polskagolyzad5 09.05.14, 10:10 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 10:13 krasnolutki? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 10:46 Amerykanie, oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 10:50 ... w Ameryce nie ma krasnolutków... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 10:53 sclavus napisał: > ... w Ameryce nie ma krasnolutków... Wszystkie zginęły podczas wyzwalania Polski. Krasnoludki oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:28 być może... ... być może, w zamian pojawiły się zieloneludki... z drugiej strony! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 20:57 szwampuch58 napisał: > krasnolutki? Zielone ludziki z Czerwonej Armii.PO co wyzwalali? Po AH byli....KA,WB,CDU-CSU*kld,SPD i aktualnie AM-DT(chadecja) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 10:54 polskagolyzad5 napisał: > 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To nie był dzień wyzwolenia dla Polski.To był dzień kolejnego zniewolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw2104 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:10 gtxl2 napisał: > polskagolyzad5 napisał: > > > 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > > To nie był dzień wyzwolenia dla Polski.To był dzień kolejnego zniewolenia. > A 1 maja 2004 r kolejny DZIEŃ ZNIEWOLENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:32 Nieprawda!! ... dobrowolność, to dobrowolność... Poza tym, tylko dzięki temu, nie ma kogo w Europie, ani wyzwalać, ani zniewalać... - nie wierzysz?? Poczytaj historię wojen w Europie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:44 sclavus napisał: > Nieprawda!! > ... dobrowolność, to dobrowolność... > Poza tym, tylko dzięki temu, nie ma kogo w Europie, ani wyzwalać, ani zniewalać > ... - nie wierzysz?? > Poczytaj historię wojen w Europie!!! To co masz wtedy do sojuszu państw Bloku Wschodniego? To było to samo co dziś UE. Nawet lepiej bo wtedy Polska przeżywała realny wzrost i rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:55 tornson napisał: > To co masz wtedy do sojuszu państw Bloku Wschodniego? To było to samo co dziś U > E. Nawet lepiej bo wtedy Polska przeżywała realny wzrost i rozwój. Starcza skleroza, czy młodzieńcza nieznajomość historii? Obstawiam wariant mieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 16:56 vladexpat napisał: > Starcza skleroza, czy młodzieńcza nieznajomość historii? Obstawiam wariant mies > zany. O co ci znowu chodzi??? Polska w latach 1945-1955 przeżyła bez porównania większy rozwój niż w latach 2004-2014! W każdej dziesięciolatce, aż do 1980, PRL wypada lepiej niż IV RP w UE!! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:42 gtxl2 napisał: > To nie był dzień wyzwolenia dla Polski.To był dzień kolejnego zniewolenia. Dla kogo zniewolenie? PRL był pod każdym względem lepszy dla ludzi niż sanacyjny reżim. Zniewoleni to się mogli czuć złodzieje i zamordyści którzy za reżimu sanacji mieli jak pączek w maśle. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:45 tornson napisał: > gtxl2 napisał: > > > To nie był dzień wyzwolenia dla Polski.To był dzień kolejnego zniewolenia > . > Dla kogo zniewolenie? PRL był pod każdym względem lepszy dla ludzi niż sanacyjn > y reżim. Zniewoleni to się mogli czuć złodzieje i zamordyści którzy za reżimu s > anacji mieli jak pączek w maśle. To był dzień kolejnego zniewolenia. Polska w czasie rządów Piłsudskiego i w czasie rządów sanacyjnych nie była zależna ani od Niemiec ani od ZSRR. Takie są historyczne fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:55 gtxl2 napisał: > To był dzień kolejnego zniewolenia. Polska w czasie rządów Piłsudskiego i w cza > sie rządów sanacyjnych nie była zależna ani od Niemiec ani od ZSRR. > Takie są historyczne fakty. Jakiego "zniewolenia", dla kogo??? Podaj jakieś FAKTY, zamiast tego ideologicznego bełkotu! Kogo to obchodzi czy bandyci trzymający społeczeństwo za mordę służą komuś czy tylko sami sobie? Dzisiaj KRLD jest w pełni niezależnym krajem i co fajnie tam mają? Mogą sobie służyć nawet marsjanom, byle dbali o ludzi, a Polska Ludowa o ludzi dbała! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:58 Jakiego "zniewolenia", dla kogo??? Podaj jakieś FAKTY, zamiast tego ideologicznego bełkotu! Jakbyś to powiedział w miejscu gdzie mieszkam od urodzenia, gdzie mieszkali moi rodzice, dostałbyś od razu w mordę.Pochodzę ze Śląska. Ja ci wybaczam tornson, bo tak cię zindoktrynowano. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:04 gtxl2 napisał: > Jakiego "zniewolenia", dla kogo??? > Podaj jakieś FAKTY, zamiast tego ideologicznego bełkotu! > > Jakbyś to powiedział w miejscu gdzie mieszkam od urodzenia, gdzie mieszkali moi > rodzice, dostałbyś od razu w mordę.Pochodzę ze Śląska. > Ja ci wybaczam tornson, bo tak cię zindoktrynowano. > No to wszystko jasne. Dziwi mnie jednak, że jako pupilek PRL tak plujesz na stary system. Przecież za komuny żyło się wam jak paczki w maśle. Nie zaprzeczaj mam rodzine na Śląsku i dobrze wiem jak was PRL rozpieszczała. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:13 No to wszystko jasne. Dziwi mnie jednak, że jako pupilek PRL tak plujesz na stary system. Przecież za komuny żyło się wam jak paczki w maśle. Nie zaprzeczaj mam rodzine na Śląsku i dobrze wiem jak was PRL rozpieszczała. Ty masz nicka adekwatnego do twojego poziomu umysłowego. Jesteś nie tylko czarny, ale ciasny. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 16:54 gtxl2 napisał: > No to wszystko jasne. > Dziwi mnie jednak, że jako pupilek PRL tak plujesz na stary system. Przecież za > komuny żyło się wam jak paczki w maśle. Nie zaprzeczaj mam rodzine na Śląsku i > dobrze wiem jak was PRL rozpieszczała. > > Ty masz nicka adekwatnego do twojego poziomu umysłowego. Jesteś nie tylko czarn > y, ale ciasny. Spadaj przygłupi ślunzaku pasożytujacy na Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 17:08 Spadaj przygłupi ślunzaku pasożytujacy na Polsce. Łojesuniu,......gdzie mieszkasz? na Madagaskarze? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 17:14 gtxl2 napisał: > Spadaj przygłupi ślunzaku pasożytujacy na Polsce. > > Łojesuniu,......gdzie mieszkasz? na Madagaskarze? > Po co ci to wiedzieć volksdeutschu? Chcesz przyjechać mi manto spuścić za kilka słów prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 17:19 pies_na_czarnych napisała: > gtxl2 napisał: > > > Spadaj przygłupi ślunzaku pasożytujacy na Polsce. > > > > Łojesuniu,......gdzie mieszkasz? na Madagaskarze? > > > > Po co ci to wiedzieć volksdeutschu? Chcesz przyjechać mi manto spuścić za kilka > słów prawdy? > Jaka ty mi prawdę powiedziałeś przygłupie. To,że ja zostałem w swoim Heimatlandzie czyli nA Śląsku a ty spie...łeś do Belgii? Kto z nas jest pasożytem? Ja jestem u siebie, tutaj się urodziłem, tu mieszkali moi ojcowie. A ty gdzie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 17:29 gtxl2 napisał: > pies_na_czarnych napisała: > > > gtxl2 napisał: > > > > > Spadaj przygłupi ślunzaku pasożytujacy na Polsce. > > > > > > Łojesuniu,......gdzie mieszkasz? na Madagaskarze? > > Jaka ty mi prawdę powiedziałeś przygłupie. To,że ja zostałem w swoim Heimatland > zie czyli nA Śląsku a ty spie...łeś do Belgii? Kto z nas jest pasożytem? Ja jes > tem u siebie, tutaj się urodziłem, tu mieszkali moi ojcowie. A ty gdzie jesteś? > > > > > Zobacz w słowniku co znaczy słowo pasożyt! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 17:31 Zobacz w słowniku co znaczy słowo pasożyt! Taki co uciekł z kraju ojczystego i pasożytuje na innej nacji? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 17:34 gtxl2 napisał: > Zobacz w słowniku co znaczy słowo pasożyt! > > Taki co uciekł z kraju ojczystego i pasożytuje na innej nacji? > Tak myślałem. Tylko do fedrowania się nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 17:37 pies_na_czarnych napisała: > gtxl2 napisał: > > > Zobacz w słowniku co znaczy słowo pasożyt! > > > > Taki co uciekł z kraju ojczystego i pasożytuje na innej nacji? > > > > Tak myślałem. Tylko do fedrowania się nadajesz. Przecież ty jesteś "tempy" jak niezaostrzony ołówek. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 22:12 gtxl2 napisał: > polskagolyzad5 napisał: > > > 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > > To nie był dzień wyzwolenia dla Polski.To był dzień kolejnego zniewolenia. > Przeklęte Soviety przepędzili rycerski Wehrmacht i dobre GeheimeStaatPolizei(gestapo)by umieścić w LEGNICY azjatycką dzicz(ACz) i bestialskie NKWD. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 11:00 Armia Czerwona wyzwoliła Polskę z okupacji niemieckiej,ale przegoniła i polskie podziemie i jego przywódców.A strefy wpływów w Europie zawdzięczamy konferencji w Jałcie. Może to nie jest szczęśliwe porównanie,ale za wojny napoleońskie i za Somosierrę Hiszpanie nie mają do Polski pretensji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:38 Armia Czerwona wyzwoliła Polskę z okupacji niemieckiej,ale przegoniła i polskie podziemie i jego przywódców.A strefy wpływów w Europie zawdzięczamy konferencji w Jałcie. W której Józek odegrał ...przodującą rolę a USA i Anglia była na klęczkach przed Józefem.Oczywiście wiadomo dlaczego, ale była na klęczkach. Może to nie jest szczęśliwe porównanie,ale za wojny napoleońskie i za Somosierr > ę Hiszpanie nie mają do Polski pretensji :-) o jest wręcz idiotyczne porównanie,widać,że znajomość historii jest dla ciebie barierą nie do przebycia. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:51 gtxl2 napisał: > Armia Czerwona wyzwoliła Polskę z okupacji niemieckiej,ale przegoniła i polskie > podziemie i jego przywódców. Których? Podziemie AL miało się dobrze. A ci z AK nie byli godni by rządzić krajem, raz że nic nie zrobili dla wyzwolenia Polski (całe to państwo podziemne to nic innego jak dreptanie w miejscu albo samobójstwa w rodzaju Powstania Warszawskiego). Ci którzy walczyli i wyzwolili kraj zdobyli władzę, jak najbardziej słusznie. > A strefy wpływów w Europie zawdzięczamy konferencji w Jałcie. Strefy wpływów w Europie zawdzięczaliśmy postępom frontów, Jałcie zawdzięczamy pokój w Europie. > W której Józek odegrał ...przodującą rolę a USA i Anglia była na klęczkach prze > d Józefem.Oczywiście wiadomo dlaczego, ale była na klęczkach. A co mogło to zdychające bandyckie imperium trzymające jeszcze za mordę pół świata, ale już nie długo? Angole mieli nas wyzwalać??? Buuuuuuuuuuahahahahaha!!! Te łapudraki wpierw powinny wyzwolić niewolone przez siebie od setek lat narody. Najlepiej to Anglosaskie świnie "wyzwalały" Grecję, gdzie do spacyfikowania przeciwników politycznych wykorzystali byłych hitlerowskich kolaborantów. Całe szczęście że nie znaleźliśmy się w stredfie tych bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:55 tornson napisał: > gtxl2 napisał: > > Których? Podziemie AL miało się dobrze. Oczywiście, bo to była w głównie agentura radziecka. Tornson....daj se na luz, chciałem cie traktować na poważnie. Nie da rady. Sorry ale pieprzysz tak jak lenin z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 16:53 gtxl2 napisał: > Oczywiście, bo to była w głównie agentura radziecka. > Tornson....daj se na luz, chciałem cie traktować na poważnie. Nie da rady. Sorr > y ale pieprzysz tak jak lenin z tego forum. To ty pieprzysz jak potłuczony, zachowujesz się jak zwykły hitlersyn! Można nie lubić ZSRR, można krytykować PRL, ale szkalować Armię Czerwoną w obliczu pokonania hitlerowskiej zarazy, w dniu zwycięstwa, to już dno jakie mogą sięgnąć tylko bękarty Hitlera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 17:10 To ty pieprzysz jak potłuczony, zachowujesz się jak zwykły hitlersyn! Można nie lubić ZSRR, można krytykować PRL, ale szkalować Armię Czerwoną w obliczu pokonania hitlerowskiej zarazy, w dniu zwycięstwa, to już dno jakie mogą sięgnąć tylko bękarty Hitlera!!! No i dalej nie rozumiesz, że Polska znalazła się w obliczu dwóch zaraz, czyli Niemiec hitlerowskich i Związku Sowieckiego. Obie były dla Polski jednakowo zbrodnicze, zarówno Niemcy jak i ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 19:35 gtxl2 napisał: > No i dalej nie rozumiesz, że Polska znalazła się w obliczu dwóch zaraz, czyli N > iemiec hitlerowskich i Związku Sowieckiego. > Obie były dla Polski jednakowo zbrodnicze, zarówno Niemcy jak i ZSRR. Ty naprawdę jesteś nienormalny!!! Porównywać eksterminację narodu i zagładę pańśtwa do czasów PRL??? Trzeba być chorym psychicznie by takie coś wymyślać! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 20:07 Ty naprawdę jesteś nienormalny!!! Porównywać eksterminację narodu i zagładę pańśtwa do czasów PRL??? Trzeba być chorym psychicznie by takie coś wymyślać! Naprawdę ja jestem nienormalny? przecież ja powiedziałem wyraźnie, że Polska miała w tym czasie dwóch śmiertelnych wrogów, jednym z nich byli hitlerowskie Niemcy a drugim bolszewicka ZSRR. Naprawdę nie chcesz tego zrozumieć i wolisz ubliżać? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 21:04 gtxl2 napisał: > Naprawdę ja jestem nienormalny? przecież ja powiedziałem wyraźnie, że Polska mi > ała w tym czasie dwóch śmiertelnych wrogów, jednym z nich byli hitlerowskie Ni > emcy a drugim bolszewicka ZSRR. > Naprawdę nie chcesz tego zrozumieć i wolisz ubliżać? Tylko hitlersyn moze nazywać ZSRR wrogiem w latach 1941-1945! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 21:16 Tylko hitlersyn moze nazywać ZSRR wrogiem w latach 1941-1945! ..)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 21:24 W Styczniu 1945 Komenda Główna AK "ROZWIąZAŁA" AK rządu RP(2) w Londynie.Stalin(aliant USA i UK) na tyłach frontu wschodniego,po Teheranie i Jałcie(CCCP-USA-UK) powinien tolerować zbrojną partyzantkę AK,NSZ,WiN,UPA......? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:37 Nieuku!!! Nikt nikogo nie wyzwalał!!! Związek Radziecki wypełniał tylko alianckie zobowiązania a żeby je mógł wypełnić, musiał przejść - między innymi - przez Polskę... To co zrobił po zakończeniu II wojny, to już zupełnie inna historia, związana bezpośrednio z głównymi aliantami... *** gdzieś ty był, kiedy w szkole tego uczyli??? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 14:40 sclavus napisał: > Nieuku!!! > Nikt nikogo nie wyzwalał!!! > Związek Radziecki wypełniał tylko alianckie zobowiązania a żeby je mógł wypełni > ć, musiał przejść - między innymi - przez Polskę... > To co zrobił po zakończeniu II wojny, to już zupełnie inna historia, związana b > ezpośrednio z głównymi aliantami... > *** > gdzieś ty był, kiedy w szkole tego uczyli??? Żabojadzie sclavus...muszę się z tobą zgodzić w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Wedle PiSowskich śmieci, porobowców hitleryzmu, 09.05.14, 14:39 to był podbój ich ukochanej 1000 letniej Rzeszy a nie wyzwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Wedle PiSowskich śmieci, porobowców hitleryzm 09.05.14, 14:40 tornson napisał: > to był podbój ich ukochanej 1000 letniej Rzeszy a nie wyzwolenie. Tornson....pier....sz. Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Wedle PiSowskich śmieci, porobowców hitleryzm 09.05.14, 15:03 Nie wiem po co marnujesz parę na tego komuszego pryszcza, który 20 lat temu ssał matczyne mleko... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada tornson 09.05.14, 17:22 lecz się póki nie za późno .Łapy opadają .Ile jest w człowieku nienawiści .O Katyniu ,Armii Krajowej , Powstaniu Warszawskim ,Łączka Powązki ,Smoleńsk.Wyryj sobie na bercie gwiazdę pięcioramienną i cmokaj się codziennie w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Idź PiS_daku do szkoły i nie rób z siebie idioty 09.05.14, 14:41 polskagolyzad5 napisał: > 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Albo poszukaj sobie w Necie Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:11 Nikt. II WŚ trwała w najlepsze i zakończyła się w 1989 r. Wiem to od Prezydenta i Premiera III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:15 remez2 napisał: > Nikt. II WŚ trwała w najlepsze i zakończyła się w 1989 r. Wiem to od Prezydenta > i Premiera III RP. Od kogo wiesz,że II wojna światowa zaczęła się w czerwcu 1941r? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:25 gtxl2 napisał: > Od kogo wiesz,że II wojna światowa zaczęła się w czerwcu 1941r? Pierwsze słyszę. Wiem, że zaczęła się 1 września 1939 r. atakiem armii dwóch krajów na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:28 remez2 napisał: > gtxl2 napisał: > > Od kogo wiesz,że II wojna światowa zaczęła się w czerwcu 1941r? > Pierwsze słyszę. Wiem, że zaczęła się 1 września 1939 r. atakiem armii dwóch kr > ajów na Polskę. To dobrze wiemy obaj. Z tym,że ja jednak wiem więcej, a mianowicie to, że Polska przegrała w II wojnie światowej. A 9 maja nie powinien być dla nas jako Narodu dniem zwycięstwa. Tutaj się też zgodzisz ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:32 gtxl2 napisał: > To dobrze wiemy obaj. Czy o tych samych krajach myślimy? > Z tym,że ja jednak wiem więcej, a mianowicie to, że Polsk > a przegrała w II wojnie światowej. A 9 maja nie powinien być dla nas jako Narod > u dniem zwycięstwa. Tutaj się też zgodzisz ze mną? Nie. Natomiast mogę sobie wyobrazić, co by się stało, gdyby J.Stalin zatrzymał wojska na linii Curzona i zawarł pokój z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:45 Nie. Natomiast mogę sobie wyobrazić, co by się stało, gdyby J.Stalin zatrzymał wojska na linii Curzona i zawarł pokój z Niemcami Co by się wtedy stało? i dlaczego Józef tego nie zrobi? Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 20:36 gtxl2 napisał: > Co by się wtedy stało? Najprawdopodobniej nie siedzielibyśmy dzisiaj przy komputerach. > i dlaczego Józef tego nie zrobi? Jak myślisz? W największym skrócie, bo: - okazał się silniejszy, - bo to, co zrobili Niemcy na terenie ZSRR było niewybaczalne. PS - ten drugi kraj to Słowacja. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 20:42 remez2 napisał: > gtxl2 napisał: > > Co by się wtedy stało? > Najprawdopodobniej nie siedzielibyśmy dzisiaj przy komputerach. > > i dlaczego Józef tego nie zrobi? Jak myślisz? > W największym skrócie, bo: > - okazał się silniejszy, > - bo to, co zrobili Niemcy na terenie ZSRR było niewybaczalne. > PS - ten drugi kraj to Słowacja. Szanuję Cie remez i nie będę Ci skakał do gardła. Różnimy się w kwestii oceny roli ZSRR, ja nie gloryfikuję jednak Niemców. Oba systemy były zbrodnicze, na czele obu państw stali najwięksi zbrodniarze XX wieku. Pozostańmy przy swoich zdaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 20:53 > Szanuję Cie remez i nie będę Ci skakał do gardła. Różnimy się w kwestii oceny r > oli ZSRR, ja nie gloryfikuję jednak Niemców. > Pozostańmy przy swoich zdaniach. Nie bardzo rozumiem o co miałbyś mi skakać do gardła. > Oba systemy były zbrodnicze, na czele obu państw stali najwięksi zbrodniarze XX wieku. Oczywiście. Tylko nie należy negować faktów które miały miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 20:55 > Szanuję Cie remez i nie będę Ci skakał do gardła. Różnimy się w kwestii oceny r > oli ZSRR, ja nie gloryfikuję jednak Niemców. > Pozostańmy przy swoich zdaniach. Nie bardzo rozumiem o co miałbyś mi skakać do gardła. Przecież napisałem, że w kwestii oceny roli ZSRR nie tylko w drugiej wojnie światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 21:04 > Przecież napisałem, że w kwestii oceny roli ZSRR nie tylko w drugiej wojnie światowej. A gdzie ja takiej oceny dokonałem? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 21:08 remez2 napisał: > > Przecież napisałem, że w kwestii oceny roli ZSRR nie tylko w drugiej wojn > ie światowej. > A gdzie ja takiej oceny dokonałem? Nie znam Ciebie od dzisiaj, wiem że się różnimy w tej kwestii. Dlatego tak napisałem. Niepotrzebnie drążysz temat. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 21:21 gtxl2 napisał: > remez2 napisał: > > > > Przecież napisałem, że w kwestii oceny roli ZSRR nie tylko w drugie > j wojn > > ie światowej. > > A gdzie ja takiej oceny dokonałem? > > > Nie znam Ciebie od dzisiaj, wiem że się różnimy w tej kwestii. Dlatego tak napi > sałem. Ponawiam pytanie - gdzie dokonałem takiej oceny? > Niepotrzebnie drążysz temat. Potrzebnie, ponieważ najwyraźniej nastąpiła nadinterpretacja z Twojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 21:31 Ponawiam pytanie - gdzie dokonałem takiej oceny? > Niepotrzebnie drążysz temat. Potrzebnie, ponieważ najwyraźniej nastąpiła nadinterpretacja z Twojej strony. W tym wątku? znam Twoje oceny z innych wątków,parę miesięcy wstecz.Zapamiętałem dlatego napisałem,że różnimy się w kwestii oceny roli ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 21:45 gtxl2 napisał: > W tym wątku? znam Twoje oceny z innych wątków,parę miesięcy wstecz.Zapamiętałem > dlatego napisałem,że różnimy się w kwestii oceny roli ZSRR. Ja nie stosuję ocen zbiorczych, nie posługuję się filozofią manichejską. Rosjanie są be, Amerykanie cacy lub odwrotnie. Odnoszę się do konkretnych zdarzeń. I jestem w miarę odporny na manipulację. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 21:52 Ja nie stosuję ocen zbiorczych, nie posługuję się filozofią manichejską. Rosjanie są be, Amerykanie cacy lub odwrotnie. Odnoszę się do konkretnych zdarzeń. I jestem w miarę odporny na manipulację. :-) Dlatego napisałem Ci,że Cię szanuję, ale wiem,że mamy w tej sprawie różne oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:16 Prawda! Dokładnie tak powiedzieli. W ten sposób mogą się chwalić, że mają zagraniczne studia. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:44 W 1945 r.ambasador amerykański w Warszawie w rozmowie z wicepremierem St. Mikołajczykiem powiedział: "Jeżeli wam się wydaje, że my wywołamy wojnę z ZSRR o wasze latyfundia na Kresach, to jesteście w błędzie". Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 15:45 remez2 napisał: > W 1945 r.ambasador amerykański w Warszawie w rozmowie z wicepremierem St. Mikoł > ajczykiem powiedział: "Jeżeli wam się wydaje, że my wywołamy wojnę z ZSRR o was > ze latyfundia na Kresach, to jesteście w błędzie". To wiadomo, ale czy to usprawiedliwia tego kretyna czy Józefa Stalina? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.14, 17:17 A teraz o czyje latyfundia jest walka? Odpowiedz Link Zgłoś
oldmeryt Kto Polskę zniewalał czy wyzwalał? 09.05.14, 20:00 8 maja 1945 r. działania wojenne się zakończyli i Niemcy podpisały kapitulację. Na Zachodzie Europy granice nie uległy zmianie, a w Centrum i na Wschodzie wszystko zostało wywrócone do góry nogami tak dla humanitaryzmu i szczęśliwości narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl2 Re: Kto Polskę zniewalał czy wyzwalał? 09.05.14, 20:15 oldmeryt napisał: > 8 maja 1945 r. działania wojenne się zakończyli i Niemcy podpisały kapitulację. > Na Zachodzie Europy granice nie uległy zmianie, a w Centrum i na Wschodzie wszy > stko zostało wywrócone do góry nogami tak dla humanitaryzmu i szczęśliwości nar > odów. Zaraz Ci tornson napisze,że dostaliśmy ziemie zachodnie, to że utraciliśmy połowę terytorium Rzeczpospolitej sprzed 1939 roku czyli Wilno,Lwów i ok 200 tys km kwadratowych, to pryszcz. Polska tę wojnę przegrała dzięki głupocie premiera Sikorskiego głównie,który się płaszczył przed Anglią,USA i rzecz najgorsza przed wrogiem Polski i Polaków czyli J.Stalinem. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kto Polskę zniewalał czy wyzwalał? 09.05.14, 21:42 oldmeryt napisał: > 8 maja 1945 r. działania wojenne się zakończyli i Niemcy podpisały kapitulację. > Na Zachodzie Europy granice nie uległy zmianie, a w Centrum i na Wschodzie wszy > stko zostało wywrócone do góry nogami tak dla humanitaryzmu i szczęśliwości nar > odów. 1945-Humanitaryzm,szczęśliwość,sprawiedliwość,...narodów;litewskiego-Vilnius,ukraińskiego-Lviw,niemieckiego-Breslau....oraz polskiego-Księstwo Warszawskie(110 tys km/2 z1809? Odpowiedz Link Zgłoś
jajojara Kto po wyzwoleniu zaraz okupowal znow Polske? 09.05.14, 21:01 czemu nei wrocili bandyci ruscy do domu po wyzwoleniu Polski? Czego tu szukali? Po 45 latach wykopali ich wreszcie Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ziner A kto nas sprzedał sowietom? 09.05.14, 21:54 jajojara napisała: > czemu nei wrocili bandyci ruscy do domu po wyzwoleniu Polski? Czego tu szukali > ? Po 45 latach wykopali ich wreszcie Amerykanie. Ci sami Amerykanie, którzy bez mrugnięcia okiem sprzedali nas w Jałcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kto po wyzwoleniu zaraz okupowal znow Polske? 09.05.14, 21:55 Amerykanie WYZWOLILI Niemców w 1945 i.......w 2014(69 lat) mają swą wyZwoleńczą US Army na terenie Niemiec! Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz poststalinowski Dzień Pobiedy 09.05.14, 22:00 ale nawet Stalin nie świętował tego dnia\ bo dla niego to była porazka koniec marzeń o podbiciu Europy nie po to zawiązał wraz z Hitlerem wojnę Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 nikt - po prostu jeden okupant 10.05.14, 08:49 ...zastąpił drugiego. Dla jednych faktycznie było to zbawienie (np. Żydzi, z których wielu zresztą odnalazło się w strukturach nowej władzy, w jakimś stopniu poprawiło się robotnikom i chłopom), dla innych (ziemianie, spora część inteligencji) oznaczało zmianę na gorsze. Także za bardzo nie ma co tego dnia świętować, to tak jakby np. Ukraińcy czy Bałtowie świętowali 22 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.14, 08:53 polskagolyzad5 napisał: > 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zirinowski nazwał to ostatnio inaczej, przemarszem rosyjskich kamaszy nic nie mówił o wyzwoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Panowie to <znafcy wszystkich tematów 10.05.14, 09:09 Jaką to szkołę kończyli tatusiowie.Od Torsona to Marksizmu -Leninizmu.Jak to krzyczeli dawniej: <Żydzi na Madagaskar.A dzisiaj <putinowcy na Krym .Tam się pałować. Odpowiedz Link Zgłoś
polskagolyzad5 Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.14, 12:21 HIPOKRYZJA POLAKÓW niema granic ,my Polacy mamy zdaje KRÓTKA PAMIEĆ !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: 9 maja - kto Polskę wyzwalał!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.14, 22:19 9 maja 1945 Polska już była wyzwolona Odpowiedz Link Zgłoś