Dodaj do ulubionych

Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie tylko?

13.09.15, 16:43
Wynagrodzenia przewodniczących komisji związkowych , finansowane przez zakłady , pracy mają być zlikwidowane. P O nie chce aby pensje związkowców były finansowane przez zakłady , w których działają. Tak na konwencji zadeklarowała kopacz co spotkało się z olbrzymim aplauzem ze strony zebranych członków partii P O. Nie pierwsze to próby zamachu na organizacje związkowe. Czyżby grunt pod te działania miała przygotowywać pro rządowa gazeta Newsweek artykułem uderzającym w Piotra Dudę przewodniczącego NSZZ Solidarność? Zresztą okazało się potem ,że to totalna manipulacja i kłamstwo co pokazał Piotr Duda w TVP info.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 16:48
      pewnie powtórka ze Smoleńska.
    • az43 Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 16:55
      Tak cię serce boli,że nierobów i krętaczy chca pogonić?
    • pkt4a zamach oczywiście !!! 13.09.15, 17:00

cyt.
      "...Mogę dać do pokoju kwiaty, alkohol lub prostytutkę, jak mnie ktoś poprosi, bo to się niestety w hotelu zdarza. Dla psa robiłem coś pierwszy raz w życiu"
    • erte2 Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 17:22
      green.olive napisał
      I czas najwyższy pogonić tę związkową hołotę i wskazać jej miejsce. Tysiące tzw. "działaczy" ulokowanych na ciepłych posadkach (w samej tylko Kompanii Węglowej działa ponad sto[!] różnych organizacji związkowych których etatowi pracownicy wyciągają z niej grube miliony i są nie do ruszenia). Jest znamienne że związki nie bronią pracowników tam gdzie jest to rzeczywiście potrzebne, nie postulują choćby zwiększenia uprawnień Państwowej Inspekcji Pracy czy służb BHP, nie patrzą na ręce przedsiębiorco gwałcącym wręcz prawa pracownicze - natomiast "prężnie" działają tam gdzie to się im opłaca.
      Rodowód OPZZ sięga stanu wojennego a jego początki są po prostu nikczemne (emanacją tego jest towarzysz Jan Guz, na początku lat '80. "postawiony przez Partię na odcinku związkowym" ; podobnie jak niejaki Jan Pietrzak "na odcinku satyry"). Niestety, dzisiejsza "Solidarność" jest jeszcze gorsza uzurpując sobie prawo do rządzenia państwem w stylu dawnej PZPR.

P.S. Za organizowanie strajku 15. grudnia 1981 zostałem "tylko" wyrzucony z pracy (której przez rok nie mogłem znaleźć), bliska mi osoba odsiedziała pół roku za podziemną prasę, byłem drukarzem, kolporterem, kurierem, angażowałem się w wolne wybory i ogólnie konsekwentnie stałem po przeciwnej stronie niż ZOMO. Dziś, widząc te różne dudy, śniadków i całą tę masę "spóźnionych rewolucjonistów" często zastanawiam się czy warto było poświęcać czas, zdrowie, karierę zawodową a nawet narażać śię na więzienie tylko po to aby śmiecie w rodzaju kaczyńskiego, pawłowicz, mastalerków czy dudów przejmowały władzę.
      • az43 Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 17:25
        Jak widać nie było warto ale kto wtedy przewidywał taką przyszłość.
      • green.olive Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 17:41
        Erte - porównywanie OPZZ do NSZZ to grube nieporozumienie. Wybacz. Co do twoich osiągnięć to uwierz , robiłam więcej ja i moja rodzina. I takich ludzi była cała masa bo bez ogromu ludzkiej determinacji nic by się nie udało i sam Wałęsa bez ludzi nic by nie zrobił -a czasem słychać jak się przechwalał, że to on obalił komunę. I uważam że było warto mimo wszystko. Ale czas pokazuje że walka ta nigdy się nie skończyła bo wielu dawniejszych solidarnościowców sprzeniewierzyła się narodowi i bynajmniej nie jest to wspominany Piotr Duda.
        • snajper55 Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 17:48
          green.olive napisał(a):

> Ale czas pokazuje że walka ta nigdy się nie skończyła bo wielu dawniejszych solidarnoś
          > ciowców sprzeniewierzyła się narodowi i bynajmniej nie jest to wspominany Piotr Duda.

Na pewno nie jest to Piotr Duda, gdyż on nie jest żadnym dawniejszym solidarnościowcem. Piotr Duda w czasie stanu wojennego stanął po stronie Jaruzelskiego i kałachem (nie pałą!) bronił komunistycznego PRLu. To skandal, że tacy ludzie zawłaszczają dziś legendę Solidarności. Pies Dudy jest bardziej godny być przewodniczącym Solidarności, gdyż ten pies przynajmniej nie popierał Jaruzela.

S.
        • sclavus Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 17:53
          Ty? - Chyba tyle robiłeś, co niejaki Jarosław Kaczyński... - czyli pączusie wpieprzałeś!!
      • w_v_w Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 21:01
        nie warto bylo, trzeba bylo "skoczyc przez plot" a nie teraz marudzic :D
    • sclavus czy jest ten związek 13.09.15, 17:46
      "niezależny", czy "zależny od pensji" płaconej przez pracodawcę???
      ... i co najlepsze, w wysokości ustalanej przez związek...
      • snajper55 Re: czy jest ten związek 13.09.15, 17:49
        sclavus napisał:

> "niezależny", czy "zależny od pensji" płaconej przez pracodawcę??
        > ?
        > ... i co najlepsze, w wysokości ustalanej przez związek...

Związek jest niezależny. To tylko działacze związkowi są zależni od pracodawcy.

S.
        • sclavus Re: czy jest ten związek 13.09.15, 17:55
          ... zależność działaczy, nie wpływa na zależność/niezależność związku? ;)
    • wiosnaludzikow Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 17:48
      Niech p. Kopacz poprosi Tuska aby zapytał Merkel jak są finansowane i organizowane ZZ w zakładach pracy w Niemczech.
    • pkt4a Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 17:57
      chyba jutro tj po ukazaniu sie nowego numeru "Newsweeka" ponownie zrobi konferencję prasową i będzie udawadniał że Kacperek ma pazurki pomalowane na różowo a nie na czerwono jak piszą dziennikarze

--
      cyt.
      "Kiedyś dotarła do mnie informacja, że zanik tzw. „powołań kapłańskich" w Zachodniej Europie wystąpił na skutek uświadomienia młodym mężczyznom, że brak pociągu seksualnego do dziewczynek to żadne „powołanie kapłańskie" czy „dar od Boga" ale najzwyklejszy i naturalny homoseksualizm, który należy przeżyć na swój sposób. Gwoździem do trumny „powołań" w Europie stało się więc przyznanie praw gejom do legalizacji swoich związków w jej poszczególnych krajach. W efekcie młody gej nie musi na Zachodzie już kryć się po klasztorach ze swoją homoseksualnością, tylko po prostu tworzy legalny związek gejowski z drugim facetem w majestacie prawa cywilnego.
      Stąd w Polsce, która dostarcza najwięcej materiału na „księży" i „zakonników" wprowadzenie powszechnego uświadamiania seksualnego w szkołach i przepędzenie „katechetów" z polskich szkół w efekcie pozbawiłoby Watykan dopływu świeżej polskiej krwi. Dlatego Watykan broni się przed tym i robi wszystko, aby nie dopuścić do powszechnego uświadamiania seksualnego polskiej młodzieży."
    • zapijaczony_ryj Matactwo Dudy tylko potwierdziło prawdę NS 13.09.15, 17:59
      green.olive napisał(a):

> Wynagrodzenia przewodniczących komisji związkowych , finansowane przez zakłady
      > , pracy mają być zlikwidowane. P O nie chce aby pensje związkowców były finans
      > owane przez zakłady , w których działają. Tak na konwencji zadeklarowała kopacz
      > co spotkało się z olbrzymim aplauzem ze strony zebranych członków partii P O.
      > Nie pierwsze to próby zamachu na organizacje związkowe. Czyżby grunt pod te dz
      > iałania miała przygotowywać pro rządowa gazeta Newsweek artykułem uderzającym w
      > Piotra Dudę przewodniczącego NSZZ Solidarność? Zresztą okazało się potem ,że t
      > o totalna manipulacja i kłamstwo co pokazał Piotr Duda w TVP info.
    • 13kisiel Re: Czy to zamach PO na NSZZ Solidarność i nie ty 13.09.15, 18:14
      złodziejom z PO już nikt nie pomoże nawet związki pielęgniarek :-)))
    • krystian71 paczpan,paczpan,skad ten Lis znal program PO 13.09.15, 19:39
      jakis jasnowidz czy co, ze tak sie wstrzelil I wyslal swoich dziennikarzy nad morze
      Co prawda zajumali w sanatorium haftowane reczniki I ja to popieram , bo dowod rzeczowy musi byc I to niewazne , ze potraca od smieciowej wyplaty jakiejs pokojowki
      Ten brodaty z krotka szyja dziennikarz Newsweeka ( chyba nikt nie pamieta jego nazwiska ) wie , ze cel uswieca srodki.Tak mu mowi jego religia
      • az43 Re: paczpan,paczpan,skad ten Lis znal program PO 13.09.15, 19:43
        Z podsłuchów telefonicznych CBA.
        • krystian71 z tego co wiem Wojtunik Lisa olewa 13.09.15, 20:22
          cieplym moczem , nie ta skala , bo osobnik kiepsko rokujacy na przyszlosc
          Nawet gdyby chcieli go wykorzystac , to sie nie da
          Facet tak zostal zblazowany przez nieudane wybory prezydenckie gdzie dostal 0.00cos tam w prognozach ,ze zatracil zdrowy rozsadek
          To samo przydarzylo sie Niesiolowskiemu gdy aplikowal do Pis-u , po odrzuceniu podania ta sama choroba umyslowa go dopadla
          • nachlany_wolak a ja ciebie olewam 13.09.15, 20:27
            • krystian71 o rety poplakalem sie 13.09.15, 20:58
              ale nie ma tego zlego
              hop watek do gory , bo temat jest warty przemyslenia
              oczywiscie nie przez lemingow platfusow , nie wymagam od nich tak wiele
      • nachlany_wolak Re: paczpan,paczpan,tu je jeden łysy 13.09.15, 20:29
        www.fotografbydgoski.pl/RafaelBudzbon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka