Dodaj do ulubionych

wybory samorządowe

25.10.14, 17:29
(Wątek osobisto-refleksyjny, który nic nie wnosi)
Znajoma jest kandydatką do Rady Dzielnicy. Bardzo obrotna osoba, godna zaufania, skuteczna. Prywatnie przesympatyczna dziewczyna, matka dzieciom swoim i dzieciom innych. Tak sobie myślałam, że jak PiSdzielcy nic ciekawego nie zaproponują, to oddam na nią głos. Idę sobie dziś beztrosko i natknęłam sie na jej "kampanię" uliczną. Ale coś mnie sie nie tak zdało, jak popatrzyłam na towarzystwo w koszulkach koloru świeżego mimoletta. Dostałam ulotkę, porozmawiałam rubasznie żartując i poszlam w swoja stronę. W kolejce w sklepie wyciągam z kieszeni zmiętoszoną ulotkę: ona z listy Platformy staruje! No żesz szit end faking hell. To tyle.

Zapomniałabym: CZY-WY-TEŻ-TAK-MACIE?
Obserwuj wątek
    • aniechto.only Re: wybory samorządowe 25.10.14, 18:09
      W kolejce w sklepie wyciągam z kieszeni zmięt
      > oszoną ulotkę: ona z listy Platformy staruje!

Nie panikuj, z listy nie znaczy ,że jest w PO.

> Zapomniałabym: CZY-WY-TEŻ-TAK-MACIE?

NIE.
      W wyborach samorządowych biorę pod uwagę kompetencję, przynależność partyjna jest nieważna. W ostatnich wyborach każdy z moich kandydatów, był z innej "parafii": jeden z PO, jeden z PiS, dwóch z niezależnych komitetów wyborczych.
      • purchawkapuknieta Re: wybory samorządowe 25.10.14, 19:35
        No właśnie, czy tak zupełnie, ani troszeczkę jest nieważna? Kurcze, do jakiejś dyscypliny chyba w efekcie zobowiązuje? Po prostu nie wiem, jak to w praktyce później wygląda.
        • marta595 Re: wybory samorządowe 25.10.14, 20:24
          purchawkapuknieta napisała:

> No właśnie, czy tak zupełnie, ani troszeczkę jest nieważna? Kurcze, do jakiejś
          > dyscypliny chyba w efekcie zobowiązuje? Po prostu nie wiem, jak to w praktyce p
          > óźniej wygląda.

Wszystko zależy jacy ludzie startują, na dole lepiej ze sobą współpracują niż na szczytach.W terenie bywa, że zawiązują koalicje zupełnie inne niż na górze;).
          Skoro piszesz, że "bardzo obrotna osoba, godna zaufania, skuteczna", to czegóż więcej trzeba?Lepiej wybrać osobę z ugrupowania, które ci się podoba i ryzykować skoro nie znasz ich kandydatów tak dobrze jak swoją znajomą?
          • purchawkapuknieta Re: wybory samorządowe 25.10.14, 23:47
            Dzięki :) Zostaje mieć nadzieję, że mój głos w gie się nie obróci, bo postawić krzyżyk przy partii z którą jest mi nie po drodze, to spory balast dla sumienia. Że też, choroba, nie mogła z jakiegoś niezależnego komitetu wystartować! :D
    • volupte Re: wybory samorządowe 25.10.14, 19:45
      Opluj ją:-)
      • purchawkapuknieta Re: wybory samorządowe 25.10.14, 20:22
        Co ty! to grozi bezpośrednią konfrontacją. Raczej nogę w tłumie powinnam podstawić :D
        • volupte Re: wybory samorządowe 25.10.14, 20:27
          Wtedy nogę mozesz sobie złamać ;-)
          • purchawkapuknieta Re: wybory samorządowe 25.10.14, 23:48
            E tam, co najwyżej bambosza bym zgubiła.
        • x2468 Re: wybory samorządowe 25.10.14, 21:23
          Wybierz kogos z pis.Bedziesz mial powod do narzekania na Tuska.
          • purchawkapuknieta Re: wybory samorządowe 25.10.14, 23:40
            że posłużę się starym dobrym "wujkiem staszkiem": @#$%^&*
    • ave.duce Re: wybory samorządowe 26.10.14, 07:46
      Mam jednego znajomego, który popiera PiS, ale mieszka daleko, więc opisana przez Ciebie sytuacja mi nie grozi. W dodatku oprócz tego, że jest sympatyczny i godny zaufania (ograniczonego) - nie jest ani obrotny, ani skuteczny ;)

Mam też jedną znajomą, która popiera PiS i startuje w tych wyborach - ma takie same cechy jak Twoja znajoma, ale... też jest daleko. Na nią zagłosowałabym bez wahania.

Na Twoim miejscu - zagłosowałabym na tę znajomą, chyba że jeszcze wypatrzysz kogoś lepszego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka