Dodaj do ulubionych

Nie docenił brata.

07.12.15, 22:15
Konrad Niklewicz podał dalej
Paweł Preneta ‏@pawelpreneta

pbs.twimg.com/media/CVpthSnVAAAWBo3.png
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Nie docenił brata. 07.12.15, 22:27
      "... Nie sądze żeby cokolwiek stanęło temu na przeszkodzie".
      On myślał tylko o czymś, a nie o kimś,
      Dodam skromnie, że użycie słowa 'żeby" świadczy o złej polszczyźnie pana profesora.
    • damakier1 Re: Nie docenił brata. 08.12.15, 01:55
      Ten brat jest mu tylko po to, żeby mógł występować w roli męczennika cierpiącego po stracie najbliższej mu osoby. Ale przecież nie po to, by żywić szacunek do jego poglądów i przejmować się tym, co mówił.
      • axyzaaa Re: Nie docenił brata. 08.12.15, 02:20
        Po seansie

www.filmweb.pl/film/Kultura-1985-177588
        Biedny Czapski, biedny Miłosz, biedny Giedroyc. Płakać się chce jak się pomyśli, że to wszystko było na nic. Wiem, wiem - pewnie nie mam racji, pewnie znajdzie się tysiąc argumentów obalających tę tezę, ale te argumenty nie mają dzisiaj żadnego znaczenia. Niesamowicie słucha się tych głosów zza grobu, a przy tym w pewnym sensie strasznie ciężko...
    • sverir Re: Nie docenił brata. 08.12.15, 03:05
      W 2006 PiS wybierał 6 sędziów, więc pan prezydent mógł sobie pozwolić na nutkę ekstrawagancji. Kiedy wyszło na to, że nawet wybrani przez PiS sędziowie nie będą posłuszni panu prezesowi, pan prezydent był łaskaw stwierdzić: "Czy to jest dobre, żeby grupa kilkunastu, na ogół wybitnych, prawników istotnie miała tak olbrzymią władzę (...), muszę powiedzieć, że mi się to wydaje wysoce wątpliwe".
      • axyzaaa Re: Nie docenił brata. 08.12.15, 03:12
        Mularczyk żąda wykluczenia czterech sędziów

Wcześniej Mularczyk wnioskował o wykluczenie Ewy Łętowskiej, Marka Mazurkiewicza, Jerzego Stępnia i Mirosława Wyrzykowskiego. Przedstawiciel Sejmu stwierdził, że sędziowie ci nie są bezstronni ws. lustracji.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,4117862.html
        Mularczyk zlustrował Trybunał

nowosci.com.pl/65332,Mularczyk-zlustrowal-Trybunal.html
    • axyzaaa citizenfour 08.12.15, 04:45
      Bardzo ciekawa rozmowa między adwokatem agencji rządowej a sędzią na temat konieczności zajmowania się sprawą podsłuchów."Chcę uwolnić sąd od konieczności orzekania w tej sprawie Wysoki Sądzie"
      - Czy pan rozumie co pan mówi? Uważa pan, że sądy w tym kraju nie są potrzebne? Nie w każdej sprawie, wysoki sądzie.

A poza tym o tym jak najwyżsi urzędnicy państwowi kłamią pod przysięgą. Bunito na 100% ogladał ten film, i jakie wnioski z tego filmu wyciągnął widzimy na załączonym obrazku. Radzę obejrzeć, bo policja polityczna nie śpi, i czeka nas to samo. Tyle, że w USA próbują tropić terrorystów (przynajmniej oficjalnie) u nas będą tropić wszystkich, którzy nie będą w 100% oddani pis da eszowi.
    • ave.duce Wart Pac pałaca nt. bt. 08.12.15, 07:33
      • axyzaaa Re: Wart Pac pałaca nt. bt. 08.12.15, 08:06
        pbs.twimg.com/media/CVr2NWBXIAAzWuE.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka