Dodaj do ulubionych

Razem zawiodło

20.02.16, 15:39
wyborcza.pl/magazyn/1,150990,19650600,dlaczego-razem-zezuje-na-prawo.html#BoxGWImg a ja jestem za. Niech gospodarka się pie...ie. Niech w sklepach będzie znowu tylko ocet. To się musi wypalić ludziom w mózgach że takie eksperymenty są złe.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Razem zawiodło 20.02.16, 15:49
      ot,trockie cze, podlane mao - polpotyzmem, cały ich bełkot. ,
      • zoil44elwer Re: Razem zawiodło 20.02.16, 16:16
        m.c.hrabia napisał:

> ot,trockie cze, podlane mao - polpotyzmem, cały ich bełkot. ,
        >
        Ale zadanie wykonali,SLD poza parlamentem.KOD jak KOR,też wykona zadanie.Biada demokracji! Robolom nie współczuję bo sami sobie zgotowali swój los.
    • el.commendante Zawiodło neoliberalnych złodziei. To bardzo dobrze 20.02.16, 15:54
      o nich świadczy i pokazuje że w końcu w Polsce jest prawdziwa lewica.
      25 lat doświadczeń z neoliberalnym kapitalizmem to dla Polski najgorszy okres upadku od XVIII wieku. Masowa nędza i wykluczenia społeczne, pół-niewolnictwo (bandyckie warunki pracy dla ludzi dla których jedyną alternatywą byłaby śmierć głodowa), miliony ludzi którzy uciekli przed nędzą z tego nadwiślańskiego grajdoła. Unicestwiony przemysł, zniszczona służba zdrowia, kraj bez żadnych perspektyw. Oto skutki patologicznych doświadczeń z neoliberalnym kapitalizmem.
      • antyk-acap2.0 Re: Zawiodło neoliberalnych złodziei. To bardzo d 20.02.16, 16:04
        Nie wiem co bierzesz ale widać że diler nie rozcieńcza. Taka jest sytuacja Polski. Rozumiem że na jakiejś podlaskie wsi w porównaniu z Warszawą lub Londynem jest ciężko. Ale takie jest życie na zadupiu. Jeśli pojedziesz w Szwecji na północ to też znajdziesz ludzi którym jest ciężko. Ale pisanie że po 90 roku Polska zaliczyła upadek to brednia. Możesz to wmówić tym którzy się urodzili po tym roku. A ja pamiętam że brakowało nawet sznurka do snopowiązałek i papieru toaletowego.
        • lionold Re: "Nie wiem co bierzesz ale .." 20.02.16, 16:14
          El komediante znowu się wyPiSdziante.
        • el.commendante Powiedz te swoje mUndrości tym co uciekli 20.02.16, 16:29
          z tego twojego ukochanego nadwiślańskiego grajdołka i nie mają zamiaru nigdy tu wrócić.
          Nie wiem o jakiej nędzy w Szwecji ty mówisz, neobanderowski ignorancie bez krzty wiedzy o świecie. W Szwecji każdy któremu się noga powinie dostaje zasiłek od państwa, a w pracy chroniony jest przez kodeks i silne związki zawodowe. W Polsce jak ktoś straci pracę to praktycznie traci wszelkie środki do życia (większość Polaków niema żadnych oszczędności, a głodowy zasiłek neoliberalny reżim płaci tylko przez pół roku), dlatego z desperacji często tacy ludzie przyjmują pracę na czarno za psi grosz dużo poniżej płacy minimalnej. Takie są fakty! Napomknąłeś coś o Warszawce, owszem pasożytnictwo stolicy wobec reszty kraju to kolejna patologiczna cecha tego patologicznego polskiego neoliberalnego kapitalizmu. Nigdzie w Europie (nawet w Rosji!) niema takiej dysproporcji ekonomicznej pomiędzy stolicą a resztą kraju. Aglomeracja Warszawska to jeden z najbogatszych regionów UE (ścisłą czołówka), żadna stolica w Europie aż tak nie pasożytuje na reszcie kraju.
          Polskie Państwo jest praktycznie bezwolne, utraciliśmy niemal całkowicie gospodarczą suwerenność, kraj jest uzależniony ekonomicznie od niepłacących podatków montowni i marketów, oznacza to że poza nieludzkim wyzyskiem wobec pracowników także i budżet ma się nienajlepiej (bo jak może się mieć w kraju gdzie przygniatająca większość największych zakładów nie płaci podatków), a zauważmy że w Polsce mamy chyba najniższą kwotę wolną od podatku, czyli chudziutki budżet tej nadwiślańskiej parodii państwa jest w dużej mierze zasilany poprzez daniny podatkowe od najuboższych, gdyby podnieść kwotę wolną od podatku do cywilizowanego poziomu to byłaby tragedia dla budżetu.
          W takiej właśnie czarnej dupie znajduje się Polsce jako państwo po ćwierćwieku doświadczeń ze zwierzęcym neoliberalnym kapitalizmem.
          • antyk-acap2.0 Re: Powiedz te swoje mUndrości tym co uciekli 20.02.16, 16:34
            Ale w czym problem? Korea Północna przyjmuje uchodźców.
            • el.commendante A jak tam twoja UPAina, neobanderowcu? 20.02.16, 16:37
        • zoil44elwer Re: Zawiodło neoliberalnych złodziei. To bardzo d 20.02.16, 16:29
          Polski problem lat 80-tych-brak papieru toaletowego w sytuacji kartkowej dystrybucji żywności.Braki sznurka to zmniejszenie liczby samobójstw w PRL, liczb które w RP3 biją rekordy powodzenia.
        • el.commendante Al, to ty??? 20.02.16, 16:32
          antyk-acap2.0 napisał(a):

> A ja pamiętam że brakowało nawet sznurka do snopowiązałek i papieru toaletowego.
          www.youtube.com/watch?v=AsHmXv-z2WM
          • zoil44elwer Re: Al, to ty??? 20.02.16, 16:46
            Nie,to ALF albo Francis muł który mówi i pisze.
    • czekam.na.lewice Re: Razem zawiodło 20.02.16, 17:21
      antyk-acap2.0 napisał(a):

>Niech gospodarka się pie...ie. Niech w sklepach będzie znowu tylko ocet. To się musi >wypalić ludziom w mózgach że takie eksperymenty są złe.
      A co to ma wspólnego z Razem ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka