złotych.Dzisiaj dzienny urobek naszej Ojczyzny to około miliarda.
                • l_zaraza_l Re: Nic ująć, nic dodać. 22.01.12, 11:17
                  wachmistrz_soroka napisał:

> Tzn. nie rozumiesz, że można mieć utrwalone poglądy i być im wiernym? To bardzo
                  > trudne, prawda?
                  >
                  > Nie rozśmieszaj mnie z tą "wiernością" dla partii politycznej.
                  > Wierność ślubuje się małżonkowi,wierny można być w odniesieniu do wartości-ale
                  > do partii politycznej?

Dokładnie tak.
            • mariner4 Nie o zmianę pogladow tu chodzi, bo 22.01.12, 12:06
              to wolno. Mnie chodzi o nadgorliwość neofity. Za jakiś czas będzie iopluwał Palikota.
              To taka natura.
              M.
              • l_zaraza_l Re: Nie o zmianę pogladow tu chodzi, bo 22.01.12, 12:09
                mariner4 napisał:

> to wolno. Mnie chodzi o nadgorliwość neofity. Za jakiś czas będzie iopluwał Pal
                > ikota.
                > To taka natura.
                > M.

Zapewniam Ciebie, że jeżeli Palikot zachowa się jak Tusk, to i jak będę po nim jechała.
                Trzeba brać to, co dobre a piętnować to, co złe. Nie ważne "kto" ale "co".
                • wachmistrz_soroka Re: Nie o zmianę pogladow tu chodzi, bo 22.01.12, 12:12
                  l_zaraza_l napisała:

> mariner4 napisał:
                  >
                  > > to wolno. Mnie chodzi o nadgorliwość neofity. Za jakiś czas będzie iopluw
                  > ał Pal
                  > > ikota.
                  > > To taka natura.
                  > > M.
                  >
                  > Zapewniam Ciebie, że jeżeli Palikot zachowa się jak Tusk, to i jak będę po nim
                  > jechała.
                  > Trzeba brać to, co dobre a piętnować to, co złe. Nie ważne "kto" ale "co".

Dokładnie tak.
          • l_zaraza_l Re: Nic ująć, nic dodać. 22.01.12, 11:16
            etta2 napisała:

> No więc własnie. Mając lat 20 - można się przenicować, ale w wieku Henia???? To
            > juz nazywa się sqrwienie. I patrząc, że takich to "członków" dorobił się Palik
            > ot, jestem spokojna, że nigdy żadnych wyborow nie wygra.

Trzeba mieć mózg z betonu, by nadal zachwycać się człowiekiem, który nie zrealizował niczego konkretnego z tego, o czym mówił w swoich dwóch expose.
            Trzeba być totalnie zaślepionym, by nie rozumieć, że nie jest przechrztą człowiek, który sympatyzuje z tymi, którzy działają w kierunkach, które są najbardziej zbieżne z jego oczekiwaniami ale nie nazywać przechrztami takich Arłukowiczów czy Niesiołowskich.
        • zoil44elwer Re: Nic ująć, nic dodać. 22.01.12, 11:50
          Dziadki,dziatki,chłopy i białogłowy,Haena dotknął paraliż postępowy.Janusz P- były przedsiębiorca,były wydawca ultrakatolickiego OZONu uważa się za lewicowca./ Kto za młodu nie był socjalistą ten na starość staje się świnią(J Piłsudski)/Ale kto za młodu był katolickim ultrasem a na starość staje się lewakiem,ten albo postradał zmysły lub jest szarlatanem.
    • bogucjusz Nihil novi. 22.01.12, 10:58
      Było kiedyś inaczej?

---
      "Ląduj, dziadu!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka