Dodaj do ulubionych

Ksiądz Lemański sam sobie winien

15.04.14, 23:22
Nie śledziłem zbyt uważnie tej monachomachii, a mówiąc dokładniej, nie śledziłem jej wcale, postanowiłem więc nadrobić te zaległości. Zajrzałem tu i ówdzie, przeczytałem to i owo i jestem już prawie pewny, że ksiądz Lemański sam napytał sobie biedy. Cóż bowiem pisze on na swoim blogu o kurii biskupa Hosera? A choćby to, na przykład:

Myślę, że dobrych wspomnień ze spotkań w tej kurii nie zabrali ze sobą również Wojciech Tochman - autor książki o rzezi w Rwandzie oraz psycholog Marek Sułkowski – ten, który od trzech lat wzywał naszego biskupa do odsunięcia od pracy z dziećmi i młodzieżą księży oskarżanych o pedofilię.

www.ksiadzlemanski.waw.pl/index.php/blog-ksiedza-wojciecha
Użycie w jednym zdaniu słów "Rwanda" i "pedofilia" świadczy o tym, że ksiądz Lemański zatracił instynkt samozachowawczy. Bo póki "pedofilia" występuje tuż obok "Dominikany", to pół biedy, ale kiedy widnieje w sąsiedztwie "Rwandy", to olaboga, nie daj Boże i nie będzie pomiłuj. Nie jest bowiem tajemnicą, że właśnie w Rwandzie biskup Hoser pełnił posługę kapłańską przez jakieś 20 lat i z całą pewnością wyplenił tam wszelką pedofilię, albowiem na pedofilców okrutnie on jakiś zawzięty, o czym dobitnie świadczy poniższy artykuł.

polska.newsweek.pl/ksiadz-grzegorz-z-tarchomina-molestowanie-pedofilia-w-kosciele,artykuly,274445,1.html

"Boże, uchroń Polskę przed moimi synami narwańcami"

Rajmund Kaczyński
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Ksiądz Lemański sam sobie winien 15.04.14, 23:32

> "Boże, uchroń Polskę przed moimi synami narwańcami"
      >
      > Rajmund Kaczyński

Ma gostek jakies układy z Bogiem , bo skutecznie jak na razie Polske chroni.
      • snajper55 Re: Ksiądz Lemański sam sobie winien 15.04.14, 23:37
        volupte napisał:

>
        > > "Boże, uchroń Polskę przed moimi synami narwańcami"
        > >
        > > Rajmund Kaczyński
        >
        > Ma gostek jakies układy z Bogiem , bo skutecznie jak na razie Polske chroni.

Może by go kanonizować?

S.
        • volupte Re: Ksiądz Lemański sam sobie winien 15.04.14, 23:39
          Predzej to Mamrota czeka:-)
    • porannakawa01 Re: Ksiądz Lemański sam sobie winien 16.04.14, 00:20
      Nie powinien tak na poważnie brać słów Chrystusa.
      To było ponad dwa tysiące lat temu.
      Obórka licha, dziś marmurowe i złocone pałace.
      Wtedy szata zgrzebna, dziś komplet, zestaw strojów zdobnych i biżuterii na różne okazję.
      Kiedyś chleb, którym się łamano, popijano wodą lub winem. Dziś nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu.
      On słowa Chrystusa brał na poważnie. Jak dureń!
      Przecież to wszystko tak tylko, dla jaj jest zorganizowane.
      Z czegoś przecież trzeba żyć a nie z takich tam sprzed dwóch tysięcy lat.
      Zresztą za to wtedy tego faceta współplemieńcy zabili.
      Trzeba ugodowo, z władcami bez zadry.
    • l_zaraza_l Re: Ksiądz Lemański sam sobie winien 16.04.14, 11:30
      >Użycie w jednym zdaniu słów "Rwanda" i "pedofilia" świadczy o tym, że ksiądz Le
      > mański zatracił instynkt samozachowawczy.

Ale nie zatracił przyzwoitości i godności. To jego największa wina.
    • spokojny.zenek Re: Ksiądz Lemański sam sobie winien 16.04.14, 11:32
      > w Rwandzie biskup Hoser pełnił posługę kapłańską przez jakieś 20 lat i z całą p
      > ewnością wyplenił tam wszelką pedofilię, albowiem na pedofilców okrutnie on jak
      > iś zawzięty, o czym dobitnie świadczy poniższy artykuł.

Przy użyciu maczet.
      • snajper55 Re: Ksiądz Lemański sam sobie winien 16.04.14, 12:06
        spokojny.zenek napisał:

> > w Rwandzie biskup Hoser pełnił posługę kapłańską przez jakieś 20 lat i z całą p
        > > ewnością wyplenił tam wszelką pedofilię, albowiem na pedofilców okrutnie on jak
        > > iś zawzięty, o czym dobitnie świadczy poniższy artykuł.
        >
        > Przy użyciu maczet.

Biblijnie. Oto jest krew twoja, oto jest ciało twoje.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka