Dodaj do ulubionych

Biedna Polska

02.11.12, 07:19
Wybór - złodzieje albo oszołomy.

Czyli nie ma wyboru, można pakować walizy.

Niekompetencja PO, oszołomstwo PiS. Albo znajdzie się alternatywa albo będziemy gnić w coraz większym marazmie i coraz więcej młodych stąd będzie wyjeżdżać.

Do prezesa mam mniejsze pretensje - stracił brata i odjechał. Dla premiera Smoleńsk to tylko cyniczna gra.
Obserwuj wątek
    • aysy.1 Re: Biedna Polska 02.11.12, 07:35
      agnostic5 napisał:
      > Niekompetencja PO, oszołomstwo PiS. Albo znajdzie się alternatywa albo będziemy
      > gnić w coraz większym marazmie i coraz więcej młodych stąd będzie wyjeżdżać.
      > Do prezesa mam mniejsze pretensje - stracił brata i odjechał. Dla premiera Smol
      > eńsk to tylko cyniczna gra.
      W sferze ideologicznopolitycznej, która rajcuje większość na tum forum, zgoda ale jest jeszcze sfera gospodarcza a tu jest jeszcze gorzej.

• haen2010 Niestety 02.11.12, 07:53
      Zgadza się co do joty. Cyniczne moczymordy i przekręty vs czubki. Solidaruchy, Komuchy i Kościół - zdegenerowane i zidiociałe bękarty Okrągłego Stołu.

Ja niszę sobie znalazłem, ale przypomina to schron przeciwatomowy.
      • zoil44elwer Re: Niestety 02.11.12, 11:24
        haen2010 napisał:

> Zgadza się co do joty. Cyniczne moczymordy i przekręty vs czubki. Solidaruchy,
        > Komuchy i Kościół - zdegenerowane i zidiociałe bękarty Okrągłego Stołu.
        >
        > Ja niszę sobie znalazłem, ale przypomina to schron przeciwatomowy.
        Ja każdy nowy rząd(po 89) krytykuję już na początku jego rządów.I potem okazuje się że miałem rację,a "chciałbym" się mylić!/Bo moja wiara to CHE GUEVARA/
    • wanda43 Re: Biedna Polska 02.11.12, 08:50
      Najgorsze jest to, ze jednym i drugim taka sytuacja bardzo pasuje. Alternatywą jest odsuniecie od wladzy jednych i drugim, także obrotowego PSL.
      • remik.bz Anegdota o PSL 02.11.12, 08:59
        wanda43 napisała:

> Najgorsze jest to, ze jednym i drugim taka sytuacja bardzo pasuje. Alternatywą
        > jest odsuniecie od wladzy jednych i drugim, także obrotowego PSL.

Słyszałem taka anegdotkę: Zapytano działacza PSL kto stworzy kolejny rząd po wyborach. Odpowiedział "nasz koalicjant i my". A kto będzie waszym koalicjantem? Ten który wygra wybory.
        • zoil44elwer Re: Anegdota o PSL 02.11.12, 11:32
          remik.bz napisał:

> wanda43 napisała:
          >
          > > Najgorsze jest to, ze jednym i drugim taka sytuacja bardzo pasuje. Altern
          > atywą
          > > jest odsuniecie od wladzy jednych i drugim, także obrotowego PSL.
          >
          > Słyszałem taka anegdotkę: Zapytano działacza PSL kto stworzy kolejny rząd po wy
          > borach. Odpowiedział "nasz koalicjant i my". A kto będzie waszym koalicjantem?
          > Ten który wygra wybory.
          Polskim chłopom nic się nie opłaca(hodować i uprawiać) ale PeeSeLowi Pawlaka za Tuska wszystko się opłaca.Bo inni Polacy dopłacają!
      • lionold Re: Alternatywą jest odsuniecie ....... 02.11.12, 09:11
        To kto Ci zostaje?
        • wanda43 Re: Alternatywą jest odsuniecie ....... 02.11.12, 09:25
          no wlasnie, kto?! SLD? Palikociarnia?
          Wybór zaden, ale jednocześnie taka sytuacja, jak obecnie nie moze trwac, bo to bedzie tylko dalsze wegetowanie bez szans na poprawe. A tu jest potrzebny gospodarz.
          • lionold Re: A tu jest potrzebny gospodarz. 02.11.12, 09:32
            Menadzera z zewnatrz to moze sobie wynająć firma a nie państwo. Myśmy przez ponad 120 lat mieli zresztą takich trzech - których zaprosili NIEKTÓRZY z nas. I dzisiaj też są tacy NEKTÓRZY - robią wszystko co w ich mocy by własne państwo uwalić. A mnie nawet ułomne ale bardziej odpowiada własne.
            • tornson Re: A tu jest potrzebny gospodarz. 02.11.12, 12:52
              lionold napisał:

> Menadzera z zewnatrz to moze sobie wynająć firma a nie państwo. Myśmy przez pon
              > ad 120 lat mieli zresztą takich trzech - których zaprosili NIEKTÓRZY z nas. I d
              > zisiaj też są tacy NEKTÓRZY - robią wszystko co w ich mocy by własne państwo uw
              > alić. A mnie nawet ułomne ale bardziej odpowiada własne.
              Własne?? A kto ty? Oligarcha, klecha, poseł/senator POPiS albo ich rodzina? Bo to ich państwo. A mnie to ani ziębi ani grzeje jakiej narodowości jest złodziej-zamordysta zawiadujący tym grajdolem. Zresztą część rządzącego polską "układu" to przecież żadni Polacy a Watykańczycy.
        • zoil44elwer Re: Alternatywą jest odsuniecie ....... 02.11.12, 11:59
          lionold napisał:

> To kto Ci zostaje?

PPP(Polska Partia Pracy) Ziętka w koalicji z NP(Nowa Prawica)JKM.Będzie straszniej i śmieszniej!?
          • tornson Re: Alternatywą jest odsuniecie ....... 02.11.12, 12:53
            zoil44elwer napisał:

> lionold napisał:
            >
            > > To kto Ci zostaje?
            >
            > PPP(Polska Partia Pracy) Ziętka w koalicji z NP(Nowa Prawica)JKM.Będzie straszn
            > iej i śmieszniej!?
            A co chcesz od Partii Pracy?
            • zoil44elwer Re: Alternatywą jest odsuniecie ....... 02.11.12, 15:02
              Nic nie chcę,jestem emerytem.PPP i JKM podałem tylko jako przykład nieskuteczności w eRPe3 radykalnych poglądów z 2 biegunów.Polacy chcą mieć święty spokój i ciepłą wodę w kranie.SKAPCANIELI!?
      • tornson Re: Biedna Polska 02.11.12, 12:49
        wanda43 napisała:

> Najgorsze jest to, ze jednym i drugim taka sytuacja bardzo pasuje. Alternatywą
        > jest odsuniecie od wladzy jednych i drugim, także obrotowego PSL.
        Jedyna droga!! Na dzień dobry SLD i RP, no chyba żeby PPP się przedarła przez blokadę medialną. Potem przyjdzie czas na ocenianie SLD i RP i ewentualne szukanie alternatywy bardziej na lewo, bo co to prawica wiemy już aż za dobrze (totalna destrukcja i masowe ubożenie ludzi w początku lat 90ych, potem przewałki AWS i ostatnio POPiS). Wszystkie najgorsze opcje jakie można sobie wyobrazić przy dojściu do władzy SLD czy RP to i tak o niebo lepsza opcja niż POPiS!
    • cookies9 Re: Biedna Polska 02.11.12, 09:02
      >Do prezesa mam mniejsze pretensje - stracił brata i odjechał<

Nie on pierwszy i ostatni stracił brata,codziennie giną ludzie w wypadkach i nie tylko...ale to nie powód aby codziennie niszczyć państwo..
    • mariner4 A zastanawiałeś się dlaczego tak jest? 02.11.12, 09:18
      Czy sejm wybrali nam mieszkańcy Madagaskaru?
      Partie polityczne stanowią wierne odbicie społeczeństwa. dziwić się by można było, gdyby w Polsce była mądra i całkowicie uczciwa partia. Długa droga przed nami.
      I tam mamy lepiej niż na przykład Ukraińcy, nie mówiąc już Białorusini. Tam wszystko zmierza ku dyktaturze. U nas szanse na to są mniejsze, ale też oni mają jeszcze mniejsze tradycje państwowości, nie mówiąc już o demokracji. I jeszcze dłuższą drogę od nas.
      M.
      • lionold Re: Jesteś pewien, 02.11.12, 09:27
        że twój interlokutor zrozumie co do niego mówisz? Sądząc po tym jakie kategoryczne i bezsensowne opinie wygłasza - NIE ROZUMIE. On jest z tych, którzy uważają że wszystkim naszym nieszczęściom winni są wszyscy inni a my? MY to chodzące i pokrzywdzone ideały.
      • tornson Re: A zastanawiałeś się dlaczego tak jest? 02.11.12, 13:03
        mariner4 napisał:

> Czy sejm wybrali nam mieszkańcy Madagaskaru?
        > Partie polityczne stanowią wierne odbicie społeczeństwa. dziwić się by można by
        > ło, gdyby w Polsce była mądra i całkowicie uczciwa partia. Długa droga przed nami.
        Ale takie dno jak POPiS?? Człowieku! Przecież to połączenie średniowiecza z dzikim XIX wiecznym kapitalizmem, cofnięcie Polski cywilizacyjnie o setki lat!

> I tam mamy lepiej niż na przykład Ukraińcy, nie mówiąc już Białorusini. Tam wsz
        > ystko zmierza ku dyktaturze.
        W Polsce też masz dyktaturę, kleru i korporacji wspieranych przez propagandę mass-mediów. Na Białorusi dyktatura przynajmniej dba o ludzi, a na Ukrainie oligarchia też nie jest aż tak zdegenerowana jak w Polsce.

> U nas szanse na to są mniejsze, ale też oni mają j
        > eszcze mniejsze tradycje państwowości, nie mówiąc już o demokracji.
        Buuuuuuuuuahahahahahaha!! :D
        A jakie tradycje demokracji ma Polska? Kilka lat anarchii przed zamachem majowym? Bo nazywanie demokrację trwającego w Polsce aż do rozbiorów feudalizmu jest naprawdę żałosne! Poza tym brak tradycji państwowości ukraińskiej to w największej mierze zasługa Polski.

> I jeszcze dłuższą drogę od nas.
        > M.
        Nie wydaje mi się, bezrobocie mają dużo mniejsze niż Polska, cały czas mają rodzimy przemysł, opieka medyczna też lepsza niż w Polsce (gorszej już chyba w Europie być nie może), a na Białorusi brak jest nędzy i wykluczeń społecznych. To raczej Polska musi gonić te kraje nie na odwrót.
    • zapijaczony_ryj Strasznie biedna,widać to szczególnie w weekendy 02.11.12, 09:38
      na drogach, na parkingach przed marketami i w samych marketach.
      Bida z nędzą jeździ na dacze, albo robi zakupy na cały tydzień, a największym i chyba jedynym problemem Polaków jest sekta smoleńska z Naczelnym Idiotą na czele co nas ośmiesza na cały świat wymyśłając coraz to nowe spiskowe teorie!
      Jeśłi to ma być ta bieda, to ja tak chcę do końca życia!!!
      • 10x10 Re: Strasznie biedna,widać to szczególnie w weeke 02.11.12, 10:09
        ...zapomniałeś jeszcze napisać o grillu i ciepłej wodzie w kranie...
        Co do tzw. sekty i strasznych podziałów, to trudno zapomnieć, zwłaszcza 1.11, że podczas gdy jedni palili znicze na cześć zamordowanych, inni na te znicze szczali. Ot i cały straszny podział.
        • zapijaczony_ryj Bredzisz 02.11.12, 12:00
          10x10 napisała:

> ...zapomniałeś jeszcze napisać o grillu i ciepłej wodzie w kranie...
          > Co do tzw. sekty i strasznych podziałów, to trudno zapomnieć, zwłaszcza 1.11, ż
          > e podczas gdy jedni palili znicze na cześć zamordowanych, inni na te znicze sz
          > czali. Ot i cały straszny podział.
      • wiosnaludzikow Re: Strasznie biedna,widać to szczególnie w weeke 02.11.12, 10:12
        zapijaczony_ryj napisał:

> na drogach, na parkingach przed marketami i w samych marketach.
        > Bida z nędzą jeździ na dacze, albo robi zakupy na cały tydzień, a największym i
        > chyba jedynym problemem
        Ryjku mam nadzieję, że Cię nie zaboli myślenie :)
        W Petersburgu, na Newskim Propekcie jeżdzą takie auta jakich w Warszawie ale również w Berlinie nie zobaczysz. Są sklepy z towarami jakich Ci w Londynie nie będzie łatwo odnależć. Czy z tego wynika, że tam jest dobroby lub , że nie ma biedy w duuuużej skali ?
        • haen2010 Re: Strasznie biedna,widać to szczególnie w weeke 02.11.12, 10:51
          Słuchałem dzisiaj Czapińskiego. Przerażające dane. Na palcach jednej ręki procent tych, co mają w bankach forsę zapewniającą tzw dobrobyt. Sześćdziesiąt procent społeczeństwa żyje z dnia na dzień, wegetuje. Reszcie po prostu starcza do pierwszego. Jeszcze starcza.

Urządzono nam wolną Polskę i owszem - dla mafii i koterii partyjno-kościelnych i powiązanych z nimi cwaniaków od finansów i tzw biznesu. Reszta żywi się ochłapami z pańskich stołów i służy im jako prawie darmowa siła robocza.
          • wiosnaludzikow Re: Strasznie biedna,widać to szczególnie w weeke 02.11.12, 11:00
            haen2010 napisał:

> Słuchałem dzisiaj Czapińskiego. Przerażające dane. Na palcach jednej ręki proce
            > nt tych, co mają w bankach forsę zapewniającą tzw dobrobyt. Sześćdziesiąt proce
            > nt społeczeństwa żyje z dnia na dzień, wegetuje. Reszcie po prostu starcza do p
            > ierwszego. Jeszcze starcza.
            Do tego nawet nie potrzeba Czapińskiego. O tym mówi statystyka i widać na ulicy. No niestety wielbiciel Niesiołowskiego jest trochę inaczej myślący bo nie rozumie, że bankruci nie udzielają wywiadów w mediach tylko Ci co odnoeśli sukces ...i z tego durnych wniosków nie należy wyciągać.
            • wanda43 Re: Strasznie biedna,widać to szczególnie w weeke 02.11.12, 11:10
              Jeszcze bardziej to widac w mniejszych miastach i miasteczkach, gdzie np. na 20 tysiecy jest zaledwie kilka osob, ktore maja jakąś kase. A mają, bo sa blisko lokalnej waadzy.
              • zoil44elwer Re: Strasznie biedna,widać to szczególnie w weeke 02.11.12, 11:38
                Gdy jesteś blisko ołtarza(Kościoła) i tronu(władzy) to nie masz powodów do narzekania.
                • zapijaczony_ryj Re: Strasznie biedna,widać to szczególnie w weeke 02.11.12, 12:04
                  zoil44elwer napisał:

> Gdy jesteś blisko ołtarza(Kościoła) i tronu(władzy) to nie masz powodów do narz
                  > ekania.

Nie nie jestem!
        • zapijaczony_ryj Ci co tam jeżdzą w marketach zakupów nie robia 02.11.12, 12:02
          wiosnaludzikow napisał:
          > W Petersburgu, na Newskim Propekcie jeżdzą takie auta jakich w Warszawie ale ró
          > wnież w Berlinie nie zobaczysz. Są sklepy z towarami jakich Ci w Londynie nie b
          > ędzie łatwo odnależć. Czy z tego wynika, że tam jest dobroby lub , że nie ma bi
          > edy w duuuużej skali ?

tak jak i prezes zresztą
          • wiosnaludzikow Re: Ci co tam jeżdzą w marketach zakupów nie robi 02.11.12, 12:07
            zapijaczony_ryj znowu nie zrozumiał. Bywa :(
            • zapijaczony_ryj Re: Ci co tam jeżdzą w marketach zakupów nie robi 02.11.12, 12:10
              wiosnaludzikow napisał:

> zapijaczony_ryj znowu nie zrozumiał. Bywa :(

To ty nie zrozumiałeś

Jak zwykle zresztą
      • remik.bz Ryju , wyjedź z dużego miasta 02.11.12, 11:46
        zapijaczony_ryj napisał:

> na drogach, na parkingach przed marketami i w samych marketach.
        > Bida z nędzą jeździ na dacze, albo robi zakupy na cały tydzień, > Jeśłi to ma być ta bieda, to ja tak chcę do końca życia!!!

Ryju a byłes gdzieś na prowicji? W małym miasteczku? Na wsi?
        Ja mieszkam od roku na wsi, uciekłem z Krakowa. To co widzę np w sklepikach jako codzienność - to czasem trudno opisać. Ty pewnie nie widziałeś strachu (fakt autentyczny) w oczach mlodej kobiety z dwójka dzieci, gdy przy zakupie najtańszego mleka (takiego w woreczku nie w kartonie), bochenka chleba i kostki smalcu przy płaceniu "groszówkami" brakuje jej 5 groszy.
        I to Ryju nie propaganda. Sprzątaczka pracująca na umowie smieciowej w Krakowie uważana jest tam za "ważną" , bo ma jakiś dochód.
        Zostaw markety, jedź do małego miasteczka i sprawdź jak to wygląda.
        • platfusy.do.paki Chyba z Zatoki Czerwonych Świń 02.11.12, 11:50
          :))
        • mariner4 Też teraz mioeszkam w małym mieście 02.11.12, 12:05
          W sklepie, w którym prawie codziennie kupuję widzę takie obrazki jakie opisujesz.
          Ale widzę też co innego. Właścicielka sklepu mówi, że przychodzą ludzie i codziennie kupują 2 paczki papierosów. Miesięcznie kosztuje to tą rodzinę ponad 600 PLN. Nie wspomnę o piwie i "jabolach". A dzieci głodują. Przypuszczam, że używki pochłaniają z połowę ich dochodów. Każdy medal ma dwie strony.
          M.
          • remik.bz Re: Też teraz mioeszkam w małym mieście 02.11.12, 12:13
            mariner4 napisał:

> W sklepie, w którym prawie codziennie kupuję widzę takie obrazki jakie opisujes
            > z.
            > Ale widzę też co innego. Właścicielka sklepu mówi, że przychodzą ludzie i codzi
            > ennie kupują 2 paczki papierosów. Miesięcznie kosztuje to tą rodzinę ponad 600
            > PLN. Nie wspomnę o piwie i "jabolach". A dzieci głodują. Przypuszczam, że używk
            > i pochłaniają z połowę ich dochodów. Każdy medal ma dwie strony.
            > M.

Pełna zgoda. Ale na paierosy i alkohol też "ściubią" te grosze. W odróżnieniu od "marketowców" , o których pisze Ryj (marketowcy tez na alkohol wydaja proporcjonalnie chyba tyle samo co i ci niezamozni).

• tornson Re: Też teraz mioeszkam w małym mieście 02.11.12, 12:36
            mariner4 napisał:

> W sklepie, w którym prawie codziennie kupuję widzę takie obrazki jakie opisujes
            > z.
            > Ale widzę też co innego. Właścicielka sklepu mówi, że przychodzą ludzie i codzi
            > ennie kupują 2 paczki papierosów. Miesięcznie kosztuje to tą rodzinę ponad 600
            > PLN. Nie wspomnę o piwie i "jabolach". A dzieci głodują.
            To jest dobra analogia Państwa Polskiego. "Rodzice" (władza, kler oligarchia) wydają kasę biednego państwa na swoje zachcianki, a "dzieci" (zwykli obywatele) głodują i umierają na uleczalne choroby.
        • zapijaczony_ryj Re: Ryju , wyjedź z dużego miasta 02.11.12, 12:09
          remik.bz napisał:
          > Ryju a byłes gdzieś na prowicji? W małym miasteczku? Na wsi?
          > Ja mieszkam od roku na wsi, uciekłem z Krakowa. To co widzę np w sklepikach jak
          > o codzienność - to czasem trudno opisać. Ty pewnie nie widziałeś strachu (fakt
          > autentyczny) w oczach mlodej kobiety z dwójka dzieci, gdy przy zakupie najtańsz
          > ego mleka (takiego w woreczku nie w kartonie), bochenka chleba i kostki smalcu
          > przy płaceniu "groszówkami" brakuje jej 5 groszy.

Za to mężowi na alpagę nie brakuje!
          > I to Ryju nie propaganda. Sprzątaczka pracująca na umowie smieciowej w Krakowie
          > uważana jest tam za "ważną" , bo ma jakiś dochód.
          > Zostaw markety, jedź do małego miasteczka i sprawdź jak to wygląda.

Właśnie wróciłem z Mazur gdzie siedziałem ponad tydzień. był tam taki jeden sklep a w nim moi rodacy robili zakupy na tzw zeszyt.
          Zgadnij co kupowali?

A na tarasie przed sklepem zawsze kilku panów coś pociągało.
          ps.z tego co mnie mówiono, to niektórzy nawet ziemię przepili
      • tornson Ryju!Demobil z Niemiec którym poruszają się Polacy 02.11.12, 12:32
        można nabyć już za 3-4tys, a nawet taniej jak się ma znajomego mechanika. A to są pieniądze które ledwo starczą na utrzymanie 4 osobowej żyjącej bardzo skromnie rodziny przez miesiąc. Więc tak się nie podniecaj tym złomem zalegającym ulice i parkingi, w Manili czy Mexico City korki większe niż w Warszawie i czy to ma świadczyć o dobrobycie? Wręcz przeciwnie o rozwoju cywilizacyjnym świadczy sprawna sieć autostrad i arterii miejskich oraz parkingów podziemnych, a także sprawna komunikacja miejska i sieć ścieżek rowerowych. Korki uliczne to dziś oznaka cywilizacyjnego zacofania.
        • mariner4 "Syrenka" na talon, to było dopiero auto! 02.11.12, 15:28
          Wszyscy nam jej zazdrościli!
          M.
          • tornson Re: "Syrenka" na talon, to było dopiero auto! 02.11.12, 17:22
            mariner4 napisał:

> Wszyscy nam jej zazdrościli!
            A czego nam dziś zazdroszczą?
      • zoil44elwer Re: Strasznie biedna,widać to szczególnie w weeke 02.11.12, 15:12
        Strasznie biedna,chora i stara t RP3 jakby 90 % narodu było chore a tylko 10 % zdrowych a emeryci stanowili 85 % społeczeństwa.ZUS i NFZ pada,oj biada ci POLSKO,BIADA i GORZE CI!
    • j-230 Re: Biedna Polska- od 966 roku 02.11.12, 11:32
      polskę nakezy oddzielić od krajów cywizowanych na zawsze polskajest krajem katolickim czyli gowno wartym
      • remik.bz Francja jeszcze biedniejsza, od 496 r 02.11.12, 11:56
        j-230 napisał:

> polskę nakezy oddzielić od krajów cywizowanych na zawsze polskajest krajem kat
        > olickim czyli gowno wartym

Jeszcze bardziej przegwizadane ma Francja. Król Chlodwig oddał Francje w niewole Czarnym juz w 496 r. Dopiero w czasie Rewolucji Francukiej pod konioec XVIII w. mądrzy Francuzi się z niej wyzwolili i na dodatek uznali ,ze historia Francji rozpoczyna sie od tej Rewolucji.
        Wczesniej Była Galia,Rzym, potem.. nic, taka "dziura" i wreszcie z tej dziury wyloniła się Francja.
        Tak nawiasem , gdyby Mieszko nie przyjął cghrztu to bylibyśmy krajem wysoko cywilizowanym modlącym się do Światowida a nie jak nasi chrześcijańscy sąsiedzi z Zachodu , barbarzyńcy i ciemnogród .
        • tornson Re: Francja jeszcze biedniejsza, od 496 r 02.11.12, 12:56
          remik.bz napisał:

> Tak nawiasem , gdyby Mieszko nie przyjął cghrztu to bylibyśmy krajem wysoko cyw
          > ilizowanym modlącym się do Światowida a nie jak nasi chrześcijańscy sąsiedzi z
          > Zachodu , barbarzyńcy i ciemnogród .
          Nasi sąsiedzi z Zachodu przestali być barbarzyńcami i ciemnogrodem dopiero wtedy gdy wybrali reformację zamiast katolstwa, albo poszli w państwo bez religii (Francja). Gdyby nie rewolucja to Francja mogłaby skończyć jak Polska, rozebrana przez Holandię, Wielką Brytanię i Hiszpanię (też katolstwo ale silne i bogate bo nachapało się wtedy na eksterminacji Indian w Ameryce).
      • tornson Re: Biedna Polska- od 966 roku 02.11.12, 12:42
        j-230 napisał:

> polskę nakezy oddzielić od krajów cywizowanych na zawsze polskajest krajem kat
        > olickim czyli gowno wartym
        Unia Europejska powinna odciąć Polsce dotacje i zamienić je na pomoc humanitarną wprost dla biedujących obywateli. Szmaciarz Tusk żebrze o pomoc dla zdziadziałej Polski "bo Unia ma pomagać biednym i zrównywać ich szanse" i jest to oczywiście racja. Tyle że czemu ten dupek-hipokryta Tusk nie stosuje tej zasady na własnym podwórku, czemu w Polsce nie pomaga najuboższym i nie zrównuje szans wykluczonych z resztą obywateli? Niech Polska wpierw zastosuje te zasady wobec własnych obywateli, a potem niech wyciąga rękę po pomoc dla najuboższych w ramach państw UE.
    • platfusy.do.paki Ja tylko wyliczę 02.11.12, 11:42
      1. łże-media
      2. łże-elita
      3. lumpenproletariat
      4. układ
      5. tam gdzie stało ZOMO
      6. Tusk musi zniknąć ze sceny politycznej, bo jest człowiekiem nieopisanie szkodliwym.

Ten kto w tej chwili nie dostrzega prawdziwości tych stwierdzeń jest poważnie upośledzonym umysłowo oszołomem. Kurtyna już opadła.
      • tornson Re: Ja tylko wyliczę 02.11.12, 13:10
        platfusy.do.paki napisał:

> 1. łże-media
        TVN, TRWAM, Polsat, GW, Rzepa, GP, Radio z Ryjem...

> 2. łże-elita
        PO, PiS, klechy, oligarchia

> 3. lumpenproletariat
        lemingi i mohery

> 4. układ
        klerykalno-kapitalistyczny

> 5. tam gdzie stało ZOMO
        Dziś stoi policja, wpie... się studentom do akademików (tego nawet za Stalina nie było). Harda kiedy trzeba niepełnosprawną kobietę wyrzucić na bruk albo skatować takiego chudzinę jak Biedroń, chowa pod siebie ogon gdy trzeba rozgonić kiboli czy inną bandę faszystów.
        Tak na dobrą sprawę nie obrażałbym ZOMO takimi porównaniami.

> 6. Tusk musi zniknąć ze sceny politycznej, bo jest człowiekiem nieopisanie szko
        > dliwym.
        Oczywiście że tak!! Ale nie tylko on, Kaczyński to taki sam szkodnik! Nie można zrobić tego błędu co w 2007 roku i jednego debila zastąpić drugim.
    • wiosnaludzikow Re: Bogata Polska 02.11.12, 12:13
      Korvetta za kilkaset milionów złotych, która nie pływa.
      • kiemlicz88 Re: Bogata Polska 02.11.12, 14:49
        wiosnaludzikow napisał:

> Korvetta za kilkaset milionów złotych, która nie pływa.

:-)
        Narodowy trochę przecieka, a dach zamknąć można tylko latem.
    • rozkoszny_bobasek Biedna (i głupia)Polska 02.11.12, 12:14
      nie szkodzi że biedna, ważne aby była katolicka.
    • zoil44elwer Re: Biedna Polska 02.11.12, 12:48
      Credo polskich (neo) liberałów-CORYTO ERGO SUM czyli im będzieMY bogatsi tym biedy w RP3 będzie mniej.A L Miller(SLD)=musimy dbać o polskich kapitalistów albowiem ONI "dają" NAM pracę!?
    • bank.owy sama prawda 02.11.12, 13:26
      jak żyć agnostic5, jak życ?
    • kiemlicz88 Re: Biedna Polska 02.11.12, 14:48
      Oczywiście to, że nie było trotylu świadczy o wielkości PO i jej super rządach.
      Nie było zmiany ciał, nie było fatalnie prowadzonego śledztwa, ziemię przekopano metr w głąb, a Kopacz zostanie królową Polski w nagrodę. Wrak od dawna jest w Polsce, więc o co ten krzyk?
      • zgred-zisko Re: Biedna Polska 02.11.12, 15:33
        "Jak nie wiadomo o co chodzi, to znaczy, że chodzi o pieniądze"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka