Gość: chochlik81@tlen.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:09 tu nie ma co komentować - same politytczne brednie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać u... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 02:10 K...., jeden drugiego warty. Otake Polskę walczyłeś Lechu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 03:18 Dokładnie take. Jestem za imunitetem, a nawet za pomrocznością jasną jeżeli to wzmocni moją lewą nogę. A tak ogólnie to, ... co wolno wojewodzie to nie tobie krasnoludku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PekamZeSmiechu Kalwas puknij sie w kalwas debilu! IP: *.wi.rr.com 10.09.04, 05:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHLEBA POWSZEDNIEG ZAMIATANIE ULIC NIE PONIZA LUDZI UCZCIWYCH IP: *.sympatico.ca 10.09.04, 05:39 Ja zawsze codziennie zamiatam ukice i bardzo to sobie chwale. Zdrowe to i pozyteczne spolecznie. W telewizji pokazywano Wiecznego Sedziego jak sie onanizowal na rorprawie. Na pewno bym temu sedziemu nie pozwolil sprzatac ulcy przed swoim domem. Niech sie lepiej sam obsluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
czubas Niech Kalwas zamiata Sadowskiemu 10.09.04, 05:43 a najlepiej powiesic obu. Bedzie z duza korzyscia dla spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Bezczelnosc pokomuchow wszystko przerasta! IP: *.abhsia.telus.net 10.09.04, 02:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tod Ludzie bez Honoru IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 10.09.04, 02:19 To są kpiny i tacy ludzie mają egzekwować prawo??? Teraz wiem czemu sld zawsze podkreśla że "nie zawisły i nie zależny sąd musi wydać wyrok" w sprawach członków sld. To są słowa Dyducha, Janika, Millera, Kalisza, ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerazony Re: Ludzie bez Honoru IP: *.proxy.aol.com 10.09.04, 07:08 To myslenie to tragedia!To przyklad najlepszego kolesienstwa!Polacy,tylko powazne podejscie do wyborow wyeliminuje takich ludzi.Pracujmy nad tym aby kazdy polak poszedl do wyborow.Bedzie zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella Re: Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.attbi.cable.earthlink.net 10.09.04, 02:45 Kalwas - baranku, a moze ty powinienes zamiatac ulice i nauczyc sie cos o etyce i odpowiedzialnosci osobistej za popelnione czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florian Nieuważny Re: Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.crowley.pl 10.09.04, 02:50 Tak Panie ministrze Kalwas! Ja chcę żeby pan Sadowski poszedł zamiatać ulice. Pańska wypowiedź jest oburzająca i cyniczna. Jest ona typowym pluciem w twarz. No bo jeśli nie było wypadku i jeśli pan Sadowski jest niewinny, to dlaczego z takim uporem uchyla się aktywnie przez stanięciem przed sądem, który w przypadku jego całkowitej niewinności zaniechałbby postawienia mu zarzutów. Trzeba być wyjątkowym cynikiem, żeby argumentować w taki sposób jak pan to czyni. Idąc tym tokiem rozumowania pan Nauman też jest wybitnym fachowcem, pan Bagsik i pan Wieczerzak też. Gratuluję nominacji, ale nie tylko panu tylko pańskim poplecznikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 DZIKUS BRONI DZIKUSA IP: 5.5D* / 213.40.3.* 10.09.04, 03:07 - O co pani chodzi? Żeby pan Sadowski nie mógł wykonywać zawodu, żeby poszedł zamiatać ulice? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ta wypowiedź gatunkowo rodem z prasy rynsztokowej wyszła od wspaniałego nowego ministra sprawiedliwości, pana Kalwasa. Chamstwo i buta. Na uwagę specjalną zasługuje tez ten fragment wywiadu. "Ale sprawa nie trafiła do sądu, bo pan Sadowski korzystał z immunitetu. A teraz Pan swoją nominacją sprawił, że znowu objął go immunitet. Jak w tym świetle wygląda autorytet Pańskiego urzędu? - Ja w niczym nie poprawiłem sytuacji pana Sadowskiego, bo kiedy podpisywałem nominację, miał immunitet jako prokurator generalny. Ale nigdy się za ten immunitet nie chował. Nie może się go sam zrzec, a sąd dyscyplinarny mu go nie uchylił. Uchylił, tylko on odwołał się od tej decyzji do wyższego sądu dyscyplinarnego. A więc aktywnie bronił swojego immunitetu. - Z czego pani czyni mu zarzut? Z tego, że skorzystał z prawa do odwołania? Gdyby tego nie zrobił, toby znaczyło, że źle sprawuje swoją funkcję sędziego i urzędnika Ministerstwa Sprawiedliwości, bo przecież trzeba wykorzystać tok instancji. To prawne ABC!" Tego typu niespójność w wypowiedzi ministra sprawiedliwości znowu można określić jednoznacznie. Chamstwo i buta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać ulicę? IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 03:25 Tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byśko Przykład niestety idzie z góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.09.04, 03:30 Co ma pomyśleć prosty człowiek o elitach rządzących.???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Przykład niestety idzie z góry IP: *.proxy.aol.com 10.09.04, 03:57 To panstwo pomroczne musi szlag trafic i czym predzej tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurt Bezczelnosc! Panie Premierze, czy Pan nie ma juz IP: *.dc.dc.cox.net 10.09.04, 04:25 kogo obsadzac na stanowiskach ministrow tylko kogos takiego? Przeciez takie wypowiedzi kompromituja rowniez, a moze przede wszystkim, Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurt Genialny Minister! Blyskawicznie zlikwiduje przes- IP: *.dc.dc.cox.net 10.09.04, 04:30 tepczosc! No bo jezeli wszystkie grupy spoleczne - lekarki, pielegniarki, strazacy, szewcy, krawcy, zwiazkowcy, babcie klozetowe, ....itd - dostana immunitety, i nie bedzie mozna bez zgody danej grupy pociagnac nikogo do odpowiedzialnosci karnej, przestepczosc spadnie nam DO ZERA! Powinien to opatentowac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popiol z was [...] IP: *.client.comcast.net 10.09.04, 04:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwoliscislosci Re: Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.chello.pl 10.09.04, 04:38 Ulic zamiatać nie musi, ale celę? Czemu nie, jeżeli zostanie skazany. Należy tyko dac szansę jego kolegom, sędziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be KALWAS PRAWO NALEZY PRZESTRZEGAC IP: *.proxy.aol.com 10.09.04, 05:14 komuna juz minela, nie zauwazyles czlowieku? Caly wywiad jest jak wyjety z archiwow z ponurej komuny.Co za buta, bezczelnosc w kazdym zdaniu. Chyba dlugo nie zagrzeje miejsca, oby jak najkrocej dla dobra kraju i obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Jeszcze jeden bezczelny buc IP: *.ne.client2.attbi.com 10.09.04, 05:37 Ta banda mydlkow nie rozumie, ze ten ton rozmowy z dziennikarzami tylko psuje ich wizerunek. Teraz juz nie tylko sadowski qale i kalwas jest nieetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Jeszcze jeden bezczelny buc IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.09.04, 12:33 MAM PROPOZYCJE DO WSZYSTKICH OSÓB, KTÓRE SIE TU WPISAŁY. WYSLIJCIE SWOJE OPINIE NA TEN TEMAT DO PREZESA RADY MINISTRÓW Z SUGESTIĄ, ABY ROZWAZYŁ TRAFNOŚĆ SWEGO WYBORU NA STANOWISKO MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI. MOŻE TO GŁUPIE, ALE W KOŃCU DECYDENCI W TYM KRAJU POWNNI POCZUC, ZE LUDZIE JUZ NIE TYLKO GADAJA ALE ZACZYNAJĄ NA NICH NACISKAĆ. ZACZNIJMY WYKORZYSTYWAC FORA NIE TYLKO DO WYMIANY MYSLI ALE SPRÓBUJMY PODEJMOWAC DZIALANIA. NIE BĄDŹMY ROZGADAYM BIERNYM SPOELCZEŃSTWEM. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
czubas Co komentowac? Sku..wiel Kalwas! 10.09.04, 05:42 Nic sie nie zmienilo, czy to Miller czy Belka, ta sama mafia. I jeden bydlak broni drugiego, bo wie, ze predzej czy pozniej jego kolej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Co komentowac? Sku..wiel Kalwas! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.09.04, 13:03 mnie nie chodzi o informowanie belki, o tym, o czym wie. chodzi mi o uswidomienie, że ludzie zaczynaja sie porozumiewac do wspólnych działań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip zamiatać komuchow IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 10.09.04, 05:59 Czego to jest minister??!! Odpowiedz Link Zgłoś
u3manek Kalwas jest skończony,zanim zaczął 10.09.04, 06:44 Mentalność Mariusza Łapińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tokot Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 06:45 A dlaczego nie? Korona mu z głowy nie spadnie a może nauczy się czegoś pożytecznego o tym że jak się raz machnie tio za to machnięcie się odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:30 To nie brednie, to nasza rzeczywistość. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hydy Kalwas 10.09.04, 07:38 nie wiem czy Kalwas jest świadomy jak wiele traci w oczach społeczeństwa przez takie wypowiedzi; strofując dziennikarza zdaje się pośrednio strofować społęczeństwo, które po przeczytaniu trakiego wywiadu jedynie utwierdza się co do niedwuznacznych intencji jednej z pierwszych ministerialnych nominacji; jeśli Sadowski nie ma sobie nic do zarzucenia, to niech pozwoli aby sprawa została prawomocnie rozstrzygnięta - i wówczas może sobie sprawować jakąkolwiek funkcję - coż stoi temu na przeszkodzie? wielokrotnie na FK dyskutowano o bolączkach szeroko rozumianych środowisk prawniczych i jednym z wniosków było stwierdzenie iż wiele zła wyrządza tym środowiskom m.in. brak umiejętnego i rzetelnego wyjaśniania swoich poglądów, decyzji i podejmowanych działań opini publicznej. Tutaj - prócz braku zwykłej woli dialogu z rozmówcą - dochodzi jeszcze podejrzenie o "przysługę" nowego ministra w stosunku do starego. Ta nominacja plus ten wywiad to "przysługa" dla środowisk prawniczych. Czy Kalwas w ogóle o tym pomyślał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosto Poglady IP: 212.234.154.* 10.09.04, 12:46 >wielokrotnie na FK dyskutowano o bolączkach szeroko rozumianych środowisk >prawniczych i jednym z wniosków było stwierdzenie iż wiele zła wyrządza tym >środowiskom m.in. brak umiejętnego i rzetelnego wyjaśniania swoich poglądów, >decyzji i podejmowanych działań opini publicznej. To nie tak. Kalwas i jego kumple przedstawiaja swoje poglady precyzyjnie. Wcale sie z nimi nie kryja i to jest najgorsze. Polskim wymiarem sprawiedliwosci kieruja ludzie o mentalnosci drobnego zlodziejaszka. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Chcę, by Kalwas poszedł... 10.09.04, 08:38 ...w cholerę. Właśnie słyszałem rozmowę z nim w TOK-FM. A z immunitetem sędziowskim coś trzeba zrobić. I w ogóle z sytuacją sędziów i prokuratorów. To jest znacznie poważniejsza sprawa niż immunitet parlamentarny. Mamy oto w Polsce kastę dożywotnich świętych krów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serto Re: Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.icpnet.pl 10.09.04, 08:43 Ludzie popatrzcie! Co za degeneraci z tego Kalwasa i Sadowskiego! I takie gówno ma byc ministrem lub sędzią . I takie moralne "zero" śmie mówić o prawie i etyce. Belka wywal to gówno natychmiast do sedesu i spuść wodę bo śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurist Re: Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.icpnet.pl 10.09.04, 08:48 Kalwas, ale z ciebie kupa gówna!!!!!!!! Na miejscu twoich dzieci spaliłbym się ze wstydu, że mają takie gówno za ojca. Mało że nie masz jaj i honoru to jeszcze masz mniej pojęcia o moralności od najgorszego menela spod mostu. Dyplom pewno kupiłeś na bazarze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gianni Ricardo Re: Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.visp.energis.pl 10.09.04, 08:56 Absolutnie chcę aby zamiatał ulice. To pożyteczna i uczciwa praca i opdowiednio płatna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Kalwas: Chcecie, by Sadowski poszedł zamiatać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:03 Ten kraj to pie... republika bananowa!!! Dotyczy to zarówno wymiaru "sprawiedliwości", jak polityki i gospodarki.Kastowość, klanowość ,kolesiostwo ,łapownictwo, biurokracja ,oligarchie i wreście totalna głupota i niekompetencja pożerają to państwo!!! Rzygać się chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś