croca Re: Początek końca ks. Jankowskiego 23.09.04, 23:32 oczywiście-nikt nie ma nic do powiedzenia.Najlepiej przecie komentuje się świństwa i brudy u innych.Wtedy wrzaski,potępienia.Co na to znawcy wszystkiego?- poseł Rokita,Giertych i dlaczego szanowni dziennikarze nie pytacie ich o zdanie? Przecie biegacie do nich z mikrofonami i kamerami za każdym g.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potworny kiepski wypas u brygidek IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 23:45 a czy "u brigidek" jest basen i garaż na taką furę ??? ....oczywiście, że nie ma, więc Jankowski tam nie chce, no i chłopcow tam nie za wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:46 no chwila, ale jakie są dowody jego winy? to, że dawał pieniądze ministrantowi, aby pomóc jego rodzinie? no to jest bezsensowne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie asik Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 23:51 przebudzil. Jankowski pomogl rodzinie ? dyn , dyn , pobudka .Posluchac albo poczytac trzba bylo to co mial do powiedzenia jankowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca DEBILI DO ASI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:49 ON DAL TEMU CHLOPAKOWI 8 TYS ZLOTYCH JAK TEN PRZYJECHAL DO NIEGO PO TYM JAK UCIEKL Z DOMU CPAC, TAK SIE CHYBA NIE POMAGA BIEDENJ RODZINIE?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat SPOWIEDZ! WIERSZEM STRESZCZONA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:56 Ach moj chlopcze, to rozpusta calowales dziewcze w usta! -Nizej, prosze ksiedza! -Ach moj chlopcze, masz zly gust calowales dziewcze w biust! -Nizej, prosze ksiedza! - Ach moj chlopcze, zly postepek calowales dziewcze w pepek! -Nizej, prosze ksiedza! -Ach moj chlopcze, to obluda calowales dziewcze w uda! -Wyzej, prosze ksiedza! -Hooy ci w doope, do widzenia! nie ma na to rozgrzeszenia! ERRATA: Rozgrzesznie jest co chwila lecz dla ksiedza-pedofila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: 5.5R* / *.lanl.gov 23.09.04, 23:59 sprawa jest smutna, nie ma sie nad czym rozpisywac to i ludzie cicho siedza Jankowski juz dawno sobie zasluzyl na odejscie i mial wiele na to szans skoro woli "z hukiem" to trudno a rozdrapywanie tej sprawy przez wszystkie brukowe gazety, w tym GW, nie ma wiekszego sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a dlaczego ? Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.arcor-ip.net 24.09.04, 00:33 myslisz ze nie ma sensu "rozdrapywanie tej sprawy " Ja tam widze pozytywne apekty tej historii. Po pierwsze dlatego ze zlamano pewne tabu. To wyjdzie na zdrowie temu spoleczenstwu. Po drugie jesli kosciol nie potrafi jak kazda inna formacja w Polsce oczyscic sie sam to trzeba takie sprawy wywlekac. Po trzecie jesli faktycznie "slabosc" ksiedza zostala wykorzstana przez kogos kto go nie lubi nie martwi mnie to. Moze to faktycznie jedyny sposob zeby przewietrzyc ta smierdzca obore jaka sa tzw elity.Mysle o tym ze kosciol bedzie wskazywal na zrodlo zla sld a sld zadba o to zeby szalbierstwa kosciola wyszly na swiatlo dzienne. A niech sie biora za lby . Niech wyciagaja brudy sobie nawzajem . I bardzo dobrze. Brakuje nam tylko jakiegos konkretnego "organu" utylizujacego tych pasozytow.A pozatym nie jest zle jesli sie okazac mialoby ze kosciol nauczyl liczyc sie jednak z opinia publiczna? Moze inni sie tez powoli zaczna uczyc ? Zal mi troche fanatycznych wielbicieli jankowskiego . To trzeba tez zrozumiec - stworzyl im "swiat" w ktorym wszystko jest proste. Zydzi sa winni i juz. I teraz okazalo sie ze wielki patriota wcale takim nie jest. Ci nigdy nie uwierza ze jankowski moglby byc pedofilem. Tak maja osobowosci autorytarne. Podporzadkowuja sie silniejszemu albo takiemu ktorego za takiego uwazaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta_Pomawiająca NIE OPUŚCIMY KSIĘDZA, GDY GO POMAWIAJĄ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty? Re: NIE OPUŚCIMY KSIĘDZA, GDY GO POMAWIAJĄ ! IP: *.arcor-ip.net 24.09.04, 16:26 Neoplus.adsl.tp.net.pl Co to tobie sie porobilo ? Czy twoje posty to propozycja na transparenty majace wspierac jankowskiego przed kosciolem ? Mamy wybrac "najladniejszy" ?Dlaczego piszesz o sobie w liczbie mnogiej ? Chcesz zeby ciebie bylo wiecej ? Chcesz zeby wyborczaj nie bylo ? Tylko ND i rydzyk ? Czy jak czy Co ? Cos ty taki jakis nawiedzony , albo co ? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Infamia-czyn haniebny, w hierarchii Krk to norma! 24.09.04, 00:24 Infamia – czyn haniebny, ale żeby w Krk? Któż jej dokonał? Gremium rady kapłańskiej i dziekani diecezji Gdańskiej? Biskup Gocłowski? Czy może, o zgrozo, sam szlachetny i niezłomny wzór moralności, Henio geyowski? Heniu nie odchodź!!!! Ty tak elegancko robiłeś kupe na Kościół rzymskokatolicki. Bez ciebie Kościół, będzie tracił autorytet w o wiele mniejszym stopniu. Ty jesteś wielkim antyklerykałem!! Ci z Antyklerykalnej Partii Postępu RACJA, powinni wystawić pikietę w twojej obronie Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 01:00 Przekażmy sobie znak pokoju, a może złoto na wage... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIAKON Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.newark-19-20rs.nj.dial-access.att.net 24.09.04, 01:05 ZNAJAC TEGO SYBARYTE, EFEKCIARZA, ZAPRZECZENIE WARTOSCI PRAWDZIWIE +kich, A TERAZ JESZE I PEDOFILA, ORAZ "PRAWA" RZADZOCE W KOSCIELE POLSKIM MAM WARPLIWOSCI CO DO TAKIEGO ZAKONCZENIA SKANDALU. KS J JEST "NIEZATAPIALNY" NIESTETY, A KURJA BEZSILNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poslanie Podkopywania podstaw panstwa IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 01:32 coz zostalo w panstwie polskim jeszcze nieskalanego, czyz sa jeszcze jakies swietosci z tyulu powolania nas jako narod wybrany, prezentowany przez Jana Pawla, jakiz cel bedzie miala kolejna pielgrzymka swietgo czlowieka do ziemii polskiej, skazonej przez poslancow szatana, utapiajacych autorytet tego co najswietsze w naszym narodzie, nieprzemijajacej od 1000 lat wierze naszych dziadow i ojcow. Ktoz to jest winien za takie swietokradztwo? czyz ten jeden ziemski czlowiek, potrafiacy tak oczernic i skalowac, cala plebanie gdanska. wyjmij jedna cegle, a zmurszaly mur legnie w gruzach. Nie dopuscmy do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poslanie ? Re: Podkopywania podstaw panstwa IP: *.arcor-ip.net 24.09.04, 01:49 Masz na mysli wyrko ? albo tzw lozko ? Polska ma byc wygodnym wyrkiem dla "autorytetow" A po co ci autorytety ? Zwlaszcza takie ktore zadnymi autorytetami nie sa. To jest jakas choroba , jaks obsasja z tymi autorytetami. Sa ludzie ktorych nalezy szanowac za ich dorobek zyciowy a nie za przynaleznosc do organizacji . Jesli sa niemoralni to po co wyglupuiac sie w ochrone autorytetow. Jankowski autorytetem ? Nie zartuj.Polskim nieszczesciem jest ze sie z iluzjami Polacy rozsatac nie potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sfinks Re: Podkopywania podstaw panstwa IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 01:57 czy ty dobrze zrozumiales przeslanie? przeczytaj dokladnie ostatnie zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfinks Re: Podkopywania podstaw panstwa IP: *.arcor-ip.net 24.09.04, 02:22 No ostatnie zdanie jest "nie dopuscmy do tego" . jaki stary mur , jaka cegla? Ja gwizdze na aluzje i przenosnie Jak sie stary mur zawali to czort z nim . Byl guzik warty. No chyba ze utrzmujesz ze kosciol to Polska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weź_się_za_Rabina! Michniku! ODWAL SIĘ OD NASZEGO KS.PRAŁATA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 02:29 Dobrze mu tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 02:47 Czy komus odbilo?Dlaczego zaraz koniec Jankowskiego?On nyjwyzej bedzie co innego robil i moze lepiej mu bedzie.Pora odpoczasc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocny ptaszek cieżka pokuta te brygidki :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 04:54 Wielbiciel ponętnych chłopców w kwiecie wieku i możliwości odesłany do żeńskiego klasztoru! No ludzie, miejcie litość, może i nie jest gość święty, ale to zbyt okrutna pokuta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan starszy Re: Początek końca narodu polskiego IP: *.se.client2.attbi.com 24.09.04, 03:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H**KK Całowanie w usta [?] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 05:45 Kogo on będzie teraz mógł całować w usta ? Siostrzyczki? Obrzydlistwo! Kobiety są nieczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 24.09.04, 06:17 Czy po tak długim okresie dopiero teraz zobaczono że to zboczek?Kto płaci gówniarzom po parę tysięcy złotych?Za co?A co ze Szczecinem?Gdzie materiały z hotelu?To jest dowód podstawowy.Gówniarz ma zniszczone życie, a prałacik tego nie rozumie?Teraz będzie miał Brigidki.Musi zmienić zainteresowania./dewiackie/Przejść z chłopców na stare babki.Jego,Petza i tym podobnym wywieżć na Sybir.Tam jest ich miejsce.Mają tyle kasy że starczy im nawet na samolot.Czarna mafia jest gorsza od ruskiej.Oni mordują bez bejzboli i pistoletów,po cichu.Wstydzicie się panowie/a może panie/w czarnych sukienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.onlink.net 24.09.04, 06:23 nie ma dymu bez ognia.Tylu jest ksiezy w Polsce, ktorych sie nikt nie czepia.Gdyby ten krnabrny lecz dzielny kaplan byl bez winy nikt by go nie szarpal i nie oskarzal.Osobiscie nie lubie tego faceta bo jest strrrraszszsznie zadufany w sobie i zarozumialy. Jak to sie ma w stosunku do grzechu pychy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontra Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 24.09.04, 06:58 wreszcie ,już czas najwyższy zakończyć popisy tego pana bo on niegodny roli pasterza dusz ludzkich - tylko nienawiśc i antagobizmy szerzył narcyz jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz_żydokomuno! ŻYDOKOMUNO!. ODCZEP SIĘ OD ks.Prałata ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejow Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.chello.pl 24.09.04, 07:05 Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymalski Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.energa.pl 24.09.04, 07:19 A i owszem oburza i to bardzo. Tylko jak ludzie widzą finał w postaci np. wyroku w zawieszeniu gdy w takim samym przypadku ktoś z innej"kasty" społecznej idzie siedzieć na lata to ręce wszystkim opadają. RÓWNOŚĆ WOBEC PRAWA! PAŃSTWO PRAWA! SPRAWIEDLIWOŚĆ! RÓWNE TRAKTOWANIE! Wszystko ładnie zapisane tylko w zestawieniu z rzeczywistością okazują się to być zwyczajne dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek z Krakowa Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.netcontrol.pl / *.netcontrol.pl 24.09.04, 07:43 Pora teraz zabrać się za ks. Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek [...] IP: *.bredband.skanova.com 24.09.04, 09:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były ministrant Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.04, 07:46 Cud natury, czy co? Patrząc na abpa Gocłowskiego oraz na Walędziaka, słuchając ich wypowiedzi i ... można zauważyć wiele podobieństw. Wtajemniczeni, i nie tylko wiedzą dlaczego. Czy nie warto nadać temu rozgłosu? Byłby wówczas wolny wakat metropolity gdańskiego. Do roboty dziennikarze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Racja! To dziennikarze kuoili mu tego Jaguara. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 24.09.04, 08:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.bredband.skanova.com 24.09.04, 09:32 Zaśmierdziały komuchu weź się za siebie i tę całą bandę szubrawców i złodzieji.Ogrody zoologiczne mają jeszcze wolne miejsca w swoich klatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZKALOWANIEM_wGW! STOIMY MUREM ZA ks.Jankowskim, OBRONIMY PRZED.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: 217.153.221.* 24.09.04, 08:47 tu nie chodzi o to czy coś kogoś oburza czy nie. poprostu niektórych już nie podniecają ciągle afery których źródłem często nie są nawet politycy czy księża ale same media które chcą mieć sensacje. sam/sama powiedz czy masz jakiś interes w tym czy jankowski zostanie czy nie bo mnie osobiście to zwisa i kompletnie nie obchodzi. mój sąsiad też jest pazerny na stanowiska i bez honoru ale jakoś nikt z tego powodu nie zamieszcza art. w prasie. póki co ubolewam tylko nad tym sama mam problemy z wiarą w boga i ideały i nie mam zamiaru martwić się problemami innych. jakies 2 dni temu mój pracodawca opierdolił mnie za to że jestem uczciwa i chce wykazać w dokumentach prawdę chociaż jest ona bardzo nie na rękę mojemy szefowi - i to mnie oburza i bylwersuje a nie jakis tam jankowski. pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpion Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: 195.27.163.* 24.09.04, 09:13 Wszystkie te afery finansowo/moralne ostatnich lat, w ktore zamieszani byli pracownicy struktur koscielnych, nie sa w histori kosciola niczym nowym. To wszystko juz bylo, jest i bedzie. Dla wszystkich myslacych polecam goraco ksiazki Uty Ranke-Heinemann: "Eunuchy do raju" i "Nie i amen". Jako lekture uzupelniajaca proponuje K.Deschnera "I znowu zapial kur". Pozdrawiam, Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.bredband.skanova.com 24.09.04, 09:41 Skorpionie - martwisz się domniemanymi korupcjami w Kościele.To jest niczym w porównaniu z korupcjami żydokomuny. To jest niczym w porównaniu z korupcją Joli, Millera, zdrajcy Ojczyzny i szpicla Oleksego.Dlaczego o tym milczysz. Nie pozwala ci na to Izaak Stolzman (A. Kwaśniewski), Aaron Szechter (A. Michnik i inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpion Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: 195.27.163.* 24.09.04, 10:02 Bartek, nie wciagaj mnie w dyskusje na temat zydokomuny. To jest zupelnie inny temat, aczkolwiek w obu przypadkach o forse i wladze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_bedzieOczernia CZAS ROZPRAWIĆ SIĘ z GW - początek jej końca ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fałszywa_GazetaWyb NIE POZWOLIMY PLUĆ JADEM WYBORCZEJ NA KSIĘDZA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.bil Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.hipernet.ras.pl 24.09.04, 12:03 Czy nie należy rozliczyć arcybiskupa z jego złodziejskich spraw o czym to wjadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek uosobienie pychy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.04, 12:05 Myślę, że w przypadku tego ksiedza akurat mało kto wierzy, że molestował tym bardziej że ponoć molestowany miał raczej złą opinię. Raczej ludzi w osobie tego duchownego razi pycha, pieniactwo, stroje a la Kadafi. Afiszowanie się z wielką kasą, przekonanie, że wszyscy winni mu jesteśmy dozgonną wdzięczność. Ja mieszkam w parafii, gdzie jest klasztor Franciszkanów. Nie opowiadają głupot, że oszczędnie jest jeździć mercem, pomagają ludziom, są na każde wezwanie. Gdyby Jankowski był proboszczem mojej parafii wierni bu go wygwizdali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nokata Re: Początek końca ks. Jankowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:39 I Rydzyk mu na droge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec_żydokomuny! Re: Początek końca GW - czas żydokomuny dobiega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:08 Odpowiedz Link Zgłoś