Dodaj do ulubionych

"Walka" rządu z bezrobociem......

IP: 157.25.92.* 04.04.02, 07:25
Jestem głęboko zbulwersowany propzycjami rządu dotyczącymi ograniczenia pracy
emerytów. Jestem młodym prawnikiem po studiach, pracę (na szczęście w zawodzie)
dostałem po 8 miesiącach szukania. Nie uważam aby podjęte przez rząd kroki
przyniosły odpowiednie rezultaty. Dlaczego? Ano dlatego, że wszędzie gdzie
chodziłem na rozmowy w sprawie pracy pytano mnie przede wszystkim o
doświadczenie (i to przynajmniej kilku letnie). W obecnej sytuacji gospodarczej
pracodawców nie stać na szkolenie młodych pracowników. Skutkiem tej pożałowania
godnej strategii min. Hausnera będzie jedynie to że pracodawcy zwolnią emerytów
i nie przyjmą nikogo na to miejsce lub co bardziej prawdopodobne będą
wykorzystywać zaistniałą sytuację i płacić głodowe pensje zatrudnianym
emerytom. Chcę również dodać, że niestety głosowałem na SLD licząc (ależ byłem
naiwny!)na konstruktywne zmiany w gospodarce i życiu społeczno - politycznym.
Zamiast tego min. finansów, skądinąd profesor, błądzi po omacku szukając
wyjścia z trudnej sytuacji gospodarczej pozostawionej przez "Republikę Kolesi"
z AWS a min. pracy i polityki socjalnej przedstawia coraz to nowe "wspaniałe"
pomysły na walkę z bezrobociem. Moja babcia ma po 40 latach pracy (odbudowywała
Warszawę w czynie społecznym)650 zł. emerytury a opłaty za mieszkanie wynoszą
400 zł. Niech zatem prof. Galińska i min. Hausner z czystej "miłości bliźniego"
dokładają jej co miesiąc te 700 zł by mogła godnie żyć po tylu latach pracy.
Chciałbym równiż zwrócić uwagę prof. Galińskiej, że "nowy i zreformowany" sys.
emerytalny miał zagarantować, że każdy zarabia na własną emeryturę, zatem młody
lekarz nie musi żenić się w wieku 20 lat i płodzić gromady bachorów (z 1000
zł ???) aby mieć emeryturę. Chyba że cała ta reforma to jeden wielki
przekręt......

Pozdrawiam innych rozczarowanych wyborców SLD
Obserwuj wątek
    • Gość: andzia Re: IP: *.abo.wanadoo.fr 04.04.02, 11:20
      A ja nie jestem rozczarowana, bo nie glosowalam na SLD
      i to nie moj Rzad.Ale masz racje, ta WALKA z bezrobociem to
      najglupszy slogan propagandowy tej ekipy.Poczekajmy co jeszcze
      "wywalcza" ciaglym dokladaniem podatkow i akcyz,stalym podnoszeniem
      kosztow produkcji i pracy.
      I nie licz na to ze ta formacja zniknie szybko ze sceny. W mojej malej
      slaskiej miejscowosci zyja bogaci emeryci gorniczy / czesto nosili sztandar
      kopalni na wiecach/ dzisiaj otrzymuja kilka razy wyzsze swiadczenia niz pewnie
      wynosi Twoj prawniczy zarobek na stazu.
      • Gość: Kwasek Re: IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 04.04.02, 11:29
        Rząd walczy z bezrobociem... wśród własnych kolegów, teraz Polska weszła na
        ścieżkę wzrostu... podatków i bezrobocia. A dla tych co głosowali na Myłera, co
        wyscie narobili ale nie macie prawa narzekać sami tego chcieliście. Tylko nie
        mówcie że nie bylo alternatywy.
        • Gość: Yuppie Re:Kwasek IP: 157.25.92.* 04.04.02, 13:30
          Tak a jaka była alternatywa? Przefarbowani "doradcy" SB i byli działacze AWS w
          PO, "Samoobrona" przestępców, Liga Polskich Oszołomów czy też bracia "Teraz
          Kurwa My" Kaczyńscy. Naprawdę trudny wybór. Zrobić z Polski Iran z mułłą
          Macierewiczem na czele czy też postawić na palenie czerwonych czarownic z PiS-
          em. Powiem szczerze, że głęboko zniechęciłem się do polskiej sceny politycznej
          mogę mieć jedynie nadzieję, że kiedyś argumenty merytoryczne zastąpią
          ideologiczne.
    • Gość: Hania Re: IP: 195.217.253.* 04.04.02, 11:28
      Ja nie glosowalam na SLD. Wiadomo bylo, ze ich piekne obietnice obietnicami
      tylko pozostana. Moje obawy co do ich metod naprawy gospodarki sprawdzily sie
      na razie w 200%.
      • Gość: ania Re: IP: *.upc.chello.be 04.04.02, 11:33
        Ja tez nie glosowalam nie glosowalam na nikogo no bo na kogo?
        • Gość: Hania Do Ani IP: 195.217.253.* 04.04.02, 11:35
          Gość portalu: ania napisał(a):

> Ja tez nie glosowalam nie glosowalam na nikogo no bo na kogo?

Jak to na kogo?! Na LPR! Przeciez Oszolek vel GMR ciagle pisza, jak LPR sie o nas
          troszczy, tylko inni nie pozwalaja. Jakby tak z 80% w Sejmie mieli, zobaczylabys
          jaki tu raj by powstal w mgnieniu oka.
          • Gość: ania Re: Do Ani IP: *.upc.chello.be 04.04.02, 11:41
            Tak ale teraz za pozno ale w przyszlych wyborach to ja tylko na nich bede
            glosowala a gdy zechca mnie to wstapie w ich szeregi to jest jedyna sluszna
            partia.!!!!
            • Gość: Hania Re: Do Ani IP: 195.217.253.* 04.04.02, 11:44

> Tak ale teraz za pozno ale w przyszlych wyborach to ja tylko na nich bede
              > glosowala a gdy zechca mnie to wstapie w ich szeregi to jest jedyna sluszna
              > partia.!!!!

No widzisz - nigdy nie jest za pozno na poprawe.
              • Gość: ania Re: Do Hani IP: *.upc.chello.be 04.04.02, 11:46
                Oszolek walczy o zdjecie tekstow antypolskich z Forum pomoz troche!!
                • Gość: Yuppie Re: Do Hani IP: 157.25.92.* 04.04.02, 13:20
                  Widzę,że jednak poza SLD i PO rzeczywiście nie było i nie będzie na kogo
                  głosować. Rozczarowałem się to prawda, ale nie zwariowałem! Na pewno nie
                  przyłożę ręki do robienia z Polski drugiego Iranu lub Talibanu jak wolicie.
                  Radziłbym wam Aniu i Haniu zastanowić się nad miejscem kobiety w tym "nowym"
                  katolicko-narodowym państwie. Nie wierzę żeby odpowiadał wam model kobiety
                  afgańskiej, a do tego zmierza poseł Giertych z posłem Macierewiczem. Ich
                  model "nowoczesnej" kobiety to zapuszczona maciora ciurkiem rodząca bachory.
                  Jeśli takie jest wasze wyobrażenie o waszym miejscu w społeczeństwie to nie mam
                  już nic do dodania.

• Gość: ania Re: Do Yuppie IP: *.upc.chello.be 04.04.02, 13:28
                    Gość portalu: Yuppie napisał(a):

> Widzę,że jednak poza SLD i PO rzeczywiście nie było i nie będzie na kogo
                    > głosować. Rozczarowałem się to prawda, ale nie zwariowałem! Na pewno nie
                    > przyłożę ręki do robienia z Polski drugiego Iranu lub Talibanu jak wolicie.
                    > Radziłbym wam Aniu i Haniu zastanowić się nad miejscem kobiety w tym "nowym"
                    > katolicko-narodowym państwie. Nie wierzę żeby odpowiadał wam model kobiety
                    > afgańskiej, a do tego zmierza poseł Giertych z posłem Macierewiczem. Ich
                    > model "nowoczesnej" kobiety to zapuszczona maciora ciurkiem rodząca bachory.
                    > Jeśli takie jest wasze wyobrażenie o waszym miejscu w społeczeństwie to nie mam
                    >
                    > już nic do dodania.
                    >
                    > Czy Ty za grosz nie masz poczucia humoru?

• Gość: Yuppie Re: Do Ani IP: 157.25.92.* 04.04.02, 13:36
                      Jeśli to był żart to strasznie przepraszam! Skończyło mi się poczucie humoru
                      odkąd śledzę życie polityczne i społeczne w naszym kraju. A na tym forum już od
                      rana ukazują się teksty w stylu "Polska dla Polaków","Ręce precz od Ojca
                      Rydzyka" lub "Sprawa Abp. Paetza to żydo-masoński spisek". Czasami naprawdę
                      trudno rozróżnić kto żartuje a kto nie. Wiem, że żyjemy w dziwnym kraju ale
                      czasami jest aż nazbyt dziwnie.

Pozdrawiam.
                      • Gość: Muminek Re: Do Ani IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 13:54
                        Dzięki za pozdrowienia, ale ktoś tego kraju bronić musi więc nie trać humoru,
                        bo od 12 lat jest nareszcie wesoło. Wcześniej tzn. za komuny lud był uciskany,
                        i nie było tak wesoło jak dzisiaj. Jesli nie wierzysz to spytaj swojej Babci. A
                        jezeli twoja Babcia nie będzie miała czasu ci opowiedzieć o tych czasach bo
                        akutrat musi dorabiać do swoich 600 złotych pozwalajacych jej godnie żyć, to
                        poczytaj wypowiedzi naszych prawostronnych polityków. A to że minister nie ma
                        pomysłów na zwiększenie miejsc pracy i idzie po najmniejszej lini oporu to nic
                        dziwnego skończyły mu się pomysły bo za długo siedzi w sejmie i tylle już
                        ludziom naobiecał ze cos musi zrobić. Myśle że lepszym sposobem na załatwienie
                        sprawy emerytów i rencistów byłoby wprowadzenie przymusowej eutanazji po
                        dwuletnim okresie zdobycia emerytury lub renty - co się bedą męczyć umieraniem
                        z głodu po wprowadzeniu jego dotychczasowych pomysłów.
                        Pozdrawiam.
                        P.S. Też głosowałem na SLD ale nie żałuję bo co to za różnica oszołomów nigdzie
                        nie brakuje, a myslę że Leper tez się nie sprawdził.
                    • ktoto3 Re: Do Ani 04.04.02, 13:36
                      Amen
                      • Gość: Muminek Re: Do Ani IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 14:30
                        To jeszcze nie koniec .... Juz oni tam u góry coś jeszcze wymyślą tłumacząc się
                        bezrobociem.
                  • Gość: Hania Do Yuppie IP: 195.217.253.* 04.04.02, 14:56
                    Gość portalu: Yuppie napisał(a):

> Widzę,że jednak poza SLD i PO rzeczywiście nie było i nie będzie na kogo
                    > głosować. Rozczarowałem się to prawda, ale nie zwariowałem! Na pewno nie
                    > przyłożę ręki do robienia z Polski drugiego Iranu lub Talibanu jak wolicie.
                    > Radziłbym wam Aniu i Haniu zastanowić się nad miejscem kobiety w tym "nowym"
                    > katolicko-narodowym państwie. Nie wierzę żeby odpowiadał wam model kobiety
                    > afgańskiej, a do tego zmierza poseł Giertych z posłem Macierewiczem. Ich
                    > model "nowoczesnej" kobiety to zapuszczona maciora ciurkiem rodząca bachory.
                    > Jeśli takie jest wasze wyobrażenie o waszym miejscu w społeczeństwie to nie mam
                    >
                    > już nic do dodania.
                    >
                    >

Oj, Yuppie, widas zescie nowi na Forum... Prawda, Aniu?
                • Gość: Hania Do Ani IP: 195.217.253.* 04.04.02, 15:40

> Oszolek walczy o zdjecie tekstow antypolskich z Forum pomoz troche!!

Nie moge znalezc watku. Poza tym zafascynowal mnie watek histeryka o tym, czy nam
                  sie polepszylo pod komunistami. Miodzio! Klasyka gatunku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka