Dodaj do ulubionych

Sondaże zdecydowanie drgnęły.

11.08.12, 08:59
A najbardziej cieszy mnie, że PSL wreszcie pod kreską.
www.wiadomosci24.pl/artykul/ibop_ppsp_po_i_pis_traca_ruch_palikota_mocno_w_gore_239629.html
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Sondaże zdecydowanie drgnęły. 11.08.12, 09:37
      Dla mnie - żadna niespodzianka. Raczej dziwię się, że nie macie już dwudziestu pięciu procent.

• ayran Re: Sondaże zdecydowanie drgnęły. 11.08.12, 12:44
      Znów ta charakterystyczna formułka:

Badanie przeprowadzone zostało metodą sondażu ulicznego na reprezentatywnej próbie losowo-kwotowej 2473 dorosłych Polaków z uwzględnieniem cech demograficznych i podziału terytorialnego (wg GUS). Błąd oszacowania wynosi 1,5 procent.

W wersji tej drugiej "firmy" robiącej sondaze dla Palikota, formułka ta ma brzmienie:

Badanie przeprowadzone zostało metodą sondażu ulicznego na reprezentatywnej próbie losowo-kwotowej 3006 osób, z uwzględnieniem cech demograficznych i podziału terytorialnego (wg GUS). Błąd oszacowania wynosi 2 procent.

wybory.xaa.pl/sondaz-wyboryxaapl-0807.html

Innymi słowy, metoda losowo-kwotowa została w międzyczasie udoskonalona i obecnie do uzyskania wyniku błędem mniejszym o pół punktu, wystarczy próba mniejsza o 500.
    • ayran PS. 11.08.12, 12:55
      Żeby błąd wynosił 1,5% próba powinna mieć wielkość rzędu ok. 4.400.
      Ale to w "normalnych" badaniach, a nie w badaniach uliczną metodą losowo-kwotową, która z pewnością jest najoptymalniejsza.
      • kzet69 Re: PS. 12.08.12, 13:14
        Nie znam sie na obliczeniach prawdopodobieństw statystycznych, ale nie o cyfry tu chodzi, tylko o trendy, a te są wyraźne. Zreszta OBOP ma od dawna najbardziej wiarygodną opinię ze wszystkich sondażowni.
        • ayran Re: PS. 12.08.12, 13:52
          Czegoś nie doczytałeś, albo nie zrozumiałeś - OBOP nie ma z tym "badaniem" nic wspólnego.
          • kzet69 Re: PS. 12.08.12, 14:00
            Masz rację, podobna nazwa... OBOP też sie teraz jakos inaczej nazywa, sorki.
            • ayran Re: PS. 12.08.12, 14:04
              Niech daj się nabierać na podobieństwa czy różnice w nazwach.
              Ten IBOP PPSP i XAA to identyczne niby-badania, tyle że sprzedawane pod innymi nazwami.
    • platfusy.do.paki Re: Sondaże zdecydowanie drgnęły. 11.08.12, 13:04
      Czyli frakcja przekręciarzy a zatem PO, jej przybudówka RP i ZSL ciągle traci?

Biedne duraki od Palikota, jak zawsze kupa śmiechu.
    • tornson Re: Sondaże zdecydowanie drgnęły. 11.08.12, 22:48
      kzet69 napisał:

> A najbardziej cieszy mnie, że PSL wreszcie pod kreską.
      A ja bym jednak wolał by konserwatywny wiejski elektorat popierał PSL a nie pisiactwo.
    • kundera5 Re: Sondaże zdecydowanie drgnęły. 11.08.12, 23:21
      Od kiedy to wierzycie sondażom, matoły?
    • wiosnaludzikow Re: Sondaże zdecydowanie drgnęły. 12.08.12, 06:26
      Zabawne wydaje mi się określanie Ruchu Palikota mianem Lewica. RP jest to partia
      antyklerykalna ...ale Lewica; od kiedy to Lewica głosuje za przedłużeniem wieku emerytalnego.
      • wiosnaludzikow Jake wielkie zasługi mają Miller, Kwaśniewski itp 12.08.12, 06:34
        Czarzasty z Ordynacką itp ...w skompromitowaniu Lewicy. Tak bardzo skompromitowali Lewicę, że mimo wojny polsko polskiej na prawicy, Lewica nie może się podnieść a funkcjonariusze tych nurtow na tym forum za szczyt sukcesu uważają jak coś im tam drgnie o np 2 procet. Lewica nie ma wręcz zdolności wykreowania lidera bo nie był nim śmieszny i słaby intelektualnie Napieralski i nie ma szans pod rządami skompromitowanego komucha, ulubieńca TVN , byłego Partnera Samoobrony, Leszka Millera.
      • haen2010 Zbieranina od Palikota dopiero się krystalizuje. 12.08.12, 07:12
        W Polsce antyklerykałem jest każdy, kto w ogóle odważy się krytykować kościelną mafię. Ludzie Palikota to jednak głównie nurt liberalny, wolnomyślicielski, które to pojęcia platforma skompromitowała doszczętnie.

No i mniejszości seksualne, które wypchnęły się na pierwszy plan medialny.

A szajka Millera po chwilowych sukcesach spowodowanych głupotami Palikota i jego przybocznych z LGBT gaśnie, jak naftówka w chałupie bez agragatu. Paliwo się kończy.
        • wiosnaludzikow Re: Zbieranina od Palikota dopiero się krystalizu 12.08.12, 08:01
          haen2010 napisał:
          > A szajka Millera po chwilowych sukcesach spowodowanych głupotami Palikota i jeg
          > o przybocznych z LGBT gaśnie, jak naftówka w chałupie bez agragatu. Paliwo się
          > kończy.
          W tym rzecz, że te głupoty u Palikota trwają nadal a jak ni ma ich tzn, że wyjechali na wakacje. Lewicowość RP posuwa się w zaskakujące kierunki bo np poseł RP Piątak buduje sobie elektorat twierdząc, że to niw właściciel psa powinien sprzątać kupki bo swoim pupilu ale gmina lub państwo .... bo właściciel psa płaci podatek za psa .... i to nie był żart ale indywidualne wystąpienie programowe przed dziennikarzami; mówił to poważnie !
          • kzet69 Re: Zbieranina od Palikota dopiero się krystalizu 12.08.12, 08:12
            Każda partia ma swojego Żalka...
            • haen2010 Re: Zbieranina od Palikota dopiero się krystalizu 12.08.12, 08:30
              Jako właściciel psa przyznaję mu rację. Ja sprzątam, bo Warszawa podatku na psy nie nałożyła. Ale jakbym miał zapłacić pięć dych za rok, to zażądałbym sprzątania, torebek i śmietników. I etatów dla utrzymywania tego w należytym stanie.
              • kzet69 Re: Zbieranina od Palikota dopiero się krystalizu 12.08.12, 08:37
                Torebki i śmietniczki jak najbardziej tak (zresztą tak już jest np. w Opolu) ale sprzątamy sami... Ciekawe czy po norkach posła Piątaka też ma miasto sprzątać? Przecież płaci podatki...
              • wiosnaludzikow polish jokes 12.08.12, 16:12
                haen2010 napisał:

> Jako właściciel psa przyznaję mu rację. Ja sprzątam, bo Warszawa podatku na psy
                > nie nałożyła. Ale jakbym miał zapłacić pięć dych za rok, to zażądałbym sprząta
                > nia, torebek i śmietników. I etatów dla utrzymywania tego w należytym stanie.
                Zasmuciłeś mnie haen2010 swoim staropolskim poglądem :)
                Czy to znaczy, że jak Jasiu płaci podatki to też może sie wysr€&@ać na trawniku ? Lewicowość ludzi Palikota jest bardzo dalego posunieta a pogląd wyjaśnia skąd biorą się tzw polish jokes.
    • kzet69 Re: Sondaże zdecydowanie drgnęły. 12.08.12, 13:12
      także tutaj drgnęły RP 13%, a pod koniec czerwca miał 6%!
      wybory.xaa.pl/index.html
      • haen2010 Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 13:28
        Że moje, często intuicyjne prognozy sprawdzają się. Nawet nie chce mi się myśleć, co by było, gdyby nie wasze głupoty. Bardzo możliwe drugie miejsce na podium dzięki durnocie i pazerności pozostałych. Tego się nie dowiemy. Ale niech wam rośnie, przy czym pamiętaj - dla awansu do pierwszej ligi musicie przestać być prywatną partią Janusza Palikota.
        • m.c.hrabia Re: Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 14:47
          natemat.pl/27027,poslowie-ruchu-palikota-wysmiewaja-papieskie-relikwie-zeby-je-stworzyc-potrzebne-sa-jelita-i-watrobka
          • kzet69 Re: Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 14:51
            n/t:
            "Innego zdania jest jednak pomorski poseł PiS Andrzej Jaworski. – Obraża to znaczną część polskiego społeczeństwa – mówi dziennikarzom Superstacji Jaworski. I dodaje: - Posłowie sekty Palikota bardzo często posuwają się do elementów, które są niezgodne z prawem. Trzeba będzie zareagować natychmiast, mam nadzieję, że prokuratura krajowa się tym zajmie – zapowiada Andrzej Jaworski. "
            To jest dopiero kabaret podawać kabaret do prokuratury, PiS sie ośmiesza.
            • haen2010 Re: Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 15:20
              Ja to mam w temacie relikwii zawsze przed oczyma tego idiotę Dziwisza z jego kroplą krwi papieża dla Kubicy. Krańcowy imbecyl.
              • kzet69 Re: Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 15:27
                Dokładnie czczenie kawałków zwłok zakonserwowanych w formalinie jest jeszcze głupsze i bardziej odrażające.
                "Twórcami kabaretu są Grzegorz Milewczyk i Andrzej Sikora, lokalni działacze Ruchu Palikota na Pomorzu. - Chcemy pokazać, że nie ma granic. Granice wytyczają sobie ludzie, a my chcemy je łamać"
                I tak trzymać.
                • m.c.hrabia Re: Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 16:52
                  jasne przekraczajcie tylko ze smakiem ,
                  ciekawe kiedy Palikot zrobi kupę na mównicy sejmowej ,twierdząc ,ze to wszystko
                  g...jest. ?
                  • kzet69 Re: Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 17:01
                    To nie była mównica sejmowa, tylko lokalny amatorski kabarecik, a posłowie byli tam prywatnie... A co do smaku, nie wiem, nie widziałem, relacje medialne, zwłaszcza z 3 ręki, bo wątpię by opisujący to dziennikarz był na widowni, mają różną wiarygodność. Znacznie bardziej śmieszy mnie pomysł posła PiS by Prokuratura Krajowa ścigała przedstawienie kabaretowe...
                    • m.c.hrabia Re: Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 17:16
                      " Robert Biedroń z Ruchu Palikota udziela zaś na scenie homoseksualnego ślubu. – Ślubuję Ci miłość, pazerność i poczciwość małżeńską, oraz, że się nie spuszczę aż do śmieci – recytuje aktor grający jednego z nowożeńców. "

• kzet69 Re: Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 17:26
                        No i ? Martwi cie to że Biedroń ma dystans do samego siebie?
              • l_zaraza_l Re: Sam widzisz doktorku... 12.08.12, 17:26
                haen2010 napisał:

> Ja to mam w temacie relikwii zawsze przed oczyma tego idiotę Dziwisza z jego kr
                > oplą krwi papieża dla Kubicy. Krańcowy imbecyl.

Jeszcze wcześniej kawałkiem jakiegoś truchła przeganiał powódź.
                I trzeba to wyśmiewać i tępić bo potrzeba edukacji a nie zabobonu - potem płacz i zgrzytanie zębów, jak w przypadku klientów AG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka