Dodaj do ulubionych

Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr?

13.04.13, 18:44
Nie, świetnie wykształcony były szef MSW i kontrwywiadu RP - fachowiec, który całe życie siedzi w temacie specsłużb i w jednym palcu ma typowe dla agentury specjalistyczne techniki prowokacji (manipulacji), które pomagają osiągnąć założony cel...

pl.wikipedia.org/wiki/Antoni_Macierewicz

Piękna opozycyjna karta, zdaniem T. Wołka nawet kandydat do Orderu Orła Białego, co temu zasłużonemu opozycjoniście dziś siedzi w głowie i co chce osiągnąć Smoleńskiem? Licho wie...
Obserwuj wątek
    • niegracz Macierewicz nie ma tu nic do rzeczy 13.04.13, 18:55
      indeed44 napisał:

>co temu zasłużonemu opozycjoniście dziś s
      > iedzi w głowie i co chce osiągnąć Smoleńskiem?

.
      sprawa katastrofy w Smoleńsku
      bedzie nadal drążona
      niezależnie czy jest Maciarewicz czy np
      .. nie zachoruje i zniknie
    • indeed4 "Niespełniony", taaa... 13.04.13, 18:55
      "Absolwent Wydziału Historycznego Uniwersytetu Warszawskiego. Jako doktorant Instytutu Historii PAN w Warszawie zajmował się zagadnieniami Ameryki Południowej. W latach 70. pracował jako nauczyciel historii. Od 1975 do 1976 wykładał historię Ameryki Łacińskiej na Uniwersytecie Warszawskim. Następnie pracował w Instytucie Historii PAN. W 1981 był wykładowcą na Uniwersytecie Jagiellońskim"

W oczach palikociarzy pewnie byłby "spełniony", gdyby kosił na wódzie szmal, tak jak ich Januszek...
      • podmiot_faktu Niespełniony bo tylko jest magisterkiem !!! 13.04.13, 19:09
        Niestety doktoratu nie zaliczył i to go bardzo boli również.
      • lionold Re: zajmował się zagadnieniami Ameryki Południowej 14.04.13, 11:18
        Skutecznie. Stąd u Latynosów co drugi to Fidel, Chavez, Che i inne chłe,chł echłe, chłe na przemian z baronami narkotykowymi.
    • camille_pissarro Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 18:57
      Postaw sobie pytanie ( abstrahuję od obecnego stanu rzeczy ) , kto dla zdobycia wolności RP zrobił więcej A.Kwaśniewski, A.Michnik, a może Donald Tusk czy Antoni Macierewicz ? Kto był jednym z pierwszych założycieli KOR, ba, kto był protoplastą tego społecznego ruchu A.Michnik czy A.Macierewicz ?

"„They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety"
      • podmiot_faktu Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 19:11
        Ci którzy go znają osobiście mają zupełnie odmienne zdanie.
        Raczej mówią, że to niezła szuja jest.
      • erte2 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 20:55
        camille_pissarro
        zaraz zaraz - to założenie KOR-u, tej przecież trockistowsko- syjonistyczno- kosmopolitycznej organizacji uważasz za zasługę dla Polski ? To już nie jest ona be ?
        A tak poważnie - trzech chyba najbardziej zasłużonych dla odzyskania niepodległości Polski ludzi to Karol Wojtyła, Jacek Kuroń i Adam Michnik. No i Lech Wałęsa, jako "bezpośredni wykonawca". Wszyscy inni, nawet jeśli zaczęli działać wczesniej, byli w zasadzie mniej lub bardziej waznymi, ale tylko pomocnikami w tej wielkiej sprawie. Również i Antoni Macierewicz, niewątpliwie zangażowany działacz ówczesnej opozycji, nie był nigdy w tej "pierwszej lidze", jego nazwisko nie było tym synonimem przeciwstawiania się wł;adzy "ludowej" jak właśnie Kuronia i Michnika. Te nazwiska znał każdy, tych ludzi podziwialiśmy za odwagę, deteminację i poświęcenie, za wizję wolnej Polski wtedy kiedy cała reszta uważała to za utopię i nieziszczalne marzenie.
        • wan4 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 00:32
          dokładnie, ale to wiedzą tylko ludzie, którzy przynajmniej pamietaja PRL min. jako nastolatkowie...(czyli m.in. ja). To Michnik i Kuroń byli największymi wrogami ludu pracującego miast i wsi (nie mylić z WSI:), najbardziej znienawidzonymi przez komunistow i najzacieklej atakowanymi w rezimowym DT... O maciorze to ja usłyszałem dopiero w latach 90-tych...
          • tomek62.0 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 00:39

Kumuna w Polsce nie upadla z powodu cenzury i braku demokracji tylko z powodu kartek na mieso !!!
            • wan4 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 00:48
              mojej rodzinie tego miesa wystarczało...(nie słyszeliśmy wówczas jeszcze o grillu:) Było chyba lepszej jakości niż dzisiaj a jego mniejsze ilosci wychodziły wszystkim na zdrowie
      • mietowe_loczki Adam Michnik [n/t] 14.04.13, 07:17
        • wiosnaludzikow nie ! 14.04.13, 08:02
          Nie wiem czy Ty kłamiesz czy masz problem z zajrzeniem do google czy po prostu trollujesz ?

Pierwszymi 14 sygnatariuszami Apelu - członkami KOR byli Jerzy Andrzejewski, Stanisław Założyciele KOR to :
          Barańczak, Ludwik Cohn, Jacek Kuroń, Edward Lipiński, Jan Józef Lipski, Antoni Macierewicz, Piotr Naimski, Antoni Pajdak, Józef Rybicki, Aniela Steinsbergowa, Adam Szczypiorski, ks. Jan Zieja i Wojciech Ziembiński (zrezygnował w lipcu 1977), 29 września 1976 dołączyła do nich Halina Mikołajska.
          Kolejnymi członkami zostali Mirosław Chojecki (aktywny od początku akcji pomocy), Emil Morgiewicz, Wacław Zawadzki (wszyscy od października 1976), Bogdan Borusewicz i Józef Śreniowski (od listopada 1976), Wojciech Onyszkiewicz (aktywny od początku akcji pomocy), Anka Kowalska i Stefan Kaczorowski (od stycznia 1977), Adam Michnik (od kwietnia 1977), ks. Zbigniew Kamiński i Jan Kielanowski (od lipca 1977).
          -------
          prawdopodobnie pan Antoni był autorem deklaracji ideowej KOR.
          • erte2 Re: nie ! 14.04.13, 10:17
            wiosnaludzikow
            Czy to do mnie ? Jesli tak to przeczytaj uważnie co napisałem a potem zarzucaj mi kłamstwo czy nierzetelność.
            Doskonale znam historię KOR-u (prawie od samego początku miałem dostęp do podziemnej prasy, a i "Wolna Europa" - choć zagłuszana - była źródłem wiedzy). I chyba dość jednoznacznie napisałem że Macierewicz był jednym z założycieli KOR-u. Tyle że najbardziej znanymi i najbardziej prześladowanymi byli właśnie Kuroń i Michnik, i to oni właśnie są dziś twarzami ówczesnej opozycji. Tak się po prostu porobiło. Podobnie Lech Wałęsa nie zakładał WZZ a jednak on stał się założycielem "Solidarności" i rok "80. jest kojarzony głównie z jego nazwiskiem - w Polsce a szczególnie na świecie.
            • camille_pissarro Re: nie ! 14.04.13, 10:32
              Nie nie do Ciebie, naucz się chodzić po drzewie :)))))))))))), z prosta czynnością masz nie lada problem .
              • erte2 Re: nie ! 14.04.13, 22:16
                camille_pissarro
                Spadaj imponderabiliu !!!
        • camille_pissarro Re: Adam Michnik [n/t] 14.04.13, 10:33
          Co za durna, zacietrzewiona pudernica :))))
      • obraza.uczuc.religijnych Sądzisz kamilek, że historyk z Warszawy 15.04.13, 09:46
        może znać się na specsłużbach?
    • douglasmclloyd Cwany lis, który po trupach politykę robi 13.04.13, 18:58
      I to dość skutecznie. Nawet jak się potknie i do Sejmu nie wejdzie, to go jakiś oszołom koordynatorem albo likwidatorem służb specjalnych zrobi.
    • 1tobi Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 18:59
      indeed44 napisał:

> Nie, świetnie wykształcony były szef MSW i kontrwywiadu RP - fachowiec,

a świry to jakie mają mieć wykształcenie ?
      • camille_pissarro Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 19:03
        Zapewniam cię , ze przy Macierewiczu jesteś mniej niż zerem :)
        • podmiot_faktu Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 19:13
          On nie może być mniej niż zero, ponieważ ta nazwa zarezerwowana jest już dla innego polityka.
        • dystans4 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 20:42
          Jeśli to oficjalna ocena PiS, to też poproszę o taką.
          --
          buldog.
    • szwampuch58 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 19:06
      wszystkim po troche,ewenement po prostu
    • podmiot_faktu Jest to polityczna szuja ! 13.04.13, 19:14
      Jako obywatel wyrażam swój pogląd, a w demokratycznym kraju mam do tego prawo.
    • podmiot_faktu Jest politycznym łobuzem ! 13.04.13, 20:43
      :(
    • smutas13 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 20:49
      Jest kimś, na kogo nie potrfię patrzeć, ani słuchać.
    • etta2 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 20:51
      OFIARA KOMUNY - ŚWIR!!!! Nie chce mi się szukać ile lat w pierdlu przesiedział, ale sporo. To nie jest bez znaczenia, to się musi odbić na psychice i mamy okazję obejrzeć naocznie, CZYM BYŁA KOMUNA! Najgorszym ścierwem jaki można sobie wyobrazić. Żeby zrobić z człowieka świra, to trzeba wyjątkowych zdolności....
      • erte2 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:10
        etta2 napisała:
        ....Nie chce mi się szukać ile lat w pierdlu przesiedział, ale sporo.
        Wbrew pozorom nie tak dużo, ale nie w tym rzecz - każde pozbawienie wolności za dążenie do demokracji i wolności jest nikczemnością; idąc tym tropem mozna by założyć że Kuroń, Michnik, Modzelewki czy Frasyniuk powinni być również całkowicie odjechani. A nie są.
        Wg mnie przyczyny są inne - mianowicie skrajny fanatyzm, chorobliwa ambicja i chęć narzucenia otoczeniu swej woli przy całkowitym braku empatii dla innych. No i to skrzywienie w młodości (przypominam - wielbiciel Che Guevary).
        Ale są też inne przypuszczenia, ale jak na razie nie ma na to dowodów.
        • dystans4 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:32
          Za to poszlaki mocne.
          --
          bul.
    • m.c.hrabia Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 20:55
      UFO :)
      • kiemlicz88 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:03
        Zaraz, zaraz, przecież to wasz idol - agent Turowski mówił o 3 osobach, które przeżyły.
        10 kwietnia po katastrofie o „trzech rannych” mówił również były rzecznik MSZ Piotr Paszkowski. Występując przed dziennikarzami na brifingu powiedział, że według informacji agencyjnych trzy osoby przeżyły, ale są ciężko ranne.

www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/turowski-trzy-osoby-przezyly-katastrofe
        • m.c.hrabia Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:16
          ociec po trzech latach wytrzeźwiałeś ?

chyba nie całkiem.
          • kiemlicz88 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:41
            Synek, Turowski zeznawał w zeszłym roku.

www.pb.pl/2635049,2137,szokujace-zeznania-turowskiego
            • calun_torunski to Macierewicz i Turowski razem pracuja ??? 14.04.13, 03:28
              ten sam oficer prowadzacy ???
        • mietowe_loczki Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 07:20
          Zaraz, zaraz, przecież według was, pisowców, to, co zostało podane bezpośrednio po katastrofie, NIE LICZY SIĘ.
    • nicki.santoro Jak dotychczas historia pokazuje, 13.04.13, 21:18
      że po wielu, wielu latach to Macierewicz ma racje a nie Bonie albo inne Carexy.

Pomny historii byłbym ostrożny. A to, że ograł dziadowską niekompetentną komisję Millera, to już widać gołym okiem.
      • m.c.hrabia Re: Jak dotychczas historia pokazuje, 13.04.13, 21:24
        ale masz wzrok , kondora.
    • haen2010 Jaki świr? 13.04.13, 21:27
      Dobrze wyczytał statystyki, ilu wierzy w rzeczy nadprzyrodzone, przeróżne cuda i znaki. No i podrzucił im sporo towaru. Przy pełnej aprobacie platfusiarni z kamarylą Tuska na czele.
      • m.c.hrabia Re: Jaki świr? 13.04.13, 21:33
        i sam sobie odpowiedziałeś w temacie innego wątku :)))))

ciemniactwo musi naturalnie się zutylizować.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:36
      Aktor to się załapał na rolę życia....a jeszcze jaka adekwatna FISIS
      • kiemlicz88 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:43
        Jedno jest pewne - nic w tym śledztwie nie jest pewne, a raport Millera przepisany z raporu MAK. Przecież oni sami żadnych badań nie prowadzili!
        • fiu-bzdziu2010 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:59
          a jakie badania przeprowadził Antek, że obwieścił o 3 żywych we wraku???
          • dystans4 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 00:13
            Odnoszę wrażenie, że rozmawiasz serio.
            Tak nie należy.
            --
            bul.
    • kiemlicz88 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:45
      Kiedy w 1991 roku Macierewicz mówił o TW Bolku też nie wierzyłem. Potem okazało się, że jednak był Bolek, a nawet czyścił swoją teczkę jako rezydent.
      • kiemlicz88 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:48
        ZP Macierewicza jest w posiadaniu zeznań polskich świadków z miejsca katastrofy, które potwierdzają, że lekarze/sanitariusze mówili o trzech ofiarach, które ponoć miały przeżyć/dawać oznaki życia po katastrofie. Taka informacja ukazała się też publicznie w mediach w pierwszych minutach po katastrofie.

Stwierdzenie Macierewicza dotyczy zachowania polskich służb państwowych, a mianowicie braku próby jakiegokolwiek wyjaśnienia tej informacji, tzn. nikt nie sprawdził, dlaczego takie informacje zostały udzielone, kto i na jakiej podstawie ich udzielił, nie ma śladu na ten temat w żadnym śledztwie czy sprawozdaniu.

eska.salon24.pl/500177,trzy-ofiary
      • nicki.santoro Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 21:56
        > Kiedy w 1991 roku Macierewicz mówił o TW Bolku też nie wierzyłem. Potem okazało
        > się, że jednak był Bolek, a nawet czyścił swoją teczkę jako rezydent.

Dokładnie. W 1992 gdy oglądaliśmy razem ze znajomymi zadymę z teczkami mówiłem do nich "Patrzcie, co za świr z tego Macierewicza". Nie lubiłem tego typa, ale cóż, to był - na szczęście krótki - okres zaczadzenia lekturą m.in. "Gazety Wyborczej". Ale potem wszystko zaczynało się układać w logiczną całość. Postkomuniści odzyskiwali teren, majątek przechodził w ich ręce a niektórzy bohaterowie "S" wykazywali dziwną niemoc w walce o dawne ideały.
        • wan4 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 00:55
          majątek RSW przeszedł akuraet w ręce Kaczek!
          • tomek62.0 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 01:08

Ci wielcy Patrioci jak blizniacy kaczynscy zyli w PRL-u jak paczki w masle !
          • mietowe_loczki Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 07:22
            Jak ŚMIESZ o tym przypominać?!?!?
        • mietowe_loczki Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 07:28
          > Nie lubiłem tego typa, ale
          > cóż, to był - na szczęście krótki - okres zaczadzenia lekturą m.in. "Gazety Wyb
          > orczej".

Kolejny dowód na to, że największymi wrogami GW są ci, którzy kiedyś czytali ją od deski do deski, spijając każde słowo z ust Maleszki i Michnika. Właśnie się przyznałeś, że należysz do tych, którzy informacje serwowane przez media łykają jak pelikany, a założę się, że uważasz się za osobę "samodzielnie myślącą". Celowo w cudzysłowie.
    • kiemlicz88 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 13.04.13, 22:17
      Jest wielu esbeków, którzy w swoim archiwum przetrzymują teczki byłych opozycjonistów i wiele lat żyli/ją z pobierania opłat za te teczki.
      • calun_torunski ludowe legendy - warte posmiania sie 14.04.13, 03:31
        > Jest wielu esbeków, którzy w swoim archiwum przetrzymują teczki byłych opozycjo
        > nistów i wiele lat żyli/ją z pobierania opłat za te teczki.

jest i jednoroze i wilk zelazny

czego to prostaczkowie nie wymysla !!!
    • wiosnaludzikow Pisiorowi można naubliżać , a lewaka nie można 14.04.13, 05:11
      To zgodne z netykietą :
      Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr?
      a teksty o chorobie filipińskiej nizgodne :
      forum.gazeta.pl/forum/w,396,143865392,143865392,Powrocila_filipinska_choroba_Kwacha.html
    • brysio76 Wariat bo wariat ale wie gdzie są konfitury! 14.04.13, 08:34
      Stąd jego zainteresowanie sektorem naftowym.....
      wyborcza.biz/biznes/1,101562,4047616.html
    • ploniekocica To fascynujące jest 14.04.13, 09:32
      jak marne (mierne i tuzinkowe, prawda Kamilku) jest wykształcenie Tuska, Komorowskiego czy Michnika, a jak świetne Macierewicza. A wszyscy są magistrami historii po studiach uniwersyteckich.
      To się nazywa relatywizm chyba.
    • cookies9 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 10:33
      Popieram opinię red.Baczyńskiego. Macierewicz,to cynik i paranoik...

Niebywałe okrucieństwo, cynizm z elementami paranoi- J.Baczyński

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,13718450,Baczynski_o_rewelacjach_Macierewicza__Niebywale_okrucienstwo_.html
    • zbysio45 Kim jest Macierewicz - patriota polskim 14.04.13, 10:37
      Wypisywanie inwektywow na jego temat nie ma sensu bo wszyscy wiedza ze to własnie ON zlikjwidował ruska agenture w Polsce przez likwidacje WSI.
      Rowniez za czasoe rzadow premoiera Olszewskiego wytropił agentow SB .Teraz broni honoru Polski w Komisji badajacej ktastrofe Smolenską.Zawsze bedzie mial istotne zsługi dla naszej ojczyzny.
      • wariant_b Re: Kim jest Macierewicz - patriota polskim 14.04.13, 10:40
        zbysio45 napisał:
        > Wypisywanie inwektywow na jego temat nie ma sensu bo wszyscy wiedza
        > ze to własnie ON zlikjwidował ruska agenture w Polsce przez likwidacje WSI.

Nie wiem, czy wiesz, ale ruska agentura w Polsce nie podlegała WSI,
        natomiast polska w Rosji i owszem. Więc to ją zlikwidował Macierewicz.
      • kotek.filemon Re: Kim jest Macierewicz - patriota polskim 14.04.13, 13:48
        zbysio45 napisał:

> Wypisywanie inwektywow na jego temat nie ma sensu bo wszyscy wiedza ze to własn
        > ie ON zlikjwidował ruska agenture w Polsce przez likwidacje WSI.

Koleś rozp***dolił polski wywiad i kontrwywiad i do tej pory za to nie beknął...
    • zapijaczony_ryj wariat, idiota, świr? 14.04.13, 11:04
      Do kwadratu
    • cookies9 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 11:08
      Interesujący komentarz ...

"mieszczuch123
      przed chwilą Oceniono 3 razy 3

.Większość komentujących uważa że Maciarewicz jest niespełna rozumu.
      A ja uważam, że jest to działający bezwzględnie, skutecznie i w sposób wysoce wyrachowany AGENT WPŁYWU obcego wywiadu. Czy po trzech latach jego działalności w prasie telewizji, pojawiły się w kwietniu tego roku materiały o Mordzie Katyńskim z 1940 r. nie. Już państwo polskie nie jest zainteresowane wyjaśnieniem tej zbrodni i napiętnowaniem winnych - interesujące są brednie o bombie helowej. W ciągu trzech lat w raz z Kaczyńskim doprowadził do niebywałego skłócenia narodu i skundlenia intelektualnego 30% obywateli. MACIAREWICZ I KACZYŃSKI TO ZDRAJCY DĄŻĄCY DO ZGUBY POLSKI. Zwyczajne pachołki Putina wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13735047,Sasin_o_slowach_Macierewicza___Nikt_nie_twierdzi_.html?t=1365930169203&v=1&pId=21833943&send-a=1#opinion21833943
    • lionold Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 11:13
      Wszystko w jednym PiS_dzielcu!
      • zbysio45 Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 11:20
        Panie "linoldzie" strzał ze SLEPAKA BO NIE JESTEM Z PIS-U ale mam duzy szacunek dla pana MCIEREWICZA.
        • swiatstoinaglowie Re: Kim jest Macierewicz - wariat, idiota, świr? 14.04.13, 12:51
          to idiota
        • lionold Ty - dwa w jednym a może więcej?! 15.04.13, 10:11
          Odpowiadałem indeed'wi a wcinasz się z odpowiedzią ty sznurku - guzik mnie obchodzi kim ty jesteś lub nie jesteś - taki sam z ciebie ch..... jak z maciory!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka