Dodaj do ulubionych

ACTA - podzekujmy wyborcom PO

26.01.12, 07:07
No to kochani wyborcy PO juz niedługo kupno tzw zamiennika- np tańszego tonera do drukarki czy tłumika do samochodu bedzie złamaniem prawa.
"Dobrą" władzę nam zafundowaliście. Pewnie naiwnie sadziliscie , ze chlopaki z PO będa się Polską przejmowac, Was słuchać, cięzko dla kraju pracować , a nie dbać o swe kariery i kasiore.
Wiecie co? Pamietam komune. Za komuny władza bardziej liczyła się z ludźmi niż dzisiejsi Wasi wybrańcy.
Obserwuj wątek
    • mietowe_loczki ROTFL 26.01.12, 07:41
      www.wprost.pl/ar/289491/PiS-i-ziobrysci-glosowali-za-ACTA-Dzis-mowia-to-skandaliczna-umowa/
      Jak się jednak okazuje apel PiS jest wbrew temu, jak głosowali europosłowie tej partii. 24 listopada 2010 roku wzięli udział w głosowaniu w Parlamencie Europejskim nad rezolucją krytykującą tryb prac nad porozumieniem ACTA. PE określał również warunki, od których spełnienia uzależniał zatwierdzenie ACTA. Przeciw rezolucji, czyli za ACTA głosowali: Tadeusz Cymański, Marek Józef Gróbarczyk, Michał Tomasz Kamiński, Ryszard Antoni Legutko, Marek Henryk Migalski, Jacek Olgierd Kurski, Mirosław Piotrowski, Tomasz Piotr Poręba, Konrad Szymański, Zbigniew Ziobro. Nie głosowali: Ryszard Czarnecki, Janusz Wojciechowski, Jacek Wołosowicz, Adam Bielan, Paweł Robert Kowal. Żaden z europosłów PiS nie głosował przeciwko.
      • remik.bz To rząd PO podpisał ACTA 26.01.12, 07:44
        Nie zawracaj głowy PiS-em. Rządzi PO i to rząd PO podpisał ACTA.
        A nie musiał tego robić.
        • mietowe_loczki ? 26.01.12, 07:46
          A w jaki sposób zmienia to fakt, że posłowie PiS głosowali za?
          • wachmistrz_soroka Re: ? 26.01.12, 07:57
            mietowe_loczki napisała:

> A w jaki sposób zmienia to fakt, że posłowie PiS głosowali za?

Przypomnę za czym głosowali posłowie w Europarlamencie,to nie było głosowanie za ACTA tylko głosowanie nad rezolucją krytykującą tryb prac nad porozumieniem ACTA i dającą propozycje konkretnych poprawek, które sprawiłyby, że ACTA byłyby do zaakceptowania z punktu widzenia ochrony praw i wolności człowieka.

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,11017884,ACTA__Kto_glosowal_za__kto_glosowal_przeciw.html#ixzz1kXqRqaId

PRZECIW ACTA (Za rezolucją) głosowali tylko posłowie SLD i UP:

ZA ACTA (Przeciw rezolucji potępiającej tryb pracy nad ACTA) głosowali:
            głosowali PO i PiS.

• niematentego nie tak 26.01.12, 07:57

Platformy nie porównuj do PIS - PIS nie jest taką szczwaną i kłamliwą suką jak PO:

Ministerstwo Gospodarki chwali się umową ACTA. Na swojej stronie internetowej pisze, że to dzięki staraniom polskiej prezydencji i przedstawicielom resortu, Rada Unii Europejskiej podjęła decyzję o jej podpisaniu. Jeszcze dalej poszedł rządowy Portal Innowacji, który nazwał ACTA "sukcesem" polskiej prezydencji. Tak było przynajmniej kilka dni temu, przed falą ataków na rządowe strony. Teraz bowiem informację na portalu zmieniono, a słowo "sukces" zniknęło.

www.tvn24.pl/0,1732338,0,1,acta-sukcesem-polskiej-prezydencji-juz-nie,wiadomosc.html
        • mietowe_loczki Re: nie tak 26.01.12, 08:00
          niematentego napisał:

>
          > Platformy nie porównuj do PIS - PIS nie jest taką szczwaną i kłamliwą suką jak
          > PO:

Ależ oczywiście, że jest, co udowodniłam swoim wpisem.
          • niematentego [...] 26.01.12, 08:05
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • mietowe_loczki Re: nie tak 26.01.12, 08:07
              Tak, tak, i na pewno był w UB.
              • niematentego Re: nie tak 26.01.12, 08:08

napisz coś krytycznego na PO. cokolwiek.
                • wachmistrz_soroka Re: nie tak 26.01.12, 08:12
                  niematentego napisał:

>
                  > napisz coś krytycznego na PO. cokolwiek.

Nie wymagaj od niej rzeczy niemożliwych. W tym wątku udowodniłem je,że nie wie o czym pisze posługując się kłamstwem w sprawie głosowania za uchwałą ACTA.
                  Nie odpowiedziała,znaczy się wie,że łgała.
                  • mietowe_loczki Re: nie tak 26.01.12, 08:23
                    I tak to sobie tłumacz.
                    • wachmistrz_soroka Re: nie tak 26.01.12, 08:26
                      mietowe_loczki napisała:

> I tak to sobie tłumacz.

Nie odniesiesz się do tego postu,który napisałem żeby udowodnić ci,że nie wiesz o czym mówisz.To faktycznie jedyne twoje wyjście.
                • mietowe_loczki Re: nie tak 26.01.12, 08:22
                  niematentego napisał:

>
                  > napisz coś krytycznego na PO. cokolwiek.

A dlaczego miałabym to robić i w ten sposób poddawać się leminżemu pędowi PiS-owców?
              • kontestatorbg Re: nie tak 26.01.12, 08:12
                Miętowa czy Ty naprawdę umiesz ocenić PO tylko przez pryzmat PiSu?? Masz jakąs fiksację PiSowską??

PO tak samo jest do dupy jak PiS , a moze nawet gorzej bo PiS przynajmniej uważał ze te głupoty które popełniał są wspaniałe i się nimi chwalił, a PO mydli wszystkim oczy jaka jest liberalna i prowolnościowa, a jest tak samo a moze nawet gorzej totalitarna" niż PiS.

Więc daj sobie na wstrzymanie i choć raz w życiu obiektywnie oceń fakty, bo Twoje wypowiedzi są na poziomie ucznia podstawówki który tłumaczy się mamie z tego ze dostał jedynkę tym ze Piotrek tez dostał jedynkę
                • wachmistrz_soroka Re: nie tak 26.01.12, 08:19
                  Jeżeli ta informacja jest prawdziwa to dodaje to oznacza,że nasz rząd to kupa łgarzy na czele z Tuskiem

W rozmowie z "Codzienną" Christian Engstroem, szwedzki europoseł z Partii Piratów mówi wprost: - Żaden kraj UE na razie nie podpisał ACTA. Jeśli minister Boni tak twierdzi, kłamie. Wszystkie kraje, które uczestniczyły w negocjacjach mają czas na podpis do 31 marca 2013 roku. Podpisać jednak nie muszą. Wystarczy powiedzieć "nie" - dodaje.

iadomosci.wp.pl/title,Szwedzki-europosel-polski-rzad-klamie-w-sprawie-ACTA,wid,14198851,wiadomosc.html?ticaid=1dce8
                • mietowe_loczki Re: nie tak 26.01.12, 08:27
                  kontestatorbg napisał:

> Miętowa czy Ty naprawdę umiesz ocenić PO tylko przez pryzmat PiSu?? Masz jakąs
                  > fiksację PiSowską??

Tak. Nie lubię PiS i mam do tego prawo, ponieważ żyję w wolnym kraju. Nie rozumiem, że takiego obiektywizmu nie wymaga się od zwolenników PiS, natomiast cały czas od wyborców PO. Mam prawo krytykować PiS, tak jak wyznawcy Kaczyńskiego mają prawo krytykować każdą inną partię, co z lubością robią cały czas. Naprawdę nie rozumiem, że od wyborców PO wymaga się w tym kraju więcej. Spadać mi na drzewo z takim podejściem.

> PO tak samo jest do dupy jak PiS , a moze nawet gorzej bo PiS przynajmniej uważ
                  > ał ze te głupoty które popełniał są wspaniałe i się nimi chwalił, a PO mydli ws
                  > zystkim oczy jaka jest liberalna i prowolnościowa, a jest tak samo a moze nawet
                  > gorzej totalitarna" niż PiS.

Nawet gdybym się z tym zgodziła, nie zmieni to faktu, że hipokryzja PiS-u w sprawie ACTA sięga zenitu.

>
                  > Więc daj sobie na wstrzymanie i choć raz w życiu obiektywnie oceń fakty, bo Two
                  > je wypowiedzi są na poziomie ucznia podstawówki który tłumaczy się mamie z tego
                  > ze dostał jedynkę tym ze Piotrek tez dostał jedynkę

Nie. Zupełnie nie rozumiesz moich wypowiedzi i to nie jest moja wina.
                  • kontestatorbg Re: nie tak 26.01.12, 08:31
                    To zadam ci pytanie wprosi

Czy uważasz ze dobrze się stało że rzad PO ratyfikował ACTA???
                    • wachmistrz_soroka Re: nie tak 26.01.12, 08:34
                      kontestatorbg napisał:

> To zadam ci pytanie wprosi
                      >
                      > Czy uważasz ze dobrze się stało że rzad PO ratyfikował ACTA???

Polski rząd podpisał ACTA,ratyfikacją zajmie się sejm.
                    • mietowe_loczki Re: nie tak 26.01.12, 08:34
                      Nie. Tylko musiałbyś znaleźć mój jeden post, w którym twierdzę inaczej.
                      • kontestatorbg Re: nie tak 26.01.12, 08:37
                        mietowe_loczki napisała:

> Nie. Tylko musiałbyś znaleźć mój jeden post, w którym twierdzę inaczej.

Ja nie twierdze że twierdzisz inaczej ja tylko pytam.
                        A jesli jesteś przeciw to tak trudno przyznac ze nawet rząd PO może strzelic jakaś głupotę * w tym wypadku piramidalną ) a nie od razu wyjeżdżac z PiSem ( którego poparcie ws. ACTA tez było debilne bo jak można nie wiedzieć za czym się głosuje )
                        • mietowe_loczki uwaga, w poście jest słowo "dupa" 26.01.12, 19:42
                          > A jesli jesteś przeciw to tak trudno przyznac ze nawet rząd PO może strzelic ja
                          > kaś głupotę * w tym wypadku piramidalną ) a nie od razu wyjeżdżac z PiSem ( któ
                          > rego poparcie ws. ACTA tez było debilne bo jak można nie wiedzieć za czym się g
                          > łosuje )

A co jest złego z wyjeżdżaniem z PiS-em. Ratunku, mieszkam w wolnym kraju, jestem wolnym człowiekiem, mam prawo do wyrażania swoich poglądów i mam prawo krytykować wszystkich urzędników państwowych (również tych z tej partii o śmiesznej nazwie), jeśli tylko mi się to zamarzy, zwłaszcza że z moich podatków funduje im się beztroskie życie bez jakiejkolwiek odpowiedzialności. Dlaczego? BO TAK. Nigdy nie ukrywałam, że ich nie cierpię. Śmieszy mnie ta wszędobylska poprawność polityczna, która nakazuje krytykować PO, a oszczędzać PiS, przy czym ja mam w to dupie. I mówię ogólnie - o atmosferze panującej na forum, a nie konkretnie o tym, co rząd funduje ludziom przez ostatnich kilka dni.

Powiedzmy sobie wprost - krytykowanie PO na tym forum jest brane za przejaw samodzielnego myślenia, krytykowanie partii o śmiesznej nazwie natomiast jest traktowane jak branie udział w jakiejś niewyobrażalnej zbrodni. Czy moi oponenci ideowi będą w stanie się ze mną zgodzić? Nie sądzę.

( któ
                          > rego poparcie ws. ACTA tez było debilne bo jak można nie wiedzieć za czym się g
                          > łosuje )

No właśnie. Ja o tym. I co. Zabronisz mi?
                  • wachmistrz_soroka Re: nie tak 26.01.12, 08:32
                    Nie. Zupełnie nie rozumiesz moich wypowiedzi i to nie jest moja wina.

Bo twoja wypowiedź odnośnie głosowania w sprawie ACTA,to kłamstwo.Ty nie rozumiesz nad czym głosowali posłowie w Europarlamencie.
        • x2468 Re: nie tak 31.01.12, 15:31
          Oczywista oczywistość ze nie można porównywać pis do PO.Pis to takie zgromadzenie miernot o XIX wiecznej mentalności,lekko zmodyfikowanych przez realny Marksizm-Leninizm,katolików którzy nie uznają 7 przykazania a przynajmniej nie uważają ze ich to "durne" przykazanie obowiązuje.
    • superspec Cała przyjemność po mojej stronie. 26.01.12, 07:58
      Z tym, że ja głosowałem też na kandydata do senatu z ramienia PiS.
    • adam111115 Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 08:00
      przeczytaj tę umowę najpierw, a potem po zrozumieniu i porównaniu z obecnymi przepisami w PL komentuj. Inaczej prezentujesz poziom tego 15 latka z ulicy który protestuje a nawet nie wie przeciw czemu. Osobiście jestem przeciw ale tylko dlatego że z punktu widzenia przepisów dzisiejszych nic ona nowego nie wnosi, a skoro nie, to po co podpisywać. Natomiast śmieszą mnie hasła młodych ludzi pt chcemy kraść wartości intelektualne
      • 44e64 niech cie nie smiesza hasla tych mlodych 26.01.12, 08:07
        oni zostali okradzeni z calej przyszlosci. Nie maja parcy i szansy na nia, wiec nie maja kasy na kupowanie hellywodzkiegio badziewia. Ale poczekaj, przedtem oni sluchali za darmo muzyki i siedzieli cicho, dzis sie jednocza, zeby rozwalic ten caly mafiokapitaklizm i wysadzic z siodel durnych politykow. I to jest wspaniale!
        Brawo Tusk, ojciec rewolucji.
        Coraz bardziej upodobnia sie do Lenina.
        • adam111115 Re: niech cie nie smiesza hasla tych mlodych 26.01.12, 09:07
          Nie maja parcy i szansy na nia, wiec
          > nie maja kasy na kupowanie hellywodzkiegio badziewia

skoro to badziewie to po co nawet piratem sobie głowę zawracać?

Ale poczekaj, przedtem
          > oni sluchali za darmo muzyki

aha, czyli ktoś ma pisać i tworzyć żeby inni kradli? czy ty nie rozumiesz człowieku że ten młody człowiek który dziś protestuje jutro napisze piosenkę którą mu ukradną i jak napisałeś "będą słuchać za darmo"?

zgadzam się że brak pracy i kasy jest winą rządu i to za to rząd jest odpowiedzialny i powinien tak rządzić aby praca i kasa była. I za to należy Tuska winić, ale nie za to że chce chronić wartości intelektualne.

• niematentego Szkoda, że Tusk będzie musiał odejść. 26.01.12, 08:11
      Tak mu fajnie było tam.
      • 44e64 Re: Szkoda, że Tusk będzie musiał odejść. 26.01.12, 08:18
        spoko, na pewno dobrze sie oblowil. Nie żal mi tchórza i durnia.
      • mietowe_loczki Re: Szkoda, że Tusk będzie musiał odejść. 26.01.12, 08:29
        Jak to "będzie musiał odejść"? To jego rządu nie obalili już kibole?
    • ayran Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 09:05
      remik.bz napisał:

> No to kochani wyborcy PO juz niedługo kupno tzw zamiennika- np tańszego tonera
      > do drukarki czy tłumika do samochodu bedzie złamaniem prawa.

Aż trudno uwierzyć, byś mógł trak na wyścigi wypisywać wciąż te same bzdury bez żadnego związku z prawdą. Jest doklądnie odwrotnie - zgodnie z przepisami UE, a w odróżnieniu od tego co było kilka lat temu, użycie tańśzego zamiennika nie pozbawia klienta praw wynikających z gwarancji, o ile ten zamiennik spełnia okreslone przez producenta parametry, do których ujawnienia tenże producent jest zobowiązany. ACTA nic w tej sprawie nie zmienia. Oczywiśącie, jeśli wstawisz klientowi część nieoryginalną jako oryginalną, to będziesz odpowiadał za kradzież własności przemysłowej - z twoich licznbych wpisów wnoszę, że własnie to cię najbardziej boli.
      • remik.bz Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 10:01
        ayran napisał:

>
        > . Oczywiśącie, jeśli wstawisz kli
        > entowi część nieoryginalną jako oryginalną, to będziesz odpowiadał za kradzież
        > własności przemysłowej - z twoich licznbych wpisów wnoszę, że własnie to cię na
        > jbardziej boli.

Oczywiście ,że boli , bo nie jestem krezusem. Nie mam też najnowszej niepsującej sie fury . Gdy naprawiam auto, to sam proszę mechaników o zamienniki - bo tańsze od oryginałów i wczale nie gorsze (moim zdaniem).
        Jeśli ACTA zmusi mnie do kupowania drogich oryginałów ( a tego sie obawiam) to zrozumiałe ,że musi "boleć".
        >
        • ayran Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 10:36
          naprawdę ktoś nagadał ci bzdur, że Acta ma cokolwiek wspólnego z wymogiem stosowania oryginalnych części, czy po prostu kolportujesz tę bzdurę na czyjeś polecenie?
          Powatarzam - naruszasz prawa patentowe producenta sprzedając część nieoryginalną jako oryginalną, natomiast użycia zamiennika nie może zabronić ci nikt, chyba że twoja umowa gwarancyjna zawiera klauzulę zobowiązującą do stosowania wyłącznie części oryginalnych pod groźbą utraty gwarancji. Która to utrata gwarancji jest jedyną sankcją.
          Rozumiem, że jako człowiek majętny (tak się przedstawiałeś) chciałbyś używać zamienników bo tak jest taniej. Masz do tego prawo i żadna ACTA nie ma tu nic do rzeczy.
          • remik.bz Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 12:08
            ayran napisał:

> naprawdę ktoś nagadał ci bzdur, że Acta ma cokolwiek wspólnego z wymogiem stoso
            > wania oryginalnych części, czy po prostu kolportujesz tę bzdurę na czyjeś polec
            > enie?

Problem "nieoryginałów" pojawiał sie w wielu wątkach. Dotyczył nie tylko części samochodowych.

> Powatarzam - naruszasz prawa patentowe producenta sprzedając część nieoryginaln
            > ą jako oryginalną, natomiast użycia zamiennika nie może zabronić ci nikt, chyba
            > że twoja umowa gwarancyjna zawiera klauzulę zobowiązującą do stosowania wyłącz
            > nie części oryginalnych pod groźbą utraty gwarancji. Która to utrata gwarancji
            > jest jedyną sankcją.
            > Rozumiem, że jako człowiek majętny (tak się przedstawiałeś) chciałbyś używać za
            > mienników bo tak jest taniej. Masz do tego prawo i żadna ACTA nie ma tu nic do
            > rzeczy.

OK rozumiem. Ale czy ACTA będzie ścigać producenta lub handlowca , który wyprodukuje, wystawi do sprzedaży częśc nieoryginalną - zamiennik , mówiąc wprost, ze to jest zamiennik.
            Np "Tlumik nieoryginalny do Skody".
            Czy producent oryginału może ścigac takiego producenata zamienników, zabronić mu takiej produkcji. Czyli w praktyce zmuszac mnie do kupienia jego drogiego, firmowego tłumika zamiast taniego zamiennika produkowanego przez "Zakład Pana Tadka w Koziej Wólce" ?

>
            • ayran Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 12:14
              remik.bz napisał:

> Problem "nieoryginałów" pojawiał sie w wielu wątkach. Dotyczył nie tylko części
              > samochodowych.

A co wynika z tego, że pojawił się w wielu wątkach?

> Czy producent oryginału może ścigac takiego producenata zamienników, zabronić
              > mu takiej produkcji. Czyli w praktyce zmuszac mnie do kupienia jego drogiego, f
              > irmowego tłumika zamiast taniego zamiennika produkowanego przez "Zakład Pana T
              > adka w Koziej Wólce" ?

Prawdę powiedziawszy, bardziej produktywne jest chyba koksowanie się ze ścianą z gumy.
              Więc powtarzam jeszcze raz - można sobie produkowac dowolne zamienniki i sprzedawac je jako zamienniki - złamaniem prawa jest sprzedaż nieoryginalnych zamienników jako oryginałów. Nie mam pojęcia, co oznacza "zmuszanie w praktyce" w sytuacji, kiedy producent oryginału nie może cię do niczego zmusić nawet w teorii.
    • cookies9 Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 09:09
      Podziekowania przyjęte. Nie wyglądasz na osobnika,który ubiera sie w podróbki i zabawia
      w internetowe piractwo..ale pozory mylą:-)

"Palikot o tym, czemu jest przeciwko ACTA: Powinniśmy trochę podkradać. Jak Chiny, Japonia, Korea "
      • mr.sajgon Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 09:25
        cookies9 napisała:

..ale pozory mylą:-)
        >

Tak tak pozory myla zwlaszcza jak dotycza polszewika

minister Zdrojewski jest za szanowaniem praw autorskich a tu taka wtopa.

Zdrojewski narusza prawa aut. w swoim serwisie WWW
      • remik.bz Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 10:06
        cookies9 napisała:

> Podziekowania przyjęte. Nie wyglądasz na osobnika,który ubiera sie w podróbki

Jesli chodzi o "ciuchy" to ja nie rozróżniam podróbek od oryginałów. Niegdy tym problemem się nie zajmowałem i nie "pasjonowałem". Ciuch ma być wygodny, praktyczny i podobac mi sie.

i
        > zabawia
        > w internetowe piractwo..ale pozory mylą:-)

Przez internet kupuję zamienniki (części samochodowe) gdy zepsuje się auto moje, mojej zony czy córki.
        Pewnie to piractwo, i popieram takie "piractwo".
        Jesli chodzi o kulturę- to badziewie "szołbisnesowe" mnie nie interesuje. Interesuje mnie kultura niszowa i boje się , aby ACTA tego nie zniszczyło.
        >
        >
        • ayran Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 10:40
          Na czympoleha piractwo? Czy te zamienniki są oznaczone jako części oryginalne? Jeśli tak - to jest piractwo. Jeśli natomiast sam dystrybuujesz te części jako oryginalne, to jesteś złodziejem i słusznie się obawiasz, choć niekoniecznie ACTY.
    • muminka21 Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 26.01.12, 09:16
      Rozumiem doskonale że przemawia przez ciebie gorycz zawiedzenia się wszystkim co się dzieje w rządzie ale czy gdyby była inna partia u władzy to byłoby lepiej???To że mamy taki kryzys i zawieruchy w kraju to od wielu lat Polacy ciężko na to pracują...Nie jest to decyzja wynikająca z jednej kadencji lecz wielkiego rozpadu i niezgodności naszego narodu
    • mariner4 Proszę bardzo! 26.01.12, 09:23
      M>
    • muminka21 Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 31.01.12, 14:40
      Na pewno brak przepływu informacji dla społeczeństwa jest minusem dla PO ale patrząc na to wszystko czy nie starają się zabezpieczyć naszych polskich producentów???? Może to nie jest zły pomysł aby monitorować i ewentualnie wyeliminować piratów którzy na cudzych produktach próbują zbić kokosy....W końcu chcemy aby Poseł reprezentował nasze dobro w Sejmie....
    • jola.iza1 Re: ACTA - podzekujmy wyborcom PO 31.01.12, 15:05
      Pisdzielisz, remik.bz. Co do ACTA mają wyborcy?
      Założe się , że Gdyby wygrał PiS, jeszcze szybciej by premier podpisał.
      I co , dziękowałbyś wyborcom PiS, czy nadal PO? Bo wtedy to Acta byłby OK, a protesty
      jednie "durnych lemingów".
      • remik.bz Gdyby babcia miała wąsy.... 31.01.12, 15:14
        jola.iza1 napisała:

> Pisdzielisz, remik.bz. Co do ACTA mają wyborcy?
        > Założe się , że Gdyby wygrał PiS, jeszcze szybciej by premier podpisał.

Na tak "merytoryczny" głos w dyskusji odpowiem przysłowiem : Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem.
        PS jest jeszcze wersja bardziej ludowa , przaśna i razowa: gdyby nie te zęby to by była d.pa z gęby.
        • jola.iza1 Re: Gdyby babcia miała wąsy.... 31.01.12, 15:38
          Pisdzielisz nadal, nie odpowiedziałeś na pytanie:
          Co do Acta mają wyborcy, wiedzieli , i zagłosowali ?
          Merytoryczny głos ci się marzy ?
          Zapomnij, u mnie Jarosław Kaczyński ma gorzej przechlapane, niż Tusk.
          Co za tym idzie, zgodnie z twoją teorią, wyborców PiS cenię......
        • x2468 Re: Gdyby babcia miała wąsy.... 31.01.12, 15:49
          Przyciasne bereciki czy wrodzona głupota krzykaczy ? Możesz produkować tony tłumików do Skody i każdego innego auta nikt ci niczego nie zrobi tak długo jak nie napiszesz na etykiecie ze jest to produkt Skody itd.Jeśli napiszesz np "made in pis-pajacyk i logo pis" to mażesz klepać tłumików ile chcesz.Pod warunkiem ze prezes który jest właścicielem logo pis się, zgodzi na jego użycie.Bez tego logo,jak ci się uda rozluźnić miłosne więzy jakie cie wiążą z Kaczoruskim cala kasa będzie twoja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka