Dodaj do ulubionych

Kaczor wygra te wybory

21.07.14, 18:51
Do wygranej w eurowyborach brakło mu 0,35%. SolPol miał wynik 4% a Gowin 3%. Teraz, gdy dokonało się zjednoczenie prawactwa rachunek jest prosty, do tego dochodzi zamiatanie pod dywan brudów przez Tuska, po aferze taśmowej - kolejne %% na konto PIS.

Tak naprawdę każda prawicowa kanapa jest już ustawiona, przed wyborami, każda jest wygrana. Ustawiony jest SolPol oraz Gowin - razem w koalicji ze zwycięskim w przyszłych wyborach PISem. Ustawiony jest Korwin - samo przekroczenie progu będzie wielką wygraną tej ruskiej kanapy. Poniekąd ustawiona jest też PO, przynajmniej w krótkim okresie (4 lata), w którym będzie największą partią opozycyjną.
Ale w rzecztwistości to będzie powolny koniec Platfusów, utraty wpływów, odkrywania afer z ich udziałem. Tusk i PO będzie pamiętany głównie z tego, że wepchnął władzę w ręce PIS.

Największymi (jedynymi) przegranymi będzie znów TR i SLD. Dwie kanapy lewicowe, nie osiągnęły żadnych sukcesów, ich pozycja się kurczy. Są jak dwie dziurawe łódeczki ze ślepymi sternikami, nie mają zamiaru połączyć sił. To co może ich uratować, czyli zjednoczenie (poprzez połączenie), to robi zamiast nich prawactwo.

TR na 100% nie przekroczy progu a SLD będzie miało gorszy wynik niż 4 lata temu, ale wejdzie. Stosunek prawicy do lewicy w przyszłym sejmie będzie 5:1, to dzięki kompletnym kretynom Palikotowi i Millerowi. Wychodzi na to, że Zi0br0 łącząc się z Kaczorem ma więcej oleju pod kopułą, niż oni. I dlatego Zi0br0 będzie ministrem a oni będą płakać.
Obserwuj wątek
    • nocny_anonim Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 19:10
      Polacy dadzą włdze Kaczyńskiemu zgodnie aby kopany łeb rudego z Sopot toczył się po ulicach,
      a później należna Kaczyńskiemu prezydentura i dorżnięcie SBeka z Gdanska
      • simera16 Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 19:17
        nocny_anonim napisała:

> Polacy dadzą włdze Kaczyńskiemu zgodnie aby kopany łeb rudego z Sopot toczył si
        > ę po ulicach,
        > a później należna Kaczyńskiemu prezydentura i dorżnięcie SBeka z Gdanska
        >
        Oj widzę, ze katolik przemówił....
      • jane-panzram Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 21:46
        Ja chce ci wylac kubel zimnej wody na glowe.
        Odpowiedz na takie oto pytania, ale szczerze:
        - czy z ostatnich 25 lat potrafisz wskazac jakiegos posla, ktorego rozliczono czy skazano?
        - wczoraj w programie Woronicza 17, wywalono JKM. Wywalilo go rowniez dwoch poslow PiS. JKM walnal w twarz agenta, a jednak poslowie PiS, ktory jakoby jest za lustracja, bojkotuja nie agenta, tylko policzkujacego.
        Zarazem za rzadow PiS lustracja nie postepowala
        Jak wiec sobie wyobrazasz rozliczanie kogokolwiek przez PiS?
        • simera16 Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 21:54
          jane-panzram napisała:

> Ja chce ci wylac kubel zimnej wody na glowe.
          > Odpowiedz na takie oto pytania, ale szczerze:
          > - czy z ostatnich 25 lat potrafisz wskazac jakiegos posla, ktorego rozliczono c
          > zy skazano?
          >
          Tak na szybko; Sobotka?
          >
          > - wczoraj w programie Woronicza 17, wywalono JKM. Wywalilo go rowniez dwoch pos
          > low PiS. JKM walnal w twarz agenta, a jednak poslowie PiS, ktory jakoby jest za
          > lustracja, bojkotuja nie agenta, tylko policzkujacego.
          >
          Bo w cywilizowanym kraju nie policzkuje się swoich przeciwników, ludzi których się nie lubi, a nawet agentów...
          >
          > Zarazem za rzadow PiS lustracja nie postepowala
          > Jak wiec sobie wyobrazasz rozliczanie kogokolwiek przez PiS?
          >
          Nie wyobrażam sobie lustracji w wykonaniu prawicy, jako że z reguły kler i opozycja (ówczesna) na "kontakcie" byli... Nikt lustracji tak naprawdę nie chce, no bo czym przeciwników politycznych szachować?
          • jane-panzram Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 22:11
            O, a to ci. To skazano jakiegos posla? O_o
            Zapytalam, bo ja nie umialabym wskazac. Oni wszyscy sa nietykalni, ja to nie wierze w skazanie Nowaka, Parafinowicza (jak dla mnie to on po stokroc bardziej zasluguje na skazanie, 6 lat szefowal skarbowce, Bog wie co za przekrety tam szly) wiec takie wizje ze skazywaniem slonca Peru to dla mnie bajki o zelaznym wilku.

A drugie to celna uwaga...
    • simera16 Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 19:15
      Niesłusznie nie doceniasz SLD... A jak TR (czytaj Palikot) stuknie się w łeb, to i siły z Millerem zewrze i zonka prawicy wykręci.
      • taniarada Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 21:04
        PIS bojkotując Korwina staje się częścią układu… I za co? Za to że dał w twarz temu komu się to należało?
        Ten kraj po rządach PO będzie wymagał rewolucji a nie zgniłych kompromisów.
        PIS swoim zachowaniem przestaje być gwarantem poważnych zmian…..
        Smutne….
        Czas na zmiany…
        • simera16 Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 21:15
          taniarada napisał(a):

> PIS bojkotując Korwina staje się częścią układu… I za co? Za to że dał w
          > twarz temu komu się to należało?
          >
          W jakich to stronach naszej pięknej Polski sprawy załatwia się poprzez dawanie w twarz? Nawet kodeks honorowy Boziewicza takiej opcji nie dopuszcza. To knajactwo, a nie polityka, że o kulturze nie wspomnę.
          >
          > Ten kraj po rządach PO będzie wymagał rewolucji a nie zgniłych kompromisów.
          >
          Pamiętaj, ze rewolucja zabija swoje dzieci...
          >
          > PIS swoim zachowaniem przestaje być gwarantem poważnych zmian…..
          >
          PiS nigdy takim gwarantem nie był.
          >
          > Smutne….
          > Czas na zmiany…
          >
          Ida wybory, zmieniaj.....
          • jane-panzram Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 22:00
            Ja jestem anty JKM ale i mi sie spodobalo, co zrobil. Nie wiem czemu policzek trza nazywac knajactwem. Bardziej brzydzi mnie klamliwosc i brak zasad u Boniego.
            Takich nazywa sie slusznie "sliskimi ludzmi".
            Ja nie umialabym tak klac i pluc na kogos, nazywac go oszolomem, kuedy by stwierdzil o mnie fakt. Boni to dla mnie zero juz za samo to zachowanie, bo ja nigdy w zyciu bym tak nie umiala.
            • simera16 Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 22:07
              jane-panzram napisała:

> Ja jestem anty JKM ale i mi sie spodobalo, co zrobil. Nie wiem czemu policzek t
              > rza nazywac knajactwem. Bardziej brzydzi mnie klamliwosc i brak zasad u Boniego
              > .
              Już przez ten wpis powinienem zakończyć dysput z tobą, ale co tam... Bicie kogoś po twarzy to nie jest uprawianie polityki, a chuligaństwo. To takie trudne do zrozumienia?
              >
              > Takich nazywa sie slusznie "sliskimi ludzmi".
              >
              Jak i tych co biją chamami, lub bandytami...
              >
              > Ja nie umialabym tak klac i pluc na kogos, nazywac go oszolomem, kuedy by stwie
              > rdzil o mnie fakt. Boni to dla mnie zero juz za samo to zachowanie, bo ja nigdy
              > w zyciu bym tak nie umiala.
              >
              Może dlatego ześ inna...Ale po twarzy bić? No, no, no...
              • jane-panzram Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 23:56
                Hee, pewnie dlatego mnie to nie razi, bo nie traktuje JKM jak powaznego polityka, tylko jak oryginala. Dziwaka, wariata. Gdyby to zrobil jakis Tusk czy Kaczynski czy Kwach etc to bym to uznala za kuriozum. A tutaj to mam tak: to co zrozumiesz u artysty, u bankowca bedzie cie razic; no i u waryota to uznaje za gest symboliczny, a u kogos innego bym to uznala za furiactwo.

Ja bym tak nie zrobila.
                • simera16 Re: Kaczor wygra te wybory 22.07.14, 10:38
                  jane-panzram napisała:

> Hee, pewnie dlatego mnie to nie razi, bo nie traktuje JKM jak powaznego polityk
                  > a, tylko jak oryginala. Dziwaka, wariata.
                  >
                  To niech w cyrku, na jarmarkach wystepuje, a nie w politycznych debatach...
    • zapijaczony_ryj I co z tego, to Idiota , sam się obali w połowie 21.07.14, 19:57
      kadencji, tak jak to uczynił w 2007 roku!!
    • jane-panzram Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 21:37
      Korwin obecnie ma ok. 15%
      Na poczatku lipca w wiarygodnym sondazu, mial 12%, ale po Bonim na pewno mu skoczylo. Ponadto to wlasnie on, a nie PiS najbardziej zyskuje na aferze tasmowej.
      Przeskakuje wiec ten szklany sufit, na ktory go oceniali eksperci. Sufit wynosil wg nich 11%

Natomiast jesli chodzi o PO, to trzeba stwierdzic, ze wszyscy znawcy mowia jedno: z poparciem nie jest tak, ze ono spada natychmiast. Spadek to proces dlugi, liczony w miesiacach, a nie tygofniach.
      A zapowiada sie, ze PO bedzie jeszcze spadac.

Ja mysle, ze ich czeka los SLD. Im tez nie spadlo nagle. Ale jak spadlo, to nie ma przebacz od dekady.
      • tirol1 Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 21:44
        Korwin to platna sluzba zdrowia edukacja zero zasilkow i glodowe emerytury
        • jane-panzram Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 21:51
          Mi tego nie mow, ja jestem skrajnie anty Korwinowa.
          Sama jestem ciekawa, jak on wprowadzi chociaz 5% z tego, co zapowiada. Przy zalozeniu, ze stworzy koalicje z PiS i dostanie opowiednie ministerstwo.

Jak patrze na dotychczasowe rzady i spelnianie planow, to uznam za cud nad Wisla, jesli on cos wiekszego wprowadzi w zycie.
          • simera16 Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 22:09
            jane-panzram napisała:

> Mi tego nie mow, ja jestem skrajnie anty Korwinowa.
            > Sama jestem ciekawa, jak on wprowadzi chociaz 5% z tego, co zapowiada. Przy zal
            > ozeniu, ze stworzy koalicje z PiS i dostanie opowiednie ministerstwo.
            >
            Ale podoba ci się i szczytujesz, jak temu gostkowi "rośnie"...
            >
            > Jak patrze na dotychczasowe rzady i spelnianie planow, to uznam za cud nad Wisl
            > a, jesli on cos wiekszego wprowadzi w zycie.
            >
            Pokazesz alternatywę?
            • jane-panzram Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 23:22
              Nie umiesz pan bez bzdetu wytrzymac. Ta, szczytuje przy stwierdzeniu faktu.
              Mnie by sie usmiechalo, zeby mu spadalo, bo szowinistow nie szanuje. Jak pomysle ile swoich debilstw nt. kobiet wyglosi za swej kadencji, to juz teraz mi sie noz w kieszeni otwiera

Pisze o tych % ze zdziwieniem. Ja juz jednak zaczynam przechodzic nad rzeczywistoscia do porzadku dziennego: widocznie rzady tego czlowieka sa nam pisane. I co pan poradzisz? Nic nie poradzisz.

Pisze tez o nich, bo sondaze podawane w mediach sa o kant doopy potluc, te sondazownie powinny byc wywalone w kosmos za niezgodne z rzeczywistoscia wyniki. A sondaze to moj maly konik po aferze tasmowej, bo mnie interesuje, jak spada PO.
      • simera16 Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 22:02
        jane-panzram napisała:

> Korwin obecnie ma ok. 15%
        >
        Jeszcze...bo w modzie.
        >
        > Na poczatku lipca w wiarygodnym sondazu, mial 12%, ale po Bonim na pewno mu sko
        > czylo.
        >
        Mógł zabić, miałby 85%....
        >
        >Ponadto to wlasnie on, a nie PiS najbardziej zyskuje na aferze tasmowej.
        >
        Która z wolna się wypala...bicie po twarzy było, żegluga po szambie politycznym też, szokujące wypowiedzi również...to na czym erudyta JKM teraz kapitał polityczny będzie zbijał?
        >
        > Przeskakuje wiec ten szklany sufit, na ktory go oceniali eksperci. Sufit wynosi
        > l wg nich 11%
        >
        Niczego jeszcze nie przeskoczył...Do wyborów jeszcze czasu trochę jakby zostało...
        >
        > Natomiast jesli chodzi o PO, to trzeba stwierdzic, ze wszyscy znawcy mowia jedn
        > o: z poparciem nie jest tak, ze ono spada natychmiast. Spadek to proces dlugi,
        > liczony w miesiacach, a nie tygofniach.
        > A zapowiada sie, ze PO bedzie jeszcze spadac.
        >
        No i uwazasz, ze jest w Polsce na tylu kamikadze, by na Korwina postawić? Oj naiwniaku...
        >
        > Ja mysle, ze ich czeka los SLD. Im tez nie spadlo nagle. Ale jak spadlo, to nie
        > ma przebacz od dekady.
        >
        Bo Miller pozwolił na komisję Rywina...Szacun mu za to.
        • jane-panzram Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 23:35
          W rzeczy samej, teraz docenilam uczciwosc Millera. I on padl przez jakies bzdurne "lub czasopisma" a teraz taka afera, wiec jak PO nie spadnie mocno, to mnie szlag trafi.
          Taki smaczek: bodajze Piskorski opowiadal, ze Tusk sie dziwil wtedy, ze Miller tak wszystko wystawil na przeswietlenie, ze sam sie tak wystawil.
          Tusek wyciagnal wnioski, teraz sobie mozemy pomarzyc o komisji.

Widze, ze jestes za lewica. Widzisz, ja tez. Jednak sama sie sobie dziwie, bo w ogile nie biore od czasu Rywina pod uwage glosowania na SLD.
          Ale nie przez Rywina. Tylko za zawiedzione nadzieje, bo po rzadzie AWS czlowiek liczyl na zmiane, a ta nie nastapila. Radzili moze lepiej, ale co z tego, skoro nadal zle?

Ta obecna afera wszystko mi poprzestawiala. Na pewno pojde glosowac, ale nie wiem na kogo nadal (ale na pewno nie na PO, PSL, JKM)
    • chateau Re: Kaczor wygra te wybory 21.07.14, 23:39
      "Na początku XIX wieku Amerykanie, wtedy wciąż jeszcze skupieni głównie w miastach na wschodnim wybrzeżu, spojrzeli na zachód i zobaczyli bezpańskie pustkowia ciągnące się aż do oceanu. Uznali, że „oczywistym przeznaczeniem” (manifest destiny) jest podbój tych ziem. Gdybym był Donaldem Tuskiem, to samo widziałbym, patrząc na lewo od Platformy. Prerie, bagna, pustynie, skaliste góry. Pustkowia czekające na podbój.

Tu i tam wprawdzie siedzą w wigwamach jacyś wodzowie, ale tak są zajęci wysyłaniem sobie nawzajem obelg sygnałami dymnymi, że nawet nie zauważą, jak kawaleria ich zamknie w rezerwatach. Sami się już zresztą zamykają.

Na prawo Platforma ma groźnych rywali, a na lewo tak słabych, że ogranie ich wydaje się aż niesportowe."

Reszta w linku:
      www.tokfm.pl/blogi/instytut-obywat/2014/07/orlinski_list_do_platformy/1
      • jane-panzram Re: Kaczor wygra te wybory 22.07.14, 00:11
        Zanim zaczniesz sie rozczytywac w dyspozycyjnym i nieprzytomnym Orlinskim, to przypomne ci jedna rzecz.
        Juz za doradzanie Tusekowi wzial sie kiedys wiekszy tuz intelektu, niz jakis lunatyk Orlinski.
        Mianowicie mowie o apelu "Tusku, musisz!" Zakowskiego.
        I co wyniklo z tego apelu? To samo, co wyniknie z apelu naiwnego Orlinskiego. NIC

Po drugie: jego porady, to odstawianie chocholow nad politycznym trupem. Poniewaz teraz ludzie dzieki aferze zaczeli patrzec krytycznym okiem na PO. I na takie cudowanie, ktore on doradza, jest stanowczo za pozno.
        Zreszta Tusek nie jest tak dobrym przywidca, by w ogole umiec z tych porad skorzystac- nie skorzystal z porad Zakowskiego, przypominam.

Wiec niech leming Orlinski pisze, ale na to byl czas lata temu. Orlinski odspiewuje labedzia piesn. Chyba nie ma kontaktu z rzeczywistoscia, nie chce widziec jak lichemu rzadowi doradza.
    • polskagolyzad5 Re: Kaczor wygra te wybory 22.07.14, 10:33
      I WOJNA DOMOWA JEST PEWNA NA 99 %
      • taniarada Re: Kaczor wygra te wybory 22.07.14, 10:43
        polskagolyzad5 napisał:

> I WOJNA DOMOWA JEST PEWNA NA 99 %
        Stare polskie seriale lubisz oglądać .
    • zapijaczony_ryj Raczej pamiętany jako ten co trzymał PiS I NI 8lat 22.07.14, 11:21
      antyprawak napisał:
      > .
      > Ale w rzecztwistości to będzie powolny koniec Platfusów, utraty wpływów, odkryw
      > ania afer z ich udziałem. Tusk i PO będzie pamiętany głównie z tego, że wepchną
      > ł władzę w ręce PIS.

8 lat z daleka od wadzy. I Chwała PO i Tuskowi za to!!!
      8lat bez niestabilnego szaleńca u wadzy, to mało?
    • veglie Re: Kaczor wygra te wybory 22.07.14, 13:39
      To koniec POkraków.
    • 0678a Ale po co Kaczyński ma wygrać wybory? 22.07.14, 13:46
      Po to żeby zrobić totalną rozpierduchę i wsadzić potem głowę w piasek?
      Poza tym twoje obliczenia są gó... warte.
      Połączeni ugrupowań wcale nie gwarantuje wzrostu poparcia.
      Polityka to nie matematyka. Poparcie wyborcze to nie algebra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka