Dodaj do ulubionych

Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedzenia

28.07.14, 08:10
i tego co mu smakuje, a co nie.
cytuję:
"A ja naprawdę nie jestem wymagający – kotlet z kartoflami i mizerią to naprawdę jest bardzo dobra rzecz. Bywałem w życiu w dobrych restauracjach, ale jedna, gdzie dają placki kartoflane, pierogi ruskie nieporównanie bardziej mi odpowiada niż francuskie pasztety."

A teraz perełka wypowiedziana przez przez intligenta:

"A ośmiorniczki?
– Nie jadłem nigdy, to nie wiem. Wolę bigos".

A ja się skromnie zapytam jak można woleć coś od czegoś, czego się nie zna i nie jadło?
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 08:15
      z_zapijaczony_ryj napisał(a):

> i tego co mu smakuje, a co nie.
      > cytuję:
      > "A ja naprawdę nie jestem wymagający – kotlet z kartoflami i mizerią to n
      > aprawdę jest bardzo dobra rzecz. Bywałem w życiu w dobrych restauracjach, ale j
      > edna, gdzie dają placki kartoflane, pierogi ruskie nieporównanie bardziej mi od
      > powiada niż francuskie pasztety."
      >
      > A teraz perełka wypowiedziana przez przez intligenta:
      >
      > "A ośmiorniczki?
      > – Nie jadłem nigdy, to nie wiem. Wolę bigos".
      >
      > A ja się skromnie zapytam jak można woleć coś od czegoś, czego się nie zna i ni
      > e jadło?
      i2.pinger.pl/pgr96/117afe6e001330e54e84285a/dajciasta.jpg
    • wagonetka Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 08:17
      Po prezesie widać, że lubi kotlety z kartoflami.
      Ośmiorniczki nie są tłuste, więc nie jada.
    • jane-panzram Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 09:12
      Tworzysz pan już tematy o kompletnych debilizmach, to faktycznie jest afera, że Kaczur nie jada ośmiornicy, Cymański nie tknie trufli przed podaniem wina, a Lis nie zje świerszczy prażonych.
      "A co mnie to g. obchodzi" - jak by powiedział polski wieszcz.

Lepiej pan napisz, co pana skłania do głosowania na PO, bo to ciekawsze.
      • zapijaczony_ryj Nie rozumiesz co czytasz, a usiłujesz filozować 28.07.14, 09:18
        jane-panzram napisała:

> Tworzysz pan już tematy o kompletnych debilizmach, to faktycznie jest afera, że
        > Kaczur nie jada ośmiornicy,
        Nie o tym piszę, tylko cytuję debilną jego wypowiedź.
        >
        > Lepiej pan napisz, co pana skłania do głosowania na PO, bo to ciekawsze.
        A proszę bardzo.
        BO na czele PO stoi facet z jajami, i stabilny umysłowo, który jak się podejmie rżądzić to będzie rządzi całą kadencję.
        A nie Naczelny Idiota, czyli niestabilny umysłowo psychol, który w połowie kadencji znów powie, ze nie dał tade i zafunduje nam przedterminowe wybory.
        O tym jak nas ośmieszał to już pewnie wiesz:
        • jane-panzram Re: Nie rozumiesz co czytasz, a usiłujesz filozow 28.07.14, 09:28
          Zapijaczony, ja to czekam na twój post, gdzie nie będziesz sie odnosił do PiSu, to konik twój czy jak?

Ja sądzę, że na czele PO stoi człowiek,który ładnie mówi, ale jest dramatycznie nieskuteczny.
          A rządu sie nie wybiera za ładnie mówiącego (ale potem nic nie robiacego) szefa, tylko za dobre rządzenie.
          Wiesz, ja np. lubię Millera za ciety język i błyskotliwość, ale to mnie nie przekonuje do głosowania na SLD. Miller jest w mym przekonaniu inteligentniejszy niż Tusek. A rządził równie źle jak on.

Więc za co głosujesz na nich? Tylko za to, żeby PiS nie wygrał?
          • zapijaczony_ryj To czytaj wszystko co piszę!!! 28.07.14, 09:34
            jane-panzram napisała:

> Zapijaczony, ja to czekam na twój post, gdzie nie będziesz sie odnosił do PiSu,
            > to konik twój czy jak?
            >
            proszę bardzo, oto one:
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,152279246,152279246,A_jam_jest_za_torturowaniem_terrorystow_.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,152129653,152129653,Boje_sie_ze_dojdzie_do_wojny_swiatowej.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,152213006,152213006,Platforma_tonie_.html
            I wszystkie na pierwszej stronie.
            MOze pora iść do okulisty?
            • jane-panzram Re: To czytaj wszystko co piszę!!! 28.07.14, 09:41
              Jak skrytykuje kto rząd czy Tuseka, to zaraz pan wyskakiwasz z czymś na temat PiS. A ten rząd już 7 latek rządzi - można więc ich już samodzielnie oceniać, bez odniesień do innych partii.

A ja jestem ciekawa, co ludzi skłania do popierania dalej tego rządu - dlatego pytam.
              • wagonetka Ja ci odpowiem. 28.07.14, 09:44
                jane-panzram napisała:

> A ja jestem ciekawa, co ludzi skłania do popierania dalej tego rządu - dlatego
                > pytam.

Bo nie widać na horyzoncie lepszego.
                • zapijaczony_ryj Re: Ja ci odpowiem. 28.07.14, 09:54
                  wagonetka napisał(a):

> jane-panzram napisała:
                  >
                  >
                  > > A ja jestem ciekawa, co ludzi skłania do popierania dalej tego rządu - dl
                  > atego
                  > > pytam.
                  >
                  > Bo nie widać na horyzoncie lepszego.

Też!
                • jane-panzram Re: Ja ci odpowiem. 28.07.14, 10:00
                  Dziękuję za odpowiedź. Też, tak jak ty, nic dobrego nie widzę na horyzoncie - ale dla mnie akurat teraz to niemal wszystko, tylko nie oni. Mieli czas się wykazać i oprócz spokoju w tv który zapewniają, oraz "placu budowy" - nic nieroby nie zrobili, dlatego będę głosować tak, aby oni nie wygrali więcej.
                  • wagonetka Re: Ja ci odpowiem. 28.07.14, 10:03
                    jane-panzram napisała:

> dla mnie akurat teraz to niemal wszystko, tylko nie oni.

Też myślę, że pora, aby ci inni wzięli odpowiedzialność, bo łatwo być w opozycji, trudno w rządzie.

Niech nam pokażą, co potrafią.
                    • zapijaczony_ryj Inni już pokazali, ze nie potrafią i zrezygnowali 28.07.14, 10:07
                      wagonetka napisał(a):

> jane-panzram napisała:
                      >
                      > > dla mnie akurat teraz to niemal wszystko, tylko nie oni.
                      >
                      > Też myślę, że pora, aby ci inni wzięli odpowiedzialność, bo łatwo być w opozycj
                      > i, trudno w rządzie.
                      >
                      > Niech nam pokażą, co potrafią.

sami w połowie kadencji
              • zapijaczony_ryj WaćPAnna się mylisz 28.07.14, 09:53
                jane-panzram napisała:

> Jak skrytykuje kto rząd czy Tuseka, to zaraz pan wyskakiwasz z czymś na temat P
                > iS. A ten rząd już 7 latek rządzi - można więc ich już samodzielnie oceniać, be
                > z odniesień do innych partii.

Z rządem jest tak jak z samochodem, nie da się go ocenić bez przyrównania do innego egzemplarza.
                >
                > A ja jestem ciekawa, co ludzi skłania do popierania dalej tego rządu - dlatego
                > pytam.
                Ano to, ze na jego czele nie stoi psychopatyczny idiota, który zrezygnuje w połowie kadencji!!!
                • jane-panzram Re: WaćPAnna się mylisz 28.07.14, 10:07
                  wiesz, ja po tej aferze to zaczęłam inaczej patrzeć na to wszystko.
                  Ja pamiętam jak za PiSu codziennie w tv była awantura o coś. Jazgot codziennie dosłownie. Za PO zaś jest spokój.
                  Ale kurna olek: czy PO zasługuje na głos dlatego tylko, bo za ich czasów jest spokój? Oni są jakoby lepsi od PiS, bo cichsi są? Hell no.
                  Oni w taki sposób rządzą: nic nie robią, dopóki nie zaczyna im się pod zadkiem palić (zwieksza się dług i grozi nam przekroczenie progu 60% na ten przykład) i dopiero wtedy wprowadzają ustawy.
                  Zamiast prowadzic politykę przewidującą, na lata - to oni w ostatniej chwili wprowadzają coś, co pomaga chwilowo, ale za co potem będziemy płacić latami. To dla mnie zaprzeczenie polityki, byle małpę możesz wstawić w rząd i tak samo będzie rządzić - tj. bez planu, bez wizji.
                  Oni nie planują długofalowo, tylko reagują. Teraz odciągną kryzys - a potem trzeba będzie schrzaniać z tego kraju, bo taka bieda nastanie. Tragedyja panie z takim rządem.
                  • zapijaczony_ryj Lepszy był taki co zdezerterował w połowie kadencj 28.07.14, 10:11
                    jane-panzram napisała:

> wiesz, ja po tej aferze to zaczęłam inaczej patrzeć na to wszystko.
                    > Ja pamiętam jak za PiSu codziennie w tv była awantura o coś. Jazgot codziennie
                    > dosłownie. Za PO zaś jest spokój.
                    > Ale kurna olek: czy PO zasługuje na głos dlatego tylko, bo za ich czasów jest s
                    > pokój? Oni są jakoby lepsi od PiS, bo cichsi są? Hell no.
                    > Oni w taki sposób rządzą: nic nie robią, dopóki nie zaczyna im się pod zadkiem
                    > palić (zwieksza się dług i grozi nam przekroczenie progu 60% na ten przykład) i
                    > dopiero wtedy wprowadzają ustawy.
                    > Zamiast prowadzic politykę przewidującą, na lata - to oni w ostatniej chwili wp
                    > rowadzają coś, co pomaga chwilowo, ale za co potem będziemy płacić latami. To d
                    > la mnie zaprzeczenie polityki, byle małpę możesz wstawić w rząd i tak samo będz
                    > ie rządzić - tj. bez planu, bez wizji.
                    > Oni nie planują długofalowo, tylko reagują. Teraz odciągną kryzys - a potem trz
                    > eba będzie schrzaniać z tego kraju, bo taka bieda nastanie. Tragedyja panie z t
                    > akim rządem.
    • ayran Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 09:26
      Czasem jednak prezes lubi zaszaleć:

wybory.onet.pl/parlamentarne-2011/aktualnosci/prezes-pis-jadlem-kaczke-a-wczesniej-slimaki,1,4830270,aktualnosc.html
    • instant.crush Spójna i logiczna wypowiedź 28.07.14, 09:27
      Z przytoczonych fragmentów nie wynika, że nie lubi tego, czego nie próbował. Czytaj ze zrozumieniem.
      • instant.crush Poprawka 28.07.14, 09:30
        instant.crush napisał:

> Z przytoczonych fragmentów nie wynika, że nie lubi tego, czego nie próbował. Cz
        > ytaj ze zrozumieniem.

Woleć, nie lubić. OK, mój błąd.
      • zapijaczony_ryj Re: Spójna i logiczna wypowiedź 28.07.14, 09:39
        instant.crush napisał:

> Z przytoczonych fragmentów nie wynika, że nie lubi tego, czego nie próbował. Cz
        > ytaj ze zrozumieniem.
        >
        >
        Tia, znaczy PiS prawda:
        – Nie jadłem nigdy, to nie wiem. Wolę bigos".

JAk mozna woleć coś od czegoś czego się nie jadło?
        • jane-panzram Re: Spójna i logiczna wypowiedź 28.07.14, 09:46
          Jasne, że można woleć. Ja na ten przykład nie zeżrę mózgu, choć go nie jadłam - i mnie nikt nie przekona do spróbowania. I wolę nic nie zjeść, niż go spróbować.
          Robisz pan temat z bzdetu przeca.
          • zapijaczony_ryj Re: Spójna i logiczna wypowiedź 28.07.14, 10:05
            jane-panzram napisała:

> Jasne, że można woleć. Ja na ten przykład nie zeżrę mózgu, choć go nie jadłam -
            > i mnie nikt nie przekona do spróbowania. I wolę nic nie zjeść, niż go spróbowa
            > ć.
            > Robisz pan temat z bzdetu przeca.

i żałuj, bo to pyszota i taniocha, tylko trzeba umieć to przyrządzić. Jak mojażona to przyrządzi to język w d...ucieka.
            Niestety nie można za często, bo to bomba choresterolowa jest
      • szwampuch58 Re: a jaka kulturalna... 28.07.14, 10:12
        ...wzruszylem siEm,soooowo honoru
        • zapijaczony_ryj Re: a jaka kulturalna... 28.07.14, 12:19
          szwampuch58 napisał:

> ...wzruszylem siEm,soooowo honoru

Kultura z wyższej półki kulturowej NI-mozna powiedzić
    • instant.crush Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 09:41
      Problem prezesa polega na tym, że chyba nikt z przybocznych dość przekonująco mu nie wytłumaczył, że nie jest dobrze dla niego, kiedy zaczyna się wypowiadać na temat tego, co ohydnego jadał w kancelarii premiera, co widział w bibliotece uniwersyteckiej, itd.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 09:43
        Czyli wszystko rozbija się o PR i słupki w sondażach.
        • instant.crush Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 09:48
          religijnych.uczuc.obraza napisał(a):

> Czyli wszystko rozbija się o PR i słupki w sondażach.

A o co mają się rozbijać wynurzenia polityków na temat schabowych?
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 09:53
            Pewnie o słupki w sondażach. Zadanie jest jedno: pokazać że Kaczyński jada jak zwykli ludzie, a nie jak te pasibrzuchy ze szczytów władzy. Na jego kolację ze Springerem, gdy ustawiał układ medialny w Polsce, pewnie podano pomidorową i leniwe.
            • instant.crush Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 09:58
              2.bp.blogspot.com/-8k5V-uCgP5Q/Tn8knvW-FsI/AAAAAAAABNI/z5Ky6Ym26og/s640/hot_dog_tam_pomidor_5450154.jpg
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 10:02
                Lokowanie produktu.
      • jane-panzram Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 09:50
        wiesz, dziennikarze zadają mu pytania jakieś bzdurne,on odpowiada - i już jest temat. A nie ma co się oszukiwać, że dziennikarze, którzy rozgłaszają takie odpowiedzi, mu dobrze życzą =)
        Musiałby nie odpowiadać na takie pytania.

Taki sam temat można by o każdym stworzyć: zapytać Tuseka, czy smakują mu ośmiorniczki, on odpowie,że on woli jeść w stołówce sejmowej [bo trudno, aby sie chwalił smakowaniem ośmiorniczek] - a potem robić aferę, że "debil, nie próbował, a woli". Temat naprawdę z doopy.
        • wagonetka Dlaczego? 28.07.14, 09:51
          jane-panzram napisała:

> trudno, aby sie chw
          > alił smakowaniem ośmiorniczek

Czy jest coś wstydliwego w smakowaniu ośmiorniczek?
          • jane-panzram Re: Dlaczego? 28.07.14, 10:53
            Ofkors że tak. Bo to sprawia wrażenie burżujstwa na szczytach władzy w niezbyt bogatym kraju. Ze względów wizerunkowych. On tutaj ucina jednym, gdzie indziej zmniejsza wydatki, nie ma kasy na to i śmamto - a sam wcina łośmiornice; no jak to wygląda.
            On może to wcinać od rana do wieczora przez rok cały, ale nie powinien się tym chwalić ;)
            • lumpior A co w temacie pączków i herbatki? 28.07.14, 10:59
              Oczywiście sponsorowanych przez UB,SB? Czy smakowały?
              • jane-panzram Re: A co w temacie pączków i herbatki? 28.07.14, 11:03
                Ke?
                Czy następny oszołom, który mnie oskarża o bycie agentem, czerwonoarmejcem, czy kim tam jeszcze?
                Nie łapię twego przekazu.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 09:54
          Widać po tym że tzw afera taśmowa to był sztucznie pompowany balonik.
          • jane-panzram Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 10:58
            dla mnie nie jest balonikiem oszust kierujący latami skarbówką.
            Nie jest balonikiem szef NBP który planuje ustawy które mają pomóc na chwilę, a w dłuższej perspektywie będzie skutkowało długiem.
            Nie jest balonikiem minister mówiący o teoretycznym państwie - a przecież ta partia wtedy rządziła już 6 lat, miała czas na to, aby coś z tą teoretycznościa [brakiem współpracy między resortami] zrobić.
            Nie jest balonikiem partia, która obiecywała tanie państwo i piekliła się o rybe za 6,50 - a sama wydaje setki tysięcy na to samo, o co się piekli.
            Nie jest balonikiem minister, który prowadzi przez 7 lat politykę, z której sam szydzi.

Taka sytuacja...
            • jane-panzram Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 11:12
              Z tej bandy to mi się podoba Bieńkowska - weszła w resort przesiaknięty korupcją [podobno jak ta taśma wyjdzie, to PSL może wyjść z koalicji, bo oni się ugrywają z PiSem na rządzenie]
              i na to właśnie narzekała na tej taśmie. Trafiła w grajdół, którego ruszyć sie nie da. Ona jedna to jest człek z jajami w tym rządzie. Przeczuwam, że to jest jedna z takich uczciwych osób.

Paradoksalnie spodobał mi sie też Sienkiewicz, bo ja wierzę, ze to człowiek, który coś chciał zmienić. Ale co mamy: NIC nie zmienił. Tylko pogadał sobie.
        • instant.crush Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 10:01
          Problem jest taki, że przy tego typu tematach, jak zapytasz Tuska, to on coś powie, a jak zapytasz Kaczyńskiego, to on coś palnie.
          Zgadzam się, że temat nie ma żadnego znaczenia.
          • jane-panzram Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 11:00
            Nie. Jak podejdziesz do tego na chłodno, to Kaczka nic nie palnęła. On powiedziała coś - za powiedzenie czego Tusek byłby już z kolei chwalony.
            Nie trzeba wielkiej głowy, by sobie to umieć wyobrazić.

Naprawdę ogrom przekazu tkwi w tym, jak się daną rzecz przedstawi. I kto przedstawi.
    • zegarnowaka Re: Patalogiczna wypowiedź prezesa w kwestii jedz 28.07.14, 12:13
      Kapusto, dowiedziałeś się co to jest patalogia? Co coś od Patagonii czy patafiana takiego jak Ty?
    • szwampuch58 Re: Nawet na Ukraine dotarla krytyka prezesapana 28.07.14, 12:55
      nerwowe te "przyjaciele z Majdana",swoja droga trzeba przyznac
      tvn24bis.pl/informacje,187/ukraina-ponownie-zakazala-importu-polskiej-wieprzowiny,453945.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka