Dodaj do ulubionych

Polityka, religia, moralność - życie

20.07.15, 21:29
Polska zgodzi się, pomimo protestów Gowina & co, przyjąć w ciągu dwóch lat 2.000 uchodźców - ludzi uciekających przed wojną, śmiercią, głodem, cierpieniem. Dwa tysiące, to jeden uchodźca na 20tys. prawdziwych Polaków, co roku jeden człowiek (mężczyzna, kobieta, dziecko, starzec) na 40 tysięcy. Na Warszawę przypada proporcjonalnie 90, słownie dziewięćdziesięciu ludzi.
Co na to wzmożeni religijnie w rodzaju Dudy? Przecież Chrystus powiedział
"Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom!
Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a nie daliście Mi pić;
byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie;

To chyba ważniejsze niż podnoszenie hostii z ziemi - czy mylę się?
Na dodatek - ci ludzie byli poczęci - czy nie warto zając się ochroną ich poczętego życia? Czy to nie ważniejsze od zmuszania kobiety do urodzenia niezdolnego do życia płodu, który dzięki temu umierał w mękach przez dziesięć dni?
Obserwuj wątek
    • mara571 jak zwykle nie przeczytałeś wypowiedzi Gowina 20.07.15, 21:38
      a on mówił wyraźnie, ze mamy obowiązek przyjąć syryjskich chrześcijan.
      Dzisiaj przy porannej kawie słuchałam wiadomości ZDF i tam powiedziano, ze Polska zgodziła sie przyjąć 2000 chrześcijan w ramach tego europejskiego kontyngentu.
      Czy takie są ostateczne ustalenia jeszcze nie wiem. Może masz jakiś link, to wrzuć na forum.
      • man_sapiens Re: jak zwykle nie przeczytałeś wypowiedzi Gowina 20.07.15, 21:42
        > a on mówił wyraźnie, ze mamy obowiązek przyjąć syryjskich chrześcijan.

A ja uważam, że mamy obowiązek przyjąć syryjskich ludzi.
        • mara571 Re: jak zwykle nie przeczytałeś wypowiedzi Gowina 20.07.15, 21:54
          man_sapiens napisał:

> A ja uważam, że mamy obowiązek przyjąć syryjskich ludzi.

A ja uwazam, ze muzulamanom nie grozi smierc. W koncu walcza i zabijaja innowiercow ich synowie, ktorych tak wychowali.
      • inocom Samarytanin 20.07.15, 21:47
        mara571 napisała:

> a on mówił wyraźnie, ze mamy obowiązek przyjąć syryjskich chrześcijan.
        > Dzisiaj przy porannej kawie słuchałam wiadomości ZDF i tam powiedziano, ze Pols
        > ka zgodziła sie przyjąć 2000 chrześcijan w ramach tego europejskiego kontyngent
        > u.

Czy Gowin o nim słyszał? Nie sztuką jest okazać miłosierdzie podobnemu.
        • mara571 samarytanizm konczy sie takze w W. Brytanii 20.07.15, 21:55
          warto sie zaznajomic z dzisiejsza mowa Camerona.
          • inocom No to po chrześcijaństwu 20.07.15, 22:25

Re: samarytanizm konczy sie takze w W. Brytanii
            mara571 napisała:

> warto sie zaznajomic z dzisiejsza mowa Camerona.

Bo chrześcijaństwo nie opierało się na mowie Camerona.
      • erte2 Re: jak zwykle nie przeczytałeś wypowiedzi Gowina 20.07.15, 22:04
        mara571 napisała:

a on mówił wyraźnie, ze mamy obowiązek przyjąć syryjskich chrześcijan.
        Coraz ciekawiej. To znaczy że niechrześcijanin to gorszy gatunek człowieka? Taki np. buddysta, żyd, muzułmanin - to już nie zasługują na pomoc, wsparcie, ratunek... ?
        Stąd już tylko krok do "OSTATECZNEGO ROZWIĄZANIA", do Auschwitz, Treblinki, komór gazowych itd.
        Całkiem zresztą niedawno jeden z czołowych "autorytetów" Radia Maryja, niejaki Wolniewicz (nazwanie go profesorem nie przechodzi mi przez klawiaturę) proponował: ZATAPIAĆ! Czyli mordować, eksterminować, niszczyć... W mię boga chrześcijan, miłości bliźniego, ekumenii, nauk JP2....
        • mara571 Re: jak zwykle nie przeczytałeś wypowiedzi Gowina 20.07.15, 22:15
          wyjasnilam powyzej.
          Europa nie moze przyjac wszystkich "chetnych", ale moze pomoc w obozach uchodzcow przez przyslanie pieniedzy, kontenerow i przenosnych oczyszczalni i stacji uzdatniania wody.
          Bardzo bogate panstwa, sasiedzi Syrii i Iraku nie przyjmuja swoich braci w wierze. Mysla bardzo przyszlosciowo: ich celem jest szerzenie islamu. Przede wszystkim w Europie.

W tivi leci wlasnie reportaz o niemieckich dzihadystach. Juz 90 berlinczykow walczy w szeregach IS. 10 poleglo. Jedna matka zali sie, ze nie wie gdzie pochowano jej syna. I nie rozumie, kiedy i jak jej syn sie zradykalizowal.

PS Wymordowano juz 130 tys chrzescijan w Iraku i w Syrii. Nikt w Europie nie protestowal. Poza Franciszkiem.
    • inocom Przecież i tak uciekną na Zachód. 20.07.15, 21:39
      O co więc to gadanie?

Mogą znać podstawy angielskiego, francuskiego, włoskiego czy niemieckiego. Ale nie uwierzę, że w Afryce są obyci z polszczyzną.
    • dobry-termin Re: Polityka, religia, moralność - życie 20.07.15, 21:44
      A ja chciałbym zapytać o Polaków którym polski rząd odmawia powrotu do ojczyzny.
      Bliższa ciału koszula... jakoś ten fakt do Was nie dociera?
      • man_sapiens Re: Polityka, religia, moralność - życie 20.07.15, 21:49
        > Bliższa ciału koszula... jakoś ten fakt do Was nie dociera?

Was jako nas czy was jako mnie?
        Ja uważam, że oczywiście podkoszulka bliższa ciału niż smoking, ale co innego ucieczka przed wojną w której zabijani są cywile a co innego ucieczka przed kiepskimi perspektywami zarobkowymi.
      • snajper55 Re: Polityka, religia, moralność - życie 20.07.15, 21:57
        dobry-termin napisał(a):

> A ja chciałbym zapytać o Polaków którym polski rząd odmawia powrotu do ojczyzny.

Nie kłam, Polak nie musi mieć zgody polskiego rządu, aby wrócić do Polski.

S.
        • erte2 Re: Polityka, religia, moralność - życie 20.07.15, 22:13
          snajper55 napisał:
          Nie kłam,...
          Wymagasz niemożliwego. To tak jakbyś chciał zabronić rybie pływać a gównu śmierdzieć.
          Po prostu pisie inaczej nie umiom. Dla pisia dzień, ba, godzina bez kłamstwa, insynuacji, oszustwa to czas stracony. Zmarnowany. Bezpowrotnie i całkowicie.
          Bo kłamstwo, oszustwo, pomówienie, insynuacja to jest pisi żywioł. Środowisko naturalne. Szambo w którym się wychował i bez którego nie wyobraża sobie życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka