99venus 16.10.14, 13:32 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,16812890,Zalewski__Poroszenko_nie_radzi_sobie_na_wschodzie_.html#BoxSlotI3img nareszcie ktoś osmielił się powiedzieć prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antymenel.1 Re: Zalewski-głos trzeźwości 16.10.14, 14:16 Nie wiem dlaczego łączysz to akurat z trzeźwością co podobno w Platformie ostatnio nie zawsze się zdarza ale faktem jest,że pojawia się coraz więcej opinii wskazujących na konieczność zweryfikowania bezkrytycznych opinii o sytuacji na Ukrainie i prowadzonej przez nich polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No i co - w końcu zrozumiałeś? 16.10.14, 14:36 "Zalewski tłumaczył, dlaczego Polska angażuje się w konflikt rosyjsko-ukraiński. - Robimy tak nie po to, żeby popierać Ukraińców, a żeby realizować nasz interes. A w naszym interesie jest to, żeby Rosja była jak najdalej od naszych granic i żeby nie przenosić standardów rosyjskich do Polski - mówił." Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Co robisz, kiedy nagle wybucha wielki pożar 16.10.14, 14:55 i ogień zaczyna trawić stojący tuż obok dom. Czekasz z założonymi rękami, aż od ognia zajmie się twoja chałupa, czy bierzesz wiadro z wodą i lecisz pomagać sąsiadowi gasić - hm? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Co robisz, kiedy nagle wybucha wielki pożar 16.10.14, 15:06 indeed4 napisał: > i ogień zaczyna trawić stojący tuż obok dom. Czekasz z założonymi rękami, aż od > ognia zajmie się twoja chałupa, czy bierzesz wiadro z wodą i lecisz pomagać są > siadowi gasić - hm? Kiedy dom "się zapalił" - pomagam sąsiadowi! Kiesy niezrównoważony sąsiad sam podpali swoją chałupę, polewam profilaktycznie wodą swój dom! Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Co robisz, kiedy nagle wybucha wielki pożar 16.10.14, 15:12 zależy jakiemu.takiemu,który wcześnie spalił moją chałupę to z całą pewnością NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: No i co - w końcu zrozumiałeś? 16.10.14, 15:11 tak między nami mówiąc czy w dzisiejszych czasach Rosja jest blisko czy daleko od naszych granic na południu jest bez żadnego znaczenia skoro mamy bezpośrednią granicę z nimi na północy. naszym interesem jest posiadanie dobrych stosunków ze wszystkimi sąsiadami.nie wiem jakie dobre stosunki można mieć z państwem którego obywatele 70 lat dokonali ludobójstwa na polskich obywatelach i są dzisiaj z tego dumni,zbrodniarze nie zostali ukarani a ich wnukowie domagają się rewizji granic. i jak już cytujemy to może również i to: "Współprzewodniczący Polsko-Ukraińskiego Forum Partnerstwa podkreślił, że Ukraina jest dla Polski trudnym partnerem i politycznie nie jest Polską zainteresowana." i tak się jeszcze zastanawiam w czyim interesie jest radykalizujący się i rosnący ukraiński ruch nacjonalistów urządzający w Kijowie najazdy na parlament,wielotysięczne demonstracje i domagajacy się rewizji granic. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: No i co - w końcu zrozumiałeś? 16.10.14, 15:35 Władze Ukrainy, przede wszystkim pomarańczowe, są zainteresowane bliskimi relacjami z USA i Niemcami, z którymi w Lembergu chcą negocjować swoją zachodnią granicę. Za wyjątkiem pewnej części inteligencji, wśród której Polska jest popularna, reszta jest w stosunku do nas wroga, niechętna, w najlepszym razie obojętna. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: No i co - w końcu zrozumiałeś? 16.10.14, 16:08 i taka jest prawda. ps. nie Lemberg! LWÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: No i co - w końcu zrozumiałeś? 16.10.14, 18:46 Oczywiście, Lwów. Napisałem "Lemberg" i powinienem był użyć cudzysłowu, żeby podkreślić, że (prócz Lwiw) taką nazwę można spotkać na portalach ukraińskich. Z kolei słuchałem audycji w rosyjskim Echu Moskwy, rozmowy z (pisarzem) Jerofiejewem. W stenogramie tego brak, ale powiedzieli najpierw Lwow, a za chwilę poprawili - Lwów. Też warto zapamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: No i co - w końcu zrozumiałeś? 16.10.14, 18:56 dystans4 napisał: > Oczywiście, Lwów. Napisałem "Lemberg" i powinienem był użyć cudzysłowu, żeby po > dkreślić, że (prócz Lwiw) taką nazwę można spotkać na portalach ukraińskich. Z > kolei słuchałem audycji w rosyjskim Echu Moskwy, rozmowy z (pisarzem) Jerofieje > wem. W stenogramie tego brak, ale powiedzieli najpierw Lwow, a za chwilę popraw > ili - Lwów. Też warto zapamiętać. > Warto też zapamiętać ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Problem w tym, że zł stracił do CZK 16.10.14, 19:12 indeed4 napisał: > "Zalewski tłumaczył, dlaczego Polska angażuje się w konflikt rosyjsko-ukraiń > ski. - Robimy tak nie po to, żeby popierać Ukraińców, a żeby realizować nasz in > teres. A w naszym interesie jest to, żeby Rosja była jak najdalej od naszych gr > anic i żeby nie przenosić standardów rosyjskich do Polski - mówił." tiny.pl/qvxp3 Jak i innych walut. Jesteśmy powiązani bardziej z rublem, niż z jakąkolwiek inną walutą świata. Biorąc pod uwagę, że od 2007 roku Polską rządzi PO, to faktycznie sukces :) Odpowiedz Link Zgłoś
maks-3 Re: Zalewski-głos trzeźwości 16.10.14, 16:06 Poseł Zalewski kojarzy mi się ze słowotokiem okrągłych zdań gdzie trudno o konkret. Taki gaduła.Jego teza,że lepiej abyśmy byli z dala od Rosji znakomicie to pustosłowie ilustruje. Coś próbuje wyjaśniać ale w tym swoim mętnym tłumaczeniu niestety niczego nie wyjaśnia. Jest to fragment większej całości czyli potrzeby zweryfikowania naszej jednoznacznej, bezdyskusyjnej polityki wobec tego co na Ukrainie. Polityki wyrażanej przez dziwnie teraz nieobecnego w mediach Saryusza Wolskiego. Ile jeszcze podobnych wolt wykonamy wie tylko Departament Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś