Dodaj do ulubionych

był sobie człowiek

15.12.13, 23:48
nie heros a zwyczajny aparatczyk, postury można rzec ubogiej, za to o zdolnościach przywódczych. kariera herosa szła jak z płatka, PZPR, premierostwo i co się zdarza klapa totalna. heros jak to przystało na walczaka, nawet po otrzymaniu siarczystego kopa, kopa zadanego przez bogów mu podobnych, szedł dalej, szedł po bandzie, ekstremalny wyczyn i fikołek w krawacie pokolorowanym w poprzek, czerwone na przemian z białym i jeszcze większa klapa. banita, odtrącony i spoglądający na herosa ze swojej bajki się nie poddawał, jabłka co sprzedawał heros(na ten czas namaszczony) okazały się być gugułami. i jak to w bajkach, wszystko wywróciło się do góry plecami, ten co na łopatkach już na równe nogi stanął i prowadzi, jest cool, z przegranego liderem się mieni. nie jestem ekspertem, mało, nie znam się na zawiłościach i meandrach polityki, ale czy jest kraj, gdzie skończony polityk robi za nowalijkę?
Obserwuj wątek
    • hummer Re: był sobie człowiek 15.12.13, 23:50
      Do Ulissesa Ci brakuje kilkuset stron.
      • behemot17-13 Re: był sobie człowiek 16.12.13, 00:06
        masz rację, produkcja niezbyt udana, pytanie chyba na czasie. no bo jakże to, ten co przegrał światełkiem w tunelu? że niby człowiek uczy się na błędach, gdzie tak jest aby przegrany do triumfu prowadził?
        • hummer Re: był sobie człowiek 16.12.13, 00:09
          behemot17-13 napisał:

> masz rację, produkcja niezbyt udana

Dalej nie będę Cie męczył.
          • behemot17-13 Re: był sobie człowiek 16.12.13, 00:16
            dzięki. teraz będę musiał sam dojść, jakim sposobem stary pierdoła, aparatczyk i przegraniec robi za lidera.
          • magdolot Re: był sobie człowiek 16.12.13, 00:19
            Całkiem udana produkcja, choć Ulissesa cokolwiek brakuje, na przykład "smarkówy". Niestety brak nawiązania do "Apolejki i osiołka", no.

>no bo jakże to, ten co przegrał światełkiem w tunelu? że niby człowiek uczy się na błędach, >gdzie tak jest aby przegrany do triumfu prowadził?

Przecież to nawrócony grzesznik i sam jest wart więcej niźli tysiące porządnych owieczek! Ikona literatury z bardzo dłuuugim stażem. Taki mięciutko przechodzi przez ucho igielne i wali wprost do nieba. A bajki wszyscy lubimy.
            • hummer Nie mów tak skomplikowanie 16.12.13, 00:22
              Bo Giwi wątek usunie. :)

PS
              Nie było tego w rozdzielniku.
              • magdolot Re: Nie mów tak skomplikowanie 16.12.13, 00:40
                Nie umię inaczej. :(

P.S. A zielone jabłuszko zaiwanił Gowin.
                aaa! świry dwa.
                • ave.duce Re: Nie mów tak skomplikowanie 16.12.13, 08:50
                  magdolot napisała:

>
                  > P.S. A zielone jabłuszko zaiwanił Gowin.

I krawatkę tesz: i.wp.pl/a/f/jpeg/30183/j_gowin_pap600.jpeg

> aaa! świry dwa.
                  • magdolot Re: Nie mów tak skomplikowanie 16.12.13, 14:42
                    Zielone jabłuszko naciągane na Krzyż,
                    czemu Ty Avusiu krzywo na nie patrzysz?

I z teki przedszkolaka:

"A czerwone duże jabłko na trawę umyka
                    Hopsa, hopsa, na trawę umyka
                    Za czerwonym pędzi małe i zielone,
                    Chociaż chowa się pod listkiem, widać mu ogonek
                    Ojejejej, widać mu ogonek"

Gowin goni Millera, czy jak? A któremu [ojej!] widać ten ogonek?
                    • ave.duce Re: Nie mów tak skomplikowanie 16.12.13, 15:05
                      Co do ogonka: stawiam na Gowina.

Trawestując dla pokrzepienia serc > Diabeł się w ornat ubrał i ogonkiem na mszę dzwoni ;)
    • ayran jedno muszę sprostować 16.12.13, 09:47
      Leszek Miller nie nosił krawata Samoobrony. Bardzo dbał o to, by na wszystkich zdjęciach, na których występuje z Lepperem, czy też innymi lederami partii, z której listy startował, mieć krawat inny niż obowiązujący w SO.

serwisy.gazeta.pl/wybory2007/51,85060,4504818.html?i=8
      www.fakt.pl/Miller-poznal-Leppera-na-wodce-,artykuly,111846,1.html
      www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071010/WYBORY/71009024
      • all.correct2 A Wy ciągle o Jarku Kaczyńskim ! 16.12.13, 09:51
        ayran napisał:

> Leszek Miller nie nosił krawata Samoobrony. Bardzo dbał o to, by na wszystkich
        > zdjęciach, na których występuje z Lepperem, czy też innymi lederami partii, z k
        > tórej listy startował, mieć krawat inny niż obowiązujący w SO.
        >
        > serwisy.gazeta.pl/wybory2007/51,85060,4504818.html?i=8
        > www.fakt.pl/Miller-poznal-Leppera-na-wodce-,artykuly,111846,1.html
        > www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071010/WYBORY/71009024
        >
        >
      • behemot17-13 Re: jedno muszę sprostować 16.12.13, 15:23
        zgadza się. startował z list Samoobrony, "firmówki" nie nosił.
        • gtxl Re: jedno muszę sprostować 16.12.13, 15:28
          behemot17-13 napisał:

> zgadza się. startował z list Samoobrony, "firmówki" nie nosił.

Aj waj...jaki Ty jestes dowcipny.....
      • wiosnaludzikow Re: jedno muszę sprostować 17.12.13, 07:05
        ayran napisał:

> Leszek Miller nie nosił krawata Samoobrony. Bardzo dbał o to, by na wszystkich
        > zdjęciach, na których występuje z Lepperem, czy też innymi lederami partii, z k
        > tórej listy startował, mieć krawat inny niż obowiązujący w SO.
        Ale zadeklarował przyjęcie krawata Samoobrony.
        www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/miller-przyjmie-krawat-samoobrony-tylko-od-leppera,173190.html?playlist_id=16715
        Gdyby Lepper mu go zaproponował, sam Miller stwierdził : przyjąłby go.
    • simera16 Re: był sobie człowiek 16.12.13, 14:52
      Był? Jest i pewnie znowu mu w "sondażowniach" skoczyło, skoro flekowanie (choćby i intelektualne tak!) rozpoczęte..... :D
      • magdolot Re: był sobie człowiek 16.12.13, 15:07
        Czyżbyś sądził, że dorosły człowiek głosuje przepełniony romantyczną miłością do swojego wybrańca i naiwnie sądząc, że ów jest ideałem? Na kolor krawatki i urodę lic? Na jabłuszko z ogonkiem? Na nawróconego grzesznika?
        A może na mniejsze zło, od wielu lat z obrzydzeniem?
        Ja bym najchętniej ich wszystkich sflekowała równo. Za traktowanie mnie jak debila.
        • simera16 Re: był sobie człowiek 16.12.13, 15:12
          magdolot napisała:

> Czyżbyś sądził, że dorosły człowiek głosuje przepełniony romantyczną miłością d
          > o swojego wybrańca i naiwnie sądząc, że ów jest ideałem? Na kolor krawatki i ur
          > odę lic? Na jabłuszko z ogonkiem? Na nawróconego grzesznika? A może na mniejsze zło, od wielu lat z obrzydzeniem?
          >
          Różne kryteria ludziska przy wyborze mają
          >
          > Ja bym najchętniej ich wszystkich sflekowała równo. Za traktowanie mnie jak deb
          > ila.
          >
          Hmmmm....jest to jakaś myśl.
          • magdolot Re: był sobie człowiek 17.12.13, 02:10
            > Różne kryteria ludziska przy wyborze mają

Fakt, prezesowi niewiele zabrakło do żyrandola w nagrodę za to, że był taki biedny, osierocony, na proszkach i nic nie mówił przez całą kampanię...
            • simera16 Re: był sobie człowiek 17.12.13, 06:03
              magdolot napisała:

> > Różne kryteria ludziska przy wyborze mają
              >
              > Fakt, prezesowi niewiele zabrakło do żyrandola w nagrodę za to, że był taki bie
              > dny, osierocony, na proszkach i nic nie mówił przez całą kampanię...
              >
              Idealny przykład! :)
    • m.c.hrabia Re: był sobie, człowiek? 16.12.13, 15:29
      nie uogólniał bym ,ale nie będę się sprzeczał.
      oceniam inaczej..............
    • behemot17-13 Re: był sobie człowiek 16.12.13, 15:45
      dlaczego ten temat?
      nie głosuję na tę partię, ale z ciekawości, czy SLD jest partią kolesi troszkę już zużytych? bo te same twarze wciąż migają w okienku telewizorni - Miller, Czarzasty, Iwiński, do niedawna Kalisz. z nowych twarzy dwóch widziałem - gościa co marynarkę zdjął radośnie wyśpiewując i tego co daty powstania ni w ząb. partia rośnie w siłę (wedle sondaży), to nowe twarze powinny się przebijać, jakaś promocja młodszego pokolenia, a tu nic. to albo stare zuchy trzęsą i łupy rozdzielają, albo młodsi są ciamajdami i głosu nie mają.
      co jeszcze mnie skłoniło? bo ciągle Kaczyński, Tusk i znowu Tusk, Kaczyński.
      • magdolot Re: był sobie człowiek 17.12.13, 02:04
        >czy SLD jest partią kolesi troszkę
        > już zużytych? bo te same twarze wciąż migają w okienku telewizorni - Miller, Cz
        > arzasty, Iwiński, do niedawna Kalisz. z nowych twarzy dwóch widziałem -

Millera poznaje się po tym jak kończy. A on wcale nie kończy. Wydawało się że to już, już... a jedzie dalej i z coraz większym koksem. Jako kobieta jestem w stanie zrozumieć, że w takiej sytuacji jakieś tam nowe twarze... hmmmm... nie są najważniejsze.
        • simera16 Re: był sobie człowiek 17.12.13, 06:04
          magdolot napisała:

> >czy SLD jest partią kolesi troszkę
          > > już zużytych? bo te same twarze wciąż migają w okienku telewizorni - Mill
          > er, Cz
          > > arzasty, Iwiński, do niedawna Kalisz. z nowych twarzy dwóch widziałem -
          >
          > Millera poznaje się po tym jak kończy. A on wcale nie kończy. Wydawało się że t
          > o już, już... a jedzie dalej i z coraz większym koksem. Jako kobieta jestem w s
          > tanie zrozumieć, że w takiej sytuacji jakieś tam nowe twarze... hmmmm... nie są
          > najważniejsze.
          >
          Ma gostek (Miller) power!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka