12.12.14, 09:54
"Jerzy Rębek, były poseł PiS, a od niedawna burmistrz Radzynia Podlaskiego, podjął jedną z pierwszych, strategicznych decyzji. Przez pośrednictwo Matki Boskiej zawierza miasto Jezusowi. - Jestem człowiekiem głębokiej wiary - tłumaczy."

Zawierzenie miasta Chrystusowi - buuuuu!
A jak jest w Słupsku?

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,17116630,Pierwsza_decyzja_wladzy_z_PiS__Oddanie_miasta_Jezusowi.html#ixzz3LfiW2EBI
Obserwuj wątek
    • porcellus1 Re: Buuuuu! 12.12.14, 10:00
      Rozumu to on chyba nie ma, może nie chce wygrać następnych wyborów..... Co do Słupska to wątły członek TRupa R. Biedroń nie zawierzy miasta Chrystusowi ..... na 100% nie.
      • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 10:03
        Ale wycofał się z odważnej propozycji zdejmowania krzyży, co świadczy albo o wrodzonym tchórzostwie, albo braku wiary w nowoczesny program Twojego ( wybacz!) Ruchu.
        • porcellus1 Re: Buuuuu! 12.12.14, 10:08
          No no tylko nie mojego ruchu... dużo bardziej podoba mi się TRup i odpowiada to obecnemu położeniu tego zbiorowiska dziwadeł.
          • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 10:18
            Czytałem felieton, oczywiście w naszej opiniotwórczej GW, opisujący niezłomną osobowość prezydenta Biedronia. Po zapoznaniu się z artykułem zadałem sobie to samo pytanie co miliony czytelników GW na całym świecie: czy dzisiaj Słupsk, a jutro cały kraj?

Artykuł bodajże nosił tytuł : Robert Biedroń człownek z żelaza".
            Albo jakoś tak podobnie.
            • porcellus1 Re: Buuuuu! 12.12.14, 10:29
              Nie czytałem bo już nie czytam i nie kupuję Wyborczej( kiedys przez kilka lat kupowałem pięć razy w tygodniu nieźle przetrzepało mi mózg), oglądałem jakąś agitkę na TVNie i tam niektóre panie mało się nie posikały ze szczęścia że Biedroń został prezydentem Słupska ( chyba najbardziej podniecona była Krystyna Kofta) a Agnieszka Holland już zapowiedziała pomoc w organizacji imprez w Słupsku.
              • erte2 Re: Buuuuu! 12.12.14, 18:21
                porcellus1 napisał:
                ...( kiedys przez kilka lat kupowałem pięć razy w tygodniu nieźle przetrzepało mi mózg),...
                Co ci za przeproszeniem przetrzepało? Miałeś kiedyś mózg?
                • porcellus1 Re: Buuuuu! 12.12.14, 19:48
                  Noo to zaszalałeś dziadek, w nagrodę możesz na wieczór zaaplikować sobie niebieską pigułkę.
                  • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 17:14
                    Albo tą, którą reklamują jako podpałkę do grilla, czy ogniska, gdy konar nie chce zapłonąć.
                    • porcellus1 Re: Buuuuu! 15.12.14, 18:56
                      Wez mu tak nie pisz bo się nawtrynia jakiś specyfików z OBI.
                      • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 19:02
                        Z tych tanich to jedynie gips szpachlowy wchodzi w rachubę.
                        • porcellus1 Re: Buuuuu! 15.12.14, 19:30
                          no ,gips może go usztywnić
                • kolter Opinia jak widać nie jest odosobniona :)) 15.12.14, 20:21
                  erte2 napisał:

> porcellus1 napisał:
                  > ...( kiedys przez kilka lat kupowałem pięć razy w tygodniu nieźle przetrzepało mi mózg),...

> Co ci za przeproszeniem przetrzepało? Miałeś kiedyś mózg?
              • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 17:12
                A tak... Panie w TVN to musiały być krańcowo podekscytowane. Ten szyk, ta dykcja, ta doskonałe dobrana do butów koszula....
                Taki elegancki prezydent, no po prostu glamour...
        • kolter Re: Buuuuu! 12.12.14, 10:44
          tw_wielgus napisał:

> Ale wycofał się z odważnej propozycji zdejmowania krzyży, co świadczy albo o wrodzonym tchórzostwie, albo braku wiary w nowoczesny program Twojego ( wybacz!)
          > Ruchu.

Tw dureń oczywiście nie rozumie ze Biedroń nie ma pleców w radzie miasta i nie potrzebuje nowych wojenek z klerykalna hołotą. Ma realizować program a w nim wojny nie planował
          • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 13:47
            Widzisz mój wysublimowany intelektualisto z obietnicami jest mniej więcej tak, że jeżeli mam pewności, iż mogę ją zrealizować to nie obiecuję. Np. nie będę Ci obiecywał, że dam Ci w ryj za tego "durnia", bo nie mam pewności czy będę miał okazję zrealizować groźbę. Jeżeli jestem ideowo zaangażowany w ubój rytualny, to nie zapisują się do partii "Zielonych".

kolter napisał:

>
            > Tw dureń oczywiście nie rozumie ze Biedroń nie ma pleców w radzie miasta i nie
            > potrzebuje nowych wojenek z klerykalna hołotą. Ma realizować program a w nim wo
            > jny nie planował
            >
            • kolter Re: Buuuuu! 12.12.14, 15:02
              tw_wielgus napisał:

> Widzisz mój wysublimowany intelektualisto z obietnicami jest mniej więcej tak,
              > że jeżeli mam pewności, iż mogę ją zrealizować to nie obiecuję. Np. nie będę Ci obiecywał, że dam Ci w ryj za tego "durnia", bo nie mam pewności czy będę miał okazję zrealizować groźbę.

Jakoś nie mam z tym problemu chcesz w ryj załapać i z kopa w dupę na koniec to ino ładnie poproś .No i nie kłam wiecej ....

Jeżeli jestem ideowo zaangażowany w ubój rytualny,
              > to nie zapisują się do partii "Zielonych".

Liczy się program, a masz w programie wyborczym kandydata na prezydenta Słupska obietnice wywalenia symboli pogańskich z budynków publicznych w mieście Słupsk ?
              • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 15:29
                "> Jakoś nie mam z tym problemu chcesz w ryj załapać i z kopa w dupę na koniec to
                > ino ładnie poproś .No i nie kłam wiecej ...."

Z ciebie kolter to jednak jest forumowy głupek. Kiedyś tacy zamieszkiwali wioski teraz jak widać migracja wygoniła ich do netu. A jeżeli powiem, że chcę to, co zrobisz? Podbiegniesz do monitora i strzelisz go "z laczka"?

Co do meritum, czy Biedroń jest członkiem parlamentarnych ruchersów?
                • kolter Re: Buuuuu! 12.12.14, 16:06
                  tw_wielgus napisał:

> "> Jakoś nie mam z tym problemu chcesz w ryj załapać i z kopa w dupę na kon
                  > iec to
                  > > ino ładnie poproś .No i nie kłam wiecej ...."
                  >
                  > Z ciebie kolter to jednak jest forumowy głupek. Kiedyś tacy zamieszkiwali wiosk
                  > i teraz jak widać migracja wygoniła ich do netu. A jeżeli powiem, że chcę to, c
                  > o zrobisz? Podbiegniesz do monitora i strzelisz go "z laczka"?

Pękasz ciepła klucho

> Co do meritum, czy Biedroń jest członkiem parlamentarnych ruchersów?

Jest Prezydentem miasta Słupsk
                  • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 16:13
                    Miałbym pękać przed wielbicielem Biedronia? Widzę, że jesteś w doskonałym humorze.

A oprócz tego że Biedroń jest prezydentem Słupska to jest członkiem (sic!) jakiego ugrupowania politycznego, hę?
                    I cóż to ugrupowanie niosło na sztandarach mamiąc do zagłosowania na nich antyklerykalnych wyborców? No.. uruchamiamy myślenie, nie poddawaj się po pierwszych niepowodzeniach.
                    • porcellus1 Re: Buuuuu! 12.12.14, 17:38
                      Słupsk to takie czerwone miasto, tam najczęściej wygrywa SLD teraz trafilo się Biedroniowi. Dobrze że jest takie miasto Michalczewski z kolterem będą mieli gdzie mieszkac.
                      • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 17:47
                        .... wylewać piwo "Ciechan" i jeździć na rowerach.
                        • porcellus1 Re: Buuuuu! 12.12.14, 18:06
                          Do wylewania piwa to im jeszcze Hołdys potrzebny, do pedalowania wystarczy intelektualna podpora FK kolter
                          • kolter Re: Buuuuu! 15.12.14, 18:09
                            porcellus1 napisał:

> Do wylewania piwa to im jeszcze Hołdys potrzebny, do pedalowania wystarczy inte
                            > lektualna podpora FK kolter

Nie wycieraj sobie prymitywie mną parszywego PISowksiego ryja bo zapłacisz mi za te wszystkie kalumnie obligatoryjnie 5 tys dowala sąd a ja gratis już po wszystkim ryj obije szmacie
                            • porcellus1 Re: Buuuuu! 15.12.14, 18:58
                              I co obudziłes się a w w łóżku znowu mokro?
                              • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 19:01
                                "węgorz w galarecie"
                      • kolter Do budy galerianko .... 15.12.14, 18:06
                        porcellus1 napisał:

> Słupsk to takie czerwone miasto, tam najczęściej wygrywa SLD teraz trafilo się
                        > Biedroniowi. Dobrze że jest takie miasto Michalczewski z kolterem będą mieli
                        > gdzie mieszkac.
                    • kolter Re: Buuuuu! 15.12.14, 18:06
                      tw_wielgus napisał:

> Miałbym pękać przed wielbicielem Biedronia? Widzę, że jesteś w doskonałym humorze.

No a mam płakać w obliczu krypto cioteczki ....
            • erte2 Re: Buuuuu! 12.12.14, 18:26
              tw_wielgus
              Może zaproponujesz Michalczewskiemu że dasz mu w ryj? Też nie ma nic przeciwko gejom. A jest do namierzenia i raczej się nie ukrywa :-).
              • porcellus1 Re: Buuuuu! 12.12.14, 19:49
                i znowu dowcip, szalejesz dziś dziadek, może babcia da ci potrzymać?
                • erte2 Re: Buuuuu! 15.12.14, 13:36
                  porcellus1
                  Masz jeszcze w zanadrzu równie wysublimowane dowcipy?
                  • porcellus1 Re: Buuuuu! 15.12.14, 16:47
                    Dla Ciebie ...zawsze.
              • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 17:21
                A niby dlaczego miałbym mu dać w ryj? Tylko dlatego, że ma odmienne poglądy na kwestie relacji międzyludzkich?
                No daj spokój. Ja wiem, że wy postępowcy w ten sposób rozwiązujecie problemy, z którymi sobie emocjonalnie nie radzicie, ale my, zaściankowi patrioci, wciąż jesteśmy na innym poziomie cywilizacyjnym.

erte2 napisał:

> tw_wielgus
                > Może zaproponujesz Michalczewskiemu że dasz mu w ryj? Też nie ma nic przeciwko
                > gejom. A jest do namierzenia i raczej się nie ukrywa :-).
                • kolter Re: Buuuuu! 15.12.14, 18:27
                  tw_wielgus napisał:

> A niby dlaczego miałbym mu dać w ryj? Tylko dlatego, że ma odmienne poglądy na
                  > kwestie relacji międzyludzkich?

Może dlatego prymitywny PISiorku za to ze był jak prymitywnie pisałeś agentem NKWD ??

> No daj spokój. Ja wiem, że wy postępowcy w ten sposób rozwiązujecie problemy, z
                  > którymi sobie emocjonalnie nie radzicie, ale my, zaściankowi patrioci, wciąż jesteśmy na innym poziomie cywilizacyjnym.

Tak cywilizacji inkwizycyjnej podwórkowo stajennej .
                  • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 19:00
                    :)))))) a to żeś "dorzucił do pieca".
                  • porcellus1 Re: Buuuuu! 15.12.14, 19:01
                    No i Wielgus zostałeś pisiorem, jak to Cię rozszyfrowal kolter intelektualna podpora FK.
                    • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 19:04
                      Jeszcze się nie mogę podnieść z wykładziny po dej enuncjacji.
                      A tak bardzo chciałem zachować inkoguto.
                      • porcellus1 Re: Buuuuu! 15.12.14, 19:32
                        nie nadążamy za przenikliwością i ostrym jaż żyleta umysłem koltera.
                        • kolter Ze jesteś debilem pokazałeś kilka razy :) 15.12.14, 20:18
                          porcellus1 napisał:

> nie nadążamy za przenikliwością i ostrym jaż żyleta umysłem koltera.
          • x2468 Re: Buuuuu! 12.12.14, 15:37
            Widać towarzysze nie słyszeli o Realpolitik.
    • sclavus Re: Buuuuu! 12.12.14, 10:31
      ... w Słupsku będzie "niewidzialna tęcza", uwidaczniająca się tylko dla ciebie, kiedy tam przyjedziesz... :D
    • indeed4 Sprytnie! 12.12.14, 10:37
      Jakby co, to nie ja - to Jezus... ;-) Ale takich odjazdów jak niezapomniany radny Koziołek chyba nie ma?
      • tw_wielgus Re: Sprytnie! 12.12.14, 14:00
        I odwrotnie. To ja, a nie Jezus.
    • mike.recz Świetnie! 12.12.14, 10:38
      "W czasie tej Mszy Świętej zostanie dokonany Akt zawierzenia Panu Jezusowi przez ręce Maryi Panny Miasta Radzyń Podlaski i jego mieszkańców."
      www.radzyn-trojca.siedlce.opoka.org.pl/druk.php?nid=419
      Maryja będzie miała pełne ręce roboty.
      • mike.recz W Słupsku nuda 12.12.14, 10:42
        Pan prezydent jedzie do pracy:

archive.is/MOPLk/db22613dc05c2dea145f3285416d5a9d46ea75a1/scr.png
        • tw_wielgus Re: W Słupsku nuda 12.12.14, 13:28
          Kurna, znowu mi się nie otwiera. A może i lepiej.
    • snajper55 Re: Buuuuu! 12.12.14, 12:41
      tw_wielgus napisał:

> "Jerzy Rębek, były poseł PiS, a od niedawna burmistrz Radzynia Podlaskiego, pod
      > jął jedną z pierwszych, strategicznych decyzji. Przez pośrednictwo Matki Boskie
      > j zawierza miasto Jezusowi. - Jestem człowiekiem głębokiej wiary - tłumaczy."

Czyli przekazał zdobyty w wyborach mandat Jezusowi? Teraz będzie spędzać pracowite dnie na modlitwach o remont ulic, usprawnienie opieki nad ubogimi oraz poprawienie stanu opieki zdrowotnej mieszkańców. Czasem, wzorem posłów z PiS, pomodli się o deszcz czy, dla odmiany, o suszę.

S.
      • l_zaraza_l Re: Buuuuu! 12.12.14, 18:16
        snajper55 napisał:

> Czyli przekazał zdobyty w wyborach mandat Jezusowi? Teraz będzie spędzać pracow
        > ite dnie na modlitwach o remont ulic, usprawnienie opieki nad ubogimi oraz popr
        > awienie stanu opieki zdrowotnej mieszkańców. Czasem, wzorem posłów z PiS, pomod
        > li się o deszcz czy, dla odmiany, o suszę.
        >
        > S.

Ciekawe czy wraz z obowiązkami przekazał Jezusowi swoje wynagrodzenie. I ciekawe jak będzie rozliczana kilometrówka Jezusa.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Buuuuu! 12.12.14, 12:48
      Teraz to będzie kraina mlekiem i miodem płynąca. Skończą się kolejki do lekarzy, będzie darmowa komunikacja, wszyscy będą mieli pracę...
      • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 15:33
        Wątpię, ale z niekłamanym podziwem patrzę na niesłabnącą potęgę Twojej wiary.
        • snajper55 Re: Buuuuu! 12.12.14, 16:01
          tw_wielgus napisał:

> Wątpię, ale z niekłamanym podziwem patrzę na niesłabnącą potęgę Twojej wiary.

A ty nie wierzysz w moc Jezusa?

S.
          • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 16:07
            Nie zostałem obdarzony tym niezwykłym darem.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Buuuuu! 15.12.14, 13:29
              Czosnkiem od ciebie czuć.
        • l_zaraza_l Re: Buuuuu! 12.12.14, 18:14
          tw_wielgus napisał:

> Wątpię, ale z niekłamanym podziwem patrzę na niesłabnącą potęgę Twojej wiary.

To jeśli nie zrobił tego gdyż wierzył, ze będzie lepiej to po co ta szopka?
          By osikać teren? By upodlić innowierców i niewierców?
          • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 17:09
            Właśnie...
            Po co była ta szopka, oto jest pytanie.
    • anwad Re: Buuuuu! 12.12.14, 13:49
      Zawierzyć się Jezusowi, i to za pośrednictwem Matki Boskiej, to rozsądna i mądra decyzja.

Widziałeś już w całości film prawdy z mojej "sygnaturki"?
      • volupte Re: Buuuuu! 12.12.14, 13:53
        No , może ukrzyzują.
      • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 13:55
        Nie, nie widziałem i boję się go otworzyć tak samo, jak link z postu mike'a. Chociaż bez wątpienia z innych powodów.
        • anwad Re: Buuuuu! 12.12.14, 13:59
          Nie ciekawi Cię, co GW nie pozwala Wam oglądać? Ciekawość nie jest silniejsza niż strach?
          • tw_wielgus Re: Buuuuu! 12.12.14, 14:20
            Coś Ci moja miła Anwad wydaje. Nie będę gmerał w Twojej wizji świata, ale naprawdę mam tą przewagę nad Tobą, że oglądam to co chcę i nie mam włączonej autocenzury.
            • anwad Re: Buuuuu! 12.12.14, 15:05
              OK, w takim razie zakazuję Ci zaglądać do tego linka. Pa!
      • man_sapiens Re: Buuuuu! 12.12.14, 15:52
        > Zawierzyć się Jezusowi, i to za pośrednictwem Matki Boskiej, to rozsądna i
        > mądra decyzja.

A co z tego wynika dla mieszkańców, w tym ateistów, zielonoświątkowców, judaistów, satanistów, muzułmanów, pastafarian oraz przechrztów i innego pomiotu?

Parafrazując stare powiedzenie (powinno ci się podobać, bo przypisywane jest Matce Boskiej):

Burmistrzu Rębku, ty nie zarządzaj miastem na klęczkach, ty zarządzaj nim dobrze!
        • anwad Re: Buuuuu! 12.12.14, 16:03
          Gdybyś się modlił i miał swoje doświadczenia z tym związane, to nie musiałbyś pytać.
          • man_sapiens Re: Buuuuu! 12.12.14, 19:45
            Nie modlę się i dlatego pytam. Potrafisz odpowiedzieć?

Ateiści z Radzynia Podlaskiego też nie modlą się. Reszta niekatolickiego tałatajstwa jeżeli się modli to do innego boga albo i do szatana. A podatki płacą równo.
            • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 17:22
              Poprzez analogię, nie wszyscy mieszkańcy Słupska życzą sobie takiej reprezentacji, nieprawdaż?
    • volupte Re: Buuuuu! 12.12.14, 13:58
      Jezus siebie ochronic nie umiał , a ten mu miasto w opiekę powierza. Beznadzieja.
    • antyprawak I dobrze 12.12.14, 16:22
      Nic tak nie przyspieszy zmian światopoglądowych w PL, jak ukościelnienie wszystkiego w kraju i postawienie pomnika L.K. przy każdym skwerze. Czekam aż PIS wygra w każdym mieście i w kraju.
    • l_zaraza_l Re: Buuuuu! 12.12.14, 18:10
      Zapomniałeś podać link do tej informacji, że Biedroń zawierzył Słupsk Tęczowemu Dżenderowi.

• tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 17:23
        Nie, nie zapomniałem, wszystko w swoim czasie.
    • erte2 Re: Buuuuu! 12.12.14, 18:17
      tw_wielgus napisał:
      A jak jest w Słupsku?
      Dziękuję, jak zwykle normalnie. Trochę pada.
    • kotek.filemon Re: Buuuuu! 15.12.14, 15:27
      tw_wielgus napisał:

> A jak jest w Słupsku?

No wiadomo jak. Teraz będzie obowiązkowy dżęder w każdym przedzszkolu, darmowe aborcje w każdym ZOZ-ie, a w dodatku tacy prawi i uczciwi katoliccy mężczyźni jak tw_wielgus zostaną zmuszeni do udziału w paradach gejowskich.
      • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 17:08
        Jeżeli tylko w paradach, to pół biedy.
        Dobrze że nie resocjalizacja, bo ta mogłaby w d.ę szczypać.
      • kolter Re: Buuuuu! 15.12.14, 18:14
        kotek.filemon napisał:
        a w dodatku tacy prawi i uczciwi katoliccy mężczyźni jak tw_wielgus zostaną zmuszeni do udziału w paradach gejowskich.
        >

On już nie może sie tego doczekać
        • tw_wielgus Re: Buuuuu! 15.12.14, 18:16
          Coś o tym wiesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka