Dodaj do ulubionych

"Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkania...

21.10.14, 17:56
"Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkania Tusk-Putin"
Sikorski wycofuje się: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkania Tusk-Putin"

Marszałek Sejmu po burzy, którą wywołała jego pierwsza konferencja - postanowił posypać głowę popiołem i wytłumaczyć się dziennikarzom. "Przepraszam za niezręczność" - powiedział.

A to dopiero "suprajz" ciekawe kiedy jeszcze zawodzi go pamiec...

Wawerka

Obserwuj wątek
    • remez2 Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 21.10.14, 18:13
      Kwancik : Najwyzszy czas odeslac tego Pana do politycznego przedszkola.
      Ten Pan , to pajdokrata pierwszego tloczenia.
      • w_v_w Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 21.10.14, 18:17
        ...o co chodzi temu faciowi, Kopacz prosi opozycje o 100dni spokoju a tu jak nie Sawicki, to Radek daja ciala.

Wawerka
        • remez2 Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 21.10.14, 18:47
          w_v_w napisał:

> ...o co chodzi temu faciowi, Kopacz prosi opozycje o 100dni spokoju a tu jak ni
          > e Sawicki, to Radek daja ciala.
          Najwyraźniej E.Kopacz nie jest wymarzonym premierem dla ich mocodawców.
          PS - chociaż co do M.Sawickiego to raczej "problem" został celowo rozdmuchany.
          • wiosnaludzikow Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 04:50
            Co zostało rozdmuchane w przypadku Sawickiego ? Polityk mówiący o swoich wyborcach per frajerzy ? Żądne to "rozdmuchanie". Reakcja naturalna i oczywista.
      • zapijaczony_ryj A do jakiego przedszkola dodać Jarozbawa ? 21.10.14, 18:17
        remez2 napisał:

> Kwancik : Najwyzszy czas odeslac tego Pana do politycznego przedszkola.
        > Ten Pan , to pajdokrata pierwszego tloczenia.

Który sam się w 2007 roku sam sie obalił, a teraz znów chce wadzy?
        • wykress Re: A do jakiego przedszkola dodać Jarozbawa ? 22.10.14, 14:41
          Do tego tego, do którego ciebie zaprowadzają! .... ale kaczora do starszaków! ;-)
          • zapijaczony_ryj Re: A do jakiego przedszkola dodać Jarozbawa ? 22.10.14, 14:47
            wykress napisał:

> Do tego tego, do którego ciebie zaprowadzają! .... ale kaczora do starszaków! ;
            > -)

Ja to do przedszkola wnuki prowadzam, a poza tym tam z kotami nie przyjmujOm
            • wykress Re: A do jakiego przedszkola dodać Jarozbawa ? 22.10.14, 15:00
              aaa rozumiem, masz kota i dlatego Cie nie przyjeli ....

... ale gdzie w takim razie, chciałeś wysłać kaczora skoro wiedziałeś, że z kotami nie przyjmuja? ;-/
    • tw_wielgus Odszczekał. 21.10.14, 18:16
      Wiele go to musiało kosztować. Jego napuchnięte ego pękło z hukiem, jak chińska prezerwatywa.
      • w_v_w Re: Odszczekał. 21.10.14, 18:19
        ...pytanie brzmi, co on mogl wyprawiac jako minister MSZ, Kaczynscy chyba wiedzieli co to za gostek i dlatego dostal kopa.

Wawerka
        • v.t.s Re: Odszczekał. 21.10.14, 18:27
          Fakt, dostał kopa ale najpierw po rękach go całowali
          bi.gazeta.pl/im/3/3614/z3614483X.jpg
    • w_v_w Czas na Grzeska S... 21.10.14, 18:27
      ...moze Radka wyslac w ambasadory na Antypody?

Wawerka
      • taniarada Re: Czas na Grzeska S... 21.10.14, 18:31
        Partia wykształconych ludzi i wykształconych wyborców co tą partię popierają .Tylko z tą partią i Rosją będziemy panować w kraju i na całym świecie.Już widzę jak włączają rosyjskie serwy by pomóc w liczeniu głosów Platformie.
      • wiosnaludzikow Re: Czas na Grzeska S... 22.10.14, 04:51
        ...a chcesz wojny z :) Antypodami ?
    • weteranus Poważnie zachorował, on potrzebuje specjalisty. 21.10.14, 18:33
      -
      • w_v_w Re: Poważnie zachorował, on potrzebuje specjalist 21.10.14, 18:36
        ..on potrzebuje kopa w doope, za arogancje!

Wawerka
        • remez2 Re: Poważnie zachorował, on potrzebuje specjalist 21.10.14, 18:48
          w_v_w napisał:

> ..on potrzebuje kopa w doope, za arogancje!
          Dokładnie o to chodzi. PO powinna złożyć wniosek o odwołanie go z funkcji marszałka.
          • w_v_w "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 18:51
            PO tego nie zrobi...chocby dlatego, ze PiS chce to zrobic

Wawerka
            • remez2 Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 18:56
              w_v_w napisał:

> PO tego nie zrobi...chocby dlatego, ze PiS chce to zrobic
              To jedno z ostatnich kół ratunkowych dla PO.
              • w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 19:14
                o jeju, slupki spadna ;)

Wawerka
                • remez2 Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 19:25
                  w_v_w napisał:

> o jeju, slupki spadna ;)
                  To mi akurat snu z powiek nie spędzi. Ale jak patrzę na "radom" (to anagram) potencjalnych następców, to widzę inną bajkę. ;-)
                  • w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 19:33
                    ciekawe zjawisko ,czwarta osoba w RP (Kopacz) udziela reprymendy drugiej osoby w RP.

Wawerka
                    • remez2 Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 19:39
                      w_v_w napisał:

> ciekawe zjawisko ,czwarta osoba w RP (Kopacz) udziela reprymendy drugiej osoby
                      > w RP.
                      Błąd. E.Kopacz, szefowa PO, udzieliła reprymendy członkowi PO.
                      • w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 19:43
                        ...nie, ona to powidziala jako premier

Wawerka
                        • remez2 Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 19:47
                          w_v_w napisał:

> ...nie, ona to powidziala jako premier
                          Przypadkowo słyszałem tę wypowiedź i nie słyszałem zwrotu - jako premier.
                          • w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 19:51
                            ...stala na "sciance" Centrum Zarządzania Kryzysowego a nie PO ;)

Wawerka
                            • remez2 Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 19:53
                              w_v_w napisał:

> ...stala na "sciance" Centrum Zarządzania Kryzysowego a nie PO ;)
                              Dobry żart. Powinna wpinać coś w klapę, wzorem Mędrca Europy. :-)
                              • w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 19:56
                                ... a moze sie nawalil i dopadla go "pomrocznosc jasna" ;)

Wawerka
                                • remez2 Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 20:09
                                  w_v_w napisał:

> ... a moze sie nawalil i dopadla go "pomrocznosc jasna" ;)
                                  Nie tym razem. Gość ma bardzo wysoki stopień orientacji na dominację czyli światopogląd hierarchiczny, co schodząc na normalny poziom oznacza nadmierne wysferzenie. Tego się nie da zmienić.
                                  • w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 20:14
                                    ...nie jeden "samiec alfa" przyziemil ;)

Wawerka
                                    • remez2 Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 20:26
                                      w_v_w napisał:

> ...nie jeden "samiec alfa" przyziemil ;)
                                      Ten też nie będzie ostatni. ;-)
                                      • w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 20:30
                                        mam, to "spioch" zakumflowany pisior, teraz sie ujawnil :D

Wawerka
                                        • remez2 Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 20:41
                                          w_v_w napisał:

> mam, to "spioch" zakumflowany pisior, teraz sie ujawnil :D
                                          Raczej nie. Ale mają kłopot:
                                          Minister obrony narodowej
                                          Przynależność polityczna Prawo i Sprawiedliwość
                                          Okres urzędowania od 31 października 2005
                                          do 7 lutego 2007

• w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 21:05
                                            remez2 napisał:

> w_v_w napisał:
                                            >
                                            > > mam, to "spioch" zakumflowany pisior, teraz sie ujawnil :D
                                            > Raczej nie. Ale mają kłopot:
                                            > Minister obrony narodowej
                                            > Przynależność polityczna Prawo i Sprawiedliwość
                                            > Okres urzędowania od 31 października 2005
                                            > do 7 lutego 2007
                                            >

To klopot dla wielu.
                                            Komorowski optowal za pozostawieniem Sikorskiego w MSZ.

Wawerka
                                            • remez2 Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 21:19
                                              > To klopot dla wielu.
                                              > Komorowski optowal za pozostawieniem Sikorskiego w MSZ.
                                              To mnie jakoś nie dziwi. Jest takie przysłowie - wart Pac ....
                                              Jeżeli R.Szeremietiew okaże się niewinny, odejdę z polityki.
                                              • w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 21.10.14, 21:25
                                                remez2 napisał:

> > To klopot dla wielu.
                                                > > Komorowski optowal za pozostawieniem Sikorskiego w MSZ.
                                                > To mnie jakoś nie dziwi. Jest takie przysłowie - wart Pac ....
                                                > Jeżeli R.Szeremietiew okaże się niewinny, odejdę z polityki.

Oni wszyscy obiecuja, ale jakos trudno im to zrealizowac, vide Nowak.

Wawerka
                    • wiosnaludzikow Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 22.10.14, 04:53
                      No to to już był przykład kompletnego upartyjnienia państwa. Pani vice przewodnicząca i Premier grozi odwołaniem- rzekomo czy nie ?- drugiej osoby w państwie.
                      • w_v_w Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 22.10.14, 14:49
                        ...troche sie zagalopowala, powinna dostac opierdziel od bula, straznika Konstytucji ;)

Wawerka
            • wiosnaludzikow Re: "lord z Kolomyji" tak o nim mowia... 22.10.14, 15:03
              PO nie zrobi tego ale z innego POwodu niż PiS. Wiedzą, że Sikorski jest mściwy do bólu o czym przekonał nas jeżdżąc po Kaczyńskim. PO boi się kolejnego wywiadu lub książki o 7 latach rządów Tuska.
              Pisałem o tym wcześniej. U Putina by zniknął bez wieści a u nas będzie miał fuchę nawet gdyby przyłapano go z nieletnią :)
    • maszmi Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 21.10.14, 18:54
      Cretino
      • remez2 Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 21.10.14, 18:57
        maszmi napisała:

> Cretino
        Cretino vulgaris.
    • amg10 Czy mozna zapomniec cos czego nie bylo ?? 21.10.14, 19:35
      Mozliwe jest zapomnienie wydarzenia ktore sie odbylo.

Ale zapomnienie wydarzenia ktore sie NIE odbylo - to juz przekracza zdrowy rozsadek.
    • tadzap Re: POwybierało sobie POlactwo debili do rządzenia 21.10.14, 19:53
      To mamy jaja z kabaretu.
      • w_v_w Re: POwybierało sobie POlactwo debili do rządzeni 21.10.14, 19:58
        ...to jest bardzo smutne, ze przez 7 lat reprezentowal nas debil.

Wawerka
        • tadzap Re: POwybierało sobie POlactwo debili do rządzeni 21.10.14, 20:03
          Smutne,to jest to,że to nie jeden debil,tylko cała wataha.
          • w_v_w Re: POwybierało sobie POlactwo debili do rządzeni 21.10.14, 20:06
            ...ktos ich wybral

Wawerka
            • 3alfa.alfa Ja jednak obstawiam 21.10.14, 20:55
              Ja jednak obstawiam że Sikorski wie co mówi. Prznajmniej w pierwszym przypadku
              • tadzap Re: Ja jednak obstawiam 21.10.14, 21:16
                Tak być musiało.
                www.facebook.com/pages/Ch...-Dupa-i-Kamieni-Kupa/842913809072008
    • volupte Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 21.10.14, 19:59
      Mnie ciekawi dlaczego go zmuszono do odszczekania tego.
      • w_v_w Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 20:02
        ...bo wrocila mu pamiec do niepamieci :D.

Wawerka
        • volupte Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 20:08
          Mozliwe, bo pewnie Tusk go olał i nie chciał potwierdzić.
          • taniarada Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 20:31
            Czy Putin podobną ofertę złożył Angeli Merkel!? propozycję w klimacie paktu Ribentrop Mołotov?
            < Polska to bękarci twór, sztuczny, nietrwały! Nie ma racji bytu! Ja wchodzę za linię Curzona, aż po Łomżę! biorę Warmię i Mazury!
            A Niemcy odzyskują Wrocław, Szczecin! Z Gdanska, Gdyni i Sopotu tworzymy nasze kondominium coś na wzór Makau czy Honkongu! >
            Gdyby niemiecki min. spraw zagranicznych był tak samo gadatliwy jak Sikorski, to pewnie coś n/t temat więcej moglibyśmy się dowiedzieć.
          • w_v_w Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 20:40
            volupte napisał:

> Mozliwe, bo pewnie Tusk go olał i nie chciał potwierdzić.

PO powinna pozbyc sie Radka

Wawerka
            • m.c.hrabia ma Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 20:43
              megalomania podobno ma wpływ na pamięć , negatywny.
              • w_v_w ma Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 20:54
                ...nie tylko na pamiec, to psychoza a potem "dom bez klamek"

Wawerka
                • m.c.hrabia ma Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 21:17
                  niestety :)))

masz 100% racji. :(
                  • w_v_w ma Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 21:23

m.c.hrabia napisał:

> niestety :)))
                    >
                    > masz 100% racji. :(

Zenujace, sluchac jak prowincjonalna lekarka opie*dala takiego swiatowca

Wawerka
                    • m.c.hrabia ma Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 21:29
                      mam dobre wspomnienie z prowincjonalnymi lekarkami ,
                      "światowców " pie.... mówiąc delikatniej dmucham.
                      • w_v_w ma Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 21:34
                        m.c.hrabia napisał:

> mam dobre wspomnienie z prowincjonalnymi lekarkami ,
                        > "światowców " pie.... mówiąc delikatniej dmucham.

nie mam takich wspomnien ;P

a "swiatowcy" mnie nie kreca.

Wawerka
                        • m.c.hrabia ma Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 22:05

nie mam takich wspomnien ;P

cóż
                          wyższa półka ,wymiękam ;P
                          • w_v_w ma Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 21.10.14, 22:09
                            ...jestem hetero :P

Wawerka
    • tadzap Re: Sklerożnik 2 osobą w państwie? 21.10.14, 22:09
      Gratulacje dla POlactwa.
      • wiosnaludzikow psychiczny był 2 osobą w państwie? 22.10.14, 04:48
        tadzap napisał:

> Gratulacje dla POlactwa.
        Jaki sklerożnik. Wierzysz w to, że to skleroza ?
        To człowiek krańcowo nieodpowiedzialny.
        • taniarada Re: psychiczny był 2 osobą w państwie? 22.10.14, 05:41
          wiosnaludzikow napisał:

> tadzap napisał:
          >
          > > Gratulacje dla POlactwa.
          > Jaki sklerożnik. Wierzysz w to, że to skleroza ?
          > To człowiek krańcowo nieodpowiedzialny.
          Radosław Sikorski jest przecież mężem swojej żony Anne Applebaum, ortodoksyjnej z dziada pradziada amerykańskiej żydówki, w której rodzinie znajdują się m.in. naczelny rabin NY, czyli centrum finansowego świata oraz pracownik CIA...

Może więc należy zastanowić się kogo słucha rano, wieczorem i nocą tak naprawdę Radosław Sikorski?
      • volupte Re: Sklerożnik 2 osobą w państwie? 22.10.14, 10:36
        sklerożnik? A to w jakim języku? Wolski?
    • zgred-zisko Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 06:15
      No to już teraz wiemy, kiedy pamięć zawodzi, to się zmyśla.
      Kilka dni temu pisałem, że giętkość języka tego pana przerasta zdecydowanie chyżość jego myśli.
      Gdyby nawet wszystko co powiedział było prawdą, to żaden poczytalny szef dyplomacji nigdy by o czymś takim nie opowiadał. Dyplomacja, to sztuka milczenia lub co najmniej oszczędności w słowach.
      • wiosnaludzikow Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 06:33
        zgred-zisko napisał:

> Gdyby nawet wszystko co powiedział było prawdą, to żaden poczytalny szef dyplom
        > acji nigdy by o czymś takim nie opowiadał. Dyplomacja, to sztuka milczenia lub
        > co najmniej oszczędności w słowach.
        To prawda. Jednak bez Tuska nie mógłby psuć tego co psuł.
    • haen2010 Nic go nie zawiodło 22.10.14, 06:32
      To sopocki bubek się wściekł, chce mieć carte blanche do pogawędek z Putinem, który jednoznacznie nim gardzi. Oni wszyscy wiedzą, że Radkowi do pięt nie dorastają, odreagowują kompleksy wynikające z braku kindersztuby.
      • wiosnaludzikow pamiętam pewnego polityka z kretyńskim pomysłem 22.10.14, 06:41
        Jak rozpoczął się kryzys ukraiński , pewien polityk zaproponował aby Ukrainę teraz i natychmiast przyjąć do NATO.
        • w_v_w Re: pamiętam pewnego polityka z kretyńskim pomysł 22.10.14, 07:12
          ...co tam Ukraina, Radzio chcial wcielic do NATO Rosje

ROSJA w NATO

...Pier**lony "wizjoner"

Wawerka
          • haen2010 Re: pamiętam pewnego polityka z kretyńskim pomysł 22.10.14, 07:22
            Tylko krótki umysł nie dostrzega, że Rosja w NATO to spokój na parę pokoleń. Dopóki Chińczykom nie zrobi się za ciasno. Ale nawet wtedy będą czuli mores.
            • wiosnaludzikow Re: pamiętam pewnego polityka z kretyńskim pomysł 22.10.14, 07:29
              haen2010 napisał:

> Tylko krótki umysł nie dostrzega, że Rosja w NATO to spokój na parę pokoleń. Do
              > póki Chińczykom nie zrobi się za ciasno. Ale nawet wtedy będą czuli mores.
              No przestań. NATO to organizacja państw d.e.m.o.k.r.a.t.y.c.z.n.y.c.h. dla uproszczenia państw gdzie masowo nie giną dziennikarze o poglądach niewygodnych władzy.
              • haen2010 Re: pamiętam pewnego polityka z kretyńskim pomysł 22.10.14, 07:48
                No, nie powiesz mi, że Putina demos nie popiera. A demokracja to rządy demosu.
                • wiosnaludzikow Re: pamiętam pewnego polityka z kretyńskim pomysł 22.10.14, 07:51
                  haen2010 napisał:

> No, nie powiesz mi, że Putina demos nie popiera. A demokracja to rządy demosu.
                  Chłopie. Tam mordują ludzi, tam kler prawosławny dostaje kilka razy więcej kasy niż polski itd. itp
                  • haen2010 Re: pamiętam pewnego polityka z kretyńskim pomysł 22.10.14, 08:03
                    Proporcjonalnie to chyba mniej. Ołtarz z tronem na wschodzie trzyma się mocno. Tym mocno różnimy się od demokracji zachodnich. Dzięki temu mamy demos mocno ogłupiony.
              • dystans4 Re: pamiętam pewnego polityka z kretyńskim pomysł 22.10.14, 10:54
                Aby na pewno? Turcja jest państwem demokratycznym i liberalnym?
                A może Grecja pod, skądinąd bardzo dobrymi, rządami pułkowników taka była?
          • wiosnaludzikow Re: pamiętam pewnego polityka z kretyńskim pomysł 22.10.14, 07:27
            w_v_w napisał:

> ...co tam Ukraina, Radzio chcial wcielic do NATO Rosje
            >
            > ROSJA w NATO
            >
            > ...Pier**lony "wizjoner"
            >
            > Wawerka
            Świr wręcz ale jak rozumiem mówił to w imieniu rządu Tuska. Tego genialnego w swojej polityce zagranicznej rządu 1000 lecia.
            • w_v_w Sikorski ze Schetna w zmowie? 22.10.14, 07:38
              ...kto wie, kto wie ;)

Wawerka
              • wiosnaludzikow Re: Sikorski ze Schetna w zmowie? 22.10.14, 07:44
                w_v_w napisał:

> ...kto wie, kto wie ;)
                >
                > Wawerka
                W kazdym razie Giertych pokazał wczoraj w TVN24 u Olejnej swoją małość. Żenująco bronił Sikorskiego.
                • w_v_w Re: Sikorski ze Schetna w zmowie? 22.10.14, 07:45
                  ...nadworny kauzyperda!

Wawerka
    • tadzap Re: Cisza !!!!!!!! Sprawa jest zamknięta.Mordy w . 22.10.14, 07:40
      . kubeł !!
      Tako rzecze szetyna i bigosowy doradca.
      • wiosnaludzikow Re: Cisza !!!!!!!! Sprawa jest zamknięta.Mordy w 22.10.14, 07:45
        tadzap napisał:

> . kubeł !!
        > Tako rzecze szetyna i bigosowy doradca.
        No podjął decyzję o "zamknięciu sprawy" jak towarzysz I sekretarz.
    • porcellus1 Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 08:58
      Spotkanie którego nie było zostało udokumentowane na stronie MSZ
      "na stronach polskiego MSZ - znaleźć można ślady „niebyłej” wizyty. W wystąpieniu ministra Sikorskiego pt. „44. Monachijska Konferencja nt. Polityki Bezpieczeństwa (8-10 lutego 2008 r.). Panel „Sojusz atlantycki: poza Bukareszt”:

" Dzisiaj rano przyleciałem z Moskwy, gdzie towarzyszyłem Premierowi Donaldowi Tuskowi podczas rozmów z Prezydentem Putinem, które – jak możecie sobie Państwo wyobrazić – były bardzo interesujące."

Klich powinien wrócić do Rządu, platfonsom potrzebny jest psychiatra koniecznie
      • wesolyromekmmv Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 09:02
        porcellus1 napisał:

> Spotkanie którego nie było zostało udokumentowane na stronie MSZ
        > "na stronach polskiego MSZ - znaleźć można ślady „niebyłej” wizyty.
        > W wystąpieniu ministra Sikorskiego pt. „44. Monachijska Konferencja nt.
        > Polityki Bezpieczeństwa (8-10 lutego 2008 r.). Panel „Sojusz atlantycki:
        > poza Bukareszt”:
        >
        > " Dzisiaj rano przyleciałem z Moskwy, gdzie towarzyszyłem Premierowi Dona
        > ldowi Tuskowi podczas rozmów z Prezydentem Putinem, które – jak możecie s
        > obie Państwo wyobrazić – były bardzo interesujące."

Pogubili się już zupełnie. Biedne są nasze forumowe , leminże kundle bo zapewne przekazy dnia też przychodzą sprzeczne :)
      • wesolyromekmmv Efekt motyla 22.10.14, 09:28
        porcellus1 napisał:

> Spotkanie którego nie było zostało udokumentowane na stronie MSZ
        > "na stronach polskiego MSZ - znaleźć można ślady „niebyłej” wizyty.
        > W wystąpieniu ministra Sikorskiego pt. „44. Monachijska Konferencja nt.
        > Polityki Bezpieczeństwa (8-10 lutego 2008 r.). Panel „Sojusz atlantycki:
        > poza Bukareszt”:
        >
        > " Dzisiaj rano przyleciałem z Moskwy, gdzie towarzyszyłem Premierowi Dona
        > ldowi Tuskowi podczas rozmów z Prezydentem Putinem, które – jak możecie s
        > obie Państwo wyobrazić – były bardzo interesujące."

Sikorskiemu zaszły na siebie dwie równoległe rzeczywistości.
    • wesolyromekmmv Boszesz! Znowu naruszyłem netykietę i regulami 22.10.14, 09:25
      Cenzura ruszyła bronić nieskazitelności PO.
      forum.gazeta.pl/forum/w,396,155210893,155210893,Czy_Sikorski_zostanie_odwolany_.html
      Nie sądzę aby Sikorski został odwołany.
      Tusk , Kopacz i cała PO wiedzą, że jest mściwy. Przekonali się już o tym Kaczyński i dziewczęta i chłopcy z PiS jak został odwołany z rządu PiS. Co dalej opowiadał i co się działo. U Putina zapewne miałby jakiś wypadek lub dziwną , ciężką chorobę. U nas , ze strachu przed tym, że zacznie opowiadać albo napisze książkę o 7 latach rządów Tuska, włos mu z głowy jako Marszałkowi nie spadnie
      • porcellus1 Re: Boszesz! Znowu naruszyłem netykietę i regulam 22.10.14, 09:35
        Facet ma ewidentnie problemy z głową ...choroba dwubiegunowa może? Niech zbada go nadworny specjalista od czubków Klich Bogdan
    • indeed4 Co jeszcze jest niejasne :-> 22.10.14, 10:09
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,155201052,155203647,Nie_robcie_afery_Saakaszwili_mowil_o_tym_samym.html

Sikorski wczoraj po południu wycofał się z tego ze strachu - po tym jak opozycja i media zarzuciły mu, że nikogo (z Tuskiem) o tej propozycji nie poinformowali. Serio dalej nie łapiecie o co chodzi?
      • indeed4 Re: Co jeszcze jest niejasne :-> 22.10.14, 10:14
        Kommiersanta też zawiodła pamięć?

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1264535,Putin-grozil-rozpadem-Ukrainy-na-szczycie-w-Bukareszcie-6-lat-temu

Nie rozśmieszajcie mnie, please - jest jasne jak słońce, że Putin mówił o swoich planach wielokrotnie, przy różnych okazjach, sondując reakcje zachodnich polityków, tyle że nie o wszystkim mówi się w mediach.
      • porcellus1 Re: Co jeszcze jest niejasne :-> 22.10.14, 10:15
        Straszyła to go chyba Kopacz? Ciekawe zresztą jak to możliwe że nr.4 w hierarchii stawia do pionu nr.2
        • wiosnaludzikow Re: Co jeszcze jest niejasne :-> 22.10.14, 10:18
          porcellus1 napisał:

> Straszyła to go chyba Kopacz? Ciekawe zresztą jak to możliwe że nr.4 w hierarc
          > hii stawia do pionu nr.2
          bo to jest państwo partyjne a nie obywatelskie.
        • indeed4 Re: Co jeszcze jest niejasne :-> 22.10.14, 10:23
          A ty w ogóle wiesz, o czym mowa? Za co i czym straszyła Sikorskiego opozycja (zwłaszcza Palikot) i media, a za co Kopacz? Pomyliłeś dwie różne sprawy.
          • porcellus1 Re: Co jeszcze jest niejasne :-> 22.10.14, 10:33
            a co Marszałkowi Sejmu, wybranemu przez większość może zrobić opozycja (a zwłaszcza palikot).... nic, realne narzędzia nacisku i groźby ma Kopacz.
            • indeed4 Re: Co jeszcze jest niejasne :-> 22.10.14, 10:35
              Zrozumiałeś już o co chodziło opozycji i mediom, a o co Kopacz?
              • porcellus1 Re: Co jeszcze jest niejasne :-> 22.10.14, 10:42
                oczywiście i to od samego początku, a wątek ten podobnie jak i głupotę Sikorskiego traktuje jako rozrywkę i komedię
                • indeed4 Re: Co jeszcze jest niejasne :-> 22.10.14, 10:46
                  Aha, no to napisz o tym - przy okazji poinformujesz FK, bo tradycyjnie już tłuką dziesiątki komentarzy nie mając zielonego pojęcia o co chodzi.
                  • indeed4 Hallo - no i co tam. Za trudne? 22.10.14, 18:54
                    :->
    • porcellus1 Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 10:30
      Film ze spotkania którego nie było.... nasz człowiek w Warszawie i nasz człowiek w Moskwie
      www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/tusk-po-wizycie-w-moskwie-rozmowa-z-8-lutego-2008-r,1352966.html?playlist_id=12799
      • volupte Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 22.10.14, 10:45
        Zadowolony , bo dostał Lwów od Putina;-)
        • taniarada Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 22.10.14, 10:53
          Dla kogo pracuje Radek Sikorski?On po prostu jest próżnym głupcem. To jest możliwe. Cała ścieżka jego kariery pokazuje go jako faceta który przylepia się wszędzie, gdzie da się wywindować, przecież był nawet w rządzie PiS! Żona - z dobrych żydowskich kręgów gwarantuje zawsze dobre lądowanie w USA, a sam Radek-zdradek jest albo przeciw Niemcom, albo za, albo przeciw Rosji, albo za... i tak cały czas. Nawet od Talibów zaczynał i chodził w turbanie, byle zaistnieć. A ta ostentacja "wiochmana" i nuworysza, pałacyki jak z Mniszkównej, wypowiedzi o "murzynowie", ta odczuwalna aura wyższości... strefy zdekomunizowane, kupowanie wiosek.
          • wiosnaludzikow Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 22.10.14, 11:07
            Robi po prostu sobie dobrze. Jest tam gdzie pieszczą jego ego i nie biję po łapkach jak się bawi i pieści swoje ego.
          • dobra.rada.forum Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spot 22.10.14, 14:02
            Tak, Skarbie,
            My zawsze się rozumiemy.
            Musimy się starać. Wieczorem Antoni składa Raport.
    • dystans4 Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 11:02
      Pierwsza wypowiedź Sikorskiego to mógł być, być może zbyteczny, może właściwy, przeciek. Wygląda na to, że chciał także zabrylować, co samo w sobie nie jest pożądane, ale szkód nie czyni. W ogóle tę część sprawy uważam za bez znaczenia (zainteresowani i tak dobrze o podobnych rozmowach i propozycjach wiedzieli). Uważam, że krytyka dotycząca tej części sprawy jest nieuprawniona.

Pierwsza sprawa, wpadka, poważna wpadka, miała miejsce na spotkaniu z dziennikarzami. W taki sposób zachowuje się wyłącznie niepoważny, niepewny siebie bufon.

Późniejsze wycofanie się z tego co powiedział, to coś zupełnie innego. Kasuje go jako polityka.
    • porcellus1 Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 12:49
      "Jacek Zalewski, dziennikarz "Pulsu Biznesu", który uczestniczył w wizycie Donalda Tuska w Moskwie w lutym 2008 r., twierdzi, że politycy spotkali się w cztery oczy."
      Ciekawe czy dziś będzie znowu konferencja dyplomatoła Sikorskiego i co tym razem wymyśli?
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16844732,Dziennikarz__PB__byl_w_2008_r__w_Moskwie__Na_Kremlu.html#BoxWiadTxt
      • volupte Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 13:17
        Cos wyglada na to ze to nie Zdratka zawiodła pamieć :-)
    • volupte Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 13:23
      Mędrzec Urbański wypowiada sie w imieniu Mamrota ( bo nie żyje) i obwinia Tuska za Orbana i innych wazeliniarzy putinowskich:-) Juz wczoraj pokazał klasę twierdząc że Tusk przyjął propozycję Putina , rozbioru Ukrainy:-)
      • dobra.rada.forum Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 14:00
        Pan Premier RP, Pan Prezes Kaczyński utrzymuje stałą łączność duchową ze swoim Bratem, Prezydentem RP Lechem Kaczyńskim. Na mocy swojej decyzji część tej więzi deleguje na swoich doradców i podwładnych, którzy dzięki temu mogą w sposób jasny, niedwuznaczny i oczywisty przedstawiać poglądy obu Panów Kaczyńskich.

Wystąpienie Pana Urbańskiego nie powinno zatem dziwić nikogo, być może poza najmniej rozgarniętymi albo najbardziej cynicznymi i zdeprawowanymi lemingami.
    • 10x10 Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 13:49
      Czym tu się tak podniecać? Normalka. Sikorski otrzymał takie polecenie, więc natychmiast zrobił, co mu kazali.
      Kwity na niego muszą być porażające
      • w_v_w Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 14:09
        ...jeszcze raz powiadam, Grzesiek nie zawahal sie uzyc Radka:D

Wawerka
    • wykress Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 14:52
      Nie zapomina sie czegoś co nie miało miejsca!

Trzeba powiedzieć wprost ... pan Sikorski miał halucynacje i "głosy" ... czyli objawy, najprawdopodobniej chorobowe o podłożu psychicznym lub stymulowane środkami narkotycznymi ...
      ... hmmm jest też nikła nadzieja, ze to tylko zaawansowany alkoholizm:-)

• w_v_w Jestem dyplomatol ;) 22.10.14, 14:57
        Mymy

Wawerka
        • wiosnaludzikow Re: Jestem dyplomatol ;) 22.10.14, 15:34
          No właśnie , kto tu jest dyplomatoł ?
          PS
          dobrze, że to przypomniałeś :)
          • w_v_w Re: Jestem dyplomatol ;) 22.10.14, 17:49
            ...ja niewiasta jestem ;)

Wawerka
            • wiosnaludzikow Re: Jestem dyplomatol ;) 22.10.14, 18:49
              w_v_w napisał:

> ...ja niewiasta jestem ;)
              >
              > Wawerka
              A skąd ja mam to wiedzieć ?
              40 lat wstecz niewiastę wyczułbym nawet schowaną za nickiem ...ale teraz już nie 👀
              • wykress Re: Jestem dyplomatol ;) 22.10.14, 19:28
                wiosnaludzikow napisał:

> w_v_w napisał:

> ...ja niewiasta jestem ;)

> A skąd ja mam to wiedzieć ?
                > 40 lat wstecz niewiastę wyczułbym nawet schowaną za nickiem ...ale teraz już ni
                > e 👀

..... teraz już nie wyczujesz, bo mamy gender! ;-))
              • w_v_w Re: Jestem dyplomatol ;) 22.10.14, 20:34
                ...no to sie zalamalam :(

Wawerka
                • wesolyromekmmv Re: Jestem dyplomatol ;) 22.10.14, 20:46
                  Kokietka ? ??
                  • w_v_w Re: Jestem dyplomatol ;) 22.10.14, 21:12
                    Tylko Kobieta ;)

Wawerka
      • wiosnaludzikow Re: "Zawiodła mnie pamięć. Nie było tego spotkani 22.10.14, 15:23
        wykress napisał:

> Nie zapomina sie czegoś co nie miało miejsca!
        >
        > Trzeba powiedzieć wprost ... pan Sikorski miał halucynacje i "głosy" ... czyli
        > objawy, najprawdopodobniej chorobowe o podłożu psychicznym lub stymulowane śro
        > dkami narkotycznymi ...
        > ... hmmm jest też nikła nadzieja, ze to tylko zaawansowany alkoholizm:-)
        Dobrze, że nie jesteśmy mocarstwem atomowych ...uff.
    • wiosnaludzikow Frasyniuk 22.10.14, 19:51
      Jednoznacznie widzi potrzebę autodymisji Sikorskiego.
      • w_v_w Re: Frasyniuk 22.10.14, 20:36
        ...nic z tego nie bedzie, trzeba by mu jezyk wyrwac, albo odciac od netu.

Wawerka
        • wiosnaludzikow Re: Frasyniuk 23.10.14, 05:04
          >...nic z tego nie bedzie, trzeba by mu jezyk wyrwać, albo odciać od netu.
          Są sądowe zakazy prowadzenia pojazdów, zakazy zbliżania się do kogoś .....czas na sądowe zakazy korzystania z NETu, udzielania wywiadów, zawieszenie profilu na okres kary na FB czy Twitterze i innych zakazów sądowych odpowiednich do dzisiejszych czasów:).
          • w_v_w Re: Frasyniuk 23.10.14, 06:35
            ...z tego co wiem partie stosuja kare "zamknij gebe" dosyc czesto stosowana, ale czasem jakis kundel sie wyrwie...;)

Wawerka
            • wiosnaludzikow Re: Frasyniuk 23.10.14, 07:52
              w_v_w napisał:

> ...z tego co wiem partie stosuja kare "zamknij gebe" dosyc czesto stosowana, al
              > e czasem jakis kundel sie wyrwie...;)
              >
              > Wawerka
              Partie to mafia i to ta najbardziej bezwzględna. System prawny powinien to powoli wdrażać bo ....bo całe szczęście, że Sikorski nie nosił teczki z kodami atomowymi a Polska nie jest atomowym mocarstwem.
              • w_v_w Re: Frasyniuk 23.10.14, 08:05
                ...Anarchia, to jedyny dobry ustroj, partie jako organizacje przestepcze nalezy zdelegalizowac!

Wawerka
                • wiosnaludzikow Re: Frasyniuk 23.10.14, 14:55
                  w_v_w napisał:

> ...Anarchia, to jedyny dobry ustroj, partie jako organizacje przestepcze nalez
                  > y zdelegalizowac!
                  >
                  > Wawerka
                  W każdym razie mafia sycylijska jest bardziej ułożona, zorganizowana, czytelna i mniej grożna niż polska mafia partyjna.
                  • w_v_w Re: Frasyniuk 23.10.14, 16:37
                    ...kiedys napisalam, ze nasza mafia moze udzielac korepetycji mafii sycylijskiej ;)

Wawerka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka