Dodaj do ulubionych

No i po Mastalerku...

28.08.15, 00:27

twitter.com/KatarzynaPawlak/status/637017040893648896

"nakrzyczal na Prezesa podczas jednego ze spotkan. I trzasnal drzwiami jego gabinetu. True story"

Tyle lat w PiS i gamoń nie wie, że nie zadziera się z Prezesem?!
Obserwuj wątek
    • nicki.santoro Widzisz indeed 28.08.15, 00:35
      Tusk grał niby wodza, ale popełnił straszny błąd.
      Był pobłażliwy dla wielu swoich kompanów z KLD. Skutek był taki, że w PO zapanowała całkowita bezkarność. Pomijam, że oni nigdy nie byli uczciwy, ale brak dyscypliny to jest katastrofalna sprawa.

Kiedy złodziejstwo i prywata całkowicie wymsknęły się spod kontroli, Tusk zwiał i zostawił cyrk na kółkach.

Kaczor nie może powtórzyć tego błędu jeśli za 4 czy 8 lat nie chce skończyć jak Tusk. Musi mieć posłuch a jego karząca ręka nie może odwoływać się do jakichkolwiek sentymentów.

To nie jest przedszkole.
      • indeed4 Re: Widzisz indeed 28.08.15, 00:58
        > brak dyscypliny to jest katastrofalna sprawa.

Dla mnie katastrofalną sprawą jest to, że z PiS odeszły dziesiątki posłów i to tylko dlatego, że prezes poczuł się zagrożony na swojej pozycji. Ile razy pisałem, że mądrze prowadzony PiS miałby dziś nie 30-40 proc. ale 45-50 proc. poparcia już nie zliczę...
        • rozbawiony77 Re: Widzisz indeed 28.08.15, 06:54
          Co racja, to racja. Kaczyński usuwając architekta zwycięstw wyborczych PiS, odwraca trend.
          A sam Duda, bez większości konstytucyjnej, nie wydoli.
          Ale Kaczyński zawsze wkraczał na czas by sp...ć robotę lepszym od niego.:)))))))
          To że PO rządziła za długo, to także jego zasługa. Dziś bez Kaczyńskiego i Antka bombardiera PiS miałby już ponad 50 procent. I PO mogłaby już szykować szczoteczki do zębów. A tak- cud będzie, jeśli PiS znów nie przegra na własne życzenie. Bo jest duuużo do schrzanienia. No chyba że z Kaczora zrobi szybko prezia honorowego:))))
          • indeed4 Re: Widzisz indeed 28.08.15, 08:42
            "Ugrupowanie zostało założone przez działaczy zgrupowanych wokół Jarosława Kaczyńskiego" Tekst linka

Nie zapominaj, że bez Kaczyńskiego by nie było PC i sukcesów PiS. Taka już uroda polskiej republikańskiej patriotycznej prawicy - Kaczyński zawsze był radykałem i nic na to nie poradzimy, a PiS jest taki jak prezes i nie spodziewałbym się, że to się zmieni.
            • indeed4 Poza tym 28.08.15, 09:03
              Kaczyńskiemu trzeba oddać, że mimo swoich wad odnosi polityczne sukcesy. PiS przez ostatnie 8 lat był największą opozycyjną partią w kraju, dziś ma swojego prezydenta i szykuje do przejęcia władzy. Ci, którzy mają na punkcie Kaczyńskiego obsesję i jeżdżą po nim jak po łysej kobyle nie zdają sobie sprawy, jacy są śmieszni - zwłaszcza do lewicy pasuje powiedzenie "krytyk i eunuch z jednej są parafii, obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi". ;-)
              • adam111115 Re: Poza tym 28.08.15, 09:52
                Kaczyńskiemu trzeba oddać, że mimo swoich wad odnosi polityczne sukcesy.

No to ci nowość! Które z 11 przegranych wyborów to był sukces?

PiS przez ostatnie 8 lat był największą opozycyjną partią w kraju, dziś ma swojego prezydenta i szykuje do przejęcia władzy.

No właśnie! A wiesz dlaczego? Bo schowano panaprezesa! !!! Gdyby był w pierwszym szeregu to budyń by dostał 20 procent. Tu akurat nawalony77 ma rację. Dobrze że nie wpuszczono panaprezesa przed 24 maja bo by znowu coś sperd..... Bez Antka i panaprezesa plus lekko łagodniejszy przekaz i pis ma 60 proc, więc indyk, panprezes jest kamieniem u szyi pis a nie politycznym geniuszem

Ci, którzy mają na punkcie Kaczyńskiego obsesję i jeżdżą po nim jak po łysej kobyle nie zdają sobie sprawy, jacy są śmieszni - zwłaszcza do lewicy pasuje powiedzenie "krytyk i eunuch z jednej są parafii, obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi". ;-)

W ogóle cały sukces obecny, pis zawdzięcza nie sobie, bo ani intelektu, ani pomysłu, ani kadr tam nie ma , tylko bardzo źle prowadzącej się i aroganckiej PO. A u wyszło na jaw dzięki przestępczej działalności pis czyli podsłuchom. Tu jedynie oddaję spryt pisowi , byle nikt im nie udowodnił że to oni stoją za podsluchami.
                Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze dramatycznie słaba lewica, czemu po części sami sobie są winni.
                • indeed4 Re: Poza tym 28.08.15, 09:55
                  > W ogóle cały sukces obecny, pis zawdzięcza nie sobie, bo ani intelektu, ani pomysłu, ani kadr
                  > tam nie ma , tylko bardzo źle prowadzącej się i aroganckiej PO.

No to jak, jest sukces czy nie ma? :-)
                  • adam111115 Re: Poza tym 28.08.15, 10:08
                    Budyń prezydentem, tak, to jest sukces. W końcu po 8 latach i 11 przegranych wyborach.
                    I dzięki schowaniu panaprezesa. Jeśli ten wyjdzie z antkiem przed 25 października to zapomnij o rządzie pisu
                    • indeed4 Re: Poza tym 28.08.15, 10:28
                      Chłopie, dalej nie rozumiesz. PiS od 8 lat jest drugą największą partią w kraju i ugrupowaniem o największych po Platformie wpływach. Kiedyś nr 1. było PO, potem PiS i długo, długo nic - teraz liderem jest PiS. Większość frustratów (zwłaszcza lewicowych) wściekle ujadających na Kaczora to typowe karawanowe pieski.

EOT.
                      • adam111115 Re: Poza tym 28.08.15, 10:36
                        Chłopie, dalej nie rozumiesz.

Akurat mi się wydaje ze to Ty nie rozumiesz

PiS od 8 lat jest drugą największą partią w kraju
                        > i ugrupowaniem o największych po Platformie wpływach. Kiedyś nr 1. było PO, po
                        > tem PiS i długo, długo nic - teraz liderem jest PiS.

No i pełna zgoda. PIS nie mogło wygrać dopóki PO się nie spaliła a panaprezes był na swieczniku. Panprezes schowany i pis od razu numer 1

Większość frustratów (zwła
                        > szcza lewicowych) wściekle ujadających na Kaczora to typowe karawanowe pieski.

Daj jakiś przykład bo nie wiem o co chodzi
                        • indeed4 Re: Poza tym 28.08.15, 11:00
                          Tiaaa - od 8 lat jest drugą największą partią w kraju też "dzięki PO" i wściekle ujadającej na Kaczora reszcie politycznego planktonu, który o takiej pozycji może tylko pomarzyć :-)))

Zrozumże wreszcie, że ja mówię o faktach - twoje antykaczystowskie obsesje i wnioskowanie na poziomie 12-latka mnie nie interesują.

Definitywne EOT.

PS. Skoro wygrana z PO jest taka prosta, dlaczego nie wygrywa Petru, Kukiz, Palikot, SLD etc.? Jeśli odpowiesz sobie na to pytanie, zrozumiesz dlaczego piszesz bzdury.
              • camille_pissarro Re: Poza tym 29.08.15, 17:08
                Jedno pytanie. PiS przez 8 lat ( lemingi co chwila wyśmiewali się, że idzie od porażki do porażki ) , a tymczasem przez te 8 lat ta formacja nie zniknęła ze sceny politycznej RP , ba dziś ma szansę sięgnąć po władzę tak by rządzić samodzielnie. Ile czasu PO wytrwałaby jako formacja bez dostępu do konfitur ? Nota bene jest to jedyne spoiwo, która trzyma w kupie tę formację.
                • 13kisiel Re: Poza tym 29.08.15, 17:10
                  PO ogłosiła żałobę po Mastarelku i Kurskim,czy ma dopiero zamiar ???
                • adam111115 Re: Poza tym 29.08.15, 17:20
                  Dlaczego pis może wygrać?

1) pozakladali po Warszawie nielegalne podsłuchy i złapali niestety niezbyt chlubne zachowania powców
                  2) schowano prezespana i antka, wywleczono szydło, no i do oporu wciskają ciemnemu ludowi ruiny i zgliszcza wg najlepszej praktyki pana Goebbelsa.
                  • camille_pissarro Re: Poza tym 29.08.15, 17:49
                    Jeśli PiS będzie miał możliwość rządów samodzielnych, to będzie u steru władzy co najmniej 8 lat :-) W tym czasie będzie transfer polityków PO do partii Kaczyńskiego. Jeśli opisany przeze mnie scenariusz się sprawdzi, a do tego dojdzie jeszcze solidny audyt 8 letnich rządów PO, to ta formacja rozleci się jak przysłowiowy domek z kart, bo jak napisałem wyżej , jedyne co spaja tę formacje to zapewnienie intratnych synekur ( czytaj dostęp do wspomnianych konfitur ).
                    • adam111115 Re: Poza tym 29.08.15, 18:38
                      No i za 8 lat zmiana, każda władza degeneruje. Ale nie wątpię że zepsuty, złodziejski i skorumpowany pis będziesz bronił do upadłego
                      • indeed4 Re: Poza tym 30.08.15, 14:20
                        > zepsuty, złodziejski i skorumpowany pis będziesz bronił do upadłego

Tak jak ty swojej umiłowanej Platformy?
                        • adam111115 Re: Poza tym 30.08.15, 16:09
                          Ile razy mam indyk pisać że nie bronie PO, wskazuję ich błędy i generalnie PO, SLD czy PSL uznaję za partie które rządzą nieudolnie ale obliczalnie.
                          Dla mnie wrogiem jest PiS, to sekta świrów którzy w 2 lata wyjałowią ten kraj ze wszystkiego, po 8 latach PO masz przynajmniej jakieś autostrady. Za pisu będzie wielkie NIC. Żaden przetarg nie przejdzie bo wszyscy będą się bali cokolwiek podpisać.

Jeszcze zatesknisz za PO, mind my words....
                          • indeed4 Re: Poza tym 30.08.15, 17:57
                            > ile razy mam indyk pisać że nie bronie PO

Nie bronisz, tylko na nich głosujesz, nawiedzony antykaczysto - to wystarczy :-)))

Głupszy jesteś adams, niż przewiduje ustawa - nie dziwota, że ludzie mają taki ubaw z platformerskich lemingów.
                            • adam111115 Re: Poza tym 30.08.15, 18:03
                              Znalazł się mędrzec twitterkowy
      • porannakawa01 Re: Widzisz indeed 28.08.15, 00:59
        Kaczor już skończył.
        Wysypali mu si e na widok publiczny oszuści, złodzieje, durnie, pijaczkowie, kłamcy.
        Już nad tym nie panuje.
      • cymber.gaj Re: Widzisz indeed 28.08.15, 01:36
        nicki.santoro napisał(a):

> Kaczor nie może powtórzyć tego błędu jeśli za 4 czy 8 lat nie chce skończyć jak
        > Tusk.

Znaczy jako przewodniczący Rady Europejskiej? Kaczor? Dobre!
      • erte2 Re: Widzisz indeed 28.08.15, 09:50
        nicki.santoro
        Wątek zdaje się nie jest o Tusku, ale jak dygresje to dygresje.
        Otóż straszny błąd popełnił nie Tusk tylko Wałęsa wyciągając z niebytu dwie bliźniacze małpki i obdarzając je stanowiskami i wpływami. A owe dwa kurduple potrafiły się tak znakomicie maskować udając patriotów i nieskazitelnie uczciwych że nikt z otoczenia Wałęsy również się na nich nie poznał. A należało ukręcić łeb hydrze wtedy kiedy była jeszcze w powijakach, pogonić w cholerę i spuścić z powrotem do szamba tam gdzie jest jej miejsce i skąd wylazła.
        • indeed4 Re: Widzisz indeed 28.08.15, 10:31
          Napisz jeszcze coś o A. Dudzie "doodbytniczym czopku Kaczyńskiego" w oryginalnym stylu twoim i twojej wielce pedagogicznej żonki.
    • indeed4 Dla niezorientowanych 28.08.15, 09:14

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/498993,pis-zatwierdzil-listy-wyborcze-mastalerek-i-kurski-nie-wystartuja-w-wyborach-kaczynski-jedynka-w-warszawie.html
      • buldog2 Re: Dla niezorientowanych 28.08.15, 09:32
        Giertych wystartuje, Bulterier nie. Trudno powiedzieć z jakiego powodu, PiS wykazał więcej klasy.
        • artexe Re: Dla niezorientowanych 28.08.15, 09:34
          buldog2 napisał:

> Giertych wystartuje, Bulterier nie. Trudno powiedzieć z jakiego powodu, PiS wyk
          > azał więcej klasy.
          >

Trudno by było się nie zgodzić z tym co napisałeś.
          A Misiek Kamiński?
        • erte2 Re: Dla niezorientowanych 28.08.15, 09:56
          buldog2
          Nie jestem fanem Długiego Romka, nie podzielam jego poglądów w wielu sprawach. Ale w walce o Polskę przydadzą się każde ręce, przyda się każdy kto zdaje sobie sprawę jaką patologią jest PiS, kto poznał się na Kaczyńskich i jego przydupasach i kto ich poznał od środka. I - przed wszystkim - kto będzie ich zwalczał.
          • indeed4 Re: Dla niezorientowanych 28.08.15, 09:59
            > Nie jestem fanem Długiego Romka, nie podzielam jego poglądów w wielu sprawach.
            > Ale w walce o Polskę przydadzą się każde ręce

i dlatego przy każdej okazji będziesz wyciągał PiSowi A. Kryże - nieprawdaż?
          • artexe Re: Dla niezorientowanych 28.08.15, 10:02
            erte2 napisał:

> buldog2
            > Nie jestem fanem Długiego Romka, nie podzielam jego poglądów w wielu sprawach.
            > Ale w walce o Polskę przydadzą się każde ręce, przyda się każdy kto zdaje sobie
            > sprawę jaką patologią jest PiS, kto poznał się na Kaczyńskich i jego przydupas
            > ach i kto ich poznał od środka. I - przed wszystkim - kto będzie ich zwalczał.

Masz rację, szczególnie że Romek ma długie ręce i znajomości z Rydzykiem.
            daro727.wrzuta.pl/obraz/2RKyz2WUspz/giertych_w_objeciach_ojca_rydzyka
    • a74-7 Re: No i po Mastalerku... 28.08.15, 09:29
      Marcin to mlody polityk,znajdzie ciepla posadke przy Szydlo:-)
      • artexe Re: No i po Mastalerku... 28.08.15, 09:33
        a74-7 napisał:

> Marcin to mlody polityk,znajdzie ciepla posadke przy Szydlo:-)

Nie znam się na tym, ale widocznie musiał prezesowi podpaść, a jeżeli faktycznie mu się postawił, to jest to raczej powód do dumy.
      • indeed4 Obawiam się 28.08.15, 09:37
        że Warzecha ma rację.

"Usunięcie Mastalerka robi wrażenie fatalne. Z powodów oficjalnie nieznanych wyborcom z list znika człowiek, który bez wątpliwości przyczynił się do wygranej Andrzeja Dudy. W jakim stopniu – pozostaje sprawą oceny. Jak to zwykle bywa przy wyborach, każdy jest gotowy przypisywać sobie zasługi, o ile kampania zakończyła się wygraną. Nie ma jednak wątpliwości, że Mastalerek faktycznie był w wielu sytuacjach czynnikiem tonującym zapędy do rezygnacji ze względnie umiarkowanej linii, która wyróżniała kampanię Dudy i z pewnością była jednym z głównych czynników wygranej"

co do motywów Prezesa również - Mastalerek (podobnie jak kilka lat temu Kluzik &co.) w czasie kampanii za bardzo wyrósł, a tego Prezes nie lubi...

"Tej okazji nie przepuszczą, rzecz jasna, media niechętne PiS, wytykając – powiedzmy szczerze, nie całkiem bezzasadnie – prezesowi apodyktyczność i kasowanie mających własne zdanie" Tekst linka
        • lepkie.lapki Re: Obawiam się 28.08.15, 13:55
          > "Tej okazji nie przepuszczą, rzecz jasna, media niechętne PiS, wytykając –
          > ; powiedzmy szczerze, nie całkiem bezzasadnie – prezesowi apodyktyczność
          > i kasowanie mających własne zdanie"

Jak to się red. Warzesze przecisnęło przez palce? Już sobie wyobrażam ten trud, te tytaniczne zmagania z oporem materii nieożywionej. Właściwie ktoś mógłby ułożyć poemat heroiczny, którego kanwą byłoby to wydarzenie.
      • nachlany_wolak Josef, weź go do siebie do centrali telefonicznej 28.08.15, 13:25
    • 1zzarda Indyk odpowiedz na jedno kluczowe pytanie? 28.08.15, 10:01
      Czy po Twoim wpisie uprawnione jest twierdzenie, że popierasz taki model partii polityczych, która się składa z lidera i lizusów bez własnego zdania?
    • indeed4 Po reakcjach na tt 28.08.15, 10:03
      widać, że sympatycy PiS nie są tymi decyzjami specjalnie zachwyceni

twitter.com/katarynaaa/status/637110977314582528
      • a74-7 Re: Po reakcjach na tt 28.08.15, 10:08
        indeed4 napisał:

> widać, że sympatycy PiS nie są tymi decyzjami specjalnie zachwyceni
        >
        > twitter.com/katarynaaa/status/637110977314582528
        >
        moj stary tez obstawia ze pojdzie do kancelarii Prezydenta.
        • indeed4 Re: Po reakcjach na tt 28.08.15, 11:46
          Możliwe, albo do Beaty Szydło. Nie wygląda na specjalnie załamanego ;-)

www.gazetaprawna.pl/artykuly/890842,mastalerek-poza-listami-wyborczymi-pis-na-pewno-znajda-sie-dla-mnie-nowe-obowiazki.html
    • yoma Re: No i po Mastalerku... 28.08.15, 11:06
      Czy nakrzyczenie było efektem braku Mastalerka na listach czy odwrotnie?
      • indeed4 Re: No i po Mastalerku... 28.08.15, 11:43
        Nie wiem, zapytaj na tt Krakusa

twitter.com/KrakusPL/status/637014335529852928
        • yoma Re: No i po Mastalerku... 28.08.15, 13:18
          Nie nooo, indyk... koleżance tak ważnej informacji z tłiterka nie wygrzebiesz?
          • indeed4 Re: No i po Mastalerku... 28.08.15, 13:25
            Co z tobą, yomochłon - sama nie potrafisz?!

Ot kolejny, prawdziwie "inteligencki" czytelnik GW, hehehe...
            • yoma Re: No i po Mastalerku... 28.08.15, 13:36
              A nie. Nie używam tłiterka. Ani fejzbuka. Wiem, wiem, w twoich dwóch komórkach szarych to się nie pomieści...

Sam nie umiesz, bo zwalasz na mnie. Wielki Użytkownik Tłiterka Indyk nie umie znaleźć jednej informacji :)
    • szwampuch58 Re: Kogo obchodzi ? 28.08.15, 11:54
      zamieszanie w wolskim szambie,idyczek,eeeeee wicie,eeeeee,wisi mi to,eeeeee,rytmicznie,eeeee
    • 13kisiel Re: No i po Mastalerku... 28.08.15, 12:07
      Jaro wie co robi :-)
      • szwampuch58 Re: no ten"osobnik" wie nawet 28.08.15, 12:15
        jak z Polski zrobic KRLD ,tylko mu zawsze ktos do zupy pluje
      • belphegor-pisu Gang Olsena ... 29.08.15, 13:49
    • qwardian Re: No i po Mastalerku... 28.08.15, 12:41

Ja nigdy w życiu nie krzyczałem na nikogo, a już tym bardziej mojego przełożonego, kiedy natomiast widziałem pewne sprzeczności to wyrażałem sugestię, nigdy sprzeciw. To jest dla mnie nowość, którą bym traktował jako brak dyscypliny, a w pracy organizacyjnej to fundament. Facet musi wydorośleć.
    • indeed4 ... i po Zalewskim :-))) 29.08.15, 13:24

twitter.com/300polityka/status/637559070900285440

Jako komentarz wpis Brudzińskiego:

"Czekamy na konferencję kolegów Zalewski Paweł, panów Klicha i Święcickiego oburzonych dyktaturą panującą w PO. Obłuda i faryzeizm"

twitter.com/jbrudzinski/status/637562121107206144
      --
      • artexe Re: ... i po Zalewskim :-))) 29.08.15, 13:55
        indeed4 napisał:

>
        > twitter.com/300polityka/status/637559070900285440
        >
        > Jako komentarz wpis Brudzińskiego:
        >
        > "Czekamy na konferencję kolegów Zalewski Paweł, panów Klicha i Święcickiego ob
        > urzonych dyktaturą panującą w PO. Obłuda i faryzeizm"
        >
        > twitter.com/jbrudzinski/status/637562121107206144

Cóż, pozostaje tylko nieśmiertelna pieśń Wieśka Gołasa ..... "Tupot białych mew o pokład pusty"
        www.tekstowo.pl/piosenka,wieslaw_golas,tupot_bialych_mew.html
        • indeed4 Re: ... i po Zalewskim :-))) 29.08.15, 15:12
          zwłaszcza, że dziś sobota ;-)
    • xystos Re: No i po Mastalerku... 29.08.15, 13:47
      Pan Prezes dobre serce ma chociaz chore
      Mastalerka z kleczek podniesie,przytuli
      i grzechy mu wybaczy

Jeszcze Mastalerek wyplynie,porywczy ale charakterny.

ZEN
      • a74-7 Re: No i po Mastalerku... 29.08.15, 16:37
        aj tam, prezes wie dokladnie co robi.Na razie hartuje Mastalerka.
        "Jeszcze Mastalerek wyplynie,porywczy ale charakterny."
        Absolutna prawda.
        • nachlany_wolak Re: No i po Mastalerku... 29.08.15, 16:46
          Josef, ale ciebie Kaczor olewa całkowicie. Pewno nie lubi takich przebierańców w damskie stroje
    • indeed4 Dobrze widzę, że Szydło postawiła się Prezesowi? 30.08.15, 14:16

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/szydlo-mastalerek-bedzie-jednym-z-moich-najblizszych-wspolpracownikow,572657.html

Ładne kwiatki, wyleci razem z Mastalerkiem...
      • ave.duce Ale ustawka! Niczym swego czasu 30.08.15, 18:04
        stryjeczny dziadek Kaczyński J. na spacerze z wnuczkami na Cytadeli ;)

indeed4 napisał:

> Dobrze widzę, że Szydło postawiła się Prezesowi?
        >
        > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/szydlo-mastalerek-bedzie-jednym-z-moich-najblizszych-wspolpracownikow,572657.html
        >
        > Ładne kwiatki, wyleci razem z Mastalerkiem...
        • 13kisiel cieszy mnie troska polszewików o RP 30.08.15, 18:05
          i Mastarelka :-)))
          • ave.duce A mnie nie obchodzi, jak ktoś chce - niech 30.08.15, 18:13
            się nabiera na te pisgierki.
    • xystos Re: No i po Mastalerku... 30.08.15, 18:02

..nie krakaj,bedzie dobrze.

ZEN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka