axyzaaa 07.12.15, 22:15 Konrad Niklewicz podał dalej Paweł Preneta @pawelpreneta pbs.twimg.com/media/CVpthSnVAAAWBo3.png Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych Re: Nie docenił brata. 07.12.15, 22:27 "... Nie sądze żeby cokolwiek stanęło temu na przeszkodzie". On myślał tylko o czymś, a nie o kimś, Dodam skromnie, że użycie słowa 'żeby" świadczy o złej polszczyźnie pana profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Nie docenił brata. 08.12.15, 01:55 Ten brat jest mu tylko po to, żeby mógł występować w roli męczennika cierpiącego po stracie najbliższej mu osoby. Ale przecież nie po to, by żywić szacunek do jego poglądów i przejmować się tym, co mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Re: Nie docenił brata. 08.12.15, 02:20 Po seansie www.filmweb.pl/film/Kultura-1985-177588 Biedny Czapski, biedny Miłosz, biedny Giedroyc. Płakać się chce jak się pomyśli, że to wszystko było na nic. Wiem, wiem - pewnie nie mam racji, pewnie znajdzie się tysiąc argumentów obalających tę tezę, ale te argumenty nie mają dzisiaj żadnego znaczenia. Niesamowicie słucha się tych głosów zza grobu, a przy tym w pewnym sensie strasznie ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Nie docenił brata. 08.12.15, 03:05 W 2006 PiS wybierał 6 sędziów, więc pan prezydent mógł sobie pozwolić na nutkę ekstrawagancji. Kiedy wyszło na to, że nawet wybrani przez PiS sędziowie nie będą posłuszni panu prezesowi, pan prezydent był łaskaw stwierdzić: "Czy to jest dobre, żeby grupa kilkunastu, na ogół wybitnych, prawników istotnie miała tak olbrzymią władzę (...), muszę powiedzieć, że mi się to wydaje wysoce wątpliwe". Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Re: Nie docenił brata. 08.12.15, 03:12 Mularczyk żąda wykluczenia czterech sędziów Wcześniej Mularczyk wnioskował o wykluczenie Ewy Łętowskiej, Marka Mazurkiewicza, Jerzego Stępnia i Mirosława Wyrzykowskiego. Przedstawiciel Sejmu stwierdził, że sędziowie ci nie są bezstronni ws. lustracji. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,4117862.html Mularczyk zlustrował Trybunał nowosci.com.pl/65332,Mularczyk-zlustrowal-Trybunal.html Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa citizenfour 08.12.15, 04:45 Bardzo ciekawa rozmowa między adwokatem agencji rządowej a sędzią na temat konieczności zajmowania się sprawą podsłuchów."Chcę uwolnić sąd od konieczności orzekania w tej sprawie Wysoki Sądzie" - Czy pan rozumie co pan mówi? Uważa pan, że sądy w tym kraju nie są potrzebne? Nie w każdej sprawie, wysoki sądzie. A poza tym o tym jak najwyżsi urzędnicy państwowi kłamią pod przysięgą. Bunito na 100% ogladał ten film, i jakie wnioski z tego filmu wyciągnął widzimy na załączonym obrazku. Radzę obejrzeć, bo policja polityczna nie śpi, i czeka nas to samo. Tyle, że w USA próbują tropić terrorystów (przynajmniej oficjalnie) u nas będą tropić wszystkich, którzy nie będą w 100% oddani pis da eszowi. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Re: Wart Pac pałaca nt. bt. 08.12.15, 08:06 pbs.twimg.com/media/CVr2NWBXIAAzWuE.jpg Odpowiedz Link Zgłoś