Dodaj do ulubionych

Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci

• Gość: zbud Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: 212.160.138.* 01.10.04, 12:04
      Dyrektorka nie dorosła do swego stanowiska.Czy może być
      pedagogiem?Ciekawy jestem co wymyśli na swoje
      usprawiedliwienie,napewno"zdziwiony" kurator!!!!!
    • Gość: antyklerykał Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.chello.pl 01.10.04, 12:12
      Piszecie, że księża powinni przechodzić specjalistyczne badania itp.
      A ja wam powiem, że to nic nie da.
      Rozwiązanie jest jedno. Ksiądz powinien mieć rodzinę. Żonę, dzieci i to min 4.
      Od razu było by ich mniej a ci, którzy by chcieli głosic kazania robiliby to w
      wiekszej swiadomości i odpowiedzialnosci za swoje słowa.
      Gdyby jeden z drugim przez kilka lat nie dosypiał i musiał zarabiać na
      utrzymanie rodziny zmieniłby swoją wyalienowaną mentalność
      • Gość: annika Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:28
        tak jest !niech pokaza jak sie wciela w zycie teorie gloszone z ambon
    • Gość: kir Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 01.10.04, 12:16
      Wyrzucic na zbity pysk te dyrektorke i nauczycielstwo. Na zbity pysk, powtarzam.
    • Gość: Leon ZMOWA MILCZENIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:26
      1.
      Postawić zarzuty dyrekcji i nauczycielom którzy wiedzieli o przestępstwie i nie
      powiadomili prokuratury (bo to ksiądz).
      2.
      Księżulo przyszedł z jakiejś innej parafii, na drugim końcu Polski,
      przeniesiony dla zatuszowania podobnych incydentów. Jeże li tak było w istocie,
      postawić zarzuty jego przełożonym.
      3.
      Postawić zarzuty tym rodzicom którzy wiedzieli o "zachowaniach" księdza i
      godzili się na nie, za cenę 'spokoju swojego "sumienia"'.
      4.
      Sądzę że matka która powiadomiła organy scigania, jak i jej dziecko, będą teraz
      szykanowane przez "prawdziwych katolików". Jeśli tak, wsadzić do pudła.

MOŻE WTEDY PRZESTANIE OBOWIĄZYWAĆ ZMOWA MILCZENIA.
      Jednocześnie mam pytanie: co to za rodzice którzy wiedzą że robi się krzywdę im
      dziecku i nie reagują, ze strachy przed własnymi przekonaniami. I co warte są
      takie przekonania?
      • Gość: annika Re: ZMOWA MILCZENIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:33
        to nie o wlasne przekonania chodzi,nie nie ! chodzi pewnie o to ze ksiadz
        wyklnie z ambony , moze odmowi ,nie daj Boze , katolickiego pochowku ,o
        ostracyzm sasiadow , czlowieku ,w tym kraju pokolenia musza minac zeby cos sie
        zmienilo w zasciankowej mentalnosci ludzi . a ksieza wieki cale pracowali na to
        zeby teraz ludziska traktowali ich niemal jak bogow
        • biedronka24 ´Ksiadz odmowi pochowku´ a ´ostracyzm sasiadow´ 01.10.04, 14:39
          nie zawsze ida w parze. Ekonomii ani polityce panstwa to akurat nie szkodzi. A
          przekrety aparatczykow ktorzy - wciaz ci sami u wladzy - tak..
          A komuna dzis swieza i jak zwykle - umie sie odnalezc. Dzis moi drodzy komunisci
          sluby koscielne biora i bardzo religijni sa....
    • Gość: ktoś jakbym takiego czarnego skur**syna.... IP: *.net.autocom.pl 01.10.04, 12:28
      dostał w swoje ręce, to bym zaj*bał, nawet kropidłem!!!
    • Gość: Mirka Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:29
      Może nie aż tak. Ale idą do nich ludzie cokolwiek zdeformowani. A seminarium,
      celibat i placet nieomylności i inherente poczucie wyższości nad innymi nie
      sprzyjają formacji zdrowych i społecznie akceptowalnych postaw.
    • jasiulkowa Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci 01.10.04, 12:37
      Moim zdaniem odpowiedzialność za poczynania księdza psychopaty ponosi również
      pani dyrektor szkoły. Jak można nie reagować, gdy dzieciom dzieje się krzywda.
      Ciekawa jestem co ta pani, by zrobiła gdyby to jej dziecko było bite i
      molestowane przez księżula. Szczerze wątpię czy zadowoliłaby się przeprosinami.
    • Gość: Kato Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: 195.150.233.* 01.10.04, 12:45
      Przecież w tych seminariach to sami zwyrodnialcy. Kto normalny na umyśle
      dobrowolnie rezygnuje z posuwania panienek?!
    • Gość: XXT Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 12:48
      Czy księza nie zdają sobie sprawy ,że to od ich postępowania zależy min ilość
      wierzących, przecież każda afera z udziałem duchownych ( a afer goni aferę )
      obniża autorytet Kościoła, jestem wierząc i chodzę do Kościoła , ale niektórych
      księży nie da się słuchać, szkoda, że Dyrektorka tej szkoły nie wykazała więcej
      rozumu, bo okazała się bezmyślną babą, której wszystko zwisa, chciałabym żeby
      tymi " duchownymi " zajął się także kościół jako instytucja, dość już chyba
      osłaniania takich kolesiów
    • Gość: Anjew Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:59
      Nie, z wiezien... I mam nadzieje, ze ten stary debil tam trafi z powrotem.
    • Gość: micron Re: choroby jakie draza kosciol katolicki... IP: *.tulane.edu 01.10.04, 13:02
      Tak "polonusie"! Podobnie jak np. seminaria
      duchowne w USA, czy w Austrii...
    • Gość: iwona Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:28
      Być może, ale bardziej przychylałabym się ku temu, że są to faceci, dla których
      Kościół to bezpieczna ochronkaz. Faceci z kompleksami, słabi, mali w "cywilnym"
      świecie. Za to obcując z dziećmi, nooo wtedy mogą pokazać, kto tu jest silny,
      kto ma władzę... Obawiam się jednak, że cała ta sprawa skończy się niestety
      jedynie upomnieniem i przeniesieniem do innej szkoły, gdzie historia niechybnie
      się powtórzy. To, co grozi księdzu w takich przypadkach według prawa to jedno,
      a faktyczna kara to drugie. Znów teoria rozminie się z praktyką. A poza tym co
      z dyrektorką szkoły? Może jednak i ona nie powinna w tej sytuacji czuć się
      bezkarnie. Szkoła to miejsce, w którym dzieci powinny czuć się bezpiecznie a
      rodzice w momencie powstania jakiegoś problemu, uczciwie informowani. Pani
      dyrektor powinno się podziękować za pracę, bo okazała się być osobą niegodną
      zaufania rodziców a tym bardziej uczniów. O autorytecie nie warto nawet
      wspominać...
    • Gość: RALPH Re: Ksi& & #35; 261;dz bi& & #35; 322;, gryz& & IP: *.chru-lille.fr 01.10.04, 13:42
      Ja
    • Gość: normalny Kolejna nagonka. Jak się okaże że niewinny, IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 13:46
      to pies z kulawą nogą o tym nie napisze.
    • Gość: RALPH Re: Ksi& & #35; 261;dz bi& & #35; 322;, gryz& & IP: *.chru-lille.fr 01.10.04, 13:47
      Jak tu bronic wartosci chrzescijanskich w konstytucji europejskiej, gdy
      ksieza pozwalaja sobie na na ekscesy wynikajace z seksualnych frustracji
      i o zgrozo w stosunku do dzieci..... Tylko wstyd nam katolikom przynosza!
    • Gość: roland chore zasady, chorzy ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:48
      sprzeczne z naturą zasady funkcjonowania Kościoła Katolickiego, przyciągają i
      działają jak katalizator wszelkich patologii (społecznych i psychicznych).
      dopuki obowiazywać bedzie celibat(i podobne azdroworozsądkowe dogmaty) i
      Kościół będzie bronił swoje "czarne owce"(okazuje się powoli, że to spore
      stadko) będziemy światkami kolejnych ujawnionych(dzięki większej dojrzałości
      naszego społeczeństwa i wolnym mediom) afer Katolicko-Seksualnych.
    • Gość: tokFM "Dobrodziej" świruje na "żółte papiery" lepiej w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:55
      psychitryku niż w pierdlu
    • Gość: monikawanda Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:01

Dyrekcja i nauczyciele tej szkoły powinni odpowiadać za niedopełnienie
      obowiązków i narażenie dzieci na molestowanie i kary cielesne.
      Tak samo odpowiadać powinno kuratorium- nie wierzę, zeby przez lata pracy
      księdza w szkole nie było jakiejś wizytacji.To nie jest tylko sprawa księdza,
      ale skoro MEN postanowił wprowadzić lekcje religii do szkól, jest za sposób ich
      prowadzenia ODPOWIEDZILNY!!!!!!
    • Gość: Ted Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:13
      Uogólniasz, bo nie jesteś w stanie ogarnąć swoim móżdżkiem, że w kazdym
      srodowisku mogą trafić się ludzie nieodpowiedzialni. Nagłasniane sa tylko
      patologiczne sprawy. Tysiące wychowawców w sutannie godziwie pracujących jest
      niezauważanych. To jest jednak za trudne do pojęcia przez takiego "mysliciela"
      jak Ty.
      • Gość: ja Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: 5.5R* / 62.134.32.* 01.10.04, 16:22
        A ile przypadków jest jeszcze nieujawnionych! Niektóre matki by prędzej umarły
        niż doniosły na księdza. Przykład: Tylawa. Gdyby pójść twoją drogą rozumowania,
        to musielibyśmy na każdą aferę z księdzem mieć kilkanaście do kilkudziesięciu
        afer z udziałem nauczycieli. No i kto ma ptasi móżdżek?
    • Gość: gość Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.lgroup / *.azal.pl 01.10.04, 14:28
      Jasne, mam takiego niedoszłego za dyrektora, książke by napisał o jego
      zachowaniach.
    • Gość: Tytus Wsadzic proboszcza do celi z pedalami IP: *.doc.ic.ac.uk 01.10.04, 15:43
      ... albo tam odkryje swoje prawdziwe powolanie (i trafi do wlasciwego sobie
      srodowiska), albo doswiadczy molestowania (jakie zadawal innym).
    • Gość: Mario33 Potrzeba im naszej modlitwy!!! IP: 195.205.169.* 01.10.04, 16:26
      Tak jest nawet napisane, że "na końcu czasów" szatan będzie działał wyjątkowo
      perfidnie i jak widać ulegają mu nawet księża. Trzeba się modlić o
      dar "przejrzeniana oczy".
      Jako katolik mówię wam, że mi ciężko jak widzę to co się ostatnio wyprawia w
      Kościele. Trzeba się modlić o łaskę "nie wodzenia na pokuszenie" jak to jest w
      najważniejszej z modlitw. Coraz więcej opętania widać nawet na polskich drogach
      i w codziennej agresji nas wszystkich. Łaska Boża niech będzie z nami.
      • Gość: Oburzony powsadzac za kratki,a KK niech placi utrzymanie IP: 195.175.37.* 01.10.04, 23:47
    • Gość: Mario33 Potrzeba im naszej modlitwy!!! IP: 195.205.169.* 01.10.04, 16:26
      Jako katolik mówię wam, że mi ciężko jak widzę to co się ostatnio wyprawia w
      Jako katolik mowię wam, że mi ciężko jak widzę to co się ostatnio wyprawia w
    • Gość: Gier Re: Ksiądz bił, gryzł i molestował dzieci IP: *.icpnet.pl 01.10.04, 16:56
      Księżom to wolno! Odczepcie się od księży! Niech żyje LPR, Radio Maryja i
      ksiądz Jankowski. Już nie długo przyjdziemy i zrobimy porządek. Nowa Bereza
      Kartuzka zapełni się lewakami. Chile im urządzimy jak w 1973.
      • Gość: Klechoraptor Gdybyś mówil językami ludzi i aniolów a milości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 18:03
        byś nie mial - bylbyś nikim.

Jezus: Cokolwiek zlego uczyniliście najmniejszemu - mnie uczyniliście.

Paoboszcz na katechezie równy oprawcy w Berezie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka