Gość: Marek IP: *.comar.pl / *.comar.com.pl 06.09.04, 21:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wizard Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:33 Gratuluję geniuszu, mam nadzieję że Twoja matka też 'rozkładała nogi z przyjemnością' kiedy Ciebie poczęła, chociaż szkoda że akurat wtedy ich nie zamknęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan. Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:40 Problem polega na tym że instytucje powołane do wyegzekwowania należności od niepłacących ojców chcą pomóc samotnym matkom kosztem Bogu winnych podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezdzietny Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.arkonskie.v.pl 07.09.04, 00:18 Też bym chciał aby wszystkie dzieci świata miały dobrze. Jednak "Klienci funduszu" to nierzadko rodziny (niepełne) żyjące w nędzy dla ciebie chyba niewyobrażalnej. Np. 7-8 osobowe z dochodem kilkaset zł miesięcznie. Świadczenia z funduszu to był często ich jedyny dochód (poza rodzinnym ok. 40 zł i groszami z tzw. pomocy społecznej). Uprzedzając - pierdzielenie o tym, że ich rodzice powinni sami powinni na nie zapracować jest tylko pierdzieleniem. Bo jakie widoki na zatrudnienie ma zapijaczony facet od kilku lat bezrobotny, albo matka czwórki dzieci z podstawowym bez zawodu. Tak naprawdę w dzisiejszych czasach ci ludzie nie są w stanie utrzymać samych siebie, a co dopiero swoje dzieci. Zresztą ten problem dotyczy także często tzw. porządnych. Nie życzę ci tego, ale może być tak, że i tobie kiedyś będziesz w podobnej sytuacji. Jeśli nie masz majątku starczy, że ty i twój luby stracicie pracę. Jeszcze raz podkreślam, że rozmawiamy o osobach, które już żyją, niezależnie czy to bękarty, czy dzieci ufoludków. Państwo zaś, jeżeli podejmuje się szeroko rozumianej opieki społecznej, powinno przede wszystkim wspierać najsłabszych. Co do fikcyjnych rozwodów, dotychczas takich nie było, bo fundusz wypłacał świadczenia tylko po bezskutecznej egzekucji zasądzonych alimentów. ZUS zaś, gdy zadłużenie zobowiązanego urosło do kilku – kilkudziesięciu tysięcy zł, składał zawiadomienie o przestępstwie do prokuratury. Tylko desperat więc poszedłby na taki układ. Zresztą alimenty mogą być zasądzone niezależnie od tego, czy był rozwód albo czy dziecko jest z małżeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 07.09.04, 08:46 Odpowiedz sobie na pytanie: NA CO LICZY KOBIETA KTÓRA IDZIE DO ŁÓŻKA Z FACETEM KTÓRY NIE MA PRACY I WIE ŻE MOŻE MIEĆ Z NIM DZIECKO? niezależnie od tego czy po podstawówce czy po studiach powinna wiedzieć skąd się biorą dzieci i jakie będzie jej życie po urodzeniu tego dziecka. Skandaliczną nieodpowiedzialnością z ich strony jest rodzenie 8-10 dzieci jeżeli jej na to nie stać. Mąż pijak i ją gwałci...? powinna zgłosić to do prokuratora chociażby poto aby następnym razem się zastanowił chociaż chwilę. Jeżeli nie robią nic to znaczy, że "MAJĄ TO,NA CO GODZĄ SIĘ" są dorosłe i ja jako podatnik nie mam zamiaru łożyć alimentów z moich podatków. Dziwi mnie to, że Gazeta popiera takie inicjatywy obywatelskie które ułatwią życie niebieskim ptakom a godzą w normalnie pracujących i poświęcających się swojej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.katowice.pik-net.pl 07.09.04, 09:51 Poszłam do łóżka ze swoim mężem (po ślubie) - mąż pracował a na czole nie miał napisane "jak odejdziesz ode mnie to zrobię wszystko aby nie płacić alimentów na dzieci". Byłam jego żoną kilka ładnych lat - i ja i on pracowaliśmy, dostaliśmy mieszkanie, po 2 latach małżeństwa zamieniliśmy je na większe (3- pokojowe), mieliśmy samochód.Ale potem nagle mąż zmienił pracę i kolegów - zaczął się alkohol. Ratowałam go, ale alkohol byl dla niego ważniejszy niż rodzina - więc pozostał rozwód. On od czasu naszego rozwodu nie przepracował ani jednego dnia, jest na utrzymaniu swojej marki-emerytki, której wynosi z domu co cenniejsze rzeczy i oddaje je do lombardu-po czym nie wykupuje. Ja cały czas pracuję, jest mi b.ciężko bo dojeżdżam do pracy godzinę w jedą i drugą stronę. W domu jestem wieczorem, dzieci są pilnowane przez sąsiadkę, której płacę za opiekę właśnie z tych alimentów (dostawałam z FA 2x250zł to dużo?????).Na szczęście jedna córka pomaga drugiej w odrabianiu lekcji. A tatuś? Ma wszystko w nosie, kiedy poszłam go prosić w kwietniu żeby płacił mi choć tą różnicę 2x 80zł.=180 zł.to powiedział, ze jak mi mało to niech sobie znajdę dodatkową robotę. rozumiesz? On nie chce dać swojemu dziecku nawet 1 zł. kiedy moja starsza córka szła do I komunii i zaprosiłam go na tą uroczystość, to nie dość że jej nic nie przyniósł i nie dołożył złotówki do niczego to jeszcze ukradł dziecku pieniądze ktore dostała - co prawda odzyskałam je bo wezwałam policję, no ale .... taki jest właśnie ojciec moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 07.09.04, 10:16 To co opisałaś, potwierdza tylko że nie powinno być FA. Dlaczego nie pójdziesz do komornika z zasądzonymi alimentami? Dlaczego to ja mam być tym dobrym i utrzymywać Twoje dzieci. Nie potępiam Twojego życia, Ciebie i Twoich dzieci. Ale na Boga dlaczego ja mam płacić na Twoje dzieci? Nie znam Twojej rodziny ale pamiętaj że zawsze będziesz miała to na co godzisz się. Przy całej tej różnicy zdań szanuję Cię i trzymam kciuki za ciebie. Rozwód niczego nie kończy gdy są dzieci, teraz musisz dopilnować aby dzieci miały z czego żyć ale nie z FA tylko jest jeszcze ich ojciec. Jego ścigaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.chodziez.sdi.tpnet.pl 09.09.04, 20:22 XXX... A czy Tobie się wydaje, że matki nie ścigają ojców swoich dzieci? Nie chodzą po komornikach? Komornik pobiera prowizję z tego, co uda mu się wyciągnąć, a wyciąganie kasy od nieodpowiedzialnych tatusiów do najbardziej opłacalnych nie należy, baaardzo delikatnie mówiąc. Taki delikwent może się wykręcić byle czym, wpłacić dla świętego spokoju jakieś 10 zł (słownie - dziesięć złotych) i już ma spokój z komornikiem na parę nawet lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.katowice.pik-net.pl 06.10.04, 15:47 XXX - Dopiero dziś przeczytałam to co do mnie napisałeś i odpowiadam. Nie masz zielonego pojęcia o FA. Właśnie dlatego że ścigałam ojca moich dzieci,dlatego że chodziłam do komornika codziennie (komornik miał mnie już dość), właśnie dlatego dostałam alimenty z FA. Aby bowiem dostać alimenty z FA , przed 01.05. trzeba było udowodnić, że dłużnik jest niewypłacalny. To właśnie teraz nic nie trzeba robić, nie trzeba mieć nawet wyroku sądowego o alimenty - dawniej to byłoby nie do pomyślenia. Teraz wystarczy że jesteś samotną matką/ojcem i ....kasa leci. Ja chodziłam za komornikiem ponad rok - to ja musiałam mu wszystko przynieść na tacy, on tylko sprawdzał to i to właśnie on decydował czy faktycznie ojciec jest niewyplacalny czy też nie. Teraz dostaje każdy, nawet taki, który weźmie fikcyjny rozwód - nie podaje ex o alimenty i nie idzie z wyrokiem do komornika (a nuż by go ścigał i byłyby kłopoty). Ludzie biorą teraz czyste pieniądze 170 zł. na dziecko - nikt nigdy tego nikomu nie odda, bo są to pieniadze bezzwrotne. Nie potrafię Ci tego już bardziej dokładnie wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:01 Nikt nie mówi, że są też takie przypadki jak twoje, jeżeki tylko mówisz prawdę. Bo tu można narzekać, nikt nie zna dokładnie twojej sytuacji. Ale są też przypadki wykorzystywania FA świadomie, są przypadki bezmyślności, gdzie kobiety wiedzą o swoich nieodpowiedzialnych partnerach i idą do łóżka, są przypadki, że mają dzieci z żonatymi. Także wśród was są porządnie i nieporządne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:03 Masz racje 8-10 dzieci w dzisiejszym czasie. Dla mnie takie osoby to są całkowicie bezmyślne. Niby tu udają takie kochane mamusie a same świadomie skazują swoje dzieci na nędzę. Bo wiadomo, że decydując się na taką gromadkę to trzeba być przynajmniej prezydentem kraju jak to zrobił Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 23:10 Nie mierz wszystkich jedną miarą. To że są nieuczciwi, czy bezmyslni..to nie znaczy,że wszyscy tacy sa..bredzisz bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:41 Ty też osądzasz innych jednakową miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.pl / *.elbi.pl 08.09.04, 08:37 Chcę ci przypomnieć,że pan, o którym piszesz miał tą gromadkę dzieci zanim został prezydentem.Stąd wniosek,że również walczył o dobro swoich dzieci,że również był nieodpowiedzialnym tatusiem,skoro przy pensji elektryka nie mógł zapewnić tej gromadce dzieci normalnej egzystencji.Z całym szacunkiem dla tego pana.Pozdrawiam wszystkie NORMALNE MAMY na tej stronie(i nie tylko na tej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lerme Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: 213.199.253.* 06.09.04, 21:33 taa >??? TO TYLKO kobiety winne ? a gdzie byl co tak chcetnie wskakiwal miedzy te nogi ??? jezu glupich nie sieja sami wzastaja .... ps mam nadzieje ze nigdy zadna przed toba nie "rozlozy" nog... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.net.pl 06.09.04, 21:49 no wiesz co? ale ty jestes pusty własnie tacy jak ty poprzez nie płacenie alimetow umywaja raczki od odpowiedzialnosći wstyd!! bo kobieta tak a ty co robiłes nie korzystałes tylko jak z tego sa dzieci to tu juz was nie ma nie? najlepiej teraz byc takim madrym wes ty sam wychowaj dzieci zobacz jakie to sa koszta , trudy wychowania i im powiedz prosto w oczy ze nie dasz im jesc bo nie masz pieniedzy albo mamusia nie zapłaciła alimentow !!!! popieram te kobiety w 100% ktos sie za tych psełdo tatusiow powinien wsiasc niech płaca i wezma na siebie w koncu tez odpowiedzialnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 07.09.04, 08:58 No to już wiem dlaczego kobiety się "kochają"... Tylko nie tędy droga... Same zasłużyłyście na taki los. Jeżeli nie masz możliwości wychowania dziecka to weź pigułkę albo zmuś partnera do założenia prezerwatywy a nie wyżywaj się na facetach (którzy są też różni). Co mam myśleć o kobiecie która mieszka z bezkarkowcem i ją notorycznie bije, po 2 latach mają dziecko i ona odchodzi od niego po 4 latach. nigdy nie było między nimi dobrze a ona chciała co..? zmienić go? Pamiętaj że to właśnie ty też płacisz na alimenty z tych bezkarkowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.prokom.pl 07.09.04, 11:13 Wiesz co XXX, mam wrażenie, że ty po prostu nie nadajesz się do życia w społeczeństwie. Pewnie na temat dopłacania z TWOICH podatków do leczenia emerytów i bezrobotnych masz takie samo zdanie. Powinienieś chyba stworzyć prywatne, najlepiej jednoosobowe państwo i wtedy nie musiałbyś do nikogo dopłacać - tylko czy rzeczywiście dałbyś sobie radę. Zastanów się czy rzeczywiście społeczeństwo nie jest Ci do nieczego potrzebne. Bo np. podejrzewam, że jesteś osobą wykształconą, czy pomyślałeś kiedyś, że korzystałeś z systemu szkolnictwa finansowanego z podatków ludzi pracujących ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:09 Stop ... stop. Właśnie jestem emerytem i nie mów mi, że do mojego leczenia dopłacasz. Przepracowałem 40 lat i odkładałem na swoje leczenie. Mnie nikt z was nie robi łaski, tak ja jest z tymu alimentami z FA. A co wyście naodkładały na ten fundusz alimentacyjny. Nie dość, że większość waszych panów nie oddaje to i wy jeszcze żyjecie z tych alimentów. Jeżeli chcecie pieniędzy na swoje dzieci to są banki, można brać pożyczki. Mnie jak brakło to się tym ratowałem. Nikt nie dał mi złotówki za darmo i mam na kogoś robić. A może mając 63 lata jeszcze winienem pójść do pracy i pracować na was, bo wy jako 20-40 letni rodzice nie macie ochoty na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:37 Mnie nikt z > was nie robi łaski, tak ja jest z tymu alimentami z FA. A co wyście naodkładały > > na ten fundusz alimentacyjny. Na FA sie nie odkłada. Bo na dzieci sie nie odkłada pienioedzy. Dzieci sie utrzymuje.I to właśnie kobiety wychowują i utrzymują swoje dzieci. Chodzi o to, że mężczyźni uchylają sie od płacenia na te dzieci. Dlaczego tylko kobiety mają utrzymywac dzieci??? Dlaczego nie chce sie kobieom wypłacac pieniędzy na dzieci z FA tylko dlatego, że mężczyźni są nieodpowiedzialni?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 23:13 Taki stary..a taki głupi..wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:42 Ale nie puszczalski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 08.09.04, 08:00 po pierwsze to szkolnictwo jest obowiązkowe i to moi rodzice na to łożyli. po drugie bardzo spłycasz problem wrzucając wszystko do jednego worka i doskonale wiesz o tym, o czym napisałem ale nie mam zamiaru tłumaczyć tobie podstawowych spraw. Takie jest moje zdanie i go nie zmienię. Co do emerytów to oni poprzez swoje składki kiedy pracowali płacili na służbę zdrowia. Zastanów się przez chwilę zanim zaczniesz odpowiadać demagogicznie, gadasz jak polityk ale mimo wszystko pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:44 Widac, że nie pracujesz a zyjesz z alimentów, bo emeryci odkładali swoje pieniądze na emeryturę do ZUS, gdzie ZUS m.in. z tych pieniędzy wypłacał dla was obiboków alimenty na wasze dzieci, przez to emeryci mają tak małe emerytury (był to tzw. w ZUS-ie wspólny worek). Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr [...] 06.09.04, 21:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erika oj ale z ciebie debill..... IP: *.quarknet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:16 a co jesli po 5-10 latach małżeństwa się rozwiedzie? małżeństwo upadnie z różnych powodów (mąz sie alkoholik itp. niepotrzebne skreslic)? i babka zostanie sama z małymi dzieciakami na karku a nie ma od kogo ściągnąć alimentów, to od tego jest własnie fundusz Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr [...] 06.09.04, 22:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: oj ale z ciebie debill..... IP: *.gazownia.olsztyn.pl / *.gazownia.olsztyn.pl 07.09.04, 07:54 teoretycznie erika masz racje - ale nie do konca sciagalnosc alimentow ksztaltuje sie na poziomie 11 % - po co probowac egzekwowac pieniadze (to wymaga troche zachodu) jak fundusz zaplaci bez problemu z moich podatkow:) jest to nieco frustrujace gdyz osoby uchylajace sie od placenia alimentow czesto maja calkiem sporo forsy a nie placa dla zasady miesiecznie panstwo zabiera mi w formie roznego rodzaju podatkow prawie 2 tys i jak czytam takie historie to mnie cholera bierze - nie mam dzieciakow i gowno mnie obchodzi problemy innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAMOTNA MAMA FUNDUSZ ALIMENTACYJNY.. IP: 213.25.164.* 07.09.04, 08:15 i czego burzycie się ludzie ,że pieniądze na dzieci idą z waszych podatków,na inne cele też trwoni się kupę forsy/wojna w Iraku,pensje parlamentarzystów,itp/a nikt o to afery nie robi.Zastanówcie się ,każde dziecko w przyszłości będzie finansować was,chyba ,że wyjedzie wcześniej za granicę i nigdy tu już nie wróci..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzk - ultraliberał Re: FUNDUSZ ALIMENTACYJNY.. IP: *.wsip.com.pl 07.09.04, 12:03 Samotna matko burzymy się, bo moje pieniądze powinny iść na wychowanie mojego dziecka. A Twoje dziecko powinien utrzymywać jego ojciec. A że puścił Cię z torbami i łatwiej Tobie zajrzeć do mojej kieszeni niż do jego to nie uzasadnia takiego zachowania. Uzasadnie że są afery Irak itp. jest beznadziejne. Bo to że Ty dostaniesz nie oznacza że czerwoni złodzieje z SLD wezmą o tą kwotę mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAMOTNA MAMA Re: FUNDUSZ ALIMENTACYJNY.. IP: 213.25.164.* 08.09.04, 09:34 JESTEŚ POTWORNIE OGRANICZONY,PUSTY I TĘPY JAK KOŃ Z KLAPKAMI NA OCZACH.....SZKODA CZASU NA CIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetel Re: FUNDUSZ ALIMENTACYJNY.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:15 Acha będzie finansować nas jak one nauczone, że bez żadnego wkładu pracy jest za darmo forsa. Historia lubi się powtarzać. A tak apropo ja sam pracuję na siebie i nie potrzenuję aby mi ktoś robił łaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: FUNDUSZ ALIMENTACYJNY.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:40 One nie chcą pieniędzy dla siebie. tylko dla dzieci, na które "tatusiowie" mają obowiązek łożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: FUNDUSZ ALIMENTACYJNY.. IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 08.09.04, 21:23 Nie widzisz róznicy miedzy sobą a dziećmi, czy one powinny na siebie pracować, czy ich rodzice? Rodzic, który dziecko porzuci, winien mu choc ten jedyny obowiązek, skoro z innych sie nie wywiązuje..ALIMENTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: oj ale z ciebie debill..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:12 A często też mamusie z tatusiem się dogadują i występują o alimenty po to są wyższe i za darmo pieniądze. Tatuś jeszcze dorobi na czarno i się śmieją z tych legalnie pracujących i utrzymujących z tych paru groszy własne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: oj ale z ciebie debill..... IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 22:46 i własnie przez takich ludzi zlikwidowano FA. Przez nich stracili naprawdę pokrzywdzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: oj ale z ciebie debill..... IP: *.comar.pl / *.dobrzen.comar.pl 07.09.04, 15:14 Nie trzeba określać swojego poziomu,to naprawdę widać po wypowiedzi!!! Więc po 10 latach małżerństwa osoba wychowująca dzieci powinna być osobą PRACUJĄCĄ i ZARABIAJĄCĄ pieniądze na utrzymanie rodziny nawet niepełnej(są jeszcze renty rodzinne-jak spotkała by kogoś TRAGEDIA życiowa-śmierć rodzica) więc niech nikt nie GRABI PODATNIKÓW którzy są ODPOWIEDZIALNI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: oj ale z ciebie debill..... IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 19:32 Marek.Ojciec wobec dziecka też ma obowiązek finansowania go..jesli nie chce, to jest to przestępstwo i państwo ma obowiązek go za to ścigać..ponieważ tego nie potrafi, płaci fundusz. Dlatego walczymy o skuteczność wyroków..nie chcemy pieniędzy państwowych..zrozumcie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvzz Re: oj ale z ciebie debill..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:16 Śmierć rodzica a zycie i opieprzanie się to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta 06.09.04, 21:54 Zgadzam się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKA Dla tych, co od pierwszego kopa nie rozumieją: IP: *.brsa.pl / 81.210.116.* 06.09.04, 22:17 Projekt ustawy zakłada, że W PRZECIWIEŃSTWIE do stanu obecnego, alimenty będą pokrywać raczej tatusiowie - uciekinierzy niż podatnicy. Bo zostanie stworzony ich rejstr, n.p. Dzięki projektowanej ustawie podatnicy nie musieliby zaś finansować dodatku po 170 na dziecko samotnych rodziców. Dodam,że ten dodatek spowodował lawinę pozwów rozwodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Ktoś rozłożył nogi a ktoś inny z tego skorzystał IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:18 Obydwoje powinni ponosić tego konsekwencje, a nie podatnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Ktoś rozłożył nogi a ktoś inny z tego skorzys IP: *.katowice.pik-net.pl 07.09.04, 09:57 No właśnie obydwoje - mama i tatuś. Więc dlaczego teraz tylko ja jestem zobowiązana do alimentacji moich dzieci a tatusia się rozpieszcza, zwalniajac go z tego obowiązku i obciążając jego długami podatników - on to ma odpracować, choćby w kamieniołomach a nie stać z flaszką pod sklepem !!!! A tak na marginesie - na flaszkę ma a na dziecko nie daje ani złotowki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Masz rację: powinny być obozy pracy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 10:52 Dla uchylających się dłużników powinny być obozy pracy. Teraz trzeba budować autostrady to akurat dużo kamieni potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Ktoś rozłożył nogi a ktoś inny z tego skorzys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:17 To twój problem. To ty szłaś z nim do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Ktoś rozłożył nogi a ktoś inny z tego skorzys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:23 A dlatego ty, że jesteś matką. Jeżeli utrzymujesz te swoje dzieci z takim żalem to masz jeszcze inne wyjście. Ja mam dziecko i nigdy nie wypowiadam mu, że robię łaskę wychowując go. Bez względu na sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD a po cholere, fundusz alimentacyjny............. IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:34 spoleczenstwo ma placic za to ze doornowatej babie doopa zaswedziala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydlonienarod PEDALY, EUNUCHY, BEZDZIETNI, ZBOCZENCY !!!!!!!!! IP: 66.234.255.* 06.09.04, 23:46 antysocjane wypierdki, sldowcy, up-wcy, po-wcy, zity G., pół-tuski rrrrr, całe tuski, millery, hauznery, kwasne sztolcmany, borowki-bergmany, belki, pentelki i inne mendy aspoleczne kto, za co i gdzie bedzie w przyszlosci wasze zesklerowaciale odbyty podmywal, gdy zabraknie temu zdegenerowanemu spoleczenstwu przyrostu naturalnego, potrzebnego aby zapewnic wam godziwe zejscie w domach starcow ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: PEDALY, EUNUCHY, BEZDZIETNI, ZBOCZENCY !!!! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 07.09.04, 09:07 ... na pewno nie ty i nie twoje dzieci. One chociaż małe mają bardzo małe szansę na to że kiedykolwiek będą miały taką możliwość. A moje pieniądze z podatków nie będą finansowały alkoholu dla ciebie. Idź na odwyk na to mogę się dołożyć...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dogeja Re: PEDALY, EUNUCHY, BEZDZIETNI, ZBOCZENCY !!!! IP: *.hanz.com / *.hanz.com 07.09.04, 23:43 Gość portalu: XXX napisał(a): > ... na pewno nie ty i nie twoje dzieci. One chociaż małe mają bardzo małe > szansę na to że kiedykolwiek będą miały taką możliwość. A moje pieniądze z > podatków nie będą finansowały alkoholu dla ciebie. Idź na odwyk na to mogę się > dołożyć...!!! Azeby sfinansowac czyjs odwyk musialbys zaoarac na smierc twoj gejowski odbyt nie mowiac o tym, ze zarabiasz nim na czarno okradajac tym samym spoleczenstwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO CZARNUCHA Re: PEDALY, EUNUCHY, BEZDZIETNI, ZBOCZENCY !!!! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 08.09.04, 08:13 ZAPI....J ZAPI...J, A I TAK NICZEGO SIĘ NIE DOROBISZ ZA TĄ GÓWNIANĄ ZAGRANICĄ. GRATULUJĘ AIDS'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX DIEZ? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 08.09.04, 08:17 DIEZ...? co to za dziura? Arbeit macht frei!!!!!!!!! Kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezdzietny Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.arkonskie.v.pl 06.09.04, 22:51 Sprowadzanie problemu do rozważań o tym, kto może rozkładać nogi, a kto nie, jest delikatnie mówiąc bez sensu. Pomijam styl wypowiedzi. Te dzieci już się urodziły i muszą za coś żyć. Można je co prawda (nawet za pieniądze podatników) potopić, ale na razie nikt wprost tego nie zaproponował. Osobiście wolę żeby państwo finansowało Fundusz Alimentacyjny niż np. loty Migów po 80.000 zł za godzinę. W skali kraju to wydatek prawie żaden, a tak naprawdę istnienie Funduszu było chyba jedyną realną pomocą naszego państwa dla najbiedniejszych. Inną kwestią jest to, że Fundusz był oparty na nie najlepszych zasadach. Większe świadczenia uzyskiwały te dzieci, których ojcowie (matki) - przynajmniej teoretycznie - byli lepiej sytuowani. Wysokość zasądzonych alimentów zależy bowiem m. in. (w praktyce przede wszystkim) od możliwości zarobkowych osoby zobowiązanej. Zatem im taka osoba była "bogatsza" tym wyższe świadczenie z Funduszu. To jeden z wielu absurdów jakie miały miejsce w naszym kraju. Skoro świadczenia te były de facto zasiłkami, jaki miało sens preferowanie lepiej sytuowanych? Pomysł "urowniłowki" nie jest zatem zły. Kpiną jest zaś wysokość zasiłków (ok. 170 zł). Wyroków alimentacyjnych w tej wysokości dziś już raczej się nie orzeka. Straciły więc wszystkie uprawnione dzieci. Kolejny nonsens to fakt, że (z tego co wiem) obecnie do uzyskania świadczenia nie jest potrzebny wyrok alimentacyjny i postanowienie o umorzeniu egzekucji. To zachęta do fikcyjnych rozwodów (separacji) - nadużyć. Moim zdaniem funduszu nie należało likwidować, ale zmienić zasady jego funkcjonowania. Np. wprowadzając zasiłki wyrównawcze dla dzieci z „mniejszymi alimentami”. Poza tym Fundusz jakieś pieniądze jednak odzyskiwał. Skoro więc oszczędzamy, liczmy każdy grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.04, 23:23 Fundusz alimentacyjny powinien byc dla WSZYSTKICH dzieci zyjacych w ubóstwie. Premiowanie t.zw. "samotnych" matek prowadzi do patologii m.in. do sztucznych rozwodów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>> Re: Akcja na rzecz przywrócenia funduszu alimenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:26 Ja jako pracujący wolę osobiście, żeby była możliwość pracy i zarobienia. Żadnego dawania pieniędzy za darmo. Te pieniądze tylko rozpuszczają , tak jak samone matki, które niejednokrotnie nie pracuja tylko zyja z pieniędzy dawanych na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:24 Szkoda,że wypowiedź Marka została usunięta. Mimo swojego wulgaryzmu dotykała istoty rzeczy. Mnie również nie odpowiada fakt, że państwo odbiera pieniądze moim dzieciom, by dofinansowywać bękarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD lewactwo, jak sloma wylazi z butow giwi......... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:38 a towarzysze cenzorzy wiadomo, jakie mieli metody, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inaczejpatrzac! szkoda - to jest kiedy krowa nas..a do studni !!! IP: 66.234.255.* 06.09.04, 23:59 Gość portalu: Jola napisał(a): > Szkoda,że wypowiedź Marka została usunięta. Mimo swojego wulgaryzmu dotykała > istoty rzeczy. Mnie również nie odpowiada fakt, że państwo odbiera pieniądze > moim dzieciom, by dofinansowywać bękarty. jezeli to sa rzeczywiscie twoje dzieci, to panstwo co najwyzej odbiera skurwysynom aby dofinasowac biedne dzieci !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: szkoda - to jest kiedy krowa nas..a do studni IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 07.09.04, 09:15 Idź na odwyk. zarabiam normalne pieniądze i jeżeli pracuję to mam prawo do godziwych zarobków. Poziom "dyskutantów" z poziomu biorców funduszu (byłego alimentacyjnego) dowodzi tylko słuszności jego likwidacji. DO ROBOTY JEŁOPY a nie wygodnie siedzicie sobie przed komputerami i za moje pieniądze wygłaszacie protesty. von! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dogeja Re: szkoda - to jest kiedy krowa nas..a do studni! IP: *.hanz.com / *.hanz.com 08.09.04, 00:04 Gość portalu: XXX napisał(a): > Idź na odwyk. zarabiam normalne pieniądze i jeżeli pracuję to mam prawo do > godziwych zarobków. Poziom "dyskutantów" z poziomu biorców funduszu (byłego > alimentacyjnego) dowodzi tylko słuszności jego likwidacji. DO ROBOTY JEŁOPY a > nie wygodnie siedzicie sobie przed komputerami i za moje pieniądze wygłaszacie > protesty. von! zarabiasz normalne pieniadze ale w nienormalny sposob i jako "dyskutantów" z poziomu gejowskiego biorcy masz tylko parawo do niegodziwego milczenia nie mowiac o tym, ze zarabiasz na czarno okradajac tym samym spoleczenstwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: szkoda - to jest kiedy krowa nas..a do studni IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 08.09.04, 08:06 Powiedz wszystkim co robisz za granicą palancie? Na pewno żeby żyć dajesz wszystkim dupy. GRATULUJĘ AIDS'a. NIE ZABIERAJ GŁOSU JAK ROZMAWIAJĄ DOROŚLI. SIO DO ŁÓŻKA JUŻ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dogeja Re: szkoda - to jest kiedy krowa nas..a do studni IP: *.mobil.telenor.no 08.09.04, 13:43 Gość portalu: XXX napisał(a): > Powiedz wszystkim co robisz za granicą palancie? Na pewno żeby żyć dajesz > wszystkim dupy. GRATULUJĘ AIDS'a. NIE ZABIERAJ GŁOSU JAK ROZMAWIAJĄ DOROŚLI. > SIO DO ŁÓŻKA JUŻ !!! no bardzo slabiutki wystep tego rynsztokowego geja prostaczka osadzajacego innych wedlug siebie ... tego typu osobnik moze wzbudzac tylko litosc bo sadzac po wypowiedzi to jest to juz ostatnie stadium aids .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: szkoda IP: 212.182.117.* 07.09.04, 07:42 Ale ty jesteś głupia, szkoda z tobą gadać.Zyczę ci żeby twoje dzieci zostały bękartami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: do Joli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 10:25 Jesteś żałosna, egoistyczna i bezduszna (a w dodatku jesteś zwyczajnym chamem). Mimo wszystko życzę Ci, żebyś nigdy nie została samotną matką. A zapewniam Cię, że może Cię to spotkać tak samo, jak każdą. I jeszcze życzę ci (celowo z małej litery), żeby wtedy nikt nie nazwał twojego dziecka bękartem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: szkoda IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 18:32 A czy odpowiada Ci fakt, że państwo daje horrendalnie wysokie pensje swoim urzędnikom z pieniędzy na twoje dzieci..? Ja tam wole dawać biednym i pokrzywdzonym...Ej, ludzie..na głupotę nie ma leku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: szkoda IP: *.pl / *.elbi.pl 08.09.04, 01:28 Jola i jej podobni są wyzuci z wszelkich ludzkich uczuć.Właśnie z takich osób wywodzą się ci,którzy w naszym(jeszcze)kraju od wielu lat krzywdzą słabszych.Czy tego uczono was w domu rodzinnym?Jeśli tak,to bękartami jesteście wy,bękartami są wasi rodzice,bękartami są wasze dzieci,bękartami są lub będą wasze wnuki i prawnuki.Tacy pieniacze jak wy (zasługujący na małą literkę)nie są wstanie wychować normalnych dzieci,przystosowanych do życia w społeczeństwie.O popełnianych przestępstwach coraz częściej słyszymy"to były dzieci z tzw.dobrych domów".Gdzie one są? NIKT NIE MÓWI,ŻE PRZESTĘPSTWO POPEŁNIŁO DZIECKO SAMOTNEJ MATKI.Nasze dzieci pomimo braku nieodpowiedzialnego tatusia,braku luksusów,często bardzo, bardzo wielu braków...SĄ WYCHOWANE NA NORMALNYCH LUDZI,PRZYSTOSOWANYCH DO ŻYCIA W SPOŁECZEŃSTWIE.NASZE DZIECI SĄ O NIEBO MĄDRZEJSZE OD WIELU KOMENTUJĄCYCH SPRAWY,O KTÓRYCH NIE MAJĄ POJĘCIA.Takim opiniodawcom pozostaje mi tylko życzyć BĘKARTÓW W RODZINIE,a dla rozjaśnienia umysłu lekturę: www.arogancja.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Nobody He? IP: *.as.univ.szczecin.pl 07.09.04, 00:19 Stary, pogrzalo Cie, czy tak masz na codzien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1984 mocne nie dla takiego funduszu IP: *.icpnet.pl 07.09.04, 00:25 Mam sasiada co wraz ze swoją żoną nieźle żył z funduszu.TO bardzo proste,on bezrobotny,bez wykształcenia.Żona podaje go do sądu o alimenty na dwójke dzieci.Chce po 500 złotychna dzieciaka razem 1000 zł .On w sądzie nie protestuje.Sąd alimenty zasadza,on nie płaci,żona idzie do funduszu po kase,z czego co miesiac oddaja po 50 złotych komornikowi by mąż nie poszedł siedzieć za uchylanie się od nie płacenia.Najwiekszym problem są sądy ,które bez właściwego rozeznania możliwosci finansowych zasądzaja wysokie alimenty.W tym przypadku uwzględniając że facet odaje 1000 złotych na dzieciaki drugie tyle musi zarobić na siebie.Nie wierze że facet tylko z podstawówka bez zawodu znajdzie prace za 2000 złotych.Sad wierzy a ZUS czyli my płacimy.Rzad planuje podwyżke składki zusu dla prowadzących własną działalnośc,polecam to pod rozwage wszystkim tym którzy tak chętnie podpisuja się pod kretyńskim apelem.W kraju jest tyle biednych rodzin które tylko dlatego że mają obydwoje rodziców nie mogą liczyć na taką pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura mocne urojenia chorego na wyobraznie !!! IP: 213.201.177.* 07.09.04, 00:39 Gość portalu: 1984 napisał(a): > Mam sasiada co wraz ze swoją żoną nieźle żył z funduszu.TO bardzo proste,on > bezrobotny,bez wykształcenia.Żona podaje go do sądu o alimenty na dwójke > dzieci.Chce po 500 złotychna dzieciaka razem 1000 zł .On w sądzie nie > protestuje.Sąd alimenty zasadza,on nie płaci,żona idzie do funduszu po kase,z > czego co miesiac oddaja po 50 złotych komornikowi by mąż nie poszedł siedzieć > za uchylanie się od nie płacenia.Najwiekszym problem są sądy ,które bez > właściwego rozeznania możliwosci finansowych zasądzaja wysokie alimenty.W tym > przypadku uwzględniając że facet odaje 1000 złotych na dzieciaki drugie tyle > musi zarobić na siebie.Nie wierze że facet tylko z podstawówka bez zawodu > znajdzie prace za 2000 złotych.Sad wierzy a ZUS czyli my płacimy.Rzad planuje > podwyżke składki zusu dla prowadzących własną działalnośc,polecam to pod > rozwage wszystkim tym którzy tak chętnie podpisuja się pod kretyńskim apelem.W > kraju jest tyle biednych rodzin które tylko dlatego że mają obydwoje rodziców > nie mogą liczyć na taką pomoc kompletne bzdury !!! przy obecnym systemie socjalnym opartym o inwiligacje, szpiclowanie, donoszenia, ciagle kontrole, nachodzenia przez komornikow itp. konia z rzedem temu kto udowodni, ze wyzej opisany przypadek rzeczywiscie mial miejsce !!! i jezeli to takie proste i korzystne to niech osobnik opisujacy ten przypadek idzie w slady sasiada !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: mocne urojenia chorego na wyobraznie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:32 1984 ma rację. To nie są bzdury. Mam b. dobrego znajomego z 3 dzieci i z żona, którzy korzystają z FA. Zostali obydwoje skierowani do pracy ale mężowi ZUS dobrał się do poborów a pracował za 700 zł a alimentów ma 900 zł (bo to są małe jeszcze dzieci i przez to tak mało)więc zwolnił się do pracy, żona także, bo stwierdziła, że się nie będzie męczyć. Mnie jako pracującego z nim wcześniej za 700 zł skwitował, że jestem głupo, bo tylko głupcy za takie płace pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dopacana Re: mocne urojenia chorego na wyobraznie !!!!!!!!! IP: *.hanz.com / *.hanz.com 07.09.04, 23:51 Gość portalu: znajomy napisał(a): > 1984 ma rację. To nie są bzdury. Mam b. dobrego znajomego z 3 dzieci i z żona, > którzy korzystają z FA. Zostali obydwoje skierowani do pracy ale mężowi ZUS > dobrał się do poborów a pracował za 700 zł a alimentów ma 900 zł (bo to są małe > > jeszcze dzieci i przez to tak mało)więc zwolnił się do pracy, żona także, bo > stwierdziła, że się nie będzie męczyć. Mnie jako pracującego z nim wcześniej za > > 700 zł skwitował, że jestem głupo, bo tylko głupcy za takie płace pracują. jezeli to prawda to gosc mial racje, nie mowiac o tym, ze jest godny szacunku za te 3-ke dzieci (nie to co ty - impotent spod budki z piwem !) rzecz jednak w tym, ze to wszystko przytrafilo ci sie w pijanym widzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: mocne urojenia chorego na wyobraznie !!!!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl 08.09.04, 00:05 Jak to w życiu bywa, są ludzie uczciwi i oszuści, są ludzie mądrzy i głupi. "Mam b. dobrego znajomego z 3 dzieci i z żona, którzy korzystają z FA." Już teraz nie korzystają, bo FA od maja nie istnieje. Teraz ta rodzina dostaje 3 x 170 PLN. Proponuję uczciwie potraktować sprawę i złożyć doniesienie do prokuratury. To co robią ci ludzie, to przestępstwo. Ja sama wychowuję 2 dzieci i wśród moich znajomych takich przypadków brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezdzietny Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.arkonskie.v.pl 07.09.04, 00:50 Coś nie tak z tym twoim przykładem. Jakie 50 zł dla komornika? Skoro ponoć nic nie egzekwował. Co ma piernik do wiatraka? Świadczenie płacił ZUS i to on najczęściej zawiadamiał prokuraturę. Facet jeszcze nie miał sprawy karnej? Pierwsza kończy się „w zawiasach”, ale następna zazwyczaj jest „na twardo”. Jak zadłużenie w ZUSie urośnie do niebotycznych dla tych ludzi kwot, przez resztę życia będą chodzić po sądach. Jak pisałem wcześniej tylko desperaci i samobójcy godzili się na coś takiego. Co do sadów. Zazwyczaj matki nie są zadowolone z wysokości orzeczonych alimentów. Jakby miały pretensje, że ojcowie ich dzieci nie byli Rockefelerami. Proces cywilny jest zaś tak skonstruowany, że jeżeli jakaś okoliczność jest bezsporna, to uznaje się ją za udowodnioną. Opiera się o na założeniu, że strony sporu mają odmienne interesy. Inaczej mówiąc, jeśli zobowiązany potwierdza, że ma niebotyczne dochody, nikt już nie bada czy tak jest w rzeczywistości. Poza tym nikt nie jest jasnowidzem. Zgadzam się że nonsensem jest to, że świadczenia nie dostają wszystkie dzieci z rodzin najuboższych. No ale na razie mówimy tylko o tych z rodzin niepełnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 07:53 Przykład jest jak najbardziej w porządku. Z praktyki zawodowej znam mnóstwo przypadków w których małżonkowie zawierają ugodę w sprawie alimentów, potem wypłatę przejmował ZUS. I sobie rodzinka z tego żyła. Nie zawracając sobie głowy czymś takim jak praca czy nawet szukanie pracy!!! Znam przypadki, w których kobieta pobierając świadczenia z funduszu alimentacyjnego na pierwsze dziecko urodziła temu męzczyźnie jeszcze kilkoro, za każdym razem występując do sądu o alimenty na każde kolejne. Sąd alimenty przyznał, ZUS wypłacił i żyło się super.A teraz się ukróciło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.kr.mim.pl 07.09.04, 08:17 to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 18:40 Owszem..żyli, bo państwo pozwalało na takie kombinacje..ukrócili im..też owszem, ale przy tym wszystkim pozostałym, którym nalezy pomóc, bo są naprawdę samotnie wychowujący i bezradni wobec nieodpowiedzialnego tatusia, komornika itp. Dlatego nowy FA bedzie surowo odrzucał kombinatorów i tego typu przypadki. Prawdziwa pomoc bedzie przyznana naprawdę potrzebującym,samotnym rodzicom, wobec których wyroki będa naprawdę bezskuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuchwytny Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:36 Ta ... ta.. ta. Fa będzie ścigał. Przecież ten wcześniej FA też miał być ściągany. W ustawie nie było, że to za darmo i co. Praktycznie nieściągalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 23:21 przekonasz sie..śledź pilnie wydarzenia...Nieuchwytny alimenciarzu-łajzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 07.09.04, 09:23 Ano nie miał i mieć nie będzie bo wystarczy, że polata po zakładach pracy i każy podbije mu pieczątkę ze nie ma dla niego pracy. Wtedy sąd weźmie to pod uwagę i nic jemu nie zrobią.Ani na twargo ani na miękko... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:34 50 zł to wpłacają na konto swego zadłużenia aby nie pójść w razie czego siedzieć. Chociaż rzadko ich zamykano, bo więzienia przepełnione. Może i ich czasami ścigają, ale co mogą zrobić z nie pracującym. Co mu ściągną, chyba gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 19:39 Dzieciom, które mają oboje rodziców nie przyznaje się alimentów. od tego mają OBOJE rodziców, by na nie zapracowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:39 Rozwód, separację można w każdej chwili wziąść i dalej żyć razem. Gdzie ty żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: mocne nie dla takiego funduszu IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 23:24 Nieuczciwi tak robią..a ja żyję uczciwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Fundusze,fundusze itd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 00:50 Hej,dyskutanci! Ostatnio media podały,że ponad 20 milionów Polaków żyje ze świadczeń.Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funduszjestOk Fundusze,fundusze itd ...a ty mosiek jak zyjesz ? IP: *.hanz.com / *.hanz.com 07.09.04, 02:06 Gość portalu: BELIAL napisał(a): > Hej,dyskutanci! Ostatnio media podały,że ponad 20 milionów Polaków żyje ze > świadczeń.Co wy na to? ja slyszalem, ze podobno 55 milionow a co sobie tam zalowac ! a propos: ciekawsze byloby wiedziec ile milionow miejsc pracy kosztowaly Polakow, postkomusza (tzw.) prywatyzacja (czytaj zlodziejskie wyprzedawanie wrogiej zagranicznej konkurencji) calych galezi gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Fundusze,fundusze itd IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 19:18 20 milionów ? Czy to was polaczki nie oburza? A dzieci funduszu było zaledwie 500 tysiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Jola i inne odmóżdżone indywidua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 09:16 Moje DZIECI są dziećmi małżeńskimi.Mam ich dwoje i miałam jednego męża.Współczuję twoim dzieciom takiej matki jak ty.Jesteś suka i tyle. Tylko wredna suka może coś takiego napisać:"Szkoda,że wypowiedź Marka została usunięta. Mimo swojego wulgaryzmu dotykała istoty rzeczy. Mnie również nie odpowiada fakt, że państwo odbiera pieniądze moim dzieciom, by dofinansowywać bękarty.Jola" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD [...] IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 09:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Nie uciekł - to ja się z nim rozwiodłam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 09:43 Nie uciekł - to ja się z nim rozwiodłam.Widać był takim palantem jak niektórzy tutaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD [...] IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD giwi sie msci, za lewacka slome......... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:39 bierz przyklad z papieza, lewacki cenzorze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD ciekawe, ze Beacie sooki nie wycial IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:41 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ciekawe, ze Beacie sooki nie wycial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:59 Widać NORMALNY człowiek z NIEGO :-) Cmokas przyjazny dla CENZORA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD ma nadzieje, ze pozwolisz mu poczac polaka_lewaka IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:21 na szczescie, jak cie zobaczy, odpusci sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzk- ultraliberał Re: Nie uciekł - to ja się z nim rozwiodłam. IP: *.wsip.com.pl 07.09.04, 12:25 To podejmując taką decyzję to powinnaś się liczyć, że będziesz miała problemy finansowe. A teraz rządsz żebym ja podatnik, który ma na utrzymaniu swoje bardzo chore dziecko płacił Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Nie uciekł - to ja się z nim rozwiodłam. IP: *.devs.futuro.pl 07.09.04, 12:31 Gość portalu: kzk- ultraliberał napisał(a): > To podejmując taką decyzję to powinnaś się liczyć, że będziesz miała problemy > finansowe. A teraz rządsz żebym ja podatnik, który ma na utrzymaniu swoje > bardzo chore dziecko płacił Tobie. A dlaczego masz pretensje do niej, a nie do niedojrzałego faceta?? Bo to przeciez on jest temu winny, ze Ty musisz płacic, nie ona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Nie uciekł - to ja się z nim rozwiodłam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:49 Ja pracuję i sama potrafię utrzymać i siebie i dzieci.Ale to nie zwalnia mojego exa od płacenia alimentów.To jego ścigajcie,że z kasy podatników wypłacano mi alimenty.Moje dzieci dość już przeszły przez ojca.TO NIE JA CZYCHAM NA WASZE PODATKI TYLKO ALIMENCIARZE! Dociera? Czy tylko stać was na pomyje i inwektywy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierna żona Re: Nie uciekł - to ja się z nim rozwiodłam. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:41 Ja mam ściągać. To ty szłaś z nim do łóżka, to twój problem. No nie. Przyjemności dla niej a kłopoty dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Nie uciekł - to ja się z nim rozwiodłam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:46 Gość portalu: wierna żona napisał(a): > Ja mam ściągać. To ty szłaś z nim do łóżka, to twój problem. No nie. > Przyjemności dla niej a kłopoty dla nas. Ty masz ścigać???? Coś Ci sie pomieszało. jakie kłopoty dla Ciebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Nie uciekł - to ja się z nim rozwiodłam. IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 19:50 do kzk-ultraliberała Też mam chore dziecko, więc robię wszystko, co tylko mozliwe by mu pomóc.Robię to sama, bo tatus sie wypiął na chore dziecko, choc płaci alimenty..Ale kocham wszystkie dzieci i też płacę podatki. Te kobiety niczego nie żadają..one tylko walczą o godne życie swoich dzieci, tak samo jak my, chociaż w inny sposób. I nie my decydujemy, na co wydawane są nasze podatki. Ale gdybym miała prawo głosu, w pierszym rzędzie głosowałabym za przekazaniem ich na FA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Jola i inne odmóżdżone indywidua IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 19:20 Popieram Cię Beatko...to przewredna suka..wspólczuje jej dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też matka Re: Jola i inne odmóżdżone indywidua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:38 Na takie słownictwo to tylko stać samotne matki. Widać jaki przedstawiają soba poziom wychowania. Czyżby zabrakło ci na wódkę i się denerwujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Jola i inne odmóżdżone indywidua IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 08.09.04, 15:55 Słownictwo...hmm..chyba o poziomie człowieka świadczą jego kategorie myslenia i poczucie wartości w życiu. A wódki nie pije..jestem abstynentką. Każdy sądzi według siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? dlaczego ja mam placic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 09:31 Dlaczego ja jako podatnik mam placic za cudze przyjemnosci?? jesli kobieta wziela sobie nieodpowiedzialnego faceta za partnera to jest to tylko i wylacznie jej wybor - i ona powinna ponosic tego konsekwencje - a nie ja jako podatnik. nt.own.pl/fundamentyrodziny.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doosiolka dlatego, ze za ciebie tez placili osiolku !!!!!!! IP: *.hanz.com / *.hanz.com 08.09.04, 01:06 Gość portalu: ??? napisał(a): > Dlaczego ja jako podatnik mam placic za cudze przyjemnosci?? jesli kobieta > wziela sobie nieodpowiedzialnego faceta za partnera to jest to tylko i > wylacznie jej wybor - i ona powinna ponosic tego konsekwencje - a nie ja jako > podatnik. > nt.own.pl/fundamentyrodziny.htm a dlaczego za przyjemnosc twojej matki, ktora wybrala do tego nieopowiedniego faceta i poczela osla podatnicy musieli finansowac twoje niepelne wyksztalcenie podstawowe ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 10:28 właśnie w tym,żeby skutecznie egzekwować alimenty od zobowiązanych - I O TO WALCZĄ SAMOTNE MATKI.Żadna nie chciała dodatków od państwa tylko SKUTECZNEJ PRAWNEJ EGZEKUCJI ZASĄDZONYCH PRZEZ SĄDY RP ALIMENTÓW.To nasz chory rząd i parlament zamiast wprowadzić skuteczne prawo w zakresie poprawy ściągalności alimentów wprowadzili te żałosne dodatki.Matki samotne tego nie chciały.Poczytajcvie sobie najpierw o co walczą i pomóżcie zamiast beczeć bzdury jak stado baranów.Nikt nie chce Ludzie Waszych podatków!!! WWW.AROGANCJA.REPUBLIKA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.comar.pl / *.dobrzen.comar.pl 07.09.04, 15:28 Jeżeli kontrachent "olewa"płatność o terminowości nie wspomnę to nikt nie WALCZ o UTWORZENIE FUNDUSZU ,który zaspokoiłby moje roszczenia!!!!!POMYŚL i ZROZUM PODATNIKA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:15 No akurat nie masz racji.Widać,ze nigdy nie prowadziłeś firmy.....jest mnóstwo 'instrumentów' które wywołują w dłużniku biznesowym chęć natychmiastowej spłaty długu. A Dzieci to nie biznes - na całym świecie się je chroni a w cywilizowanych krajach nikt nie zrzuca wyłącznie na barki matki kosztów jego wychowania.Sory-ale,żeby zrozumieć to trzeba tego chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik? Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.mobil.telenor.no 08.09.04, 14:00 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jeżeli kontrachent "olewa"płatność o terminowości nie wspomnę to nikt nie WALCZ > > o UTWORZENIE FUNDUSZU ,który zaspokoiłby moje roszczenia!!!!!POMYŚL i ZROZUM > PODATNIKA!!!!!!!! co to za BELKOT !!! no i jak tu zrozumiec takiego niegramotnego asocjalnego podatnika do tego nie majacego zielonego pojecia co to jest spoleczenstwo i po co sa podatki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha...ha.. Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:49 No napewno podatki nie są po to aby utrzymywać próźniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:54 Rzadna nie chciała pieniędzy tylko do tej pory śiedziałyście cicho pomimo tylu stowarzyszeń. Dlaczego wśród was rzeście nie wyeliminowały wykorzystywania FA. Z tego co widać macie czas, bo grą z was nie pracuje. Także dobrze wam, bo chciałyście mieć bez żadnego wkładu, oprócz tego, że zrobiłyście sobie przyjemność kupę forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 08.09.04, 16:13 Ten to dopiero niegramotny..człowieku nie osmieszaj się, jesli nie uczyłeś się w szkole, nieuku...nie umiesz pisać po polsku, czy co..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr nauk ścisłych Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:29 WWyuczone mamuśki po pdstawówce, ciąża z byle pijakiem. A teraz do utrzymywania dzieci to my wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 08.09.04, 21:31 Odpowiem na to tylko jedno: gówno, to nie argument..głupi jesteś, jak but Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatus Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 19:22 Oto słownictwo samotnych matek po podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 09.09.04, 21:29 nieprawda..to dosadne słownictwo do buraczanych typków. Oni tylko takie słownictwo rozumieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buraczany Re: LUDZIE-MYŚLCIE!!! Przecież sedno sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 21:05 Ojciec twoich dzieci buraczny typek, wypowiadający się buraczany typek. Wszyscy dla ciebie buraczane. Ot trafiła nam się hrabini, która poszła z buraczanym typkiem do łóżka. Wtedy nie był buraczany. Przypomnij sobie jak nie masz sklerozy jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Skandal! 07.09.04, 10:45 Znowu wyjdzie na to, że jakaś cizia się puści a reszta społeczeństwa będzie łożyć na bachora. Dlaczego nie wiedzę zbierania podpisów pod projektem ustawy usprawniającej ściągalność alimentów? Bo zawsze lepiej okraść społeczeństwo niż wymusić alimenty na tatusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Skandal! IP: *.devs.futuro.pl 07.09.04, 11:26 Ludzie, a dlaczego tak naskakujecie na kobiety? nazywacie je puszczalskimi, "dającymi dupy", dziwkami?? Przecież, do "powstania" dziecka potrzebne są 2 osoby-kobieta i mężczyzna. Dlaczego nie ma nagonki na meżczyzn, którzy uchylają sie od płacenia alimentów?? Dlaczego piszecie, że trzeba płacić za głupote kobiet? Bo ja myśle, ze to trzeba płacić za nieodpowiedzialność i brak dojrzałości u mężczyzn. Bo w końcu płaci sie nie dlatego, ze ona ma dziecko. Tylko dlatego, ze mężczyna nie chce płacić na to dziecko. A wiec ludzie płaca nie za głupote kobiet, tylko za niedojrzałość meżczyzn. Wiec dlaczego ja mam płacić za to, że facet nie umiał powstrzymać sie?? I dlaczego mam płacić za niedojrzałość mężczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Skandal! IP: *.comar.pl / *.dobrzen.comar.pl 07.09.04, 15:32 Problem w tym ,że NIKT nie powinien płacić za KOGOŚ a temu ma służyć FUNDUSZ-bo jako taki nie jest SAMOFINANSUJĄCY się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:18 Oczywiście, że nikt nie powinien płacic na kogoś. Tylko jeśli chodzi o FA to wszyscy sa przeciwko samotnym matkom, czyli kobietom. Wyzywają je od dziwek, że rozkładają nogi przed byle kim. A przecież to nie one sa winne, tylko mężczyźni, którzy nie chcą płacić. A więc nie rozumiem dlaczego jest nagonka słowna na kobiety (które jakby nie było opiekują sie dzieckiem), a nic nie mówi sie o mężczyznach. A przeciez właśnie FA powstał tylko dlatego, ze mężczyźni sa nieodpowiedzialni i niedojrzali. To własnie z ICH winny podatnicy musieli płacić na FA. Nie z winy kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Jasne 07.09.04, 21:35 To, że baba daje dupy byle komu to wina faceta. Następnym razem zanim się odda to niech pomyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Jasne IP: *.devs.futuro.pl 08.09.04, 08:04 wielki_czarownik napisał: > To, że baba daje dupy byle komu to wina faceta. > > Następnym razem zanim się odda to niech pomyśli. > Winą fecata jest to, że nie chce płacic na swoje dziecko. I przez to okrada innych. Nie kobieta. Tylko mężczyzna. Może niech facet pomyśli zanim prześpi sie z kobietą. Bo w końcu to ON okrada innych niechcąć płacic na swoje dziecko. Nie ona. Niech facet użyje czasami mózgu, zamiast penisa. chcociaż widać, ze dla wielu jest to za trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Jasne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:51 Aby facet mógł użyć penisa to najpierw baba musi mu to umożliwić. Także wina obustronna. Płacz nie w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Jasne IP: *.devs.futuro.pl 08.09.04, 15:59 Gość portalu: bn napisał(a): > Aby facet mógł użyć penisa to najpierw baba musi mu to umożliwić. Także wina > obustronna. Płacz nie w tym kierunku. Zgadza sie. Tylko, że ona ponosi konsekwencje tego. Jest odpowiedzialna- wychowuje dziecko i utrzymuje je. Natomiast on jest niedojrzały, bo unika łożenia na swoje dziecko, a więc okrada podatników. Ona nie okrada, tylko on. Więc wina jest tylko jego. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Zero logiki 08.09.04, 19:11 Facet jest niedojrzały, bo nie chce płacić. Ale baba jest dojrzała bo się puszcza z byle kim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Zero logiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:20 wielki_czarownik napisał: > Facet jest niedojrzały, bo nie chce płacić. Ale baba jest dojrzała bo się puszc > za z byle kim. > On puszczał sie tak samo jak i ona. Tylko, ze ona ponosi tego konsekwencje i wychowuje dziecko, utrzymuje je. On natomiast uchyla sie od konsekwencji. I nie dość, że nie wychowuje tego dziecka, to nie płaci na nie. A więc podatnicy musza płacić za niego. On okrada ludzi. Oboje sa tak samo "dojrzali" w kwestii puszczania sie. tylko, że ona utrzymuje dziecko, a on okrada podatników, bo nie chce łożyć na to dziecko. A więc podatnicy płacą za mężczyzn, którzy chcą miec z kobietami, a nie chca potem płacić na dzieci. (kobiety utrzymują i wychowują dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Zero logiki 08.09.04, 21:00 A skrobanki nie łaska zrobić? Najpierw daje taka dupy a potem w płacz, że tatuś się wypiął i już łapę wyciąga po MOJE pieniądze. Zero pomocy. Myśl zanim majtki ściągniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Zero logiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:56 wielki_czarownik napisał: > A skrobanki nie łaska zrobić? Najpierw daje taka dupy a potem w płacz, że tatuś > się wypiął i już łapę wyciąga po MOJE pieniądze. > Zero pomocy. Myśl zanim majtki ściągniesz. > Po pierwsze czy to ostatnie zdanie to jest do mnie skierowane??? Bo jak tak to nie wiem dlaczego. Ja dzieci nie posiadam. A może niech facet pomysli zanim sie puści, że potem właśnie z Twoich pieniędzy bedzie opłacane Jego dziecko. Bo on umie tylko kopulować, a potem niech inni ludzie utrzymuja jego dziecko.(kobieta +podatnicy. on do tego sie nie dokłada) Zero odpowiedzialności. jak juz pisałam kobieta utrzymuje dziecko, on nie. To kieruj do niego pretensje, że Cie okrada. Ona "daje dupy" ale dziecko utrzymuje, on chce kopulować, ale niech dziecko utrzymują podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Zero logiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:58 Aha. A skrobankę to by pewnie i nie jedna zrobiła. Ale jest to zabronione. oczywiście podziemie kwitnie. Ale często ona nie ma pieniędzy, a "tatuś"powie" to Twój problem". a więc pretensje kierować nalezy do "tatusia". Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Odpowiadam na oba 08.09.04, 22:25 1. Nie do ciebie. 2. To nie tatuś rodzi dzieci. Mamusia niech pomyśli przed rozpłodem. 3. Mamusia nie utrzymuje bachora. JA to robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Odpowiadam na oba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:08 wielki_czarownik napisał: > 1. Nie do ciebie. ok > 2. To nie tatuś rodzi dzieci. Mamusia niech pomyśli przed rozpłodem. Zgadza sie, to nie on rodzi. Ale to także jego dziecko. tatuś zapładnia, a więc niech tez mysli przed rozpłodem. > 3. Mamusia nie utrzymuje bachora. JA to robię. Oboje rodzice sa odpowiedziali za utrzymanie dziecka-pól na pół (mniej więcej). ona utrzymuje. FA powstał ponieważ to on sie uchyla od płacenia alimentów (nie ona) > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Jasne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:34 A to kto z was ponosi konsekwencje to najmniej nas to obchodzi. To jest wasz problem. Jedynie co chorym osobom nalezy się pomoc. A co do okradania nas to właśnie rząd winien całkowicie zlikwidować FA i inne przywileje a pogonić was , bo większośc z was też nie pracuje razem z tymi waszymi obibokami, tj. ojcami dzieci do pracy i to porządnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Skandal! - IdIoTo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:45 Od razu widać,że wrzeszczą najgłośniej totalni ignoranci.Gdybyś 'czarodzieju' poczytał projekt ustawy o którą walczą samotne matki to byś takich bredni nie wypisywał.Więc albo zapoznaj się z projektem (to o czym napisałeś jest właśnie jego meritum) albo przynajmniej nie pisz NIC bo robisz z siebie idiotę.No,chyba,że jesteś kolejnym,zagrożonym ustawą samotnych matek alimenciarzem............na którego uniki nadchodzi już kres........ Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 "Zaoszczedzone pieniadze na dzieciach" sa juz .. 07.09.04, 11:18 na odpowiednich kontach w jakims raju podatkowym !!! Oczywiscie na kontach kolesi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: "Zaoszczedzone pieniadze -odprawy dla.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:57 .......różnej maści prezesów spółek państwowych,pensyjki dla eurodeputowanych,dodatki do pensji dla parlamentarzystów którzy gnoją Polskę do końca...............NA TO BYŁY POTRZEBNE PIENIĄDZE DZIECI. TO WAM SZANOWNI ADWERSARZE NIE PRZESZKADZA???? To zróbcie zrzutkę albo sami się jeszcze dodatkowo opodatkujcie dla "kochanych rządzących" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: "Zaoszczedzone pieniadze -odprawy dla.... IP: *.comar.pl / *.dobrzen.comar.pl 07.09.04, 15:36 CZEŚĆ tych PIENIĘDZY przeznaczona jest na twoje lECZENIE,może nie jest za póżno??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: "Zaoszczedzone pieniadze -odprawy dla.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:21 Sama płacę za swoje leczenie,aczkolwiek mam zdrowie ok.Mogę się jeszcze podzielić,ale nie z tobą tylko np. z twoim dzieckiem na które sądząc po twojej zaciekłości nie łożysz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: "Zaoszczedzone pieniadze -odprawy dla.... IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 18:49 Myślę,że to ciebie dotyczy..jesteś chory z urojenia..lecz się, może jeszcze nie jest za późno??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Oto okaz gładkomózgowia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:31 Strzeliłeś chłopie jakby nasieniowód kończył Ci się w czaszce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Kazcie lprakom placic- oni bronia "nienarodzo IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 23:30 TE dzieci są już narodzone...głupi jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD MATKI POLKI: "myslec glowa, a nie doopa" IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:52 wtedy zadne fundusze nie beda potrzebne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata ty zdaje się myślisz właśnie organem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:17 poniżej miednicy i stąd takie 'rewelacyjne' posty.Tak na marginecie to to czym ty myślisz - normalnym ludziom służy do wypróżnień :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD a ty, jakbys swego czasu glowa myslala.......... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:46 to bys teraz ludzi, nie okradala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Brak mi słów kiedy......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:55 ..........mam do czynienia z idiotą.Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w temacie przeczytalem ta ustawe i jest niezla IP: *.salsa.pl / 62.233.223.* 07.09.04, 18:42 tylko czy bedzie wprowadzona w zycie jak powinna ,z zalozenia to calkiem nieglupie jest ,czy to wam sprawdzali jacys prawnicy?ale i tak czesc nie zostanie sciagalna z nieplacacych ojcow ,tych co sa gdzies nie wiadomo gdzie za granicami kraju.ale i tak lepszy taki chociaz w polowie sciagalny fundusz alimentacyjny niz wogole niesciaglane zasilki170zl ktore teraz obowiazuja-bo te to zywcem wyciagniete raz na zawsze sa i na bank ,a jakby wedle ustawy o funduszu postepowano to jest naprawde spora szansa na odzysk tych wyplaconych srodkow na dzieci w zastepstwie ojcow.artykul mni ezainteresowal gdyz moja sasiadka z 3 dzieci zostala sama po tym gdy jej maz odszedl z mlodsza i majetniejsza z domu panna w swiat-matka polka chodzi po sasiadach i zbiera podpisy pod ustawa o funduszu alimentacyjnym.zwyczajan kobieta pracujaca dbajaca o swoje dzieci z duzym zmeczonym smutkiem w oczach -respect ,chyle czola przed samotnymi matkami-zwlaszcza tymi pracujacymi jeszcze zawodowo.OSOBISCIE PODPISUJE SIE POD USTAWA !-jest uczciwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: przeczytalem ta ustawe i jest niezla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:01 Wśród nas jest mnóstwo prawniczek i normalnych,często naprawdę wspaniałych kobiet. Boli nas,że często media przedstawiają nas jako niedouczne i nieudolne baby-że o innych epitetach nie wspomnę. Parlament i rząd właśnie od poprawy ściągalności winni zacząć rewolucję w świadczeniach rodzinnych.Poszli jak zwykle ma łatwiznę - zlikwidować.To dopiero zaczęło rodzić patologie rozwodowo- separacyjne.Zamiast zaoszczędzić przybyło całe mnóstwo osób uprawnionych do świadczeń.Ta ustawa daje przynajmniej nadzieję na choć częściową możliwość egzekucji świadczeń od dłużników.Ale daje również szansę dzieciom na godne życie. Po likwidacji FA wielu wartościowych,młodych ludzi,uczniów i studentów zostało bez środków do życia.Matka często zostaje tylko z własną pensją a przecież biedni ludzie też mają prawo do kształcenia się.Nasi rządzący wychodzą chyba z założenia,że głupim narodem łatwiej manipulować a wiedza ma być tylko dla wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: a ty, jakbys swego czasu glowa myslala....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:20 Gość portalu: NKWD napisał(a): > to bys teraz ludzi, > nie okradala:) To nie ona okrada, tylko żałosny tatuś, który nie chce płacić na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: rygorystyczna ocena osób zbierających podpisy IP: *.core.lanet.net.pl 07.09.04, 22:23 Jestem jedną z matek, która sama wychowuje dwoje dzieci i zbiera podpisy pod projektem ustawy FA. W instytucji, w której pracuję na 67 osób zatrudnionych, podpisało się na listach 65 osób. Znają mnie od lat, mają wyrobioną opinię na temat mojej rodziny. Wychodząc po za krąg moich znajomych i zbierając podpisy, ludzie oceniają mnie, a szczególnie to co mówię i co sobą reprezentuję. Ta bardzo rygorystyczna ocena wynika z faktu, że wiele matek oszukiwało, ale jest bardzo wiele matek, które są uczciwe. Dużo podpisów w ten sposób zdobyłam. Jak to w życiu bywa, są ludzie uczciwi i oszuści, są ludzie mądrzy i głupi. Ustawa o świadczeniach rodzinnych obowiązująca od 1 maja 2004 r. stwarza możliwość pobierania dodatku 170 PLN na dziecko, na które matka otrzymuje alimenty np. przez komornika, wystarczy, że spełnia kryterium dochodowe do 504 PLN na osobę. Uważam, że to nie jest uczciwe, ale cóż to jest właśnie rządowa ustawa. Jestem przekonana, że jeżeli ten obywatelski projekt wszedłby w życie od 1 stycznia 2005 r., to wyeliminowałby te osoby, które do kwietnia br. nieuczciwe pobierały alimenty z funduszu alimentacyjnego, a teraz pobierają dodatkowo poza alimentami te 170 PLN (od października wyrównanie do 70% otrzymywanych w kwietniu br. alimentów, nie więcej jak 300 PLN). Krystyna Wrocław. U003703@lanet.wroc.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: MATKI POLKI: "myslec glowa, a nie doopa" IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 18:52 NKWD..ciekawe czym ty myslisz? Z twoich wypowiedzi wynika, że masz pustą czaszkę, szczególnie w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Ojcowie Polacy_myśleć głowa a nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:22 Wtedy podatnicy nie bedą musieli utrzymywać za WAS WASZYCH dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Można by podsumować ten rozrosły już wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:26 Jakiś mądry facet powiedział: Bóg dał mężczyźnie mózg i penisa i akurat tyle krwi,żeby działało albo jedno albo drugie. Proszę Panowie,bez urazy-są wśród WAS świetni Ludzie - wiem bo mam 2 Synów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD Można by podsumować ten rozrosły już wątek, gdyby IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:34 takie rozne, doornowate beatki, nie pieprzyly sie bez sensu, zadnymi funduszami nie trzeba by, okradac wspanialych i dobrze zarabiajacych mezczyzn, ktorzy jak bede chcieli to sami na polsieroty dadza, bez zadnego doornowatego przymusu panstwowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re:No tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:41 Oto przykład tego któremu krew do mózgu nie dopływa nigdy.Taki stan rzeczy doprowadza do martwicy a w konsekwencji zaniku tego nie używanego a jakże przydatnego w życiu organu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Można by podsumować ten rozrosły już wątek, g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:43 Gość portalu: NKWD napisał(a): > takie rozne, > doornowate beatki, > nie pieprzyly sie bez sensu, > zadnymi funduszami nie trzeba by, > okradac wspanialych i dobrze zarabiajacych mezczyzn, > ktorzy jak bede chcieli to sami na polsieroty dadza, > bez zadnego doornowatego przymusu panstwowego:) Ty sobie chyba jaja robisz? Mężczyzna ma obowiazek łożyc na swoje dziecko. A ponadto z FA korzystali także samotni ojcowie czyli rozumiem, ze Ci mężczyzni tez sa dla Ciebie "doornowaci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Można by podsumować ten rozrosły już wątek, g IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 19:57 do NKWD! Taki jesteś wspaniały,ze nawet bym nie chciała cie w d..kopnąc, bo szkoda nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD i widzimy tutaj, jak upierdliwe baboliny..... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:13 zamiast uczciwie pracowac, albo dzieciom w lekcjach pomagac, slepia galy w monitor, i kombinuja, jak tu znowu panstwo na kase naciagnac, czyli okrasc innych:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: i widzimy tutaj, jak upierdliwe chłopiny..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:17 "zamiast uczciwie pracować (na dzieci) albo dzieciom w lekcjach pomagać slepią gały w monitor i kombinują Jak tu znowu państwo na kase naciągnąć czyli okraść innych;(" Bo w końcu to te chłopiny nie chcą płacic na swoje dzieci. I za te chłopiny my musimy płacić. Bo te chłopiny myślą tylko penisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: i widzimy tutaj, jak upierdliwe baboliny..... IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 20:18 Martw sie ..martw, bo już my wymyslimy, jak z Ciebie zedrzeć, co sie twoim dzieciom nalezy , alimenciarzu-przestepco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: i widzimy tutaj, jak upierdliwe baboliny..... IP: *.salsa.pl / 62.233.223.* 07.09.04, 20:32 basic ma racje ,nielozenie na swoje dzieci to przestepstwo ,i nie krzywdzicie tak matek strasznie panowie alimenciarze -tylko swoje ukochane dzieciaczki.przestancie osmieszac rod meski ,wstyd mi za was !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: i widzimy tutaj, jak upierdliwe baboliny..... IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 23:01 Choć jeden prawdziwy mężczyzna..dzieki zorientowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Do roboty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:48 Biedne mamusie, twierdzą, że nie mają na chleb dla dzieci. A proszę komputer mają, internet mają i do tego jeszcze nie pracują bo widać po forum. Cały dzień dyskutują na nim. A może tak państwo jeszcze im zatrudni gosposie, bo muszą oderwać się od komputera i coś jeszcze przeoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Do roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:57 Biedne mamusie, twierdzą, że nie mają na chleb dla dzieci. A proszę komputer > mają, internet mają i do tego jeszcze nie pracują bo widać po forum. Cały dzień > > dyskutują na nim. A może tak państwo jeszcze im zatrudni gosposie, bo muszą > oderwać się od komputera i coś jeszcze przeoczą. A skąd to wywnioskowałeś, ze tu piszą jakiekolwiek mamusie(no może oprócz Beaty). A mamusie nie mają prawa domagać sie od ojców swoich dzici aby Ci łozyli na te dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do bn Re: Do roboty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:00 Macie jak najbardziej prawo domagania się alimentów od ojców swoich dzieci, tylko, że FA to nie jest bank, w którym wasi dłużnicy mają złożone pieniądze. FA to jest między innymi moja przyszła emerytura, gdzie wyście dostawały za leżenie pieniądze i gdzie moja emerytura za pracę (zaznaczam - za pracę) będzie mniejsza jak wypłacane dla waszych dzieci alimenty. Bo ZUS rozpuścił nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Do roboty IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 08.09.04, 21:30 Jak mamy domagac się alimentów na dzieci, jeżeli państwo i prawo /komornicy/ jest nieskuteczne i wobec uchylających się? Może dasz lepszą radę, niz FA ? Czy to wina kobiet,że ZUS rozpuścił pieniądze..? Ja też pracuję, też kiedyś pójde na emeryture..ale nie obwiniam jak ty, samotnych kobiet o zło całego świata. Gdyby panstwo bylo skuteczne, odzyskiwaloby pieniądze do ZUS-u i byloby wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKWD na panstwo, nigdy nie licz............... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:37 gloopia babo, jak cie znowu swedzic pipa bedzie, to pomysl zdziebeczko o kosztach narodzonego z tego swedzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: na panstwo, nigdy nie licz............... IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 09.09.04, 21:27 do NKWD -buraczany buraku typu lepper..to ty sobie zawiąż fajkę na węzełek, nikt przez ciebie plakał nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Do roboty IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 22:41 Kolejny pan, któremu krew nie dopływa do mózgu...to są nasi mężczyźni..WSTYD mi za was,panowie tego pokroju co robol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Robolu biedny - ja mam to szczęście,że nie jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:21 robolem.Komputer i internet to moja praca. Bo widzisz-niektórzy pracują główką i nie muszą robolić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FA Re: Robolu biedny - ja mam to szczęście,że nie je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:01 Nie wspominając o pupci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basic Re: Robolu biedny - ja mam to szczęście,że nie je IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 08.09.04, 16:10 Jeszcze jeden prymityw..czy dla takich, jak ty istnieje tylko pupcia? I taki ktoś okresla sie mianem gościa..smieszny jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś