Dodaj do ulubionych

posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukryty

30.01.13, 01:20
Z rozbawieniem obserwuję, jak od kilku dni ekipa sewków z GW kompromituje się urządzając medialny mobbing wobec głosujących zgodnie ze swoim sumieniem i przekonaniami członków PO, a zwłaszcza organizując pomiatanie posłanką Pawłowicz, która wszak ma prawo mieć poglądy i wyrażać je zgodnie z zasadą swobody wypowiedzi.

Paradoks polega na tym, że pamiętam artykuły z 1968 roku z gomułkowskiej prasy, które rozstrzeliwały "syjonistów" w identycznym niemal stylu. Codziennie przez wiele tygodni było tylko o tym. Organizowano "spontaniczne protesty". Zamawiano potępiające "syjonistów" artykuły u "znaczących postaci życia społecznego". Grupy aktywu - jak nie przymierzając dzisiejszy haniebny list naukowców na temat posłanki Pawłowicz - wysyłały listy. I tak dalej. Widać sewki nauczyły się wówczas, jak to robić, i uznały tę haniebną metodę za słuszną i zbawienną, jeśli jest użyta w zbożnym celu. A co jest zbożnym celem - rozstrzygają same sewki.

W latach 1980. widziałem też takie teksty w osławionym "Żołnierzu Wolności" i "Trybunie Ludu" na temat działaczy podziemia, w tym red. Adama M.

Sewki uważają - dokładnie tak samo, jak w wypadku marszu niepodległości - że dopuszczalne jest tylko to, co one same zatwierdzą, że jest dopuszczalne, oraz tylko sewki są powołane do właściwego określenia wzorcowej postawy wobec czegoś, a zwłaszcza wzorca "nowoczesnego Polaka". Taka kombinacja zawłaszczeń jest wspólna dla lewicowych totalitarystów: komunistów i nazistów. Dzisiaj pokracznie doczołgują się do niej sewki, udając, że to nic złego, bo to "w obronie praw". Dokładnie jak wtedy, gdy niezgodnie z prawem organizowali bojówki przeciwko legalnej demonstracji pod nazwą "marsz niepodległości".

A przy okazji towarzysze postempacy sprzeciwiają się demokratycznemu rozstrzygnięciu tej sprawy. Po prostu demokratycznie wybrany parlament odrzucił większością głosów projekty jakichś ustaw. No ale demokracja jest fajna tylko wtedy, gdy robi to, co chcą sewki. W ten sposób "demokracja ludowa" ujawnia się jako wymarzony przez sewki system ustawodawczy.

Ukoronowanie hańby i upadku moralnego sewko-postempactwa jest żądanie zwolnienia z pracy posłanki Pawłowicz, z uzasadnieniem, że to ze względu na... przekonania. Co spotyka się z entuzjastycznym przyjęciem forumowego postempactwa. Czysty peerel, tarzysze. Jesteście mentalną bolszewią. Straciliście rozum i poczucie przyzwoitości. Ale wszak w końcu każdy fanatyzm prowadzi do intelektualnego i moralnego upadku.
Obserwuj wątek
    • hordol bynajmniej nie ukryty lecz całkiem jawny 30.01.13, 04:23
      a co lepsze-ta sama gazetka biła w niebogłosy na alarm dni temu kilkanascie z powodu "nagonki na sędziego tuleyę"
      • sclavus Re: bynajmniej nie ukryty lecz całkiem jawny 30.01.13, 09:18
        no, hordoleńku... jeśli nie widzisz różnicy, między tym co zrobił/powiedział Tuleya a tym, co zrobiła/powiedziała Pawłowicz, to ... oj, biednaś ty umysłowo, bardzo biedna...
    • mietowe_loczki Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 06:37
      1. No dobra, to kiedy wyrzucili cię z GW? Ta obsesja nie może mieć innego podłoża.

2. > Sewki uważają - dokładnie tak samo, jak w wypadku marszu niepodległości - że do
      > puszczalne jest tylko to, co one same zatwierdzą, że jest dopuszczalne, - nie, "sewki" nic takiego nie robią. Robią to piqi ku utrapieniu tego forum.

3. Poseł Pawłowicz ma prawo mieć poglądy i je wyrażać, natomiast reszta ma prawo ją krytykować. Osoba, która twierdzi, że jest tak baaardzo wyczulona na kwestię wolności słowa, powinna to rozumieć...

4. Czysty
      > peerel, tarzysze. Jesteście mentalną bolszewią. Straciliście rozum i poczucie
      > przyzwoitości. Ale wszak w końcu każdy fanatyzm prowadzi do intelektualnego i m
      > oralnego upadku. - powiedział piq, który nawet obudzony o 2 w nocy będzie znajdował "argumenty" na usprawiedliwienie zbrodni Pinocheta. Zabawne.

5. W języku polskim nie ma słowa "postempactwo" i nawet prawicowcy powinni to wiedzieć. Komuna w waszych "prawicowych" głowach zawsze żywa. Mieszkasz w Polsce - to widać, słychać i czuć.
      • piq a chociaż jeden kontrargument, tarzyszko? 30.01.13, 19:01
        1. To ja nie chciałem Agory, a nie Agora mnie. Jeszcze rok po odejściu przez mnie chodził za mną Ważny Koleś i nieśmiało pytał, czy bym nie wrócił. Ale ja za dużo widziałem i za dużo słyszałem, żeby brać w tym dalej udział. Musiałbym potem napluć sobie samemu w gębę, tarzyszko.
        2. Sewki właśnie zrobiły coś takiego, publikując dwa lata temu z okładem (autor: Seweryn Blumsztajn) manifest, w którym oświadczyły, że o tym, kto jest faszystą będą decydowali oni. Było to uzasadnienie dla wspierania i organizowania lewackich bojówek do rozbicia legalnego Marszu Niepodległości.
        Różnica między tobą z sewkami, towarzyszko, a mną jest taka, że ja - nienawidząc poglądów sewka i twoich (kibolsko-szowinistycznych również, dla jasności) - będę walczył o to, żebyście mogli je artykułować zgodnie z waszym prawem do demonstracji i wypowiedzi. Ty i sewkowie zmobilizujecie przeciwko mnie (wprzódy nazwawszy mnie faszystą zgodnie z zasadą sewków) bandę lewackich chuliganów, żeby rzucały we mnie kamieniami, jeśli będę chciał skorzystać ze swojego prawa do swobody demonstrowania poglądów i opinii. A przynajmniej na wzór moczarowski zmieszacie mnie z błotem gdzie się tylko da.
        3. Poseł Pawłowicz ma prawo, każdy ma prawo. Jest jednak różnica między pomiataniem a ocenianiem. Ja kiedy piszę, że Jarosław Kaczyński jest komisarzem politycznym polskiej prawicy z ramienia tych, co mają jego prawdziwą teczkę, mam na to argumenty. Nie piszę natomiast na przykład: "Kaczyński to pedał", co jest nagminne wśród zwolenników politycznej poprawności spod twojego znaku.
        4. Czy podanie liczb, np. porównanie liczby ofiar krwawego faszystoskiego reżymu Pinoszeta w ciągu 18 lat i liczby ofiar wypadków drogowych w Chile w ciągu 9 miesięcy i stwierdzenie, że są niemal równe, jest argumentem? Jest.
        A ty z kolei, tarzyszko, nie masz problemu, gdy zabójca w latach stanu wojennego 1981-1983 na pewno co najmniej 59 osób, a według podejrzeń 122, jest przez postempactwo rozgrzeszony, a nawet uznany za człowieka honoru. Nie wspominam już o ofiarach grudnia 1970, za które też odpowiada. Czyż to nie postempaccy europejczycy kazali "odp... się od generała"? To ci jakoś nie przeszkadza. Nie przeszkadza ci też to, że nie został porządnie i o czasie osądzony, bo zjednoczone siły postempactwa robiły wszystko, by tak się nie stało. Dopóki tak twierdzicie, drogie postempactwo, nie wyjeżdżajcie mi z Pinochetem, bo sami odbieracie sobie do tego moralne i intelektualne prawo..

Widać że nie mieszkasz w Polsce, tarzyszko. To widać, słychać i czuć. Przy okazji: czy mówi ci coś słowo "neologizm"? Czy słowotwórstwo takiego Leśmiana czy Witkiewicza jest ci obmierzłe?
        A powiedz, czy słowo "kaczyści" albo "pisdaki" albo "katole" jest ci obrzydliwe? Czy istnieje w języku polskim? Oj nie, oj nie, postempaczko, bo to jest uprawnione wszak przez historyczną rację, którą ty i sewkowie sami sobie przyznają. Zupełnie jak najbardziej zboczone lewactwo: bolszewia i naziole. Ja więc będę sobie do woli używał słowa "postempactwo", bo świetnie oddaje rodzaj waszej umysłowości. A ty stuknij się w pusty czerep, bo aż takie podkładanie się nie jest godne człowieka choćby na poły myślącego.

Idź i nie grzesz więcej bezmyślnością, bo nawet choćbyś nawet miała argumenty, to ich nie umiesz ani użyć, ani sformułować.
        • remez2 Re: a chociaż jeden kontrargument, tarzyszko? 30.01.13, 19:13
          Dwie uwagi, jeżeli można:
          - wmawianie ludziom, że wszystko jest podminowane komunizmem, doprowadza do manii prześladowczej i zdecydowanego obłędu (1936 r.)
          - myślę, że masz wielu przyjaciół.
    • x2468 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 07:12
      Tak jak Gomułka który wymachiwał przed oczyma Pawła Jasienicy i jego czytelników kwitami z ówczesnego IPN czyli UB-SB .Wtedy nie miałeś czasu na rozbawienie.Musiałeś służbowo biegać z gazrurką za syjonistami.
      • 10x10 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 09:51
        Bawi mnie za to wasz obercadyk, co to wielbi "człowieka honoru", "best friend" - Jaruzelskiego, który będąc wtedy najmłodszym generałem, w Bydgoskim WOPK, zdejmował wszystkim spodnie i przeprowadził inwentaryzację napletków. Można to nazwać hipokryzją, czy to tylko biznes?
        • x2468 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 19:42
          O czyli zweryfikował cie pozytywnie?
    • losiu4 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 07:22
      w wybiórczej, u jej "ałtorytetuff' i lemingów takie zachowanie to standard. Juz nawet komentować sie nie chce, bo właściwie wystarczy ctrl-c, ctrl-v. Niezależnie od sprawy zachowują sie dokładnie tak samo. Czasem jako "urozmaicenie" okraszą rzecz listem od zatroskanej matki rowerującego albo głosem poparcia "ałtorytetufff" - a to zaprzańców, a to komuszków wyciągnietych z szafy (jak Kik), a to etyczek od obrony chytrych bab w Sejmie (Środa) a to obrońców pedofili i morderców (jak Płatek). Jeszcze kapusia nie zoczyłem, ale to pewnie tylko kwestia czasu.

Pozdrawiam

losiu
      • sclavus Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 09:15
        ... tak, losieńku, tak... a teraz rączki na kołderkę i śnij sobie (bo jak nie - to kaftanik)
        :D:D:D
    • platfusy.do.paki piq 30.01.13, 19:09
      W końcu coś do rzeczy :)

A teraz zacytujmy Kisiela sprzed 22 lat:

"Przecież ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta.Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto ze mną się nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie, na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzia, alfa i omega."
      • x2468 Re: piq 30.01.13, 19:43
        Dzisiejszy czy 22 lata temu?
        • max2-012 Re: piq 31.01.13, 02:01
          raczej nie zmieniony, choć na starosc wszystko sie w czlowieku pogarsza ;)
    • starakaczka jak pracy mniej, to swobod osobistych mozna doloz 30.01.13, 19:36
      -yc. Tak kreci sie ten swiat.
    • etta2 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 20:07
      Nie przesadzaj, chyba że kwiatki w ogródku....
      Czego ty bronisz? Nic dziwnego, że chamskie i prymitywne wystąpienia pOsłanki - prawdziwej patryJotki, zostały odebrane tak jak zostały. Czy naprawdę uważasz, że posłanka na sejm RP, z tytułem profesorskim, powinna reprezentować taki poziom? Bo wolność słowa????? Chyba zapominasz, że wolność słowa nie oznacza wolności do plucia, rzygania i s.ranie w dowolnym miejscu.
    • behemot17-13 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 21:31
      wyjaśnisz, kierowali się własnym sumieniem? proszę.
    • hal9000 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 23:22
      pomiatanie posłanką Pawłowicz, która wszak ma prawo mieć poglądy i wyrażać je zgodnie z zasadą swobody wypowiedzi.

Też muszę przyznać, że żadanie zwolnienia pani Pawłowicz z pracy jest nieuzasadnione bo chamstwo, grubiaństwo i złe maniery nie są karalne.

I w ramach tej samej wolności wypowiadania swoich poglądów możemy oceniać zachowanie Pani Profesor i nazywać je po imieniu.
      • palnick Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 01.02.13, 19:05
        Zgadzam się bez zastrzeżen.
    • volupte Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 30.01.13, 23:30
      [b]Kto to jest ta sewka? A A.michnik w 1980r pisal w tamych gazetach? Cos chyba ci ....
    • trevik Kobita jest politykiem... 31.01.13, 01:01
      a w zakresie walki politycznej chwyty typu ośmieszanie są całkowicie dopuszczalne - medialne walenie po ryjach mieści się w kanonie...

Żądanie zwolnienia z pracy to oczywiste przegięcie pały, ale pozostaje pytanie, czy faktycznie ma to miejsce - moim zdaniem to taka sama hucpa jak wystąpienie słynnej ( od niedawna ) pani posłanki,

T.
    • max2-012 GW reprezentuje totalitaryzm mafiokapitalistow 31.01.13, 01:59
      i globalistow, podobny do komunistycznego tyle że znacznie gorszy i opresyjny.
      • hal9000 Re: GW reprezentuje totalitaryzm mafiokapitalisto 31.01.13, 02:03
        > i globalistow, podobny do komunistycznego tyle że znacznie gorszy i opresyjny.

Na twoim miejscu nie nocowałbym dzisiaj w domu... musisz zniknąć na jakiś czas... :)))
        • max2-012 Re: GW reprezentuje totalitaryzm mafiokapitalisto 31.01.13, 02:14
          masz zamiar mnie zaatakowac w nocy? Juz cie zglaszam na policje.
          • hal9000 Re: GW reprezentuje totalitaryzm mafiokapitalisto 31.01.13, 10:34
            > i globalistow, podobny do komunistycznego tyle że znacznie gorszy i opresyjny.

Na twoim miejscu nie nocowałbym dzisiaj w domu... musisz zniknąć na jakiś czas... :)))
            max2-012 napisał(a):

> masz zamiar mnie zaatakowac w nocy? Juz cie zglaszam na policje.

Nie zrozumiełeś mnie...

Myślę, że twoje mieszkanie jest spalone. Zmień miejsce zamieszkania, uważaj czy nie jesteś śledzony. Krytykując mafiokapitakistyczny totalizm reprezentowany przez GW który jest przecież znacznie gorszy i opresyjny od komunistycznego na pewno naraziłeś się tym krwiopijcom. :))))))
            • palnick Re: GW reprezentuje totalitaryzm mafiokapitalisto 04.02.13, 01:01
              Ty się za bardzo nie wyśmiewaj :-)
    • dystans4 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 31.01.13, 11:30
      Naprawdę ciekawy wątek. Choć nie podzielam wszystkich ocen, zgadzam się z wieloma uwagami Piqa i nieco później spróbuję to napisać. Nie zgadzam się z zachowaniem (słowa pogardy) posłanki Pawłowicz, ale wyrzucanie jej z pracy na skutek żądań części opinii uważam za nieuprawnione. Uczelnia może zrobić to (lub nie) wskutek własnej autonomicznej decyzji, jeśli zechce. Ale to jedno, a i do Chile też wrócimy.

Ważniejsze to, że fundament polskiej sceny politycznej, jakim jest antagonizm PiS-PO, zaczyna tracić spoistość. Zaczyna oddziaływać coś nowego. Coś ożywczego.

Jeszcze ten dziwny "sewok". Wydaje mi się, że chodzi o "coвoк", co w transkrypcji fonetycznej (o jaką, rozumiem, tu chodzi) powinno się wymawiać "sawok" z krótkim "a" i b. mocnym akcentem na drugą sylabę. Skrót od "sowietskij czełowiek", nacechowany b. negatywnym zabarwieniem.
      --
      Pozdrowienia
      buldog.
      • norek.pl sensowna uczelnia 31.01.13, 13:35
        powinna ją w tej sytuacji zawodowo ochraniać, jako wyraz autonomicznego nieulegania histerycznej, medialno-politycznej nagonce…
      • remez2 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 31.01.13, 14:01
        Jeszcze ten dziwny "sewok". Wydaje mi się, że chodzi o "coвoк", co w transkrypcji fonetycznej (o jaką, rozumiem, tu chodzi) powinno się wymawiać "sawok" z krótkim "a" i b. mocnym akcentem na drugą sylabę. Skrót od "sowietskij czełowiek", nacechowany b. negatywnym zabarwieniem.
        Chyba jednak chodzi o Seweryna.
      • piq sewki to małe seweryny,... 31.01.13, 15:07
        ...a nazwa odsewerynowa wzięła się od jednego takiego krótkiego tekstu redakcyjnego w GW na temat: kto to jest faszysta i po czym się go poznaje. Poznaje się faszystę po tym - głosił tekst - że autor tekstu uważa go za faszystę.
        • palnick Re: sewki to małe seweryny,... 01.02.13, 01:09
          Czy Blumsztajn zawsze był taki?
    • wujcio44 Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 04.02.13, 01:38
      Oczywiście masz całkowitą rację, tym niemniej uważam, że poseł transwestyta Pawłowicz to straszny cham.
      • palnick Re: posttempacka hipokryzja czyli bolszewizm ukry 04.02.13, 18:38
        wujcio wracaj pod budkę z piwem ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka