01.09.12, 16:10

No i co?

30.08.2012 odbyła się debata sejmowa, po której nie oczekuje się niczego. Opozycja żądała, aby minister Gowin naśladując Wieszcza przerobił prokuratorów – zjadaczy chleba, w prokuratorów – aniołów. Nie zorientowałem się, czy Minister obiecał, że przerobi, czy tylko, że się postara. Radzę, żeby się nie przemęczał, bo po oczach posła Hofmana i tego drugiego (nazwisko wypadło mi) widać było, że jest im wszystko jedno. Jedną nogę fundamentu Państwa tj. aparat trzymania za pysk (jak mawiał jeden przedwojenny minister) przewałkowano (opozycja) dokładnie. Drugą nogę, tę która mnie interesuje: jak uzyskam zwrot pieniędzy włożonych w Amber Gold i inne piramidy i para – iksy. (Piszę JA, tylko symbolicznie). Ta druga część to obowiązek Państwa wobec Społeczeństwa. O tym nie było ani słowa.
Nie rozumiem, że są pretensje do Amber Gold, który wcielał hasła które słyszę od 4.06.1989r : „zes...j się a nie daj się”, „pierwszy milion trzeba ukraść”. To właśnie czynił Amber Gold. Czyżby to nie on miał ukraść ten milion?. Dziwi mnie taki brak wyczucia, bo była też tam kobieta. A kobiety, jak wiadomo mają świetne wyczucie.
1.09.21012
Obserwuj wątek
    • mpopopo [...] 01.09.12, 16:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • zgred-zisko Re: no i co? 01.09.12, 16:27
      > jak uzyskam zwrot pieniędzy
      > włożonych w Amber Gold i inne piramidy i para – iksy.

Dokładnie tak, jak uzyskasz zwrot pieniędzy zainwestowaną w jakąś panią, która następnie puści Cię w trąbę i zostawi w skarpetkach.
      • yxyx Re: no i co? 01.09.12, 16:36
        w końcu w dziczy to norma....
        • zgred-zisko Re: no i co? 01.09.12, 18:09
          Państwo może stawać na głowie, ale nie jest w stanie obronić obywatela przed nim samym.
          • sclavus Re: no i co? 01.09.12, 18:31
            To prawda... oj!, prawda...
            Nawet w PRL sobie z tym nie poradzili, choć regulowali obywatela... od żłobka, do nagrobka ;)
    • sclavus 29/09/2012 01.09.12, 18:29
      będziesz miał odpowiedź: Kaczyński złapie za tubę nagłaśniającą i z resztąpisiąt, rodziną radia co ma ryja i dzisiejszą Solidarnością, czyli Duda i Guzikiewiczem, będą się darli: Polsko obudź się!!!
      No i co? - zapytasz drugi raz???
      A no to, że szukanie sensacji, gdy ich nie ma, nie owocuje... - paranoja tylko postępuje...
      Jak paraliż postępowy PiSu!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka