Dodaj do ulubionych

Wróżbita Adam

10.11.14, 13:42
Adam Hofman wcale nie musi żyć z polityki, bo jeśli zechciałby utrzymywać się z wróżbiarstwa, to niechybnie zbiłby ogromny majątek i zakasował samego wróżbitę Macieja.
A oto dowód. 28 października 2014, a więc prawie na schodach samolotu Ryanaira, udzielił Pawłowi Wrońskiemu wywiadu, w którym wieszczy, co następuje:

Co PiS uzna za wygraną w wyborach samorządowych?

- Zwycięstwo w sejmikach w skali kraju. Kluczowe z politycznego punktu widzenia są wyniki w sejmikach wojewódzkich. Dla mnie rachunek jest prosty: porównamy, ile głosów będzie miał PiS w całym kraju. Jeśli choć jeden głos więcej, to wygramy. Jestem przekonany, że to możliwe, ale to początek maratonu wyborczego w 2015 r. Z poobijaną przez afery i sfrustrowaną przegraną w wyborach samorządowych Platformą pójdzie nam znacznie łatwiej.

Cały tekst: wyborcza.pl/politykaekstra/1,141872,16880504,Hofman__PiS_albo_Mordor.html#ixzz3IfVwTfIP
Obserwuj wątek
    • camille_pissarro Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 14:35
      Kolejny dzień moralnego wzmożenia u splatfusiałego Wicia. Nie stawiałbym kreski na wróżbicie Adamie Hoffmanie, bo może być tak, że splatfusiały elektorat ( w tym nasz dzielny Wicio ) , zapomni o politycznej proweniencji , także o wyczynach Adama Hoffmana, gdy tylko ten obierze jedyny słuszny kierunek tzn. pojawi się z rodziną na Marszu Niepodległości z cyklu "Ożeł morze", padnie na kolana przed obliczem TVNowskiej madonny wyjawiając jej, że pobłądził, i ze polityka miłości zawsze była mu bliska i natychmiast zajmie się jej krzewieniem, następnie parę wizyt u Tomasza Lisa, ekspiacja na antenie TOK FM u Jacka Żakowskiego i paszport do dalszego uprawiania polityki, z tą różnicą, że teraz to już na POwskiej niwie załatwiony. Wówczas nawet nasz dzielny, splatfusiały Wicio , będzie musiał niektóre kwestie związane z neofitą Adamem Hoffmanem taktownie przemilczeć :-)
      • humbak Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 14:43
        A co byś powiedział o opcji przeciwnej, znaczy takiej że Adaś po raz drugi zostanie wybielony i będzie dalej brylował w barwach PiS?
        • camille_pissarro Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 14:58
          To wyłącznie fantasmagorie. Obstawiam, że Hoffman et consortes nie będą mieli szans na brylowanie w barwach PiS, pomimo, że mogą nawet szantażować Kaczyńskiego wyjawianiem tajemnicy PiSowskiej kuchni politycznej...
          • humbak Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 15:04
            A gdyby jednak?
            • camille_pissarro Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 15:20
              Jeśli już, to Adam Bielan - czytaj wybielony Adam :-)
              • humbak Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 15:48
                Ciekawym, że nie chcesz tego nawet rozważyć.
                • camille_pissarro Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 16:01
                  Nie ma co dywagować, po prostu Kaczor na to nie pozwoli, dopóki będzie prezesem...

"„They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety"
                  • humbak Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 16:08
                    Ehe...
                    • camille_pissarro Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 16:12
                      Jesteś człowiekiem małej wiary, zobaczysz :-)
                      • humbak Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 16:24
                        Wierzyć to ja mogę w Boga. Ludziom ewentualnie ufam. Ludziom których nie znam, nie ufam.
                  • scoutek Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 17:34

camille_pissarro napisał:

> Nie ma co dywagować, po prostu Kaczor na to nie pozwoli, dopóki będzie prezesem

hahahahaha
                    tak jak nie pozwolił Kurskiemu, Ziobrze......
        • douglasmclloyd Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 15:04
          humbak napisał:

> A co byś powiedział o opcji przeciwnej, znaczy takiej że Adaś po raz drugi zost
          > anie wybielony i będzie dalej brylował w barwach PiS?

Adam Wielki PiSior wróci na łono prezesa raczej wcześniej niż później.
      • witek.bis Re: Wróżbita Adam 10.11.14, 15:14
        Nie będę się ustosunkowywał do tych twoich fantasmagorii, zwrócę ci jednak uwagę na to, że jako uważny obserwator i błyskotliwy komentator polskiego życia politycznego powinieneś chyba wiedzieć, że bohater ostatnich dni nazywa się Hofman, a nie Hoffman. A "splatfusiałym Wiciem" popisuj się jak najczęściej, bo te twoje epitety pod moim adresem są dla mnie niewyczerpanym źródłem śmiechu i zabawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka