Dodaj do ulubionych

Prawica zjednoczona w obronie Brunona.

21.11.12, 13:06
Ci ludzie kompletnie powariowali. Nie znając szczegółów śledztwa podważają pracę wszelkich organów ścigania tylko dlatego, że facet reprezentuje te same poglądy. Za chwilę niedoszły terrorysta zyska miano męczennika ciemiężonego przez reżim i stanie się dla nich symbolem walki o niepodległość. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć paru forumowych oszołomków, ale w podobnym tonie wypowiadają się politycy, byli urzędnicy państwowi czy dziennikarze.
Są w ogóle jakieś granice zidiocenia?
Obserwuj wątek
    • kontestatorbg Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:10
      Bo nie oszukujmy się ten niby zamachowiec i sposób działania ABW to materiał na niezłą komedię, a nie na grozę w jakim świetle politycy i część mediów chce to przedstawić.

Koleś filmował sobie wybuchy od 11 lat, oficjalnie od czterech chwalił się nimi na naszej klasie, a wpadł bo go żona podpierdzieliła. Przecież to czystej wody Bareja, a nie sukces ABW

Drugą rzeczą która mnie strasznie śmieszy to fakt, ze niby miał wysadzić 4 TONY!!!!! materiału wybuchowego. Wiec Pan Brunon albo wygrał w lotka, albo musiał mieć niezłego sponsora bo żeby zorganizować sobie 4 tony materiału wybuchowego to trzeba kilka milionów złotych. O 4 tonach materiałów wybuchowych to mogą śnić nawet organizacje terrorystyczne, a tu sie okazuje ze w Polsce dobrobyt i byl wykładowcę stać na to żeby zagiąć choćby HAMAS.
      • wujcio44 Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:13
        kontestatorbg napisał:

> Drugą rzeczą która mnie strasznie śmieszy to fakt, ze niby miał wysadzić 4 TONY
        > !!!!! materiału wybuchowego. Wiec Pan Brunon albo wygrał w lotka, albo musiał m
        > ieć niezłego sponsora bo żeby zorganizować sobie 4 tony materiału wybuchowego t
        > o trzeba kilka milionów złotych.

Saletra amonowa kosztuje trochę ponad 1000 PLN za tonę.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:14
        Ciekawe więc skąd miał kasę na te filmowane wybuchy.
        • boblebowsky Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:25
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Ciekawe więc skąd miał kasę na te filmowane wybuchy.

Skąd miał kasę na zakup profesjonalnego sprzętu do wideofilmowania :)))
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:36
            Tuszcze ABW mu kupiło i to w 2000 roku.
            • horpyna4 Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 17:02
              Nie przesadzajcie z tymi kosztami. I zauważcie, że na terenach, gdzie gostek ćwiczył wybuchy, jest od cholery kamieniołomów. I są magazyny materiałów wybuchowych - myślicie, że pilnie strzeżone? Guzik prawda, a poza tym robotnicy też chcą zarobić i mogli mu tanio sprzedawać.

Poza tym w takich miejscach nikt nie zwraca specjalnej uwagi na wybuchy. Facet mógł się spokojnie bawić.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:15
        Ciekawe skąd biedaczek Breivik miał na swoje zabawki kaskę.
      • boblebowsky Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:19
        kontestatorbg napisał:

> Bo nie oszukujmy się ten niby zamachowiec i sposób działania ABW to materiał na
        > niezłą komedię, a nie na grozę w jakim świetle politycy i część mediów chce to
        > przedstawić.
        >
        > Koleś filmował sobie wybuchy od 11 lat, oficjalnie od czterech chwalił się nimi
        > na naszej klasie, a wpadł bo go żona podpierdzieliła. Przecież to czystej wody
        > Bareja, a nie sukces ABW
        >
        > Drugą rzeczą która mnie strasznie śmieszy to fakt, ze niby miał wysadzić 4 TONY
        > !!!!! materiału wybuchowego. Wiec Pan Brunon albo wygrał w lotka, albo musiał m
        > ieć niezłego sponsora bo żeby zorganizować sobie 4 tony materiału wybuchowego t
        > o trzeba kilka milionów złotych. O 4 tonach materiałów wybuchowych to mogą śnić
        > nawet organizacje terrorystyczne, a tu sie okazuje ze w Polsce dobrobyt i byl
        > wykładowcę stać na to żeby zagiąć choćby HAMAS.

O widzę, że świetnie wpisujesz się w poczet specjalistów od terroryzmu i materiałów wybuchowych, który w dodatku świetnie orientuje się w szczegółach śledztwa.
        Dlatego w polemikę na temat twoich wątpliwości się nie wdaję, bo już wielokrotnie były one na tym forum wałowane. Zamiast bajać i bez sensu się mądrzyć proponuję uzbroić się w cierpliwość i zaczekać na to aż poznamy więcej szczegółów. I żeby było jasne, ja niczego nie przesądzam, uważam tylko że mamy za mało informacji żeby przesądzać sprawę.
      • brysio76 Bombę można zrobić za kilka tysięcy 21.11.12, 14:19
        pl.wikipedia.org/wiki/ANFO
        pl.wikipedia.org/wiki/Zamach_terrorystyczny_w_Oklahoma_City
        Breivik zrobił to samo...
    • cookies9 Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:13
      Nic dziwnego:-) Ich smolenski zamach zszedł na drugi plan...Robią 'zrzutkę' na obrońcę Brunona Kwietnia?
    • don.kichote Moje poglądy znasz. Żadna ze mnie "Prawica" 21.11.12, 13:14
      Ale im więcej informacji o tej sprawie do mnie dociera, im dłużej się nad tym zastanawiam, tym bardziej dochodzę do wniosku, ze Brunon ów, prędzej ofiarą jest, niż terrorystą.
      Owszem, skrajne poglądy posiada - jak wielu PiS-fanów, ale to nie dowód na terroryzm.
      Z innymi, namacalnymi i przekonywującymi dowodami - już trudniej.

Mnie cała ta sprawa śmierdzi.
      • boblebowsky Re: Moje poglądy znasz. Żadna ze mnie "Prawica" 21.11.12, 13:23
        Ja w przeciwieństwie do innych sprawy nie przesądzam, mimo iż też jakieś wątpliwości mam. Post dotyczy tych co to wątpliwości nie mają i tonem nie znoszącym sprzeciwu wygłaszają swoje spiskowe teorie.

don.kichote napisał:

> Ale im więcej informacji o tej sprawie do mnie dociera, im dłużej się nad tym z
        > astanawiam, tym bardziej dochodzę do wniosku, ze Brunon ów, prędzej ofiarą jest
        > , niż terrorystą.
        > Owszem, skrajne poglądy posiada - jak wielu PiS-fanów, ale to nie dowód na terr
        > oryzm.
        > Z innymi, namacalnymi i przekonywującymi dowodami - już trudniej.
        >
        > Mnie cała ta sprawa śmierdzi.
      • haen2010 Re: Moje poglądy znasz. Żadna ze mnie "Prawica" 21.11.12, 13:23
        Zapomniałeś dodać czym śmierdzi. Ona cuchnie polityką od samego początku.
        • m.c.hrabia Re: Moje poglądy znasz. Żadna ze mnie "Prawica" 21.11.12, 13:26
          haen2010 napisał:

> Zapomniałeś dodać czym śmierdzi. Ona cuchnie polityką od samego początku
          > .
          Ty cały czas psychotropami mierdzisz .
        • boblebowsky Re: Moje poglądy znasz. Żadna ze mnie "Prawica" 21.11.12, 13:27
          haen2010 napisał:

> Zapomniałeś dodać czym śmierdzi. Ona cuchnie polityką od samego początku

Od razu widać że myślisz i czytasz Palikota:)))0
        • dupetek Re: Moje poglądy znasz. Żadna ze mnie "Prawica" 21.11.12, 13:35
          Politycznie, to wygląda tylko fakt ujawnienia sprawy w czasie gdy Donek chce okroić uprawnienia służb! Co do wiarygodności historii Brunona K., to nie mam podstaw żeby wątpić w wyniki śledztwa przedstawione wczoraj.

haen2010 napisał:
      • dupetek Re: Moje poglądy znasz. Żadna ze mnie "Prawica" 21.11.12, 13:29
        A co za informacje do Ciebie docierają, czy bełkot oszołomów bierzesz poważnie? Trzymajmy się może informacji udzielonych przez prokuraturę, ABW i wiarygodnych źródeł! Fantastykę, to można dziecku/wnuczkowi na dobranoc poczytać:)
      • anmanika Re: Moje poglądy znasz. Żadna ze mnie "Prawica" 21.11.12, 14:13
        Chyba go przestana bronic...
        wiadomosci.wp.pl/kat,36474,title,Brunon-K-jest-internetowym-hejterem-oskarzal-wszystkich-politykow,wid,15112586,wiadomosc.html
    • republika.republika nie uczą się na błędach 21.11.12, 13:20

poczekaliby chociaż do spotkania komisji służb specjalnych, w takich sprawach rozwaga popłaca
    • tanebo Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:39
      A najlepsze jest że gdyby mu się udało to ci sami ludzie pluliby na rząd "dlaczego temu nie zapobiegł?!". Ciekawe czy jeśli kolejny psychopata zabije w zamachu kilkuset obywateli czy wezmą za to odpowiedzialność?
      • boblebowsky Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 13:57
        tanebo napisał:

> A najlepsze jest że gdyby mu się udało to ci sami ludzie pluliby na rząd "dlacz
        > ego temu nie zapobiegł?!".

To oczywiste, zresztą można było się o tym przekonać na przykładzie Cyby.
    • woda_woda To nie jest żadna prawica. 21.11.12, 13:44
      Podobne brednie opowiadają ludzie tak o poglądach "prawych" jak i "lewych" (jak sami siebie określają). To odłam społeczeństwa charakteryzujący się wyznawaniem teorii spiskowych, niewielkim rozumem, zdolnością do popadania w egzaltację i histerię wraz z tymi, którzy te ich słabości wykorzystują dla własnych celów.
      • boblebowsky Re: To nie jest żadna prawica. 21.11.12, 13:56
        woda_woda napisała:

> Podobne brednie opowiadają ludzie tak o poglądach "prawych" jak i "lewych" (jak
        > sami siebie określają). To odłam społeczeństwa charakteryzujący się wyznawanie
        > m teorii spiskowych, niewielkim rozumem, zdolnością do popadania w egzaltację i
        > histerię wraz z tymi, którzy te ich słabości wykorzystują dla własnych celów.

Fakt, oszołomów nie brakuje zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Ci z prawej jednak są związani emocjonalnie z Brunonem i to czuć:)
    • bard333 nikt nikogo nie broni, ludzie mają polewke 21.11.12, 14:00
      bo intryga tak grubymi nićmi szyta, że wzbudza tylko uśmiech politowania...

to tak jak z tym motolotniarzem, co to był walnął w pałac kultury i komentarz, że jaki kraj taki zamach ;)

Normalnie Bareja na żywo...;)
      • kotek.filemon Re: nikt nikogo nie broni, ludzie mają polewke 21.11.12, 14:02
        Katoprawicowa polewka bardzo szczególna jest. Po prostu "prawicowe poczucie humoru".
        • obraza.uczuc.religijnych Re: nikt nikogo nie broni, ludzie mają polewke 21.11.12, 14:17
          Takie a la Janek Pietrzak
        • bard333 kato...? 21.11.12, 14:41
          to chyba od kata, bo do kościoła chodze pewnie rzadziej od ciebie, choc przyznam że to żaden powód do dumy.

Tylko ślepaki, twardy i bezmyślny elektorat leminży nie widzi jakimi nićmi jest to wszystko szyte...
      • boblebowsky Re: nikt nikogo nie broni, ludzie mają polewke 21.11.12, 14:03
        bard333 napisał:

> bo intryga tak grubymi nićmi szyta, że wzbudza tylko uśmiech politowania...
        >

Zgadza się, grubymi nićmi szyjecie towarzysze ten swój patriotyzm.
      • dupetek Re: nikt nikogo nie broni, ludzie mają polewke 21.11.12, 14:22
        Za to w Norwegii ludzie nie mają polewki.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: nikt nikogo nie broni, ludzie mają polewke 21.11.12, 14:25
          Jak to nie mają? Przecież tyle lewactwa padło...
    • zzarda32 Re: Dziwi Cie to? A Staruch oskarżony o handel 21.11.12, 14:24
      prochami to co?
      • bard333 to to samo... 21.11.12, 14:44
        ktoś kiedys słyszał, że ktoś cos kupował.

teraz przedłuzyli mu areszt bo znalazł po meczu dwa dowody i "przechowywał" w domu...;) to osobisty więzien tuska, przestraszonego condonka, który juz coraz mniej ogarnia rzeczywistość pozaszafową...;)
        • zzarda32 Re: to to samo... 21.11.12, 14:47
          No ! Ten Wasz relatywizm jest fantastyczny - jak ktoś gada na Waszego wroga - to zbrodnia niesłychana, jak na Was - manipulacja i przesladowanie !
        • boblebowsky Zgadzam się 21.11.12, 14:50
          ta sama głupota przez ciebie przemawia i w przypadku Starucha. Taki dobry chłopak:))

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/503352,Staruch-skazany-Pobil-mezczyzne-i-ukradl-torbe

bard333 napisał:

> ktoś kiedys słyszał, że ktoś cos kupował.
          >
          > teraz przedłuzyli mu areszt bo znalazł po meczu dwa dowody i "przechowywał" w d
          > omu...;) to osobisty więzien tuska, przestraszonego condonka, który juz coraz m
          > niej ogarnia rzeczywistość pozaszafową...;)
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Zgadzam się 21.11.12, 15:01
            No i obalił rząd Tuska, tak jak zapowiadał! Tusk przez to ciągle przesttaszony i to przez Prawdę do której się dąży.
    • lionold Re: "Są w ogóle jakieś granice zidiocenia?" 21.11.12, 15:12
      Jak sam widzisz nie ma. Weź taki Paszczak. Gowin zaprosił klub poselski PiS jak i wszystkie inne lecz oddzielnie na spotkanie w sprawie spraw bieżącego procedowania a ten kretyn wychodzi przed kamerę i pier....li, że Pan minister Gowin poprosił Prezesa Kaczyńskiego o spotkanie a prezespan zgodził się go przyjąć w jego obecności. Czy można z takim bydłem grzecznie rozmawiać?
    • ukos Zamknąć Breivika przed, to rozwścieczyć hołotę 21.11.12, 15:12
      Gdyby Breivika zamknięto prewencyjnie (był równie otwarty co Brunon) przed zamachem, to podobnie popieprzona zgraja, w Norwegii, ale kto wie czy nie także w Polsce, nie posiadałaby się z oburzenia na "zamykanie ust" i "prześladowanie za poglądy". To są chorzy ludzie.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Prawica zjednoczona 21.11.12, 15:32
      a gdyby Brunon był miłośnikiem Leszka z SLD albo Januszka z RP , to prawica od świtu do północy wyłaby o natychmiastowy sąd nad Brunonem, no i Leszkiem z Januszkiem za sprawstwo
    • chateau Re: Prawica zjednoczona w obronie Brunona. 21.11.12, 16:44
      > Są w ogóle jakieś granice zidiocenia?
      Nie ma.
      Przecież to wina Tuska, że doprowadził Brunona do ostateczności :-)

I nie bez znaczenia jest fakt, że do zamachu nie doszło i nie było ofiar. Nic tak psychoprawicy nie nakręca jak krew, więc czują się zawiedzeni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka