Dodaj do ulubionych

Miller - fantasta

25.05.12, 01:35
"Zapytany jakie daje szanse Ruchowi Palikota, odpowiada, że "to kwestia jednej kadencji". Podobnie ocenia szanse Solidarnej Polski: "będzie tak samo jak z Ruchem Palikota. PiS zje swojego rywala".

Natomiast SLD będzie się umacniało, będzie powoli odzyskiwało teren. Według Millera "polityczne wahadło, które w Europie przesunęło się na prawo, powoli zaczyna wędrować z powrotem na lewo. A zwycięstwo Franois Hollande'a we Francji jest tego najlepszym przykładem". "

Hollande ma z tym przefarbowanym komuchem tyle wspólnego co Audi-A8 z Trabantem... a co do ilości kadencji Ruchu Palikota zobaczymy, jedno jest pewne ta kadencja jest ostatnią kadencją Millera w polskim Sejmie...
Obserwuj wątek
    • kzet69 Re: Miller - fantasta 25.05.12, 01:36
      Jeszcze link do tego Millerowego s-f...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,11795491,_Polska__Miller_Palikot_to_kwestia_kadencji.html
      • haen2010 Re: Miller - fantasta 25.05.12, 05:12
        Raczej dość podła kreatura. Trzeba mu jednak przyznać, że Palikota wykolegował jak ostatniego głupka politycznego. I skonsumował 'emerytury" do ostatniej kosteczki.

Też jestem zdania, że obecne notowania to top jego i SLD możliwości. Prawie sama rupieciarnia po PRL jego elektoratem. Trochę tego odzyskali, głównie za sprawą błędów Palikota.
        • zoil44elwer Re: Miller - fantasta 25.05.12, 15:14
          Palikot chce wstąpić do frakcji europejskich liberałów.Lider polskiej lewicy brzydzi się europejskimi socjalistami(socjaldemokratami) Pokazał koty w swoim worku!
          • haen2010 Re: Miller - fantasta 25.05.12, 15:26
            To dość zimna kalkulacja. ALDE jest takim języczkiem u wagi. Jak się socjaliści nie dogadają z chadekami, to bez nich nic nie przejdzie.

No i po przyszłych wyborach mogą z socjalistami stworzyć koalicję większościową. Kościelni są wyraźnie w odwrocie.
    • wiosnaludzikow Re: Miller - fantasta 25.05.12, 07:04
      Jak Miller będzie chciał to gruszki na wierzbie będą rosły. Taka jest moc prawdziwego mężczyzny, który nie może skończyć.
      • cubo Re: Miller - fantasta 25.05.12, 07:33
        Polsce jest potrzebna partia lewicowa,socjaldemokratyczna choćby miała pełnić tylko rolę opozycji wobec radosnej "tfurczości" partii prawej strony.
        W państwach Europy Zachodniej partie socjaldemokratyczne uczestniczyły w ponad 60% sformowanych gabinetów po 1945 r w Europie.
        • wiosnaludzikow Re: Miller - fantasta 25.05.12, 07:38
          cubo napisał(a):

> Polsce jest potrzebna partia lewicowa,socjaldemokratyczna choćby miała pełnić t
          > ylko rolę opozycji wobec radosnej "tfurczości" partii prawej strony.
          Niech powstaje. Nie mam nic przeciwko temu a nawet jestem za. Tylko SLD nie jest partią lewicową a Palikoty to zwykły happening polityczny.
          Niech powstaje!
          • cubo Re: Miller - fantasta 25.05.12, 07:45
            Palikoty to zwykły happening polityczny.
            Niech powstaje!

Z oceną ruchu Palikota się zgadzam,to nie jest żadna lewica.
            • haen2010 Re: Miller - fantasta 25.05.12, 08:00
              Z czego ma powstać? Z kościelnych komuchów? Jedynym, który sformułował lewicowo-liberalny program i prawidłowo zdefiniował bolączki polskiej demokracji jest Janusz Palikot.

Tylko tyle, że jego bucowska osobowość wszystko to pieprzy. Może to kiedyś zrozumie. Ale nie umniejsza to banalnej prawdy, że tylko na bazie jego programu może się sformować polska socjaldemokracja wolnorynkowa.
      • zoil44elwer Re: Miller - fantasta 25.05.12, 15:16
        Miller skończy jak SLD wykończy.
    • hummer Miller ma rację. Co pozostało Palikotowi? 25.05.12, 08:28
      Publiczne obrzezanie, albo coś jeszcze bardziej głupiego?

Nie należy też zapominać, że Palikot był wodzirejem tzw. "przyjaznego państwa", którego efekty właśnie konsumujemy. W polityce tak jest, że efekty nie są natychmiastowe.
      • wiosnaludzikow Re: Miller ma rację. Co pozostało Palikotowi? 25.05.12, 08:38
        Czy ten Miller, którego oceniasz jako mającego rację to nie jest czasami ten sam Miller co z 42 % spadł do 12 % i rozdupcył władzę nieomal jak Kaczor.
        • hummer Re: Miller ma rację. Co pozostało Palikotowi? 25.05.12, 08:49
          wiosnaludzikow napisał:

> Czy ten Miller, którego oceniasz jako mającego rację to nie jest czasami ten sa
          > m Miller co z 42 % spadł do 12 % i rozdupcył władzę nieomal jak Kaczor.

Naród wybrał mniejsze zło, a potem jeszcze mniejsze :)
    • remez2 Re: Miller - fantasta 25.05.12, 08:59
      :-)))))
      Gniew jest złym doradcę. A inwektywy zamiast argumentów to po prostu słabość.
      --------------
    • indris Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 11:46
      A jest to sprawa tajnych więzień CIA i sprawa udziału Polski w napastniczej wojnie przeciw Irakowi.
      Tylko zakulisowe wpływy proamerykańskiego lobby (lub agentury) sprawiły, że ten miecz jeszcze nie spadł. Ale tak nie musi być w nieskończoność.

A w przyszłym roku minie dziesiąta rocznica napaści na IRak. Sprawa będzie przypomniana w mediach, na czym SLD i Miller mogą tylko stracić.
      • remez2 Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 11:57
        Znowu nudzisz.
        O ile wiem miecz Damoklesa nigdy nie spadł. Ale może jestem w błędzie?
        -----------------------
        • indris Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 12:54
          Rzeczywiście, miecz nie spadł, ale wisiał niedługo.
          pl.wikipedia.org/wiki/Miecz_Damoklesa
          • remez2 Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 13:04
            indris napisał:

> Rzeczywiście, miecz nie spadł, ale wisiał niedługo.
            Muszę Cię zmartwić - ten też nie spadnie.

---------------------
            • indris Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 14:39
              Przyszłość pokaże jaki będzie los Millera. Od strony prawnej sprawa jest jasna a każde przypomnienie awantury irackiej to dla Millera zagrożenie. A w roku 2013 sprawa Iraku będzie przypomniana na pewno.
              • simera16 Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 21:29
                indris napisał:

> Od strony prawnej sprawa jest jasna
                >
                Nie jest jasna, bo nie ma sprawy... To tylko twoje pacyfistyczne natręctwa. Ale to daje się leczyć...
              • amid2etylo Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 21:56
                indris napisał:

> Przyszłość pokaże jaki będzie los Millera. Od strony prawnej sprawa jest jasna
                > a każde przypomnienie awantury irackiej to dla Millera zagrożenie. A w roku 201
                > 3 sprawa Iraku będzie przypomniana na pewno.

Wiele wskazuje, że los Millera jest przesądzony. Ale raczej nie z powodu awantury irackiej. Ostatnie zdarzenia pokazują, że Miller jest już człowiekiem anachronicznym, niezdolnym do myślenia szerszego niż chwilowe urazy i obsesje. Oświecona laicka lewica ma przyszłość i potencjalny elektorat, jeśli Millera się nie usunie w porę, zaprzepaści się szansę na pogonienie na pobocze polityki PiS-u i PO.
                • remez2 Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 22:16
                  Wiele wskazuje, że los Millera jest przesądzony. Ale raczej nie z powodu awantury irackiej. Ostatnie zdarzenia pokazują, że Miller jest już człowiekiem anachronicznym, niezdolnym do myślenia szerszego niż chwilowe urazy i obsesje. Oświecona laicka lewica ma przyszłość i potencjalny elektorat, jeśli Millera się nie usunie w porę, zaprzepaści się szansę na pogonienie na pobocze polityki PiS-u i PO.
                  L. Miller nie jest z pokolenia Y. Nie jest cyfrowy, tylko analogowy. To prawda. Ale obecnie (walka często bez przebierania w środkach) nie ma po lewej stronie lepszego fightera. A, że przyroda nie znosi próżni - ktoś się niebawem znajdzie.
                  ---------------------
                • simera16 Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 22:19
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114884,11802577.html?i=1
      • zoil44elwer Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 15:21
        Z TEGO powodu Millerowi nic nie grozi.Polskie lokajstwo wobec USA popierane jest przez wszystkie,najważniejsze partie polityczne w RP3.
        • indris Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 21:07
          zoil44elwer napisał:
          "Z TEGO powodu Millerowi nic nie grozi.Polskie lokajstwo wobec USA popierane jest przez wszystkie,najważniejsze partie polityczne w RP3."

Niezupełnie wszystkie. PO zaczyna się z tego - bardzo ostrożnie - wycofywać. Tusk, komentując sprawę więzień COA powiedział: "tu nie bantustan"
          • cubo Re: Nad Millerem wisi miecz Damoklesa 25.05.12, 21:10
            Niezupełnie wszystkie. PO zaczyna się z tego - bardzo ostrożnie - wycofywać. Tusk, komentując sprawę więzień COA powiedział: "tu nie bantustan"

No i co z tego,ze tak powiedział? Nie licz na Tuska,on sobie dołka pod sobą nie wykopie.
    • lump-1 Re: Miller - fantasta 25.05.12, 11:53
      kzet69 napisał:

> "Zapytany jakie daje szanse Ruchowi Palikota, odpowiada, że "to kwestia jednej
      > kadencji".

Bardzo prawdopodobne.

> Natomiast SLD będzie się umacniało..

SLD = trup.
      • hummer Nadzieja to też matka :) 25.05.12, 12:04
        a każda matka troskliwa jest.
      • zoil44elwer Re: Miller - fantasta 25.05.12, 15:24
        Po 89 lewicę obwoływano trupem już kilkanaście razy.
        • lump-1 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:09
          zoil44elwer napisał:

> Po 89 lewicę obwoływano trupem już kilkanaście razy.

SLD po rządach Millera jest już tylko folklorem/skansenem politycznym bez żadnych szans na ponowne objęcie władzy.
          Moim zdaniem to trup a działanie niby lewicowca Palikota dobiją resztki lewicy.
          Miller, Kwaśniewski, Oleksy itp. twarze lewicy są nie do zaakceptowania przez młodych.
          Nowych sensownych przywódców na lewicy nie widać - i bardzo dobrze.
          • simera16 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:12
            lump-1 napisał:

> Nowych sensownych przywódców na lewicy nie widać - i bardzo dobrze.
            >
            Czyli co, państwo tylko prawicowe? Wiesz co piszesz?
            • lump-1 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:17
              simera16 napisał:

> Czyli co, państwo tylko prawicowe? Wiesz co piszesz?
              >

To w Polsce jest jakaś sensowna Prawica ?
              Czy to moja wina albo mój problem, że lewica w Polsce wygląda jak wygląda ?

• simera16 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:45
                lump-1 napisał:

> simera16 napisał:
                >
                >
                > > Czyli co, państwo tylko prawicowe? Wiesz co piszesz?
                > >
                >
                > To w Polsce jest jakaś sensowna Prawica ?
                > Czy to moja wina albo mój problem, że lewica w Polsce wygląda jak wygląda ?
                >
                Przeczytaj swój poprzedni post jeszcze raz i nie udawaj "greka"...
              • zoil44elwer Re: Miller - fantasta 28.05.12, 14:15
                Kwach chciał SLD ucywilizować(czytaj sprawicować) Miller ma zasługi z zjeżdzie SLD z 41 % do 8-10 % ale głównym sprawcą dołowania lewicy jest(był) Kwach.Po 2000 czyli od początku swojej 2 kadencji prezydenckiej zaczął szkodzić lewicy.Ten czerwony karierowicz uznał że lewicowy elektorat jest mu już w Polsce niepotrzebny i chciał się zasłużyć międzynarodówce prawicy licząc na międzynarodową karierę.Trup SLD miał mu w tym pomóc.Ale Jankesy rozdające karty też nie lubią lokajów,polski Murzyn zrobił SWOJE(?) Murzyn musi odejść,na śmietnik jak zużyte narzędzie.
          • remez2 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:13
            Nowych sensownych przywódców na lewicy nie widać - i bardzo dobrze.
            Dlaczego dobrze?
            ----------------
            • lump-1 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:18
              remez2 napisał:

> Nowych sensownych przywódców na lewicy nie widać - i bardzo dobrze.
              > Dlaczego dobrze?

Nie lubię lewicy.
              • remez2 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:24
                lump-1 napisał:

> Nie lubię lewicy.
                To bardzo obywatelska a nawet patriotyczna postawa.

-----------------
                • lump-1 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:26
                  remez2 napisał:

> lump-1 napisał:
                  >
                  >
                  > > Nie lubię lewicy.
                  > To bardzo obywatelska a nawet patriotyczna postawa.
                  >

Mam prawo do poglądów/sympatii/antypatii politycznych tak jak i Ty.

> Pielęgnujcie przypadkową życzliwość i piękne czyny pozbawione sensu.
                  • remez2 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:32
                    > Mam prawo do poglądów/sympatii/antypatii politycznych tak jak i Ty.
                    Przecież ja tego nie kwestionuję. Po prostu oczekiwałem mniej lakonicznej odpowiedzi, bo chodzi o sprawy istotne dla ca 38 mln osób. Ale nie mogę domagać się innej.
                    ----------------------
                    • lump-1 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:37
                      remez2 napisał:

> > Mam prawo do poglądów/sympatii/antypatii politycznych tak jak i Ty.
                      > Przecież ja tego nie kwestionuję. Po prostu oczekiwałem mniej lakonicznej odpow
                      > iedzi, bo chodzi o sprawy istotne dla ca 38 mln osób. Ale nie mogę domagać się
                      > innej.

To inaczej.
                      Mam świadomość tego, że w Polsce jest wiele osób mających lewicowe poglądy.
                      Ale to ich problem, że nie potrafią się zorganizować, wyłonić sensownego przywódcy, który z sukcesem pokierowałby organizacją/partia polityczną.
                      Stawianie na dziadków może i zapewnia chwilowe trwanie na scenie politycznej ale nic więcej.
                      Mnie to nie martwi.
                      • remez2 Re: Miller - fantasta 27.05.12, 21:52
                        Mam świadomość tego, że w Polsce jest wiele osób mających lewicowe poglądy.
                        Ale to ich problem, że nie potrafią się zorganizować, wyłonić sensownego przywódcy, który z sukcesem pokierowałby organizacją/partia polityczną.

Masz rację.
                        Stawianie na dziadków może i zapewnia chwilowe trwanie na scenie politycznej ale nic więcej.
                        Środki trzeba dostosowywać do celów i aktualnych możliwości.
                        Mnie to nie martwi.
                        Sądzę, że po zastanowieniu się nad najbliższą przeszłością zmienisz zdanie. :-)
                        ---------------------
                        Pielęgnujcie przypadkową życzliwość i piękne czyny pozbawione sensu.
    • wiosnaludzikow Re: Miller - fantasta 25.05.12, 15:20
      >jedno jest pewne ta kadencja jest ostatnią kadencją Millera w polskim Sejmie...
      Miller walczy o Europarlament!
      • cubo Re: Miller - fantasta 25.05.12, 15:23
        wiosnaludzikow napisał:

> >jedno jest pewne ta kadencja jest ostatnią kadencją Millera w polskim Sejm
        > ie...
        > Miller walczy o Europarlament!

\
        Pewne jest tylko płacenie podatków i to,że któregoś dnia odejdziemy z tego życia.
        Reszta,jest niepewnością.
      • zoil44elwer Re: Miller - fantasta 25.05.12, 15:26
        wiosnaludzikow napisał:

> >jedno jest pewne ta kadencja jest ostatnią kadencją Millera w polskim Sejm
        > ie...
        > Miller walczy o Europarlament!
        ??? Przecież Napieralski proponował mu start do europarlamentu.
    • losiu4 Re: Miller - fantasta 25.05.12, 22:20
      jak na razie to odnosi sie wrazenie że wuc paartii wspierania swego wodza sie zakałapućkał i sam nie wie co robić. Nie wiem, poleceń nie odebrał, małpek się opił i się miota czy jak?

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka