Dodaj do ulubionych

Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz?

23.09.01, 19:50
Obserwuj wątek
    • civic_vtec O 19:54 jeszcze nie sądzę! 23.09.01, 19:53
      Sądzić będę po 20-tej

vtec - sędzia
      • Gość: Vice Jesien sredniowiecza IP: *.h061013045.is.net.tw 25.09.01, 14:52
        Nic, lepiej niz ten genialny fragment tlumaczenia pewnego tekstu z PULP FICTION
        (to zreszta tez dobre okreslenie), nie oddaje sedna sprawy. Inetligencja pod
        ziemia. Buraki, ktorych zwykle miejsce tamze, wystawily, z przeproszeniem,
        bulwy. Unia i reszta swiata peka ze smiechu. Wszystko juz jasne. Pora zmienic
        obywatelstwo.
        • Gość: Garf Re: Jesien sredniowiecza IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 11:11
          zmień jak najszybciej i żegnaj
    • Gość: Angela Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 19:54
      Bede sadzic za kilka minut. Na razie pozdrawiam redakcje. : )
      • Gość: -------- Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 21:43
        kto głosował na samoobronę?????? przecież lepper to kre...!!!!!
        • Gość: ------- Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 192.168.12.* / *.scientific.de 24.09.01, 12:39
          Gość portalu: ------
    • Gość: jajacek Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.kabel.telenet.be 23.09.01, 20:18
      zaskoczony jestem dobrym wynikiem Samoobrony i LRP widac ze wyborcy w Polsce sa
      strasznie flustrowani.Szukaja ratunku w nurtach ekstremalnych.
      • Gość: Zed Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 20:26
        Sukces Leppera to efekt bardzo udanej kampanii
      • Gość: jacek2 Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.abo.wanadoo.fr 23.09.01, 20:28
        Przygniebiajace sa wysokie wynki Lepper i LPR
      • Gość: Angela Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 20:35
        Szanuje demokracje, nawet jesli ona ma tylko 40%, ale jestem przygnebiona, ze
        zabraknie w Sejmie pana Tadeusza Mazowieckiego. No coz, widac pora na nowe
        jakosci (?) w postaci Wrzodaka i Leppera... Tak mi zdaje, ze to smutny dzien...
      • Gość: Porter Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.ppp.polbox.pl 24.09.01, 00:31
        Gość portalu: jajacek napisał(a):

> zaskoczony jestem dobrym wynikiem Samoobrony i LRP widac ze wyborcy w Polsce sa
        >
        > strasznie flustrowani.Szukaja ratunku w nurtach ekstremalnych.

Dlaczego zaraz sfrustrowani? We wszelkich sondazach naszego przystapienia do Unii
        Europejskiej nie chce ok polowy ankietowanych (a gdyby ankietowano na wsi, to
        byloby jeszcze cieniej). Wszystkie partie obecne w konczacym kadencje
        parlamencie, deklaruja chec jaknajszybszej integracji. Nic dziwnego, ze partie,
        ktore obiecaly, ze beda sie integracji sprzeciwiac, osiagnely niezly wynik.
        Tym bardziej, ze sa spoza ukladu, wiec nie sa umaczane w zadne dotychczasowe
        przekrety.

• Gość: ffmarkus Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.icpnet.pl 23.09.01, 20:29
      Co za desperacja Polaków". Aby antyszanowny lepper miał 9 %? Toć to skandal. Pewnie dla
      wyborców miał przeznaczone "patriotyczne" krawaciki. SLD też coś za dużo- komuchy do
      samodzielnej władzy- świat się kończy. Szkoda więcej słów oraz mojej klawiaturki.
    • Gość: gaja Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.family4.net 23.09.01, 20:33
      to skandal, że w sejmi będzie Lepper, a nie bedzie Geremka. To slaba strona
      demokracji. Wstyd zapraszac kogos do sejmu.
    • Gość: darek Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 20:40
      mam wyższe wyksztalcenie 40 lat pomóżcie mi ztej Rzeczpospolitej idiotów
      wyjechac bo jak zobaczę w sejmie Leppera i Janowskiego to popełnie sepuku
      • civic_vtec Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - do Darka 23.09.01, 20:42
        Za 4 lata bedziesz mial 44 i jeszcze sie przydasz. Sepuku nie miesci sie w
        naszej tradycji.
        pozdro / vtec
      • Gość: 300M Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 192.168.1.* / *.idzik.pl 23.09.01, 21:40
        do Darka. Myślę że nie masz racji, nie trzeba aż tak dramatycznie podchodzić do
        wyniku wyborów. Przekonasz się ze życie wymusi daleko inne rozwiązania od tych
        których możnaby się spodziewać po zwycięskiej formacji. Mimo totalnego sprzeciwu
        wobec p.Leppera wyobraź sobie o ile uboższy i stokroć nudniejszy byłby sejm gdyby
        go zabrakło. Takich ludzi trzeba więcej gdyż oni w praktyce noc nie znaczą
        natomiast znakomicie ubarwiają sejm i niepotrzebny senat.Trwaj w przekonaniu że
        nie wszystko stracone. Taka jest demokracja.Pzdr.
      • Gość: Dariusz Żal mi cię , jeśli jesteś tym Darkiem z onetu ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:25
        Jeżeli nie jesteś, też mi cię żal ! Naród utracił zaufanie pana Darka ! Zmień
        sobie naród ! Afganistan czeka !
    • Gość: .m TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 20:44
      wstydze sie za tych ktorzy zawiezyli sld- to tragedia najwieksza w historii
      polski demokratycznej, no i boze drogi samoobrona- przeciez oni nie powinni
      istniec, TO WYNIK FLUSTRACJI CALEJ POLSKI
      • Gość: daro Re: TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: 194.204.162.* 23.09.01, 20:54
        Odeszli amtorzy od władzy , tak się stac musialo , TKM i amatorszczyzna tak wlasnie skonczyl sie
        AWS.
        • Gość: Jansuz K Tak, teraz beda rzdzili profesjonalni przestepcy IP: *.proxy.aol.com 02.10.01, 04:31
          Tak Daro, masz racje.
          Amatorzy odeszli teraz przyjda zawodowcy, ktorzy przetarli swoje szlaki na
          rabowaniu swojego narodu, wprowadzanai zakazu wolnej mysli, zgromadzen,
          wyjazdow za granice, wolnej przedsiebiorczosci, suwerennosci panstwowej, praw
          obywatelskich itp.

Tak, Daro, teraz beda rzdzili profesjonalni przestepcy.
          Niech Bog ma ten kraj w opiece!
          A Ty przejrzyj zanim bedzie zapozno. I zrob mi przysluge - uwazaj co czytasz, a
          najlepiek sprobuj myslec samemu.

Janusz K
      • Gość: Xena Re: TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: *.acn.waw.pl 23.09.01, 21:11
        Przeraża mnie to, że cała władza - i ustawodawcza, i wykonawcza - będzie de
        facto w rękach jednego ugrupowania politycznego. Już kiedyś opozycja odgrywała
        marionetkową rolę, tylko że wtedy była to sytuacja przymusowa, teraz - efekt
        demokratycznych decyzji. Wolałabym się mylić, ale mam smutne przeczucie, że
        jeszcze się na tym przejedziemy i będziemy pluć sobie w brodę. Przygnębiające
        jest też, że takie buraki i mąciciele pokroju Leppera, którym słoma z butów
        wyłązi, zdobyły więcej głosów niż np. Unia Wolności. Naprawdę nie jestem w
        stanie tego zrozumieć. Na czym polega demagogiczna siła Leppera? Na biało-
        czerwonym krawiacie, gardłowaniu, chamstwie wobec rozmówców i niesłychanej
        wręcz zdolności przerabiania każdej merytorycznej dyskusji na prostacką
        pyskówkę godną najwyżej rokapryszonego przedszkolaka? Ręce i gacie opadają.
        • Gość: Aero Re: TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: *.gazeta.pl 24.09.01, 01:11
          Ja mimo tego, że mój ojciec siedział w czasach komunizmu za przekonania
          polityczne, modlę się o to by SLD rządziło samo. Wolę ludzi którzy przynajmniej
          wiedza jak to robić (chociaż wcalę ich nie popieram, głosowałem na UW) niż np.
          Samoobronę. Wejście do sejmu takich partii jak Samoobrona czy LPR pokazuje jak
          niedojrzałe jest nasze społeczeństwo, ale jest to także konsekwencja tego co
          wyczyniał AWS.
          • Gość: daro Re: TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 21:21
            Teraz przynajmniej jeden na drugiego nie bedzie zganial , jesli wtopia to mamy po SLD juz nigdy sie
            nie podniosa , ale jesli nie wtopia to prawica ma cienko bo i za 4 lata nie beda ludzie chcieli na nich
            tez glosowac.

Zgadzam sie z Toba .
        • Gość: seba Re: TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: 212.160.123.* 24.09.01, 12:39
          Siła Leppera tkwi w rozczrowaniu wobec dzisiejszego stanu gospodarki, a przede
          wszystkim ogromnego bezrobocia. Wiadomo, że on nic nie wyczaruje, jego rola
          polega na tym, iż jest uosobieniem protestu wobec tej sytuacji. Na razie w
          Sejmie. Jeśli bezrobocie będzie dalej rosnąć to sytuacja stanie się rewolucyjna.
      • Gość: Zbig4 Re: TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 07:07
        Tragedią byłby dalsze rządy AWS z nieudolnym i śmiesznym premierem na czele.
        Wystarczy spojrzeć na wyniki ekonomiczne i wielkość deficytu czy bezrobocia.
        Większą tragedią byłyby rządy Leppera, ale on dostanie prawie 50 mandatów
        dzięki zmanipulowanej przez AWS ordynacji. To są fakty i nie ma co teatralnie
        załamywać rąk kolego.
      • Gość: none Re: TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: *.*.*.* 24.09.01, 10:00
        No wiec zastanow sie, skad ta "flustracja" sie wziela! I prosze tylko bez
        tlumaczen, ze te ok. 40% glosow pochodzi od bezrobotnych, ludzi bez
        wyksztalcenia, emerytow itp., bo tak latwo to nie dziala.
      • Gość: Marek Re: TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: 212.126.22.* 24.09.01, 11:56
        Gość portalu: .m napisał(a):

> wstydze sie za tych ktorzy zawiezyli sld- to tragedia najwieksza w historii
        > polski demokratycznej, no i boze drogi samoobrona- przeciez oni nie powinni
        > istniec, TO WYNIK FLUSTRACJI CALEJ POLSKI
        Najwięcej jest frustracji w osobach wyposujący słowa jak powyżej. Nie mozna
        zaprzeczyć , że obecna lewica poska w poprzez nie których swoich zcłonków sięga
        korzeniami do PRL-u. Nie znaczy to jednak , że obecna lewica nie jest partią
        nowoczesnej lewicy. I tylko ignorant może mówić o powrocie do kmuny. Poskiej
        lewicy do socjalizmu i komuny jest tak samo blisko jak niemieckim
        socjaldemokratom. Zamiast więc wieszać psy na Leszku Milerze i zwolennikach lewej
        strony , trzeba sobie rzetelnie odpowiedzieć na pytanie czy wybory przegrano
        tylko przez nieudolne rządy i zle wprowadzone reformy. Myślę , że to by
        nadmiernie uproszczało problem. Od początku zmian ustrojowych strona prawa jest
        nie stabilna i skłócona. Jak tylko pojawia się problem rozpoczyna się migacja
        polityków. Jeden z liderów PO najpierw był Liberałem, kiedy Kongres się sypał
        szybko go połączył z Unitami i załapał się na stołek. Kiedy Unici brali baty on
        nagle pokochał być bezpartyjnym współkierowcą platformy " uczciwych polityków" i
        zachował stołek. I prawica jest właśnie tak. Zawiść i prywata , walka o stołki a
        wyborcy to nie jest bada przygłupów. Aktywista AWS poseł z Poznania jest obecnie
        LIderem POznanskiej PiS i krytkuje blędy AWS. On jest jednym z twórców tych
        błędów. Udaje , że mnie ma z tym nic wspólnego. Może to i prawo , może i
        sprawiedliwość ale napewno nie jest to uczciwość. Myślę , żę nawjwyższ pora
        stowrzyć w Polsce stabilną scenę prawą i lewą, bez furtek dla wszystkich
        szczurów , które opuszczają tonące okręty. Ich miejsce powinno być w lamusie
        historii.
        Marek Obtułowicz

• Gość: Janusz K Co to znaczy "nowoczesna lewica". Klamiaca sprawniej? IP: *.proxy.aol.com 02.10.01, 04:54
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Gość portalu: .m napisał(a):
          >
          > > wstydze sie za tych ktorzy zawiezyli sld- to tragedia najwieksza w histori
          > i
          > > polski demokratycznej, no i boze drogi samoobrona- przeciez oni nie powinn
          > i
          > > istniec, TO WYNIK FLUSTRACJI CALEJ POLSKI
          > Najwięcej jest frustracji w osobach wyposujący słowa jak powyżej. Nie mozna
          > zaprzeczyć , że obecna lewica poska w poprzez nie których swoich zcłonków sięga
          >
          > korzeniami do PRL-u. Nie znaczy to jednak , że obecna lewica nie jest partią
          > nowoczesnej lewicy. I tylko ignorant może mówić o powrocie do kmuny.

O Tak? To dlaczego tzw. nowoczesna lewica nie stworzyla wlasnej partii i nie
          wykopala starych oszustow? Nie wiesz? Proste: bo to sa ci sami oszusci tlumaczace
          akademickim zultodzibom jak maj interpretowac historie.

A pozatym co to znaczy "nowoczesna". Klamiaca sprawniej?
          Slyszles o "nowoczesnej prawdzie"? Prosze, wydoroslej!

I prosze nie "lewica polska" - a eks-komunisci. Lewica polska przespala swoj
          moment.

Poskiej
          > lewicy do socjalizmu i komuny jest tak samo blisko jak niemieckim
          > socjaldemokratom.

Przepraszam, ale tej bzdury nie da sie nawet skomentowac.

Zamiast więc wieszać psy na Leszku Milerze i zwolennikach lew
          > ej
          > strony , trzeba sobie rzetelnie odpowiedzieć na pytanie czy wybory przegrano
          > tylko przez nieudolne rządy i zle wprowadzone reformy. Myślę , że to by
          > nadmiernie uproszczało problem. Od początku zmian ustrojowych strona prawa jest
          >
          > nie stabilna i skłócona.

Bo rozwiazywanie problem w otwartej do dyskusji plaszczyznie rozwiazuje sie przez
          konflikt opini (polecam doczytaj w tej sprawie). Wiesz kto nie argumentuje? -
          komu nie zalezy jak tzw. program, ktory maja lyknac masy bedzie wyrecytowany. Bo
          tzw. Program i intencje to dwie rozne sprawy?
          Tak prawica jest sklocona, bo ma intencje zmienic i znalezc rozwiazanie. Komuchy
          znaja rozwiazanie. Poczytaj historie PRL - tylko dodaj sobie rosnace zadluzenie
          zwlaszcza do scenek girkowskich.

Jak tylko pojawia się problem rozpoczyna się migacja
          > polityków. Jeden z liderów PO najpierw był Liberałem, kiedy Kongres się sypał
          > szybko go połączył z Unitami i załapał się na stołek. Kiedy Unici brali baty on
          >
          > nagle pokochał być bezpartyjnym współkierowcą platformy " uczciwych polityków"
          > i
          > zachował stołek. I prawica jest właśnie tak. Zawiść i prywata , walka o stołki
          > a
          > wyborcy to nie jest bada przygłupów. Aktywista AWS poseł z Poznania jest obecni
          > e
          > LIderem POznanskiej PiS i krytkuje blędy AWS. On jest jednym z twórców tych
          > błędów. Udaje , że mnie ma z tym nic wspólnego. Może to i prawo , może i
          > sprawiedliwość ale napewno nie jest to uczciwość.

Uczciwosc! Pokaz mi jedneko polityka w SLD, ktory nie jest albo nieuczciwym PZPR-
          owcem, naiwniakiem, lub zdezorientowanym mlodziakiem?

Myślę , żę nawjwyższ pora
          > stowrzyć w Polsce stabilną scenę prawą i lewą,

Tak Marku - a masz wyobraznie, zeby zobaczyc lewicw bez SLD!!!
          Zaszokowany? A tak wlasnie powinna wygladac polska scena polityczna. Masz racje
          lewica, prawica, srodek, komunisci itp, ale polscy bez splamonych PZPR-owcow.

Mowisz o niemieckich socjaldemokratach? - widzisz tu jest dowod jak komuchy
          zrobily Ci kaszane w glowie przez szkolna zbierznosc nazw. Pokaz mi w
          socjaldemkracji niemieckiej faszustow w kregach rzadzacych lub gdziekolwiek
          indziej. Nie znajdziesz, bo oni ich wypieprzyli z partii za zbrodnie i
          kolaboracje. To jest minimum, ktorego powinni sie domagac polscy intelektualisci
          lewicowi, jezeli takowi istnieja.
          To jest co znaczy "partia przeprosila i sie odizolowala od przeszlosci". Ale
          widzisz Niemcy maja duzo wyzszy standard niz my. Niemieccy mlodzi intlektualisci,
          jak znaja zlodzieja, ktory powie "przepraszam", to nie wybiora go na drugi dzien
          na pozycje ministra sprawiedliwosci (np.), ale go politycznie zdskredytuja i
          zniszca. Polscy "mlodzi intelektualisci" maja standard na duo nizszym poziomie.
          Wystarczy powiedziec "no przeciez kurwa przeprosilem", zafundowac kielbaski na
          wiecu i ma sie mandat to kradziezy. Ale, to jest polska mloda inteligencja!
          Czuwaj!

bez furtek dla wszystkich
          > szczurów , które opuszczają tonące okręty. Ich miejsce powinno być w lamusie
          > historii.
          > Marek Obtułowicz
          >

Janusz K.
          • Gość: Marek Re: Co to znaczy IP: *.echostar.pl 03.10.01, 13:32
            Gość portalu: Janusz K napisał(a):
            Z pana tekstu wynika dla mnie tylko jeden wniosek. Dobrze , że jeszcze ktoś w
            Polsce podejmuje polemikę z oponentem bez używania słów wulgarnych. A co do
            historii to myślę , że jako człowiek 50 letni ma spojrzenie na to co było i ci
            jest. Wiem ,że większa część liderów PZPR przede wszystkim z lat 40 ,50 i 60
            miała krew, bądź na rękach lub na sumieniu, nie znaczy to jednak ,że każdy
            członek byłej PZPR to bandyta. Większość tych szarych członków wierzyła w
            głoszone ideały.
            Prawda zostały one wypatrzone ale tak naprawdę , które ideały nie zostały przez
            ludzi wypatrzone. Gdyby katolicy przestrzegali ideałów chrześcijaństwa nie byłoby
            głodu i wojen, rozwodów i nienawiści. Ręce fanatyków chrześcijaństwa spłynęły
            krwią w walce o władzę i pieniądze. Oni też prowadzili narody pod sztandarami
            ideałów , których elity nie przestrzegały. Wniosek jest prosty każda władz
            totalitarna niszczy najlepsze ideały. I dlatego chwała historii , że Stalin,
            Hitler, Neron, Franko i.t.p odchodzą w niebyt historii. Żyłem w PRL-u wiele mi
            się nie podobało, wiele rzeczy było dobrych. Człowiek o rozumny potrafi odróżnić
            plewy od ziarna. Boję się fanatyków po każdej stronie. A niestety tych po prawej
            stronie nie brakuje. A co do krwi na rękach , to myślę , że na prawicowych rękach
            szlachetnie urodzonych przez okres całej historii, jej nie brakuje. Tam gdzie
            naród żyje godnie, tam nie ma rewolucji, protestów, wystąpień, wrzenia .
            Panie Janusz nigdy tak nie ma , że jest białe i czarne tylko dobrzy lub tylko źli.
            Myślę ,że historia pokaże , że po jednej i i drugiej stronie są ludzie oddani
            Polsce oraz oszołomy, którzy gdyby im dać władzę nieograniczoną stworzyliby
            prawicowe lub lewicowe piekło. Oczywiście każdy ma prawo do swoich poglądów ale
            niech je wyraża bez wulgaryzmów za pomocą kartki do głosowania. Cztery lata przed
            nami, nie wiem czy będzie lepiej niż pod rządami prawicy, jedno wiem jednak na
            pewno nie będzie gorzej a to już jest lepiej.
            Pozdrawiam
            Marek Obtułowicz

> Gość portalu: Marek napisał(a):
            >
            >
            > > Gość portalu: .m napisał(a):
            > >
            > > > wstydze sie za tych ktorzy zawiezyli sld- to tragedia najwieksza w hi
            > stori
            > > i
            > > > polski demokratycznej, no i boze drogi samoobrona- przeciez oni nie p
            > owinn
            > > i
            > > > istniec, TO WYNIK FLUSTRACJI CALEJ POLSKI
            > > Najwięcej jest frustracji w osobach wyposujący słowa jak powyżej. Nie mozn
            > a
            > > zaprzeczyć , że obecna lewica poska w poprzez nie których swoich zcłonków
            > sięga
            > >
            > > korzeniami do PRL-u. Nie znaczy to jednak , że obecna lewica nie jest par
            > tią
            > > nowoczesnej lewicy. I tylko ignorant może mówić o powrocie do kmuny.
            >
            > O Tak? To dlaczego tzw. nowoczesna lewica nie stworzyla wlasnej partii i nie
            > wykopala starych oszustow? Nie wiesz? Proste: bo to sa ci sami oszusci tlumacza
            > ce
            > akademickim zultodzibom jak maj interpretowac historie.
            >
            > A pozatym co to znaczy "nowoczesna". Klamiaca sprawniej?
            > Slyszles o "nowoczesnej prawdzie"? Prosze, wydoroslej!
            >
            > I prosze nie "lewica polska" - a eks-komunisci. Lewica polska przespala swoj
            > moment.
            >
            >
            > Poskiej
            > > lewicy do socjalizmu i komuny jest tak samo blisko jak niemieckim
            > > socjaldemokratom.
            >
            > Przepraszam, ale tej bzdury nie da sie nawet skomentowac.
            >
            >
            > Zamiast więc wieszać psy na Leszku Milerze i zwolennikach lew
            > > ej
            > > strony , trzeba sobie rzetelnie odpowiedzieć na pytanie czy wybory przegr
            > ano
            > > tylko przez nieudolne rządy i zle wprowadzone reformy. Myślę , że to by
            > > nadmiernie uproszczało problem. Od początku zmian ustrojowych strona prawa
            > jest
            > >
            > > nie stabilna i skłócona.
            >
            > Bo rozwiazywanie problem w otwartej do dyskusji plaszczyznie rozwiazuje sie prz
            > ez
            > konflikt opini (polecam doczytaj w tej sprawie). Wiesz kto nie argumentuje? -
            > komu nie zalezy jak tzw. program, ktory maja lyknac masy bedzie wyrecytowany. B
            > o
            > tzw. Program i intencje to dwie rozne sprawy?
            > Tak prawica jest sklocona, bo ma intencje zmienic i znalezc rozwiazanie. Komuch
            > y
            > znaja rozwiazanie. Poczytaj historie PRL - tylko dodaj sobie rosnace zadluzenie
            >
            > zwlaszcza do scenek girkowskich.
            >
            >
            > Jak tylko pojawia się problem rozpoczyna się migacja
            > > polityków. Jeden z liderów PO najpierw był Liberałem, kiedy Kongres się s
            > ypał
            > > szybko go połączył z Unitami i załapał się na stołek. Kiedy Unici brali ba
            > ty on
            > >
            > > nagle pokochał być bezpartyjnym współkierowcą platformy " uczciwych polity
            > ków"
            > > i
            > > zachował stołek. I prawica jest właśnie tak. Zawiść i prywata , walka o st
            > ołki
            > > a
            > > wyborcy to nie jest bada przygłupów. Aktywista AWS poseł z Poznania jest o
            > becni
            > > e
            > > LIderem POznanskiej PiS i krytkuje blędy AWS. On jest jednym z twórców tyc
            > h
            > > błędów. Udaje , że mnie ma z tym nic wspólnego. Może to i prawo , może i
            > > sprawiedliwość ale napewno nie jest to uczciwość.
            >
            > Uczciwosc! Pokaz mi jedneko polityka w SLD, ktory nie jest albo nieuczciwym PZP
            > R-
            > owcem, naiwniakiem, lub zdezorientowanym mlodziakiem?
            >
            > Myślę , żę nawjwyższ pora
            > > stowrzyć w Polsce stabilną scenę prawą i lewą,
            >
            > Tak Marku - a masz wyobraznie, zeby zobaczyc lewicw bez SLD!!!
            > Zaszokowany? A tak wlasnie powinna wygladac polska scena polityczna. Masz racje
            >
            > lewica, prawica, srodek, komunisci itp, ale polscy bez splamonych PZPR-owcow.
            >
            > Mowisz o niemieckich socjaldemokratach? - widzisz tu jest dowod jak komuchy
            > zrobily Ci kaszane w glowie przez szkolna zbierznosc nazw. Pokaz mi w
            > socjaldemkracji niemieckiej faszustow w kregach rzadzacych lub gdziekolwiek
            > indziej. Nie znajdziesz, bo oni ich wypieprzyli z partii za zbrodnie i
            > kolaboracje. To jest minimum, ktorego powinni sie domagac polscy intelektualisc
            > i
            > lewicowi, jezeli takowi istnieja.
            > To jest co znaczy "partia przeprosila i sie odizolowala od przeszlosci". Ale
            > widzisz Niemcy maja duzo wyzszy standard niz my. Niemieccy mlodzi intlektualisc
            > i,
            > jak znaja zlodzieja, ktory powie "przepraszam", to nie wybiora go na drugi dzie
            > n
            > na pozycje ministra sprawiedliwosci (np.), ale go politycznie zdskredytuja i
            > zniszca. Polscy "mlodzi intelektualisci" maja standard na duo nizszym poziomie.
            > Wystarczy powiedziec "no przeciez kurwa przeprosilem", zafundowac kielbaski na
            > wiecu i ma sie mandat to kradziezy. Ale, to jest polska mloda inteligencja!
            > Czuwaj!
            >
            >
            > bez furtek dla wszystkich
            > > szczurów , które opuszczają tonące okręty. Ich miejsce powinno być w lamus
            > ie
            > > historii.
            > > Marek Obtułowicz
            > >
            >
            >
            > Janusz K.

• Gość: smutny Re: TO NAJWIEKSZA PORAZKA POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 00:46
        Gość portalu: .m napisał(a): to prawda

> wstydze sie za tych ktorzy zawiezyli sld- to tragedia najwieksza w historii
        > polski demokratycznej, no i boze drogi samoobrona- przeciez oni nie powinni
        > istniec, TO WYNIK FLUSTRACJI CALEJ POLSKI

• Gość: Indris Porażka, ale NIE demokracji IP: *.ibspan.waw.pl 06.10.01, 13:34
          Społeczeństwo wybrało, kogo chciało, a na tym właśnie polega demokracja.
          Porażkę - i to bezprecedensową - poniosły partie rządzące. Niedemokratyczne są
          tylko progi wyborcze, ich zróżnicowanie dla partii i koalicji. No ale to
          właśnie poprzednia tzw koalicja to-to przegłosowała. Gdyby uchwalili ordynację
          w pełni demokratyczną - kilka osób od nich też by w Sejmie było - bo 3% + 5% =
          8% i też ma prawo do reprezentacji. Własna pycha ich zgubiła.
    • Gość: Tuotr Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 193.95.122.* 23.09.01, 20:50
      I co sie panstwo wstydza imc pana Leppera?
      Jak urzadzal blokady to ponad 80% rodakow go popieralo.
      Gdybysmy mieli panstwo prawa to bylby teraz w wiezieniu a nie w sejmie. Skromna
      pociecha jest ze 'szamani od sprawiedliwosci' spod znaku Maryjana odeszli na
      pokute (przynajmniej 4 letnia)
      • Gość: pogodny Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.arcanine.dialup.pol.co.uk 23.09.01, 20:55
        Czy Polska jest krajem idiotow czy kompletnych olewaczy? 40% glosowalo, reszta
        wolalo chyba piwo pic, wiec prosze ta reszte nie narzekajcie pozniej ze topicie
        sie w gnoju, bo tam jest niestety wasze miejsce.
      • Gość: daria Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 20:31
        jak to odeszli?!a liga rodzin polskich...to jest dopiero dramat....
    • Gość: .M WCHODZE DO SEJMU A TAM LEPPER::::::::)))))) A SZACUNEK DLA MAZOWIECKIE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 20:53
      ISC SIE TYLKO POWIESIC
      • Gość: Angela Re: WCHODZE DO SEJMU A TAM LEPPER::::::::)))))) A SZACUNEK DLA MAZOWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 20:58
        Gość portalu: .M napisał(a):

> ISC SIE TYLKO POWIESIC
        Tez mam ochote na to samo, ale zanim, to jesli M jestes chlopem, to pier...
        tego Capone w rylo
      • Gość: Mario Re: WCHODZE DO SEJMU A TAM LEPPER::::::::)))))) A SZACUNEK DLA MAZOWIE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 01:14
        To wlasnie dzięki Mazowieckiemu,Michnikowi,Geremkowi,Frasyniukowi i całej tej
        pseudointelektualnej bandzie macie Leppera,ale czy Lepper jest straszny.On od
        kilku lat istnieje w polskiej polityce.Straszny jeste Sebastian Florek polska
        Ciciolina to jest wstyd .ze on reprezentuje Polske.To wasze straszenie
        Maciarewiczem,Olszewskim,Kaczorami prawicą itd.Wynik komunistow jest 0 8
        procent lepszy niż 4 lata temu przy podobnej frekwencji co to oznacza.Toże jest
        cala banda bojąca się prawdy o przeszlości,żyjąca przeszloscia i ona bedzie
        budować przysłośc wygodną dla siebie.hISTORIA OCENI uw JAKO PARTIE SLABĄ BEZ
        KONCEPCJI,BEZ WIZJI PRZYSZLOSCI KONSERWUJĄCA STARY KOMUNISTYCZNY UKŁAD TO JEST
        STRASZNE.Wstydze się ze popieralem kiedyś Mazowieckiego
    • Gość: Capone Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 212.160.238.* 23.09.01, 20:54
      Określanie niektórych "po imieniu" świadczy właśnie, że to WY nie dorośliście
      aby dyskutować na publicznej płaszczyźnie!
      Nie wolno ubliżeć i lżyć. TAKA BYŁA WOLA NARODU. Już był w przeszłości jeden
      premier, co to na naród się obraził. Dzisiaj poniósł klęskę. On właśnie i jego
      koledzy byli prawie że pewni Victorii. A ja byłem na 100% pewien,że będzie
      klęska. Bo taki jest LOGICZNY bieg historii. Trzeba w życiu być samokrytycznym
      i powtarzam jeszcze raz - nie bądźmy politycznymi prymitywami.
      • Gość: daro Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 194.204.162.* 23.09.01, 20:56
        Masz racje !!!
        • Gość: mark Re: Co o nich sądzisz? Lepiej nie pytajcie !!! IP: *.icpnet.pl 23.09.01, 21:16
          gówno prawda. Teraz dopiero pojawi się kryzys w państwie. cwany kretyn mil(x2)er +debil lepper =?
          cholera wie. PZDR dla wszystkich antyczerwonych !!!
          • Gość: reason Re: Co o nich sądzisz? Lepiej nie pytajcie !!! IP: *.sprint-canada.net 24.09.01, 05:50
            z tym kryzysem byloby gorzej jezeli zostala by prawica. Czy w polsce jeszcze
            cos zostalo co mozna by sprywatyzowac lub sprzedac za 1% ceny rynkowej. Tak na
            prawde to w polsce wezcie sie do roboty, i nie narzekajcie na politykow. To it
            tak nic nie da. W kapitalizmie, glos ma pieniadz a nie ludzie.
          • Gość: daro Re: Co o nich sądzisz? Lepiej nie pytajcie !!! IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 21:08
            Mamy debila Krzaklewskiego + idiote Buzka + bande mafijna AWS + bande zlodzieji UW o to jest
            super to Ci sie podoba niech jeszcze wiecej kradna bedziesz w zimie na bosaka latal i moze tylek ci
            przymarznie to zrozumiesz ze nie wolna amatorow dopuszczac do wladzy.

• Gość: jotes Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.nik.gov.pl 24.09.01, 08:03
        Ty facet, wolą narodu był też Hitler a obecnie
        Łukaszenka. Wola narodu to żadna więc wyrocznia,
        zwłaszcza gdy naród ten składa się w większej części
        niż gdzie indziej z pijaczków i pseudointeligentów
        zaczytujących się urbanowskim "NIE".
    • Gość: zenek Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 194.9.223.* 23.09.01, 20:55
      Polacy jeszcze dlugo beda musieli uczyc sie demokracji - niestety, ze szkodą
      dla siebie samych. Miller i spółka na pewno dadzą dobrą lekcję tylko dlaczego
      następne cztery lata mają być na to zmarnowane. Niestety czerwoni mają znowu to
      szczęście że działania kogoś innego będą procentować gdy właśnie oni będą u
      władzy. Mam nadzieję że nie zniszczą tego co zrobił obecny rząd. Jeśli tak
      będzie to będą potrzebne kolejne lekcje demokracji w przyszłości co też nie
      będzie dobre, ale poczekamy - zobaczymy.
      • Gość: daro Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 194.204.162.* 23.09.01, 20:59
        Mistrzu swietna lekcje to nam dal AWS i jego TKM , dziwie sie ludziom ile jeszcze chcesz zeby afer
        ujawniono (jedna juz czeka w dawnym ninisterstwie lacznosci na grube miliony $) , moze dzurka
        budzetowa jest dla Cibie jeszcze za mala po radosnej tworczosci AWS-UW.
        • Gość: zenek Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 194.9.223.* 23.09.01, 21:03
          Dziura budżetowa jest wynikiem nieróbstwa SLD i PSL w przeszłości jeśli tego
          jeszcze nie wiesz. Dobrze że jest jeszcze co dziurawić
          • Gość: ky Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 213.216.76.* 23.09.01, 21:14
            Ty w to naprawdę wierzysz?
            • Gość: zenek Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 194.9.223.* 23.09.01, 21:23
              Nie ma w co wierzyc, to jest fakt
          • Gość: mika Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.proxy.aol.com 24.09.01, 02:13
            brawo zenek!
            • Gość: daro Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 194.204.162.* 25.09.01, 08:02
              brawo mika oboje jestescie swietni !!!!
      • Gość: An Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:00
        Jest tak jakby gówno wpadło w wentylator.
        • Gość: Ro Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 10.101.1.* / *.kom-net.pl 23.09.01, 23:05
          DOBITNIE ALE OBRAZOWO I PRAWDZIWIE
        • Gość: andrzej Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.denver-05rh15rt.co.dial-access.att.net 24.09.01, 07:26
          Rewelacyjne
    • Gość: DSD Jedno jest pewne... IP: 212.33.88.* 23.09.01, 20:58
      Jedno jest pewne - po kolejnych wyborach bedziemy mieli w Polsce albo komunizm,
      albo faszyzm. Zalezy to od tego, czy lepiej wypadna spece od socjotechniki z
      SLD, czy watazka Lepper.
      LUDZIE!!! POWTARZA SIE SCENARIUSZ Z REPUBLIKI WEIMERSKIEJ!!! Mamy juz kryzys
      gospodarczy, partia 'mocnego czlowieka' po kilku latach wegetacji zaczyna
      wypadac corz lepiej w wyborach. KTO ODPOWIADA ZA TO, ZE TEN OSOBNIK PRZEZ TYLE
      LAT BEZKARNIE BLOKOWAL DROGI, DOPUSZCZAL SIE REKOCZYNOW???
      Bezsilna wscieklosc...
      • Gość: Kojak Re: Jedno jest pewne... IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:11
        Teraz pozostaje zacytowac Big Cyca:

U steru drużyna
        Wnuczęta Lenina
        Do żłobu z wyboru
        Wpuszczona

Lokajom komuny
        Dzi� pie�ci kałduny
        Rodakom kaszanka
        Sšdzona
      • mama57 Re: Więcej umiaru 23.09.01, 21:15
        Szczerze mówiąc dziwię się tym utyskiwaniom i odsądzaniu od czci i wiary
        społeczeństwa,które jakoby zagłosowało jak stado baranów.Sondaże od długiego
        czasu dawały zwycięstwo SLD i tutaj nie ma zaskoczenia. To że wygrał także
        Lepper to skutek frustracji tej części społeczeństwa,które zawiodło się na
        swoich etosowych posłach.Partie rządzące zapracowały na wynik jaki
        osiągnęły.Mili internauci,posłuchajcie co mówi Polska w regionach oddalonych od
        wielkich miast,gdzie jest wielkie bezrobocie,a Wasze zdziwienie będzie
        mniejsze.I jeszcze jedno-demokracja nie tylko wtedy jest dobra,gdy wygrywają
        swoi,ona jest dobra także wtedy gdy wygrywają rywale.Przegrani mają cztery
        lata,aby zmienić porażkę w ew.sukces,a zwycięscy pod koniec kadencji będą
        rozliczani tak samo jak dzisiaj AWS i UW.Dajmy im więc szansę i kredyt
        zaufania."Po owocach ich poznacie.." Apeluję o więcej umiaru.Pozdrowienia dla
        wszystkich.
        • civic_vtec Re: Więcej umiaru___do mamy 23.09.01, 21:20
          Dziekuje za pierwszy rzeczywiscie rozsadny post.
          Kiedy bedzie mozna poczytac takich wiecej?

pozdrawiam / vtec
          • Gość: reason Re: Więcej umiaru___do mamy IP: *.sprint-canada.net 24.09.01, 06:01
            wkoncu jakis rozsadny post. Dziekuje Mamo smile
        • Gość: frogg Re: Więcej umiaru IP: *.pl 23.09.01, 21:24
          Myslałem że już na tym forum nie przeczytam zadnego rozsądnego zdania.BRAWO
          MAMA.Pozostali wyglądają mi na obrazonych i sfrustrowanych fatem ze demokracja
          o ktorej tak mazyli zadziałała ale nie pi ich myśli. pozdro frogg
          • mama57 Re: do civiq,frogg 23.09.01, 21:34
            Dzięki za uznanie,zawsze do usług,pozdro również
            • civic_vtec Re: do mamy 23.09.01, 21:40
              Gdzie moze byc troche spokojniej - by pogadac mozna bylo?

Moze na wsi - wszak spokojna? wink
              • Gość: Kojak Re: do mamy IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:47
                Dwa pedały-komuchy się sptkały...
                • civic_vtec Re: do Kojaka 23.09.01, 23:03
                  Czy masz cos wiecej do powiedzenia lysolu?

Zaloz czapke - zima idzie. Mozesz sie przeziebic
                  • mama57 Re: do Kojaka-Witku posty takich typów programowo ignorujmy! 23.09.01, 23:15
        • Gość: guest Re : więcej umiaru, równia pochyła - POWRÓT DO DZIADOSTWA IP: *.*.*.* 24.09.01, 09:03
          mama57 napisał(a):

Mili internauci,posłuchajcie co mówi Polska w regionach oddalonych od
          >
          > wielkich miast,gdzie jest wielkie bezrobocie,a Wasze zdziwienie będzie
          > mniejsze....Apeluję o więcej umiaru.

Zgadzam się, wystarczy pojechać na pierwszą lepszą Polską Wieś i widać gołym
          okiem bezrobocie, brud, smród i ubóstwo. Nie wszędzie oczywiście, ale w
          większości. Ja się wcale nie dziwię ludziom, że głosowali na Samoobronę, sam na
          nią głosowałem. Frustracja i zniechęcenie i wściekłość wobec tych co doprowadzili
          do takiej sytuacji - to tylko niektóre cechy charakteryzujące ludność wiejską
          wobec aktualnej sytuacji. Lewica i prawica na przemian przez 12 lat stacza kraj
          po równi pochyłej, więc dajmy szanse Lepperowi, skoro kolesie z lewej i prawej
          zawiedli. Nie można sie trzymać kurczowo emerytów z Unii Wolności czy cwaniaków z
          AWS. Cztery reformy, owszem były konieczne, ale nie od razu, nie takim kosztem i
          nie tak nieprzemyślane. Teraz SLD spowolni wszystko ( po co podejmować
          niepopularne decyzje - jeszcze można niechcący stracić poparcie )i znajdziemy się
          w punkcie wyjście tzn. w pozycji dziadów.
        • Gość: DSD Re: Więcej umiaru IP: 212.33.88.* 24.09.01, 17:11
          > mniejsze.I jeszcze jedno-demokracja nie tylko wtedy jest dobra,gdy wygrywają
          > swoi,ona jest dobra także wtedy gdy wygrywają rywale.

Moge okreslic SLD mianem 'moi', choc niechetnie, ale nie Samoobrone. Sa pewne
          zasady tzw. demokratycznego panstwa prawa, ktore powinny byc respektowane. Lepper
          ma na swoim koncie stosowanie przemocy fizycznej (zaczal swoja kariere od
          wychlostania komornika) czy publiczne obrazanie prezydenta Kwasniewskiego w jego
          obecnosci, na spotkaniu na ktore zaprosil go prezydent ('niech pan zrobi tak i
          tak, bo inaczej bedzie pan musial przed czasem opuscic ten piekny palac').
          Oznacza to dramatyczne pogorszenie 'poziomu naszego zycia publicznego'. Nie wiem
          tez, dlaczego mam sie cieszyc z sukcesu LPR, ani z tego ze tylu rodakow poparlo
          tego typu ugrupowania. W innym miejscu Forum napisalem, ze SLD ma teraz wyjatkowo
          odpowiedzialne zadanie - sprawic, zeby za 4 lata znowu wygralo wybory, a nie
          ugrupowanie typu Leppera/Wrzodaka.

> rozliczani tak samo jak dzisiaj AWS i UW.Dajmy im więc szansę i kredyt
          > zaufania."Po owocach ich poznacie.."

Chodzi o te gruszki na wierzbie??? smile)) A SLD moj kredyt zaufania ma. Nie mam
          innego wyboru (choc sam glosowalem na ugrupowanie obiecujace gruszki na gruszach).

Pozdrawiam.
      • Gość: danziger Re: Jedno jest pewne... IP: *.as0-gf.ny.superior.net 24.09.01, 03:09
        jak to kto odpowiada za bezkarnosc Leppera? Wszystkie te dupy z AWS, UW, a
        takze poprzednich rzadow, czyli SLD i PSL! Jedyna metoda na takich jak Andrzej
        L. to wziac za morde i wsadzic do pierdla! Niestety wszyscy, ktorzy nami rzadza
        to skorumpowane mieczaki i dupy!
        • Gość: EK Re: Jedno jest pewne... IP: *.fra.tli.de 24.09.01, 15:50
          Gość portalu: danziger napisał(a):

> jak to kto odpowiada za bezkarnosc Leppera? Wszystkie te dupy z AWS, UW, a
          > takze poprzednich rzadow, czyli SLD i PSL! Jedyna metoda na takich jak Andrzej
          > L. to wziac za morde i wsadzic do pierdla! Niestety wszyscy, ktorzy nami rzadza
          >
          > to skorumpowane mieczaki i dupy!

Ty ordynarny i agresywny Polaczku jak nie masz nic rzeczowego do powiedzenia to
          milcz!

• Gość: Wojtek Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 20:59
      Brawo Andrzej Lepper. Więcej takich ludzi w parlamencie!!!
      • Gość: albert Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 10.128.205.* / *.acn.pl 23.09.01, 21:06
        4.4 % dla AWS przy 40% frekwencji to daje ok. 1.8% popracia.
        To wynik 4 letnvh rządów........
      • Gość: ga Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:07
        a Sejm zamieni się w oborę !!!!
    • Gość: Toto Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.proxy.aol.com 23.09.01, 21:04
      Kazde wybory sa odzwierciedleniem stanu spoleczenstwa.Nawet jezeli do wyborow
      poszloby 100 % ludzi to itak wyniki nie bylyby zbyt inne.Tak dzisiaj ludzie
      czuja.Co bedzie jutro lub za pare lat , to co innego.
      • Gość: saw Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.fra.tli.de 24.09.01, 16:30
        tak - ludzie czuja. A czy wyniki zmienilyby sie, gdyby z okazji wyborow
        (przynajmniej z tej okazji) ludzie zaczeli takze myslec. Mam na mysli rozumowe
        przetwarzanie informacji. Co wynika z tego czucia? Co sobie ci tzw. ludzie
        czujacy obiecuja po rzadach SLD-UP, Lepperze, LRP - w jaki sposob i w ktorej
        dziedzinie mozna racjonalnie wnioskowac o zmianach ich sytuacji na lepsze?
    • Gość: inka Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 194.9.223.* 23.09.01, 21:07
      Kolejny pierwszy sekretarz premierem...
      To straszne
    • Gość: fnoll he, he, he, he :-((((((((( IP: *.ds.uj.edu.pl 23.09.01, 21:07
      • Gość: kris Jebane polskie bydło dało głos. Niestety. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:09
        • Gość: Pikuś Re: Jebane polskie bydło dało głos. Niestety. IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:24
          Niestety - ale to nie Polacy głosowali. Oni się poddali i zostali w domu.
          Głosowali wierni aparatczycy i ich powalone rodziny - oni łudzą się, że przed
          emeryturą zrobią jeszcze skoko na koryto. I to będzie ostatni skok bo później
          to ich po prostu zakopią.
          • Gość: jonek Re: Jebane polskie bydło dało głos. Niestety. IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 10:57
            co można powiedzieć o gościu określającym 40 kilka % społeczeństwa głosującego
            inaczej niż ON tekstem "jebane polskie bydło"? nie wiecie ?? to wam
            powiem. "JEBANE POLSKIE BYDLĘ". cześć
        • Gość: Jan Re: dlaczego jebane żydowskie bydło nie dało głosu? IP: *.bas.roche.com 24.09.01, 12:33
    • Gość: iza Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 194.9.223.* 23.09.01, 21:10
      SLD pierwsze - to skandal i wielki wstyd
      • Gość: Xena Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.acn.waw.pl 23.09.01, 21:12
        Przeraża mnie to, że cała władza - i ustawodawcza, i wykonawcza - będzie de
        facto w rękach jednego ugrupowania politycznego. Już kiedyś opozycja odgrywała
        marionetkową rolę, tylko że wtedy była to sytuacja przymusowa, teraz - efekt
        demokratycznych decyzji. Wolałabym się mylić, ale mam smutne przeczucie, że
        jeszcze się na tym przejedziemy i będziemy pluć sobie w brodę. Przygnębiające
        jest też, że takie buraki i mąciciele pokroju Leppera, którym słoma z butów
        wyłązi, zdobyły więcej głosów niż np. Unia Wolności. Naprawdę nie jestem w
        stanie tego zrozumieć. Na czym polega demagogiczna siła Leppera? Na biało-
        czerwonym krawiacie, gardłowaniu, chamstwie wobec rozmówców i niesłychanej
        wręcz zdolności przerabiania każdej merytorycznej dyskusji na prostacką
        pyskówkę godną najwyżej rokapryszonego przedszkolaka? Ręce i gacie opadają.

--------------------------------------------------------------------------------
        • Gość: Toto Re: Do Xeny IP: *.proxy.aol.com 23.09.01, 21:17
          Jezeli ten Lepper taki glupi to jak to mozliwe ze wydudkal cala
          ta "yntelygencje"?Nie wydaje mi sie by on byl takim ciolem.A na pewno potrafi
          wykorzystac fakt ze inni tak o nim mysla
          • Gość: Xena do Toto IP: *.acn.waw.pl 23.09.01, 21:25
            Ależ Lepper wcale nie jest głupi. Jest cholernie sprytny. To ludzie są głupi,
            że dają się nabrać na jego oślizgłą demagogię. Kiedyś wydawał mi się tylko
            śmieszny i lubiłam sobie go pooglądać w telewizji, bo jego wystapienia to
            lepsza szopka niż "Kabaret Olgi Lipńskiej". Ale teraz już mi nie jest tak
            wesoło.
        • Gość: .m co napisalas powinni wydrukowac-racja,brawo, a ci z'lewa'niech spier.. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 21:17
          z lewa i glownie d e b i l e =lepper i te inne gadziny
          • Gość: Martek Re: co napisalas powinni wydrukowac-racja,brawo, a ci z'lewa'niech spi IP: 212.126.22.* 24.09.01, 12:08
            Gość portalu: .m napisał(a):

> z lewa i glownie d e b i l e =lepper i te inne gadziny

Zastanawiam się , kto po tej wypowiedzi jest bardziej ..........

Chociaż zgadzam się że Lepper nie powinien znaleść się w sejmie.

• Gość: Marzena Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:44
          Kotuś,a nie masz wrażenia ,że przez ostatnie cztery lata cała władza również
          należała do jednej[prawie]opcji politycznej?Społeczeństwo ledwo dyszy,robi
          bokami i kombinuje jak przeżyć już nie do pierwszego ale choćby
          piętnastego,więc co się dziwić,że głosuje na kogo się da byle nie na AWS i
          UW.Co do UW-jeśli się jest sprzedajną dziwką,i chce się rządzić za wszelką
          cenę,to trzeba się liczyć i z tym,że społeczeństwo zapłaci tyle, ile ta dziwka
          jest warta.
          • Gość: saw Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.fra.tli.de 24.09.01, 16:45
            co do UW to sie calkowicie zgadza, ale z reszta bylabym ostrozna. To oszalale i
            zadyszane spoleczenstwo bardzo zdyscyplinowanie zaglosowalo na SLD (pranie
            mozgow w mediach) a reszta dzidziusiow sie obrazila na Ojczyzne i nie poszla
            glosowac.
      • Gość: luk ? IP: *.chello.pl 23.09.01, 21:29
        Nie glosowalem, podobnie jak 60% uprawnionych i podobnie jak oni nie mam prawa
        narzekac na wyniki. Nie sa wazne jednostkowe przyczyny takiego stanu rzeczy
        (pewne jest, ze nie wszyscy podjeli taka decyzje np. ze wzgledu na
        anarchistyczne przekonania) hehehe...
        Frekwencja 40% dowodzi niedojrzalosci i slabej jakosci polskiej klasy (czytaj
        kraksy) politycznej. Sukces Samoobrony (porazka wymiaru sprawiedliwosci!!!) i
        LPRu jest przykladem zerowania na niepowodzeniach innych. Szkoda, ze przez
        najblizsze miesiace bedziemy swiadkami obwiniania rzadu bylej kadencji za....
        Czekam z niecierpliwoscia na powaznego kandydata, ktorego propozycja jezeli
        nawet mnie nie przekona, to chociaz zainteresuje, a kolegow z sejmu zmusi do
        pracy glowa i przedstawienia szerokiego i szczegolowego planu dzialan.
        Wytrwlosci i rozsadnych propozycji ze strony politykow za 4 lata rzyczy:
        luk
    • Gość: Stalin Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:15
      Komuna wraca! Nareszcie!
      • Gość: Miś Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:27
        Mądrzejsi odpadli, głupsi przeszli. SLD wygrało - to mnie nie dziwi, ala ta
        reszta. Niezły bałagan. Polska się od tego nie zawali a SLD bedzie rzadzić
        pewnie nawet dosyć sprawnie. Teraz mają wszystko. Mnie najbardziej przeraża
        brak perspektywy, że tak wyciągnięte w lewo wahadło odbije w drugą stronę. Bo
        niby do kogo, przecież nie do Łopuszańskiego czy Leppera. AWS nieźle wszystko
        rozdupczył.
        • Gość: iza Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 194.9.223.* 23.09.01, 21:31
          SLD będzie, ale sprawnie omamiać, a nie rządzić
        • Gość: saw Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.fra.tli.de 24.09.01, 16:53
          Tak, tak - kazdy wie, ze lewica (nie tylko u nas) jest zdolna do prowadzenia
          nad wyraz efektywnej polityki (szczegolnie ekonomicznej).
    • Gość: Lechu Kaczory i Lepper zdobyły immunitet. IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 23.09.01, 21:19
      I to jest bardzo niedobrze.
      • civic_vtec Re: Kaczory i Lepper zdobyły immunitet. 23.09.01, 21:22
        Doloz jeszcze LRP - razem ok. 25%

To nie jest dobrze
        • Gość: zenek Re: Kaczory i Lepper zdobyły immunitet. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:26
          Kaczory - to pół biedy. Leper w Sejmie to klęska. Liga Polskich Rodzin i Leper
          i jeszcze PSL - ale jazda. Polska straci 4 lata. Szkoda, że będą to 4 lata
          mojego życia.
          • Gość: zenek Re: Kaczory i Lepper zdobyły immunitet. IP: 194.9.223.* 23.09.01, 21:33
            to jest mniejszość - Polska straci cztery lata ale dzięki czerwonemu robactwu
            ktore powinno byc juz dawno wyplenione
          • Gość: Porter Re: Kaczory i Lepper zdobyły immunitet. IP: *.ppp.polbox.pl 24.09.01, 01:43
            Te dwadziescia kilka procent to przeciez zaden problem. No, bo SLD ma absolutna
            wiekszosc w sejmie, senacie i ma jeszcze w odwodzie prezydenta. Tak, ze jezeli
            przez najblizsze 4 lata nic sie nie uda zrobic, to na pewno nie dzieki
            Kaczynskim, czy Lepperowi. Tym niemniej, istotnie, groza nam cztery zmarnowane
            lata. A co gorsza, jest to wariant optymistyczny:
            Moim zdaniem sa dwie mozliwosci: SLD bedzie staral sie nie robic nic, co
            mogloby zmniejszyc jego popularnosc, albo sprobuje wykonac obietnice
            przedwyborcze i uczynic nasz kraj mlekiem i miodem plynacym. Optymistyczny
            wariant to ten pierwszy wlasnie. Komunisci maja to do siebie, ze jak probuja
            zrobic cokolwiek, to im nie wychodzi...
          • gotcha Re: Kaczory i Lepper zdobyły immunitet. 24.09.01, 11:20
            Gość portalu: zenek napisał(a):
            > Kaczory - to pół biedy. Leper w Sejmie to klęska. Liga Polskich Rodzin i Leper
            > i jeszcze PSL - ale jazda.
            >Polska straci 4 lata. Szkoda, że będą to 4 lata
            > mojego życia.
            Biedactwo.
            Mozesz czekac 4 lata z rekami w kieszeniach jako bezsilny obserwator i narzekac.
            Traktowac Polske jako obcy kraj.
            Wielu palantow na tym forum grozi ze oni wyjada z Polski bo im sie nie podoba.
            Albo skoro masz takie kategoryczne sady i wyrobione stanowisko polityczne to moze
            zacznij dzialac.
            Sprobuj cos zrobic dla Polski to moze zobaczysz ze nie jest to takie proste i
            moze bardziej docenisz tych ktorzy probowali dokonac reform a nie tylko gadac i
            narzekac. Jest taka regula socjologiczna ze spoleczenstwo rzadko kiedy ocenia
            reformatorow tak jak pozniej czyni to historia.
          • Gość: gotcha Re: Kaczory i Lepper zdobyły immunitet. IP: *.unregistered.formus.pl 24.09.01, 13:08
            Gość portalu: zenek napisał(a):
            > Kaczory - to pół biedy. Leper w Sejmie to klęska. Liga Polskich Rodzin i Leper
            > i jeszcze PSL - ale jazda.
            >Polska straci 4 lata. Szkoda, że będą to 4 lata
            > mojego życia.
            Biedactwo.
            Mozesz czekac 4 lata z rekami w kieszeniach jako bezsilny obserwator i narzekac.
            Traktowac Polske jako obcy kraj.
            Wielu palantow na tym forum grozi ze oni wyjada z Polski bo im sie nie podoba.
            Albo skoro masz takie kategoryczne sady i wyrobione stanowisko polityczne to moze
            zacznij dzialac.
            Sprobuj cos zrobic dla Polski to moze zobaczysz ze nie jest to takie proste i
            moze bardziej docenisz tych ktorzy probowali dokonac reform a nie tylko gadac i
            narzekac. Jest taka regula socjologiczna ze spoleczenstwo rzadko kiedy ocenia
            reformatorow tak jak pozniej czyni to historia.
      • Gość: .m lepper bedzie marszalkiem, ja spierd.... na ksiezyc IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 21:25
        • civic_vtec Re: lepper bedzie marszalkiem, ja spierd.... na ksiezyc 23.09.01, 21:27
          Uwazaj - tam komuna. Skad wiem? Bo tam nie ma zycia...
          • Gość: zenek Re: lepper bedzie marszalkiem, ja spierd.... na ksiezyc IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:31
            zabieram się z Tobą masz waolny bilet?
        • Gość: ga Re: lepper bedzie marszalkiem, ja spierd.... na ksiezyc IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:08
          uważaj !!! na kosmodromie położyli odwrotnie brony !
      • Gość: Mirek Re: Kaczory i Lepper zdobyły immunitet. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.09.01, 20:23
        Kaczyńskim immunitet do niczego potrzebny nie jest. Lepiej martwcie się utratą
        immunitetu przez wielu polityków Unii
      • Gość: S Re: Kaczory i Lepper zdobyły immunitet. IP: *.avamex.krakow.pl 26.09.01, 14:34
        Ano... wydaje sie, ze niejednemu startujacemu w tych wyborach chodzilo wlasnie
        na gwalt o immunitet...
    • Gość: Ryszard Gratulacje dla zwycięzców IP: *.pl 23.09.01, 21:27
      Niezależnie od tego, czy SLD-UP zdobędzie ostatecznie bezwzględną większość w
      sejmie - skok z 27% w poprzednich wyborach do obecnego wyniku jest imponujący.
      Polacy coraz mniej są skłonni wierzyć w bajki o "niewidzialnej ręce rynku" i
      "jedynie słusznej drodze", obficie serwowane przez prawicowców różnej maści.
      AWSP i UW - osobiście interesuje mnie, czy zreflektują się i zastanowią nad
      przyczynami niskiego wyborczego wyniku. Jak znam UW, to pewnie dojdzie do
      wniosku, że społeczeństwo jest niedojrzałe, AWS-owcy jako inteligentniejsi może
      wyciągną wnioski. Lepper i LPR w sejmie - świadczą o frustracji sporej części
      społeczeństwa, co powinno dać do myślenia przyszłemu rządowi.
    • Gość: J.K. Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.chello.pl 23.09.01, 21:27
      Horror! Horror! - jak wykrzyknął umierając Kurtz w "Jądrze ciemności" Conrada.
      Ale panu profesorowi Geremkowi, na którego głosowałem ja, moja rodzina i
      większość przyjaciół, oraz pozostałym członkom elitarnego klubu, jakim są bez
      wątpienia wyborcy Unii Wolności, mamy do powiedzenia jedno:
      JESZCZE UNIA NIE ZGINĘŁA!
      • Gość: kret Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.acn.waw.pl 23.09.01, 21:41
        Gość portalu: J.K. napisał(a):

> Horror! Horror! - jak wykrzyknął umierając Kurtz w "Jądrze ciemności" Conrada.
        > Ale panu profesorowi Geremkowi, na którego głosowałem ja, moja rodzina i
        > większość przyjaciół, oraz pozostałym członkom elitarnego klubu, jakim są bez
        > wątpienia wyborcy Unii Wolności, mamy do powiedzenia jedno:
        > JESZCZE UNIA NIE ZGINĘŁA!

zginie. najdalej za miesiac..
        • Gość: J.K. Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.chello.pl 23.09.01, 21:53
          Gość portalu: kret napisał(a):

> Gość portalu: J.K. napisał(a):
          >
          > > JESZCZE UNIA NIE ZGINĘŁA!
          >
          > zginie. najdalej za miesiac..

Pańskie czarnowidztwo sugeruje, że nie jest pan(i) członkiem naszego elitarnego
          klubu. A ja chcę powtórzyć:
          JESZCZE UNIA NIE ZGINĘŁA!
          • Gość: arion Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 01:08
            Nie zgineła i nie zginie puki my żyjemy
        • Gość: zenek Unia Wolności zginie jeśli... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:01
          ... jeśli każdy ją popierający będzie wychodził z założenia, że nie warto na
          nią głosować, bo i tak nie wejdzie do Sejmu. Głos przeciw wariatom będzie
          zmarnnowany.
      • Gość: fili Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 09:52
        Gość portalu: J.K. napisał(a):

> Horror! Horror! - jak wykrzyknął umierając Kurtz w "Jądrze ciemności" Conrada.
        > Ale panu profesorowi Geremkowi, na którego głosowałem ja, moja rodzina i
        > większość przyjaciół, oraz pozostałym członkom elitarnego klubu, jakim są bez
        > wątpienia wyborcy Unii Wolności, mamy do powiedzenia jedno:
        > JESZCZE UNIA NIE ZGINĘŁA!

Czy wśród tych waszych nadętych "elyt" jest miejsce na myślenie o zwykłym prostym
        człowieku, który ze swoich podatków utrzymuje tę waszą budżetówkę?
    • Gość: krzysiek Czerwoni pierwsi, sekretarz KW premierem IP: 194.9.223.* 23.09.01, 21:27
      To sie mogło zdarzyć tylko w Polsce
      • Gość: muscoca Re: Czerwoni pierwsi, sekretarz KW premierem IP: *.media-com.com.pl 23.09.01, 22:10
        Gość portalu: krzysiek napisał(a):

> To sie mogło zdarzyć tylko w Polsce
        TY BYŚ PEWNIE WOLAŁ PROBOSZCZA Z KOŚCIELNYM

• Gość: ZZ Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:30
      Jestem szczesliwa ,nareszcie potomkowiem Wielkiego Lenina u prawdziwej wladzy-
      Nadiezda Krupska
    • Gość: SirRicha Spokój IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:30
      redakcja napisał(a):

Uważam, że to co się wydarzyło może być ogromną szansą dla naszego kraju. Polsce
      potrzebne jest nieco spokojniejsze i bardziej oszczędne traktowanie (mniej
      reform, mniej nierosądnych wydatków, mniej bałaganu i chaosu w zarządzaniu naszą
      Ojczyzną. Oczywiście nie znaczy to,że w najbliszej kadencji "Świat się stanie
      piękniejszy...." Jeżeli wyniki z godz.21 się sprawdzą i SLD będzie rządzić
      niepodzielnie to partia ta będzia miała bardzo trudnych przeciwników do dialogu
      takich jak "SAMOOBRONA" i "LPR" oraz niezwykle wnikliwych analityków z często
      bardzo celnymi ocenami za jakich uważam polityków "PO". PSL partia nudna i
      bezbarwna która najprawdopodobniej "zaliczy" kolejną kadencję w SEJMIE. Nie
      wspominam o politykach "PiS" ponieważ są oni dla mnie zbyt tajemniczy i ....
      • Gość: kiol Spokój IP: *.chello.pl 23.09.01, 21:39
        na spokoj najlepszy jest joint.
        jezeli miller zlegalizuje marihuane to jest git
        pozdroffienia
        kiol
      • Gość: dingo Co za roznica, Lepper, SLD czy UW IP: 192.168.1.* / *.vic.bigpond.net.au 24.09.01, 11:03
        jezeli laczne podatki sa i tak pow. 80%.
        Mi jest zarowno czy lapowki za koncesje kasuje urzednik od 'Europejczykow'
        czy od 'Chamow'. Moze nawet lepiej ze Chamy beda brac, wieksza szansa ze
        pieniadze zostana w kraju.
      • Gość: saw Re: Spokój IP: *.fra.tli.de 24.09.01, 17:12
        To je witz, gel?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka