Dodaj do ulubionych

Co zrobi PiS po dojściu do władzy?

02.06.15, 17:35
Co zrobi PiS po dojściu do władzy? Poz dobyciu ponad 41% głosów? Nie, nie będę odpowiadać. Ciekawa jestem, co Wy o tym myślicie. Bo z tego, co widzę, większość z Was jest w strachu...
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:39
      śmierdzącą kupę wielkości TU polewa /
    • gelati Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:40
      Wyrznie watahe:) I czesc tego forum. Alleluja.
      • anwad Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:47
        Że tego się boją, widać z okładek ich gazet...: 2.bp.blogspot.com/-O5wU37f9D68/VW1-ytFDYHI/AAAAAAAADKA/hlvM962RquI/s320/Newsweek%2BKu%25C5%25BAniar%2BHo%25C5%2582dys%2B500px.jpg
    • pis_da_deby Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:43
      anwad napisała:

> z tego, co widzę, większość z Was jest w strachu...
      >
      Nie wiem jak ty ale ja jestem w domu.
      • gelati Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:47
        pis_da_deby napisał:

> Nie wiem jak ty ale ja jestem w domu>

I nie boisz sie? W toalecie jestes?
        • 141288bs Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:48
          gelati napisał(a):

> pis_da_deby napisał:
          >
          > > Nie wiem jak ty ale ja jestem w domu>
          >
          > I nie boisz sie? W toalecie jestes?
          - sadzisz,ze jest Blida bis?
      • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:48
        pis_da_deby napisał:

> anwad napisała:
        >
        > > z tego, co widzę, większość z Was jest w strachu...
        > >
        > Nie wiem jak ty ale ja jestem w domu.
        >

Wiem.....daleko, daleko za granicą Polski.
        Masz rację, jesteś bezpieczny, tym bardziej że bardzo pobożny jesteś, podobnie jak pisowcy.

• anwad Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:49
          A Ty się czegoś boisz? Ty chyba nie musisz?
          • 1zzarda Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:52
            Bingo! Gtx doszczętnie zaorany..
            • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:58
              1zzarda napisał:

> Bingo! Gtx doszczętnie zaorany..

Czym ja zostałem zaorany? Czy autorka wątku mnie odpowiadała?
              Czy ja mam się czego bać? oczywiście, że nie. W moim wieku z każdym dniem wzrasta liczba tych, którzy mogą mnie pocałować tylko w doopę.
              Głosować będę jak zwykle na SLD.
              Tak mi "dopomusz buk i wszyscy święci", oraz ty katoliku zzarda.

• indeed4 Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuje 02.06.15, 17:46
      w sopockim Freshu (wie, że głosowałem na Dudę) nieomal przy każdych zakupach mnie nerwowo dopytuje "czy po wygranej Dudy i PiS-u Polska nie wyśle wojsk do Rosji, żeby odebrać wrak, a Putin w odwecie nie zrzuci na nas bomby". Serio!
      • anwad Re: Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuj 02.06.15, 17:48
        Chyba jednak nie serio...
        • indeed4 Re: Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuj 02.06.15, 18:03
          Mówię wam, serio. Robię tam często zakupy i rozmawiamy na różne tematy - jest autentycznie przestraszony. Dziwne, bo jest za młody żeby pamiętać lata 2005-07. Albo przedawkował Wyborczą, albo (co najbardziej prawdopodobne) wchłonął takie klimaty w domu. Korci mnie zawsze, żeby zapytać, na którą partię głosują jego rodzice ;-)
          • anwad Re: Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuj 02.06.15, 18:04
            "jest za młody żeby pamiętać lata 2005-07"...

A co się działo???
            • indeed4 Re: Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuj 02.06.15, 18:07
              Coś musiało się dziać, skoro PiS stracił poparcie i rozpisał wcześniejsze wybory, które sromotnie przegrał, tak samo jak 6 kolejnych ;-)
              • 1zzarda Re: Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuj 02.06.15, 18:21
                Pamiętam że tropiono Twinki pinki czy jakoś tak, podobno żęder....
      • volupte Re: Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuj 02.06.15, 19:21
        Kpi z ciebie a ty jak sopocki pelikan to łykasz:-)
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuj 03.06.15, 08:40
        Pewnie jest od Bosaka.
      • zielona-galazka Re: Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuj 03.06.15, 08:45
        indeed4 napisał:

> w sopockim Freshu (wie, że głosowałem na Dudę) nieomal przy każdych zakupach mn
        > ie nerwowo dopytuje "czy po wygranej Dudy i PiS-u Polska nie wyśle wojsk do Ros
        > ji, żeby odebrać wrak, a Putin w odwecie nie zrzuci na nas bomby". Serio!

Glosowales na Dude? To nie grzech, ale wstyd.
        • tirol1 Re: Przerażony młody chłopak, który mnie obsługuj 03.06.15, 18:55
          Czemu wstyd? Prezydent Duda jest taki przystojny i mlody!:)
    • czan-dra Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:47
      Będzie musiała realizować obietnice Budynia, a tego żaden budżet nie wytrzyma.
      • snajper55 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:54
        czan-dra napisał:

> Będzie musiała realizować obietnice Budynia, a tego żaden budżet nie wytrzyma.

Tak jak wybudował 3 mln mieszkań. Weź sobie nie żartuj. Nic nie będą realizować. Będą stołki swoimi obsadzać, tak jak to już było w 2006.

S.
      • 1zzarda Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:54
        Nie będzie, będą drobne kosmetyczne zmiany, szerokie rozdawnictwo, i mnóstwo polowań...
      • volupte Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:22
        I dobrze.
    • tw_wielgus Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:51
      Pierwszą ustawą wprowadzi do konstytucji inwokację, drugą intronizuje Chrystusa.
      A później zajmie się próbą odbicia wraku z z łap Putina.
      • anwad Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:52
        To wszystko ważne, ale nie od tego PiS zacznie...
        • 1zzarda Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:55
          Przecież to jasne......
          • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:00
            1zzarda napisał:

> Przecież to jasne......

Tobie to chyba nie będzie przeszkadzać katoliku zzarda, myślałem o intronizacji Chrystusa.

• tw_wielgus Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:57
          Myślisz że to zrobią? Nieee, niemożliwe...
          A jednak? No coś Ty.
          Serio?..!?
          To fantastycznie!
          • anwad Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 17:59
            Oto leminże lęki...:D
            • tw_wielgus Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:05
              Ej tam lęki... Dałem wyraz niedowierzania, że tak będzie jak myślisz, a myślisz pewnie o tym samym co ja.
              • anwad Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:16
                Myślę, że myślimy na zupełnie różnych falach...
                • tw_wielgus Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:18
                  To na pewno bo ja tam w żadne dzendery nie wierzę. Istnieje coś takiego jak płeć mózgu i chociażby z tej przyczyny mamy inne połączenia neuronów. Twoje się lepiej sprawdzają w.... w polityce.
          • 1zzarda Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:01
            W 2005 zrobili......
            • tw_wielgus Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:05
              Nie, ale mieli zamiar. Teraz mogą to zrealizować. Powaga.
    • szwampuch58 Re: Golebico smolenska, nic! 02.06.15, 17:56
      bo waaaaadzy nie dostanie
      • tw_wielgus Re: Golebico smolenska, nic! 02.06.15, 17:58
        Komorowski miał podobną wizję. Przed wyborami, oczywiście.
        • szwampuch58 Re: Golebico smolenska, nic! 02.06.15, 18:06
          "pilnowanie zyrandola" to inna para kaloszy a prezydenta(przypadkowo wybranego ) z ulubionym argumentem "nie bo nie" mozna umiejetnie pominac w sprawowaniu wladzy
          • tw_wielgus Re: Golebico smolenska, nic! 02.06.15, 18:15
            Zauważam pewną niespójność przekazu.
            Bo skoro to "strażnik żyrandola" jedynie to niby jak ma spełnić te obietnice, które złożył, a których realizacji domaga się od niego każdy kto na niego nie głosował.
      • anwad Re: Golebico smolenska, nic! 02.06.15, 18:02
        > bo waaaaadzy nie dostanie

A co, planujecie fałszerstwa?
        • 1zzarda Re: Golebico smolenska, nic! 02.06.15, 18:08
          Możliwr, że na Kukizie jak na skórce od banana.....He He - To nie Leper i Romek.
        • szwampuch58 Re: Golebico smolenska, nic! 02.06.15, 18:09
          dokladnie na ruskich serwerach z wybuchami umiejetnie ukrytymi w mgle albo w szopie z puszek piwa lub brzozy,oczywista oczywistosc
      • zielona-galazka #####PiS zrobi igrzyska dla gawiedzi##### 03.06.15, 08:43

• aniechto.only Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:08
      Jak to co? Najpierw obsadzi swoimi wszystkie możliwe stołki. W koncu po 8 latach postu im się należy, no nie?
      A potem odzyska media.
      • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:12
        aniechto.only napisała:

> Jak to co? Najpierw obsadzi swoimi wszystkie możliwe stołki. W koncu po 8 latac
        > h postu im się należy, no nie?
        > A potem odzyska media.

Co by nie zrobili, to wezmą przykład z tego, co zrobili platfusy po dojściu do władzy. Platfusy nie zdołali tylko obsadzić stanowiska prymasa Polski.
        Każda babcia klozetowa musiała mieć poparcie partii PO i uzyskać jej rekomendację.
        • aniechto.only Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:24
          Nie wątpię, że orientujesz się w tym najlepiej jak to pisowski wyborca.
          • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:32
            aniechto.only napisała:

> Nie wątpię, że orientujesz się w tym najlepiej jak to pisowski wyborca.

Pudło....dobrze wiesz czyim wyborca jestem i pozostanę aż do śmierci tej partii lub mojej.
            Ale "szczeliłem" Cie celnie, skoro tak reagujesz.

• aniechto.only Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:15
              Jakie pudło, przecież glosowałeś na Dudę.
              • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:25
                aniechto.only napisała:

> Jakie pudło, przecież glosowałeś na Dudę.

Bo miałem do wyboru tylko dżumę i cholerę w drugiej turze. W pierwszej głosowałem na panią Ogórek, mimo że wiedziałem, że nie ma szans.
                W wyborach parlamentarnych jak zwykle zagłosuję na SLD.
                Będę jej wierny jak Franz Maurer.

Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego, odnowionej, demokratycznej Rzeczpospolitej Polskiej?
                Franz: Bezapelacyjnie, do samego końca. Mojego lub jej.
                • aniechto.only Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:40
                  Miałeś wybór -mogłeś nie wybierać. Wybrałeś PiS , zostałeś pisowcem na wieki wieków :)
                  • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:53
                    aniechto.only napisała:

> Miałeś wybór -mogłeś nie wybierać. Wybrałeś PiS , zostałeś pisowcem na wieki wi
                    > eków :)

Wybór należał do mnie i skorzystałem z prawa wyborczego.
                    Mając do wyboru dwóch katolików wybrałem tego, którego uważam za mniejsze zło.
                    Doceń to, zważywszy, że jestem antyklerykałem i ateistą.

• aniechto.only Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 20:19
                      Docenić nie docenię, ale pod wrażeniem Twojej hipokryzji jestem jak najbardziej.
                      • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 21:38
                        aniechto.only napisała:

> Docenić nie docenię, ale pod wrażeniem Twojej hipokryzji jestem jak najbardziej
                        > .

Jeżeli ja jestem hipokrytą, to kim Ty jesteś?
                        Proponuję Ci zapoznać się z definicją hipokryzji.

• 13kisiel Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 21:56
                          mam nadzieję że zamknie złodziei z PO :-)))
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:14
          Platfusy po dojściu do wladzy odzyskały media?
      • tw_wielgus Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:12
        Oczywiście się przywitam, zanim słomy i błota na gumiakach naniosę. Chociaż pastowałem je dzisiaj.

A to media po ośmiu latach trzeba odzyskiwać...?!
        Jakich to zdziwień i zaskoczeń człowiek dostępuje w dorosłym życiu.
    • anwad Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:13
      Mówił o tym i Jarosław Kaczyński. I Antoni Macierewicz. I ja... myślałam:-)
      • snajper55 Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:15
        anwad napisała:

> Mówił o tym i Jarosław Kaczyński. I Antoni Macierewicz. I ja... myślałam:-)

No to co, że coś mówili? Oni prawdę mówią tylko wtedy, gdy się pomylą.

S.
        • anwad Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:16
          Ale to jest prawda najprawdziwsza...
      • tw_wielgus Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:16
        Nikt! Zapal zatem oświaty kaganek, bo słońce zachodzi, a ja się boję ciemności.
        • anwad Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:18
          Czekam na kogoś inteligentnego, kto powie to za mnie...
          • tw_wielgus Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:20
            Jakże uroczy żarcik. Trochę złośliwy, ale wpisujący się w kontekst wydarzeń dnia dzisiejszego.
            No przecież wiesz że na tym forum nie ma lepszego specjalisty od PiS niż Ty.
            • anwad Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:22
              Nie od PiS, ale od rozsądnego myślenia politycznego. Swego czasu PiS nie od tego zaczął i efekty mamy do dzisiaj...
              • tw_wielgus Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:25
                To też oczywiście, jak mogłem przeoczyć.
                • anwad Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:29
                  Uruchom swoje szare komórki, a może dojdziesz do tego - sam, niezależnie - od czego należy zacząć. Na razie żadnych podpowiedzi.
                  • tw_wielgus Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:36
                    Rozbudziłaś mój apetyt intelektualny i pozostawiłaś go w nieznośnym oczekiwaniu.
                    Cóż takiego zrobi PiS jak dojdzie do władzy?
                    • anwad Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:49
                      A wystarczyłoby... trochę pomyśleć.
                      • tw_wielgus Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:53
                        Starałem się ale tym - "nie myślimy na jednakowych falach" zupełnie wytrąciłaś mnie z właściwego toku myślenia. Chwila rozproszenia i myśli uciekły na długi weekend.
                        • anwad Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:57
                          To może dołącz do nich? Nic tu po Tobie w takim stanie...:)
            • gelati PiS zrobi PO kuku 02.06.15, 18:22
              Pare razy:)
            • szwampuch58 Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:27
              ma dzisiaj "wysokie odloty" ptaszyna,dawno tak nie szybowala w oparach swojego zachwytu PiS-em
          • 1zzarda Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:24
            Poczekaj az przeczytam książk? Misiaka...
            O juz wiem, kasa kasa kasa.... Nie nie JK, on jest ponad to, ale otoczenie?
            • anwad Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:27
              Tylko jedno takim jak Ty w głowie:-)
              • 1zzarda Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 02.06.15, 18:31
                Jakie masz zdanie o Misiaku, łże?
      • dystans4 Re: Logicznie. 02.06.15, 22:19
        "Logicznie. Naukowo. - :D"

--
        Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.
        "... myślałam:-)" - © Skarb.
      • terlichujski Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 03.06.15, 00:28
        anwad napisała:

>

Słusznie umieściłaś ten trzykropek przed "myślałam" i uśmieszek na końcu.
        "Myślenie" i "anwad" - słowa, które nie mogą iść w parze.
      • kotek.filemon Re: Nikt nie potrafi logicznie myśleć? 03.06.15, 10:39
        anwad napisała:

To już nie myśl, bo się spocisz od tej roboty...
    • erte2 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:26
      anwad napisała:

Co zrobi PiS po dojściu do władzy? Poz dobyciu ponad 41% głosów? Nie, nie będę odpowiadać. Ciekawa jestem, co Wy o tym myślicie. Bo z tego, co widzę, większość z Was jest w strachu...
      Chyba po raz pierwszy muszę się z tobą zgodzić. Bo co prawda nie wiem jak inni, ale ja się rzeczywiście boję. Bo jest czego.
      Boję się szalonego Macierewicza, boję się fanatycznego Kamińskiego, boję się chamskich Brudzińskiego i Mastalerka.
      Ale też boję się eskalacji rydzykowego katolicyzmu, boje się codziennych wiadomości w TV rozpoczynających się modlitwą, boje się wszechobecności biskupów w każdej dziedzinie życia, boję się katolickiego terroru, boje się wszechobecnego "tchnienia Ducha świetego".
      Również włos mi się jeży na myśl że kacza ekipa będzie chciała wprowadzić w życie wszystkie swoje szalone postulaty ekonomiczne, ale tu jestem nieco spokojniejszy, bo wiem że jak zwykle po prostu łgali.
      Boję się zniszczenia pozycji Polski na arenie międzynarodowej, boję się cofnięcia nas o lata.
      Ale najbardziej boję się takich zmian w Konstytucji które w taki czy inny sposób wprowadzą zapis o przewodniej roli PiS oraz nieomylności jego prezesa.

"Jeśli myślicie że kiedykolwiek zdobędziecie władzę to się mylicie" - wykrzyczał kiedyś ówczesny premier Jarosław Kaczyński w kierunku ław opozycji.
      Nie przewidział jednak wyroku wyborców w roku 2007. i władzę musiał oddać.
      Boję się że tym razem już nie popełni takiego błędu jak poddanie się procedurze demokratycznych wyborów i "raz zdobytej władzy już nie odda nigdy".
      • volupte Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:25
        Nie odda władzy bo .....nie ma demokracji dla wrogów demokracji ;-)
        • anwad Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:29
          "Brak zgody? Przeciwników zgody? Nie ma to naszej zgody!":D

• free-sound Nic dobrego, już raz próbowali. 02.06.15, 18:36
      Pozostawili po sobie, Blidę w trumnie, ponad 1000 niezoperowanych kardiochirurgiczne pacjentów, smród dookoła oraz Leppera na sznurku a po dwóch latach od porzucenia Rządu wycieczkę skutkującą 96 nieboszczykami.
    • sclavus Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:36
      Rozpłacze się!!!
      • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 18:40
        sclavus napisał:

> Rozpłacze się!!!

Dokładnie tak, też bym nie chciał czyścić tej stajni Augiasza, jaka zostawi PO.

• sclavus Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:29
          ... można i tak...
          Naprawdę można!!
          ... jak widać :D
    • religijnych.uczuc.obraza Zwiększy korupcję. 02.06.15, 19:12

• anwad Wiedziałam, że nie dacie sobie rady z moją zagadką 02.06.15, 19:35
      A odpowiedź nie była skomplikowana ani podchwytliwa...
      • anwad Re: Wiedziałam, że nie dacie sobie rady z moją za 02.06.15, 19:40
        Ani pytanie nie było podchwytliwe...
    • az43 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:41
      To proste-rozpieprzy do końca ten kraj.
      • gtxl.1 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:56
        az43 napisał:

> To proste-rozpieprzy do końca ten kraj.

Dokończy "dzieło" PO ?....to całkiem możliwe. Dla mnie żadne zaskoczenie. Pamiętam czasy AWS oraz jak potem musiał sprzątać tę stajnię Augiasza po AWS - SLD.

• 141288bs Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:45
      anwad napisała:

> Co zrobi PiS po dojściu do władzy? Poz dobyciu ponad 41% głosów? Nie, nie będę
      > odpowiadać. Ciekawa jestem, co Wy o tym myślicie. Bo z tego, co widzę, większoś
      > ć z Was jest w strachu...
      >
      - ci co sa w strachu,pierwsi pojda za kraty.
      • anwad Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 19:48
        Być może. Kiedyś zwykli ludzie bali się PiS. Teraz już chyba straszak PiS przestał działać, bo większość normalnych ludzi przestała się PiS bać...
        • dystans4 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 02.06.15, 22:38
          No właśnie.
          A tymczasem: "Ludzie powinni się bać" - powiedział J.Kaczyński (w 2007).
          Potrzebny powrót do władzy, żeby spełnić oczekiwania prezesa.
    • anwad Od tego zaczniemy... 02.06.15, 20:04
      Od zasadniczej reformy wymiaru sprawiedliwości...

youtu.be/v9SnOgrHix8?t=1767

"Sądzę, że komisja może być, ale decydująca jest reforma systemu sprawiedliwości. To, że w kolejne afery kończą się niczym, wynika ze stanu wymiaru sprawiedliwości. Dlatego potrzebna jest tu daleko idąca zmiana we wszystkich tworzących go instytucjach. Obecny stan wymiaru sprawiedliwości jest nie do zaakceptowania. Bez naprawy nie rozliczymy afer ani nie naprawimy życia publicznego i gospodarczego".
      • 1zzarda Re: Od tego zaczniemy... 02.06.15, 20:10
        B?dą zastępy sędziów Kryże?
      • dystans4 Gołębico, 02.06.15, 22:32
        Racja.
        Wyda ukaz przyznający swojej żonie (I Damie V RP) pensję. W ten sposób, jak już tu na tym Forum zapowiadano, załatwi najbardziej pilną sprawę Polski. Przepraszam, Wolski.
        Wytoczy Komoruskiemu i wszystkim POplecznikom proces za szerzenie oszczerstw o tym, jakoby obiecał, że jego biuro teraz i zawsze udzielać będzie bezpłatnych porad prawnych i ułaskawień (ułaskawienia nigdy nie były bezpłatne).
        Oskarży Komoruskiego o bezprawne zajmowanie pod żyrandolem fotela Prawdziwego Prezydenta, Przyjaciela Moskali.
        Dostanie się Komoruskiemu, dostanie. Żeby go tylko jaki seryjny znajomy prezesa nie odwiedził.
    • haen2010 Tuska nie wsadzą, poza zasięgiem 02.06.15, 20:15
      Chociaż gnojowi należy się za wszystkie kłamstwa.

Ale wypowiedzą wojnę Rosji o zwrot wraku TU-154. Trzeba zatrzeć ślady, bo to Kaczuś Wawelski wspólnie z Błasikiem skasowali tych pasażerów. Nie wiedzieli, z jakim kretynem udają się w ostatnią podróż.
    • camille_pissarro Przede wszystkim zrobi 02.06.15, 20:57
      porządny audyt 8 letnich rządów PO i pięcioletni B.Komorowskiego
      • dystans4 Re: Przede wszystkim zrobi 02.06.15, 22:35
        Powinien zacząć od przyznania pensji swojej żonie. Tak jak PiSano tu na tym Forum: żona PiS "nie może cierpieć głodu i niedostatku".
    • piq to samo co poprzednio, gdy doszedł:... 03.06.15, 00:08
      ...odbyła się haniebna łapanka na najważniejsze stanowiska w państwie, bo PiS nie miał tam kogo posadzić. A po chwiluni PiSdy oddały władzę, bo sobie z nią nie radziły. I nic się nie zmieniło - kto był w PiSie wartościowy, został wypieprzony z partii.

Chyba że PiS po dojściu do władzy usunie sobie sowiecko-rosyjski wrzód z czoła, który to wrzód na czele PiSu jest przyczyną xuyowatości tej partii i jej demolki personalnej.
    • stanczyk-5 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 03.06.15, 05:30
      Bedzie rzadzil,a my Narod od drugiego roku tych rzadow
      bedziey porowywac z efektami rzadow poprzednich ekip

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
      Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
    • wiosnaludzikow Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 03.06.15, 05:48
      anwad napisała:

> Co zrobi PiS po dojściu do władzy? Poz dobyciu ponad 41% głosów? Nie, nie będę
      > odpowiadać. Ciekawa jestem, co Wy o tym myślicie. Bo z tego, co widzę, większoś
      > ć z Was jest w strachu...
      Dekomunizację.
      • dystans4 Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 03.06.15, 10:33
        Przeprowadzi ją sędzia Kryże.
        Uchwali ustawy i stworzy warunki dobrostanu wszystkich członków PiS. Zgodnie z prawem i sprawiedliwością, każdy dostanie po leśniczówce, a Martusia pałac.
    • jane-panzram Re: Co zrobi PiS po dojściu do władzy? 03.06.15, 07:07
      Stworzą bojówki na wzór Patroli Sharia: będą sprawdzać czy w niedziele obywatel był w kościółku, a niedzielnych bywalców galerii handlowych czeka kamieniowanie na Stadionie Narodowym

Fakty będą miały wybór: albo puszczają codziennie kazanie jasnogorskie, albo strata licencji z KRRiT na nadawanie

Przerypane będą mieć nocne marki: kto nie będzie wstawal przed 6 rano, tego szybko prędko wczesnego wstawania nauczą naloty służb.

Lis zostanie Pierwszym Męczennikiem oraz sumieniem narodu. Będzie nadawał sygnały z emigracji w Boston Meseczjusets, w swoim autorskim programie w Podziemnym Radiu.
    • religijnych.uczuc.obraza A może po dojściu do władzy PiS rozliczy 03.06.15, 08:21
      takich członków SKOK Wołomin jak ty, którzy brali od WSI kasę za reklamowanie tego wsiokowego SKOKu na forum kraj?
      • dystans4 Re: A może po dojściu do władzy PiS rozliczy 03.06.15, 10:39
        Tego się nie da zrobić.
        Tak jak u Brechta, CBA łapie tylko drobnych organizatorów wesel.
        Anwad awansowała do otoczenia prezydenta RP kandydata na członka grupy 1. Należy do nietykalnych.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: A może po dojściu do władzy PiS rozliczy 03.06.15, 10:42
          Pomimo jej interesów z WSIokami jest nietykalna?
          • dystans4 Re: A może po dojściu do władzy PiS rozliczy 03.06.15, 10:55
            Jest tak demoniczna i przerażająca, że nie tkną jej żadne służby za wyjątkiem osobistej ochrony prezesa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka