kzet69 19.10.12, 10:37 Jeśli jesteś w ciąży zwolnij się z pracy... pozostaje SLD pogratulować p. Jońskiego, może p. Joński by tak sie zwolnił i zajął np. douczeniem sie historii najnowszej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haen2010 Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 10:55 Ja uważam, że kobieta w ciąży powinna podlegać szczególnej ochronie pracodawcy. Pani Muchy absolutnie nie należy narażać na stresy. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Lepiej poronić :( 19.10.12, 11:15 kzet69 napisał: > Jeśli jesteś w ciąży zwolnij się z pracy... pozostaje SLD pogratulować p. Jońsk > iego, może p. Joński by tak sie zwolnił i zajął np. douczeniem sie historii naj > nowszej? Wszystko zależy, jaką kobieta ma pracę. Jeśli praca w korporacji, np. banku, ze stałym parciem na zysk, to nie mów mi, że sytuacja stresowa nie udziela się płodowi. Przychodzi klient, a kobieta mówi, przepraszam, muszę do toalety, po mi płód na pęcherzu moczowym się ułożył. Ani to wydajna praca, ani zdrowe dla kobiety i dziecka. Ale oczywiście Palikot, był kilka razy w ciąży i wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pakules Re: Lepiej poronić :( 19.10.12, 11:52 Palikot w ciąży nie był no weź przestań ale poradził sie znanej matki polki , Anki Grodzkiej i no swoją opinie jako ojciec wystawił biedroń. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Powered by ASZ Dziennik 20.10.12, 08:47 Joński: Przepraszam minister Muchę za moje słowa. Chodziło mi tylko o to, żeby wróciła do garów. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higsa Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 11:34 Jeśli jesteś w ciąży zwolnij się z pracy... pozostaje SLD pogratulować p. Jońskiego, może p. Joński by tak sie zwolnił i zajął np. douczeniem sie historii najnowszej? Nie słyszałem tej wypowiedzi i dlatego nie będę się do niej odnosił. Widzę jednak,że pani Mucha znalazła godnego partnera w osobie Jońskiego. Pamiętasz wypowiedź Muchy o starszych ludziach,którzy chodzą do lekarza dla rozrywki? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Agora podaje 19.10.12, 11:38 bozon.higsa napisał(a): > Jeśli jesteś w ciąży zwolnij się z pracy... pozostaje SLD pogratulować p. Jońsk > iego, może p. Joński by tak sie zwolnił i zajął np. douczeniem sie historii naj > nowszej? > > Nie słyszałem tej wypowiedzi i dlatego nie będę się do niej odnosił. > Widzę jednak,że pani Mucha znalazła godnego partnera w osobie Jońskiego. > Pamiętasz wypowiedź Muchy o starszych ludziach,którzy chodzą do lekarza dla roz > rywki? "- Jeśli jest w ciąży, nie ma czasu i chce się zająć ciążą, a później swoim dzieckiem, tym szybciej powinna złożyć rezygnację i kibicować z boku". Nie zmieściło się w SMS od Palikota :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 11:38 kzet69 napisał: > Jeśli jesteś w ciąży zwolnij się z pracy... pozostaje SLD pogratulować p. Jońsk > iego, może p. Joński by tak sie zwolnił i zajął np. douczeniem sie historii naj > nowszej? Kłamiesz - dlaczego? Czy Twoją dewizą życiową jest: szczuj, szczuj, szczuj bracie szczuj? Jeżeli tak, to pamiętaj, że jest refren: na starość torba i .... ! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 12:18 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12698362,Jonski__Jesli_Mucha_jest_w_ciazy__niech_sie_zajmie.html Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 12:26 - Jeśli jest w ciąży, nie ma czasu i chce się zająć ciążą, a później swoim dzieckiem, tym szybciej powinna złożyć rezygnację i kibicować z boku - powiedział wczoraj w Superstacji Dariusz Joński, rzecznik SLD. Odniósł się w ten sposób do plotek krążących po sejmowych korytarzach i doniesień tabloidów o tym, że minister sportu Joanna Mucha jest w ciąży. A także; - Nigdy nie było moją intencją odnoszenie się do życia prywatnego pani Joanny Muchy. Jeśli pani minister Joanna Mucha poczuła się urażona, chciałbym ją głęboko przeprosić - powiedział na krótkiej konferencji prasowej rzecznik SLD Dariusz Joński. - Na jej ręce przekażę list, który wyjaśni całą sytuację - dodał. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 13:33 O tym samym pisałem wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 14:17 hummer napisał: > O tym samym pisałem wyżej. A jeszcze przed nami pisał o tym Kornel Makuszyński. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 15:33 remez2 napisał: > hummer napisał: > > > O tym samym pisałem wyżej. > A jeszcze przed nami pisał o tym Kornel Makuszyński. :-) i Ty i Joński pozostaliście dalej na poziomie odpowiednim dla przeciętnego wieku czytelnika literatury Makuszyńskiego. correct! Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 13:58 remez2 napisał: > - Jeśli jest w ciąży, nie ma czasu i chce się zająć ciążą, a później swoim d > zieckiem, tym szybciej powinna złożyć rezygnację i kibicować z boku - powiedzia > ł wczoraj w Superstacji Dariusz Joński, rzecznik SLD. Odniósł się w ten sposób > do plotek krążących po sejmowych korytarzach i doniesień tabloidów o tym, że mi > nister sportu Joanna Mucha jest w ciąży. > A także; > [i]- Nigdy nie było moją intencją odnoszenie się do życia prywatnego pani Joann > y Muchy. Jeśli pani minister Joanna Mucha poczuła się urażona, chciałbym ją głę > boko przeprosić - powiedział na krótkiej konferencji prasowej rzecznik SLD Dari > usz Joński. - Na jej ręce przekażę list, który wyjaśni całą sytuację - dodał.[/ > i] Remez, tu nie ma czego bronić bo Joński zachował się nieprofesjonalnie. Nie powinien był odnosić się do plotek i używać ich w takim kontekście - czyli do zaatakowania Muchy. Czy Mucha jest w ciąży czy nie to jej prywatna sprawa. Za to nie jest jej prywatną sprawą jak wywiązuje się obowiązków, które wynikają z funkcji jaką pełni. I na tym Joński powinien się skupić. A tak wysłał babę do garów tylko dlatego, że jest (albo nie jest) w ciąży a to jest totalnie sprzeczne z tym, co głosi SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 14:15 A tak wysłał babę do garów tylko dlatego, że jest (albo nie jest) w ciąży a to jest totalnie sprzeczne z tym, co głosi SLD. To jest, moim zdaniem, niczym poza chęcią d ... , nie uprawniona interpretacja. A włączanie SLD jako całości, pozwól, że nie skomentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 15:32 remez2 napisał: > A tak wysłał babę do garów tylko dlatego, że jest (albo nie jest) w ciąży a > to jest totalnie sprzeczne z tym, co głosi SLD. > To jest, moim zdaniem, niczym poza chęcią d ... , nie uprawniona interpretacja. > A włączanie SLD jako całości, pozwól, że nie skomentuję. Nie ma się co nabzyczać i gwazdożyć, Miły Panie. SLD ma jasne stanowisko w sprawie kobiet (zresztą słuszne) - jeśli kobieta chce pracować mając dziecko to trzeba jej to umożliwić a jeśli chce zostać z dzieckiem to trzeba jej zapewnić w miarę godne warunki i możliwość powrotu do pracy. Joński wysyłając jakoby zaciążoną Muchę do domu, stanął w sprzeczności z tym co jest głoszone. Do tego zajął się plotami. A wystarczyło wykazać niekompetencję Muchy bo materiału do tego sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 15:49 > Nie ma się co nabzyczać i gwazdożyć, Miły Panie. ???? Możemy tak ad calendas graecas. Ministra w środę zapadła się pod ziemię a jednocześnie krążyła ta plotka. Skoro nie radzi sobie ze sprawowaną funkcją, zajęcie się wychowaniem dziecka jest dobrym rozwiązaniem. Ale d.. SLD to wielka atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 14:18 l_zaraza_l napisała: > Czy Mucha jest w ciąży czy nie to jej prywatna sprawa. Nie do końca. PO uważa, że bycie w ciąży nie jest prywatną sprawą nosicielki płodu. - patrz 40 rozbójników. > Za to nie jest jej prywatną sprawą jak wywiązuje się obowiązków, które wynikają z funkc > ji jaką pełni. Mucha, szkodzi państwu, sobie i płodowi. Nie wystarczy być umalowaną, by być dobrą ministrą. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 16:02 hummer napisał: > Nie do końca. PO uważa, że bycie w ciąży nie jest prywatną sprawą nosicielki pł > odu. - patrz 40 rozbójników. Ale Joński nie reprezentuje talibów z PO a trochę zagadał jak oni. > Mucha, szkodzi państwu, sobie i płodowi. Nie wystarczy być umalowaną, by być do > brą ministrą. > Postaraj się oddzielić (bo o tym rozmawiamy) człowieka ministra od człowieka w ciąży. Czy chodzi nam o to, że Mucha jest złym ministrem (przecież była złym nawet wtedy, gdy nie plotkowało się o jej ciąży) czy problemem jest fakt zaciążenia? Dlaczego uważasz, że szkodzi płodowi? Jeśli problemem jest brak kompetencji to po co gadać o płodzie? Joński powinien wypunktować błędy i tyle. Z Muchą jest taki problem, że jak zaliczała pierwsze wpadki i pojawiła się pierwsza fala krytyki, to krytykującym zarzucano, że jadą po niej tylko dlatego, że jest kobitą. Potem, że dlatego, że jest ładna i to przez zazdrość (co dziwne bo krytykują ją przecież głównie faceci a rzadko jest tak, że mężczyzna zazdrości urody kobiecie). Teraz, niestety przez gadkę Jońskiego, będzie wersja o tym, że jest krytykowana za to, że jest w ciąży a nie za to, że sobie nie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 15:20 >chciałbym ją głęboko przeprosić Co ten mądry inaczej rozumie przez "głęboko " przeprosić ? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 15:27 wiosnaludzikow napisał: > >chciałbym ją głęboko przeprosić > Co ten mądry inaczej rozumie przez "głęboko " przeprosić ? Pewnie to, czego Ty nie rozumiesz. A co do meritum? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 15:31 remez2 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > >chciałbym ją głęboko przeprosić > > Co ten mądry inaczej rozumie przez "głęboko " przeprosić ? > Pewnie to, czego Ty nie rozumiesz. > A co do meritum? Jeżeli tym meritum jest głupia wypowiedż idioty to wypowiedziałem się własnie w meritum. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 15:50 Bardzo łatwo przychodzą Ci próby obrażania ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 16:02 remez2 napisał: > Bardzo łatwo przychodzą Ci próby obrażania ludzi. Przychodzą mi trudno i rzadko i tylko w ekstremalnych przypadkach. Joński jest tutaj takim przypadkiem. Wyjątkowy prostak może tak powiedziec o kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Polityka prorodzinna wg SLD 19.10.12, 15:32 remez2 napisał: > kzet69 napisał: > > > Jeśli jesteś w ciąży zwolnij się z pracy... pozostaje SLD pogratulować p. > Jońsk > > iego, może p. Joński by tak sie zwolnił i zajął np. douczeniem sie histor > ii naj > > nowszej? > Kłamiesz - dlaczego? Gdzie skłamał ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jonski to debil. 19.10.12, 15:48 Czepiający się klamki Leppera kmiot Miller zrobił rzecznikiem faceta, co nie ma podstawowej wiedzy o świecie i historii najnowszej. Pewnie jest po politologii jak Hofman i podobni. Tusk ma rację mówiąc, że spawacz jest więcej warty od niedouczonych kretynów, co "studiowali" politologię w śmieciowych uczelniach. M. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jonski to debil. 19.10.12, 15:54 Politechnika Łódzka, Wydział Organizacja i Zarządzanie, Organizacja i zarządzanie - magister (2003) Uniwersytet Łódzki, Wydział Prawa i Administracji, Prawo finansowe i gospodarcze (2004) - studia podyplomowe Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 I nie znał daty stanu wojennego?????? 19.10.12, 16:23 On jest IDIOTĄ!!!!!! Ten kretyn matury nie powinien dostać, a ty mi wyliczasz jakieś fakultety. Ty też masz taką błyskotliwą wiedzę? Może to teraz jest "trendy" robić za głupa? W TV pokazywali studentkę 3 roku AWF, cio daty wybuchu 2 wony nie znała. Z Polski z wolna robi się Debiland. M. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: I nie znał daty stanu wojennego?????? 19.10.12, 16:26 Kiedyś Ci napisałem, że tak forma rozmowy mi nie odpowiada. Ponieważ jesteś recydywistą, zostajesz "zrobiony na szaro". :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: I nie znał daty stanu wojennego?????? 19.10.12, 17:57 remez2 napisał: > Kiedyś Ci napisałem, że tak forma rozmowy mi nie odpowiada. Ponieważ jesteś rec > ydywistą, zostajesz "zrobiony na szaro". :- ( Witam w klubie, też goście nie trawię i stwierdzam że mam więcej wyszarzonych lemingów niż moherów, na początku nawet mnie to trochę dziwiło, teraz już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki OK, nie zwykły debil, a mgr podyplomowany 19.10.12, 23:17 remez2 napisał: > Politechnika Łódzka, Wydział Organizacja i Zarządzanie, Organizacja i zarząd > zanie - magister (2003) > Uniwersytet Łódzki, Wydział Prawa i Administracji, Prawo finansowe i gospodarcz > e (2004) - studia podyplomowe Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Kaczyński też był po prawie administracyjnym.. 20.10.12, 09:38 Pierwsza polska uczelnia jest dopiero na ponad 400 miejscu w rankingu. Joński nie zdałby matury takiej jak była dawniej. Dzisiejszy magister jest na niższym poziomie niż dawny maturzysta. M. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 12:16 platfusiej konserwy? A kontekst wypowiedzi był jasny, to nie Joński wyskoczył z ciążą Muchy, ale pismaki ciągnęły go za język wypytując się o ploty na ten temat i w tym momencie to wyszło. A kobiety z PO nie powinny być takie przeczulone, Mucha czepia się Jońskiego że coś tam chlapną ciągnięty przez pismaków za język, czemu nie czepi się swoich partyjnych kolegów którzy chcą z niej i innych kobiet zrobić inkubatory a ich życie traktować jako mniej ważne niż życie płodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 13:07 Nie czepiam sie SLD tylko durnych wypowiedzi. Wczoraj na fb tez objechalem zdrowo kretyna z RP, ktory publikował linki do zdjęć ofiar ze Smoleńska. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ponoć jesteś lekarzem 19.10.12, 14:25 kzet69 napisał: > Nie czepiam sie SLD tylko durnych wypowiedzi. Wczoraj na fb tez objechalem zdro > wo kretyna z RP, ktory publikował linki do zdjęć ofiar ze Smoleńska. Czy stres jest bez wpływu na ciążę? www.psychiatria.pl/specjalista/ep,458,czym-grozi-stres-w-ciazy,box-spec#.UIFGN0bNRK4 Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 15:35 tornson napisał: > platfusiej konserwy? > A kontekst wypowiedzi był jasny, to nie Joński wyskoczył z ciążą Muchy, ale pis > maki ciągnęły go za język wypytując się o ploty na ten temat i w tym momencie t > o wyszło. Taka rola pismaków. Wykazali prostaka ! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 15:52 Taka rola pismaków. Wykazali prostaka ! Jakbyś określił siebie w świetle swoich własnych wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 16:01 remez2 napisał: > Taka rola pismaków. Wykazali prostaka ! > Jakbyś określił siebie w świetle swoich własnych wypowiedzi? A Ty siebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 16:17 wiosnaludzikow napisał: > remez2 napisał: > > > Taka rola pismaków. Wykazali prostaka ! > > Jakbyś określił siebie w świetle swoich własnych wypowiedzi? > A Ty siebie ? Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie? Tak przypuszczałem. Ja określił by siebie jako człowieka, który stara się postępować w stosunku do innych tak, jakbym chciał aby inni postępowali wobec mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 16:21 remez2 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > remez2 napisał: > > > > > Taka rola pismaków. Wykazali prostaka ! > > > Jakbyś określił siebie w świetle swoich własnych wypowiedzi? > > A Ty siebie ? > Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie? Tak przypuszczałem. > Ja określił by siebie jako człowieka, który stara się postępować w stosunku do > innych tak, jakbym chciał aby inni postępowali wobec mnie. To żyjesz w fikcji. Nie potrafisz realnie ocenić własnej postawy. Te wywijasy oracyjne i sofistyka są własnie na poziomie Jońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 16:28 Faktycznie jesteś ludzik. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 16:33 remez2 napisał: > Faktycznie jesteś ludzik. Nie zachowuj się tak jakbyś nie chciał aby wobec Ciebie się zachowywano. Masz jakiś problem z sobą,że starasz się zastąpić argument obrażaniem rozmówcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Joński symbolizuje upadek intelektualny SLD 19.10.12, 16:35 SLD bywało jedną z silniejszych obok Unii Wolności partii pod względem intelektualnym. To chyba blisko już dna skoro poziom Jońskiego przeważa w SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Joński symbolizuje upadek intelektualny SLD 19.10.12, 16:40 wiosnaludzikow napisał: > SLD bywało jedną z silniejszych obok Unii Wolności partii pod względem intelekt > ualnym. To chyba blisko już dna skoro poziom Jońskiego przeważa w SLD. Po co to napisałeś? Oczekujesz przywołania w rewanżu jako wzorca intelektu R. Biedronia? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Joński symbolizuje upadek intelektualny SLD 19.10.12, 16:52 remez2 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > SLD bywało jedną z silniejszych obok Unii Wolności partii pod względem in > telekt > > ualnym. To chyba blisko już dna skoro poziom Jońskiego przeważa w SLD. > Po co to napisałeś? Ponieważ tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 16:38 wiosnaludzikow napisał: > remez2 napisał: > > > Faktycznie jesteś ludzik. > Nie zachowuj się tak jakbyś nie chciał aby wobec Ciebie się zachowywano. Ty się gorzej już nie zachowasz. > Masz jakiś problem z sobą,że starasz się zastąpić argument obrażaniem rozmówcy ? Ty nie jesteś rozmówcą a mimo to nie staram się Ciebie obrazić. Nawiasem mówiąc jesteś ostatnią osobą, która może mówić o obrazie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 16:54 remez2 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > remez2 napisał: > > > > > Faktycznie jesteś ludzik. > > Nie zachowuj się tak jakbyś nie chciał aby wobec Ciebie się zachowywano. > Ty się gorzej już nie zachowasz. > > Masz jakiś problem z sobą,że starasz się zastąpić argument obrażaniem roz > mówcy ? > Ty nie jesteś rozmówcą a mimo to nie staram się Ciebie obrazić. Zaprzeczasz rzeczywistości, ktrą tu zapisałęś czarno na białym. Idziesz mocno w zaparte jak Joński. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 20.10.12, 10:25 Zaprzeczasz rzeczywistości, ktrą tu zapisałęś czarno na białym. Idziesz mocno w zaparte jak Joński. O czym Ty piszesz? Masz gonitwę myśli? Skoro nie podoba Ci się przytoczenie części Twojego nicka, wnoszę korektę - nie jesteś nawet ludzikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Czemu szukasz wrogów w SLD stając po stronie 19.10.12, 17:55 wiosnaludzikow napisał: > tornson napisał: > > > platfusiej konserwy? > > A kontekst wypowiedzi był jasny, to nie Joński wyskoczył z ciążą Muchy, a > le pis > > maki ciągnęły go za język wypytując się o ploty na ten temat i w tym mome > ncie t > > o wyszło. > Taka rola pismaków. Wykazali prostaka ! Akurat to pismaki zachowują się jak prostaki. Nawet się rymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Front Jedności Narodu 19.10.12, 16:30 Działaczom SLD przypomina się FJN za każdym razem, jak się SLD krzywda medialna dzieje. W drugą stronę to oczywiście nie obowiązuje. Ci sami działacze kończą i zaczynają dni od wywieszenia ogłoszenia, że Ruch Palikota zdechł. Walcie się... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Front Jedności Narodu 19.10.12, 16:35 life.form napisał(a): > Działaczom SLD przypomina się FJN za każdym razem, jak się SLD krzywda medialna > dzieje. W drugą stronę to oczywiście nie obowiązuje. Ci sami działacze kończą > i zaczynają dni od wywieszenia ogłoszenia, że Ruch Palikota zdechł. A działacze RP rozpoczynają dzień do publikacji zdjęć z katastrofy smoleńskiej. De gustibus > Walcie się. Pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Front Jedności Narodu 19.10.12, 16:51 Jest różnica. Nasz działacz został natychmiast zawieszony. Wasz rzecznik nadal jest rzecznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce "Spryciara Mucha". Joński nie jest sam! 19.10.12, 16:28 Polityka prorodzinna wg zwolennika Palikota forum.gazeta.pl/forum/w,28,139728331,139728331,Spryciara_Mucha_.html Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: "Spryciara Mucha". Joński nie jest sam! 19.10.12, 16:46 ave.duce napisała: > Polityka prorodzinna wg zwolennika Palikota > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,139728331,139728331,Spryciara_Mucha_.html Heanowi chodzi o coś zupełnie innego. Zresztą o to samo, o co chodziło Jońskiemu i wielu innym, którzy od dawna krytykują Muchę jako ministra sportu. Mucha jest nie do ruszenia i nie do skrytykowania. Jak pisałam już. Gdy pojawiła się pierwsza fala krytyki PO i zwolennicy głosili, że krytykanci krytykują bo Mucha jest kobietą. Potem, że krytykanci krytykują bo Mucha jest ładną kobietą i krytykanci są zwyczajnie zazdrośni (jak facet może zazdrościć urody kobiecie?). Teraz tez nie będzie można skrytykować bo będzie, że krytykanci krytykują Muchę tylko dlatego, że jest w ciąży. Wywalić ze stanowiska też nie bo nie wolno. Przecież to jest chore i tylko szkodzi kobietom. Czy ktoś wyobraża sobie sytuację, że w przypadku krytyki wobec ministra faceta, podniosłyby się głosy oburzonych obrońców, że krytykanci krytykują go tylko dlatego, że jest facetem albo, że jest ładnym facetem?! Jak facet wali boby to można mu to wygarnąć i, jak nie będzie poprawy, zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: "Spryciara Mucha". Joński nie jest sam! 19.10.12, 16:56 Konkretne zarzuty poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: "Spryciara Mucha". Joński nie jest sam! 19.10.12, 17:02 ave.duce napisała: > Konkretne zarzuty poproszę. Po konkretne zarzuty to trzeba do tych, którzy krytykują Muchę. Ja tylko wyjaśniam skąd wypowiedzi heana czy Jońskiego (z bezradności). Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: "Spryciara Mucha". Joński nie jest sam! 19.10.12, 17:41 Aha. Pozdrawiam. ps. wybrałam krótki, są i inne, może Cię zainteresują: forum.gazeta.pl/forum/w,89075,121922310,129722562,Sad_nad_poslanka_Mucha_trwa_.html Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: "Spryciara Mucha". Joński nie jest sam! 19.10.12, 17:54 Nie wiem do czego chcesz mnie przekonać, Ave. Czy do tego, że w naszym tradycyjnie katolickim społeczeństwie rola kobiety jest postrzegana w określony sposób i z jakiej opcji politycznej nie byliby faceci to i tak mają (w większości) głęboko zakorzeniony określony model ról i relacji? Ja to wiem. I dlatego uważam, że: 1. Joński krytykując Muchę powinien skupić się na jej konkretnych przewinach jako ministra bez wnikania w ploty o ciąży i oddelegowywania Muchy do garów. 2. Obrońcy Muchy nie powinni używać takich argumentów jakie wymieniłam wyżej (czyli, że jest krytykowana za sam fakt bycia kobietą czy przez zazdrość o urodę). Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: "Spryciara Mucha". Joński nie jest sam! 20.10.12, 11:12 Do niczego nie chcę Cie przekonać, bo - sądząc z Twoich postów - zdanie mamy takie samo albo wielce zbliżone. Miłego! Odpowiedz Link Zgłoś
life.form SJD konserwa niemal jak PiS- badania 20.10.12, 08:27 ...chociażby badania prof. Czapińskiego wykazały, że elektorat SLD, jeśli chodzi o konserwatyzm obyczajowy, jest na drugim miejscu za elektoratem PiS. ... Zauważmy, gdzie SLD ma ponadstandardowo wysokie poparcie - w małych i średnich miastach. A im większe miasto, im bardziej liberalne więzy społeczne i antyklerykalizm oraz emancypacja, tym niższe poparcie dla SLD - podkreśla nasz rozmówca. - Gdyby zapytać tych zwolenników SLD z małych miast, to pewnie - abstrahując od niefortunnej formy wypowiedzi posła Jońskiego - z treścią jego słów pewnie by się zgodzili. I pewnie poseł Joński dostanie burę za to, jak mówił, a nie za to, co powiedział. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,12702265,_Elektorat_SLD__jesli_chodzi_o_konserwatyzm_obyczajowy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: SLD konserwa niemal jak PiS- badania 20.10.12, 11:14 Czyli nic się nie zmienia? wyborcza.pl/1,76842,5958602,Sojusz_od_Lewicy_Daleko.html Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: SLD konserwa niemal jak PiS- badania 20.10.12, 11:21 "Trudno dostrzec w wypowiedzi Jońskiego chamstwo, jak sugerują niektórzy komentatorzy czy sugestię, że ciężarna powinna być w jakikolwiek sposób sekowana. Raczej jest to przypuszczenie (w odpowiedzi na plotki przytaczane przez dziennikarza), że skoro pani ministra jest w ciąży i więcej czasu zajmuje jej życie osobiste a nie wykonywanie obowiązków służbowych, to jest to jeszcze jeden powód, aby rozstać się z ministerstwem. Dramatyzowanie nad słowami Jońskiego jest przesadne i dalekie od rzeczywistych intencji i słów rzecznika SLD." Ale jakie to ma znaczenie dla wszystko wiedzących? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: SLD konserwa niemal jak PiS- badania 20.10.12, 11:23 Źródło? ps. spadam nad Narwię, cze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: SLD konserwa niemal jak PiS- badania 20.10.12, 12:21 Popieram takie wypowiedzi. Niech ich będzie jak najwięcej. Im więcej wyborców się dowie, że SLD wysyła kobiety do garów, tym lepiej dla lewicy w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: SLD konserwa niemal jak PiS- badania 20.10.12, 12:30 life.form napisał(a): > Popieram takie wypowiedzi. Niech ich będzie jak najwięcej. Im więcej wyborców s > ię dowie, że SLD wysyła kobiety do garów, tym lepiej dla lewicy w Polsce... Faktycznie zrozumiałeś. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: "Spryciara Mucha". Joński nie jest sam! 19.10.12, 16:55 obrzydliwe to wszystko. zdecydowani męscy szowiniści sldowscy banialukują o szkodliwości roboty pani Muchy z powodu jej ewentualnej ciąży. to już samo w sobie jest ohydne, że się raptem jacyś Jońscy i jego tu przyklaskiwacze czynią samozwańczymi opiekunami p. Muchy, włażą w jej życie prywatne i udają, że z troski wskazują co ma czynić. ale SLD i wielu jego zwolenników tutejszych już nie raz tę swoją "lewicowość" pokazało - R. Biedroń, W. Nowicka, A. Grodzka wiedzieli co robią nie chcąc startować z listy hipokryckiej. J. Palikot w sprawie jasnego stanowiska m.in. pro-kobiecego czy antyhomofobicznego mnie raczej nie zawodzi. za to paru tutejszych palikotowców daje popisy niezgorsze, niż wielu sldowców. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: "Spryciara Mucha". Joński nie jest sam! 19.10.12, 17:05 olga_w_ogrodzie napisała: > obrzydliwe to wszystko. > zdecydowani męscy szowiniści sldowscy banialukują o szkodliwości roboty pani Mu > chy z powodu jej ewentualnej ciąży. To nie są męscy szowiniści. To są po prostu prostacy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Jaaasne! Jakieś tam zdanie wypowiedziane przez SLD 19.10.12, 18:04 to obrzydliwość, ale gdy twoi "prawdziwi mezczyzni" z PO razem z PiSem degradują kobietę poniżej zygoty i zarodka to wszystko jest ok. Spadaj hipokrytko, bo rzygać się chce na waszą durnotę i fanatyzm, żałosne lemingi! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jaaasne! Jakieś tam zdanie wypowiedziane prze 19.10.12, 18:07 tornson napisał: > to obrzydliwość, ale gdy twoi "prawdziwi mezczyzni" z PO razem z PiSem degraduj > ą kobietę poniżej zygoty i zarodka to wszystko jest ok. Absolutnie nie jest to OK. Z jakiejkolwiek strony. Co innego hipokryzja a co innego prostactwo rzecznika w końcu . Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Jaaasne! Jakieś tam zdanie wypowiedziane prze 19.10.12, 18:31 tornson napisał: > to obrzydliwość, ale gdy twoi "prawdziwi mezczyzni" z PO razem z PiSem degraduj > ą kobietę poniżej zygoty i zarodka to wszystko jest ok. > Spadaj hipokrytko, bo rzygać się chce na waszą durnotę i fanatyzm, żałosne lemi > ngi! sam sobie spadaj, skoro ci się chce rzygać. na temat zygot czy zarodków nie wypowiadałam się , zatem twoje wyzywanie nie pod stosowny adres kierowane. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Jaaasne! Jakieś tam zdanie wypowiedziane prze 19.10.12, 19:03 poprawka - żaden adres na takie wyzywanie nie jest stosownym. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Jaaasne! Jakieś tam zdanie wypowiedziane prze 19.10.12, 19:49 olga_w_ogrodzie napisała: > tornson napisał: > > > to obrzydliwość, ale gdy twoi "prawdziwi mezczyzni" z PO razem z PiSem de > graduj > > ą kobietę poniżej zygoty i zarodka to wszystko jest ok. > > Spadaj hipokrytko, bo rzygać się chce na waszą durnotę i fanatyzm, żałosn > e lemi > > ngi! > > sam sobie spadaj, skoro ci się chce rzygać. > na temat zygot czy zarodków nie wypowiadałam się , zatem twoje wyzywanie nie p > od stosowny adres kierowane. Popierając PO popierasz to że jakieś gnojki dyktują kobietom co te mają robić z własnym ciałem i to sqrwysyństwo platfusich szowinistów ciebie nie rusza? Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Jaaasne! Jakieś tam zdanie wypowiedziane prze 19.10.12, 20:27 ten wątek jest o tym, jak pan Joński nieelegancko i niekorzystnie dla SLD, której jednak jest rzecznikiem, wypowiedział się n/t pani Muchy. gdybym chciała rozmawiać publicznie o aborcji i to w dodatku z ludźmi tak niezrównoważonymi i skłonnymi to obrażania innych, jak ty, to bym w wątki jakie były na ten temat, właziła. ale ja na ten temat na takim forum, jak to, nie będę rozmawiać nigdy. ten wątek nie dotyczy sprawy aborcji. a po drugie, o wszystkich można tak powiedzieć : - Głosując na tych i na tych popierasz takie to a takie rzeczy z którymi ja się nie zgadzam - to gadki totalnie populistyczne i manipulatorskie. nie ma takiej partii, ktora zawsze i wszędzie spełnia oczekiwania swych wyborców. /może dla niektórych jedynie PiS takim ugrupowaniem jest./ wypowiedź pana Jońskiego była skandaliczną i całkowicie niezgodną z programem SLD i tyle. dobrze, że L. Miller zdecydowanie takie zachowanie rzecznika potępił - w przeciwieństwie do ciebie, który się rzuca na mnie tylko za to, że mam takie samo zdanie jak L. Miller. i to by było na tyle, bo nie lubię z tobą rozmawiać wcale - taki styl mi kompletnie nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Wy lemingi nawet nie próbujcie pisnąć!! 19.10.12, 18:01 Wasza partia razem z PiSem traktuje kobietę jako coś gorszego niż zarodek czy zygota, więc stulcie ryje zakłamani hipokryci!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Wy lemingi nawet nie próbujcie pisnąć!! 19.10.12, 18:05 tornson napisał: > Wasza partia razem z PiSem traktuje kobietę jako coś gorszego niż zarodek czy z > ygota, więc stulcie ryje zakłamani hipokryci!! Niesprawiedliwa ocena. Tusk akurat zdecydowanie dba o pozycję kobiet i odpowiednie standardy. Nigdy nie było tyle kobiet u władzy jak za Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Wy lemingi nawet nie próbujcie pisnąć!! 19.10.12, 19:44 wiosnaludzikow napisał: > tornson napisał: > > > Wasza partia razem z PiSem traktuje kobietę jako coś gorszego niż zarodek > czy z > > ygota, więc stulcie ryje zakłamani hipokryci!! > Niesprawiedliwa ocena. Tusk akurat zdecydowanie dba o pozycję kobiet i odpowied > nie standardy. Nigdy nie było tyle kobiet u władzy jak za Tuska. Kilka pań, często o konserwatywnych katolickich antykobiecych poglądach, w rządzie, a z drugiej strony miliony Polek tłamszonych przez tzw. "kompromis" aborcyjny którego Tusk nawet nie chce ruszyć mimo projektów zgłaszanych przez SLD i RP, a do tego toleruje w swojej partii kato-talibów którzy razem z PiSem robią z kobiet inkubatory. Brak edukacji seksualnej w szkole (w połączeniu z totalitarnym zakazem aborcji śmiertelne zagrożenie dla młodych dziewczyn odkrywających w liceum i na studiach swoją seksualność), Tusk tego też nie ruszy bo leży płasko przed biskumi, przed którymi łgarz przysięgał że klękać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Wy lemingi nawet nie próbujcie pisnąć!! 20.10.12, 00:36 Piszesz dużo ale nie na temat chamstwa i prymitywnego rozumienia pozycji i roli kobiety reprezentowanych przez rzecznika SLD Jońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Wy lemingi nawet nie próbujcie pisnąć!! 20.10.12, 13:22 wiosnaludzikow napisał: > Piszesz dużo ale nie na temat chamstwa i prymitywnego rozumienia pozycji i roli > kobiety reprezentowanych przez rzecznika SLD Jońskiego. Bo ta wypowiedź Jońskiego to nic niewarte pierdoły, a nie można pozwolić by nagonka z tym związana przykryła ciemnogród PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Nie rozumiem skąd to zdziwienie, serio 19.10.12, 17:56 Przecież Leszek Miller to jeden z największych mizoginów i seksistów w sejmie. To kogo miał sobie wziąć na rzecznika? Feministkę? Wybrał swoje alter ego. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Nie rozumiem skąd to zdziwienie, serio 19.10.12, 17:58 ex.mila napisała: > Przecież Leszek Miller to jeden z największych mizoginów i seksistów w sejmie. > To kogo miał sobie wziąć na rzecznika? Feministkę? Wybrał swoje alter ego. I dlatego on i cała SLD bronią praw kobiet które systematycznie ogranicza POPiS? Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Re: Nie rozumiem skąd to zdziwienie, serio 19.10.12, 18:09 > . > I dlatego on i cała SLD bronią praw kobiet które systematycznie ogranicza POPiS > ? Uhaha Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Nie rozumiem skąd to zdziwienie, serio 19.10.12, 19:47 axyzaa napisała: > > > . > > I dlatego on i cała SLD bronią praw kobiet które systematycznie ogranicza > POPiS > > ? > > Uhaha Ale ty masz mózg sprany! Kto proponował legalizację aborcji, kto bronił kobiet przed dziką ustawą antyaborcyjną POPiSu? Twoje zauroczenie Platfusami przypomina syndrom kobiety kochającej gnoja który ją regularnie tłucze. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 A mogl powiedziec, ze to ciąża urojona ! 19.10.12, 18:15 Zachowal sie jak gentelmen. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Ale durne te platfusiary 20.10.12, 11:41 Kogo jak kogo, ale tak doświadczonej i cynicznej baby jak Mucha nikt nie podejrzewa o ciążę przypadkową cnotliwej i nieświadomej nastolatki. Jeżeli zaszła w ciążę będąc ministrem i wiedząc, że ma kiepskie notowania i wpadki od początku (poza tym ta dziedzina to dla niej jak fizyka muklearna), to dobrze wiedziała co robi i po co to robi. Odwalcie się ode mnie, głupie platfusiary. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Ale durne te platfusiary 20.10.12, 16:03 haen2010 napisał: > Kogo jak kogo, ale tak doświadczonej i cynicznej baby jak Mucha nikt nie podejr > zewa o ciążę przypadkową cnotliwej i nieświadomej nastolatki. > > Jeżeli zaszła w ciążę będąc ministrem i wiedząc, że ma kiepskie notowania i wpa > dki od początku (poza tym ta dziedzina to dla niej jak fizyka muklearna), to do > brze wiedziała co robi i po co to robi. > > Odwalcie się ode mnie, głupie platfusiary. Jasne. Każda kobieta zachodzi w ciążę specjalnie, żeby pobyć jeszcze trochę na stanowisku. Ponieważ zajść w ciążę, urodzić dziecko, wykarmić i wychować to jest jak splunąć. Mucha prawdopodobnie po tym dziecku urodzi jeszcze z pięcioro po to, aby jej nikt ze stanowiska ministry nie zdjął. Ciekawe po co Palikot występuje o dopuszczanie aborcji na życzenie skoro urodzić dziecko to radość sama i wielki pożytek. A w ciążę się zachodzi albo przez przypadek, albo z wyrachowania. Innej opcji takiej jak np. chęć posiadania dziecko w ogóle nie ma. Durne te facety od Palikota, durne, że strach. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Ale durne te platfusiary 20.10.12, 17:43 > Durne te facety od Palikota, durne, że strach. Obrażasz kzeta. Nie jest ideałem, ale stawianie go w jednym szeregu z Haenem jest krzywdzące. Zresztą dla większości tutejszych facetów, niezależnie od opcji politycznej byłoby. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Ale durne te platfusiary 20.10.12, 18:53 ex.mila napisała: > > > Durne te facety od Palikota, durne, że strach. > > Obrażasz kzeta. Nie jest ideałem, ale stawianie go w jednym szeregu z Haenem je > st krzywdzące. > > Zresztą dla większości tutejszych facetów, niezależnie od opcji politycznej był > oby. Się odnoszę li i jedynie do tytułu postu Haena. Który to Haen mnie w tym temacie od wczoraj wyzywa od durnych kościelnych platfuiar, a ja z kościołem nie mam od urodzenia nic wspólnego, a i z PO mi raczej nie po drodze. A Haen wypowiadając się w ten sposób na ten temat od wczoraj stawia Palikota i jego lewicowość w mocno niekorzystnym świetle. Myślę, że Kzet nie wziął tego mojego stwierdzenia do siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Od wczoraj? 20.10.12, 18:58 "od zawsze", od kiedy został palikotowcem (a pewnie wcześniej też) ;) ploniekocica napisała: > A Haen wypowiadając się w ten sposób na ten temat od wczoraj stawia Palikota i > jego lewicowość w mocno niekorzystnym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Od wczoraj? 20.10.12, 19:14 Masz rację. Ale od wczoraj się wypowiada na temat Muchy i jej sprytu oraz zachodzenia w ciążę specjalnie, żeby stołka nie stracić. Moim zdaniem sięgnął dna. Niestety lewicowi obrońcy Jońskiego (przypominam rzecznika prasowego SLD też. Głupota i mizoginizm nie mają widać barwy partyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Haen od dawna wyzywa mnie 20.10.12, 18:59 od kościelnych kurew Chociaż ślubu nie wzięłam, dziecka nie ochrzciłam. Damy mu się zastraszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Żartujesz? ;) 20.10.12, 19:05 Temu antysemicie, homofobowi, mizoginowi? Nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila od dawna wyzywa mnie od kościelnych dziwek 20.10.12, 22:30 ploniekocica napisała: > ex.mila napisała: > > > chociaż ostatni raz byłam w kościele 15 lat temu na pogrzebie babci. ale najgorsze jest to, ze tłumaczymy się przed tym matołem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 18:45 Nie ma to jak się zagalopować w "słusznej" sprawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 18:52 jola.iza1 napisała: > Nie ma to jak się zagalopować w "słusznej" sprawie :) Politrucy tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:10 Ach, bo te uogólnienia takie poręczne, kiedy dotyczą innych. Wkurzające. ps. @ Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:13 ave.duce napisała: > Ach, bo te uogólnienia takie poręczne, kiedy dotyczą innych. > Wkurzające. Tym razem Kzet69 nie uogólniał. On w sposób świadomy skłamał. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:16 Jak Mucha leży z nogami w górę na podtrzymaniu, bo starawa trochę to do jakiej roboty sie nadaje? Na traktor? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:23 Skąd ta pewność? Niedawno na FK był wątek zatytułowany mniej więcej tak: Dwa lata za wtargnięcie na płytę boiska... Zgroza!!! Autor po prostu "zapomniał" dopisać, że chodzi o tzw. zakaz stadionowy. Manipulacje w tytułach to nie wymysł forumowiczów, to epidemia meNdialna. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:41 ave.duce napisała: > Skąd ta pewność? Stąd - Jeśli jesteś w ciąży zwolnij się z pracy... pozostaje SLD pogratulować p. Jońskiego, może p. Joński by tak sie zwolnił i zajął np. douczeniem sie historii najnowszej? Przecież Joński nigdy tego nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:46 Kzet "przełożył" wypowiedź Jońskiego po swojemu, czyli - jak mu było wygodnie. Ale tłumaczenie cytowanego przez Ciebie wyżej Potapowicza - wcale nie gorsze ;) Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:27 remez2 napisał: > ave.duce napisała: > > > Ach, bo te uogólnienia takie poręczne, kiedy dotyczą innych. > > Wkurzające. > Tym razem Kzet69 nie uogólniał. On w sposób świadomy skłamał. :- ( Przepraszam, Remezie, byłam dzisiaj poza netem i nie wiem. Odbyła się konferencja prasowa, na której SLD odcięło się od wypowiedzi swojego rzecznika? Został on wywalony z hukiem z lewicowej partii, walczącej ze stereotypami na temat płci? Bo jeśli tak to może masz rację, a jeśli nie to dla przeciętnego odbiorcy wypowiedź rzecznika będzie zawsze kojarzona z linia programową instytucji, którą reprezentuje. Nie ma po prostu innej opcji. Pan Joński nie jest szeregowym członkiem partii, który może strzelić głupotę, ale tej partii twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:47 Przeczytaj, proszę, co rzeczywiście powiedział rzecznik prasowy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:58 Przeczytałam na długo zanim Kzet założył ten wątek. I zapytam się Ciebie po raz wtóry, czy uważasz, że ta wypowiedź rzecznika prasowego stawia SLD w dobrym świetle? Czy rzecznik lewicowej, walczącej ponoć o równe prawa (większości:) kobiet powinien puszczać publicznie takiego bąka? Jakieś plotki, insynuacje, idiotyczne sugestie, no fatalne to było. I przykro mi, ale Wasza tutaj obrona waleczna, do krwi ostatniej pana Jońskiego stawia również SLD w niedobrym świetle. Bo wygląda tak, jakbyście się z jego wypowiedzią utożsamiali. Jak moje dzieci były mniejsze i narozrabiały, albo pies kogoś obszczekał, to mówiłam: "Bardzo przepraszam', a nie rzucałam się z pazurami, krzycząc to atak na moją rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Wypowiedź Jońskiego (frag.) 20.10.12, 19:59 - Tym bardziej, jeśli jest w ciąży, nie ma czasu i chce się zająć ciążą, a później swoim dzieckiem, tym szybciej powinna złożyć rezygnację i kibicować z boku. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wypowiedź Jońskiego (wideo) 20.10.12, 20:02 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,12698362,Jonski__Jesli_Mucha_jest_w_ciazy__niech_sie_zajmie.html Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 20:12 Trwa zabawa w głuchy telefon. :- ( I przykro mi, ale Wasza tutaj obrona waleczna, do krwi ostatniej pana Jońskiego > stawia również SLD w niedobrym świetle. Bo wygląda tak, jakbyście się z jego w > ypowiedzią utożsamiali. Piszesz w tej samej poetyce co autor wątku. Nie ma żadnej obrony, jest - jak się okazuje bezskuteczna - próba dojście do sedna sprawy. PS - podobnie wystąpiłem przeciwko krakowskiej reklamie "zimnego lecha", którą ogromna większość dyskutantów uważała za dowcipną i na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: wg SLD ?? 20.10.12, 20:21 A jakie jest sedno sprawy? Czy Joński powinien odnosić się w jakikolwiek sposób w wypowiedzi publicznej do domniemanej ciąży pani Muchy? Czy to jest mądre, eleganckie i lewicowe? Czy ciąża, która nie jest zresztą jeszcze potwierdzona, czyli wczesna, ma się w jakikolwiek sposób do kompetencji i działań ministra? Nożesz, kulturalny facet w ogóle nie komentuje publicznie w żaden sposób czyjejkolwiek ciąży, tak jak nie komentuje koloru skóry, wyglądu, wieku itd. Ciąża to nie jest stan błogosławiony, ani też wynik niczyjego spryciulstwa, jakby chciał Haen, ciąża to jest stan fizjologiczny, a dzieci często przychodzą na świat także dlatego, iż tak chcą kobiety. Po prostu. I nikomu do tego nic. Ani prawicowcom, ani lewicowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 20:32 A jakie jest sedno sprawy? Czy to jest mądre, el eganckie i lewicowe? Powtórzę - sednem sprawy jest zabawa w głuchy telefon. Czy Joński powinien odnosić się w jakikolwiek sposób w wypowiedzi publicznej do domniemanej ciąży pani Muchy? Nie, nie powinien. Czy to jest mądre, eleganckie i lewicowe? Coś może być mądre lub niemądre, eleganckie lub nieeleganckie ale co tu ma do rzeczy lewicowość? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: wg SLD ?? 20.10.12, 21:16 Ma do rzeczy. Partie lewicowe, w tym SLD, mają w statucie zwykle obronę praw kobiet. A jedną z najważniejszych przyczyn nierówności płci jest istnienie stereotypów. Jednym z tych stereotypów jest to, że kobieta w ciąży jest dotknięta rodzajem niepełnosprawności, a nie jest. Gdyby Joński wypowiedział zdanie, że Mucha powinna odejść, bo się nie sprawdza jako minister, a na sporcie się zna jak ja na spawaniu, to byłoby to stwierdzenie, z którym można się zgadzać lub nie. Wysyłanie ciężarnej kobiety (o czy wie z plotek) do domu z jakiejkolwiek posady jest absolutnie sprzeczne z prawami kobiet zatem w swoim założeniu sprzeczne z tym, o co podobno walczą partie lewicowe. Żadna z koleżanek partyjnych Jońskiego nie wypowiedziała się na ten temat? IMHO rzecznikiem prasowym SLD powinna być kobieta chociażby po to, aby nieco zrównoważyć rubaszne żarty Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 21:30 > Ma do rzeczy. Partie lewicowe, w tym SLD, mają w statucie zwykle obronę praw kobiet. Nie sądzisz, że to jakaś kosmiczna bzdura. Przecież wynika z tego, że partie prawicowe mają prawo, ba, obowiązek atakować/gnębić/krzywdzić kobiety. Czy trzeba podziału na "prawicę" i "lewicę" aby zło nazwać złem a dobro dobrem? O przydatności na danej funkcji ma decydować płeć a nie kwalifikacje? > Wysyłanie ciężarnej kobiety (o czy wie z plotek) do domu z jakiejkolwiek posady > jest absolutnie sprzeczne z prawami kobiet zatem w swoim założeniu sprzeczne z > tym, o co podobno walczą partie lewicowe. Nie wysyłał. Użył słowa jeżeli. PS - a głuchy telefon dalej włączony. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: wg SLD ?? 20.10.12, 21:43 Znaczy wysyłał jeżeli jest, a jeżeli nie jest to nie wysyłał? Dziwna logika. Powinien lewicowy polityk używać argumentów z życia prywatnego, a nawet intymnego, czy nie powinien? Bo ja się odpowiedzi na to pytanie nie mogę doczekać od wczoraj. Zdarzyło mi się w życiu pracować w NGOsach oraz państwowych instytucjach zajmujących się między innymi sprawami praw kobiet. A także występować publicznie jako przedstawiciel takich instytucji i musiałam wtedy trzymać swój, zwykle dość niewyparzony, język na wodzy, aby przypadkiem nie palnąć jakiejś głupoty i nie sprawić idiotycznym żartem, że instytucja, którą reprezentuję stanie się przez to niewiarygodna. Otóż cokolwiek powiedział Joński - przypominam rzecznik SLD - publicznie na temat prywatnej ciąży Muchy sprawia, że SLD jako partia zaangażowana w obronę praw kobiet (także do macierzyństwa jako prawa i wyboru tychże) staje się dla mnie - kobiety i matki kobiety - absolutnie niewiarygodna. Po prostu tak. Szczególnie wobec faktu, że jak widać reszta SLD się wobec palniętej głupoty w ogóle nie dystansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 21:57 > Powinien lewicowy polityk używać argumentów z życia prywatnego, a nawet intymn > ego, czy nie powinien? Nie przeczytałaś uważnie mojego postu. Nie lewicowy, centrowy czy prawoskrętny - żaden. > Bo ja się odpowiedzi na to pytanie nie mogę doczekać odwczoraj. Czy Joński powinien odnosić się w jakikolwiek sposób w wypowiedzi publicznej do domniemanej ciąży pani Muchy? Nie, nie powinien. Tego też nie czytałaś? > Szczególnie wobec faktu, że jak widać reszta SLD się wobec palniętej głupoty w > ogóle nie dystansuje. Co Ty sobie wyobrażasz? Że SLD zwoła zjazd krajowy i podejmie uchwałę ekspiacyjną? > sprawia, że SLD jako partia zaangażowana w obronę praw > kobiet (także do macierzyństwa jako prawa i wyboru tychże) staje się dla mnie > - kobiety i matki kobiety - absolutnie niewiarygodna. Po prostu tak. I pozostańmy przy tym. Strata dla SLD ogromna ale może da się jakoś przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: wg SLD ?? 20.10.12, 22:08 Niepotrzebnie starasz się być sarkastyczno- wyniosły, naprawdę, bo średnio Ci to wychodzi, zważywszy na nadwrażliwość Twą :), ale pomińmy to. Oczywiście, że żaden nie powinien, ale u lewicowego bardziej boli. Mnie przynajmniej. Bo, do jasnej niespodziewanej, ktoś musi wywalczyć, żeby politycy nie zaglądali do mojej, mojej córki i ewentualnych wnuczek macicy i nie decydowali o jej zawartości, nieprawdaż? A kto ma to zrobić - Gowin? Kaczyński? Ziobro?, czy może jedyna w tym kraju do niedawna partia reklamująca się jako lewicowa? Ale jak ja (mała strata, jak stwierdziłeś), ale także wiele innych kobiet mają w to uwierzyć skoro rzecznik prasowy tej partii także zagląda w macicę ministrowi, pochodzącemu z innej partii? Nie trzeba zwoływać zjazdu partii, wystarczy, żeby wierchuszka zdystansowała się od tej wypowiedzi i może potwierdziła, że SLD o te wolne od grzebania w nich przez polityków macice nadal się stara? A może faktycznie się nie stara, a tylko mami ewentualne wyborczynie? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 22:18 Ale jak ja (mała strata, jak stwierdziłeś), ale także wiele innych kobiet mają w to uwierzyć skoro rzecznik prasowy tej partii także zagląda w macicę ministrowi, pochodzącemu z innej partii? To już zakrawa na obsesję. A przy okazji - ja piszę - I pozostańmy przy tym. Strata dla SLD ogromna ale może da się jakoś przeżyć. A Ty odpowiadasz: Ale jak ja (mała strata, jak stwierdziłeś), I tak można ad mortem usrandum. O co tak naprawdę chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:21 jola.iza1 napisała: > Nie ma to jak się zagalopować w "słusznej" sprawie :) Przykro mi Jolu.izo, ale pan Joński jest rzecznikiem prasowym SLD. Nie ma zmiłuj, rzecznik prasowy wypowiadając się publicznie wypowiada się niejako w imieniu instytucji, którą reprezentuje. Zresztą pan Joński w tym wywiadzie występował jako rzecznik SLD, a nie jako osoba prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:29 No to się z Tobą nie zgodzę. Gdyby tak na to patrzeć, to SLD powinno się zwinąć (inne partie też!). Uważam, że Joński nie pomaga SLD w tworzeniu pozytywnego wizerunku partii, podobnie jak niegdyś Grzegorz Napieralski. Jego, Jońskiego, atutem wydaje się jedynie wiek, nic więcej. Ale w końcu to nie mój problem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:44 Sorki, ale chyba widziały gały, co brały? Znaczy wiedzieli, kogo na rzecznika wybierać mogą i powinni. Myślisz, że nie znalazłaby się mądra lewicowa kobieta jako twarz tej partii? Taka, która obciachu swoimi zaściankowymi poglądami nie zrobi? Podejrzewam, a nawet pewna jestem, że w SLD jest sporo niegłupich, faktycznie lewicowo nastawionych do spraw społecznych ludzi i nikt nie każe władzom partii wystawiać głupka na pierwszą linię frontu. A jak wystawiają to chyba się w ich imieniu wypowiada? A nie w imieniu moim, czy Jarosława Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: wg SLD ?? 20.10.12, 19:49 Masz rację co do Jońskiego - nie ma między nami sporu. I masz rację co do tego, że na pewno w SLD jest wiele wartościowych/mądrych osób. Czytałaś to: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,12702265,_Elektorat_SLD__jesli_chodzi_o_konserwatyzm_obyczajowy_.html I to by było na tyle. Cze! Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: wg SLD ?? 20.10.12, 20:25 ploniekocica napisała: > Przykro mi Jolu.izo, ale pan Joński jest.... A co ma być Ci przykro, Ty mi lepiej Płonąca powiedz co Cię wzburzyło w wypowiedzi Jońskiego, ale dokładnie, pytanie-odpowiedź. A następnie jak to się ma do tytułA, ha? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: wg SLD ?? 20.10.12, 21:04 A napisałam wyżej, co mnie wkurzyło. Każdy facet mówiący te słowa, by mnie wkurzył. A rzecznik lewicowej partii babrający się w plotkach i lecący stereotypami wkurzył mnie jeszcze bardziej. Bo się powinien na ten temat w ogóle zamknąć. Nie tylko wystawia złe świadectwo swojej partii (taki prosty człowiek jak ja myśli, że rzecznik partii wypowiada opinie partii), ale sprawia, że ja muszę poniekąd bronić Muchy, a nie mam żadnych merytorycznych powodów, żeby to robić. Jeśli Mucha nie jest dobrym ministrem (ministrą) to oceniając ją używajmy argumentów merytorycznych, a nie wziętych z magla, bo w tym kontekście nie jest ważne, czy jest w ciąży i z kim, czy ma krzywe, czy proste nogi. Ja się mogę tu wrednie nabijać z Kaczyńskiego, Kempy czy kogokolwiek, bo jestem tu jako osoba prywatna, ale jako rzecznik czegokolwiek nie wyciągnę argumentu z ich życia prywatnego. Ciążą to jest sfera prywatna, a nie publiczna, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Polityka prorodzinna wg SLD 20.10.12, 19:55 Joński to nie partia.Buraki są w każdej formacji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Polityka prorodzinna wg SLD 20.10.12, 19:58 Nareszcie znowu się z Tobą zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Polityka prorodzinna wg SLD 20.10.12, 20:03 ave.duce napisała: > Nareszcie znowu się z Tobą zgadzam. Ty wiesz i ja wiem.Joński to nie tytan intelektu.To dla lewicy obciach.Kalita bis. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Polityka prorodzinna wg SLD 21.10.12, 16:18 Obrona Jońskiego niczym obrona Częstochowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś