Dodaj do ulubionych

Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?Bo

28.08.14, 09:55
Bo Donek może zostać przewodniczącym RE?
Obserwuj wątek
    • 1zzarda Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 28.08.14, 15:23
      natemat.pl/114921,reuters-tusk-faworytem-na-wysokie-stanowisko-w-ue-w-po-mowia-ze-wczorajsze-wystapienie-bylo-pożegnaniem
      Pisowców chyba by szlag jasny trafił....
      • cronny Tak czy owak Kaczor już nigdy nie wygra... 28.08.14, 17:45
        ...i bardzo dobrze. Dla niego i dla Polski.
        No bo jeśli uważa, że Polska to tonący Titanic, a wszystko tu jest do d..., to po kiego on nam, a jemu my i ten wrzód na głowę?
    • jane-panzram Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 28.08.14, 18:01
      Ja nie jestem pewna, czy ty się ucieszysz, jeśli on zostanie tym burmistrzem czy wójtem Europy. Nie wiem, czy wtedy nie zapłacisz rzewnie. Ale ciesz się, na zdrowie.

Ciesz się, że go doceniają, ale jeśli on tam pójdzie, to z PO zostanie chdikk. Jeśli tam pójdzie, to za rok będziesz sama mówiła o "zdrajcy Tusku, bo wykończył PO".
      • jane-panzram Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 28.08.14, 18:06
        W ramach łamigłówki intelektualnej odpowiedz na proste pytanie: kto na zastępcę Tuska?

Będzie premierowal z Brukseli? Wyniki maleją, a on sobie pojedzie?
        Właśnie jak on pojedzie, to Kaczkę wzrosną szanse na wygraną. A z kolei SLD się ucieszy z przepływu elektoratu do nich.

Wyjazd Tuska to wyrok śmierci dla PO. Ale pewnie nad tym aspektem nie dumalas
      • gtxl3 Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 28.08.14, 18:39
        Ja nie jestem pewna, czy ty się ucieszysz, jeśli on zostanie tym burmistrzem czy wójtem Europy. Nie wiem, czy wtedy nie zapłacisz rzewnie. Ale ciesz się, na zdrowie.

Jak karp na Wigilię,na chwilę przed zarżnięciem.
    • douglasmclloyd Donald przejdzie do wyższej ligi 28.08.14, 18:09
      Konus może co najwyżej grać w oldbojach.
      • jane-panzram Re: Donald przejdzie do wyższej ligi 28.08.14, 18:15
        Jeden pies.
        A co odpowiesz na zarzut, który pojawi się na pewno: w kraju tak sobie, jeszcze do tego afera podsluchowa, za granicą konflikt, a premier wyjeżdża sobie do Brukseli.
        Wspólne wysiłki prorzadowych mediów nie wystarcza, by sytuacje poratowac.

Juz kiedyś tak Marcinkiewicza "awansowali" z premiera na kandydata do Warszawy %)
        • cronny Cameron poparł Donka a nie Jarka, kolegę z ECR 28.08.14, 18:36
          Czyżby wolał być oskarżany o brak solidarności frakcyjnej niż o kretynizm?
          • kaczeziobro Jara popiera NIKT 28.08.14, 19:13
            smiecia nie trzeba nawet zauwazc. to gnojek i zdechnie gnojkiem.
            • zuzkazuzka111 Re: Jara popiera NIKT 29.08.14, 11:09
              kaczeziobro napisała:

> smiecia nie trzeba nawet zauwazc. to gnojek i zdechnie gnojkiem.

O kim piszesz, bo nie wiem.
              • gtxl3 Re: Jara popiera NIKT 29.08.14, 11:17
                zuzkazuzka111 napisała:

> kaczeziobro napisała:
                >
                > > smiecia nie trzeba nawet zauwazc. to gnojek i zdechnie gnojkiem.
                >
                > O kim piszesz, bo nie wiem.

Siedzi na gnoju i pisze....
          • jane-panzram Re: Cameron poparł Donka a nie Jarka, kolegę z EC 28.08.14, 19:34
            I? Czy to coś zmienia w tym co napisalam?
          • zoil44elwer Re: Cameron poparł Donka a nie Jarka, kolegę z EC 30.08.14, 06:39
            cronny napisał:

> Czyżby wolał być oskarżany o brak solidarności frakcyjnej niż o kretynizm?

Cameron poparł DT na prośbę Jarka.PO siem rozleci i PiS wreszcie wygra.
    • gtxl3 Re: Donald..... 28.08.14, 18:47
      "Jeć" do Brukseli.....tam "siem" popiszesz między innymi swoją znajomością angielskiego i francuskiego. Tu...już dla ciebie za ciasno, czuć smród, który spowodowałeś swoim 7 -letnim rządzeniem
      I "kszysz" ci na drogę...jak mawiali starożytni chrześcijanie.
      • 1zzarda Re: Donald..... 28.08.14, 19:00
        Żenada. Odpowiedz, dlaczego inni piora brudy u siebie a my na forum świat.
        • gtxl3 Re: Donald..... 28.08.14, 19:16
          1zzarda napisał:

> Żenada. Odpowiedz, dlaczego inni piora brudy u siebie a my na forum świat.

Coś ci się pozajączkowało...rozmawiamy na FK.
          Dlatego uważam,że pierzemy brudy u siebie.
    • jane-panzram Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 28.08.14, 19:49
      Właśnie o tym był wywiad z Żakowskim i ten radzi: jechać.
      A powód tego jest zupełnie nie po twojej myśli, izzarda.
      Ponieważ Żakowski pogodził się z przyszłą przegrana PO. Natomiast wyjazd jest szansa dla Tuska - na stanie się kimś poważnym i by stanowił przeciwwage dla zbyt ostrej polityki Sikorskiego. Żakowski widzi w Tusku prawdopodobnego następcę Geremka, tzn. może nim się stać jak się rozwinie.

Następcy za bardzo nie widzi, wskazał ministra pracy, z PSL, Kosiniaka-Kamysza.
      • 1zzarda Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 28.08.14, 20:04
        Nie powiem ze mam gdzieś kto wygra wybory, bo tak nie jest. Niekoniecznie byłbym zadowolony gdyby wygrała PO. Chciałbym aby wygrała partia na którą głosuję, a ja na pewno nie zagłosuję PIS.
        Ponadto nie jest takie pewne, że PO przegra.
        • gtxl3 Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 28.08.14, 21:30
          1zzarda napisał:

> Nie powiem ze mam gdzieś kto wygra wybory, bo tak nie jest. Niekoniecznie byłby
          > m zadowolony gdyby wygrała PO. Chciałbym aby wygrała partia na którą głosuję, a
          > ja na pewno nie zagłosuję PIS.
          > Ponadto nie jest takie pewne, że PO przegra.

Zdradź nam drogi kolego zzarda na jaką partię głosujesz, bo już nie mogę utrzymać "moczu" ze śmiechu.
          • 99venus Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 28.08.14, 21:51
            jak nie możesz wytrzymać to puść.
            • gtxl3 Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 28.08.14, 22:27
              99venus napisał:

> jak nie możesz wytrzymać to puść.

Czy ja do ciebie skierowałem moje pytanie?
              Jak nie, to trzymaj zwieracze.
          • 1zzarda Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 29.08.14, 10:22
            Na razie jestem wyborcą TR.
      • lauriane Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 29.08.14, 11:28
        jane-panzram napisała:

. Żakowski widzi w Tusku prawdopodobnego następcę
        > Geremka, tzn. może nim się stać jak się rozwinie.
        >
        >L. Hehe, "jak sie rozwinie "!
        J.C.
    • hordol a więc donek zastąpi tego rompuja? 28.08.14, 19:57
      brawo!!!!
    • 1zzarda Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek? 29.08.14, 08:43
      Putinowi Tusk nie pasuje jako szef RE, i nie dlatego, że to Donek, tylko, że Polak?
      Patrzac z tego punktu widzenia - polskiego interesu - zachowanie pisowców obrzydliwe i pachnie brzydko...
      • gtxl3 Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 10:09
        1zzarda napisał:

> Putinowi Tusk nie pasuje jako szef RE, i nie dlatego, że to Donek, tylko, że Po
        > lak?
        > Patrzac z tego punktu widzenia - polskiego interesu - zachowanie pisowców obrzy
        > dliwe i pachnie brzydko...

Jakiego polskiego interesu? Ty myślisz, że jak on zostanie wybrany to "rzuci" miliardy do Polski?
        • 1zzarda Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 10:23
          Pomyśl a zrozumiesz......
          • gtxl3 Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 10:30
            1zzarda napisał:

> Pomyśl a zrozumiesz......

Od myślenia to Ty jesteś.Więc mi wyjaśnij, bo ja za głupi jestem. Patrz moja sygnaturka.
            • 1zzarda Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 10:56
              Polak na czele RE - podaj jakiś inny przykład takiego prestiżu dla PL / mozna to tylko porównać do JP II /. Ponadto jakie to wrażenie wywrze na Rosji itp...
              • gtxl3 Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 11:01
                1zzarda napisał:

> Polak na czele RE - podaj jakiś inny przykład takiego prestiżu dla PL / mozna t
                > o tylko porównać do JP II /. Ponadto jakie to wrażenie wywrze na Rosji itp...

Syn mojej szwagierki, nie dojadał, wziął pożyczkę i kupił sobie ...jak sam mawiał samochód "prestiżowy"....wszyscy mu na wsi przez dwa dni zazdrościli. Teraz już nikt nie zwraca na to uwagi. On zaś co drugi dzień je na obiad kartoflankę.
                Ale ma prestiż......
                • 1zzarda Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 12:09
                  Gtx porzuć nienawiść, fakt to fakt
                  • gtxl3 Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 14:30
                    1zzarda napisał:

> Gtx porzuć nienawiść, fakt to fakt

To nie jest nienawiść, to stanowisko fasadowe, które nam Polakom nic nie da.
                    Dla mnie DT...to chytry cwaniak i nic więcej.
              • lauriane Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 11:35
                1zzarda napisał:

> Polak na czele RE -
                L. No, ale tylko "jak sie rozwinie."...
                J.C.
              • zuzkazuzka111 Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 14:58
                > Polak na czele RE - podaj jakiś inny przykład takiego prestiżu dla PL / mozna t
                > o tylko porównać do JP II /. Ponadto jakie to wrażenie wywrze na Rosji itp...

:-))))))) Donek w UE ma jakieś znaczenie dla Rosji.
                Z kim w UE Putin rozmawiał?
                I czy zmieniło to w jakikolwiek sposób jego postępowanie?
                • 1zzarda Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 15:29
                  Zuzka ale Ci się ulało!
                  Ps. Putin i niektóre środowiska w Pl maja podobne interesy - rozwalić UE.
                  • zuzkazuzka111 Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 15:50
                    > Zuzka ale Ci się ulało!

Nerwy? Chamstwo wyłazi z ciebie bystrzaku.

> Ps. Putin i niektóre środowiska w Pl maja podobne interesy - rozwalić UE.

Jakie to by było piękne, gdyby ci co piszą - myślę o Tobie - czasem myśleli co piszą.

Unia, ta która powstała wiele lat temu ma się nijak do tego co mamy teraz. Jeśli myślisz, że masz te same prawa co Niemiec, czy Francuz, jesteś w błędzie.

Jeśli myślisz, że Putin będzie się bał Donka, toś idiota.
                    Niemcy i Francja mają tyle wspólnych przedsięwzięć z Rosją, że nigdy nie będą z nią walczyć.
                    Z drugiej strony trzeba zrozumieć Rosjanina.
                    Zachodowi się wydaje, że im są potrzebne polskie jabłka i kiełbasy, by mogli żyć.
                    :) To jest naród stworzony od nowa, dla nich liczą się idee, nie wyłącznie zysk.
                    • rickky Re: Nastepna na tym forum 29.08.14, 15:55
                      obrończyni Putina.
                      Skąd one sie biorą?
                      I czy robią to z własnej głupoty, czy świadomie?
                    • 1zzarda Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 16:00
                      Co do reakcji Rosji to poczytaj komentarze. Co do UE to Twoja ocena jest subiektywna i wziętą z sufitu. Czy mamy takie same prawa - takie same, przynajmniej teoretycznie, o czym najlepiej świadczy ewentualny wybór Tuska na szefa RE. Co do oceny Niemiec - to zapomniałaś, że częścią gospodarki Niemiec jest polska gospodarka o czym świadczą statystyki gospodarcze. Ponadto dla PL nie ma innej alternatywy - albo z UE i Niemcami albo znowu Priwiślański Kraj.
                      Co do Rosjan - to po pierwsze ocena Twoja może dotyczyć rodowitych Rosjan i to tzw. Wielkorusów, a jakie jest stanowisku i innych narodowości - to się dopiero okaże. A ci co wolą Imperium od dobrego życia - pies im mordę....
                      Ja wiem, marzy Ci się taki polski Putin ( Kaczor, zaczał jak Putin od przejęcia TV, ale dalej... ) i taki system rządów, ale to się w PL nie spełni.
                      • rickky Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 19:59
                        Oczywiście, coś w tym jest na rzeczy.
                        Dzisiejsza prowokacja z samolotem rosyjskiego ministra obrony wobec Polski nie wzięła się znikąd.
                        Miała pokazać antyrosyjskość rządzonej przez Tuska Polski.
                        Ciekawe, co jeszcze wymyślą aby przeszkodzić/utrudnić Tuskowi angaż w Brukseli.
                      • zuzkazuzka111 Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 29.08.14, 21:38
                        > Co do reakcji Rosji to poczytaj komentarze.

Ważne są czyny, a nie komentarze.

> Czy mamy takie same prawa - takie same, przynajmniej teoretycznie

Teoretycznie.

> Co do Rosjan -

Wiesz skąd się wzięła dzisiejsza Rosja? Byłeś tam, rozmawiałeś z Rosjanami, wiesz o czym myślą, gdzie pracują? Co mają w sklepach. Co jest dla nich ważne?

> Ja wiem,

g... wiesz, co udowodniłeś setki, tysiące razy w swoich wpisach.
                        • 1zzarda Re: Putinowi tak jak i Kaczorowi nie pasuje Donek 30.08.14, 08:16
                          Tak Ty wiesz wszystko.....
    • pis_da_deby Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 29.08.14, 15:09
      1zzarda napisał:

> Bo Donek może zostać przewodniczącym RE?

Czy mozna sie tego spodzieac po Jarku ?

Donald Tusk erhält «Europapreis für politische Kultur»
      Die Jury ehre den 55-jährigen Tusk als «grossen europäischen Staatsmann»,

www.news.ch/Donald+Tusk+erhaelt+Europapreis+fuer+politische+Kultur/552107/detail.htm
      Nigdy

• gtxl3 Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 29.08.14, 15:13
        pis_da_deby napisał:

> 1zzarda napisał:
        >
        > > Bo Donek może zostać przewodniczącym RE?
        >
        > Czy mozna sie tego spodzieac po Jarku ?
        >
        > Donald Tusk erhält «Europapreis für politische Kultur»
        > Die Jury ehre den 55-jährigen Tusk als «grossen europäischen Staatsmann&r
        > aquo;,

>
        > www.news.ch/Donald+Tusk+erhaelt+Europapreis+fuer+politische+Kultur/552107/detail.htm
        > Nigdy
        >

Co chciałeś dowieść tym linkiem?
    • 1zzarda Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 29.08.14, 19:31
      wywczas.mobile.salon24.pl/602893,gamonie-i-nieudacznicy-wsadzaja-tuska-do-pierdla
    • 1zzarda Re: Czyżby Kaczor już nigdy nie wygra z Donkiem?B 31.08.14, 11:34
      No i jednak Kaczka już nigdy nie wygra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka