Dodaj do ulubionych

PO-PSL-SLD

11.05.13, 09:09
Coraz bliżej. Tusk nie ma innego, dobrego wyjścia żeby odzyskać jaką taką równowagę polityczną. Będzie się ustawiał rozgrywając Millera z Piechocińskim. Raz biorąc stronę jednego, innym razem drugiego.

PSL zgodzi się bez problemu, byle zachowali swoje złodziejskie imperium. To platfusy będą musiały uszczuplić swoje synekury dla zgraji Millera i Napieralskiego. Mają tego tyle, że nie stanowi to problemu.

Kościelni w platformie nie podskoczą, bo Miller to wielki dobroczyńca mafii watykańskiej. Podejrzewam że bardziej mogą się zbuntować schetynowcy, więc Tusk im zaproponuje ponowne wejście do rządu.

Taki scenariusz na tę "rekonstrukcję" platfusiarni uważam za najbardziej prawdopodobny.
Obserwuj wątek
    • godz-0800 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 10:27
      Kościelni w platformie nie podskoczą, bo Miller to wielki dobroczyńca mafii watykańskiej.

Nudzisz niemiłosiernie.
      • m.c.hrabia Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 10:37
        twoje wczorajsze wieszczenie sprawdziło się w 150%,
        zagraj w lotto :-)
    • kiemlicz88 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 12:37
      Killer ma chętkę na wicepremiera. Chcę skończyć jako wyleniały, ale samiec alfa nr 2
      • remez2 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 12:43
        kiemlicz88 napisał:

> Killer ma chętkę na wicepremiera. Chcę skończyć jako wyleniały, ale samiec alfa nr 2
        A Franz Mauer powiedział do Ola Żwirskiego ...
      • rccc Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 12:43
        nie zapominajmy tez, ze "ludzie" palikota sa taka opozycja jak Grodzka kobieta
    • platfusy.do.paki Tusk nie chce siedzieć 11.05.13, 12:48
      i oparcia musi szukać wśród kolegów z nocnej zmiany.
      To sprawdzona ekipa, ale prawdopodobnie i tak go ostatecznie rozegrają.

Jednak każdy zyskany miesiąc to miesiąc na wolności.

I napisze jeszcze raz to co tutaj powtarzałem: wejście Kaczora do służb specjalnych oznacza koniec PO i koniec obecnego układu na scenie politycznej.
      • adherent1 Dla SLD koalicja jest możliwa gdy: 11.05.13, 13:16
        - Przywrócony zostanie stary wiek emerytalny 65 lat.
        - Zostanie skrócony obowiązkowy przeciętny roczny czas pracy do 1750 godzin/rocznie.
        - Co najmniej za 5 dni świątecznych wolne zostanie ustalone na poniedziałki
        Reszta będzie ustalana zależnie od wyniku SLD i przyszłych koalicjantów w wyborach.
        • godz-0800 Re: Dla SLD koalicja jest możliwa gdy: 11.05.13, 13:25
          adherent1 napisał:

> - Przywrócony zostanie stary wiek emerytalny 65 lat.
          > - Zostanie skrócony obowiązkowy przeciętny roczny czas pracy do 1750 godzin/roc
          > znie.
          > - Co najmniej za 5 dni świątecznych wolne zostanie ustalone na poniedziałki
          > Reszta będzie ustalana zależnie od wyniku SLD i przyszłych koalicjantów w wybor
          > ach.

Pierwszy punkt na pewno nie zostanie zrealizowany.
          Ja bym wolał,żeby Miller nie wchodził w koalicję z PO.
          Jeżeli wejdzie,uznam że nie znam się na polityce i odsunę się na tzw. emigrację wewnętrzną.
          PO i Tusk to nie są partnerzy do SLD.
          To moje zdanie...(subiektywne).
          • adherent1 Re: Dla SLD koalicja jest możliwa gdy: 11.05.13, 13:33
            godz-0800 napisał:
            > Pierwszy punkt na pewno nie zostanie zrealizowany.
            > Ja bym wolał,żeby Miller nie wchodził w koalicję z PO.

No widzisz dla mnie są ważniejsze ideały lewicy niż PO czy nawet Miller.
            SLD jest teraz najważniejszym ale i najlepszym reprezentantem lewicy.
            Stąd będę głosował na SLD i Millera. Marne szanse by znalazł się ktoś kto
            będzie lepiej i pełniej reprezentował interesy szeroko rozumianej lewicy,
            przynajmniej w najbliższej przyszłości - to też oczywiście tylko moje zdanie.
            • godz-0800 Re: Dla SLD koalicja jest możliwa gdy: 11.05.13, 13:39
              adherent1 napisał:

SLD jest teraz najważniejszym ale i najlepszym reprezentantem lewicy.
              Stąd będę głosował na SLD i Millera. Marne szanse by znalazł się ktoś kto
              będzie lepiej i pełniej reprezentował interesy szeroko rozumianej lewicy,
              przynajmniej w najbliższej przyszłości - to też oczywiście tylko moje zdanie.

Masz prawie 100% racji, ja jednak nie poprę ewentualnego"związku" PO i SLD.
              Jestem do bólu anty-prawicowy.
          • haen2010 Re: Dla SLD koalicja jest możliwa gdy: 11.05.13, 13:38
            No własnie - jak zareagują ważniejsze od ciebie ważniaki? Oni mają odejście - Europa Plus.
    • zoil44elwer Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 13:26
      Stareńki(ur 1946) LMiller za rządowy fotel choćby tylko na rok,gotowy jest zdradzić lewicowe ideały.Nawiasem mówiąc-on ich nigdy nie miał w sercu!
      • godz-0800 Re: Te....onkel zelwer 11.05.13, 13:36
        Wiela lot mioł Adenauer jak zostoł kancelrzem?
        Wiela lot mioł Ronald Regan jak został prezydentem i ostatecznie rozpie...ł komuchów?
        • zoil44elwer Re: Te....onkel zelwer 11.05.13, 14:52
          godz-0800 napisał:

> Wiela lot mioł Adenauer jak zostoł kancelrzem?
          > Wiela lot mioł Ronald Regan jak został prezydentem i ostatecznie rozpie...ł kom
          > uchów?
          > 64.
          > Adynałer mioł pod sobom Nimców.
          Reagan Jankesów.
          A DonalT mo Polokuf!
          1-Wilk na czele stada baranów.
          2-Baran na czele stada POlokuf(szakali)
          3-Kaczor na czele watahy(wilków)
          4-Baran na czele stada(38 mln)baranów;AD 2013?
      • adherent1 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 13:37
        zoil44elwer napisał:
        > LMiller za rządowy fotel choćby tylko na rok,gotowy jest zdradzić lewicowe ideały.
        Tutaj rozmawiamy o koalicji PO, PSL i SLD.
        Mieller nie raz dał już zrozumienia innym, że wie iż poza SLD nie za dużo będzie znaczył.
        • godz-0800 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 13:42
          adherent1 napisał:

> zoil44elwer napisał:
          > > LMiller za rządowy fotel choćby tylko na rok,gotowy jest zdradzić lewi
          > cowe ideały.

> Tutaj rozmawiamy o koalicji PO, PSL i SLD.
          > Mieller nie raz dał już zrozumienia innym, że wie iż poza SLD nie za dużo będzi
          > e znaczył.

Ja wiem,że to jest problem dla niektórych sympatyków SLD.
          Dla mnie problemem będzie próba choćby narzeczeństwa z PO, o małżeństwie nawet nie mówię.
          Wolę- aby SLD, była "wieczną opozycją" niż łapała się na jakiekolwiek "związki?" z prawicą czyli PO i PiS.
          • adherent1 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 14:01
            godz-0800 napisał:
            > Wolę- aby SLD, była "wieczną opozycją" niż łapała się na jakiekolwiek
            > "związki?" z prawicą czyli PO i PiS.

Z PiS - tfu, wypluj to słowo!
            Realia są takie że albo wybory wygra SLD i będzie rozdającym,
            albo będziemy mieli koalicję POPiS (łobuzów i drani).
            Oczywiście dla mnie SLD może być stale w opozycji byle ideały lewicy
            były realizowane :-).Przykład Bismarcka jest znamienny.
            Dziwi mnie też że władze SLD zajmują się jakimiś śmiesznymi personami
            a nie eksponują prostych lewicowych prawd na przykład:
            Skracanie obowiązkowego przeciętnego czasu pracy do średniej europejskiej.
            Przenoszenie wolnego za dni świąteczne na poniedziałki, tak jak to robi
            wiele krajów (w tym prawicowy rząd ultrakatolickiej Hiszpanii).

• remez2 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 14:17
              Dodałbym obronę własności spółdzielczej.
              • zoil44elwer Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 15:26
                remez2 napisał:

> Dodałbym obronę własności spółdzielczej.
                A ja obronę praw człowieka i obywatela(w niepodległej 3 RP ROPCziO-L Moczulskiego?) byłby namiastką KPP
            • godz-0800 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 14:21
              Realia są takie że albo wybory wygra SLD i będzie rozdającym,
              albo będziemy mieli koalicję POPiS (łobuzów i drani).

To niestety bardzo prawdopodobny scenariusz, zwłaszcza,że winę za to poniesie również Kwaśniewski,który chciał stworzyć "nową lewicę" pod jego honorowym protektoratem i przywództwem Palikota.
              Może się mylę, ale o taki twór chyba chodziło Palikotowi i Kwaśniewskiemu.
              Ogólnie jednak wiadomo,że ani Palikot ani Kwaśniewski nie są żadną lewica.
              Straszni mi tego żal,że nie zbudowano właściwej przeciwwagi dla POPiSowego układu.

Generalnie się chyba zgadzamy, jednak ja jestem bardziej uparty.
              Żadnej koalicji z PO czy PiS.
              Z tym co chciałby budować Kwaśniewski....możliwe, po wyeliminowaniu Palikota.
              Choć przyznam,że i w tym przypadku jestem raczej na nie.
              • zoil44elwer Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 15:52
                AK i jego dworzanie po reelekcji w 2000 tylko szkodzili polskiej lewicy.Bo liczył że zdołowanie SLD(postkomunistów) da mu "fory"w międzynarodowej karierze(ONZ,NATO,UNESCO,MKOl.....) A został mu w garści(POrtfelu) Kulzyk i Kazach + JEWROPA PLUS i pALI KOT nazywany czasem psem ASem Donala
          • haen2010 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 14:12
            Problemem nie jest Miller, ale wyborcy SLD. Sądząc po twojej reakcji, to może być ich ostatnia kadencja.
            • godz-0800 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 14:22
              haen2010 napisał:

> Problemem nie jest Miller, ale wyborcy SLD. Sądząc po twojej reakcji, to może b
              > yć ich ostatnia kadencja.

Powtarzasz słowa swojego "miszcza" Palikota?
              Wykończę SLD? ...na razie to Palikot sam się wykończył.
              • haen2010 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 14:50
                Twoja miłość nie musi zwalniać od wypisywania bzdetów. Ta Europa Plus rozwija się planowo i konsekwentnie. Wybory brukselskie tylko przyśpieszą ten proces.

Dzisiaj palikociarnia ma polityczną nasiadówkę razem ze swoimi koalicjantami. Dogadają się, bo czują już zapach konfitur.
                • godz-0800 Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 14:58
                  haen2010 napisał:

> Twoja miłość nie musi zwalniać od wypisywania bzdetów. Ta Europa Plus rozwija s
                  > ię planowo i konsekwentnie. Wybory brukselskie tylko przyśpieszą ten proces.
                  >
                  > Dzisiaj palikociarnia ma polityczną nasiadówkę razem ze swoimi koalicjantami. D
                  > ogadają się, bo czują już zapach konfitur.

Kto czuje ten zapach konfitur? Siwiec? Kwiatkowski? Kalisz? ...ha,ha,ha,ha.
            • zoil44elwer Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 16:08
              haen2010 napisał:

> Problemem nie jest Miller, ale wyborcy SLD. Sądząc po twojej reakcji, to może b
              > yć ich ostatnia kadencja.
              PO 89 wielokrotnie "wieszczono" śmierć lewicy.A Micnik:lewicy wolno mniej !?(...demokrata z redaktora Nacz GW.
          • zoil44elwer Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 15:16
            LiD-POmysł Kwacha nie był jednoczeniem lewicy a....tratwą ratunkową dla SDPL secesjonisty Borowskiego,skorodowanych KORowców z S i niedobitych UWoli(dziś POd skrzydłami PO)
            Europa + to:synekury w Brukseli dla ....M SIWCA,D HUEBNER,R KALISZA,UNGIERA,D WANIEK,B LABUDY.....
    • wiosnaludzikow Re: PO-PSL-SLD 11.05.13, 16:19

> Kościelni w platformie nie podskoczą, bo Miller to wielki dobroczyńca mafii wat
      > ykańskiej. Podejrzewam że bardziej mogą się zbuntować schetynowcy, więc Tusk im
      > zaproponuje ponowne wejście do rządu.
      Miller każdą obłudę polityczną wytłumaczy stanem wyższej konieczności, jak zwykle zresztą
      > Taki scenariusz na tę "rekonstrukcję" platfusiarni uważam za najbardziej prawdo
      > podobny.
      Również.
    • 99venus PiS+SLD 11.05.13, 16:24
      koalicja po wyborach to PiS + SLD.takie mam dziwne przeczucie.
      Millera i Kaczyńskiego wiele rzeczy dzieli a łączy olbrzymi ciąg do żłobu.
      • wiosnaludzikow Re: PiS+SLD 11.05.13, 17:52
        99venus napisał:

> koalicja po wyborach to PiS + SLD.takie mam dziwne przeczucie.
        > Millera i Kaczyńskiego wiele rzeczy dzieli a łączy olbrzymi ciąg do żłobu.
        W Szczecinie jest taka koalicja. Osobiście Brudziński z Napieralskim dogadywali. Dzielą kasę i stołki aż huczy.
    • obeznany44 Re: kombinujesz jak... 11.05.13, 16:50
      koń pod górę...
      • haen2010 Re: kombinujesz jak... 11.05.13, 17:42
        Co mam kombinować, skoro sam gdański bubek już o tym mówi. Poczytaj sobie:

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/427312,tusk-straszy-poslow-po-przez-gowina-stracimy-wladze.html
        Może Miller odmówi? W takie jaja nie uwierzę.
        • obeznany44 Re: kombinujesz jak... 11.05.13, 17:44
          elektorat PO jest w dużej częściprawicowy.. PO straci a SLD się nie liczy, tybm bardziejjak będzie chciało kumać się z liberałami...
          • haen2010 Re: kombinujesz jak... 11.05.13, 17:50
            Platfusy i liberały? Śmiech na sali. Raczej aferały.

Tu nie chodzi o jakieś idee. Chodzi o to, że SLD dołączy do przegrańców. I będzie dawać dupy razem z nimi.
            • godz-0800 Re: kombinujesz jak... 11.05.13, 18:32
              haen2010 napisał:

> Platfusy i liberały? Śmiech na sali. Raczej aferały.
              >
              > Tu nie chodzi o jakieś idee. Chodzi o to, że SLD dołączy do przegrańców. I będz
              > ie dawać dupy razem z nimi.

Jeżeli SLD dołączy do koalicji z PO i nie pozwoli jej "godnie umrzeć", to moim zdaniem popełni błąd.Mam nadzieję,że tak się nie stanie, tzn. wierze,że w tym sejmowym rozdaniu SLD pozwoli na śmierć PO.
              Prędzej niż z SLD Tusk dogada się z Palikotem, jak już dogadał się choćby w sprawie reformy emerytalnej.
              • godz-0800 Re: kombinujesz jak... 11.05.13, 18:40
                To prawda,że można było stworzyć alternatywę dla rządów platformy lub PiS,szkoda tylko,że partnerami dla SLD mieli być tacy ludzie jak Kwaśniewski,Palikot i Siwiec.
                Żal mi tyłek ściska.
                • haen2010 Re: kombinujesz jak... 11.05.13, 21:26
                  To zrób sobie lewatywę i przestań wierzyć politykom. Oglądaj tych ludzi jako zboczonych na punkcie władzy i pieniądza. Albo pieniądza i władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka