Dodaj do ulubionych

Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?!

22.07.13, 18:32
Poznańskie władze miejskie zarządziły wprowadzenie kodów kreskowych odnośnie każdego mieszkańca/klienta miasta. Służby śmieciowe mają sprawdzać/inwigilować każdego mieszkańca/klienta wyrzucającego śmieci, którego podejrzewają o ustawiczny brak segregacji śmieci...
Niech mi jeszcze jakiś leming napisze, o opresyjnej IV RP i kaczyżmie, to dam w pysk! Rządy Tuska/PO-PSL-u poważnie zagrażają naszym wolnościom i swobodom obywatelskim. Takiej skali inwigilacji nie było nawet za "głębokiej komuny"!
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Kody to przeżytek, czip, panie tylko czip! nt 22.07.13, 18:41
      • nazimno ...tylko patrzec jak wprowadza woreczki na ... 22.07.13, 21:13
        ...kupke z kodem paskowym (jak dla pieskow, ale one na razie maja bez kodow).

Bedzie mozna kazdemu wykonac profil konsumpcji indywidualnej, co pozwoli lepiej przygotowac oferte rynkowa dla rynku zywnosciowego.

Takie profile bedzie mozna opchnac duzym supermarketom podobnie jak opycha sie
        dane adresowe do celow reklamowych.

To geniusz jest, geniusz, ten, co to ciagle udoskonala.

• wiosnaludzikow Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 18:51
      Świetne rozwiązanie. Brawo Pyry !
      • douglasmclloyd Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 18:53
        wiosnaludzikow napisał:

> Świetne rozwiązanie. Brawo Pyry !

Niestortujących trzeba zamykać razem z rowerzystami. Niech mają za swoje!
        • wiosnaludzikow Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 18:55
          douglasmclloyd napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > Świetne rozwiązanie. Brawo Pyry !
          >
          > Niestortujących trzeba zamykać razem z rowerzystami. Niech mają za swoje!
          Dlaczego zaraz zamykać. Chyba chodzi o grzywny dla tych co to okradają innych członków wspólnoty społecznej.
          • douglasmclloyd Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 21:02
            wiosnaludzikow napisał:

> douglasmclloyd napisał:
            >
            > > wiosnaludzikow napisał:
            > >
            > > > Świetne rozwiązanie. Brawo Pyry !
            > >
            > > Niestortujących trzeba zamykać razem z rowerzystami. Niech mają za swoje!
            > Dlaczego zaraz zamykać.

Żeby było sprawiedliwie.
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k [...] 23.07.13, 00:12
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • porcell Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 19:14
          Niesortujących trzeba zamykać w windzie z Niesiołowskim...to dopiero kara.
      • veglie Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 19:02
        Pozdrowienia z kongresówki?
    • erte2 Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 20:38
      sowietolog1
      Dobry człowieku - znając mentalność rodaków (osobliwie zaś pisowców) można domniemywać że pomimo deklaracji o segregowaniu (za czym idą mniejsze opłaty) cwaniaczek-polaczek będzie miał głęboko w dupie jakieś tam zobowiązania czy ustalenia, "bo co mu tam będzie jakiś...".
      A wolność obywatelska, drogi pisiorku, nie polega na tym że możesz swobodnie i bezkarnie nas.rać tam gdzie ci się żywnie podoba, że masz w dupie wszelkie zobowiązania i ustalenia - bo tak, bo wolnoć Tomku..
      A poza tym - cytując twego guru - niewinni nie mają się czego bać...
      • douglasmclloyd Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 21:16
        erte2 napisał:

> sowietolog1
        > Dobry człowieku - znając mentalność rodaków (osobliwie zaś pisowców) można domn
        > iemywać że pomimo deklaracji o segregowaniu (za czym idą mniejsze opłaty) cwani
        > aczek-polaczek będzie miał głęboko w dupie jakieś tam zobowiązania czy ustaleni
        > a,

To jest właśnie durna Polska. Powinna być jedna opłata i jak chcą sortować, to niech sortują, a jak nie, to nie, ale niech płacą tyle samo.
        • erte2 Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 23:56
          douglasmclloyd
          To jest właśnie durny douglasmclloyd . Segregacja musi się opłacać wszystkim - i tym którzy segreguja, i tym którzy odbierają. Proste jak drut .
          • douglasmclloyd Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 23.07.13, 01:00
            erte2 napisał:

> douglasmclloyd
            > To jest właśnie durny douglasmclloyd . Segregacja musi się opłacać wszys
            > tkim - i tym którzy segreguja, i tym którzy odbierają. Proste jak drut .

A ci, którzy nie segregują, mają to w doopie.
          • herr7 Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 23.07.13, 08:01
            Ma Pan rację, ale nie ma sensu prowadzić takich rozwiązań. Przede wszystkim ta usługa powinna być w miarę tania, choćby z tego względu że społeczeństwo w Polsce jest biedne i nie stać je na ceny z Zachodniej Europy. Po drugie, powinny być bardzo wysokie kary za śmiecenie po lasach czy polach. Ta plaga powinna być bezwzględnie zwalczana. A segregacja zależy od tego, czy surowce te ulegają recyklingowi, czy też nie. Być może w dużych aglomeracjach najlepszym rozwiązaniem są spalarnie śmieci.
        • nazimno Poczytaj sobi jak robia to w Brukseli: 23.07.13, 00:19

www.brussels.be/artdet.cfm/4106
      • 1normalnyczlo.w.i.e.k [...] 23.07.13, 00:17
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bkn6 Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 21:26
      polecam program komputerowy do mega inwigilacji mieszkańców zwany "Fara" z końcówką u biskupa

--
      wojciechlemanski.natemat.pl/51023,zly-duch
    • wujcio44 Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 22.07.13, 23:51
      Powinni wprowadzić kody kresowe.
      • nazimno Kody "kresowe"? 23.07.13, 00:11
        Nooo, to jest jakis nowy pomysl...

Niczemu sie juz nie dziwie.
        • wujcio44 Re: Kody "kresowe"? 23.07.13, 00:20
          Nazimno napisał:
          > Nooo, to jest jakis nowy pomysl.. > > Niczemu sie juz nie dziwie

Znaczy się, co do spalenia, a co do recyklingu.
      • 1normalnyczlo.w.i.e.k Może od razu: Kody wołyńsko-ukraińskie? 23.07.13, 00:19
        wujcio44 napisał: Powinni wprowadzić kody kresowe.
        • chateau Re: Może od razu: Kody wołyńsko-ukraińskie? 23.07.13, 00:28
          Dziękujemy, Captain Obvious.
    • zapijaczony_ryj IV RP to ewenement na skale swiatową 23.07.13, 07:41
      sowietolog1 napisał(a):
      > Niech mi jeszcze jakiś leming napisze, o opresyjnej IV RP i kaczyżmie, to dam w
      > pysk! Rządy Tuska/PO-PSL-u poważnie zagrażają naszym wolnościom i swobodom oby
      > watelskim. Takiej skali inwigilacji nie było nawet za "głębokiej komuny"!

Tam premier kazał inwigilować swoich wicepremierów!!!
    • herr7 póki co nic się nie zmieniło... 23.07.13, 07:55
      przynajmniej tam, gdzie mieszkam. Segregowałem śmieci od dawna i nie widzę specjalnych różnić w porównaniu ze stanem sprzed 1 lipca. Słyszałem jednak, że jakieś gminy chcą wprowadzić monitoring polegający na tym, że śmieciarka będzie wyposażona w kamerę, dzięki której będzie można sprawdzić, czy śmieci które są do tej śmieciarki wpychane są aby odpowiednio posegregowane. Rodzi to od razu pytani, kto będzie ten monitoring prowadził? Bo to, że za płaci za te fanaberie klient to tzw. oczywista oczywistość.

To jedynie pokazuje, jaki stan idiotyzmu osiągnęła rządząca Polską elita po bez mała 25 latach nieprzerwanych rządów.
      • wiosnaludzikow logika herra :) 23.07.13, 07:58
        Zawsze jeździłem zgodnie z przepisami drogowymi. Czy stać nas w takim razie na bezsensowne radary, policjantów drogowych i "tym podobne fanaberie".
        Podtrzymuję, że aby pisać na tym forum powinno się przedstawić zaświadczenie o stanie zdrowia :)
        • nazimno No to zacznij od siebie. Przedstaw. 23.07.13, 08:03
          • wiosnaludzikow Re: No to zacznij od siebie. Przedstaw. 23.07.13, 10:34
            co mam przedstawić? Sformułuj to co masz na myśli.
            • nazimno ...co za "blyskotliwosc"... 23.07.13, 10:39
              ... zaswiadczenie...
              • wiosnaludzikow Re: ...co za "blyskotliwosc"... 23.07.13, 11:17
                nazimno napisał:

> ... zaswiadczenie...
                No to pogadaliśmy:)
                • nazimno ...chciales - to masz... 23.07.13, 11:48
                  • wiosnaludzikow Re: ...chciales - to masz... 23.07.13, 12:45
                    Gdzie i co chciałem ?
        • herr7 to jest twoja logika... 23.07.13, 08:03
          Nie moja. Nowa ustawa niczego nie rozwiązuje, a powoduje jedynie dodatkowe obciążenie dla obywateli. To jest nowy podatek. Nic innego. Z ekologią nie ma nic wspólnego.
          • wiosnaludzikow Re: to jest twoja logika... 23.07.13, 10:34
            herr7 napisał:

> Nie moja. Nowa ustawa niczego nie rozwiązuje, a powoduje jedynie dodatkowe obci
            > ążenie dla obywateli. To jest nowy podatek. Nic innego. Z ekologią nie ma nic w
            > spólnego.
            Co do krytyki ustawy zgadzam się ale opinię o logice Twojej wypowiedzi podtrzymuję.
        • zapijaczony_ryj No to się różnimy 23.07.13, 08:04
          wiosnaludzikow napisał:

> Zawsze jeździłem zgodnie z przepisami drogowymi. Czy stać nas w takim razie na
          > bezsensowne radary, policjantów drogowych i "tym podobne fanaberie".
          Bo ja zawsze jeździłem i jezdzę tak jak mnie na to warunki pozwalają i...uważam na radary
    • mietowe_loczki Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 23.07.13, 10:47
      sowietolog1 napisał(a):

> Niech mi jeszcze jakiś leming napisze, o opresyjnej IV RP i kaczyżmie, to dam w
      > pysk!

Niniejszym piszę o opresyjnej debilnej IV RP i kaczyźmie.

> Rządy Tuska/PO-PSL-u poważnie zagrażają naszym wolnościom i swobodom oby
      > watelskim.

Nie wiem, co ma do tego przetargu rząd Tuska/PO-PSL, ale boję się, że rozkminianie twoich intencji może być szkodliwe dla rozkminiającego.

> Takiej skali inwigilacji nie było nawet za "głębokiej komuny"!

To znaczy, że głęboka komuna nie była taka zła, ale takie stwierdzenie z twojej, czyli miłośnika komuny, strony jakoś mnie specjalnie nie dziwi.
    • klokwerk Re: Poznań; worki na śmieci z kodami kreskowymi?! 23.07.13, 10:59
      Ta segregacja to jest czysty pic na wodę. Nie wiem kompletnie po co to jest skoro wszystko później i tak leci do jednego kubła na śmieci.

--
      www.aviva.pl/direct/samochodowe/ubezpieczenie-assistance.html
    • wlodzimierz.iljicz Mam pytanie 23.07.13, 11:39
      Obywatelu, ile godzin dziennie przeznaczasz na sortowanie śmieci: te do zielonego kosza w sypialni, te do czarnego w kuchni, te do żółtego w łazience a te do czerwonego w jadalni?
      Ile godzin dziennie przeznaczasz na mycie plastikowych pojemników a ile na szorowanie butelek?
      Nurzanie się w śmierdzących odpadach - cóż za radość każdego wieczora dla całej rodziny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka