Dodaj do ulubionych

Taki jest wiejski elektorat

07.10.17, 18:06
Zapewne nie cały,ale cóż,w znacznej części.To cytat z wywiadu J.Stuhra.
- Mówię o takim zaprzaństwie, o narodzie gnuśnym, nacjonalistycznym i antysemickim. O lenistwie, brudzie, wewnętrznym niechlujstwie, nieposzanowaniu prawa. Chcieli u nas na wsi zrobić kanalizację. Mówię - no wreszcie. Ale firma wykonawcza pokazała mi listy, jakie dostała od ludzi. "Nie będą Żydy po mojej ziemi orać" - pisali.
Obserwuj wątek
    • erka-4 Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 18:19
      Jeżeli to prawda co mówi,chociaż w to nie wierzę,ale nie wszystko można brać na wiarę,zatem jeśli rzeczywiście tak mówi to musi być dobrze POdkręcony.
      Artyści już tak mają.
      • tanebo2.0 Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 18:26
        Czyli co? Kanalarze to żydzi?
        • erka-4 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 07:53
          Czy ja wspomniałem słowem o jakichś żydach lub kanalarzach ?
          A artysta też człowiek i ma prawo gadać głupoty i rozśmieszać słuchaczy.
          Każdy wie,że śmiech zdrowiu służy,zatem panie Stuhr,nie żałuj pan sobie,POsłuchamy i POśmiejemy się z pańskiej głuPOty.
          • matylda1001 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 11:58
            A pewnie, że można się pośmiać :) Mnie ostatnio rozbawił do łez Pazura. Myślisz, że gadał głupoty o tym niby zamiłowaniu do różańca i swoim niby katolicyzmie?
            • erka-4 bez sensu pytanie 08.10.17, 15:06
              matylda1001 napisała:

> A pewnie, że można się pośmiać :) Mnie ostatnio rozbawił do łez Pazura. Myślisz
              > , że gadał głupoty o tym niby zamiłowaniu do różańca i swoim niby katolicyzmie?
              >

- czy ja coś wspominałem o religijnych czyichkolwiek uczuciach ?
              Zatem jaki sens ma twoje pytanie ?
      • ukos Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 11:56
        erka-4 napisał:

> Jeżeli to prawda co mówi,chociaż w to nie wierzę,ale nie wszystko można brać na
        > wiarę,zatem jeśli rzeczywiście tak mówi to musi być dobrze POdkręcony.
        > Artyści już tak mają.

Stuhr powinien mendom PiSdackim przymknąć tępe ryje pokazując kopię oryginału - wkurzona gmina chyba pozwoli skopiować.
      • piq a Jarosławowi wierzysz na wiarę, nie sprawdzając, 08.10.17, 23:10
        ...odsyłam cię, ciemny kandydacie na ćwierćinteligenta, do tego wpisu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,164864742,164864742,teczka_IPNowska_Mateusza_Morawieckiego_.html?p=164866820
        Podobnie Szyszce, który jest zwykłym kłusownikiem, z rodzaju, którym mój pradziadek myśliwy szczegolnie pogardzał.
    • 99venus Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 18:59
      Żeby to tylko na wsi....
      • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 20:35
        99venus napisał:

> Żeby to tylko na wsi....

Dokładnie venus, bronicie np. drzew,,,ale tylko przed ich właścicielem, sami nie macie zamiaru posadzić drzewa na własnej działce. Gdybyś miał własne drzewo i kiedyś chciał je wymienić na nowe to byś pluł że nie możesz go legalnie ściąć i posadzić inne. Ale cudzego drzewa będziesz bronił bo to modne i wpisuje się w ochronę środowiska. Jacy wy jesteście denni..
        • snajper55 Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 20:43
          lech1966 napisał:

> Dokładnie venus, bronicie np. drzew,,,ale tylko przed ich właścicielem, sami ni
          > e macie zamiaru posadzić drzewa na własnej działce. Gdybyś miał własne drzewo i
          > kiedyś chciał je wymienić na nowe to byś pluł że nie możesz go legalnie ściąć
          > i posadzić inne. Ale cudzego drzewa będziesz bronił bo to modne i wpisuje się w
          > ochronę środowiska. Jacy wy jesteście denni..

Uważasz, że ochrona środowiska jest niepotrzebna tylko modna?

Poza tym broni się Puszczy Białowieskiej, nie drzew. Różnica jest taka, jak między obroną cegły a obronom zamku malborskiego przed zburzeniem.

S.
          • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 20:57
            snajper55 napisał:

> lech1966 napisał:
            >
            > Uważasz, że ochrona środowiska jest niepotrzebna tylko modna?
            >
            > Poza tym broni się Puszczy Białowieskiej, nie drzew. Różnica jest taka, jak mię
            > dzy obroną cegły a obronom zamku malborskiego przed zburzeniem.
            >
            > S.

Broni się tego co nie "moje", ale mój dom to moja twierdza. Gdybyś miał jakieś swoje drzewo, coś swojego prywatnego i ktoś by ci chciał tym zarządzać to byś inaczej gadał. Przyjeb,,ście się do Szydło bo wycina drzewa z kornikiem,,zamiast iść i wyłapać, wytruć, tego kornika. W PRL wszystko było wspólne. Co nie znaczy że wszyscy decydowali o wszystkim.
            • adam.eu Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 21:05
              Po pierwsze to nie jest wątek o drzewach.
              Ale jeżeli już to Cię ciekawi to polecam:
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,164861808,164861808,Ciekawe_czy_Szyszko_to_czytal_.html#p164862828
              Przeczytaj sobie tam linkowany artykuł. Tam znajdziesz wytłumaczenie Twoich wątpliwości, to przynajmniej inaczej spojrzysz na problem. I nie upolityczniaj problemu.
              • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 21:46
                Adamie,,może jest i racja w tym co mówisz. Ale czy ja sadząc i opiekując się swoim drzewem nie mam prawa wymienić go na inne według tylko mojego widzimisię? czy muszę pytać o zgodę "zielonego" który nie ma być może nawet własnego krzaczka? Każdy niech się zajmuje własnym ogródkiem i odczepi się od czyjegoś drzewa.
                • adam.eu Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 22:08
                  Na swojej działce to tak. Tym bardziej, że zakaz wycinania dużego drzewa skutkował wycinaniem małych, aby nie dorosły do wymiarów ochronnych.

Co do Puszczy Białowieskiej to gorąco polecam również sygnalizowany już wcześniej wątek a szczególnie zawarty link w nim do artykułu o kornikach w lasach bawarskich:
                  wiadomosci.wp.pl/las-bawarski-jak-bialowieza-hodujesz-korniki-ty-swinio-6174173921347713a
                  Piszę to po raz kolejny i podaję link z nadzieją na to, że inaczej spojrzy na spór w sprawie Puszczy i zapomni na chwilę o polityce.
                  • erka-4 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 07:45
                    adam.eu napisał:

> Piszę to po raz kolejny i podaję link z nadzieją na to, że inaczej spojrzy na s
                    > pór w sprawie Puszczy i zapomni na chwilę o polityce.
                    >

O ile mi wiadomo puszcza ma powierzchnię około 100-tu tys.km kwadratowych a Park będący pod ścisłą ochroną ponad 50.,na której to powierzchni żadnych wycinek nikt nie robi.
                    Powierzchnia ta pozostawiona jest sama sobie i stanowi obszar pierwotny.
                    Moim zdaniem pan Szyszko wie co robi.
                    • adam.eu Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 11:07
                      erka-4 napisał:

> O ile mi wiadomo puszcza ma powierzchnię około 100-tu tys.km kwadratowych a Par
                      > k będący pod ścisłą ochroną ponad 50.,na której to powierzchni żadnych wycinek
                      > nikt nie robi.
                      > Powierzchnia ta pozostawiona jest sama sobie i stanowi obszar pierwotny.
                      > Moim zdaniem pan Szyszko wie co robi.

Wiem, że jakiś obszar jest zostawiony bez wycinki.
                      Z tego co pamiętam, to jeszcze w 2013 roku obszar fragment rezerwatu ścisłego na terenie Puszczy Białowieskiej był znacznie mniejszy, te ponad 100 tyś km kwadratowych to teren Białowieskiego Parku Narodowego i chyba w 2/3 jest prowadzona wycinka na szeroką skalę. Nie wydaje Ci się, że dla niektórych gatunków zwierząt potrzebny jest większy teren? A czy wyizolowana "ochraniana wyspa" jest w stanie wytworzyć naturalny mikroklimat? Jesteśmy nieświadomi wielu rzeczy.

A Szyszko wie co robi? Pewne wie :(. Wycenia willę jak stodołę, zapomina o rogach, trofeach rysia, wywala wszystkich dookoła, kto ma inne zdanie niż on, kumpluje się z Rydzykiem, który też w niejasny sposób doszedł do majątku.
                      Zapamiętaj, że ze swojego otoczenia już dawno usunął osoby mające inne spojrzenie na środowisko niż on.

Przeciwny wycince Puszczy byłem już za PO. I głupi myślałem, że PIS będzie bardzie dbał o lasy, zapomniałem o Rospudzie :(.

Będąc ministrem w poprzednim okresie chciał zrobić obwodnicę Augustowa przez chronioną część doliny Rospudy.
                      Pewnie też wiedział co robi, bo podobno ktoś wcześniej za bezcen nabył akurat te tereny za bezcen jako nieużytki i bardzo dobrze, że wówczas skutecznie interweniowała UE.
                      • m.c.hrabia Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 11:29
                        pan Szyszko wie co robi

to taka sama prawda jak jak wielkość puszczy (100 tys.km kwadratowych)
                      • ukos Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 12:19
                        adam.eu napisał:

> 100 tyś km kwadratowych to teren Białowieskiego Parku Narodowego

100 tys. ha, czyli 1000 km kw. 100 tys. km kw. to 1/3 Polski.
                        • adam.eu Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 12:58
                          Słuszna uwaga, przepraszam za bezmyślność.
                          • erka-4 nie ty masz przepraszać za coś czego nie ma... 08.10.17, 15:49
                            ...bo tyle znaczy jedno zero.

adam.eu napisał:

> Słuszna uwaga, przepraszam za bezmyślność.
                            >
                            ...to był mój błąd,zatem ja przepraszam.
                            Miałem napisać 10 tys.ha,pomylić się każdy może o jedno zero,ważne,że wiadomo o co chodzi.
                      • erka-4 nie jestem fachowcem leśnym... 08.10.17, 15:18
                        ...ale uważam,że większość a może i całość tej poniższej treści to zwykła antyPiSowska jest propaganda.

adam.eu napisał:

> A Szyszko wie co robi? Pewne wie :(. Wycenia willę jak stodołę, zapomina o roga
                        > ch, trofeach rysia, wywala wszystkich dookoła, kto ma inne zdanie niż on, kumpl
                        > uje się z Rydzykiem, który też w niejasny sposób doszedł do majątku.
                        > Zapamiętaj, że ze swojego otoczenia już dawno usunął osoby mające inne spojrzen
                        > ie na środowisko niż on.

- są od tego stosowne urzędy niech sprawdzą dokładnie.
                        A pan Rydzyk nikomu nic nie ukradł o ile mi wiadomo.
                        Żal ci ?
                        Też możesz zbierać pieniądze na szlachetne cele,nikt nie ma prawa ci zabronić.

A to też ciąg dalszy tej antyPiSowskiej propagandy.

> Przeciwny wycince Puszczy byłem już za PO. I głupi myślałem, że PIS będzie bard
                        > zie dbał o lasy, zapomniałem o Rospudzie :(.
                        >
                        > Będąc ministrem w poprzednim okresie chciał zrobić obwodnicę Augustowa przez ch
                        > ronioną część doliny Rospudy.
                        > Pewnie też wiedział co robi, bo podobno ktoś wcześniej za bezcen nabył akurat t
                        > e tereny za bezcen jako nieużytki i bardzo dobrze, że wówczas skutecznie interw
                        > eniowała UE.

Rzucać goownem każdy POtrafi zwłaszcza gdy ma nadzieje,że się do kogoś przyklei.
                        • piq nie wierzysz Szturowi, a wierzysz kłusownikowi... 08.10.17, 23:13
                          ...i łgarzowi Szyszce na słowo. Wy PiSi ćwierćinteligenci macie osobliwe zasady logiczne.
                          • erka-4 pan Stuhr niezłym jest artystą... 09.10.17, 05:50
                            piq napisał:

> ...i łgarzowi Szyszce na słowo. Wy PiSi ćwierćinteligenci macie osobliwe zasady
                            > logiczne.

...a zatem goownem rzucać go nauczyli.
                            To widać,w to nie trzeba wierzyć.
                    • stasi1 Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 11:06
                      Puszcza ma powierzchnie około 3tys km. Tyle co ty napisałeś to było by jedna trzecia powierzchni kraju. Park Narodowy ma około 100km2, przy czym nie cała powierzchnia podlega ochronie ścisłej
                      • erka-4 Re: Taki jest wiejski elektorat 10.10.17, 17:32
                        stasi1 napisał:

> Puszcza ma powierzchnie około 3tys km. Tyle co ty napisałeś to było by jedna tr
                        > zecia powierzchni kraju. Park Narodowy ma około 100km2, przy czym nie cała powi
                        > erzchnia podlega ochronie ścisłej

- masz rację,ale błąd swój już naprawiłem wcześniej:

nie ty masz przepraszać za coś czego nie ma...
                        erka-4 08.10.17, 15:49
                        ...bo tyle znaczy jedno zero.

adam.eu napisał:

> Słuszna uwaga, przepraszam za bezmyślność.
                        >
                        ...to był mój błąd,zatem ja przepraszam.
                        Miałem napisać 10 tys.ha,pomylić się każdy może o jedno zero,ważne,że wiadomo o co chodzi.

• tanebo2.0 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 08:08
                  Sęk w tym że to drzewo to część biosfery. Niszcząc je niszczysz biosferę. A bez niej wszyscy umrzemy.
                  • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 15:19
                    tanebo2.0 napisał(a):

> Sęk w tym że to drzewo to część biosfery. Niszcząc je niszczysz biosferę. A bez
                    > niej wszyscy umrzemy.

Wybacz tanebo ale może byś się zajął swoją biosferą a moją zostawiłbyś w spokoju co??? Bo może za moment ja się przyczepię Twojej fabryki która jeszcze bardziej szkodzi biosferze niż wycinka mojego drzewa.
            • x2468 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 22:23
              U mnie na działce wtedy kiedy ją kupiłem nie było nawet jednego drzewa, dzisiaj rośnie około 100 drzew które sam osobiście posadziłem lub zostały posadzone przez sójki inne stworzenia i wiatr. Gdybym miał więcej miejsca posadziłbym następne.. A Szyszko dla mnie kreaturą godną pogardy.
        • 99venus Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 15:26
          I tu jesteś w błędzie.Mam swoje własne,prywatne drzewa-świerki,jodły i jawory.Miałem lipy ale musiałem je wyciąć,podobnie jak 1 brzozę i 3 jawory.Każde z drzew zostało obejrzane przez specjalistę i na każde miałem zgodę na papierze.Wszystkie moje drzewa są pod stałą kontrolą i miarę potrzeby przycinane i opryskiwane.
          Denni są ci co rzucają oskarżenie bezpodstawnie.
          Bronię drzew i przede wszystkim bronię Puszczy przed takimi troglodytami jak Szyszko,który niszczy polską przyrodę,morduje bażanty,ma problemy z rozliczeniem podatku(jak każdy ćwierćinteligent),kręci i kłamie w sprawie wypchanego rysia,zatrudnia księdza duszącego sznurkiem rannego rysia,małego geszefciarza robiącego dziwne narady i konferencje z unijne pieniadze.Szyszko to szmaciarz.
          • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 15:38
            99venus napisał:

> I tu jesteś w błędzie.Mam swoje własne,prywatne drzewa-świerki,jodły i jawory.M
            > iałem lipy ale musiałem je wyciąć,podobnie jak 1 brzozę i 3 jawory.Każde z drze
            > w zostało obejrzane przez specjalistę i na każde miałem zgodę na papierze.Wszys
            > tkie moje drzewa są pod stałą kontrolą i miarę potrzeby przycinane i opryskiwan
            > e.
            > Denni są ci co rzucają oskarżenie bezpodstawnie.
            > Bronię drzew i przede wszystkim bronię Puszczy przed takimi troglodytami jak Sz
            > yszko,który niszczy polską przyrodę,morduje bażanty,ma problemy z rozliczeniem
            > podatku(jak każdy ćwierćinteligent),

fakty.interia.pl/raporty/raport-spor-wokol-tk/newsy/news-sedzia-biernat-nie-zlozyl-oswiadczenia-majatkowego-to-przeoc,nId,2429194
            Więcej jest takich o epitetach J/W

kręci i kłamie w sprawie wypchanego rysia,z
            > atrudnia księdza duszącego sznurkiem rannego rysia,małego geszefciarza robiąceg
            > o dziwne narady i konferencje z unijne pieniadze.Szyszko to szmaciarz.

Jak określisz w takim razie sędziego Trybunału Konstytucyjnego który ma problemy ze zrozumieniem prawa i obowiązków z niego wynikających
            • 99venus Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 16:57
              Sędzia Biernat nie złozył oświadczenia majątkowego na koniec kadencji-to nie świadczy o nim dobrze ale czym jest nie złożenie oświadczenia w terminie wobec wyczynów Szyszki i jego absolutnie świadomych kłamstw,krętactw i przekretów finansowych?
              Dziwną macie politykę-jak Kowalski coś spieprzy to was to ma usprawiedliwiać??
              • x2468 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 22:49
                To nie jest polityka lecz sowiecka mentalność "a u was biją murzynów".
                Szyszko, jak sam napisał w PIT kupił 1,6 miliona hektarów lasów jako nieużytki skasował pieniądze z Unii...na zalesienie. 1,6 miliona hektarów to więcej niż powierzchnia województwa śląskiego, jeśli się pomylił (a to u pisiego tumana jest jak najbardziej możliwe) to jest to i tak 160 hektarów.
                • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 22:55
                  Ale czy to tłumaczy sędzie TK z nieznajomości prawa i jego skutków iksie?
              • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 22:57
                99venus napisał:

> Dziwną macie politykę-jak Kowalski coś spieprzy to was to ma usprawiedliwiać??

Sędzia Biernat nie jest szarym Kowalskim. Gdyby był to już miałby zajęty majątek i inne nieprzyjemne rzeczy by go spotkały..
                • 99venus Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 03:05
                  Czylu zupełnie tak samo jak Szyszko,który nie jest w stanie doliczyć się hektarów i złotówek.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 07:48
                  A za co?
    • m.c.hrabia Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 19:01
      Mówię o takim zaprzaństwie, o narodzie gnuśnym, nacjonalistycznym i antysemickim. O lenistwie, brudzie, wewnętrznym niechlujstwie, nieposzanowaniu prawa. Chcieli u nas na wsi zrobić kanalizację. Mówię - no wreszcie. Ale firma wykonawcza pokazała mi listy, jakie dostała od ludzi. "Nie będą Żydy po mojej ziemi orać" - pisali.

erka
      • szwampuch58 Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 19:03
        1/ 3 narodu polskiego,niestety, to erka
        • m.c.hrabia Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 19:07
          niestety, z "muszczekim" przeoranym przez czarnych,
          ot, Polski chłop.
        • adam111115 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 15:40
          Dodałbym Lecha1966 i wielgusa antysemitę
          • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 15:51
            adam111115 napisał:

> Dodałbym Lecha1966 i wielgusa antysemitę

A po czym wyciągasz takie wnioski że jestem antysemitą?? Czy sędzia Biernat jest żydem??

fakty.interia.pl/raporty/raport-spor-wokol-tk/newsy/news-sedzia-biernat-nie-zlozyl-oswiadczenia-majatkowego-to-przeoc,nId,2429194
            To z tego powodu chcesz mnie zaszufladkować jako antysemita?
            Ew. wskaż gdzie napisałem coś o żydach co by wskazywało że mam coś przeciw nim. Jeśli nawet pisze coś na czyjś temat to nigdy nie biorę pod uwagę jego religii. Chyba że leminżenie nazwiesz religią..
            • adam111115 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 17:27
              Przeczytaj że zrozumieniem co napisałem. Akurat ciebie o antysemityzm nie posądzam tylko wielgusa
              • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 18:46
                A co ja mam z móżdżkiem przeoranym przez czarnych???. A tym bardziej z antysemityzmem. Ja zwyczajnie mam uczulenie na PO i PSL i hasła przez nich głoszone. Nie cierpię jak partia głosi jakieś hasła a nazajutrz po wygranych wyborach dostaje zbiorowej amnezji. Ile razy dasz się sam tak wydyma.ć???? odpowiedz... Z dwojga złego już wolę PIS z ich ułomnościami. Ale kto jest,,,zwłaszcza w polityce bez skazy??? Ile lat można ludzi dyma.ć pustymi obietnicami i zapewnieniem ciepłej wody w kranie. Ja chcę zmian,,gruntownych zmian w pozostałościach PRL
                • adam111115 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 19:07
                  Te twoje obietnice pisu prowadzą do tego że jak kiedyś polityk pis wjedzie ci w tył samochodu to sąd skaze ciebie za nieuwagę przy cofaniu.
                  PiS wygrał i może realizować obietnice. Ale nie ma pozwolania na robienie tutaj dyktatury. A wszystko idzie w tym kierunku. Wyjście z UE i monopol na władzę to kwestia czasu i determinacji. A poza tym to co pis zrealizował z obietnic? Tylko cofnięcie wieku emerytalnego. Poza tym nic. 500 miało być dla każdego dziecka przypominam bo pewnie z tym mi wyjedziesz
                  • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 19:40
                    Nikt z UE nie wychodzi. To jakaś wasza zbiorowa fobia. Rozumiem tych którzy kradli, kręcili lody,kradli VAT, czy uwłaszczali się na majątku PRL. Tych przynajmniej rozumiem. Napracowali się żeby przejąć kamienice,,,samo przejście tej drogi to gehenna,szukanie wszędzie wsparcia,,znajomości, do tego trzeba wywalić mieszkańców
                    ( nałapać karaluchów, wyłączyć wodę, zerwać dach, sądzić się za niepłacone nierealne czynsze, szukać komorników którzy bez skrupułów wykonają swoją pracę) Rozumiem że pewna złota epoka odchodzi i nikt i nic już ich nie obroni przed prawem. Można mieć znajomości nawet u samej HGW a i tak prokurator dobierze im się do czterech liter. To ma sens. Ale Ty Adamie okaz sprawiedliwości ludowej mi tu coś imputujesz?? Ty tak myślisz??? Czy ktoś tak tobą manipuluje?
                    • adam111115 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 20:17
                      Nikt z UE nie wychodzi. To jakaś wasza zbiorowa fobia.

Może tak, może nie. Ale toczymy z Unią wojnę i może celem ruskiego agenta jara jest nie wyjście z UE a to żeby nas sami wyrzucili...bo ile można z zepsutym bachorem działać? Poza tym on widzi 85% poparcia dla bycia w Unii i się tego boi. No i dochodzi młode społeczeństwo które nie wie co to izolacja, kolejki na granicach, pozwolenie na paszport itp. więc dla nich hasło "wyjście z Unii" może być cool i great ale tak naprawdę nie wiedzą co to oznacza.

Rozumiem tych którzy kradli, kręcili lody,kradli VAT, czy uwłaszczali się na majątku PRL. Tych przynajmniej rozumiem. Napracowali się żeby przejąć kamienice,,,samo przejście tej drogi to gehenna,szukanie wszędzie wsparcia,,znajomości, do tego trzeba wywalić mieszkańców
                      ( nałapać karaluchów, wyłączyć wodę, zerwać dach, sądzić się za niepłacone nierealne czynsze, szukać komorników którzy bez skrupułów wykonają swoją pracę) Rozumiem że pewna złota epoka odchodzi i nikt i nic już ich nie obroni przed prawem. Można mieć znajomości nawet u samej HGW a i tak prokurator dobierze im się do czterech liter. To ma sens.

Tu się z tobą absolutnie zgadzam. Wg mnie masz problem z postrzeganiem świata na albo biały albo czarny. A są inne odcienie. Już ci pisałem ale do tego sie nie odniosłeś bo to nie jest właśnie w tym twoim spektrum czarno białego: Pis ma moją zgodę na ściganie oszustw vatowskich, złodziei kamienic itp. ale nie ma zgody na niszczenie demokratycznego Państwa z trójpodziałem władzy. Ruskiemu agentowi jarowi tak uwiera tej 3-podział że chce go zlikwidować. Stąd TK był jako pierwszy.
                      • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 20:39
                        adam111115 napisał:

>Już ci pisałem ale do tego sie ni
                        > e odniosłeś bo to nie jest właśnie w tym twoim spektrum czarno białego: Pis ma
                        > moją zgodę na ściganie oszustw vatowskich, złodziei kamienic itp. ale nie ma zg
                        > ody na niszczenie demokratycznego Państwa z trójpodziałem władzy.

Ty mi też nie odpowiedziałeś na pytanie,,Ile razy zaufał byś baranom którzy obiecują gruszki na wierzbie do dnia wyborów, a nazajutrz doznają zbiorowej amnezji. Pytałem czy popełniłbyś zbiorowe i medialne sepuku, czy może oddałbyś swój głos na inna partię która już nie jest taka cacy ale jest jedyną siłą która "przeczołga" poprzedników za ich oczywiste i widoczne gołym okiem przekręty???
                        Pierwsze odpowiedz mi ty,,,później odpowiem ja.
                        • adam111115 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 21:00
                          Odpowiadam: nie ma dziś na kogo głosować. PO się skompromitowało. Wystarczy?
                          • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 21:18
                            Wystarczy.. Mnie się wydaje że bez naruszenia ustaleń OS, bez zmian w TK wcześniej i SN obecnie oraz bez zmiany ustaw dotyczących sadownictwa i WS nic nie ulegnie zmianom. Ten układ jest tak zorganizowany że nie ma możliwości rozbicia czegokolwiek małego bez wysadzenia fundamentów. Zresztą budowę zawsze zaczyna się od fundamentów a próbowano zrobić to odwrotnie. A fundamenty jeśli są kiepskie to cała budowla,,nawet z piękną i nowoczesną fasadą kiedyś pierdyknie, i nie pomoże żadne pudrowanie. A że akurat teraz ta budowla musi pierdyknąć ,,,,,to już nie ode mnie zależy.
                            Trójpodział to coś co ci wciskają zamiast kitu który wciskali ci przy każdej okazji. Ja już tego nie łykam......
                            • adam111115 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 21:27
                              Każda władza musi mieć nad sobą kontrolę. To warunek demokracji. 2 przykłady: Pis ma sądy, sejm i rząd. Sa wybory, pis przegrywa ale Sąd Najwyższy stwierdza nieważność wyborów i następne ustala za 10 lat. no i co im zrobisz??? 2. przykład o którym ci pisałem: dostajesz w tył auta przez pisiora i w sądzie jesteś oskarżony o nieostrożne cofanie. I co im zrobisz?

ustalenie OS były jak na tamte realia ok. Tego nam inne państwa zazdroszczą. Zwłaszcza te na wschodzie. Nie ma potrzeby nic wysadzać. trzeba reformować ale z głową.
                              • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 21:48
                                adam111115 napisał:

> Każda władza musi mieć nad sobą kontrolę.

OK Adamie, kto według ciebie kontroluje władzę sądowniczą?

To warunek demokracji. 2 przykłady: P
                                > is ma sądy, sejm i rząd. Sa wybory, pis przegrywa ale Sąd Najwyższy stwierdza n
                                > ieważność wyborów i następne ustala za 10 lat. no i co im zrobisz??? 2. przykła
                                > d o którym ci pisałem: dostajesz w tył auta przez pisiora i w sądzie jesteś osk
                                > arżony o nieostrożne cofanie. I co im zrobisz?

Nawet jak potrącisz leminga to jesteś winien bo prawo o ruchu drogowym mówi o zachowaniu szczególnej ostrożności przy cofaniu i jak sam nie widzisz to musisz sobie zapewnić pomoc innej osoby..

> ustalenie OS były jak na tamte realia ok.

Tak.Kiedyś były OK,,ale to było prawie 30 lat temu, wszystko się zmienia,,

Tego nam inne państwa zazdroszczą. Zw
                                > łaszcza te na wschodzie. Nie ma potrzeby nic wysadzać. trzeba reformować ale z
                                > głową.

Przez prawie 30 lat było pudrowanie wrzoda, co to dało??? Ano nic, wrzód jest coraz większy i coraz silniejszy, jeszcze trochę i organizm zejdzie z tego świata za pomocą tego właśnie wrzoda..

Zacznij odpowiedz od pierwszego mojego pytania..
                                • adam111115 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 22:01
                                  Zgoda że być może nadzór nad władzą sadowniczą nie był zbyt mocny ale to nie oznacza żeby ich wziąć pod but. Dlatego piszę o reformowaniu z głową.

O winie w wypadku decyduje policja i lub potem sąd. Fakty nie mają tu znaczenia jeśli policja jest pisowska a za chwilę sądy będą pisowskie.

Z wrzodem to przesadzasz. Nie jest idealnie ale nie najgorzej. Zresztą powiedz mi jak tam się poprawia sytuacja w służbie zdrowia? Endoproteza podobno jest już w tydzień? Za Tuska było 5 lat
                                  • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 22:17
                                    adam111115 napisał:

> Zgoda że być może nadzór nad władzą sadowniczą nie był zbyt mocny ale to nie oz
                                    > nacza żeby ich wziąć pod but. Dlatego piszę o reformowaniu z głową.

Jak to nie jest mocny? Jest mocny. Przecież kruszysz kopie o trójpodział więc jak to jest z tym nadzorem?? Jaki on jest w ogóle?? Nie wykręcaj się sianem tylko odpowiedz.

> O winie w wypadku decyduje policja i lub potem sąd. Fakty nie mają tu znaczenia
                                    > jeśli policja jest pisowska a za chwilę sądy będą pisowskie.

Była POwska,,,jest PISowska,,będzie,,,,,,nie wiem jaka ale wiem że będzie..

> Z wrzodem to przesadzasz. Nie jest idealnie ale nie najgorzej.

Jaki jest scenariusz w sytuacji >gorzej< bo ja uważam że gorzej może być tylko pod okupantem,,, Obejrzyj jeden odcinek na Polsacie "Państwo w państwie" to zmienisz zdanie

Zresztą powiedz
                                    > mi jak tam się poprawia sytuacja w służbie zdrowia? Endoproteza podobno jest j
                                    > uż w tydzień? Za Tuska było 5 lat

SZ jest reformowana,,,,trudno coś powiedzieć w tej chwili,,ale od kąd pamiętam,,jedni chorzy coś zyskiwali kosztem innych chorych,, teraz chyba jest podobnie..Tusku nie miał dla matek niepełnosprawnych dzieci...amnezja Adamie?
                                    • adam111115 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 22:41
                                      Już mi się nie chce. Jak z tym gołębiem.
                                      • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 22:45
                                        Dokładnie... Tak samo ja czuję. Powiedz tylko o tym nadzorze nad wiadomą częścią "trójpodziału" i możesz iść spać. ))))))))))))))
                                      • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 23:02
                                        adam111115 napisał:

> Już mi się nie chce. Jak z tym gołębiem.

No to kto nadzoruje władzę sądowniczą?? Nie wykręcaj się gołębiem tylko odpowiedz na najprostsze pytanie..
                                        • 99venus Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 03:02
                                          Zerowy.
                                        • adam.eu Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 06:48
                                          Ziobro odpowiedni będzie do nadzoru sądów?
                                        • adam.eu Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 06:54
                                          lech1966 napisał:

> No to kto nadzoruje władzę sądowniczą?? Nie wykręcaj się gołębiem tylko odpowie
                                          > dz na najprostsze pytanie..

Niech zgadnę, Ziobro? Partia rządząca? Prezydent, który w przypadku pata w sejmie co do KRS będzie osobiście wskazywał sędziów uzgodnionych z prezesem? Media PIS?
                                          To na razie tyle co mi przyszło do głowy w sprawie reformy sądów.
                                          • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 20:14
                                            adam.eu napisał:

> lech1966 napisał:

> Niech zgadnę, Ziobro? Partia rządząca? Prezydent, który w przypadku pata w sejm
                                            > ie co do KRS będzie osobiście wskazywał sędziów uzgodnionych z prezesem? Media
                                            > PIS?
                                            > To na razie tyle co mi przyszło do głowy w sprawie reformy sądów.

Kto do tej pory sprawuje nadzór. Ziobro ma chętkę na taką fuchę, ale to kwestia bardziej marzeń niż realna możliwość
                                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 07:50
                                          Naród nadzoruje poprzez swoich przedstawicieli we władzy sądowniczej. Sędziowie to reprezentanci narodu.
                                          • lech1966 Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 20:12
                                            religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Naród nadzoruje poprzez swoich przedstawicieli we władzy sądowniczej. Sędziowie
                                            > to reprezentanci narodu.

Hahahahhahah..to tak jakby ci co najwięcej wypili i prowadzili pojazdy po pijaku ( czyli rekordziści w piciu i jeździe po wódce) oceniali tych których obecnie łapie policja na jeździe po kielichu.
                                            Skutek taki sam.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 07:49
                          Ktoś kogoś przeczołgał? Za jakie przekręty? Ktoś ci naobiecywał w tym względzie lesiu gruszek na wierzbie a ty w to uwierzyłeś.
                      • x2468 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 23:08
                        Skoro pis ma zgodę to dlaczego nie ściga Kaczynskiego który uwłaszczył się na warszawskich kamienicach wartych 180 milionów złotych?
      • 99venus Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 15:34
        I to jest codzienność.
        Ja to jeszcze bardzo lubię wypowiedzi zaczynające się od słów:nie jestem antysemitą,ale.........
    • adam.eu Re: Taki jest wiejski elektorat 07.10.17, 19:48
      Jeżeli mam być szczery, to Stuhr mógł użyć zdecydowanie bardziej stonowanego języka.
      Bowiem jak opisać treść i sposób wyrażania myśli na forach niektórych popierających "dobrą zmianę"?
    • erka-4 cenzura tnie jak cholera... 08.10.17, 08:24
      ...na 37 wypowiedzi w tym wątku pozostawiła 17,moje prawie wszystkie wycięli.
      Kogo wy się boicie ?
      Chłopa polskiego ?
      • tanebo2.0 Re: cenzura tnie jak cholera... 08.10.17, 08:30
        Plebejskiego bydła?
        • erka-4 Re: cenzura tnie jak cholera... 08.10.17, 15:22
          tanebo2.0 napisał(a):

> Plebejskiego bydła?

- eh,szkoda słów,ta kasta pokazuje swój POziom.
      • 99venus Re: cenzura tnie jak cholera... 08.10.17, 15:34
        Raczej chamstwa i głupoty.
    • rzewuski1 Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 15:11
      Za to w miastach mieszkają sami tolerancyjni ludzie , choćby w takim Krakowie gdzie kibole nawzajem wyzywają się od Żydów.
      • 99venus Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 16:53
        Wieś była generalnie przeciw wstąpieniu do UE.Argumenty mieli wyjątkowo debilne świadczące jedynie o prymitywizmie myślenia i kompletnym braku wiedzy.Jak dostali pierwsze pieniądze to poszły na:duże telewizory,stare rzęchy ściągane z Niemiec i piwko.Po kilku latach zaczęli stawiac płoty,sadzić kwiatki,kosić trawę,kobietom porobili eleganckie kuchnie i fajne łazienki.I za to im chwała.Dzisiejsza rzeczywistość nie odpowiada starym opiniom.
        • m.c.hrabia Re: Taki jest wiejski elektorat 08.10.17, 17:42
          wieś to wieś ,zawsze pod siebie,
          od zawsze.
        • erka-4 Re: Taki jest wiejski elektorat 09.10.17, 06:14
          99venus napisał:

> Wieś była generalnie przeciw wstąpieniu do UE.Argumenty mieli wyjątkowo debilne
          > świadczące jedynie o prymitywizmie myślenia i kompletnym braku wiedzy.Jak dost
          > ali pierwsze pieniądze to poszły na:duże telewizory,stare rzęchy ściągane z Nie
          > miec i piwko.Po kilku latach zaczęli stawiac płoty,sadzić kwiatki,kosić trawę,k
          > obietom porobili eleganckie kuchnie i fajne łazienki.I za to im chwała.Dzisiejs
          > za rzeczywistość nie odpowiada starym opiniom.
          >

- no widzisz,sam potwierdzasz,że wieś nie dlatego była taką jaką była,bo taką być chciała a była taką dlatego,że nie miała pieniędzy,bo skąd niby mieć je miała skoro ją wszyscy w koło do cna doili.
          Ojciec,chłop polski,wysłał syna lub córkę na studia do miasta i tyrał,żeby im byt godny zapewnić,nie w głowie mu były łazienki,ale ty już o tym zapomniałeś dzisiaj.
          POzostała ci w gębie jedynie ślina jak u tego Stuhra.

Tacy,do Stuhra podobni,przegrają z chłopem polskim z kretesem swą walkę,bo dają dowód tego,że nie chodzi im o łazienkę lecz pokazują wyraźnie,że w pogardzie chłopa mają polskiego.
    • niegracz Miałem nadzieję że jest mądrzejszy 08.10.17, 17:42
      Stuhr

• adam111115 Re: Miałem nadzieję że jest mądrzejszy 08.10.17, 18:02
        I mówi to osioł bredzący od 7 lat o kokpicie :) że też masz tupet i brak poczucia własnej wartości. Normalny człowiek po takich kompromitacjach by zniknął albo chociaż zmienił nicka
        • niegracz Re: Miałem nadzieję że jest mądrzejszy 08.10.17, 20:27
          adam111115
          Sam się kompromitujesz
          - weź sobie coś na wstrzymanie
          albo na przeczyszczenie.
          ( jesli zarabiasz na tych głupich postach to powyższe cofam - rozumiem- każdy chce jakos zyć)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka