Dodaj do ulubionych

Duda chce "finansowania filmów, które ...

03.06.15, 14:53
...pokazywałyby prawdziwą historię Polski.

Najwyższa pora,dość tego Sąsiedzkiego fałszu oraz ćwierć a nawet mniej IDOwej prawdy.

p.s.

ciekawe dlaczego Żydzi zabronili przeprowadziś ekshumacje na terenie jedwabieńskiej stodoły oraz innych poszukiwań ziemnych

Obserwuj wątek
    • bogucjusz Hehe, będzie Jarozbaw skakał przez płot? 03.06.15, 15:06
      Na tych filmach? Bitwę Warszawską 1920 też będzie wygrywał? :-))))
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Hehe, będzie Jarozbaw skakał przez płot? 03.06.15, 15:11
        Zgada się z WSIokami od Bitwy Warszawskiej 1920.
    • snajper55 Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 15:07
      erka_46 napisał:

> ...pokazywałyby prawdziwą histor
      > ię Polski.
      >

>
      > Najwyższa pora,dość tego Sąsiedzkiego fałszu oraz ćwierć a nawet mniej [
      > b]IDO[/b]wej prawdy.

A co, prawda w oczy kole?

> ciekawe dlaczego Żydzi zabronili przeprowadziś ekshumacje na terenie jedwabień
      > skiej stodoły oraz innych poszukiwań ziemnych

To Kaczyński zabronił. Kaczyński to Żyd?

S.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 15:09
      czemu nie, fajnie byłoby obejrzeć jak lud Warszawy na kilku biskupów zdrajców-sprzedawczyków się wku..ło i zamiast liści zawisło paru purpuratów.

prawda o Konstytucji 3 Maja niech się nam objawi
      • m.c.hrabia Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 15:18
        a kto mu broni , prezespan czy pierwsza dama?
    • wagonetka niech finansuje 03.06.15, 15:18
      jego kancelaria ma sporo pieniędzy
      • mara571 pani Odorowicz miala mnostwo pieniedzy, 03.06.15, 15:25
        ale wolala finsowac Poklosie niz filmy o polskich bohaterach.
        • wagonetka i dobrze, że miała 03.06.15, 15:26
          dzięki temu powstało wiele świetnych filmów
          • mara571 naparwde swietnych? 03.06.15, 15:30
            mam troche inne zdanie na ten temat.
            I nie tylko ja:
            www.bankier.pl/wiadomosc/Za-czyje-pieniadze-powstaja-polskie-filmy-2696196.html
            • wagonetka naprawdę 03.06.15, 15:32
              ale ty oczywiście możesz woleć inne filmy
              • m.c.hrabia Re: naprawdę 03.06.15, 15:41
                ale ty oczywiście możesz woleć inne filmy

na ten przykład M jak M
                • wagonetka PRL nie wyszedł z ludzi 03.06.15, 15:56
                  niektórzy wciąż marzą o tym, aby państwo finansowało jedynie filmy słuszne ideologicznie
        • religijnych.uczuc.obraza Re: pani Odorowicz miala mnostwo pieniedzy, 03.06.15, 15:27
          Pokłosie to film o polskich bohaterach.
        • volupte Re: pani Odorowicz miala mnostwo pieniedzy, 03.06.15, 20:13
          Pokłosie jest o polskim bohaterze.
    • erte2 Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 15:20
      erka_46 napisał:
      ciekawe dlaczego Żydzi zabronili przeprowadziś ekshumacje na terenie jedwabieńskiej stodoły oraz innych poszukiwań ziemnych
      Dlatego głupku że tego zabrania im ich religia. A ponoć poszanowanie uczuć religijnych jest dla katolików sprawą najważniejszą.
      • damakier1 Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 16:28
        ponoć poszanowanie uczuć religijnych jest dla katolików sprawą najważniejszą.

Najważniejszą sprawą dla katolików jest poszanowanie uczuć religijnych katolików.
      • erka_46 Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 19:48
        erte2 napisał:

> Dlatego głupku że tego zabrania im ich religia. A ponoć poszanowanie uczuć reli
        > gijnych jest dla katolików sprawą najważniejszą.

- wiem o tym,tylko nijak się to ma to prawdy.

Wystarczą jedynie dobre chęci,ale gdy się nie pragnie dojść do prawdy dobrze się schować za religię.
        Niektórzy twierdzą,że ujawnienia prawdy przestraszył się ś.p. prezydent Kaczyński,a on jedynie uszanował Żydów religijne żądania,które jak się chce to się omija.

Stodoła w Jedwabnem nie jest żydowskim cmentarzem a miejscem podobnym do obozu koncentracyjnego jedynie w mniejszym rozmiarze i religijne prawo żydowskie ekshumacji w miejscu tak szczególnym nie zabrania.

cytat:

Nawet jeśli w tym miejscu spoczywają Żydzi?

Nie wiadomo, czy są tam pochowani sami Żydzi. A nawet jeśli tak jest, to miejsce pochówku nie staje się automatycznie cmentarzem. Powinna pani wiedzieć, że czym innym jest zakładany na wieczność kirkut, a czym innym obóz koncentracyjny, w którym zamordowano więźniów i wrzucono ich ciała do wspólnego grobu. W Izraelu także stosuje się podobne rozróżnienie. Jeśli na planie nowo budowanej drogi znajduje się cmentarz, wtedy zmienia się plany. Znalezienie nieznanego grobu kończy się jego ekshumacją.

Skąd wobec tego specjalne narady z udziałem rabina?

Nie wiem. Rabin powinien wiedzieć, że tego typu ekshumacja nie oznacza sprzeniewierzenia się naszym normom religijnym.

Czytaj więcej: www.dziennikbaltycki.pl/artykul/443051,ekshumacja-szczatkow-w-kokoszkach-zgodna-z-zasadami-judaizmu,id,t.html?cookie=1

• 2venom To już GWna typu POgroSSie czy gnIDA nie będą 03.06.15, 15:21
      finansowane z pieniędzy opluwanych gojów ?!
      I może jeszcze dzieci gojów nie będą zmuszane do oglądania tego syfu ?!
      Przecież Żyd -Hartman zapowiedział :
      "... Weźmiemy szturmem wasze szkoły, zwabimy was podstępem do teatrów, wyślemy wasze dzieci w świat..."
      • mara571 to byla szczera deklaracja 03.06.15, 15:27
        czy antyetyk usunal juz swoj wpis z bloga na portalu Polityka?
        • 2venom Re: to byla szczera deklaracja 03.06.15, 15:31
          Nie wiem. Sieć jest "sprzątana" kiedy się co nieco odkryją. Widac to było kiedy izraelscy kibice wyzywali Polki - info nt zaraz znikało ale w dobie internetu nie jest to już takie proste jak to robili wcześniej z dokumentami, relacjami etc ...
    • 2venom Mam nadzieję, że nakręcą cos na TE tematy : 03.06.15, 15:35
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,157823654,157823654,_Wdziecznosc_za_przydluga_goscine_.html
      • volupte Re: Mam nadzieję, że nakręcą cos na TE tematy : 03.06.15, 16:34
        O tych tematach to wolałbys zapomnieć , bo ta dziesiatka chluby nam nie przynosi.
    • sclavus Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 15:56
      Czyli - będzie, jak za Goebbelsa!
      propagandieren :D:D muss sein!!!
      • mara571 propadanda? 03.06.15, 19:51
        ja mam wrazenie, ze moi rowiesnicy wiecej zapamietali z historii ogladajac seriale Krolowa Bona i Najdluzsza wojna nowoczesnej Europy anizeli z podrecznikow, ktore wowczas obowiazywaly.
        Teraz podobno hitem byl turecki serial Wspaniale stulecie.
        Gdybys wiedzial ile filmow dokumentalnych i fabularnych nakrecili Niemcy to zlapalbys sie za glowe.
        Kazdy protestujacy przeciwko hitlerowskiej dyktaturze byl juz bohaterem filmu fabularnego. Bylo ich chyba z dziesiec.
    • volupte Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 16:30
      Przeciez tłumaczyli czemu.
    • mariner4 PiS realizm= 03.06.15, 20:05
      Soc realizm.
      Te kmioty niczego nie wymyślili sami. Wszystko małpują z PRL. Tylko przymiotnik się zmienił z "socjalistycznego" na "narodowy" czy jakoś podobnie.
      M.
    • rzewuski1 Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 20:22
      To chce pan Duda być jeszcze ministrem kultury.?
      Pan Duda bedzie mial własnych ministrów od wojska, kultury, finansów, służby zdrowia, itd,itp.
    • jan_zizka ja bym się zgodził na finansowanie filmu... 03.06.15, 20:49
      ...np. o polskich myśliwcach, utrzymanego w konwencji np. "Pearl Harbor", z wątkiem romansowym i przygodowym, atrakcyjnego dla widza, a przy okazji uświadamiającego, że do wejścia USA do wojny polscy myśliwcy dostarczali RAFowi od 17 do 21 procent zestrzeleń, stanowiąc znikomy odsetek liczbowy. Możnaby dodać wątek powrotu do kraju i dręczenia przez władzę ludową, a potem ucieczki samolotem. Fajny film mógłby być. Czesi już zrobili film o swoich myśliwcach w Anglii, choć prawdę mówiąc niewiele z nich wynikało, gdyż polskie wyszkolenie myśliwskie stało przed wojną na unikatowym poziomie.
      • mara571 a film o Pileckim? 03.06.15, 21:05
        o wyprawie Karskiego?
        • piq też świetne tematy /nt 04.06.15, 00:35
    • alistair-p Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 20:56
      erka_46 napisał:

> ...pokazywałyby prawdziwą histor
      > ię Polski.
      >

>
      > Najwyższa pora,dość tego Sąsiedzkiego fałszu oraz ćwierć a nawet mniej [
      > b]IDO[/b]wej prawdy.
      >
      > p.s.
      >
      > ciekawe dlaczego Żydzi zabronili przeprowadziś ekshumacje na terenie jedwabień
      > skiej stodoły oraz innych poszukiwań ziemnych
      > ------------------------------------------------------------
      Szybko zapomniałeś o swojej religii :-) Takim zajadłym antysemitą może być tylko uciekinier z kibucu,obecnie żarliwy katolik.Staraj się,bo ci każą sciągać gacie w celu weryfikacji.
      • erka_46 ha,ha ... 04.06.15, 08:35
        alistair-p napisał:

> Szybko zapomniałeś o swojej religii :-) Takim zajadłym antysemitą może być tylk
        > o uciekinier z kibucu,obecnie żarliwy katolik.Staraj się,bo ci każą sciągać gac
        > ie w celu weryfikacji.

- no proszę,jeśli ktoś uważa ,że wszelkimi sposobami i metodami należy dochodzić prawdy w sprawach dotyczących kwestii stosunków żydowsko-polskich to nagle okazuje się antysemitą.
        Ja w portkach mam wszystko tak jak należy,jestem i byłem od stuleci chrześcijaninem i uważam,że nie ma narodów wybranych i jakichś świętych.
        Tak Żyd jak i Polak mógł być i bywał bandytą.
        Jeśliś kiedykolwiek do Biblii zajrzał i poznał tamże historię Żyda,to zauwazyłeś zapewne,że Pismo To Świętym z nazwy roi się od wojen wszelakich,Żydów z całym otaczającym go Światem,czyli jak to można określić.
        Naród Wybrany był wrogiem Świata i dodatkowo ten Świat zwalczał jak tylko potrafił,a więc był bandytą bo mordował i jeszcze dodatkowo Boga o pomoc wołał.

Dlatego musiał przyjść Chrystus,Żyd,który ucząc miłości Boga do Człowieka i Człowieka do Człowieka stworzył chrześcijaństwo i tego się Człowiek winien trzymać.
        Lecz Człowiek jak to Człowiek najczęściej chadza swoimi ścieżkami,a że Żyd też tylko Człowiek
        pierwszy wybrał ścieżkę na krzyż dla Boga.
        Miłość ukrzyżował.

Dlatego w imię miłości do Człowieka wszelkimi sposobami należy dochodzić prawdy,bo chodzi jedynie o Człowieka i jakiś Żyd nie prawa zabraniać w dochodzeniu do prawdy.

Jeśli to co napisałem uważasz za antysemityzm,no to się zgadzam:
        JESTEM ANTYSEMITĄ BO JESTEM TYLKO CZŁOWIEKIEM , a Bóg jest dla Człowieka a nie tylko dla Żyda.

• porannakawa01 Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 03.06.15, 21:03
      Niskobudżetowy słuszny gniot czy robiony z głową wysoko nakładowe za kilkaset milionów dolarów?
      Ciekawe co wybierze i na co go będzie stać.
      Pierwszy o Kaczyńskim kierującym obroną, ustawiający krzyżowy ogień, nacierające na bagnach ruskie pod Smoleńskiem, poległym w końcu.
      A aktor grający Kaczyńskiego to Szwarceneger?
      • man_sapiens Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 04.06.15, 08:29
        > A aktor grający Kaczyńskiego to Szwarceneger?
        Na białym kucyku.
    • az43 Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 04.06.15, 09:42
      Niech finansuje,europosła stać.
      ps.
      oddał już wynagrodzenie za te wszystkie miesiące kiedy nie pracował w Brukseli czy jak przyzwoity pisior zrobił przekręcik?
      • nachlany_wolak Słuszna uwaga ! 04.06.15, 10:18
    • pispisia Re: Duda chce "finansowania filmów, które ... 04.06.15, 10:35
      prawdziwa historia, to ta zaakceptowana przez prezesa, Duda,Macierewicza itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka