Dodaj do ulubionych

Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki

15.08.15, 12:19
A nie tak obciachowy Bronek kartka i sulerzy a i tak ledwie dukał.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 12:23
      Mój ulubiony Benito ma dobrą pamięć i potrafi wykuć. Brawo.
      • zoil44elwer Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 16.08.15, 15:23
        volupte napisał:

> Mój ulubiony Benito ma dobrą pamięć i potrafi wykuć. Brawo.
        Erudyta z kartki swoich przemówień nie czyta.Bronisław Komorowski to tylko magistrat który "zdobył" wykształcenie w socjalistycznej PRL.A że już od liceum zaangażował się w walkę narodowo-wyzwoleńczą to i czasu nie stało by zdobyć porządną wiedzę.Podziemni patrioci nie mieli czasu by porządnie nauczyć się języka polskiego w mowie i piśmie.Ale "taki" patriota nawet nie znając historii,ortografii czy geografii do żłobu zawsze trafi(ł)!
    • stelmachlukasz Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 12:24
      Doskonałe przemówienie Dudy ! Płynne, bez jąkania (jak u KomoRuskiego "yyyyytam", "yyyyyyto"), z charyzmą, zapałem, w wojskowym duchu! Wenderlich z Siemoniakiem z tyłu za jego plecami stoją i słuchają jak zaklęci.

Brawo Panie Prezydencie, takiego jak Pan potrzebuje Polska i Polacy. Czasy się zmieniły ale nawała bolszewicka - kiedyś Tuchaczewskiego i Stalina, a dziś Putina, ciągle grozi Polsce. Dziś budowa solidnej armii i doposażenie jej w sprzęt to konieczność. Swoją mową pokazał Pan że potrafi Pan podnieść na duchu!

Pana wyborcy są z Panem i wspierają Pana.
      • alka7777 Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 23:04
        a wsłuchaeś sie co on mówił z glowy.Typowy Gierek cz Putin ale niestety bez charyzmy. Niestety mam wrażenie że przemawia bez kartki ale nauczył się na pamięc i bardzo żle akcentuje. Po prostu to go przerasta
    • axyzaa Kolejny cud Dudy 15.08.15, 12:27
      w trakcie uroczystości z udziałem amerykańskich żołnierzy Duda mówił z głowy, a tłumaczka tłumaczyła z kartki.
      • 3alfa.alfa Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 12:30
        axyzaa napisała:

> w trakcie uroczystości z udziałem amerykańskich żołnierzy Duda mówił z głowy, a
        > tłumaczka tłumaczyła z kartki.
        >
        U Komoruskiego byłoby odwrotnie
      • stelmachlukasz Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 12:31
        A co robiła suflerka KomoRuskiego z której nabijali się nawet piłkarze Reprezentacji Polski ? :-)))

pikio.pl/szczesny-parodiuje-suflerke-komorowskiego-video/
        • 3alfa.alfa Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 12:33
          stelmachlukasz napisał:

> A co robiła suflerka KomoRuskiego z której nabijali się nawet piłkarze Reprezen
          > tacji Polski ? :-)))
          >
          > pikio.pl/szczesny-parodiuje-suflerke-komorowskiego-video/

Najbardziej zadziwia mnie że Bronk miał trzecie ucho na plecach
        • axyzaa Załosne to wasze odwracanie kota ogonem 15.08.15, 12:36
          Spokojne głowy. Następnym razem też wykuje na pamięć i będzie tłumaczyć z głowy. Albo się znajdzie inną.
      • snajper55 Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 12:57
        axyzaa napisała:

> w trakcie uroczystości z udziałem amerykańskich żołnierzy Duda mówił z głowy, a
        > tłumaczka tłumaczyła z kartki.

Niemożliwe! Skąd miałaby na kartce słowa Dudy, który przecież spontanicznie wygłaszał przemówienie??? Sugerujesz, że Duda uczy się swych przemówień z kartki na pamięć???

S.
        • axyzaa Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 13:00

>
          > Niemożliwe! Skąd miałaby na kartce słowa Dudy, który przecież spontanicznie wyg
          > łaszał przemówienie??? Sugerujesz, że Duda uczy się swych przemówień z kartki n
          > a pamięć???
          >
          A masz jakieś inne wytłumaczenie? Zrób to dla stelmacha i alfy i znajdź jakieś, bo im cały koncept o genialnym umyśle Niezłomnego runął z hukiem.
          • 3alfa.alfa Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 13:42
            Widzę że starasz się jak możesz ale mówiąc szczerze inteligencją nie przewyższasz Bronka. A mówiąc wprost komentujesz nie to o czym jest temat wątku
            • axyzaa Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 14:25
              3alfa.alfa napisała:
              A mówiąc wprost komentujesz nie to o czym jest temat wątku
              >

Piszę dokładnie na temat wątku.
        • zapijaczony_ryj Jarkac mu pisze takie gotowce na różne tematy 15.08.15, 13:38
          snajper55 napisał:

> axyzaa napisała:
          >
          > > w trakcie uroczystości z udziałem amerykańskich żołnierzy Duda mówił z gł
          > owy, a
          > > tłumaczka tłumaczyła z kartki.
          >
          > Niemożliwe! Skąd miałaby na kartce słowa Dudy, który przecież spontanicznie wyg
          > łaszał przemówienie??? Sugerujesz, że Duda uczy się swych przemówień z kartki n
          > a pamięć???
          >
          > S.
      • volupte Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 17:05
        Nie zwróciłem uwagi. Przypuszczam ze zartujesz:-)
        • axyzaa Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 17:14
          volupte napisał:

> Nie zwróciłem uwagi. Przypuszczam ze zartujesz:-)

Ani trochę. Duda dukał z pamięci całą stronę wyuczonego na pamięć tekstu, jakieś 10 zdań podrzędnie złożonych, a ona to śpiewająco powtarzała słowo w słowo - gramatycznie i stylistycznie perfekcyjnie. Nawet na początku jej współczułam - myślałam, co ten @@@@@ robi! Przecież tłumaczka tego nie zapamięta! Niech ktoś go powstrzyma! Daj jej szansę przetłumaczyć! Ale moje obawy były zupełnie niepotrzebne. Tłumaczyła jak z nut nawet lepiej niż w oryginale. Też zachodziłam w głowę jak to możliwe, ale w końcu mnie oświeciło.

Mozna znaleźć to w sieci, na pewni na stronie tvn24. No chyba, ze cenzura pisowska już usunęła.
          • volupte Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 17:30
            Jesli to prawda te te reżymowe telewizje pokażą. Czekam na szkło.
            • axyzaa Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 17:45
              volupte napisał:

> Jesli to prawda te te reżymowe telewizje pokażą. Czekam na szkło.

Jakie reżymowe? te co w trzech debatach prezydenckich wspierały kandydata PiSu? Te z Ziemcem, Gawryluk, Rymanowskim i potulnymi w stosunku do Budynia, pozwalającymi mu kłamać ile wlezie Olejnik i Pochanke?

To było w poniedziałek albo we wtorek jeśli mieli pokazać to już pokazali/

wpisz sobie podczas uroczystości przejęcia zwierzchnictwa nad Siłami Zbrojnymi RP, to było potem, gdzieś się przemieścił. Szukałam, nie mogę tego znaleźć. Serio. Poza tym przez ciebie weszłam na stronę tv republika i tv trwam i jestem rozdrażniona; P Sam se szukaj.
              • volupte Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 17:56
                No na pewno nie Republika czy Trwam , te sa przeciez polskie:-) Zmyliłas mnie bo sadziłem ze to idzie o dzisiejsze przemówienie pełne patosu i gry wokalnej:-)
                • axyzaa Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 18:05
                  volupte napisał:

> No na pewno nie Republika czy Trwam , te sa przeciez polskie:-) Zmyliłas mnie b
                  > o sadziłem ze to idzie o dzisiejsze przemówienie pełne patosu i gry wokalnej:-)

Jak znajdziesz to się podziel. Sama jestem ciekawa czy ja taka niegramotna jestem (chociaż zazwyczaj nie mam problemu ze znalezieniem tego czego szukam) czy faktycznie usunęli. Jeśli to drugie, to jeszcze większe jaja.
                • 141288bs Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 18:25
                  volupte napisał:

> No na pewno nie Republika czy Trwam , te sa przeciez polskie:-) Zmyliłas mnie b
                  > o sadziłem ze to idzie o dzisiejsze przemówienie pełne patosu i gry wokalnej:-)

- masz cos przeciwko reprezentacyjnemu zespolowi WP?
              • 141288bs Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 18:22
                axyzaa napisała:

> volupte napisał:
                >
                > > Jesli to prawda te te reżymowe telewizje pokażą. Czekam na szkło.
                >
                > Jakie reżymowe? te co w trzech debatach prezydenckich wspierały kandydata PiSu?
                > Te z Ziemcem, Gawryluk, Rymanowskim i potulnymi w stosunku do Budynia, pozwala
                > jącymi mu kłamać ile wlezie Olejnik i Pochanke?
                >
                > To było w poniedziałek albo we wtorek jeśli mieli pokazać to już pokazali/
                >
                > wpisz sobie podczas uroczystości przejęcia zwierzchnictwa nad Siłami Zbrojnymi
                > RP, to było potem, gdzieś się przemieścił. Szukałam, nie mogę tego znaleźć. Ser
                > io. Poza tym przez ciebie weszłam na stronę tv republika i tv trwam i jestem ro
                > zdrażniona; P Sam se szukaj.
                - smierdzaca dupa z ciebie,a nie sledcza.
                • axyzaa Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 21:32

> - smierdzaca dupa z ciebie,a nie sledcza.

I tacy ludzie jak ty wybrali mi prezydenta.
          • 141288bs Re: Kolejny cud Dudy 15.08.15, 18:18
            axyzaa napisała:

> volupte napisał:
            >
            > > Nie zwróciłem uwagi. Przypuszczam ze zartujesz:-)
            >
            > Ani trochę. Duda dukał z pamięci całą stronę wyuczonego na pamięć tekstu, jakie
            > ś 10 zdań podrzędnie złożonych, a ona to śpiewająco powtarzała słowo w słowo -
            > gramatycznie i stylistycznie perfekcyjnie. Nawet na początku jej współczułam -
            > myślałam, co ten @@@@@ robi! Przecież tłumaczka tego nie zapamięta! Niech ktoś
            > go powstrzyma! Daj jej szansę przetłumaczyć! Ale moje obawy były zupełnie niep
            > otrzebne. Tłumaczyła jak z nut nawet lepiej niż w oryginale. Też zachodziłam w
            > głowę jak to możliwe, ale w końcu mnie oświeciło.
            >
            > Mozna znaleźć to w sieci, na pewni na stronie tvn24. No chyba, ze cenzura pisow
            > ska już usunęła.
            -tej meczarni ...wspolczuje ci - ale :)dobrze ci tak,na drugi raz nie bedziesz robic porownwnan
    • kombatant_fk.zapijaczony.ryj Benito i Adolf byli lepsi! 15.08.15, 13:30
      3alfa.alfa napisała:

> A nie tak obciachowy Bronek kartka i sulerzy a i tak ledwie dukał.
    • m.c.hrabia Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 13:40
      w mordę ,gieniuś po prostu gieniuś
      • w_v_w Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 13:47
        zal doope wam sciska i tyle. Dlaczego nie nauczyliscie Braka co by mowil z pamieci? Przeciez, to kulturalny i wyksztalcony czlowiek, podobno :P
        • romullos Żeby to nie było jedynym osiągnięciem Dudy 15.08.15, 13:58
          w_v_w napisał:

> zal doope wam sciska i tyle.

"zal doope wam sciska" - jakie to infantylne.

Módlcie się lepiej gorliwie ,żeby nauczenie się przemówienia na pamięci przemawianie bez kartki nie było jedynym osiągnięciem tego prezydenta.
          • w_v_w Re: Żeby to nie było jedynym osiągnięciem Dudy 15.08.15, 14:01
            ...brak argumentow, to bardzo przykre, ale czego sie spodziewac po platfonsowej holocie :D
            • romullos Re: Żeby to nie było jedynym osiągnięciem Dudy 15.08.15, 14:16
              To , że Duda nie czyta z kartki jeszcze nie oznacza, że jest lepszym prezydentem niż Komorowski. Nad czym chcesz tu argumentować?

w_v_w napisał:

> ale czego sie spodziewac po platfonsowej holocie :D

No właśnie, chamski tekst jak na chama przystało.

• m.c.hrabia Re: Żeby to nie było jedynym osiągnięciem Dudy 15.08.15, 16:18
                o właśnie, chamski tekst jak na chama przystało.<

nie, to tylko osobnik który sam odszedł z po ,tak samo jak Drzewiecki ,Chlebowski , Nowak,itp
                tak samo jak oni uczciwy do szpiku , ze swoim przydupasem to nawet wygrał 150 razy w ruletkę szczęściara.
          • dobry-termin Re: Żeby to nie było jedynym osiągnięciem Dudy 15.08.15, 16:15
            Jaki Bronek jest - to nawet koń widzi... chyba że jest ślepy.
            • w_v_w mogl wpasc na defilade przeciez tak ukochal wojsko 15.08.15, 16:20
              kolejny, ktory "rozmienil sie na drobne" tak jak Walesa.;)
        • kalllka Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 13:59
          A wiesz wolkswagen, ze w parku Yosemite w
          US, trzy potężne drzewa zabiły dwoje młodych ludzi/?/
          Jak chcesz to ci podeśle link z CNN
        • kalllka Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 14:01
        • 141288bs Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 14:10
          w_v_w napisał:

> zal doope wam sciska i tyle. Dlaczego nie nauczyliscie Braka co by mowil z pami
          > eci? Przeciez, to kulturalny i wyksztalcony czlowiek, podobno :P

- uczyli,nawet jakies dziewcze od tylu mu szeptalo,ale z glabem nic nie wyszlo
          • w_v_w Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 16.08.15, 16:24
            Kolejny Dyzma z PO, obrodzilo ich sporo w tej orgaanizacji:D
      • zoil44elwer Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 16.08.15, 15:51
        m.c.hrabia napisał:

> w mordę ,gieniuś po prostu gieniuś
        Typowa mowa-trowa gajowego Brąka:Pochwalony JezUS ChrystUS....,trochę pijarowej sieczki o Podziemnej Opozycji,katolickiej tradycji, o Wolności,Solidarności,trochę Obiecanek-Cacanek a wszystko to podlane kościelnym sosem i ostrzeżeniami przed tragicznym losem pod rządami PiS....
    • alistair-p Jakąś zaletę Budyń musi mieć 15.08.15, 14:03
      Niektórzy niepełnosprawni pamiętają nawet czasy gdy mieli 3 lata.
    • alistair-p Gdzie mu tam do Fidela :-) n/t 15.08.15, 14:05

• w_v_w Re: Gdzie mu tam do Fidela :-) n/t 15.08.15, 14:11
        Nie ma to jak Bronek, niczym Gomulka, podobny styl i retoryka :D
        • romullos Re: Gdzie mu tam do Fidela :-) n/t 15.08.15, 14:18
          w_v_w napisał:

> Nie ma to jak Bronek, niczym Gomulka, podobny styl i retoryka :D

Czyś ty w ogóle kiedyś słyszała , czytała przemówienie Gomułki, sieroto?
          • w_v_w :-) n/t 15.08.15, 14:22
            ...bredzil beznamietnie o "arealach", prawie w kazdym wystapieniu, Bronek podobnie bredzil ciagle o tym samym :)
            • alistair-p Re: :-) n/t 15.08.15, 14:54
              Nie słyszałas nigdy przemówień tow.Wiesława :-)
      • zapijaczony_ryj Re: Gdzie mu tam do Fidela :-) n/t 15.08.15, 14:21
        Fidel mógł godzinami o niczym bez kartki, Bento Budyń też posiadł tę umiejętność
        • w_v_w Re: Gdzie mu tam do Fidela :-) n/t 15.08.15, 14:46
          moze ogladal wystapienia Tuska, tez gledzil godzinami o niczym :D
          • zapijaczony_ryj Widzi waweka-tym wyznaniem przyznałeś nam rację 15.08.15, 14:58
            w_v_w napisał:

> moze ogladal wystapienia Tuska, tez gledzil godzinami o niczym :D

Że Budyń pieprzy bez sensu, czyli o...niczym
            • w_v_w Re: Widzi waweka-tym wyznaniem przyznałeś nam rac 15.08.15, 15:28
              bez kartki mowi i jest leworeczny :D:D:D Ja wiem ryju, ze ciezko ci bedzie przyzwyczaic sie do prezydenta inteligentnego, wyksztalconego, ktory nie bedzie pierdzial i zasypial w trakcie spotkan, faktycznie szok dla ciebie :D:D

Raczej po krzeslach skakal nie bedzie :D:D:D
              • zapijaczony_ryj A znasz takiego co po krzesłach skakał? 15.08.15, 15:31
                w_v_w napisał:

> bez kartki mowi i jest leworeczny :D:D:D Ja wiem ryju, ze ciezko ci bedzie przy
                > zwyczaic sie do prezydenta inteligentnego, wyksztalconego, ktory nie bedzie pie
                > rdzial i zasypial w trakcie spotkan, faktycznie szok dla ciebie :D:D
                >
                > Raczej po krzeslach skakal nie bedzie :D:D:D
                • w_v_w Re: A znasz takiego co po krzesłach skakał? 15.08.15, 15:33
                  widzialam nawet w TV i na fotach szoguna :D

ryju nie rznij glaba, wiesz jak ten matol zachowywal sie w Japonii, ten podest, po ktorym skakal, to odpowiednik naszego krzesla w parlemencie.
                  • 3alfa.alfa Re: A znasz takiego co po krzesłach skakał? 15.08.15, 16:24
                    w_v_w napisał:

> widzialam nawet w TV i na fotach szoguna :D
                    >
                    > ryju nie rznij glaba, wiesz jak ten matol zachowywal sie w Japonii, ten podest,
                    > po ktorym skakal, to odpowiednik naszego krzesla w parlemencie.
                    Najwymowniejsze w tym wydarzeniu jest reakcja towarzyszących mu Japończyków którzy go siłą ściągnęli czy też przekleństwa szefowej protokółu wyrażone słowami " ja pier.dolę"
                    • w_v_w znam takiego co po krzesłach skakał, Bronek K? 15.08.15, 16:28
                      zmyslasz jak wszystkie pisiory :D:D:D
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: znam takiego co po krzesłach skakał, Bronek K 15.08.15, 18:44
                        Gdzie to było z tymi krzesłami?
                        • 141288bs Re: znam takiego co po krzesłach skakał, Bronek K 15.08.15, 18:51
                          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Gdzie to było z tymi krzesłami?

- jest wciaz...efka je wozi ze stolami i zastawa
      • volupte Re: Gdzie mu tam do Fidela :-) n/t 15.08.15, 17:31
        Donaldu tez nie przebije:-)
    • axyzaa Niezłomny mówi bez kartki, żeby kartek nie pomylić 15.08.15, 14:41
      i na przykład amerykańskim generałom nie zacząć perorować o kwocie wolnej od podatku.
      • 141288bs Re: Niezłomny mówi bez kartki, żeby kartek nie po 15.08.15, 18:04
        axyzaa napisała:

> i na przykład amerykańskim generałom nie zacząć perorować o kwocie wolnej od po
        > datku.
        >
        >
        - efka nawet nie podeszla do amerykanskich generalow...pewnie temu,ze Andrzeja nie chciala miec za tlumacza.
    • man_sapiens Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 14:53
      Popatrzcie, można nie mieć nic do powiedzenia i przemawiać.
      • volupte Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 17:33
        Nie wstyd ci? Sugerujesz że lepiej wygladać na głupka niz sie odezwac i rozwiać wątpliwości?
    • trollik.morski Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 14:56
      Oby w czynie był tak sprawny, jak w gadaniu!
      Tego życzę sobie i pozostałym Polakom...
    • 3alfa.alfa Ale platformiakom gula skacze 15.08.15, 15:55
      3alfa.alfa napisała:

> A nie tak obciachowy Bronek kartka i sulerzy a i tak ledwie dukał.

że można bez kartki i bez promptera
      • w_v_w Re: Ale platformiakom gula skacze 15.08.15, 15:58
        az milo czytac i patrzec :D
      • nachlany_wolak Brakuje ci wiary w zwycięstwo Szydło 15.08.15, 17:05
        forum.gazeta.pl/forum/w,54,158405717,158407322,Witamy_w_Bydgoszczu.html
    • erte2 Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 16:02
      3alfa.alfa
      Był taki jeden który przemawiał bez kartki. Charyzmatyczny, a jakże; porywał tłumy, mówił a to donośnie, a to cicho, gestykulował, czarował i uwodził.
      Do czasu.
      • w_v_w Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 16:09
        wszystko ma swoj kres, lenistwo, infatylizm Braka, tez osiagnal kres :D
    • nachlany_wolak Można przemawiać bez kartki i pleść bzdury 15.08.15, 16:14
      • volupte Re: Można przemawiać bez kartki i pleść bzdury 15.08.15, 17:03
        Bzdury czy nie to jedno , ale ma chłopina zdolnosci aktorskie , co w tej przemowie ujawnił:-)
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 18:00
      Zupełnie jak Niesiołowski.
      • volupte Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 18:08
        Tylko Niesioł chociaż mów co mysli:-)
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 15.08.15, 18:43
          Dodatkowo jest profesorem a obecny prezydent zaledwie doktorem.
    • ukos Budyń nie umie czytać, to się uczy na pamięć n/t 15.08.15, 18:48
      • 141288bs Re: Budyń nie umie czytać, to się uczy na pamięć 15.08.15, 18:53
        - z tego wysilku,galy ci wyszly na wierzch
      • volupte Re: Budyń nie umie czytać, to się uczy na pamięć 16.08.15, 15:34
        Ciekawe spostrzezenie:-)
    • zoil44elwer Re: Popatrzcie. Można przemawiać bez kartki 16.08.15, 15:32
      Mowy powinny być krótkie a kiełbasy(wyborcze?) długie(B Komorowski-były prezydent)
      Słusznie ,gdy mo sie gowa w kiery jest ino trowa....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka