Dodaj do ulubionych

Musi powrócić monopol Poczty Polskiej na listy

11.12.15, 12:00
i paczki doręczne dla osób fizycznych.
A na 100% takie firmy jak INPOST które funkcjonują bez własnych wyspecjalizowanych placówek tylko przewidują doręczanie do budek automatów czy do dziwnych miejsc zabraną koncesję na takie usługi - przynajmniej w zakresie obsługi osób fizycznych.
Kurierzy i INPOST - y są dobre dla firm szary Kowalski woli załatwiać sprawy na Poczcie a nie fatygować się do siedziby kuriera nie wiadomo gdzie lub do budki na ciemnym parkingu.
Obserwuj wątek
    • wtop.ek Re: Musi powrócić monopol Poczty Polskiej na list 11.12.15, 12:10
      tu nie jesteś szary Andżejku, ty jesteś brunatny :D
      • xyz_xyz1 Re: Musi powrócić monopol Poczty Polskiej na list 11.12.15, 12:47
        A w czym problem? Działanie na korzyść Polaków to zło? Ciekawe
        • wtop.ek Re: Musi powrócić monopol Poczty Polskiej na list 11.12.15, 12:53
          a kto to są "Polacy", Andżejku? i dlaczego kurier nie chce przyjeżdzać do ciebie? w takiej szemranej okolicy mieszkasz?
        • wkkr przestań qrwa 11.12.15, 13:08
          wypowiadać sie w imieniu Polaków!
          Ja jestem Polakiem i uważam, że twoje pomysły są antypolskie.
    • xyz_xyz1 Re: Musi powrócić monopol Poczty Polskiej na list 11.12.15, 12:59
      Zrozum człowieku. Ja w przeciwieństwie do cobie pracuję i jak mnie kurier nie zastanie bo jestem w pracy do 2x niestety nie przyjedzie.
      • 1tomasz1 Re: Musi powrócić monopol Poczty Polskiej na list 11.12.15, 13:08
        W pracy nie możesz odebrać paczki?
      • wkkr To ty jednak jesteś zwykły dureń 11.12.15, 13:11
        A to ty nie wiesz, że możesz podać dowolny adres doręczenia?
        A ty nie wiesz, że możesz w pewnym zakresie określi godziny dostarczenia?
        Ja gdy kupuje przez sieć, to zawsze jako adres doręczenia podaję siedzibę firmy i godziny 7-15.
        Do tej pory żadnych problemów nie mialem.
    • wkkr Pewnie nigdy nie korzystałeś z 11.12.15, 13:04
      paczkomatu? Kuriera pewnie też nie zamawiałeś prywatnie?
      Pisowski kretynku Inpost ma wiele na sumieniu ale akurat jeśli o paczkomaty to jest ich zasługą wylansowanie tego typu usługi i dzięki temu jako kraj jesteśmy w awangardzie postępu w dziedzinie dostarczania paczek.
      A mnie nic tak nie wqrwia jak konieczność odbioru czegokolwiek na poczcie.
      Dla mnie jest to relikt prylu.
    • wkkr No i jeszcze jedno 11.12.15, 13:05
      dlaczego osoby prowadzace działalność gospodarcza mają mieć prawo wyboru a osoby fizyczne nie? To jest dyskryminacja.
    • wkkr Twój pomysł zabije 11.12.15, 13:06
      handel internetowy.
      Goń się kretynie z takimi durnymi pomyslami.
      • 1tomasz1 Re: Twój pomysł zabije 11.12.15, 13:09
        Handel powinien odbywać się tylko w sklepie, najlepiej państwowym, a nie w jakimś internecie. Dla Polaków będzie to lepsze.
        • wkkr Owszem 11.12.15, 13:14
          PiS powinien uchwalić (uchwały sejmu to nadrzędna władza nie podlegająca żadnej kontroli bo wynikająca z woli narodu) że od dzisiaj osoby prywatne mają prawo kupować tylko w sklepach społem oraz w gesach. Firmy oczywiście mogą kupować w hiper-super itp.
          • 1tomasz1 Re: Owszem 11.12.15, 13:18
            A'propos ten xyz to koleś udający zakręconego pisowca. Tak, żeby ośmieszyć jarozbawa.
            • wkkr nie wiem czy to prowokator 11.12.15, 13:27
              nie często tu juz zaglądam
              • buldog2 Re: nie wiem czy to prowokator 11.12.15, 13:35
                A propos stopki. To nie przejdzie, trzeba się układać tak, by zachować niepodległość i nie mieć wroga. Tępić zdrajców, nie wzmacniać tych którzy po tamtej stronie są przeciw Polsce. To realistyczne. Tam panuje dość powszechny pogląd, że z Polakami nie da się ułożyć i pracować można tylko z szubrawcami, kanaliami i inną płatną swołoczą z PiS. Oczywiście, przy zachowaniu pozorów.
                To trzeba wybić z głowy.

--
                Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, PiS.
            • buldog2 Re: Owszem 11.12.15, 13:29
              Też chodzi mi to po głowie. Jest jedno ale: musi być wyjątkowo zacięty, bo ja kiedy kilka razy tego próbowałem, po iluś wpisach się ujawniałem, nie dało się długo wytrzymać. Ale przesłanki za takim wnioskiem są mocne, np.:
              Czyli reaktywować RWPG i Układ Warszawski - © naPiSał xyz_xyz1 14.08.2015

--
              Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, PiS.
              • 1tomasz1 Re: Owszem 11.12.15, 14:03
                Wystarczy, że pisze pod dwoma nickami, jeden jest "normalny", a drugim prowokuje. W każdym razie gość jest niezły. Brawo xyz! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka