Dodaj do ulubionych

Jest sukces.....

22.11.12, 18:52
Zamiast kolejki do 2020 roku NFZ proponuje kolejkę do 2017, czyli o całe trzy lata krócej.
To prawdziwy sukces rządzącej od 5 lat platformy .

www.tvn24.pl/zamiast-kolejki-do-2020-roku-nfz-proponuje-kolejke-do-2017,290210,s.html
Tu na forum trwają dyskusje o trotylu,Brunonie,Biedroniu,szpetnych zębach Kaczora o zamachu smoleńskim a tych spraw nikt nie wyciąga na wierzch.

Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Jest sukces..... 22.11.12, 18:54
      gdzie mu tam do nieustajacych "sukcesow" takich jednych
    • rzewuski1 Re: Jest sukces..... 22.11.12, 18:58
      I będzie ich więcej
      co to 5 lat czekania?
      Minie to szybko jak z bicza strzelił, jeszcze niedawno Kwaśniewski był prezydentem , tak się przynajmniej wydaje a minęło już 7 lat.

• bozon.higsa Re: Jest sukces..... 22.11.12, 19:01
        rzewuski1 napisał:

> I będzie ich więcej
        > co to 5 lat czekania?
        > Minie to szybko jak z bicza strzelił, jeszcze niedawno Kwaśniewski był prezyden
        > tem , tak się przynajmniej wydaje a minęło już 7 lat.
        >

No właśnie a moglibyśmy czekać 8 lat. Więc te 5 lat to sukces......
        • abba434 Re: Jest sukces..... 22.11.12, 19:07
          jsne za to tusk wydal 100 milirdow na euro
    • sclavus Zartujesz??? 22.11.12, 19:10
      Zapewne!
      ... dotąd byłem przekonany, że to zasrana polityka NFZtu sprawia, że są takie numery...
      • bozon.higsa Re: Zartujesz??? 22.11.12, 19:23
        sclavus napisał:

> Zapewne!
        > ... dotąd byłem przekonany, że to zasrana polityka NFZtu sprawia, że są takie [
        > i]numery[/i]...

Polityka NFZ też, ale NFZ nie działa w próżni,ktoś chyba kontroluje ich pracę.
        Minister zdrowia może odwołać szefa NFZ, MZ podlega zaś premierowi.

Nie wiem czy dokładnie przeczytałeś zalinkowany artykuł:

- Kolejki wynikają przede wszystkim z dwóch powodów. Po pierwsze, z małej liczby lekarzy endokrynologów, którzy mogliby przyjmować pacjentów i udzielać świadczeń. Po drugie, z pewnej niefunkcjonalności medycyny rodzinnej, która mogłaby dużą ilość pacjentów przejąć pod opiekę, a często tego nie robi – tłumaczy Maciej Sokołowski, kierujący zespołem opieki zdrowotnej przy Dobrzyńskiej. itd.....
        • etta2 Re: Zartujesz??? 22.11.12, 20:27
          Tylko tak się składa, że to TWOI IDOLE - PiSi - są przeciw jakimkolwiek reformom w sł.zdrowia. Ma być wszystko darmowe, jak za czasów komuny: wszystkim równo - goowno!
          A dalej się już nie da. Procedury lecznicze są coraz bardziej wyrafinowane, coraz droższe i lecznictwo musi zostać zreformowane. Puste hasełka: WSZYSTKIM SIĘ NALEŻY odłóż sobie na półkę p.t. Bajki.
          • l_zaraza_l Re: Zartujesz??? 22.11.12, 20:37
            etta2 napisała:

> Tylko tak się składa, że to TWOI IDOLE - PiSi - są przeciw jakimkolwiek reformo
            > m w sł.zdrowia. Ma być wszystko darmowe, jak za czasów komuny: wszystkim równo
            > - goowno!
            > A dalej się już nie da. Procedury lecznicze są coraz bardziej wyrafinowane, cor
            > az droższe i lecznictwo musi zostać zreformowane. Puste hasełka: WSZYSTKIM SIĘ
            > NALEŻY odłóż sobie na półkę p.t. Bajki.

Jakie darmowe?! Ludzie płacą składki i podatki tylko kasa przeżerają tabuny biurw, klechów i kolesie z różnych spółek. Jestem pewna, że sytuacja byłaby o niebo lepsza, gdyby NFZ nie zawierał kontraktów z gabinetami, których nie ma czy kiepsko wyposażonymi gabinetami swoich współmałżonków, którzy w najlepsze korzystają ze sprzętu w szpitalach publicznych, obsługując "swoich" klientów.
          • wujaszek_joe co ma PIS do tego??? 22.11.12, 20:46
            chyba tylko tyle, że zamiast zajmowac się prawdziwymi problemami, dyskutujemy o trotylu.
            Tymczasem platformy nikt nie sprawdza i nie rozlicza z obietnic. Środowiska medyczne straciły nadzieję na zmiany, jedyny pewny kierunek to wycofywanie się państwa z kolejnych obszarów. Kiedy byliście u dentysty na koszt NFZu? Nie pamiętacie?
            no, to o nefrologu też wkrótce zapomnicie. i o innych specjalistach też.
            • don.kichote Re: co ma PIS do tego??? 22.11.12, 20:51
              wujaszek_joe napisał:

> ... jedyny pewny kierunek to wycofywanie się państwa z kolejnych obszarów.

Żeby jeszcze tak o składkach zapomniało...
              • sclavus Re: co ma PIS do tego??? 22.11.12, 21:05
                Może zapomnieć...
                W tej chwili, składka zdrowotna jest częścią podatku ;)
                Jak państwo zapomni o składce, zmieni się ona w podatek i ... może być gorzej
                A tak ogólnie - to ten system opieki zdrowotnej jest do duypy... Niby odeszliśmy od socjalizmu a cała masa zaszłości socjalistycznych, funkcjonuje sobie w najlepsze...
                W PRLu, lecznictwo było bezpłatne i nie było składki zdrowotnej... a przecież, to gó... prawda!
                Nie było podatków od dochodów - był opodatkowany fundusz płac (nie wiem kto na tym lepiej wychodził ;))
                Nie mam pojęcia, czy gdzieś w Europie, jest darmowy system opieki zdrowotnej a jeśli jest, to czy funkcjonuje dobrze...
          • bozon.higsa Re: Zartujesz??? 23.11.12, 09:13
            Tylko tak się składa, że to TWOI IDOLE - PiSi

Już to sto razy pisałem, że przeciętny platfus,platfuska są tak zaprogramowanie, że jeżeli krytykujesz platformę to musisz być zwolennikiem PiS.

Dlatego śmieszycie mnie tym swoim infantylizmem.
      • tornson Re: Zartujesz??? 23.11.12, 09:50
        sclavus napisał:

> Zapewne!
        > ... dotąd byłem przekonany, że to zasrana polityka NFZtu sprawia, że są takie [
        > i]numery[/i]...
        NFZ to agenda państwowa, winą za wszelkie jej patologie ponoszą władze.
    • humbak Re: Jest sukces..... 22.11.12, 20:43
      To też jest dość zabawne:
      geoinzynieria.inzynieria.com/cat/5/art/34178/program-ochrony-przed-powodzia-w-dorzeczu-gornej-wisly
      13 mld (wiem że minimum) w 20 lat. No lodzio miodzio.
      • l_zaraza_l Re: Jest sukces..... 23.11.12, 16:47
        humbak napisał:

> To też jest dość zabawne:
        > geoinzynieria.inzynieria.com/cat/5/art/34178/program-ochrony-przed-powodzia-w-dorzeczu-gornej-wisly
        > 13 mld (wiem że minimum) w 20 lat. No lodzio miodzio.

Kiedyś usiłowałam poruszyć tutaj tematykę naszej polityki wodnej ale wywalili mi to na Gospodarkę:
        forum.gazeta.pl/forum/w,30,139958034,139958034,Woda_glupcze_.html
        Ale Narodowy sprawdzi się jako zbiornik retencyjny ;))
    • tornson Unia zamiast pomocy rozwojowej powinna 23.11.12, 10:04
      przeznaczyć pieniądze na pomoc humanitarną dla Polski i to wprost do obywateli poprzez swoje agenty, z ominięciem Warszawki. Tusku żebrze o dotacje unijne, bo Polsce się należą bo jest biedna. No i ok, tylko czemu ten hipokryta żądając pomocy, która zmniejszy dysproporcje rozwojowe biednych krajów wobec bogatych, na własnym podwórku działa odwrotnie i pomaga bogaczom dopie...jąc biednym?
      Kraj Unii który nie rozwiązuje swoich problemów społecznych i zwiększa dysproporcje majątkowe swych obywateli powinien być pozbawiany pomocy rozwojowej. Zamiast tego Unia powinna pomagać wprost gnojonym przez ten kraj obywatelom, w tym m.in. wysyłać lekarzy do takich krajów jak Polska będących na skraju klęski humanitarnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka