22.09.16, 18:00
Policjanci z Bydgoszczy zatrzymali Marcina W., członka zarządu centrali Zakładu Ubezpieczeń Społecznych.
Sprawę prowadził Wydział do Walki z Korupcją KWP w Bydgoszczy. Chodzi o Marcina W., członka zarządu ZUS nadzorującego administrację, przetargi, a także sprawy pracownicze. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że W. wiózł do Bydgoszczy decyzję prezes ZUS o odwołaniu tamtejszego dyrektora. - Członek zarządu chciał odwołać dyrektora regionalnego ZUS w Bydgoszczy. Składał mu propozycje, które mogą łamać prawo. Rozmowy zostały nagrane i przekazane do policji i prokuratury - usłyszeliśmy jedynie od śledczych.

Z informacji na stronie ZUS wynika, że może chodzić o Marcina Wojewódkę

Na stronie Kancelarii p. Wojewódki (nomen omen dr. prawa a kancelaria zajmuje się prawem pracy) znajdujemy informację z dnia 4 maja 2016 o powołaniu pana dr Wojewódki na na Członka Zarządu Zakładu Ubezpieczeń Społecznych

Obserwuj wątek
    • l_zaraza_l Re: Ino mig! 23.09.16, 08:19
      Już go ziobrowa prokuratura wypuściła a policja znowu dostała opieprz.
    • czekam.na.lewice Re: Ino mig! 23.09.16, 08:24
      ....czyli chwalisz ekipę Kaczyńskiego. Nie patrzą swój czy nieswój tylko łapią przestępców w zarękawkach.
      • sverir Re: Ino mig! 23.09.16, 08:28
        Jak zapewne wiesz, swój został już wypuszczony bez stawiania zarzutów.
        • czekam.na.lewice Re: Ino mig! 23.09.16, 08:30
          sverir napisał:

> Jak zapewne wiesz, swój został już wypuszczony bez stawiania zarzutów.
          Odniosłem się tylko do przesłania wypowiedzi L_Zarazy.
    • taniarada Do PISu 23.09.16, 08:34
      Przykleił się też gnój i gó... wszelakie .Jak do każdej partii.
    • mara571 pani prezes sama wybrala swojego zastepce, 23.09.16, 09:11
      bo go znala jako swojego doktoranta. I pewnie mu ufala.
      Ja nie jestem ani neurobiologiem ani psychologiem i nie wiem, co sie dzieje w ludzkim mozgu po awansie na wysokie stanowisko, ktore wiaze sie z niemalym stalym dochodem.
      Faktem jest, ze M.R. przejdzie do historii patologii sprawowania wladzy jako prekursor: nie slyszalam jeszcze, zeby komus zaproponowano odstepne za odejscie ze stanowiska.
      • yoma Re: pani prezes sama wybrala swojego zastepce, 23.09.16, 09:16
        Taka stara, a tak niewiele słyszała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka